Blechy jen na jednom psovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2015 11:29
mgtka

XXX.XXX.92.145

Dneska jsem objevila takovou zajimavost. Mam doma tri psy a dnes jsem pouze na jednom! Objevila plno blech, ostatni dva jsou cisti, v srsti jsem nenalezla ani trus ani blechy.
Navic vsichni maji obojky scalibor cca 2 mesice stare (coz me docela zklamalo, recenze hlasalyzze ochrani celou sezonu).
Takze koupacka v antiparazitnim samponu a opet premyslim co jim koupit kdyz ani scalibor nepomaha, na foresto pro tri psy nemam...

21.7.2015 12:36
noemi

XXX.XXX.64.236

Teď jsem psala v jiném vláknu.

Pes se začal drbat a objevila jsem na něm 1 pochodující kousek (je mi jasné, že to nebyla blecha samotářka).
Měla jsem v ledničce spot Fypryst, který jsem dostala zdarma ke granulím, tak jsem ho aplikovala ve stylu - buď a nebo. Pes se okamžitě přestal drbat a zatím to vypadá v pohodě. Nepřinesl ani klíště z pobytu v Jeseníkách.
I kdyby spot fungoval jen uvedenou dobu, tak nám akutně opravdu pomohl.
Tím, že jsme ho dostali, jsem nevěděla, kolik stojí - tak jsem se mrkla a není to žádná hrůza - i když funguje, na rozdíl od Scaliboru kratší dobu (Scalibor jsem taky hned objednala - pes měl ten minulý na krku od března). U Scaliboru je uvedeno na blechy kratší období - má uvedeno 4 měsíce (čili je třeba brát tento údaj z rezervou).

22.7.2015 07:11
samain

XXX.XXX.172.120

To je normální. Blechám chutnají psi různě ( I lidé. Já můžu být zašitá v pytli blech a nekousnou mně a bratranec potká jednu a bude mít pupence od hlavy k patě.).
Bohužel, s blechami je hrozný problém. Nefunguje už ani Advocate, ani scalibor. Včera u mně byly na návštěvě známé pejskařky, které tvrdily, že jim nefungovaly ani tablety.
Což je jediné, co jsem zatím nevyzkoušela.
Fypryst před dvěma roky zabral na týden. Prolomení účinnosti na fipronil ( základní složka většiny prostředků a hlavně Frontlinu) je fakt katastrofa. NAvíc to podpořily dvě mírné zimy za sebou.
Jak jsem ateisa, tak se modlím, aby tuto zimu mrzlo alespoň měsíc v kuse a pořádně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík