Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2015 00:24
loolucy

XXX.XXX.60.30

Zdravím! :)

Napadlo mne, že se poptám tu. Chystáme se někam s pejskem na výlet jen tak na pár dní. Nejlépe někam k vodě, hlavně do přírody. Každý jste odněkud jinud, máte různá místa procestována, tak jsem se chtěla zeptat na vaše doporučení :)

Třeba Pálava nebo někam k okolí Šumavy? Jsem otevřená všemu. Jestli máte někdo tip i na ubytování přátelské pro psy budu jedině ráda! (Nebo nenabízí někdo dokonce něco takového, přespání na pár nocí?) :)

(Já jsem na Vysočina - tady to projeté máme, takže kdekoliv jinde uvítám).

20.7.2015 09:58
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Jsem taky z Vysočiny od Vánoc máme malého knírače, letos s ním vyrážíme za týden hned na 2 dovolené.
1) Šumava Zadov http://www.zadovhotel.cz/
2) Belianske Tatry..

Už se moc těšíme

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2015 11:10

Jižní čechy, konkrétně kemp komorník strmilov.už jsme byli i vloni. chování ke psu tam bylo vstřícné, nikomu nevadil v kempu, v restauraci ani na pláži a ve vodě. Je tam hezky, hodně míst kolem kam se dá jít na výlety, na houby apod. Líbilo se nám moc.

20.7.2015 11:18
Felow

XXX.XXX.188.103

Krkonoše - Špindlerův mlýn - chata HROMOVKA - jezdíme tam pravidelně se 2 velkými psy a super. Majitelé jsou taky pejskaři. Nádherné místo, bokem od aut v nádherné přírodě-louky, les s lesními turistickými cestami, do centra Špindlu je to cca 1,5 km po široké turistické cestě.

20.7.2015 14:37

Na Pálavu bych v létě opravdu nejezdil, to horko není stejně tak pro psy jako pro lidi. Ale na jaře nebo na podzim je tady moc hezky. Určitě jsou lepší hory, my byli před pár lety ve Špindlu v autokempu, kousek od lanovky na Medvědín a akvaparku, psi tam byli v pohodě, hned za kempem teče Bílé Labe. V Peci pod Sněžkou je příjemný penzion Alena. Taky Šumavu máme prochozenou, je tam krásně, ovšem provozovatelé ubytovacích a stravovacích služeb se mají ještě hodně co učit (ne všichni ale většina). Počítejte s tím, že ty lepší ubytovací kapacity jsou už dávno obsazené a letní sezóně dávají majitelé přednost týdenním pobytům. Ale ubytování asi seženete, i když nemusí třeba splňovat vaše představy. Ještě by nebylo na škodu uvézt jakého psa máte, někde ubytovávají jenom psy malé rasy.

20.7.2015 14:58
conty

XXX.XXX.103.249

No a my na Pálavu jezdili několik let s malými dětmi a dvěma velkými psy, ale do karavanu pod Dolní Věstonice a na ryby.

20.7.2015 15:43
Lesana

XXX.XXX.56.178

Byli jsme už 2 roky po sobě v autokempu Antýgl na Šumavě. Mohu doporučit, pro lidi i psy ideál dovolené.

20.7.2015 16:32
loolucy

XXX.XXX.60.30

Strašně moc všem děkuju! :)

Jsou to parádní místa, určitě se na to teď podívám:)
Ještě uvažujeme i o české kanadě

20.7.2015 16:53

Lesana napsal(a):
Byli jsme už 2 roky po sobě v autokempu Antýgl na Šumavě. Mohu doporučit, pro lidi i psy ideál dovolené.

My byli kdysi ubytovaní v hotelu Antýgl, kemp nám připadal moc rušný, ale je to věcí názoru a počet ubytovaných ovlivňuje řada faktorů. Každopádně je to velice hezké místo na břehu Vydry. Zažili jsme tam taky horké léto a opalovačka na kamenech ve Vydře neměla chybu. Ještě bych doporučoval ve Velké Úpě penzion U lišky, paní majitelka pekla moc dobré borůvkové buchty a pivo vychlazené v blízkém potůčku nemělo chybu. Ve Špindlu se nám pak líbilo v penzionu U Bílého Labe, leží na křižovatce turistických cest a kousek od něj je velice hezká Čertova strouha. Výborná kuchyně a klobása XXL přímo z udírny.

20.7.2015 18:23
noemi

XXX.XXX.64.236

HANELE77 napsal(a):
Jsem taky z Vysočiny od Vánoc máme malého knírače, letos s ním vyrážíme za týden hned na 2 dovolené.
1) Šumava Zadov http://www.zadovhotel.cz/
2) Belianske Tatry..

Už se moc těšíme

Do Tater pes nesmí

20.7.2015 19:14

noemi napsal(a):
Do Tater pes nesmí

Bejvávalo, vaše informace je poněkud zastaralá.
http://spravatanap.sk/web/index.php/2012-08-24-09-59-24/vodenie-psa-v-tanape

I když uznávám, že pokud je pes celý den na vodítku a s náhubkem, tak to není to pravé ořechové.

