Jaký spot on proti klíšťatům?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2015 22:35
kiekko

XXX.XXX.86.10

Dobrý den, požívali jsme obojek scalibor - bohužel objevila se alergie, tak jsme jej museli sundat. Jaký spot on by jste doporučili... frontline, advantix, fipron, nějaké zkušenosti? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2015 06:16

U nás duowin.

21.7.2015 06:21
Barbora2

XXX.XXX.124.198

Používám advantix a jediné co k němu mohu říci je, že je funkční. Mam male plemeno, mel i nejakou vyrazku, ktera nesouvisela s chemii a nijak mi na nej nereaguje, takze v tomhle smeru spokojenost. Ale nezkousela jsem zadny jiny.

21.7.2015 08:20
kobroor

XXX.XXX.41.2

Advantix - funguje spolehlivě u NO a SAO už několik let.

21.7.2015 09:37
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Také hlasuji za Advantix. Máme malého knírače. Při prvním použití měl ve vousech jednoho klíšťáka, teď jsme dali druhý a nemá nic..
A to bydlíme na Vysočině, chodíme hodně do přírody..
žádná alergie, jen první den malinko mastnější srst v místě aplikace. Ale pak to pořádně vyschlo a pohoda

21.7.2015 09:38
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Fipron - u nás neučinný
Frontline - to samé...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2015 09:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

HANELE77 napsal(a):
Fipron - u nás neučinný
Frontline - to samé...

Fipron, Frontline, Fypryst, Flevox - tyto výrobky fungují na stejné účinné látce Fipronil (nic moc účinnost)... Advantix má účinnou látku Permethrin, což je úplně jiná účinná látka, která na rozdíl od firponilu funguje

Takže za mě taktéž advantix
Ale pozor, Scalibor má účinnou látku Deltamethrin, což je příbuzná látka Permethrinu - tam bych psa hlídala, aby se rovněž po pipetě neosypal... Pokud nastane nějaká alergická reakce, je to nejspíše alergie na permethrin a jeho příbuzné látky...

21.7.2015 09:54
noemi

XXX.XXX.64.236

My letos zkoušíme Fypryst - dostali jsme ke granulím zdarma. Zatím funguje v pohodě, ale je fakt, že do lesa letos moc nechodíme...z Jeseníků jsme ale přijeli bez klíštěte .
http://www.fypryst.cz/cz/?gclid=CODrtKLc68YCFQLJtAodcd4CSQ.

21.7.2015 10:25
kiekko

XXX.XXX.86.10

Vsem dekuji za reakce, mame retrivra takze asi zkusime ten advantix, a jeste dotaz se scaliborem se skrabal, mel ho asi dva dny, obojek jsme hned sundaly, kuze je lehce otekla, nacervenala.. neskrabe se, zadne jine neobvykle projevy, u veta jsme nebyli, krk jsem umyla samponem Lactaderm, za jak dlouho reakce vymizi? S aplikaci advantixu bude asi lepsi pockat...

PF

9.6.2016 15:41
PF

XXX.XXX.205.34

Varuji přes Scaliborem, moje fena KK po něm skoreo umřela. Léčení bylo nákladné a její zdravotní stav se normalizoval až po cca asi 5ti letech. Opravdu nedoporučuji!
PF.

9.6.2016 22:43
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já nevím mě spoty nějak dvakrát neučinkujou, dávám je mimo sezonu..co se mi osvědčilo prostě před procházkou prošplíchnout psa trošku arpalitem, na třicet kg psa dám tak pět, šest stříkutí - co stihnu, než uteče :D.

10.6.2016 05:57
lmusa

XXX.XXX.41.2

kiekko napsal(a):
Dobrý den, požívali jsme obojek scalibor - bohužel objevila se alergie, tak jsme jej museli sundat. Jaký spot on by jste doporučili... frontline, advantix, fipron, nějaké zkušenosti? Děkuji.

My od loňského roku používáme tablety proti klíšťatům a funguje to.

10.6.2016 11:14
Iliena

XXX.XXX.250.29

Dáváme Advantix, ale tenhle měsíc dost děs, v jižních čechách je teď nejvyšší stupeň aktivity klíšťat. Pár jsem vyndala mrtvých, pár bylo malinkých, takže by asi brzo chciply. Ale dnes první nanucané. Musím čekat přesně měsíc do další aplikace nebo mužů o 5 dní dřív?

10.6.2016 11:51

Můžete i dřív ale letos prvně nám advantix taky nezabírá.

10.6.2016 12:04

Vectra 3D.

10.6.2016 12:31
Iliena

XXX.XXX.49.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžete i dřív ale letos prvně nám advantix taky nezabírá.

Nám až teď poslední týden, ono taky jak teď hárá tak chodíme pořád do lesa . A nic jiného ji dat nemůžu, to se drbe. Tak ho ještě dneska koupím. A kápneme to.

annaalex

10.6.2016 12:41
annaalex

XXX.XXX.73.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Fipron, Frontline, Fypryst, Flevox - tyto výrobky fungují na stejné účinné látce Fipronil (nic moc účinnost)... Advantix má účinnou látku Permethrin, což je úplně jiná účinná látka, která na rozdíl od firponilu funguje

Takže za mě taktéž advantix
Ale pozor, Scalibor má účinnou látku Deltamethrin, což je příbuzná látka Permethrinu - tam bych psa hlídala, aby se rovněž po pipetě neosypal... Pokud nastane nějaká alergická reakce, je to nejspíše alergie na permethrin a jeho příbuzné látky...

To mohu potvrdit. Můj pes má silnou alergii na Scalibor i Advantix. Dávám Kiltix, ten snese v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík