Pejsek se nemůže vyčůrat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2015 20:08
Luc4iiii

XXX.XXX.236.1

Dobrý den,

mám skoro 4 letého pejska yorkshira. Dneska odpoledne jsem si všimla, že se skoro vůbec nemůže vyčůrat. Snaží se, ale jenom to z něj kapká ( opravdu je to po kapičkách), všimla jsem si, že se dneska ani nevyprázdnil, přitom normálně jí i pije, hraje si s druhým pejskem, nic ho nebolí. Žádné změny v chování jsem nezaznamenala.

V sobotu jsme se vrátili z chalupy, kde je zvyklý být i na cestování v autě je zvyklý.

Nevíte, co by to tak mohlo být?

Děkuji předem za názory.

13.7.2015 20:12
loolucy

XXX.XXX.60.30

Zánět močového měchýře? Vemte 1 ml moči a k veterináři

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2015 20:15

Hlavně vemte k veterináři i celého psa a to nejlépe hned, může to být cokoliv od močových kamenů počínaje selháním ledvin konče, kdyby jste se vy nemohla vyčůrat a moč z vás odkapávala po kapkách taky by jste na něco čekala a radila se na netu ?

13.7.2015 20:42
Luc4iiii

XXX.XXX.236.1

LOOLUCY - Když jsem přišla z práce vyčůral se ještě normálně, až poté začal právě takhle špatně čůrat.

Právě souvislosti absolutně nedávají smysl. Včera večer i dneska ráno byl naprosto v pořádku, normálně čůral, nic ho nebolí, což neodpovídá ani zánětu močáku ani ledvinovým kamenům.

Navíc u zánětu močáku pejsek čůrá podstatně častěji, pomočuje se doma, což on nedělá.
A k urolitům patří bolest břicha nebo ledvin, což ho taky nebolí.

HABE - vhledem k tomu, že pejska nic nebolí a chová se naprosto normálně ( až na čůrání) napadlo mě zda s tím nemá někdo zkušenosti - jestli to nemůže být způsobené třeba psychikou. To vím taky, že pokud je tam problém tak sám nezmizí!

13.7.2015 20:53

Luc4iiii napsal(a):
LOOLUCY - Když jsem přišla z práce vyčůral se ještě normálně, až poté začal právě takhle špatně čůrat.

Právě souvislosti absolutně nedávají smysl. Včera večer i dneska ráno byl naprosto v pořádku, normálně čůral, nic ho nebolí, což neodpovídá ani zánětu močáku ani ledvinovým kamenům.

Navíc u zánětu močáku pejsek čůrá podstatně častěji, pomočuje se doma, což on nedělá.

HABE - vhledem k tomu, že pejska nic nebolí a chová se naprosto normálně ( až na čůrání) napadlo mě zda s tím nemá někdo zkušenosti - jestli to nemůže být způsobené třeba psychikou. To vím taky, že pokud je tam problém tak sám nezmizí!

Psychikou určitě ne.

13.7.2015 20:59

Luc4iiii napsal(a):

Souvislost normálně smysl dává, představte si to. Močové kameny můžou být v močovém měchýři a nedělají tam nic, ale pak se společně s proudem moči vyplaví do močové roury, kde se můžou snadno někde seknout. Výsledek je přesně toto: náhle vzniklá neschopnost se vyčůrat.

Jo, když budeš u takového stavu čekat, co z toho bude, tak z relativně snadno léčitelného stavu dostaneš psa se selhávajícími ledvinami, protože ledviny fakt nemají rády, když moč neodtéká. Teprve v této chvíli začne být pes viditelně nemocný, totiž placatý. Fakt to chceš vidět? A doba k otravě psa jeho vlastní močí se počítá na hodiny, ne na dny. Je to fakt akutní stav vyžadující řešení čím dřív tím líp.

13.7.2015 21:17
Luc4iiii

XXX.XXX.236.1

Nyní jsme přišli z venku a až na poslední čůrání to bylo celkem v pořádku.
Ale pro klid duše zajedem na pohotovost a uvidíme .

16.7.2015 02:15
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Luc4iiii napsal(a):
Nyní jsme přišli z venku a až na poslední čůrání to bylo celkem v pořádku.
Ale pro klid duše zajedem na pohotovost a uvidíme .

Napíšete, jak jste dopadli? Co tedy psovi je/bylo?

16.7.2015 07:32
Luc4iiii

XXX.XXX.111.91

Dobrý den,

tak pejsek má zánět močového měchýře.
Čůrat nemohl, protože měl nateklou trubici a bolelo ho čůrání - dostal antibiotika, léky od bolesti a na snížení otoku.
Až vyřešíme zánět, uděláme ještě kontrolní vyšetření na močové kameny, aby jsme měli jistotu.

16.7.2015 07:37

Luc4iiii napsal(a):
Dobrý den,

tak pejsek má zánět močového měchýře.
Čůrat nemohl, protože měl nateklou trubici a bolelo ho čůrání - dostal antibiotika, léky od bolesti a na snížení otoku.
Až vyřešíme zánět, uděláme ještě kontrolní vyšetření na močové kameny, aby jsme měli jistotu.

No vidíte to, tak ať se rychle uzdraví. A děláte mu urologický čaj?, ten hodně pomáhá a urychluje léčbu.

17.7.2015 07:36
Luc4iiii

XXX.XXX.111.91

Už jsem zkoušela, ten se toho ani nedotkl a vypil to druhý pejsek, co mám. Tak zůstaneme raději zůstaneme u vody.