20.7.2015 19:44
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bejvávalo, vaše informace je poněkud zastaralá.
http://spravatanap.sk/web/index.php/2012-08-24-09-59-24/vodenie-psa-v-tanape

I když uznávám, že pokud je pes celý den na vodítku a s náhubkem, tak to není to pravé ořechové.

Jo, jo - je to možné, nechtělo se mi hledat úplně detaily a vím, že jsme vždy psy v Tatrách běžně potkávali.
Původní zákon byl hodně starý a tak i ochránci přimhouřili oko.

21.7.2015 09:32
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Tak že ho budu muset mít v národním parku na vodítku, s tím více méně počítám. Beru s sebou 8 metrovou Flexinu. Ale košík řešit nebudu, je to malý pes, košík nenosí nikam a hlavně, zničil by si vousy
Nicméně, díky za upozornění, košík připevním na ruksak, kdybychom potkali nějakého příliš "aktivního ochránce"...

21.7.2015 13:23

Lesana napsal(a):

Mě se v Antýglu taky moc líbí, Šumava, nádherné místo, plno možností výletů v okolí, není tam takový hic, jako jinde v ČR, za mě, jednoznačně Šumava.

21.7.2015 22:42

HANELE77 napsal(a):
Tak že ho budu muset mít v národním parku na vodítku, s tím více méně počítám. Beru s sebou 8 metrovou Flexinu. Ale košík řešit nebudu, je to malý pes, košík nenosí nikam a hlavně, zničil by si vousy
Nicméně, díky za upozornění, košík připevním na ruksak, kdybychom potkali nějakého příliš "aktivního ochránce"...

Hanele, to jako že náhubek nemusí malí psi nosit? Připadá mi samozřejmě taky zbytečné, aby měl pes celý den náhubek, jen mě zarazila ta logika - malý pes = košík nenosí nikam. A ještě ten další důvod - zničil by si vousy! To se dá vyřešit vhodným náhubkem - kovovým a dostatečně prostorným. Pro knírače se takové dělají...

21.7.2015 23:30
Clayton

XXX.XXX.104.9

HANELE77 napsal(a):

Mohu se Vás zeptat, jaký používáte náhubek?Nějak si nedovedu představit, jak si pes v kovovém koši zničí vousy...Nicméně se Vám nedivím, já bych svému psu taky nenechala na výletě v přírodě celý den náhubek. ( Samozřejmě s předpokladem, že pes je na vodítku..., to je bez diskuse)
Mimochodem, taky se chystáme v srpnu na výlet do Tater.Užijte si to tam...

22.7.2015 09:13
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Ve vysokých tatrách musí mít pes náhubek a na vodítku, bez ohledu na velikost psa..proboha lidi je to pravidlo tak ho dodržujte a nevymlouvejte se "muj pejsánek je hodnoučký a nemůže si zničit fousy" a nebo tam nejezděte se psem!
Pak my slušní pejskaři díky vám nebudeme moct za chvíli nikam.

22.7.2015 10:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

Minulí rok jsme byly ve Vysokých Tatrách s oběma kulíškami. Bez problému samozřejmě na vodítku všude a náhubek až od druhého stupně. Do prvního stupně pes nesmí ani na vodítku to si pozorně zjistěte kam pojedete, ale takových míst je málo. Pejskové jsou v Tatrách všude vřele vítaní i na lanovkách není problém.
Dája.

22.7.2015 13:43

K tomu bych jen dodala, že se to týká Slovenské strany hor, v Polsku je přístup úplně jiný !

18.8.2015 16:05
petanak

XXX.XXX.61.26

My jsme minulý rok byli v okolí Lokte http://www.pensionulrika.cz/cz/aktualne/pesi-turistika-v-lokti-a-okoli-20, bylo to tam moc fajn, půjčili jsme si i lodku...

18.8.2015 16:08

petanak napsal(a):
My jsme minulý rok byli v okolí Lokte http://www.pensionulrika.cz/cz/aktualne/pesi-turistika-v-lokti-a-okoli-20, bylo to tam moc fajn, půjčili jsme si i lodku...

Dobrý, ale : "Po špatných zkušenostech z minulosti nepříjímáme v penzionu žádná domácí zvířata. ".

19.8.2015 08:26
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Loni na jaře jsme byli v České ráji přesněji Hruboskalsko.
Krásné procházky po lese mezi skály a i nádherné vyhlídky. Byli jsme se projít i na Hrad Valdštejn, kde mohli psi i dovnitř jen do nějaké místnosti mohl jen v náruči, ale tam byla jen nějaká přednáška - ono jsme původně vůbec nepočítaly s tím že budeme se psem moc dovnitř. Byli jsme i na Troskách, kde opět k mému překvapení nás pustili se psem dovnitř.
Jen nevím s tou vodou - pár rybníčků tam je, ale osobně vyzkoušeno nemáme.

Přeji šťastný výběr a hezkou dovolenou smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík