Dobrý den,
všude se píše jak strašně skvělí psi to jsou, přizpůsobiví, inteligentní, hodní, atd. Zajímá mě jak je to doopravdy s tou přizpůsobivostí, aktivitou a inteligencí.
Měla jsem JRT a NO (oba z útulku, bráni jako pětiletí) - povahově naprosto super, inteligencí naprosto super, hodně aktivní, ale brala bych raději aktivnější plemeno. Po nich jsem si pořídila boloňáka, tentokrát s PP a od dobré chovatelky. Uvěřila jsem popisu plemene, ale ošklivě jsem se "spálila". Měla jsem tu fenku ráda, hodňoučká, ale bohužel hloupá, v učení se pomalá, nijak moc aktivní, spíš tak "aby se neřeklo". Teď to samé, co jsem četla o boloňácích, čtu i o pudlech. Nerada bych se ale zase napálila. Co myslíte?
Obávám se, že povahu vám u zvířete nikdo nezaručí. U většiny plemen samozřejmě existuje jakýsi vzor, kterému se obvykle jedinci alespoň částečně podobají, ale to je asi tak všechno. Řádně se obeznamte s povahou a využitím rodičů a před koupí sledujte chování štěňat. I u úplných prcků se dá rozlišit, který je živější, který je dominantní a který při hře aspoň trošku přemýšlí.
U boloňky jste bohužel asi natrefila na pasivnějšího jedince. Mám doma fenu, která je velmi inteligentní. A živějšího psa bych také hledala jen těžko.
Ahoj měla jsem pudlíka, sice toy, ale myslím, že to nehraje až takovou roli Pudlinka byla akční, balónky by nosila pořád a opakování povelů brala jako ohronou srandu a chytrá byla jak blázen, bohužel díky tomu jak se rychle učila povely jí rychle šli i lumpárny vždycky když jsem si s ní povídala, měla jsem pocit, že mi rozumí každé slovo. Akorát bych doporučila tmavší barvu srsti. Měla jsem i bílého pudlíka a péče o srst byla náročnější...byla taková jemnější. Kdežto teď jsem měla barvu apricot a údržba paráda
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://www.ifauna.cz/galerie/detail/7/2554045/07/55b3f1f6a68f9.jpg
Krásní štěňouři, že by byli hloupí ?
Pudl je takový univerzál. Při citlivém přístupu si ho vychováte k obrazu svému. Je nesmírně inteligentní, hodí se téměř na každý psí sport - agility, fresbee, dogtrekking, obedience, dogdancing, záchranařinu i služebku (teď je plno zkoušek bez obran, na ty moc pudli nejsou, ale zas záleží na jedinci). Nejsou ani špatní stopaři.
Určitě když pohledáte, tak najdete web těch, co s nimi cvičí.
http://www.pracovnipudl.estranky.cz/clanky/pudl-pracovni-pes.html.