17.7.2015 07:49
lev

XXX.XXX.253.186

Urologický čaj musíte psovi osladit medem, pak je docela dobrý, nebo mu s ním namočit granule. Ale když nebudou mít psi nic na pití jiného, tak ho pít bude.

17.7.2015 10:02
noemi

XXX.XXX.64.236

Luc4iiii napsal(a):
Už jsem zkoušela, ten se toho ani nedotkl a vypil to druhý pejsek, co mám. Tak zůstaneme raději zůstaneme u vody.

Zkuste dát do čaje lžičku mletého masa, nebo dochutit ostropestřecovým olejem (má pozitivní vliv na stav jater, takže určitě neublíží).

Neregistrovaný uživatel

17.7.2015 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Sama mám psí nežravky a vím, že donutit je něco sežrat či vypít problém je. Vypijou jen vodu, či trochu mléka, nic jiného jsem je nikdy nedonutila, nemají rádi ani vývar. S čím mám dobrou zkušenost je s léčivy v tekuté formě(či rozpustné) kdy to namíchám či naberu do velké stříkačky a stříknu rovnou koutkem do krku. Jork je pidi pes, tak by se mu ten urologický čaj mohl aplikovat takhle. Udělat ho silnější a dát mu třeba jen 5ml stříkačku 3x denně..

17.7.2015 14:57
Luc4iiii

XXX.XXX.111.91

Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit.

Nicméně má hrozně rád meloun, tak jsem mu vykrájela meloun a napíchala jsem do něj stříkačkou čaj. Dala do misky a dělám že to jím já. Tak si vzal 4 kousky a tím skončil.

Med je dobrý, ale ten čaj prostě nevypije.
Granule a maso s čajem prostě ne.

17.7.2015 15:01
Luc4iiii

XXX.XXX.111.91

Velmi děkuji všem za rady smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.7.2015 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit - ježíši... mám 50kg a 30kg psy. Taky něco nechtějí, ale pokud jsou nemocní, tak to prostě vzít musí. Teď bral berňák ATB a každou tabletu se mu povedlo třikrát vyflusnout, i když jsem se snažila mu ji nacpat pomalu až do krku...jenže ta potvora už má na to nějaký grif No, zvládli jsme to nakonec dobrat, prostě musel. Boj s jorkšírem? Nechám ho předsednout a dřepnu k němu tváří v tvář, jednou rukou z boku přidržuju hlavičku aby ji nestáčel, druhou se stříkačkou řeknu, že musí dostat medicínku, už mám nachystané něco dobrého, co vidí či cítí. Stříkačku šoupnu do koutku pusy a plynule, ne vyloženě vystříknu, ale vypusím do tlamky(krčku skoro) zvolám, dobrý, šikulka!" moc pochválím a, dostane kokinko, je to šikovný kluk, spapal medicínku" To snad zvládne každý a pes tím není nijak traumatizovaný. Naši teďka jednou denně berou kopřivový sirup (na klouby) a ten je slaďounký, tak to se vyloženě těší, až ho dostanou

17.7.2015 19:02
saty

XXX.XXX.10.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit - ježíši... mám 50kg a 30kg psy. Taky něco nechtějí, ale pokud jsou nemocní, tak to prostě vzít musí. Teď bral berňák ATB a každou tabletu se mu povedlo třikrát vyflusnout, i když jsem se snažila mu ji nacpat pomalu až do krku...jenže ta potvora už má na to nějaký grif No, zvládli jsme to nakonec dobrat, prostě musel. Boj s jorkšírem? Nechám ho předsednout a dřepnu k němu tváří v tvář, jednou rukou z boku přidržuju hlavičku aby ji nestáčel, druhou se stříkačkou řeknu, že musí dostat medicínku, už mám nachystané něco dobrého, co vidí či cítí. Stříkačku šoupnu do koutku pusy a plynule, ne vyloženě vystříknu, ale vypusím do tlamky(krčku skoro) zvolám, dobrý, šikulka!" moc pochválím a, dostane kokinko, je to šikovný kluk, spapal medicínku" To snad zvládne každý a pes tím není nijak traumatizovaný. Naši teďka jednou denně berou kopřivový sirup (na klouby) a ten je slaďounký, tak to se vyloženě těší, až ho dostanou

Chceš, nechceš, chutná, nechutná když jde o zdraví tak to jinak nejde.
Se psem velikosti yorka se není třeba bavit vůbec, pokud nemá základní výcvik aby sám podržel tak nedá moc práci ho "přeprat".

18.7.2015 05:35
Dája6

XXX.XXX.40.42

Luc4iiii
Dobrý den,
tak jak Vám už napsaly holky v příspěvcích nade mnou a dávám jim 100% za pravdu pokud jde o zdravý tak prostě jakou kolik metodou to do pejska musíte dostat a je jedno jestli Vám se to líbí nebo nelíbí jde o jeho zdravý.
Já svojím kulíškům taky dělám čaj urologicky vždy jednou za čas a to z důvodu, že jeden byl operován na močové kameny. Pejskové čaj vypijí bez problému a to protože jim do misek do čaje přidám piškoty a ano oni jsou piškotový tím pádem nemám problém aby čaj vypily, ale kdybych potřebovala do nich dostat něco co nevypijí s vlastní vůle tak prostě pojede stříkačka.
Dája.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík