Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2015 21:39
kaja113

XXX.XXX.149.247

Ahojte! už dlouho chodím do utulku pomáhat nemocným a opuštěným pejskům a se psy jsem navázala velice silné pouto a tak uvažuji o pořízení labradora jsou to moc milí a hodní pejsci ale hodně se děsím, jak bude v dospělosti vypadat jeho postava viděla jsem hodně těchto pejsků a už po 1. roce začli tloustnout i když měli dostatek pohybu atd..dost se toho děsím, že ten náš by potom taky tak přibral na váze a nedejbože dostal nějakou nemoc
a taky moje teta má šestiletého labradora a ten už ani moc nechce běhat a zkoušela jsem ho cvičit a nic ho nebaví se s vým labíkem bych určitě chodila na cvičák, agility, dogdancing atd.. no a pak jsem na webu narazila na amerického labíka a moc se mi líbí jeho štíhlá postava a vysoké nohy.. nevíte, jestli se dá tento typ labradora sehnat v ČR?

děkuju všem za odpovědi

27.7.2015 22:29
peťa23

XXX.XXX.208.230

Zdravím, také se mi líbí spíše sportovní postava labradora, ale hlavně záleží na tom, čím a jak pejska krmíte. Já mám doma fenku, ale bohužel bez pp a tak její povaha není úplně typicky labradoří. Co jí ale zůstalo je sklon k tloustnutí a žravost. Prostě musíte odolat psím očím a nepřehánět to s pamlskama a krmením, a hlavně dopřát dostatek pohybu. Zatím jediná CHS co jsem našla a sama bych už do jiné asi nešla je tahle: http://www.lavondysslabradors.cz/cs/
Moje fenka je úžasna, co se týka socializace, ale nemá ráda nudnou poslušnost. Vždy to musím něčím oživit. Má ráda akci a super se s ní díky té žravosti cvičí, ale je to docela nebezpečná vlastnost na procházkách, kdy se musím pořád dívat jestli zrovna za rohem nežere nějaké suché staré pečivo nebo jiné speciality a věřte...je toho hodně
tady je fotečka mojí Sendy

Přeju hodně štěstí při výběru a nespěchejte, dobře si rozmyslete od koho si pejska berete

27.7.2015 22:36
kaja113

XXX.XXX.149.247

Vaše Sendy je naprosto nádherná! přesný typ labradora, který se mi líbí:) určitě se na tuto CHS podívám :) můžu se zeptat, jak je Sendy stará ? já bych jí typla takových 6 měsíců :).

27.7.2015 22:44
peťa23

XXX.XXX.208.230

No je trochu drobnější (váží 20 kg), ale je jí už 5 let ( ten čas se psem tak strašně letí)

27.7.2015 23:01
kaja113

XXX.XXX.149.247

To si dokážu představit uběhne pár dní a z kousavého štěňátka je tu najednou veliká psí dáma a jak to zvládáte, když má Sendy být sama doma?

27.7.2015 23:19
peťa23

XXX.XXX.208.230

Ze začátku to bylo pro nás všechny těžké, když se nudila tak ničila věci a utíkala ze zahrady. Teď už je to lepší, snažím se ji vždy dostatečně unavit jak fyzicky tak psychicky (stopy, trenink s klikrem...). Je to můj první pes, ale už zvláda být sama doma v klidu, vždycky si to vynahradíme

tady je ještě jedna fotka z vořiškiády, byla druhá (porazil ji ten bílý labrador).

27.7.2015 23:35
kaja113

XXX.XXX.149.247

Je opravdu krásná, jde vidět, že se o ni dobře pečuje jinak k té samotě, zkuste si koupit knížku, hry pro psí hlavičky", dostanete ji v knihy dobrovský :) je tam spousta her a cviků na zabavení:) je tam napsáno jak daný cvik cvičit a na co si dát pozor:).

28.7.2015 00:43
Felow

XXX.XXX.188.103

Mám také stejný typ labradorky, je to již 12 letá babičky, má necelých 30 kg a pořád se drží - fotky mám na profilu, bez problémů vždy stačila i mým ridgebackům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2015 05:05

Nezlobte se na mě, ale ta druhá fenka co má Felow není labrador ani omylem.Ostatně pochybuji o tom i u té první. Zadavatelka má asi na mysli labradora z trialové linie. Ovšem uvědomte si že je to ryze pracovní pes, potřebuje výcvik, je stvořený pro práci ap okud mu jí nedáte dostatek budete z něj mít problematické, unuděné zvíře které svou aktivitu bude vybíjet jiným směrem.Pokud si pořídíte normálního show labradora s pp z dobrého chovu, budete s ním dělat něco aby měl pohyb a nebudete ho krmit jako prase tak věřte že přetloustlý nebude, dělají to z nich lidé - I typickou labradoří povahu najdete u psa s pp, u nějakých kříženců a rádobylabradorů vám nikdo povahu zaručit nemůže. Labíci mají dobrou povahu, ale není to zas tak úplně jednoduché zvíře, jsou pracovití ale ne úplně snadno cvičitelní, jsou velice citliví na zacházení a chyby od majitele a dají se velice snadno zkazit.

28.7.2015 09:57
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Dobrý den,

prosím neberte to jako útok, ale když chodíte do útulku za opuštěnými pejsky a máte s nimi vztah, nenapadlo Vás adoptovat jednoho z nich? Voříšků co vzešli z labradorů je spousta, tak bych se divila, kdybyste na nějakého nenarazila, co by se Vám povahou i exteriérem zamlouval.

Když bude pes správně namotivovaný (především na Vás) a nepřežraný, tak s Vámi bude dělat co chcete a tlustý nebude. :).

28.7.2015 15:08
Clayton

XXX.XXX.104.9

Ti klasičtí labradoři jsou tlustí proto, že si je pořizují lidi do paneláků, kvůli jejich štěněcí roztomilosti a nekonfliktní povaze.Venčí je dvakrát za den na deset minut a žerou Pedigree.Pak je z nich to, co je..Pokud ale budete psovi podávat kvalitní krmení a dopřejete mu pohyb, tlustý nebude.

28.7.2015 21:52
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Ti klasičtí labradoři jsou tlustí proto, že si je pořizují lidi do paneláků, kvůli jejich štěněcí roztomilosti a nekonfliktní povaze.Venčí je dvakrát za den na deset minut a žerou Pedigree.Pak je z nich to, co je..Pokud ale budete psovi podávat kvalitní krmení a dopřejete mu pohyb, tlustý nebude.

Naprostý souhlas. nemám sice labradora, ale mám v bytě kastrovanou fenu.. chodíme denně ven (pokud není vyloženě velký hic, nebo nebouří) a když jsem se ptala veterináře, že slýchám o kastrovaných fenách, jak tloustnou a musí se jim hlídat jídlo, tak se mě zeptal, kolik pohybu má ta moje čubina. Tak mu říkám, že obvykle tak dvě, tři hodinky v lese, někdy čtyři, pět.. tak na mě tak kouknul a povídá - a kdy jako dle vás má tloustnout.. takže tak.. pokud budete s psiskem lítat po venku, po lese, pes bude plavat, lítat za míčkama.. tak bude těžko tloustnout

29.7.2015 18:41
kaja113

XXX.XXX.149.247

Sisinka21: Samozřejmě, že jsem o pejkovi z útulku uvažovala ale bydlíme v Porubě, kde je veterina a tam mají útulek max. pro 8 pejsků a nikdy ten útulek nebyl plný..často tam bývají malí a starší pejsci..:( ne že bych proti nim něco měla ale s pejskem bych chtěla chodit na agility, různé soutěže a aby byl hodně aktivní.Jinak jednou už jsem tam měla vyhlédnutého takového bílého pejsánka, který si na mě hodně zvykl a už jsem uvažovala, že si ho vezmu a za pár dní byl rezervovaný :) (má se dobře a má supr páníčky:D) a jinak když se tam náhodou objeví mladý velký pejsek tak bývá ještě ten den pryč :(

Neregistrovaný uživatel

1.8.2015 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.224

Chtěla bych upozornit ještě na současný trend v chovu labradorů - v podstatě se oddělila žlutá linie od hnědých a jednoznačně hnědí jsou nižší na kratších nochách a zavilitější (nemyslím trloušťku, ale hrudník). Žlutí mají o něco delší nohy. Vzájemně se téměř nespojují a rozdíly mezi nimi se nejspíš budou prohlubovat. Černí se spojují jak se žlutými, tak hnědými a tvoří jakýsi přechod mezi nima.
Jinak - jeden z mých psů je kříženka labradora a výmráka a je to supr zvíře - povaha i vzhled - vysoký labrador.

1.8.2015 22:57
noemi

XXX.XXX.128.26

kaja113 napsal(a):
Sisinka21: Samozřejmě, že jsem o pejkovi z útulku uvažovala ale bydlíme v Porubě, kde je veterina a tam mají útulek max. pro 8 pejsků a nikdy ten útulek nebyl plný..často tam bývají malí a starší pejsci..:( ne že bych proti nim něco měla ale s pejskem bych chtěla chodit na agility, různé soutěže a aby byl hodně aktivní.Jinak jednou už jsem tam měla vyhlédnutého takového bílého pejsánka, který si na mě hodně zvykl a už jsem uvažovala, že si ho vezmu a za pár dní byl rezervovaný :) (má se dobře a má supr páníčky:D) a jinak když se tam náhodou objeví mladý velký pejsek tak bývá ještě ten den pryč :(

V Ostrave - Porube? Vzdyt kousek v Trebovicich je utulek se spoustou psu, urcite by se nasel i takovy, ktery by splnoval pozadavek.
Mame doma 2 psy, ktere jsme si brali jako dospele bezdomovce a oba jsou moc prima.
Proc to nezkusit taky?

2.8.2015 10:16
peťa23

XXX.XXX.208.230

Po mých zkušenostech bych už do psa bez PP šla jenom do utulku.

2.8.2015 22:47

Taky bych se primlouvala za psa z útulku. Vždyť nemusí být jen z nejbližšího okolí.
Jinak k těm labradorům - jsou to psi povětšinou rozežraní a lidi jim dopřávají dle jejich chuti, to je celé tajemství jejich tloušťky. Naši mají fenku labradora bez PP (nalezence), taky jim poslední dobou tloustla, ač se jí snaží kvůli dysplazii držet na nižší váze. Objednala jsem jí kvalitnější granule, předepsala dávkování jak pro granule tak pro vařené, a po dvou měsících už má postavu zas jak modelka. Nakonec zjistili, že ji jen překrmovali. Ona totiž umí velice přesvědčivě šilhat hlady.

2.8.2015 22:57
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky bych se primlouvala za psa z útulku. Vždyť nemusí být jen z nejbližšího okolí.
Jinak k těm labradorům - jsou to psi povětšinou rozežraní a lidi jim dopřávají dle jejich chuti, to je celé tajemství jejich tloušťky. Naši mají fenku labradora bez PP (nalezence), taky jim poslední dobou tloustla, ač se jí snaží kvůli dysplazii držet na nižší váze. Objednala jsem jí kvalitnější granule, předepsala dávkování jak pro granule tak pro vařené, a po dvou měsících už má postavu zas jak modelka. Nakonec zjistili, že ji jen překrmovali. Ona totiž umí velice přesvědčivě šilhat hlady.

Přesně toto si o labících myslím i já. Jaké ti dokáží dělat "psí oči", že jsou trýznění hladem!

24.8.2015 22:03
shavoid

XXX.XXX.233.42

Když tu vidím Vaší diskuzi o labradorech, přidávám fotku mého prvního psa - labradorky Tessy (s PP). Jak vidno, labrador nemusí být nutně váleček se sklony k přibírání

Přidejte reakci

Přidat smajlík