Psi s PP - zdravotní stav

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2015 06:25
jowana

XXX.XXX.144.26

Ahoj, ráda bych se zeptala těch, co mají hafany s PP jak jsou na to zdravotně? Ideálně u starších psů (cca 5let a víc) a můžete psát i plemeno. Sama mám fenku s PP a ač jsem byla vždy zastánce PP, tak poslední dobou jsem nalomená. V okolí člověk slýchá, jak to je zbytečné a nejlepší je vestaj. Pomalu začínám mít podobný pocit. Ti co mají voříšky, tak se dožívají x let, zdravotní potíže nevykazují. Naše GR ač je po dobrých rodičích, tak má špatnou štítnou žlázu, postupně se přidala degenerace rohovky a ještě má hodně citlivé zažívání. Pravda, DKK má 0. V okolí mám ještě pár případů nemocných psů s PP (srdce, ledviny). Jak jsou na tom vaši psi? Mám jen "smůlu" a známí také? Nebo opravdu zdravotní strav psů s PP za moc nestojí?

18.7.2015 06:35
kniga

XXX.XXX.227.0

5,5 leta stredni kniracka. Zdrava, aktivni, mame lehce uvolnenou patelu, ale to ie nasledkem "urazu".
Vestaj by byl nejlepsi v dobe kdy probihala prirozena selekce, neockovalo se, lidi nechodili k vetovi... Psi umirali, prezivali jen nejzdravejsi. To, ale dnes neplati!
A co povaha? Kolik procent vestaju je vymazlenych, dostqne se jim dobrych podminek v dobe vtiskavani?
A rodice vestaju vetsinou nemaji zadne testy, ale dkk, srdce, hluchota, slepnuti jim hrozi uplne stejne...

Znam nemocne papiraky, znam ale i nemocne bezpp a nemocne vestaje. Tech je opravdu nejmin, ale take obecne jich znam mene nez prvnich dvou skupin.
Lidi.co se psama makaji spise voli papiraky.
Vetsina spolecnosti coma vestaje a bezpp s tema psama nic nedela a tak ani nevi zda jsou zdravi ci ne!

18.7.2015 06:40
Dája6

XXX.XXX.40.42

No já mám jednoho s PP a druhého bez PP. Zdravotně jsou na tom podle mě nastejno. Je to rasa Bišonků. Ten bez PP už je starší je mu 12let a proto začíná mít takové různé problémy. Je pravda, že od 6let se mu vytrhávaly zuby protože dostal paradentózu, v 8letech kastrace nemocná prostata a ke všemu v 10letech operce vytěžení kamenů s močového ústrojí. Teď ve 12letech se trápí s očima, ale asi alergie na ptáka kterého budu muset nakonec dát dál.
Druhý pejsek je tříletý ten je s PP, ten je prozatím v naprostém pořádku, na nic netrpí. Předtím jsme měly taky Bišonka s PP dožil se 6let než tragicky zahynul, u něho se jen stačilo projevit ve 4letech paradentóza.
No a nakonec před těmahle pišišvorama jsme měly NO s PP dožila se 13let, do svých 10let neznala veta jen na injekce až v 10letech odebraná děloha na silný zánět a ke konci života měla už slabé srdce, nemocné nosné klouby, rakovinu mléčných lišt.
Tak že asi tak tolik vše Dája.

18.7.2015 06:42
loolucy

XXX.XXX.60.30

kniga napsal(a):
5,5 leta stredni kniracka. Zdrava, aktivni, mame lehce uvolnenou patelu, ale to ie nasledkem "urazu".
Vestaj by byl nejlepsi v dobe kdy probihala prirozena selekce, neockovalo se, lidi nechodili k vetovi... Psi umirali, prezivali jen nejzdravejsi. To, ale dnes neplati!
A co povaha? Kolik procent vestaju je vymazlenych, dostqne se jim dobrych podminek v dobe vtiskavani?
A rodice vestaju vetsinou nemaji zadne testy, ale dkk, srdce, hluchota, slepnuti jim hrozi uplne stejne...

Znam nemocne papiraky, znam ale i nemocne bezpp a nemocne vestaje. Tech je opravdu nejmin, ale take obecne jich znam mene nez prvnich dvou skupin.
Lidi.co se psama makaji spise voli papiraky.
Vetsina spolecnosti coma vestaje a bezpp s tema psama nic nedela a tak ani nevi zda jsou zdravi ci ne!

Tak tady bych byla opatrná, znám zhruba stejný poměr vestajů a psů s PP, kteří dělají dogdancing a agility, v mém okolí dokonce převládají psi bez PP/vestaje. To podle mne hodně dokládá fyzické zdraví, pokud je pes chopen takto skákat...

18.7.2015 07:48
kniga

XXX.XXX.227.0

Jasne ja usuzuji jen z toho co znam zase ja. treba proste klasicky na seminaei 15 psu, z toho dva vestajove, zbytek papiraci..
Jasne, ze agility znamena se psem neco delat, to rozhodne...
ja jich proste znam min nez papiraku a bezpapiraku.

18.7.2015 07:53
1289

XXX.XXX.103.35

Náš první pes kříženec dožil se 16-ti let a znal veta jen při očkování, nyní máme fenku Tosa Inu s PP DKK 4/4 a nemocné srdce.

18.7.2015 07:57
kniga

XXX.XXX.227.0

1289 napsal(a):
Náš první pes kříženec dožil se 16-ti let a znal veta jen při očkování, nyní máme fenku Tosa Inu s PP DKK 4/4 a nemocné srdce.

Muzu se zeptat jaky pohyb jste dopravali fence v dobre rustu a cim jste krmili?

18.7.2015 08:20
1289

XXX.XXX.103.35

kniga napsal(a):
Muzu se zeptat jaky pohyb jste dopravali fence v dobre rustu a cim jste krmili?

Dávali jsme si velký pozor jak na stravu tak pohyb, jenže bohužel ten vrh byl jaksi špatný z toho vrhu co je naše fenka bylo více nemocných zvířat, ono mnoho zdravotních problémů je podmíněno geneticky a ty bohužel nejdou změnit ať se snažíte sebevíc

18.7.2015 08:21
Šarina

XXX.XXX.231.146

Tak on je rozdíl mezi klasickým vestajem a "čistokrevným psem bez PP".
Vestaj je kříženec mezirasový, takže se neprojevují onemocnění, typická pro tu kterou rasu. V tomto ohledu je "zdravější".
"Čistokrevným psem bez PP" je jedinec, jehož rodiče zpravidla z nějakých důvodů nebyli puštěni do chovu a mrskají se na nich bezpapíráci. A protože se jedná většinou o módní plémě a příslušní množitelé sekají štěnata jak baťa cvičky, aniž by je zdravotní stav rodičů ( příbuzenskost atd.) vůbec zajímal, je riziko závažného onemocnění naopak extrémně vysoké.

Další věc je, že obecně majitelé psů s PP mají o zdraví svých miláčků větší povědomí. Aspoň neznám nikoho se psem bez PP, kdo by dělal vyšetření na dysplazii, na lokty, oční testy, atd., pokud se u jeho psa už něco viditelně neprojeví.

Závěr- myslím, že se tady ničeho nedoberete, protože nezískáte patřičně velký vzorek relevantních odpovědí.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

1289 napsal(a):

Bohužel tosa (a další molossi - boerboel, kanárská doga atd.) jsou celkově velmi nemocná plemena, takže pokud si je někdo požizuje, tak musí počítat s tím, že bude mít s největší pravděpodobností nemocného psa. A tady je úplně jedno jestli je s PP nebo bez, protože ti bezpapíráci jsou stejně chovaní na těch nemocných psech s PP.
Je na každém, jestli si pořídí plemeno, které není zatížené dědičnými nemocemi, a vybírá si štěně po starších zdravých rodičích, nebo hrábne po tom co je "in" nebo se mu líbí v atlasu psů, a pak jenom kouká.

Ta hypotéza o tom, že psi bez PP jsou zdravější je naprostý nesmysl, protože drtivá většina jich jsou potomky těch nemocných nebo povahově vadných psů s PP. Když už, tak fakt úplnou křižovatku, protože kříženec dvou nemocných plemen taky nemá být po kom zdravý

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.16

Měla jsem vždy psiska s PP...
Protože chci vždy mít tu rasu, kterou jsem si vybrala, nikoliv její napodobeninu či křížence.

Kromě pár displazií jsem nikdy neměla pocit, že by trpěli ničím víc...
NO - 9 let
Čuvač - 15 let
Kavkazan - 5 let (skok z boudy, skřípnutí nervu, okamžité ochrnutí nohou)

Berňák - nyní 7 let (krom stařecké artrózy v pohodě)
Berňák - nyní 7 let - jak malé štěně, na svůj věk velmi vitální...

18.7.2015 10:36
Abies

XXX.XXX.89.52

Nekvalitní granule a nemoci spolu úzce souvisí. Proto je tolik nemocných psů a to i těch s PP.

18.7.2015 10:51
1289

XXX.XXX.103.35

Abies napsal(a):
Nekvalitní granule a nemoci spolu úzce souvisí. Proto je tolik nemocných psů a to i těch s PP.

To je pravda, obilí žerou slepice ne pes.

18.7.2015 10:58
saty

XXX.XXX.10.1

U nás psi netuší a netušili co jsou to granule.

NO s PP 14let - ochrnul na zadní nohy
Pudl s PP 10 let - zdráv nepřežil opakovaný konflikt s NO
Dobrman s PP 8 let - otrávili nám ji
York s PP 16let po úraze v mládí měla docela zdravotní problémy jak s klouby tak ke stáru ještě cukrovku
Pražský krysařík bez PP 12 let těžký zánět dělohy nepřežila narkózu

Teď

NO s PP - jsme až druhý majitelé vlivem týrání a dehydratace má lehce poškozené ledviny
čivava bez PP - z množky 7 let bez zdravotních problémů
něco co má být miničivava - po úmrtí původní majitelky u nás cca 4 roky jako štěně podtržena kvůli maličké velikosti a váze je třeba jí hlídat hypoglikemii nebo upadá do šoku
Mops - 9 let v pěti letech nechán původními majiteli k utracení, nezhoubné nádory kůže, slabé srdce, paradontóza
Německý pinč s PP 10 let - zdráv

Ještě dodám že kromě prvních dvou NO a Pudla jsou to už následně jen feny.

Doufám že jsem na nikoho nezapomněla

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Do mrti souhlasím se Šarinou a Pišišvorem. Sama mám berňáka a samojeda. Do berňáka jsem šla s rizikem, že je to velmi nemocema prolezlé plemeno a pečlivě jsem vybírala chovku a kontrolovala rodokmen. První nemoce se vyskytnuli po 6.roce: zánět močových cest z infekce, kterou si vždycky zanese do trubice, když tu u nás 14dní bydlí háravka a jak říkala vetka, bude se mu to nejspíš opakovat, pokud ho nevykastrujem, poněvadž není dobré pořád lítat s pindíkem venku Má artrózu zápěstí, ale za to může to, jak máme uspořádanou zahradu. Samojed ho vždycky vyprovokuje k tomu, aby letěli od baráku k plotu, když jede třeba kolo a tam musí ještě přeskakovat(teda nemusí, ale přeskakují) takovou roklinu. A jsme u samojeda: teďka začal silně kulhat na přední a má totéž(jo, prý na to začaly moc trpět i bordery, z dneska tak módní agility - taky jsme trošku se štěndama dělali ...) Kromě toho, že je nežravka a trvalo x let, než jsme ho dostali alespoň trochu do podoby samojeda, byl doteď zdravý. Je také z PP, také 7.letý, ale z dost neseriozní chovky, spíše papírové množírny(já to tenkrát ještě nevěděla )
Také se nám voříšek, potomek něčeho střapatého s krátkýma nohama a bílého špice bezpapíráka, dožil v plném zdraví a s krásnýma zubama 17let, tedy až na poslední rok, kdy už neviděl a postupně mu ochrnuly zadní nožky, ale to je ve stáří normální. Ten ale nebyl krmený granulema, ale stylem, co dům dá". A také to byli vořeši z vesnice, kde neměl nikdo papírové psy a pejsani se množili způsobem, že když někomu hárala feňule, přišla tlupa nadržených voříšků a madam si vybrala nejkvalitnějšího jedince, majitelé poznali že je obskočená, až se jim začala zakulacovat

18.7.2015 13:54
kniga

XXX.XXX.230.229

1289 napsal(a):
Dávali jsme si velký pozor jak na stravu tak pohyb, jenže bohužel ten vrh byl jaksi špatný z toho vrhu co je naše fenka bylo více nemocných zvířat, ono mnoho zdravotních problémů je podmíněno geneticky a ty bohužel nejdou změnit ať se snažíte sebevíc

Podmineno geneticky, jenze podporeno v dobe rustu atd.
Takze pohyb jste spise omezovali? Nez dopravali?
Me osobne totiz prijde, ze ci.vic.lido stene hlidaji tim vic maji spatne kycle...

Kvalita kosti je umerna kvalite svalu...

18.7.2015 13:56
kniga

XXX.XXX.230.229

Me osobne totiz prijde, ze ci.vic.lido stene hlidaji tim vic maji spatne kycle...

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

kniga napsal(a):

zkuste to postavit obráceně: čím víc je plemeno dysplazií zatížené, tím víc se ty psy majitelé snaží v období růstu hlídat...
... ale stejně je jim to prd platný, protože když vynechám absolutní extrémy v zátěži nebo výživě (ať už směrem nahoru nebo dolu), tak genetiku nepřelstíte. A u molossů, kde se chová po generace na jedincích s HD 3. a 4.stupně, nebo pro jistotu bez rtg, popř.s rtg z nějaké banánové republiky, tak tam je úplně vymalováno - z toho zdravý psy nevyčaruje ani kouzelník

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2015 15:11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkuste to postavit obráceně: čím víc je plemeno dysplazií zatížené, tím víc se ty psy majitelé snaží v období růstu hlídat...
... ale stejně je jim to prd platný, protože když vynechám absolutní extrémy v zátěži nebo výživě (ať už směrem nahoru nebo dolu), tak genetiku nepřelstíte. A u molossů, kde se chová po generace na jedincích s HD 3. a 4.stupně, nebo pro jistotu bez rtg, popř.s rtg z nějaké banánové republiky, tak tam je úplně vymalováno - z toho zdravý psy nevyčaruje ani kouzelník

Souhlas!

18.7.2015 15:47

No, asi takhle. Obecně vzato je psí populace nemocnější než v dávné či ne až tak dávné době a to z více důvodů: za prvé, doba dožití psů se prodlužuje, stejně jako u lidí, takže se u nich projevují stařecké nemoci. Navíc psi trpí také civilizačníma chorobama, protože s námi žijí v civilizaci. Za druhé, je možné léčit či zvládat i choroby a stavy, které by se dřív řešili tak maximálně zastřelením, takže máme spoustu psů cukrovkářů, kardiaků a podobně.
Za třetí, zmizela jakákoliv selekce na zdraví a to prakticky u všech plemen. Dříve se psi chovali na práci a práce vyžaduje zdravého psa, ne kulhavou dýchavičnou chudinku. Naopak, selekce, pokud se provádí - se provádí na vzhled, a přednost se dává extrémním znakům, které zdraví opravdu neprospívají - co nejkratší čumák, co nesraženější zadek, co nejvíc mini... To je dále podporováno bodem dva, který umožňuje přežití i bez lékařské péče naprosto neživotaschopné populace, která třeba není ani schopná přirozeného rozmnožování. Za čtvrté, to, co známe jako psí plemena, je relativně novodobou záležitostí, která nemá v historii obdoby. Psí populace je rozsekaná na mnoho a mnoho plemen, přičemž tyto populace jsou od sebe zcela odděleny. Výsledkem jsou psi, kteří jsou na sebe do jisté míry všichni příbuzní, jen u některých plemen je to větší problém než u jiných. Výsledkem je množství známých geneticky vázaných vad. Dříve tomu tak nebylo, psí plemeno byl v podstatě pouze převažující místní ráz psa určeného pro určitý druh práce. Ale když se chovatel takové "kolie z horní holní" třeba na trzích ve vzdáleném městě hodil řeč s jiným ovčákem, který měl úplně jinak vypadajícího psa, který byl ale šikovný k ovcím, vůbec neváhal domluvit si krytí.

K těm vořechům, jejich pověstné zdraví pramení z toho, že se k nim tyto body zhoršující zdraví psů dostávají až se zpožděním. Omezení genofondu a příbuznost předků, stejně jako šlechtění extrémních znaků u nich nehrozí a probíhala u nich dlouho selekce na zdraví, což je prosté "množí se jen to, co nechcíplo". Bez nějaké zdravotní péče, s problémy řešenými tak max tím zastřelením, s minimem nějaké větší péče než občasný kastrol zbytků.

Takže toto se netýká kříženců dvou známých plemen, ale opravdu takových těch vesnických střapatých krátkonohých.

Jinak, co mám vysledováno, nejdéle žijí střední pudlové, kokršpanělé a neurčití kříženci tak 10-20 kg.

18.7.2015 16:48

"doba dožití psů se prodlužuje"

no nevím, u některých (četných?) plemen je to právě naopak (BSP, ND, dobrman...).

18.7.2015 16:51
1289

XXX.XXX.103.35

kniga napsal(a):

A mě osobně přijde, že máte zkušenosti s nemocnými odchovy a také jak zdravotní problém psa hodit na majitele (pohyb, strava)... výše píšu že vrhu bylo více takto postižených štěňat a to pro mě je jasná genetika.

18.7.2015 17:08
kniga

XXX.XXX.238.113

Vedle jak tak jedle. Nechovam. Volim plemena, ktera nemaji preslechteny, vyhnany do extremu nejakou cast tela atd.
Jo ja nepopiram geneticky zaklad. ale pokud zodpovedny chovatel doporuci vsem majitelum stenat, aby stene moc nebehalo, kratke prochazky atd. tak to ti lidi v dobre vire dodrzuji. takze pes chodi venku minimalne, doma nejcasteji plovoucka...
jsem.rada, ze i kdyz se u meho plemene hlida dkk, ze vetsina chovu ma 0/0... protoze mibprave odpadaji ty nervy..n.

18.7.2015 17:27
1289

XXX.XXX.103.35

kniga napsal(a):
Vedle jak tak jedle. Nechovam. Volim plemena, ktera nemaji preslechteny, vyhnany do extremu nejakou cast tela atd.
Jo ja nepopiram geneticky zaklad. ale pokud zodpovedny chovatel doporuci vsem majitelum stenat, aby stene moc nebehalo, kratke prochazky atd. tak to ti lidi v dobre vire dodrzuji. takze pes chodi venku minimalne, doma nejcasteji plovoucka...
jsem.rada, ze i kdyz se u meho plemene hlida dkk, ze vetsina chovu ma 0/0... protoze mibprave odpadaji ty nervy..n.

To nemyslíte vážně s tou plovoučkou že? plovoučka klouže jako blázen, a to kloubům u tak velkého plemene na zdraví nepřidá.

18.7.2015 17:28
loolucy

XXX.XXX.60.30

1289 napsal(a):
To nemyslíte vážně s tou plovoučkou že? plovoučka klouže jako blázen, a to kloubům u tak velkého plemene na zdraví nepřidá.

Přečtěte si to znovu, raději několikrát

18.7.2015 17:34
1289

XXX.XXX.103.35

loolucy napsal(a):
Přečtěte si to znovu, raději několikrát

No jo rychle psaný, a blbě ... ale snad se to dá pochopit

18.7.2015 17:38
loolucy

XXX.XXX.60.30

1289 napsal(a):
No jo rychle psaný, a blbě ... ale snad se to dá pochopit

Myslím, ten příspěvek na který reagujete :)
Plovoučka je myšlena ironicky

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

1289 - ano, kniga vám to dobře píše a vy jí to pořád rozporujete, připadne mi, že nechápete psaný text?
Také mi bylo u berňáka řečeno, že je to těžký pes, takže štěndo nepřetěžovat dlouhýma prochajdama, hlavně nesmí do schodů...Nějak mi přijde divný, jen válející se pes. Že tak dopadli dnešní lidi, co neujdou kilometr pěšky je tragické, nebudu tak mršit ještě psa! Chodil od dvou měsíců nejmíň kilometr 2xdenně prochajdu, v půl roce denně kolem 5km, v sobotu to bývalo 15-20km a to do kopců-z kopců(u nás roviny nejsou) Teď, když už má těch 7let pryč a nějaké ty zdravotní problémy se vyskytují, už tolik denně nechodíme, víkendovky maximálně 8km, ale snažím se ho vytáhnout večer, i když je vedro, aby jen celé dny neležel. Beru to jak u lidí: jak starý člověk přestane chodit, za chvilku je po něm

19.7.2015 04:52
1289

XXX.XXX.103.35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
1289 - ano, kniga vám to dobře píše a vy jí to pořád rozporujete, připadne mi, že nechápete psaný text?
Také mi bylo u berňáka řečeno, že je to těžký pes, takže štěndo nepřetěžovat dlouhýma prochajdama, hlavně nesmí do schodů...Nějak mi přijde divný, jen válející se pes. Že tak dopadli dnešní lidi, co neujdou kilometr pěšky je tragické, nebudu tak mršit ještě psa! Chodil od dvou měsíců nejmíň kilometr 2xdenně prochajdu, v půl roce denně kolem 5km, v sobotu to bývalo 15-20km a to do kopců-z kopců(u nás roviny nejsou) Teď, když už má těch 7let pryč a nějaké ty zdravotní problémy se vyskytují, už tolik denně nechodíme, víkendovky maximálně 8km, ale snažím se ho vytáhnout večer, i když je vedro, aby jen celé dny neležel. Beru to jak u lidí: jak starý člověk přestane chodit, za chvilku je po něm

A vy jste někde v mých příspěvcích četla, že moje fena byla omezována v pohybu? Psal jsem že celý vrh stál za starou belu, A jak píše pišišvor genetiku nepřelstíte.

19.7.2015 07:22
samain

XXX.XXX.172.120

Už třicet let mám smečku barzojů. V drtivé většině jsou zdraví, věk dožití 10-14 let.
Z dědičných chorob se u nich vyskytuje slepota a onemocnění srdce, též DM. Ale není to žádné velké drámo. Spíš promile v populaci.

Ono jde opravdu o tu módnost. Tam kde si štěňata ezio sebou prodávají a vyměňují převážně chovatelé, tak si takřka každý dává dost záležet na výběru partnerů. V Česku a už i na slovensku je vpodstatě velké kvantum importů, takže genetická variabilita je dost vysoká.

19.7.2015 10:08

Mám více mež 40 let slovenské čuvače.Dožíli se 11-15 let, většina veterináře znala jen z očkování.Současný 1 pes měl torzi žaludku.Dysplazie, co se dělá jednou1/1 a současný pes 0/2, ale jemu na postižené noze chybí 2 prsty, takže nohu vyvrací a kloub je tudíž volný.Všichni měli a mají neomezený pohyb a většina z nich od 6 měsíců běhala u kola na cvičák.Tři berńáci
5,5 roku -torze,9let a 10 let, současný žijící berňák 12 let, všichni negativní RTG, také od 6 měs. běhali u kola na cvičák.Tibetská doga neg..stejná pohybová zátěž.Krmeni dříve trochu masa a přílohy, nyní maso, granule a všichni, co hospodářství dá.Mléko, tvaroh, sýr, vejce, syrovátku atd
Všichni s PP.

19.7.2015 12:42
maron-li

XXX.XXX.103.35

Máme BOM bez PP 9 let bez jakýchkoliv zdr. problémů
soused má labradora s Pp 3 roky epilepsie a dkk 3/4.

19.7.2015 13:42
evra

XXX.XXX.48.166

Dvě feny boxerky.Obě bez PP. Jedna brána ve 13 týdnech a dožila se bez 14. dní 14 roků, ve 12 letech byla kastována pro zánět dělohy. Byla krmena vařenou stravou. Druhou fenku jsme si brali z útulku ve dvou letech.Dožila se 13 let a krmená byla barfem. Odešla nám v prosinci a moc nám psí přítel chybí.

20.7.2015 17:54
awake

XXX.XXX.115.136

Psi s PP
Beauceron - první fena zemřela v necelých 11ti letech. Celý život zdravá. RTG 0/0. Druhá byla po nechtěném krytí kastrovaná, potom měla nemocnou štítnou žlázu a rakovinu. Kvůli té byla v 10ti letech utracena. (Byla to dcera první feny) RTG 0/1. Třetí měla zánět dělohy a po kastraci opět nemocná štítná žláza. Zemřela v 8mi letech. RTG 1/1.
Fena Dobrmana - zánět dělohy, kastrovaná, v necelých 11ti letech torze - nepřežila. RTG 0/0.
Pes Beauceron nyní 6 let, zdráv. RTG 0/0, DLK 0/0
Psi bez PP
Dobrmanka - demodikóza cca. od 10ti měsíců (po cca. roce a půl sražena autem)
pes Dobrman - v 9ti letech torze - přežil. Poté rakovina. Utracen v necelých 13ti letech.

25.7.2015 08:57
anonymx

XXX.XXX.136.39

Kristepane to je ale blabol!

25.7.2015 09:10

Blábol a ještě plný pravopisných chyb. Když má někdo v první větě "chovám psi", tak snad ani nemám chuť jeho článek číst.

25.7.2015 09:13

A abych zvýšila "karmu" psů s PP.
Dva střední knírači, standardní ve vzhledu i povaze. Fena dožitých 15 let, pes bez 2 měsíců 17ti let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík