Antiparazitní sprej - jaký?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2015 11:42
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Dobrý den všem. Budu si pořizovat štěňátko, fenečku střední velikosti. V minulosti jsem na pejska používala výhradně sprej Diffusil Jonathan V. Nejednou jsem vyzkoušela i obojek nebo spot-on, ale nic nefungovalo tak spolehlivě jako sprej. S ním za celou sezónu přinesl domů maximálně dvě klíšťata, kdežto s obojkem nebo spot-onem nosil domů klíšťata často.
V používání spreje chci tedy pokračovat, ale Diffusil musím objednávat po internetu, jelikož ho u nás ve městě neseženu.
A proto se chci zeptat na vaše zkušenosti se sprejem Arpalit Neo. Ten je totiž k dostání i u nás v chovatelských potřebách.
Je Arpalit stejně účinný jako Diffusil, nebo má slabší účinky?
Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2015 11:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moc bych prosila za to maličké štěndo, nedávejte jí ani jedno z těch jedů, co jste psala. To bych raději do srsti vtírala octovou vodu, nebo jemně levandulový olej(100% bio, NE do aromalampy). A po každém pobytu venku, ji pořádně prohlídla. Pak třeba později, v 5-6 měs. bych dala spot, veterinář vám určitě poradí nějaký šetrnější, pro štěně.

9.8.2015 16:28
Felow

XXX.XXX.188.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc bych prosila za to maličké štěndo, nedávejte jí ani jedno z těch jedů, co jste psala. To bych raději do srsti vtírala octovou vodu, nebo jemně levandulový olej(100% bio, NE do aromalampy). A po každém pobytu venku, ji pořádně prohlídla. Pak třeba později, v 5-6 měs. bych dala spot, veterinář vám určitě poradí nějaký šetrnější, pro štěně.

Také se ktomu přikláním, já bych přípravek, který obsahuje permethrin nedala ani dospělému psovi. Nejsem si jistá, ale není na obou jmenovaných přípravcích zákaz pro štěňata do 3 měsíců?(umalých možná i do 6 ?).

9.8.2015 16:41
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Já to nemyslela tak, že bych to používala když bude ještě malá. Bydlíme na sídlišti, tráva je tu krátká takže klíště tady těžko chytne, to by musela někam do keřů. Měla jsem namysli spíš až bude větší a budeme podnikat procházky do lesa, ale pokud jsou ty spreje opravdu takové šmejdy, tak radši koupím nějaký ten spot-on, který mi doporučí vet. Zdraví zvířete je mi nejpřednější :).

9.8.2015 17:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Pro klíště nemusí do keřů.
Stačí tráva na sídlišti.
Ale musím říct, že teď snad ani nejsou.

9.8.2015 18:03
Sapp

XXX.XXX.224.129

rapotacka11 napsal(a):
Stačí tráva na sídlišti.

Ale jsou
Teď jsme se vrátili z dovolené a první procházka doma a už psovi lezlo za krkem klíště /taky jsem si říkala, že v tom horku snad ani nejsou, ale nepřítel číhá pořád /.

9.8.2015 18:11
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

rapotacka11 napsal(a):
Stačí tráva na sídlišti.

Nám právě předchozí pejsek nosil domů klíšťata hlavně po procházkách v lese, nebo u vody. Jinak při venčení na sídlišti a v okolí jen málokdy a když už, tak to bylo hlavně předtím než se sekalo a tráva byla vyšší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík