Zdravím,
tak jsem si řekla, že bych to měla asi hodit i sem, teď jsem to zahlídla na fb. Třeba má odtamtud někdo štěně. Přidávám text a odkaz na skupinu:
"Tato skupina byla založena pro podvedené majitele plemene pyrenejský mastin od chovatelů Jana a Lukáš Čertíkovi, kteří mají chovatelskou stanici Farma štěkot a Forever Drem.Prosíme všechny majitele, nemocných štěňat, všechny majitele, kteří měli zaplacenou zálohu a nemají ani štěně a ani psa, všechny majitele, kteří mají problém dostat průkaz původu, všechny majitele, kterým pes umřel na nemoc, nebo se snaží nyní léčit nemocného psa z těchto CHS. Prostě hledáme všechny nespokojené majitele štěňat z této chovatelské stanice. Bohužel nás bude hodně, třeba se nám povede zastavit chov tohoto krásného plemene, těmto množitelům, který toto plemeno strašně kazí a dělají mu špatnou pověst. To si pyrenejští mastini nezaslouží.Stanice Farma Štěkot a Forever Drem odchovává v hrozných podmínkách, na pozemku v plechové hale, dejte si pozor, je to pouze množírna, která je milá než Vám prodá štěně a po prodeji se k Vám při problému obrátí zády, vyhrožuje likvidací, právníky, určitě v ničem nepomůže, jejich odchovy je již nezajímají."
https://www.facebook.com/groups/1412456979083994/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klub pyrenejských plemen - viz Novinka z 3. února 2015 Prohlášení :
http://www.pyrklub.cz/kpp.php?jazyk=cs&stranka=novinky.
Bohužel podvádí nejen v chovu psů.
Nabízí i drůbež z "eko" chovu. Jejich "eko" chov je na betonové ploše, psi a slepice dohromady, žerou z jednoho koryta, hygiena nula. Z koupených kuřiček je 60% kohoutů - nezájem.
Tvrdí, že je drůbež vakcinována, což taky není pravda a drůbež hyne na nemoci, proti kterým by měla být v imunitě.
Reklamace? Sci-fi.
http://www.civakure.wbs.cz/.
Množek všech možných bezpapíráků a kříženců, na které si je třeba dát pozor je daleko více než takových chovatelů s PP - ale bohužel v drtivé většině jsou bezejmení, protože žádné chovky zaregistrované na bezpapíráky nemají a mění často jména a štěňata prodávají pod různými e-maily a různými telefonními čísly - stále se měnícími, po parkovištích u supermarketů a benzinek, aby zůstali anonymní co nejdéle a nikdo nevěděl kde bydlí - takže je těžší je odhalit a identifikovat ještě hůře než nepoctivce co chovají s PP. Množek a podvodných množitelů bezpapíráků a kříženců co se přiživují na názvech plemen bez PP je bohužel daleko víc, ale to tu spoustu lidí slyšet asi nechce.

Nějak jsem nepochopila. Váš argument je asi jako když syn přinesl 3- a hájil se tím, že Pepík od sousedů má 4.
napsal(a):
Nějak jsem nepochopila. Váš argument je asi jako když syn přinesl 3- a hájil se tím, že Pepík od sousedů má 4.
? Proč tu řešit to, čeho je daleko méně a neřešit to, čeho je daleko více a hůře se odhaluje a prokazuje a dokazuje... zamysli se o 2 vteřiny déle, třeba pochopíš, kde je větší problém...

sorana
napsal(a):
? Proč tu řešit to, čeho je daleko méně a neřešit to, čeho je daleko více a hůře se odhaluje a prokazuje a dokazuje... zamysli se o 2 vteřiny déle, třeba pochopíš, kde je větší problém...
Že by potrefená husa? Když ti jedině praví a správní chovatelé kritizují tak rádi ty nezodpovědné, tak by si měli napřed zamést před vlastním prahem. A nemusí o tom dumat ani ty dvě vteřiny.
Opravdu natvdlí lidé co množí sami bez PP a prezentují tu své názory, ti nemusejí přemýšlet ani ty 2 vteřiny, aby kydali hnůj jen na chovy s PP a bránili a přehlíželi daleko početnější podvodné množárny nemocných bezpapíráků a nechtěli je tu řešit jako daleko větší špičku ledovce a daleko větší problém k řešení.
sorana
napsal(a):
Množek všech možných bezpapíráků a kříženců, na které si je třeba dát pozor je daleko více než takových chovatelů s PP - ale bohužel v drtivé většině jsou bezejmení, protože žádné chovky zaregistrované na bezpapíráky nemají a mění často jména a štěňata prodávají pod různými e-maily a různými telefonními čísly - stále se měnícími, po parkovištích u supermarketů a benzinek, aby zůstali anonymní co nejdéle a nikdo nevěděl kde bydlí - takže je těžší je odhalit a identifikovat ještě hůře než nepoctivce co chovají s PP. Množek a podvodných množitelů bezpapíráků a kříženců co se přiživují na názvech plemen bez PP je bohužel daleko víc, ale to tu spoustu lidí slyšet asi nechce.
S tím plně souhlasím.

sorana
napsal(a):
Ve škole nás učili postupovat od jednoduchého ke složitému. Nakonec i při výchově a výcviku psů tak postupujeme. Proto je užitečnější pojmenovat a zveřejnit alespoň jednu množárnu s PP, než tu nekonečně vykládat o těch imaginárních bez PP.
Zadavatel tu pojmenoval jednu s PP, můžete pokračovat a pojmenovat třeba 3 bez PP. Jistě o nich něco konkrétního víte.
(Tu invektivu o mých synech nebudu komentovat, když nepochopíte všeobecný příklad ).
napsal(a):
Ve škole nás učili postupovat od jednoduchého ke složitému. Nakonec i při výchově a výcviku psů tak postupujeme. Proto je užitečnější pojmenovat a zveřejnit alespoň jednu množárnu s PP, než tu nekonečně vykládat o těch imaginárních bez PP.
Zadavatel tu pojmenoval jednu s PP, můžete pokračovat a pojmenovat třeba 3 bez PP. Jistě o nich něco konkrétního víte.
(Tu invektivu o mých synech nebudu komentovat, když nepochopíte všeobecný příklad ).
Školu sem nepleť trapko. Řešit anonymní množárny bezpapíráků a že jich se daleko více než těch s PP, která není nikde registrovaná a nedává žádné smlouvy, takže nejsou důkazy, to se koukám nechce na ifauně nikomu, tady se řeší jen těch pár s PP, které si každý snadno najde na internetu a informace se o nich doví i bez diskuze tady...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Prej "opět"...
Tohle je zanedbatelné procento... na rozdíl od množíren psů bez PP...
Už jste je někdo nahlásil na čmku, klub... V tomhle je ten rozdíl, chs nejsou anonymní a dá se to řešit...

..."Řešit anonymní množárny bezpapíráků a že jich se daleko více než těch s PP, která není nikde registrovaná a nedává žádné smlouvy, takže nejsou důkazy, to se koukám nechce na ifauně nikomu"...
Planě plkat o množárnách na ifauně se mi opravdu nechce ( naplkalo už se toho tady dost) o žádné konkrétní nevím, věnovat se tomu tedy nebudu - nechám to vám. Vy o nich jistě víte a začnete konat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prej "opět"...
Už jste je někdo nahlásil na čmku, klub... V tomhle je ten rozdíl, chs nejsou anonymní a dá se to řešit...
Co to?
Tak mi jmenujte jakoukoliv bez PP, aktuální. Žádná mne teď nenapadá...
Klidně postačí adresa nebo jméno. Neustále tu hážete jen slovy, ale vím více o případech množíren s PP... A ráda budu i vědět o těch bez PP.
loolucy
napsal(a):
Co to?
Tak mi jmenujte jakoukoliv bez PP, aktuální. Žádná mne teď nenapadá...
Klidně postačí adresa nebo jméno. Neustále tu hážete jen slovy, ale vím více o případech množíren s PP... A ráda budu i vědět o těch bez PP.
No to je to, co jaksi stále neráčíte pochopit. Že o množírnách bez PP se nedá moc referovat, protože když má nějaká Nováková množírnu u Nymburka, tak klidně může coby Procházková prodávat štěňata v Kolíně.

Nemá čistě náhodou toto téma název "Opět další množírna psů s PP!" ? Tak proč by se zde mělo diskutovat o problematice neorganizovaného chovu ? Vzdalování se původnímu tématu je sice pro většinu diskuzí logický vývoj, ale tady jsme na začátku. Takhle to skutečně vypadá, že vytrvalá argumentace "množírnami bPP" je jenom odváděním pozornosti od špíny v chovu s PP...
Žaneta kocková
napsal(a):
No to je to, co jaksi stále neráčíte pochopit. Že o množírnách bez PP se nedá moc referovat, protože když má nějaká Nováková množírnu u Nymburka, tak klidně může coby Procházková prodávat štěňata v Kolíně.
Krom toho - jelikož jsou štěňata neznačená a neregistrovaná na chovatele, nelze je s dotyčnou (dotyčným) jakkoli oficiálně spojit a jde tudíž z hlediska zákona o pomluvu-.
Proč neustále dokola řešíte, zda je chovka registrovaná nebo ne, zda jsou označená štěňata a podobné blbosti.
Chci-li něco řešit a vím, že je množírna (odpovídající týrání zvířat) v Horní Dolní čp.45, mohu to jít nahlásit na obecní úřad a veterinární správu. Pokud se podepíšete, dají vám potvrzrní příjetí hlášení a později vědět výsledek kontroly. Po té můžete ve svém pátrání pokračovat a předkládat konkrétní důkazy, nebo ukončit, pokud nic neshledají.
Tady se neustále řeší nějaké bláboly, ale ve skutečnosti nikdo nic neudělá, hlavně, že to rozebírá z právního hlediska.
Oni Henychovi, dříve Čertíkovi ale taky množí bez PP, přečtěte si prohlášení na stránkách klubu Pyrenejských plemen, za co byla paní vyloučena.
V čem jsou tedy lepší než jiné množárny bez PP?
Nebo je to tak, že ten kdo má registrovanou chovku prostě podvádět může? Není to náhodou ještě horší? Kazí pověst ostatním, poctivým chovatelům.
Fakt mne zaráží, jak se tady podvodník co má CHS obhajuje s odůvodněním, že jiní to dělají taky.
Podvod je prostě podvod, v tomto případě dvojnásobný. Kdo si vědomě jde koupit štěně bez PP, může pak nadávat jen sobě. Tady si ale lidé jedou pro štěně s PP, ve výsledku mají taky nemocného bezpapoše, jen za něj dali 3x tolik a vyslechli kecy o tom, jak skvělá je paní chovatelka a všichni ostatní jsou podle ní póvl.
tereza.128
napsal(a):
Oni Henychovi, dříve Čertíkovi ale taky množí bez PP, přečtěte si prohlášení na stránkách klubu Pyrenejských plemen, za co byla paní vyloučena.
V čem jsou tedy lepší než jiné množárny bez PP?
Nebo je to tak, že ten kdo má registrovanou chovku prostě podvádět může? Není to náhodou ještě horší? Kazí pověst ostatním, poctivým chovatelům.
Fakt mne zaráží, jak se tady podvodník co má CHS obhajuje s odůvodněním, že jiní to dělají taky.
Podvod je prostě podvod, v tomto případě dvojnásobný. Kdo si vědomě jde koupit štěně bez PP, může pak nadávat jen sobě. Tady si ale lidé jedou pro štěně s PP, ve výsledku mají taky nemocného bezpapoše, jen za něj dali 3x tolik a vyslechli kecy o tom, jak skvělá je paní chovatelka a všichni ostatní jsou podle ní póvl.
Ale tady toho podvodníka nikdo neobhajuje, naopak, dokonce tu konstatujeme, že protože jsou známí pod názvem CHS, tak je na ně snadné upozornit - a chovatelský klub na svých stránkách na ně i upozorňuje. Na druhou stranu u lidí, co nejsou známi pod nějakým názvem CHS se na ně upozorňuje dost špatně.
krasnapepina
napsal(a):
Proč neustále dokola řešíte, zda je chovka registrovaná nebo ne, zda jsou označená štěňata a podobné blbosti.
Chci-li něco řešit a vím, že je množírna (odpovídající týrání zvířat) v Horní Dolní čp.45, mohu to jít nahlásit na obecní úřad a veterinární správu. Pokud se podepíšete, dají vám potvrzrní příjetí hlášení a později vědět výsledek kontroly. Po té můžete ve svém pátrání pokračovat a předkládat konkrétní důkazy, nebo ukončit, pokud nic neshledají.
Tady se neustále řeší nějaké bláboly, ale ve skutečnosti nikdo nic neudělá, hlavně, že to rozebírá z právního hlediska.
Ano, přijedou na ohlášenou kontrolu do Horní Dolní čp.45, kde shledají, že majitelka má dva staré psy, na nichž samozřejmě nic odchovávat nemůže a jedná se tedy o pomluvu. Neboť paní z Horní Dolní čp.45 mezitím odvezla všechny chovné feny k bráchovi do stodoly v Dolní Horní čp.54. A protože neexistuje žádný způsob, jak neoznačená štěňata vystopovat k někomu, kdo jim koupil čipy, tak ani sebelepší kontrola nic neodhalí. Zatímco u očipovaných štěňat je vždy někde doklad, že čip s tím a tím číslem zaplatil ten a ten. Tak proto se řeší, jestli jsou štěňata označená a chovatelská stanice registrovaná - protože pak se snadno najdou a dá se s nimi něco dělat. Minimálně na ně upozornit ostatní kupující.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
loolucy
napsal(a):
Ale ráčím...
Evidentně ne...
Jak chcete jmenovat něco, co probíhá zcela organizovaně, skrytě a hlavně anonymně?
Jak chcete jmenovat něco, co nehraje podle žádných pravidel?
Tady téměř dnes a denně čtete, jak lidi támhle koupili štěně od Vomáčky na benzíně a ouha, pan Vomáčka neexistuje, protože se mu nejde dovolat na adrese bydlí někdo jinej... ach ta anonymita, že? P. Vomáčka si zašel do nejbližší trafiky, koupil za kilo novou simku, založil další e-mail a jedeme dál...
Téměř denně mi do práce chodí lidi, co si takto i jinak koupili štěně, co nemá pomalu ani 4 týdny! Stejně tak každou chvíli se najde někdo, kdo mi hlásí, jak zachránil fenu z množírny...
Už si někdy slyšela o tom, že chovatel, který chová podle pravidel dal někomu štěně ve 4 týdnech? No, asi těžko, když přejímka vrhu je v 7.týdnu... Už si někdy slyšela o čubě, kterou někdo zachránil z chovatelské stanice, protože chudák rodila podle stanov klubu či chovatelského řádu?
To, že nějaký kre*én množí PP psy je trestuhodné, téměř hodné pranýřování a samozřejmě kazí pověst chovatelům, co chovají slušně a podle pravidel! Ovšem na rozdíl od anonymních množíren, pokud někdo množí PP psy se ví přesně kdo, co odchovává, za jakých podmínek a lze to řešit!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Evidentně ne...
Jak chcete jmenovat něco, co probíhá zcela organizovaně, skrytě a hlavně anonymně?
Tady téměř dnes a denně čtete, jak lidi támhle koupili štěně od Vomáčky na benzíně a ouha, pan Vomáčka neexistuje, protože se mu nejde dovolat na adrese bydlí někdo jinej... ach ta anonymita, že? P. Vomáčka si zašel do nejbližší trafiky, koupil za kilo novou simku, založil další e-mail a jedeme dál...
Téměř denně mi do práce chodí lidi, co si takto i jinak koupili štěně, co nemá pomalu ani 4 týdny! Stejně tak každou chvíli se najde někdo, kdo mi hlásí, jak zachránil fenu z množírny...
Už si někdy slyšela o tom, že chovatel, který chová podle pravidel dal někomu štěně ve 4 týdnech? No, asi těžko, když přejímka vrhu je v 7.týdnu... Už si někdy slyšela o čubě, kterou někdo zachránil z chovatelské stanice, protože chudák rodila podle stanov klubu či chovatelského řádu?
To, že nějaký kre*én množí PP psy je trestuhodné, téměř hodné pranýřování a samozřejmě kazí pověst chovatelům, co chovají slušně a podle pravidel! Ovšem na rozdíl od anonymních množíren, pokud někdo množí PP psy se ví přesně kdo, co odchovává, za jakých podmínek a lze to řešit!
Tak za prvé, my si netykáme. Za druhé ?
Žaneta kocková
napsal(a):
Za prvé, tykání na internetu je v diskuzích zcela běžné, tak trochu to má symbolizovat svobodomyslnost tohoto média. Za druhé, vždycky, když vidím někoho, kdo se uráží pro tykání na internetu, je mi jasné, že je to .
Tykat v diskuzi začne někdo, kdo chce toho druhého podřadit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Oh, další mademoiselle, která si myslí, že je něco víc, aby se jí vykalo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
loolucy
napsal(a):
To není pravdou...
Obecně se na diskuzích tyká... Ať se podíváš, kam se podíváš...
Jak už zde někdo psal, vykání začíná být výsada pouze ifauny...
loolucy
napsal(a):
Tykat v diskuzi na internetu patří k tzv. netiketě. Vykání se dožadují pouze ti, kteří se snaží nad ostatní nadřadit, že jsou něco víc. Nebo naopak, někdy je na internetu vykání používáno k tomu, aby si diskutující vůči druhému vymezil jakýsi odstup a dal najevo, že s někým takovým nechce mít nic společného.
Žaneta kocková
napsal(a):
Tykat v diskuzi na internetu patří k tzv. netiketě. Vykání se dožadují pouze ti, kteří se snaží nad ostatní nadřadit, že jsou něco víc. Nebo naopak, někdy je na internetu vykání používáno k tomu, aby si diskutující vůči druhému vymezil jakýsi odstup a dal najevo, že s někým takovým nechce mít nic společného.
Tak kde diskuse není anonymní, tam je vykání celkem na místě.Ovšem v anonymní diskusi je to vážně blbost. Netetiketě to neodporuje.
Žaneta kocková
napsal(a):
Svatá pravda. Jsem na ifauně krátce a jsem poněkud zmatená , že se zde vyžaduje vykání, ač ve vodách internetu má přesně opačný význam.Tyká se i "celebritám"
/to jen tak zcela mimo téma, mezi osobní boje a vášně se nepletu
samain
napsal(a):
Tak kde diskuse není anonymní, tam je vykání celkem na místě.Ovšem v anonymní diskusi je to vážně blbost. Netetiketě to neodporuje.
I v ne-anonymních diskuzích je tykání povoleno. Viz. např. většina Facebooku, tam se v diskuzích s vykáním setkáváme málo. Ale ano, pokud někomu vadí, že by měl ostatním účastníkům diskuze tykat a raději vyká, je to jeho volba a netiketa umožňuje jak vykat, tak tykat. Ovšem z druhé strany se domáhat vykání u někoho, kdo je zvyklý v diskuzích tykat, je faux pas. Zejména pokud je to použito jako "argument" v diskuzi.
loolucy
napsal(a):
Šmankote, abyste se nepodadali
OMLOUVÁM SE, že jsem si dovolila zmínit vykání. Chyba mého života Už se to nikdy nestane!
Ale kuš Není třeba to brát tak osobně, mně jsou vaše místní spory jedno, ode mě to bylo jen konstatování k vykání, žádný útok.
Ironických omluv netřeba, chybou je možná jen to, že stále nevím, jestli je tu slušnost vykat či tykat. Asi budu onikat
Sapp
napsal(a):
Ale kuš Není třeba to brát tak osobně, mně jsou vaše místní spory jedno, ode mě to bylo jen konstatování k vykání, žádný útok.
Ironických omluv netřeba, chybou je možná jen to, že stále nevím, jestli je tu slušnost vykat či tykat. Asi budu onikat
Já to beru s humorem :)
Byla jsem jen naštvaná a došly mi argumenty, takže jsem šáhla po vykání vs tykání
loolucy
napsal(a):
Já to beru s humorem :)
Byla jsem jen naštvaná a došly mi argumenty, takže jsem šáhla po vykání vs tykání
Tak to je fáááájn, že s humorem... páč jsem chtěla napsat poslední větu-jestli humor se tu smí
Nač si kazit den, když je tak krásně, teplo /v místnosti právě 30C.../.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prej "opět"...
Přesně s touto větou naprosto souhlasím - cituji - Tohle je zanedbatelné procento... na rozdíl od množíren psů bez PP.. Proč tu řešit někoho, kdo není anonymní, o kom je to již známé a již ho v klubech dávno řeší. Řešit a hledat podvodné chovky bezpapíráků, kterých je daleko více a jsou daleko více anonymní je mnohem těžší a spousta zastánců bezpapíráků co se naváží jen do papíráků to ani tady slyšet nechce.
danis
napsal(a):
Je potřebné řešit obě strany. Pokud takové informace pomohou byť jen jednomu člověku, aby nenaletěl, má to cenu ne?
Ale bohužel tady na ifauně není snaha řešit ty množárny bez PP a zakládají se fóra jen na ty ojedinělé a méně časté případy s PP, aby byl dojem, že těch je víc( a ještě si tam dá ta pomýlená osoba co to založila slůvko opět - jako kdyby našla těch chovatelských stanic více). Bezpapíráky a jejich anonymní množírny tu je neochota řešit a psát o nich, spousta diskutujících tu množírny bezpapíráků a prodej štěňat bez PP a kříženců ještě hájí. To je asi drobet problém - v přemýšlení některých jedinců místních diskuzí, skalních zastánců štěňat a "chovů" bez PP, co parazitují na názvech plemen s PP.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Evidentně ne...
Fenu z množírny s PP! Chovatelské stanice jsou v Čr pouze název ale doopravdy množí štěňata jak šílení, feny mají štěnata dvakrát ročna, lžete majitelů že je štěně zdravé a polovina z nich pak umírá a nebo se musí do konce života léčit, z vašich pp fen se přenáší dědičné choroby na štěnata která paj jsou nemocná.Nelžete lidem! Množírny jsou pouze chovatelské stanice.Množírna znamená mít na jednom místě spoustu fen a množit štěnata a to přesně dělají chs.
lena1977
napsal(a):
Fenu z množírny s PP! Chovatelské stanice jsou v Čr pouze název ale doopravdy množí štěňata jak šílení, feny mají štěnata dvakrát ročna, lžete majitelů že je štěně zdravé a polovina z nich pak umírá a nebo se musí do konce života léčit, z vašich pp fen se přenáší dědičné choroby na štěnata která paj jsou nemocná.Nelžete lidem! Množírny jsou pouze chovatelské stanice.Množírna znamená mít na jednom místě spoustu fen a množit štěnata a to přesně dělají chs.
Já nevím, proč se tu stále přejmenováváte. "Marco77", "Jajsemzakon", teď "lena1977"... A pak se divíte, že Vás admin blokuje?!
fikovnice
napsal(a):
No jo, máte pravdu. Nechce se mi spát, tak to tu pročítám. Ale mě možná dotyčný/á víc štve než baví. Připadne mi, že tady na x vláknech chrlí svoji žlučovitost...
To je pravda, ale reagovat na takové příspěvky se mi jeví jako v tom přísloví o házení perel užitkovému zvířectvu, nad tím se je škoda zvyšovat si tlak v arteriích... to se raději od srdce zasměju-je to zdravější...
Felow
napsal(a):
To je pravda, ale reagovat na takové příspěvky se mi jeví jako v tom přísloví o házení perel užitkovému zvířectvu, nad tím se je škoda zvyšovat si tlak v arteriích... to se raději od srdce zasměju-je to zdravější...
P.S. Ještě si asi chvilku počkám, třeba se dozvím, že jsem také množka...
Felow
napsal(a):
P.S. Ještě si asi chvilku počkám, třeba se dozvím, že jsem také množka...
A dozvěděla jste se? Já pak raději odešla na nějaké normálnější diskuze. Nicméně příspěvky "leny1977" bychom si měli ještě teď dosyta vychutnat, protože, až se vzbudí admin, tak je předpokládám všechny vymaže. A bude srandy konec!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
lena1977
napsal(a):
Jojo, jedna bába povídala...
fikovnice
napsal(a):
A dozvěděla jste se? Já pak raději odešla na nějaké normálnější diskuze. Nicméně příspěvky "leny1977" bychom si měli ještě teď dosyta vychutnat, protože, až se vzbudí admin, tak je předpokládám všechny vymaže. A bude srandy konec!
Nedozvěděla, asi si dotyčná osoba vylila svůj kyblík žluče a spokojeně usnula...A máte pravdu- sranda končí- je přemazáno
Felow
napsal(a):
Nedozvěděla, asi si dotyčná osoba vylila svůj kyblík žluče a spokojeně usnula...A máte pravdu- sranda končí- je přemazáno
Já si hned říkala, že tu největší srandu si užijeme jen my nespavci - že většinu toho trollingu admin po probuzení promaže. Chudák - i v sobotu, aby pročítal ty cancy nemocné osoby... .
fikovnice
napsal(a):
Já si hned říkala, že tu největší srandu si užijeme jen my nespavci - že většinu toho trollingu admin po probuzení promaže. Chudák - i v sobotu, aby pročítal ty cancy nemocné osoby... .
Také jsem si říkala, že mu to možná vneslo mráček do slunečného sobotního rána.
petr33
napsal(a):
Ale bohužel tady na ifauně není snaha řešit ty množárny bez PP a zakládají se fóra jen na ty ojedinělé a méně časté případy s PP, aby byl dojem, že těch je víc( a ještě si tam dá ta pomýlená osoba co to založila slůvko opět - jako kdyby našla těch chovatelských stanic více). Bezpapíráky a jejich anonymní množírny tu je neochota řešit a psát o nich, spousta diskutujících tu množírny bezpapíráků a prodej štěňat bez PP a kříženců ještě hájí. To je asi drobet problém - v přemýšlení některých jedinců místních diskuzí, skalních zastánců štěňat a "chovů" bez PP, co parazitují na názvech plemen s PP.
Přesně.
lena1977
napsal(a):
Chovatelskou stanici můžete mít registrovanou, ale nemusíte přitom vlastnit ani jednoho psa/fenu s rodokmenem.
2x ročně odchovávat štěňata s PP NESMÍTE. Chovatelé kteří odchovávají s PP MUSÍ dodržovat určité řády, jinak jim hrozí postihy, případně zákaz odchovu štěňat s PP.
"Množírny jsou pouze chovatelské stanice. Množírna znamená mít na jednom místě spoustu fen a množit štěnata a to přesně dělají chs."
Mám registrovanou chovatelskou stanici od roku 1999. Vlastnila jsem celkem 6 fen s PP a do dnešního dne jsem odchovala celkem 4 vrhy. Jsem já to ale množírna
Kde se podle Vás berou psi bez PP? Nejsou to náhodou potomci těch děsně nemocných psů s PP?
awake
napsal(a):
Chovatelskou stanici můžete mít registrovanou, ale nemusíte přitom vlastnit ani jednoho psa/fenu s rodokmenem.
2x ročně odchovávat štěňata s PP NESMÍTE. Chovatelé kteří odchovávají s PP MUSÍ dodržovat určité řády, jinak jim hrozí postihy, případně zákaz odchovu štěňat s PP.
"Množírny jsou pouze chovatelské stanice. Množírna znamená mít na jednom místě spoustu fen a množit štěnata a to přesně dělají chs."
Mám registrovanou chovatelskou stanici od roku 1999. Vlastnila jsem celkem 6 fen s PP a do dnešního dne jsem odchovala celkem 4 vrhy. Jsem já to ale množírna
Kde se podle Vás berou psi bez PP? Nejsou to náhodou potomci těch děsně nemocných psů s PP?
V jednom se pletete je spousta plemen ktere nemaji omezeno počet vrhu za rok a jedine omezeni je dle zakona kde je dovoleno mit 3 vrhy za dva kalendařní roky, takže mužou mit 2 vrhy v jednom roce.
awake
napsal(a):
Nemáte pravdu, jsou plemena, kde můžete mít 3 vrhy za dva roky ! Záleží na tom, co povolí klub.
Nikol Kočtářová je spolu s uživatelem Josef Kočtář.
Včera v 7:31 ·
Chtěla bych Vás všechny upozornit na chovnou stanici FARMA ŠTĚKOT a FOREVER DREM (majitele Jana a Semir Henychovi, puvodne Jana a Lukas Certikovi) A TÍMTO HLEDÁME I MAJITELÉ ŠTĚŇAT PYRENEJSKÉHO HORSKÉHO PSA, narozených 22.2.2018.
Včera nás opustila po dvoutýdenním trápení tahle úžasná fenka (štěně 5měsíců), byla s námi 3měsíce, ale i přesto jsme si ji oblíbili, kluci ji milovali. Jednoho dne (21.7.)se z veselého štěněte stala "troska", jeli jsme okamžitě na pohotovost, kde dostala několik injekcí a kapačku, ulevilo se ji, i když semtam ještě zvracela, ale začala rychle přibírat, v úterý začala být opět taková malátnější, ale pořád dobrá, v pátek bylo objednané vyšetření srdce a břicha (utz). Tam mi přišli na to, že má vrozenou vadu srdce a je na tom hodně špatně, neví se, jak dlouho to srdicko vydrží. Jeli jsme ještě na veterinu, kde jsme dostali prášky na srdce, které by měly život prodloužit, ale už musí být jen na prášcích, co 12h, nesmí se vynechat, už nesmí na procházky - nic - pěti měsíční štěně na tom bylo, jak 14ti letý pes
Bylo nám řečeno, že bychom měli kontaktovat chovatele, abychom je upozornili, že by neměli připouštět tuto kombinaci, také aby kontaktovali ostatní majitelé štěňat, protože minimálně jedno štěně to bude mít také, i když asi ne v takové míře jako to naše a také proto, že máme právo na vrácení peněz (tihle psi nestojí pár korun). Chovatelům jsem se dovolala, ale po sdělení diagnózy mi řekla, že jsme si to museli přivodit sami nesprávnou životosprávou apod, od té doby mi už nebrala tel, abych mohla poslat zprávy z veteriny apod, kde je vyloučeno, že by to byla naše chyba (vrozená vada logicky ani nemůže být naše chyba). Po pár dnech jsem zkusila volat z jiného čísla (šlo to neskutečně dolů její zdrav.stav), jen co jsem se představila, tak po mě paní začala ječet, že takové lidi, jak jsme my nesnáší, že nás udá za to, že vůbec někde řeším stav psa atd.. (když je kdokoliv nemocný, tak je normální vše konzultovat s lékařem, v tomhle případě s veterinářem). Naše Bára začala opět vše zvracet, jídlo - pití - způsobeno tím, že to srdce dělá takové tlaky, že musí pořád zvracet, i když se napije, žaludek se trochu zvětší, tlačí to na ten hrudník, kde je to neskutečně velké srdce a zvrací, takže ani prášky nezabraly.. chovatele nic nezajímá.. museli jsme se dívat na to, jak ji ubývají síly a jen čekat, jelikož i na veterině nám řekli, že nám nijak už nepomohou.. Včera to vše skončilo.. není to asi poprvé, co mají tito chovatelé takový problém, což jsem zjistila od jedné chovatelky. Mají nádherné webové stránky, výstavní psi, ale máme podezření na množírnu, vytáhli jsme ji z otřesných podmínek, ale s tím asi také nic udělat nemůžeme
Jen možná aspoň takhle informovat ostatní, kdyby chtěli štěně odtamtud. (Nemají tam totiž jen pyrenejské horské psi). Takže asi tak, nepředpokládám, že to někdo přečte celé...
Kdyžtak ale prosím i o sdílení. (Nikdo nechce vidět, jak vypadala poslední dny)

