Zdravim Vas.
Tento vikend bude našim šteniatkam mesiac.Do teraz nebol žiadny problem, ale už v noci začali nadmerne kňučať a aj teraz cez deň veľmi kňučia.Hladne by nemali byt lebo sa kojili a aj prikrm som im davala, ale stale su velmi nekludne.Myslite že by som mala ist na veterinu?Lebo netušim čo je za problem a pride mi ich ľuto len tak nechať.
Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teplo, hlad - málo mléka. Zkuste zvážit před kojením a po kojení, jestli vůbec něco vypijí.
Vrh bych na veterinu určitě nevozila, když nezjistíte příčinu, veterináře si pozvěte domů.
Važim ich každy den-pekne priberaju.Paštiku starter velmi ešte nechceli.Aj vodu som im dala-trošku sa pooblizovali.Ano tym teplom by to mohlo byť, ale su v najchladnejšej izbe v byte a neviem ako ich ešte ochladiť.Ale už asi dve hodiny spinkaju, tak je trochu klud, ale v noci je to najhoršie...to nas budia každu chvilu a batolia sa po vybehu.Dost nas to znepokojilo, lebo je to naš prvy vrh tak mame ešte zo všetkeho strach.

A nebo už je jim výběh malý, chtějí si hrát? Chtějí vaši přítomnost?
Prikrmovanie ešte nechcu, mamča ma asi dost fajne mliećko.Vybehom to nebude.Je velky a su to yorkšire, najväčši ma okolo 500g :-D a keď su hore tak ich mam u seba v obyvaku na deke, hrame sa a aj oni spolu.Staram sa o ne ako o vlastne deti takže nechapem čo im mohlo byť.Mame nejaky typ ako ich trochu ochladiť?

ViktoriaM
napsal(a):
Prikrmovanie ešte nechcu, mamča ma asi dost fajne mliećko.Vybehom to nebude.Je velky a su to yorkšire, najväčši ma okolo 500g :-D a keď su hore tak ich mam u seba v obyvaku na deke, hrame sa a aj oni spolu.Staram sa o ne ako o vlastne deti takže nechapem čo im mohlo byť.Mame nejaky typ ako ich trochu ochladiť?
Není náhodou chyba tady : "Když jsou vzhůru, hrajeme si". Štěňata se v noci vzbudí a chtějí si hrát - nějak nechápou, že vy chcete spát. Kňučí, dožadují se vaší přítomnosti- noc, nenoc.
Největší má 500g. Kolik jich je? Kolik váží fenka? Přikrmovala bych.
Myslela som tym, že cez den sa hrame!Samozrejme v noci chceme spat, nie som na hlavu že by som sa s nimi hrala.V noci vacsinou knuči len jedno ktore je najdalej od matky.Dnes mala najväčšia 640.Su tri.Kluci su trošku menši.Fena ma 2,5 kg ako aj ked nebola březi.Ja neviem či sa špatne vyjadrujem, ale štenata NECHCU PRIKRMOVAŤ!Nebudem ich snad nutiť a pchať im do tlamičky jedlo, keď nechcu.Dlholeta chovatelka, ktora vychovala už asi 10vrhov mi povedala, že stači začat prikrmovat až od 4tyždna ak im stači mlieko.A zjavne im stači kedže pekne priberaju každy deň.
U tří štěňat, byť yorka, bych to neviděla tak dramaticky - s tím přikrmováním. Pokud přibírají a fena má dost mléka, asi není úplně nutné je už ve 4. týdnu přikrmovat. Já začínám od 5. týdne, a to jen při větším počtu štěňat než jsou 3. Viktoria: píšete, že máte první vrh, takže jde o to, že nemáte moc zkušeností (to není nic ve zlém, pouze konstatování skutečnosti) a je proto docela možné, že štěňata kňučí úplně normálně - jako každá jiná. Já štěňata pakuji z bytu už po několika dnech do boudy ven (když moc mrzne, tak do kotelny), protože chvílemi dělají takový kravál, že bych se nevyspala (mám mizerné spaní). Stačí, aby se jedno štěně šprajclo někde za fenou. Ve vašem případě jim - vzhledem k současným vedrům - může být i teplo, ale jiný problém bych v tom asi nehledala.
Ještě přemýšlím jak štěňata ochladit. Předpokládám, že je máte někde v ohrádce, kde mají nějakou deku, ssavé podložky apod. Existují ochlazující deky, ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti - viz http://www.rak-brno.cz/411-chladici-deky-pro-psy a nevím, jestli bych to použila pod štěňata. Já bych udělala to, že bych jim dala do ohrádky kousek linolea (třeba 50 x 50 cm), kam by si mohly vlézt, aby se trošku ochladili. Moji psi teď většinou leží na linu, dlažbě, betonu... a nějakým zatepleným pelíškům se vyhýbají.