Dneska jsme byli u veterináře, protože pes měl opakující se průjmy a zhubnul. Řekl nám ať krmíme týden bílým masem, rýží, ovesnými vločkami a mrkví. Jenomže jsem se zapomněla zeptat v jakém poměru a jestli je jedno, když bude mrkev vařená.Proto se ptam tady. Taky jsme zjistili, že má teplotu nejdřív mi babi řekla, že to má určitě z granulí, že lepší by bylo krmit od jídla a potom, že když ho beru přes den do rybníka (rybník máme asi 50 metrů) tak dostal úžeh. Já furt přemýšlím, co by mu mohlo být, protože to na něm vůbec neni znát. Furt běhá, chce si hrát... No máme teď zkusit týden tu dietu a když to nepomůže, tak bude muset nabrat krev. Tak asi uvidíme potom, ale nenapadá vás, co by mu mohlo být?
No je to možné, protože jsem nedávno vyhazovala z misky knedlík, zelí a kost.
Právě, že je hubenej, jak byli ty horka, tak nechtěl žrát. Jinak dokrmili jsme Brit Care a přešli jsme na N&D low grain. Říkala jsem to veterinářovi, ale ten říkal, že zatím nemůže říct jestli je to z těch granulí, nebo ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten úpal/úžeh to klidně v tomto období může být. Nelze se spoléhat, že pes bude mít rozum, zvlášť ne ti hraví, to musí mít člověk. I můj nehravý pes se v neděli, kdy bylo sice pod mrakem, ale horko a dusno, málem přivedl ke kolapsu.
Děkuji za reakce, přestalo se mu dávat od stolu a dávat dobře stravitelná strava a dva dny žádný průjem a pejskovi chutná.
Ještě jsem se chtěla zeptat vás, co krmíte masem. Jaký maso kupujete? Protože když jsem doma řekla, že bych chtěla krmit masem a když někam pojedu, nebo nebudu stíhat, tak že mu dam granule, aby se dokrmil ten pytel. Tak mi řekli, že jsem se zbláznila, že nikdo nekrmí psa masem (žijeme na vesnici a tady opravdu všichni krmí buď granule, nebo zbytky od stolu) a taky, kde na to chci brát. Tak bych chtěla poradit, jaký maso kupovat, abych se vešla do 800 za měsíc plus přílohy, potřebuju aby mi to vyšlo levněji než granule na měsíc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psočka
napsal(a):
Děkuji za reakce, přestalo se mu dávat od stolu a dávat dobře stravitelná strava a dva dny žádný průjem a pejskovi chutná.
Ještě jsem se chtěla zeptat vás, co krmíte masem. Jaký maso kupujete? Protože když jsem doma řekla, že bych chtěla krmit masem a když někam pojedu, nebo nebudu stíhat, tak že mu dam granule, aby se dokrmil ten pytel. Tak mi řekli, že jsem se zbláznila, že nikdo nekrmí psa masem (žijeme na vesnici a tady opravdu všichni krmí buď granule, nebo zbytky od stolu) a taky, kde na to chci brát. Tak bych chtěla poradit, jaký maso kupovat, abych se vešla do 800 za měsíc plus přílohy, potřebuju aby mi to vyšlo levněji než granule na měsíc.
Probarf.cz, richbarf.cz a jiné.
To zalezi kde bydlite.
Ja beru stridave Vetamix, Ravell, Falco, kdyz je v Tesku sleva 70 procent, tak z Tesca.
Nekdy od reznika, kdyz maji hovezi jatra nebo srdicka za cca 35 Kc/kg.
Krmime 3 psy (9,12 a 19 kg), zeleninu a ovoce mame zpravidla vlastni. Jinak je potreba sem tam jeste pridat zloutek, tvaroh,... To uz urcite dohledate.
Tihle vsichni nas na strave vyjdou cca na 1000 Kc/mesic.
(Tj. kdybychom krmili gramulemi, tak s jejich spotrebou budou tolik stat pri nejlepsim prumerne, ale spis podprumerne granule)
Kolik vazi vas pejsek?
Jeste dodatek - v cene je zapocitana i elektrika za velky psi mrazak, ktery jsme levne koupili z druhe ruky.