Dobrý den, tak jsem pro štěně cane corso pořídila tyhle granule samozřejmně štěněcí receptury, doufám tedy že jsem nešlápla vedle. Snažila jsem se najít někde pořádné recenze, ale nikde nic, tak se ptám zde. Myslíte, že poměr cena výkon jsou dobré? Do granulí přidávám i lososový olej, tak jsem i zvědavá na jeho účinky, zda se dostaví. Popřípadě nějaké rady ke stravování?
Děkuji.
A Acana pro štěňata velkých plemen se Vám nelíbí? Cenově vyjde stejně.
http://www.happypet.cz/acana-dog-puppy-large-breed/#253.
vendul
napsal(a):
Pro štěně velkého plemene bych granule tohoto složení rozhodně nedoporučila... Má jak vysoké procento bilkovin tak tuku...jistě se dají najít vhodnější.
TOTW puppy: bílkoviny 28%, tuk 17%
Acana puppy large breed: bílkoviny 32%, tuk 15%
Orijen puppy large: bílkoviny 38%, tuk 16%
No tak nevím, ale kde vidíte vaše vysoké procento bílkovin a tuku u Taste Of The Wild...
Já teda dávám svýmu štěněti taky TOTW a příjde mi dobrý, ale že by se mi to krmivo zdálo nějak za dobrou cenu nevim, možná ho kupuju v obchodě kde je předražené (samozřejmě najdou se i dražší). Acanu jsem zkoušela taky a to jí 14 dnů jedl a pak začal mít průjem a najednou jí nechtěl jíst, takže nevim. S chovatelkou jsme krmení řešily a řekla že TOTW i Acana jsou fakt kvalitní ale chvíli jsem dávala i essential to je prý taky moc dobrý krmivo.
vendul
napsal(a):
28 a 17 pro velké plemena nevhodné...ale není to můj pes, tak at si každý krmí čím chce... To že Acana a Orijen mají ještě víc, to už komentovat vůbec nehodlam.
A Nutra gold 26 a 14 to už jde?
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/nutra-gold-large-breed-puppy-15kg/.
Helena15
napsal(a):
A Nutra gold 26 a 14 to už jde?
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/nutra-gold-large-breed-puppy-15kg/.
Určitě je to lepší... "idealní" krmivo by bylo s obsahem 24 a 10...ale obávám se, že takové již není u nás dostupné. V tomto ohledu tuším byly nejlepší gr. Eagle pack...které obsahovaly snad 23% bilkovin a 12% tuku...a možná ještě jedna značka, ale to si už ted nevzpomenu...obě se k nám ale už nedováží..
Každopádně i já mám doma pytel Nura goldu, jen tak do zásoby - když něco - jinak krmím masem...
A absolutně nechápu "modu" vysokoproteinových granulí typu Orijen a jiné...to bych psovi dala radši maso...
A jak říkam, za mě pro "velká štěnda" absolutně nevhodné krmivo.
My jsme naseho GR krmili taky Acana pro velka plemena a byla dobra, akorat sem tam mel prujem. Pak jsme presli na normalni acana, kdyz mu byl rok. Dale bych krmila Acanu, ale zijeme v zahranici a je tu strasne draha, tak jsme presli na TOTW a zatim super tuk tuk. Nevim ale ja bych zase nekrmila krmivem co uvedla vendul. Me se zase nelibi moda granuli plnych obilovin. Ale co clovek to nazor. Za me TOTW super krmivo co se slozeni tyce, jestli nasemu psovi sedne je druha vec, ale zatim se nepo...l a granule s chuti zere. Akroat se mi na nich nelibi, ze neobsahuji nic na klouby, to treba Acana mela, ale tak zase nejde mit vse ze. U acany se mi treba nelibilo davkovani, pes potreboval velke mnozstvi krmiva a pytel byl hned pryc. Mluvim ted konkretne o Large Breed formuli pro dospele psy, navic je s ovsem. A ty bezobilne Acany to je uz silena palka, obzvlast tady kde ziju.
Jana.