Nateklé pouzdro u drápu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2015 10:50
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Zdravím,
moje fena měla úraz (asi natrhlé pouzdro u drápku), tekla jí krev, ale druhý den byla ok. po 14ti dnech jsem si všimla, že lůžko se zanítilo (pravděpodobně si ho natrhla znovu v pohybu den předtím) je celé oteklé a červené. šla jsem na veterinu, tam to vyčistili zvnějšku (neřezali do toho) a dali nám ATB na 8dní (ráno+večer), nohu udržovat v suchu a čistu. čistím betadinou, a teď poslední dvě noci jsem zkusila černou mast na vytažení hnisu, ale nezaznamenávám nic moc zlepšení- ATB má dnes 4tý den.

Máte někdo zkušenost, co s tím?
možná zkusím jiného veta. Jinak fena nekulhá, žere, energie má až moc a neomezuje pohyb-to musíme dělat za ni my :).

5.8.2015 09:13
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Napadlo mě, může to být osina? i když méně pravděpodobná vzhledem ke krvácení předtím, každopádně máte zkušenost? černá mast nám do dneška nic nevytáhla, tak odpol, mažeme na veterinu, asi na rentgen.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2015 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Zklusila bych koupání v silném odvaru z řepíku - právě kvete a je k použití. V lavoru pejsa stát 20minut nebude, tak až bude chtít odpočívat, namočit nějaký hadr, namotat na pacinu, alespoň na 10minut, kdyby vydržela...

5.8.2015 14:19
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Díky za tip, kdyžtak vyzkouším jako podpůrnou léčbu, uvidíme co dnes vet...mám z toho už nervy.

6.8.2015 14:51
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Tak osina to není, vydupala jsem si rentgen a byla tam malá prasklinka, která se zaplnila krví a ta se infikovala...ATB máme na dalších 10 dní, kolem drápku už to začíná mít normální barvu a i otok opadl o 50%.
info pro ostatní kdo by někdy hledal takové téma

7.8.2017 08:41
beastije

XXX.XXX.205.71

Otevřu tohle téma. Včera jsme si všimla, že fenka má jedno lůžko zarudlé, ale nijak extra oteklé, jestli tak opravdu o malinko. Dráp se nekýve, není nalomený, nic jsem neobjevila důkladnou inspekcí. Pořád si to olizuje, je to hrozný olizovač, na každý předchozí i menší úraz nebo vyrážku vždycky musela mít trychtýř. V chůzi jí to neomezuje, máchám v odvaru z řepíku, to se jí nelíbí. Přemýšlím, jak dlouho čekat než se to zatáhne, než navštívit veterináře.

Jednou ze zlomeného drápu musela mít antibiotika, protože jí to začalo hnisat. Já v tom trochu hnis cítím čichem, jak je to vlhké prostě se to zapařuje. Pořád ale k tomu veterináři lítám se saými kravinami, které nakonec nic nejsou, jen stojí 300kc a případnou další kontrolu.

Tak nevím :).

7.8.2017 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

beastije napsal(a):
Otevřu tohle téma. Včera jsme si všimla, že fenka má jedno lůžko zarudlé, ale nijak extra oteklé, jestli tak opravdu o malinko. Dráp se nekýve, není nalomený, nic jsem neobjevila důkladnou inspekcí. Pořád si to olizuje, je to hrozný olizovač, na každý předchozí i menší úraz nebo vyrážku vždycky musela mít trychtýř. V chůzi jí to neomezuje, máchám v odvaru z řepíku, to se jí nelíbí. Přemýšlím, jak dlouho čekat než se to zatáhne, než navštívit veterináře.

Jednou ze zlomeného drápu musela mít antibiotika, protože jí to začalo hnisat. Já v tom trochu hnis cítím čichem, jak je to vlhké prostě se to zapařuje. Pořád ale k tomu veterináři lítám se saými kravinami, které nakonec nic nejsou, jen stojí 300kc a případnou další kontrolu.

Tak nevím :).

Nemáchejte, kupte v lékárně mast na sádlovém základu, kerou nevadí, když poolizuje. Namažte, dejte chvíli ponožku, co budete s ní, ať to teda neslízne okamžitě a pak ať to klidně olíže. Měli jsme také nějaký podivný bolák z boku na polštářku, už jsem se bála, že nádor, dlouho se to nehojilo, byla to červená boule. Po skoro 14dnech mazání, to bylo najednou pryč.

8.8.2017 08:51
beastije

XXX.XXX.27.162

Tak sme ji to vyholili strojkem, zhrozili se, vyčistili betadinou a šli dnes na veterinu. Drap je uvolněný, hnis, a dostala atb.

6.9.2019 08:57
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Jak kdybych to psala já před měsícem :)....pomohli antibiotika,koupel v řepíku a na noc jsem na to placala směs zeleného jílu s přídavkem dračí krve...stalo se nám to už dvakrát a toto zabralo velmi rychle

Přidejte reakci

Přidat smajlík