Dobrý den, naše štěně 5 měsíců /10kg/ začalo divně sedět. Rozjíždějí se mu v sedě nožičky /jen zadní/ a zachvíli už se ani nedá říct, že sedí. Ještě před pár týdny bylo vše OK. Na veterinu jdeme až za 3 týdny na přeočkování, mám raději dříve? Žádný doplněk stravy zatím nepodávám..měli bychom? stává se jí to jen na kachličkách, kde je povrch kluzčí. Na koberci je to v pořádku. Děkuju za případné rady a zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sansan
napsal(a):
Dobrý den, naše štěně 5 měsíců /10kg/ začalo divně sedět. Rozjíždějí se mu v sedě nožičky /jen zadní/ a zachvíli už se ani nedá říct, že sedí. Ještě před pár týdny bylo vše OK. Na veterinu jdeme až za 3 týdny na přeočkování, mám raději dříve? Žádný doplněk stravy zatím nepodávám..měli bychom? stává se jí to jen na kachličkách, kde je povrch kluzčí. Na koberci je to v pořádku. Děkuju za případné rady a zkušenosti.
Asi mu nohy jen kloužou, pokud můžete tak sem vložte video při jeho chůzi, štěňatům s predispozicí k DKK se kyčle dost houpou do stran. Ale stejně, je to ještě štěně, tak neplašte. Pokud by divně chodil i v roce, tak se pak objednejte k psímu ortopedovi.

sansan
napsal(a):
Ano, když jde pomalu, má chuzi hodně houpavou, naklání se jí zadek na strany. Je to kříženec, ale mamka je fr. buldoček.
Tak je možné, že ma dysplazii kyčlí, přidávejte do krmení kloubní výživu s msm a chce to pravidelný pohyb.

anonymx
napsal(a):
Jestli muzete, tak ji radeji jedte ukazat na veterinu.
Tj. k ortopedovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Trošku by mne zajímalo, co tak asi pomůže, když jim kvalifikovaný ortoped řekne, že pes má nohy(kyčle) v pr...? Ptám se čistě ze zvědavosti...ono se s tím dá něco dělat? Krom operace, kterou ale asi provedou, až bude mít pes ukončený růst...nebo ne?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trošku by mne zajímalo, co tak asi pomůže, když jim kvalifikovaný ortoped řekne, že pes má nohy(kyčle) v pr...? Ptám se čistě ze zvědavosti...ono se s tím dá něco dělat? Krom operace, kterou ale asi provedou, až bude mít pes ukončený růst...nebo ne?
On ten kvalifikovaný ortoped může totiž zjistit i jiný problém/y, příčinou může být i nedostatek/nerovnováha minerálů a v tom případě je ten nejvyšší čas to začít řešit.Krom toho, že se operace kyčlí (některé) se tuším provádí u štěňat.

napsal(a):
On ten kvalifikovaný ortoped může totiž zjistit i jiný problém/y, příčinou může být i nedostatek/nerovnováha minerálů a v tom případě je ten nejvyšší čas to začít řešit.Krom toho, že se operace kyčlí (některé) se tuším provádí u štěňat.
Souhlas, s tou operací, mám pocit do 5ti měsíců. A jinak, je snad lepší vědět, na čem jsme, potažmo pes, než nic, ne? Pokud se DKK potvrdí, je potřeba celoživotně podávat kloubní výživu s msm.
sansan
napsal(a):
Štěněti ujižději nohy na kachličkach a kluzkem povrchu a tady už se z toho stava horor s těžkou DKK...5 měsiční štěně je vytahlej, nohatej dorostenec kterému roste všechno a vazy a svaly nestíhaji zpevnovat a kluzka podlaha tomu neprospíva.
Pro zadavatelku určitě bych pejskovi omezila pohyb po kluzke dlažbě či kluzkem povrchu a jinak bych z toho nedělala žadnou kovbojku.