Zdravím,
moje fena měla úraz (asi natrhlé pouzdro u drápku), tekla jí krev, ale druhý den byla ok. po 14ti dnech jsem si všimla, že lůžko se zanítilo (pravděpodobně si ho natrhla znovu v pohybu den předtím) je celé oteklé a červené. šla jsem na veterinu, tam to vyčistili zvnějšku (neřezali do toho) a dali nám ATB na 8dní (ráno+večer), nohu udržovat v suchu a čistu. čistím betadinou, a teď poslední dvě noci jsem zkusila černou mast na vytažení hnisu, ale nezaznamenávám nic moc zlepšení- ATB má dnes 4tý den.
Máte někdo zkušenost, co s tím?
možná zkusím jiného veta. Jinak fena nekulhá, žere, energie má až moc a neomezuje pohyb-to musíme dělat za ni my :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Zklusila bych koupání v silném odvaru z řepíku - právě kvete a je k použití. V lavoru pejsa stát 20minut nebude, tak až bude chtít odpočívat, namočit nějaký hadr, namotat na pacinu, alespoň na 10minut, kdyby vydržela...
Otevřu tohle téma. Včera jsme si všimla, že fenka má jedno lůžko zarudlé, ale nijak extra oteklé, jestli tak opravdu o malinko. Dráp se nekýve, není nalomený, nic jsem neobjevila důkladnou inspekcí. Pořád si to olizuje, je to hrozný olizovač, na každý předchozí i menší úraz nebo vyrážku vždycky musela mít trychtýř. V chůzi jí to neomezuje, máchám v odvaru z řepíku, to se jí nelíbí. Přemýšlím, jak dlouho čekat než se to zatáhne, než navštívit veterináře.
Jednou ze zlomeného drápu musela mít antibiotika, protože jí to začalo hnisat. Já v tom trochu hnis cítím čichem, jak je to vlhké prostě se to zapařuje. Pořád ale k tomu veterináři lítám se saými kravinami, které nakonec nic nejsou, jen stojí 300kc a případnou další kontrolu.
Tak nevím :).
beastije
napsal(a):
Otevřu tohle téma. Včera jsme si všimla, že fenka má jedno lůžko zarudlé, ale nijak extra oteklé, jestli tak opravdu o malinko. Dráp se nekýve, není nalomený, nic jsem neobjevila důkladnou inspekcí. Pořád si to olizuje, je to hrozný olizovač, na každý předchozí i menší úraz nebo vyrážku vždycky musela mít trychtýř. V chůzi jí to neomezuje, máchám v odvaru z řepíku, to se jí nelíbí. Přemýšlím, jak dlouho čekat než se to zatáhne, než navštívit veterináře.
Jednou ze zlomeného drápu musela mít antibiotika, protože jí to začalo hnisat. Já v tom trochu hnis cítím čichem, jak je to vlhké prostě se to zapařuje. Pořád ale k tomu veterináři lítám se saými kravinami, které nakonec nic nejsou, jen stojí 300kc a případnou další kontrolu.
Tak nevím :).
Nemáchejte, kupte v lékárně mast na sádlovém základu, kerou nevadí, když poolizuje. Namažte, dejte chvíli ponožku, co budete s ní, ať to teda neslízne okamžitě a pak ať to klidně olíže. Měli jsme také nějaký podivný bolák z boku na polštářku, už jsem se bála, že nádor, dlouho se to nehojilo, byla to červená boule. Po skoro 14dnech mazání, to bylo najednou pryč.