Veterináři - zkušenosti na Vysočině

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2015 13:14
loolucy

XXX.XXX.60.30

Achjo, teď jsem se vrátili od veterinářky a jsem zase zklamaná. Už fakt nevím, co si mám myslet. Je to už 4. veterinářka u které jsme byli a zase se mi to nezdá. Se svou minulou fenou jsme velmi dlouho chodili k takové, řekněme hodně lidové, no ale proč ne. Ceny měla hodně nízký a nikdy jsme nic jiného kromě očkování a odčervení pořádně ani nepotřebovali. U ní v ordinaci není žádný systém, neustále fronty a všechno je šup šup, aby se na všechny dostala řada. To mi začalo velmi vadit, že psa pořádně neprohlédne. Když jsme museli feňuli vykastrovat, kastrovala spolu se svojí kolegyní z vedlejšího města. Bohužel při operaci zapomněli vyndat bulku na břiše nebo z ní vzít jakýkoliv odběr. Po 3 měsících po kastraci fena nevypadala vůbec dobře, takže jsme šli na kontrolu. Tam nám bylo sděleno, že do 14 dnů je po ní. Cosi do ní napíchali a šli jsme domů.
To mi samozřejmě nedalo a šli jsme na radu k jiné (u nás nově otevřené ordinace). Ta zase řekla, že pes neumírá, že má jen vyrážku a dala na na to propolis. Později se ukázalo, že měla velký zánět mléčné žlázy. A ta to léčila propolisem... No neměla jsem slov.

Takže jsme vyrazili opět do jiné ordinace, kde se nám přístup velmi líbil. Provedli potřebná vyšetření, popisovali postup. Bylo to fajn. Tudíž jsme se tam rozhodli jezdit i s naším novým štěňátkem. Ale dnes tam nebyla obvyklá veterinářka, nějaká mladá slečna. Nechali jsme tam nehoráznou sumu peněz (účtuje si opravdu komplet vše) za zbytečný kraviny, na všechno nám dala nějaké prášky/kapičky/masti (to mi začalo docházet až cestou domů). I přesto, že štěně je zdravé. Cestou domů jsem si ovšem vzpomněla, že se štěněti neustále špiní uši a drbe si je, na které se jí veterinářka nepodívala a já jsem na to zapomněla. Máme to k nim daleko a už tam nebyli, když jsme se vraceli.

Tak už fakt nevím, kam jezdit. Tady na Vysočině je to prostě bída. Teď nevím, co s těma ušima, jestli jet znova k nim nebo vymyslet něco jiného.

Jaká je vaše zkušenost?

23.7.2015 13:44
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nerozumím, na co si stěžujete...

Nechali jsme tam nehoráznou sumu peněz (účtuje si opravdu komplet vše) za zbytečný kraviny, na všechno nám dala nějaké prášky/kapičky/masti (to mi začalo docházet až cestou domů). I přesto, že štěně je zdravé. Cestou domů jsem si ovšem vzpomněla, že se štěněti neustále špiní uši a drbe si je, na které se jí veterinářka nepodívala a já jsem na to zapomněla.

proč jste si nechala napsat a zaplatila zbytečné kraviny?
a proč jste neřekla o uších?

nějak mi uniká důvod, proč jste tam s tím štěnětem šla, když jste neřekla, co ho trápí.

23.7.2015 13:55
loolucy

XXX.XXX.60.30

Hodonak napsal(a):
Nerozumím, na co si stěžujete...

Nechali jsme tam nehoráznou sumu peněz (účtuje si opravdu komplet vše) za zbytečný kraviny, na všechno nám dala nějaké prášky/kapičky/masti (to mi začalo docházet až cestou domů). I přesto, že štěně je zdravé. Cestou domů jsem si ovšem vzpomněla, že se štěněti neustále špiní uši a drbe si je, na které se jí veterinářka nepodívala a já jsem na to zapomněla.

proč jste si nechala napsat a zaplatila zbytečné kraviny?
a proč jste neřekla o uších?

nějak mi uniká důvod, proč jste tam s tím štěnětem šla, když jste neřekla, co ho trápí.

Byli jsme na očkování. Ano, vždyť říkám, že na uši jsem zapomněla a vzpomněla si cestou. Nevím, ale neměla by veterinářka uši prohlédnout automaticky?
Píchla jí například injekci na průjem, říkala jsem jí, že průjem nemá, neměla pevnou stolici, ale to bylo díky tomu, co sežrala. Odvětila, že to prostě píchne. Na vše jsem se ptala, zda je nutné. Podle ní prostě bylo. Dostali jsme i nějaký předražený šampon, že se prý štěně drbe. Když jsem jí řekla, že doma se nedrbe, že jí vadí obojek, řekla, že je to prostě potřeba. a Tak dále a tak dále. Prostě cestou mi začalo docházet, že to prostě není potřeba. Nejsem odborník, ale myslím si to.

23.7.2015 14:14
Hodonak

XXX.XXX.126.173

No, tak prostě rýžovala... bylo to od ní neetické, ale v dnešní době asi celkem běžné. Kouknout na uši by asi měla, ale povinnost to není. Asi viděla, že jste povolila u injekce, tak to do vás a štěněte rvala jak prodejci nádobí na předváděčkách pro důchodce.

23.7.2015 14:18
loolucy

XXX.XXX.60.30

Hodonak napsal(a):
No, tak prostě rýžovala... bylo to od ní neetické, ale v dnešní době asi celkem běžné. Kouknout na uši by asi měla, ale povinnost to není. Asi viděla, že jste povolila u injekce, tak to do vás a štěněte rvala jak prodejci nádobí na předváděčkách pro důchodce.

Jsem prostě blbá no. Člověk tomu nerozumí, tak chce pro psa to nejlepší, ale...

23.7.2015 14:18
anonymx

XXX.XXX.136.53

Tak tam bych osobne uz ani nepachla. Jinak pokud neco nechcete musite by duraznejsi. Nechci s platit to nebudu. Viz.sampon a injekce. Hledejte veterinare pejskare. Vysocina je rozlehla.

23.7.2015 14:29
Hodonak

XXX.XXX.126.173

loolucy napsal(a):
Jsem prostě blbá no. Člověk tomu nerozumí, tak chce pro psa to nejlepší, ale...

No jo, lidi jako vy jsou pro některé bezskrupulózní veterináře /a nejenom veterináře/, pravým požehnáním!

23.7.2015 14:30
loolucy

XXX.XXX.60.30

Hodonak napsal(a):
No jo, lidi jako vy jsou pro některé bezskrupulózní veterináře /a nejenom veterináře/, pravým požehnáním!

A nejhorší na tom je, že když jsem se jí ptala třeba na tu injekci proti průjmu, zda je to opravdu nutné, tak se potom urazila a už to jelo...

23.7.2015 14:34
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Tak bych jel já... a jí po krku... a třeba popsal její jednání na tu jejich komoru...

23.7.2015 14:37
!!!

XXX.XXX.230.141

loolucy napsal(a):
A nejhorší na tom je, že když jsem se jí ptala třeba na tu injekci proti průjmu, zda je to opravdu nutné, tak se potom urazila a už to jelo...

A jak přišla na to, že má štěně průjem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2015 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

A pokud se veterinářka domnívala, že má štěně průjem, jak to, že očkovala?! Očkovat lze pouze zdravé zvíře!

23.7.2015 18:04
loolucy

XXX.XXX.60.30

!!! napsal(a):
A jak přišla na to, že má štěně průjem?

Ptala se kvůli očkování.

23.7.2015 18:29
!!!

XXX.XXX.230.141

loolucy napsal(a):
Ptala se kvůli očkování.

Píchla jí například injekci na průjem, říkala jsem jí, že průjem nemá, neměla pevnou stolici, ale to bylo díky tomu, co sežrala. Odvětila, že to prostě píchne.

A to bylo před nebo po očkování?

23.7.2015 18:44
loolucy

XXX.XXX.60.30

!!! napsal(a):
Píchla jí například injekci na průjem, říkala jsem jí, že průjem nemá, neměla pevnou stolici, ale to bylo díky tomu, co sežrala. Odvětila, že to prostě píchne.

A to bylo před nebo po očkování?

Na to se ptala před očkováním, i měřila teplotu, když se jí ten "průjem" tak nezdál. Injekci píchla při očkování.

Já spíš nechápu, že jí to na ten průjem musela dávat...

23.7.2015 18:49
!!!

XXX.XXX.230.141

loolucy napsal(a):
Na to se ptala před očkováním, i měřila teplotu, když se jí ten "průjem" tak nezdál. Injekci píchla při očkování.

Já spíš nechápu, že jí to na ten průjem musela dávat...

A na co nebo proti čemu ta "injekce na průjem" byla? MVDr. Vám tvrdila, že je to nutné, jak to zdůvodnila?

23.7.2015 19:35
loolucy

XXX.XXX.60.30

!!! napsal(a):
A na co nebo proti čemu ta "injekce na průjem" byla? MVDr. Vám tvrdila, že je to nutné, jak to zdůvodnila?

Odůvodnila mi to slovy: "to jí neuškodí" a pích ji tam
Nevím, asi zřejmě kvůli tomu očkování?

23.7.2015 19:53
scylla

XXX.XXX.150.32

loolucy napsal(a):
Achjo, teď jsem se vrátili od veterinářky a jsem zase zklamaná. Už fakt nevím, co si mám myslet. Je to už 4. veterinářka u které jsme byli a zase se mi to nezdá. Se svou minulou fenou jsme velmi dlouho chodili k takové, řekněme hodně lidové, no ale proč ne. Ceny měla hodně nízký a nikdy jsme nic jiného kromě očkování a odčervení pořádně ani nepotřebovali. U ní v ordinaci není žádný systém, neustále fronty a všechno je šup šup, aby se na všechny dostala řada. To mi začalo velmi vadit, že psa pořádně neprohlédne. Když jsme museli feňuli vykastrovat, kastrovala spolu se svojí kolegyní z vedlejšího města. Bohužel při operaci zapomněli vyndat bulku na břiše nebo z ní vzít jakýkoliv odběr. Po 3 měsících po kastraci fena nevypadala vůbec dobře, takže jsme šli na kontrolu. Tam nám bylo sděleno, že do 14 dnů je po ní. Cosi do ní napíchali a šli jsme domů.
To mi samozřejmě nedalo a šli jsme na radu k jiné (u nás nově otevřené ordinace). Ta zase řekla, že pes neumírá, že má jen vyrážku a dala na na to propolis. Později se ukázalo, že měla velký zánět mléčné žlázy. A ta to léčila propolisem... No neměla jsem slov.

Takže jsme vyrazili opět do jiné ordinace, kde se nám přístup velmi líbil. Provedli potřebná vyšetření, popisovali postup. Bylo to fajn. Tudíž jsme se tam rozhodli jezdit i s naším novým štěňátkem. Ale dnes tam nebyla obvyklá veterinářka, nějaká mladá slečna. Nechali jsme tam nehoráznou sumu peněz (účtuje si opravdu komplet vše) za zbytečný kraviny, na všechno nám dala nějaké prášky/kapičky/masti (to mi začalo docházet až cestou domů). I přesto, že štěně je zdravé. Cestou domů jsem si ovšem vzpomněla, že se štěněti neustále špiní uši a drbe si je, na které se jí veterinářka nepodívala a já jsem na to zapomněla. Máme to k nim daleko a už tam nebyli, když jsme se vraceli.

Tak už fakt nevím, kam jezdit. Tady na Vysočině je to prostě bída. Teď nevím, co s těma ušima, jestli jet znova k nim nebo vymyslet něco jiného.

Jaká je vaše zkušenost?

Není to přímo na Vysočině, ale největší spokojenost s ordinací Sedvet v Táboře.

23.7.2015 20:11
loolucy

XXX.XXX.60.30

Achjo, tak injekce proti průjmu měla přesně opačný účinek - má teď průjem jak trám

23.7.2015 20:40
Felow

XXX.XXX.188.103

loolucy napsal(a):
Achjo, tak injekce proti průjmu měla přesně opačný účinek - má teď průjem jak trám

Podle mne je na pováženou hlavně to, že i přes indikaci a medikaci průjmu dostal pes zároven i očkovací vakcínu, V případé štěněte to hraničí s velkou nezodpovědností a rizikem.

23.7.2015 22:14
conie

XXX.XXX.206.202

Nezlobte se, ale vy jste ideální klient pro "rýžujícího" veta. Nedám nikdy do svého psa píchnout injekci, o jejíž nutnosti nejsem přesvědčena. Nehledě na to, že můj vet by mi to ani nenabídl. A ano, i tady v Pardubicích jsou vet kliniky, kde vám při očkování naúčtují nad 500 Kč včetně nutných vyšetření. Máte-li štěstí, neudělají laborku krve (cca 1600 Kč - nezkušené přesvědčí o nutnosti), ale pouhé "klinické vyšetření" za cca 400 Kč plus 500 Kč očkování.. Proto jezdím k úžasnému vetovi, ke kterému moje fenky běží s nadšením, skáčí mu na klín atd. Samozřejmá je prohlídka před očkováním, běžná vakcinace do 300 Kč. Nikdy nic nenutí, doporučí, prodiskutuje. V případě potřeby (štěňata, pes velkého plemena apod, ) přijede k nám domů, vše proběhne v klidu a pohodě.

24.7.2015 06:23
tapina

XXX.XXX.211.45

Jak píše zadavatelka, přístup vet. je samozřejmě špatně. Na druhou stranu, co píše Conie, ty pracoviště, kde chtějí dělat celkovou laborku bych taky úplně nezavrhla. Jednou za 2 3 roky, proč ne. Spousta nemocí v počátečním stadiu nemá žádné nebo jen malé, neurčité klinické příznaky. Jde ale o celkový přístup a komunikaci.

Stále věřím, že veterina je tak náročné zaměstnání, že těžko přemýšlí, jak "rýžovat", spíš možná hodně dostupných preparátů, nezkušenost, spěch...

Přidejte reakci

Přidat smajlík