"ale máme podezření na množírnu, vytáhli jsme ji z otřesných podmínek, ale s tím asi také nic udělat nemůžeme "
stenete je mi lito, ale vazne tomu neslo predejit?
nekupovat odtud stene?

Kontaktujte klub zastřešující plemeno. Tohle by měl klub vědět.

Taky je mi to moc líto, ale zrovna o této chs je to dost známé, bohužel Evidentně jste měli málo informací.

Z této stanice si už před několika lety pořídili v sousední vesnici pyrenejského horského psa a o rok později pyrenejského mastina.Mastin je OK, ale s pyrenejákem měli velké problémy se zažíváním a pes je na dietě.Už v té době se o nich psalo na stránkách klubu a klub se od nich distancoval.Jak to bylo dál už jsem nesledovala.

To je přesně to, o čem jsem psala v jiné diskuzi. ČMKÚ, kluby nic neřeší.
Všeobecně známé ? Nevím o tom nic a ani zadavatelka. Tak to asi tak všeobecně známé nebude. Má to klub na svých stránkách? Tam bych totiž hledala informace o uvažovaném plemeni a jeho chovatelích.
Jestliže nemá...….

napsal(a):
Všeobecně známé ? Nevím o tom nic a ani zadavatelka. Tak to asi tak všeobecně známé nebude. Má to klub na svých stránkách? Tam bych totiž hledala informace o uvažovaném plemeni a jeho chovatelích.
Jestliže nemá...….
Nevím, jestli to byla reakce na mě, ale známo je to mezi chovateli, tedy některými.

ze stránek klubu pyrenejských plemen, novinky:
26. ledna 2018 - Prohlášení
Vzhledem ke stále se množícím stížnostem dalších podvedených majitelů odchovů Jany a Lukáše Čertíkových (nyní Jana a Simír Henychovi, CHS Farma Štěkot, CHS Forever Drem) adresovaných na náš klub - pro nevydání PP, prodej nemocných štěňat, nevracení záloh za nenarozená štěňata, klamavou inzerci, prodej štěňat bez PP atd. - prohlašuje Klub pyrenejských plemen, že s těmito chovateli nemá nic společného a od jakékoliv jejich činnosti se plně distancuje. Jana Čertíková byla z KPP již v minulosti vyloučena. Poškozeným doporučujeme podat stížnost příslušnému chovatelskému klubu (KCHMPP, Moloss club CZ), poté případně přímo ČMKU. Výbor KPP
a varování tam je už v r.2015.

napsal(a):
ze stránek klubu pyrenejských plemen, novinky:
26. ledna 2018 - Prohlášení
Vzhledem ke stále se množícím stížnostem dalších podvedených majitelů odchovů Jany a Lukáše Čertíkových (nyní Jana a Simír Henychovi, CHS Farma Štěkot, CHS Forever Drem) adresovaných na náš klub - pro nevydání PP, prodej nemocných štěňat, nevracení záloh za nenarozená štěňata, klamavou inzerci, prodej štěňat bez PP atd. - prohlašuje Klub pyrenejských plemen, že s těmito chovateli nemá nic společného a od jakékoliv jejich činnosti se plně distancuje. Jana Čertíková byla z KPP již v minulosti vyloučena. Poškozeným doporučujeme podat stížnost příslušnému chovatelskému klubu (KCHMPP, Moloss club CZ), poté případně přímo ČMKU. Výbor KPP
a varování tam je už v r.2015.
Pak se klubu hluboce omlouvám !
Ale možná by bylo dobré, kdyby se plemeno nemohlo chovat pod několika kluby...Ale to už by asi nebylo demokratické.

napsal(a):
Pak se klubu hluboce omlouvám !
Ale možná by bylo dobré, kdyby se plemeno nemohlo chovat pod několika kluby...Ale to už by asi nebylo demokratické.
tak pro jedno plemeno budou existovat max.2 (možná 3) kluby, víc ne
pro PHP jsou 2
já si pořizovala pyrenejáka 2012, a už tehdy se ke mně dostalo info o činnosti čertíkových (výše uvedené chs), a upřímně už ani nevím odkud...
napsal(a):
"ale máme podezření na množírnu, vytáhli jsme ji z otřesných podmínek, ale s tím asi také nic udělat nemůžeme "
stenete je mi lito, ale vazne tomu neslo predejit?
nekupovat odtud stene?
Článek jsem četla ráno na FB a taky mě to napadlo. Vytáhli ho z otřesných podmínek? Proč ho teda brali? Když jdu kupovat drahého papírového psa, tak za ty prachy požaduju kvalitního psa z perfektních podmínek.

mouse
napsal(a):
Článek jsem četla ráno na FB a taky mě to napadlo. Vytáhli ho z otřesných podmínek? Proč ho teda brali? Když jdu kupovat drahého papírového psa, tak za ty prachy požaduju kvalitního psa z perfektních podmínek.
Na me ten příspěvek dneska vykouknul si ze 4 mist.
Když to umi tak hezky sirit po netu -proc se neptali předtím?

"Vytáhli ho z otřesných podmínek? Proč ho teda brali?"
protože o otřesných podmínkách nic nevěděli...
protože si ke štěněti vytvořili vztah už dávno předem...
protože ho z těch otřesných podmínek zachránili...
protože nejde o koupi věci, ale "adopci" dalšího, živého člena domácnosti...
třeba tak nějak...

napsal(a):
Jestliže nemá...….
Myslím, že to musí být známo obecně v kynologických kruzích... Vím to, i když nejsem chovatelka a o jimi chovaná plemena se nijak zvlášť nezajímám. Ale sleduji cvrkot...

napsal(a):
"Vytáhli ho z otřesných podmínek? Proč ho teda brali?"
protože o otřesných podmínkách nic nevěděli...
protože si ke štěněti vytvořili vztah už dávno předem...
protože ho z těch otřesných podmínek zachránili...
protože nejde o koupi věci, ale "adopci" dalšího, živého člena domácnosti...
třeba tak nějak...
Cože?
- protože o otřesných podmínkách nevěděli? Jak se to tedy dozvěděli?
- protože nejde o koupi věci, ale "adopci" dalšího, živého člena domácnosti... Lidi by měli věnovat alespoň stejnou pozornost koupi psa, jakou věnují koupi ledničky, mobilu, či televize. Adopce? Od kdy se koupi psa takhle říká?
napsal(a):
Cože?
- protože o otřesných podmínkách nevěděli? Jak se to tedy dozvěděli?
- protože nejde o koupi věci, ale "adopci" dalšího, živého člena domácnosti... Lidi by měli věnovat alespoň stejnou pozornost koupi psa, jakou věnují koupi ledničky, mobilu, či televize. Adopce? Od kdy se koupi psa takhle říká?
To je práve ale celkom prihodne prirovnanie. Máte pocit, že ľudia venujú nejakú extra pozornosť výberu mobilu, ladničky či telky? Podľa záplavy čínskych smejdov o tom celkom silne pochybujem. Alebo auta - koľko ľudí si nič nekontroluje a potom plačú, že ich autobazár podviedol. Tak prečo by sa mali správať inak u psa. Je živý a bla bla, ale stále je model správania rovnaký. Zoberiem čo je a budem dúfať. Niekedy to vyjde, niekedy nie.

L(phi)
napsal(a):
To je práve ale celkom prihodne prirovnanie. Máte pocit, že ľudia venujú nejakú extra pozornosť výberu mobilu, ladničky či telky? Podľa záplavy čínskych smejdov o tom celkom silne pochybujem. Alebo auta - koľko ľudí si nič nekontroluje a potom plačú, že ich autobazár podviedol. Tak prečo by sa mali správať inak u psa. Je živý a bla bla, ale stále je model správania rovnaký. Zoberiem čo je a budem dúfať. Niekedy to vyjde, niekedy nie.
ale stále je model správania rovnaký.¨
ano a ne
ještě jsem neslyšela, ze si někdo koupi ve spinavem, zaplivanem sklepe cinsky smejd a po tom, co prestal fungovat si stezoval, ze ho vytahnul z nevhodných podmínek
kdyby lidi byli opiti rohlikem - a brali ta stenata z prostředí, co se aspoň tvari, ze ma ta stenata vymazlena - pak chapu ze jsou zklamani, prekvapeni, když se všechno nepovede.

napsal(a):
ale stále je model správania rovnaký.¨
ano a ne
ještě jsem neslyšela, ze si někdo koupi ve spinavem, zaplivanem sklepe cinsky smejd a po tom, co prestal fungovat si stezoval, ze ho vytahnul z nevhodných podmínek
kdyby lidi byli opiti rohlikem - a brali ta stenata z prostředí, co se aspoň tvari, ze ma ta stenata vymazlena - pak chapu ze jsou zklamani, prekvapeni, když se všechno nepovede.
Jenže většina lidí si psa pořizuje na základě emocí, ne chladného rozumu.
My psa vybírali asi dva roky, naprosto přesně jsme věděli co chceme a nakonec jsme jednoho krásného rána sedli k internetu a vybrali první štěně na bazoši a ten den pro něj zajeli, naprostý opak toho co jsme chtěli, taky z pochybných podmínek.
A proč? No protože jsme ten den chtěli nechat utratit našeho starého psa a potřebovali jsme zalepit tu strašnou díru.
MMCH starý pes stále žije, veterinář ten den neměl čas a příchodem štěněte celkem ožil.

napsal(a):
My psa vybírali asi dva roky, naprosto přesně jsme věděli co chceme a nakonec jsme jednoho krásného rána sedli k internetu a vybrali první štěně na bazoši a ten den pro něj zajeli, naprostý opak toho co jsme chtěli, taky z pochybných podmínek.
A proč? No protože jsme ten den chtěli nechat utratit našeho starého psa a potřebovali jsme zalepit tu strašnou díru.
MMCH starý pes stále žije, veterinář ten den neměl čas a příchodem štěněte celkem ožil.
To je dost hrozné, jak jste se nakonec rozhodli pořídit štěně... Po takovém vybírání... nechápu. Vím, co to je, nechávat odejít psa... Akorát nechápu, proč lepit díru čímkoliv.

napsal(a):
To je dost hrozné, jak jste se nakonec rozhodli pořídit štěně... Po takovém vybírání... nechápu. Vím, co to je, nechávat odejít psa... Akorát nechápu, proč lepit díru čímkoliv.
My vždycky lepíme díru ihned.
Chlap s tím po začátku měl problémy, taky říkal, že to divné, teď uznává, že je to rozumné řešení a lepší než žít s dírou.
Jen jednou jsme nezalepila hned, měla jsem doma batole a chtěla jsem ještě pár měsíců počkat než pochytí alespoň trošku rozumu. Těch pár měsíců bylo strašných, pořád mi chyběla náhrada. Měla jsem čas zodpovědně vybrat a nakonec jsem stejně přebrala a zvíře moc neodpovídá standardu a chovatel taky nicmoc.
Prostě máme na výběr zvířat celkem smůlu a naše smečka se skládadá ze zachráněných nalezenců a nebo zvířat z podivných podmínek.

napsal(a):
Já se obávám, že u nás to dopadne podobně...taky už teď projíždím inzerce, chovky, vybírám plemeno (pro jistotu mám 3 přijatelné varianty)...aby až nastane čas jsem nemusela tohle řešit...ale až ten čas nastane, tak se obávám, že nové štěndo bude muset být taky co nejdřív, už teď mám pocit, že až umře fena, že snad umřu s ní a pes, to je mamáneček, to bude, jak kdyby mi umřelo dítě...neumím si představit, že bych čekala třeba půl roku (a déle) na štěně...jsou lidi, kteří si po odchodu psího miláčka dávají s pořízení dalšího "na čas", potřebují to období truchlení, já jsem opak, potřebuju okamžitě malého špunta, protože ten kolotoč kolem štěnda mi dává alespoň chvílema zapomenout na mojí bolest...s novým štěnětem se to dá zvládnout.

Tak se pak ale nedivte, když sáhnete po jakémkoliv štěněti, že se dobře udávají i ta méně kvalitní štěňata s PP, nebo bezpapíráci.
To my jsme věděli přesně, jakého psa chceme. Měli jsme vybranou i chovku, s kterou jsme dlouho komunikovali, byli jsme se představit chovatelce na výstavě. Z toho nejbližšího vrhu jsme si štěně nebrali, protože naše stará fena byla ještě v pořádku, chovatelka si nás jen posunula na další vrh. A vyšlo to tak, že jsme na štěně čekali 3 měsíce po smrti naší stařenky. Ale stálo to za to, počkat si. Měli jsme přesně psa, jakého jsme chtěli a podpořili jsme super chovatele.
U dalšího psa jsme věděli, že už se blíží konec, tak jsme si naopak pořídili štěně o několik měsíců dřív. Tam jsme chovatele až tak neznali, jen jsme prošli reference a protože šlo o málopočetné plemeno a vrhů v republice velmi málo, byl výběr složitější. Ale než podpořit množírnu, to bych si raději na štěně počkal.
Nyní máme psů víc, takže úplná "díra" nenastane, ale vždy pečlivě štěně vybíráme. Známe chovatele osobně, jezdíme s nimi na akce, na psí tábory, potkáváme se na zkouškách, závodech, výstavách. Viděli jsme štěňata z předchozích vrhů a jsme v kontaktu i s majiteli sourozenců našich psů. Víme tak i výsledky genetických testů a zdravotní stav sourozenců, rodičů, prarodičů i potomků v tomto rodu. Nemusíme se tak bát, že bychom mohli naletět, protože množáci takto aktivní nejsou, se psy většinou necvičí, zdravotní testy nedělají, za nějaké aktivity peníze "nevyhazují".

napsal(a):
Tak se pak ale nedivte, když sáhnete po jakémkoliv štěněti, že se dobře udávají i ta méně kvalitní štěňata s PP, nebo bezpapíráci.
No tak já se za určitých podmínek nebráním ani bezpapírákovi nebo kříženci, ale spíš mám na mysli, že třeba nebude k dispozici vhodný SAO...takže nakonec "skončím" se třeba štěnětem moskeváka nebo tibetské dogy (v tom "nejhorším případě", ale pořád je to pro mě přijatelnější řešení, než být bez psa)...ono taky záleží který z mých psů mě opustí jako první...k psovi bychom štěndo pořídili, takže tam by byl relativně "čas na výběr"...k feně už ne a tam by se to řešilo až po jejím odchodu.

Domik047
napsal(a):
Mimo téma, ale zajímalo by mě proč, hlavně tady, mají lidé tak negativní postoj ke křížencům (teď nemám na mysli ty z množíren, ale obecně). Neberte to vůbec negativně, jen mě čistě zajímá důvod.
Zrovna na Fauně je kříženců dost.
A mě se prostě kříženci nelíbí, jediné na čem jsem trvala při výběru psa bylo PP, protože jsem ženská marnivá a většina kříženců mi přijde značně nehezká.

napsal(a):
Balu zapomínáte na faktor lidskosti.
Nejsou to ledničky, jsou to živí tvorové, prostě v tom bordelu tu kuličku nenecháte, no.
A můžete si stokrát opakovat, že je to hloupé rozhodnutí, že jste si zavařila, že akorát podporujete množitele... na mě to prostě nefunguje. Navíc pokud máte za zadkem děti nadšené ze štěněte, tak je prostě vymalováno.

napsal(a):
Balu zapomínáte na faktor lidskosti.
Nejsou to ledničky, jsou to živí tvorové, prostě v tom bordelu tu kuličku nenecháte, no.
A můžete si stokrát opakovat, že je to hloupé rozhodnutí, že jste si zavařila, že akorát podporujete množitele... na mě to prostě nefunguje. Navíc pokud máte za zadkem děti nadšené ze štěněte, tak je prostě vymalováno.
A na tuto strunu brnkají množitelé, dobře si vědomi tohoto, jak píšete, faktoru lidskosti. A proto se nikdy nepodaří množky vymýtit.

Domik047
napsal(a):
Mimo téma, ale zajímalo by mě proč, hlavně tady, mají lidé tak negativní postoj ke křížencům (teď nemám na mysli ty z množíren, ale obecně). Neberte to vůbec negativně, jen mě čistě zajímá důvod.
Mně se kříženci nelíbí. Ne, že by byli všichni škaredí, ale z principu. Plemena byla z nějakého důvodu vyšlechtěna, jsou výsledkem práce mnoha chovatelů, a připadá mi nemístné čistokrevná plemena prznit množením kříženců a tím tu práci chovatelů znevažovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
napsal(a):
Mně se kříženci nelíbí. Ne, že by byli všichni škaredí, ale z principu. Plemena byla z nějakého důvodu vyšlechtěna, jsou výsledkem práce mnoha chovatelů, a připadá mi nemístné čistokrevná plemena prznit množením kříženců a tím tu práci chovatelů znevažovat.
Jenže naprostá většina dnešních plemen vznikla různým křížením. Někdy zcela záměrně, že se tak někdo rozhodl, někdy náhodně - většina přírodních plemen.
Já osobně křížence považuji za nejlepší psy a navíc je to úžasná škola genetiky.
Kdyby se vždycky napadali lidi, kteří psy kříží, tak tu nemáme naprostou většinu plemen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Navíc u spousty hospodářských zvířat se dělají záměrní meziplemení kříženci, protože to má jednoznačně (je to dokázané) výrazně pozitivní efekt na populaci.
Vepřové, kteřé jíte, také není z čistokrevných zvířat. Jsou to potomci kříženců vyšlechtěných a uznaných plemen. Heterózní efekt je prostě prokázaný a nezpochybnitelný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Navíc ještě k příspěvku - Balů - práci některých moderních chovatelů bych ráda nejen zpochybnila, ale úplně zrušila a bylo by o dost znetvořených a nemocných zvířat méně.

napsal(a):
Nepořizovala jsem si psy asi jinak. O jednoho jsem prisla, chtěla jsem jiného. I kdyz předtím bylo, ze pes uz nikdy zadny další - takže jsem ani nehledala - ale nedalo se to.
Chtela jsem nakonec vždycky v rozmezi par hodin nahradu.
Jen s tim vekem -a i s tim, ze si clovek párkrát naběhnul - prijde tak nejak i odpovědnost za to, co si k sobe pripoutam a jestli budu mit dost sil, moznosti, prostredku se postarat i o něco, co jsem si sama nenadrobila. Me staci resit to, co sama pokazim.
Uz davno vim, ze není v mych silach zachranit cely svet
A taky o sobe vim, ze co si jednou poridim, uz u me zustane. At je to jakekoliv.
Snazim se si ukousnout jen takove sousto, co zvladnu.
( a když vim, ze to nebude lehke -vozim sebou nekoho méně citove zainteresovaného -aby me včas zastavil pred nejakym hloupym, unahlenym rozhodnutim z premiry emoci - doporucuji! )
Plne chapu, ze někdo nezna původy, rizika nemoci plemene, utulkace, vztahy v klubech nebo mezi utulkama -at je to vyrovnane s PP a bPP - ale sakra -chci videt matku, chci videt, kde stene roste, jak se chova mezi sourozenci.
a vezmu si jen v tu chvili zdrave a opecovavane stene. Jinam ani nepojedu vybirat. A nebudu za nic jiného platit.
Anebo- když uz teda zachraňuju všechno co potkam -a platim za to! - tak si pak nemuzu stěžovat a ex post upozorňovat na "strasne podmínky" -když jsem je koupi podpořila...
nejde sedet jednim zadkem na dvou zidlich. nejde.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Navíc u spousty hospodářských zvířat se dělají záměrní meziplemení kříženci, protože to má jednoznačně (je to dokázané) výrazně pozitivní efekt na populaci.
Vepřové, kteřé jíte, také není z čistokrevných zvířat. Jsou to potomci kříženců vyšlechtěných a uznaných plemen. Heterózní efekt je prostě prokázaný a nezpochybnitelný.
njn.. to je sice pravda, ale taky na tech krizencich dal nechova. nerozmnozuji se.
takze tahle informace je jaksi trosku OT u psu...
napsal(a):
njn.. to je sice pravda, ale taky na tech krizencich dal nechova. nerozmnozuji se.
takze tahle informace je jaksi trosku OT u psu...
To si protiřečíte.
Flip píše o "pozitivním efektu na populaci" a " Jsou to potomci kříženců... ", což znamená, že se rozmnožují a že se na nich chová.
Což je stejně úplně fuk, protože každé plemeno vzniklo křížením, a do chvíle než ho někdo uznal, byli to také všechno kříženci. Potom už chovatelé jen udržují uměle specifikovaný standard, který se klidně čas od času změní.

"a vezmu si jen v tu chvili zdrave a opecovavane stene"
to jo, a tím mám pořešeno vsjo, jako tady zmiňovanou srdeční vadu a tunu dalších zdravotních problémů, které zcela jistě v TU chvíli a okem poznám...
napsal(a):
Tohle by si měly uvědomit všechny ty "záchranářky" a spasitelky!
V tom je problém psů v útulcích. A ne se dohadovat o chovatelích bez PP a množírnách s PP atd.
Problém množíren je ten (bez ohledu na PP), že chovají psy neeticky, ve špatných nevyhovujících podmínkách, někdy až za hranicí týrání zvířat. To bezpochyby. PP řeší jen o trochu větší kontrolu. Nic víc.
Ale vrh bez PP není množení, a ten kdo plní útulky jsou ti noví majitelé štěňat. Tam by bylo třeba směřovat osvětu (když už se někdo cítí jako mesiáš). Pokud se to nepohne tady, hloupé smlouvy útulků nic nevyřeší (adopce, osvojení, noví rodiče psa, kastrace, pravidelná hlášení, kontroly...).
Když budou lidé kupovat štěňata soudně, nebude taková poptávka, a když nebude poptávka, tak zadarmo pro útulky ty množírny množit fakt nebudou.
Naopak, když zůstane poptávka a množírny skončí, budou se psi dovážet ve velkém z Balkánu či východu... Ostatně i v tomhle už "spasitelská" komunita jede.

napsal(a):
Zrovna na Fauně je kříženců dost.
A mě se prostě kříženci nelíbí, jediné na čem jsem trvala při výběru psa bylo PP, protože jsem ženská marnivá a většina kříženců mi přijde značně nehezká.
hmmm
na některých ani nepoznáte, že jsou kříženci.

napsal(a):
hmmm
Tím jste ale nemyslela svoji fenu, ne?

napsal(a):
Tím jste ale nemyslela svoji fenu, ne?
No, přesně tuhle, co je na té fotce. Plemeno kříženec nechtěný.

napsal(a):
No, přesně tuhle, co je na té fotce. Plemeno kříženec nechtěný.
Moment, takže Vy tvrdíte, že na feně na fotce nelze poznat, že není čistokrevná?

napsal(a):
Moment, takže Vy tvrdíte, že na feně na fotce nelze poznat, že není čistokrevná?
No, vzhledem k tomu, že kavkaz může mít jakékoliv barvy...
A pro naprostou většinu lidí je stejně leonberger. Nebo bernský salašnický. Křížence v tom nehledá nikdo.

napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že kavkaz může mít jakékoliv barvy...
A pro naprostou většinu lidí je stejně leonberger. Nebo bernský salašnický. Křížence v tom nehledá nikdo.
Nechci se Vás ani nikoho jiného dotknout, ale tahle fenka má s kavkazem společnou max tu barvu.
napsal(a):
hmmm
Bodlinko nic ve zlém, fenka je to krásná a určitě úžasná, ale zrovna u pastevce bych se křížence obávala kvůli povaze. Mám také pastevce, čistokrevný SAO, chová se jako SAO a já jsem za to strašně ráda. Vím, co od něj můžu čekat.
Jejich povaha je specifická už sama o sobě, nedej bože, když se něčím mixne. Jasně, může z toho být báječný pes (a pevně věřím a doufám, že to bude právě Vaše Nora). Ale také to tak být nemusí...
Mmch i já bych tipla Lenobergra To nic nemění na tom, že je rozkošná

napsal(a):
Nechci se Vás ani nikoho jiného dotknout, ale tahle fenka má s kavkazem společnou max tu barvu.
je tomu pět měsíců

Čajda
napsal(a):
Bodlinko nic ve zlém, fenka je to krásná a určitě úžasná, ale zrovna u pastevce bych se křížence obávala kvůli povaze. Mám také pastevce, čistokrevný SAO, chová se jako SAO a já jsem za to strašně ráda. Vím, co od něj můžu čekat.
Jejich povaha je specifická už sama o sobě, nedej bože, když se něčím mixne. Jasně, může z toho být báječný pes (a pevně věřím a doufám, že to bude právě Vaše Nora). Ale také to tak být nemusí...
Já měla na mysli exteriér.
Leda by se fenka dala nazvat "čistokrevnou bez pp", ale výsledek je stejný.

Čajda
napsal(a):
A tak v tomhle mám trochu výhodu. Totiž jsem v kontaktu s lidmi, co mají její o dva roky starší sourozence. A protože jsou jak přes kopírák, tak nečekám, že by došlo k nějaké zásadní odchylce.

napsal(a):
je tomu pět měsíců
No ? Já nechci být nijak zlá, ale prostě čistokrevný kavkazák vypadá úplně jinak, to je fakt. Kostra, hlava např.

napsal(a):
No ? Já nechci být nijak zlá, ale prostě čistokrevný kavkazák vypadá úplně jinak, to je fakt. Kostra, hlava např.
A tak to fakt neřeším, no. koneckonců kavkaz je jen půlka té věci. a stejně je za leonbergera. šlo mi primárně o to, že odmítnout křížence ze strachu, že bude ošklivý a nebude se hodit k image je hloupý důvod.

Tak to jo, nebrat si křížence jenom kvůli vzhledu je blbost.

napsal(a):
A tak v tomhle mám trochu výhodu. Totiž jsem v kontaktu s lidmi, co mají její o dva roky starší sourozence. A protože jsou jak přes kopírák, tak nečekám, že by došlo k nějaké zásadní odchylce.
Píšete, že je to kříženec nechtěný - takže jsem myslela, že je fenka výsledkem nežádoucího krytí, a jestli jsem dobře četla, tak kavkazana s moskevákem (jestli ta plemena nejsou pravda, tak se omlouvám). Jenže teď píšete, že je předchozí vrh stejné spojení - takže též nežádoucí nakrytí?

napsal(a):
Píšete, že je to kříženec nechtěný - takže jsem myslela, že je fenka výsledkem nežádoucího krytí, a jestli jsem dobře četla, tak kavkazana s moskevákem (jestli ta plemena nejsou pravda, tak se omlouvám). Jenže teď píšete, že je předchozí vrh stejné spojení - takže též nežádoucí nakrytí?
Njn. To je dlouhý příběh, jehož ústřední postavou je člověk, kterému jsou určité věci tak nějak jedno, nebo prostě nemá náladu či mentální kapacitu je řešit a radši čeká, že se to nějak vyřeší samo. Nora měla nepočítaně sourozenců. Naposledy a předposledy většina zmrzla.

napsal(a):
Když už jste to naťukla, tak na to už nevypadá vůbec, na křížence těchto dvou plemen.

napsal(a):
Njn. To je dlouhý příběh, jehož ústřední postavou je člověk, kterému jsou určité věci tak nějak jedno, nebo prostě nemá náladu či mentální kapacitu je řešit a radši čeká, že se to nějak vyřeší samo. Nora měla nepočítaně sourozenců. Naposledy a předposledy většina zmrzla.
Takový majitel je průšvih. Chudáci psi.

napsal(a):
Když už jste to naťukla, tak na to už nevypadá vůbec, na křížence těchto dvou plemen.
To je fakt. Ale zase aspoň se jedná o křížení dost podobných plemen jak povahově tak s přimhouřením obou očí i exteriérově.

napsal(a):
To je fakt. Ale zase aspoň se jedná o křížení dost podobných plemen jak povahově tak s přimhouřením obou očí i exteriérově.
To jo no.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže naprostá většina dnešních plemen vznikla různým křížením. Někdy zcela záměrně, že se tak někdo rozhodl, někdy náhodně - většina přírodních plemen.
Já osobně křížence považuji za nejlepší psy a navíc je to úžasná škola genetiky.
Kdyby se vždycky napadali lidi, kteří psy kříží, tak tu nemáme naprostou většinu plemen.
Jistěže dost plemen vzniklo účelovým křížením. Ale to není případ produkce psů bez PP - kříženců dnešní doby - on málokdo šlechtí nové plemeno.
napsal(a):
Jistěže dost plemen vzniklo účelovým křížením. Ale to není případ produkce psů bez PP - kříženců dnešní doby - on málokdo šlechtí nové plemeno.
Vy myslíte, že nějaká plemena vznikla nějak spontánně sama, nebo neřízeným křížením?
To si nějak nedovedu představit.
Domik047
napsal(a):
Mám o svém psu určitou představu - povaha, vzhled. A to prostě u křížence nelze odhadnout. Jsem kynolog - chovatel, kříženci mi vůbec nevadí, ale doma mám psy s PP, abych prostě věděla, co mi ze štěněte vyroste.

pan Brouček
napsal(a):
Vy myslíte, že nějaká plemena vznikla nějak spontánně sama, nebo neřízeným křížením?
To si nějak nedovedu představit.
Zcela spontánně určitě ne, ale určitě je rozdíl v tom, jak vznikala různá plemena.

napsal(a):
Zcela spontánně určitě ne, ale určitě je rozdíl v tom, jak vznikala různá plemena.
Primitivní plemena?

pan Brouček
napsal(a):
Toho psa znáte, nebo jste alespoň viděla? Protože z téhle fotky posoudit kostru, je jako věštit z lógru?
Já z ničeho nevěštím, čistokrevných kavkazáčků jsem viděla naživo i na fotkách mraky, takže kouknu a vidím.

No já třeba tady nevidím žádný rozdíl. Kavkazák a KAOxMSP.
A Nora teď vypadá jako figurka z plastelíny, kterou natahují do všech směrů. Každý den je natažená trochu jinak, poslední dva týdny jí konečně narostla hlava tak, že si neslintá na okraje ušních boltců, netroufám si u takového zvířete hodnotit kostru bez ohledu na plemennou příslušnost či nepříslušnost.
napsal(a):
Vsak psa uz dal pryc, ne? Tak snad dalsi sourozenci nebudou.

impact
napsal(a):
Vsak psa uz dal pryc, ne? Tak snad dalsi sourozenci nebudou.
No, uf. Dal.
I tak je těch sourozenců na můj vkus hodně. Chudák fena.
Někomu je fuk, jak pes vypadá a jakou bude mít povahu, protože ho má jen na procházky, na zahradu, jako společníka apod. a v podstatě si na toho svého psa zvykne a taky se mu trochu přizpůsobí.
Ale kdo chce psa k určitému účelu, hlídání, konkrétnímu sportu, pasení, lov atd., tam je jasné, že je lepší si vzít psa s PP, který nám už na velké procento zaručí, že k tomu bude mít pes vlohy.
Těžko si myslivec bude vybírat křížence jen podle zjevu štěněte, když potřebuje norníka.

LájošM
napsal(a):
Někomu je fuk, jak pes vypadá a jakou bude mít povahu, protože ho má jen na procházky, na zahradu, jako společníka apod. a v podstatě si na toho svého psa zvykne a taky se mu trochu přizpůsobí.
Ale kdo chce psa k určitému účelu, hlídání, konkrétnímu sportu, pasení, lov atd., tam je jasné, že je lepší si vzít psa s PP, který nám už na velké procento zaručí, že k tomu bude mít pes vlohy.
Těžko si myslivec bude vybírat křížence jen podle zjevu štěněte, když potřebuje norníka.
A taky jsou cinnosti, ktere proste s bPP uz nelze provozovat na nejake vyssí urovni.
ted naposledy Slovenko a zakaz startu bPP na jejich mistrovství v OB.
LájošM
napsal(a):
Jj, to je bez řečí, že když potřebuju psa k práci, tak chci mít co největší jistotu... :).
Domik047
napsal(a):
já chtěla určitou rasu, navíc jsme chtěli něco menšího což u štěněte křížence jisté není . I když tady chodí kříženec grifonka a fr. buldočka. Já když ho viděla poprvé tak jsme si říkala že vypadá jako vyšší brabantík ale žíhaný . A jelikož jsme nějak propadla kouzlu grifonů tak už máme druhou a povahově si sou obě dost podobné