Uživatel s deaktivovaným účtem

Sissiaspol.
napsal(a):
Prosím o vaše zkušenosti s průběhem rekonvalescence po operaci - kastraci feny kvůli zánětu dělohy. Jedná se o fenu velkého plemene, je jí deset let...
Byla jsem před lety v podobné situaci. Nejhorší bylo fenu uhlídat, aby si netahala stehy. Byla po nich úplně posedlá. Spala jsem s ní na zemi, měla jsem ji přivázanou k ruce a ještě se jí sem tam podařilo se lízat. Nevstřebávaly se jí vnitřní stehy a proto se hojila hodně dlouho.
Ven chodila v tričku, aby si do rány neházela prach.
Mojí hovawartku to potkalo v 11,5 letech, pyometru měla uzavřenou, takže operace proběhla za pět minut dvanáct (děloha i s obsahem prý měla téměř 2 kg). Do té doby byla fenka ve špičkové kondici fyzické i psychické, žádné problémy s klouby, ledvinami, výborně viděla i slyšela, dokonce nebyla ani šedivá, nikdo jí její věk nehádal. Operaci zvládla bez problémů, pouze první noc a den poté byla bolavá a příliš se jí nechtělo chodit. Rána se hojila dobře, nicméně asi 12 den po operaci jí začala téct krev z nosu, to se postupně stupňovalo, no zkrátím to - 6 týden po operaci umřela v podstatě na nevhodně zvolenou medikaci atb, jelikož trpěla nerozpoznaným vWD syndromem
Ale my jsme asi vyjímka, ze svého okolí znám více fen kastrovaných ve vyšším věku a rekonvalescence probíhala víceméně dobře.
Od té doby si všechny psy na toto onemocnění raději testuji.
Na rekonvalescenci po operaci je super calopet pasta. je výživná, vitamínová, na pár dní nahradí krmivo. moje fena byla kastrovaná mladá, ale prvních pár dní nechtěla pít.. na první den jsme měli od veterináře nějakou hills konzervu či co co se dala ředit vodou, takovou tu pooperační, lehce stravitelnou, další dny jsem dávala konzervu s vlažnou vodou - vychladlou z rychlovarné konvice - dobré jsou i konzervy max myslím, mají hodně masa, na obrázku je hlava něčeho jako černého labradora a vevnitř je čtvrtka nebo půlka kuřete a rosol.

U mě barzojka, pyometra v 11 letech, kastrace ihned,1. den skoro celý prospala, večer dostala, masový vývar, další dny maso a vlhká strava, ne granule, když jsme šli na stehy, tak ani nevěděla, že byla operovaná. Ani nestloustla po kastraci. Zotavila se úplně bez problémů, dožila se bez mála 15 let.
Kvuli stehum limec, event. Kosik a v tomle vedru udelejte z obyc prosteradla "kosilku"-velikost o trochu vetsi nez rana a ctyri popruhy na uvazani. Krmeni kasovite tak prvni 3 dny. Pozor rana zacne svedit az po nekolika dnech. Dobre casto osetrovat lidskou pooperacni dezinfekci-neolizujou ji.
Mě vždy veterinářka radila bezprostředně po operaci jizvu první den v co nejčastějších intervalech chladit -nejlépe gelovými sáčky(ne ledovat), předejde se tím tvorba sekretu v sutuře a možnost následného zduření nebo zanícení.Mám s tím výborné zkušenosti-pejskovi je to příjemné, rána se rychle hojí a neprovází jí citlivé reakce. také jizva je pak krásně zatažená a není téměř vidět.
LucieAngie

XXX.XXX.248.148
Dobrý den prosím o radu, fenka Angie pittbulka 11 let po operaci polymera. Zánět rozsáhly kastrace, 2 dny po hospitalizována na kapackach. Odmítala stravu, krmily jsme po troskách ryzovou dětskou kaši stříkačkou ( jediné co nevyzvracela) dnes je týden po operaci začíná sama jíst hovězí vařené maso a losos, ale mame jiný problém trpí neustálou žízní tento stav měla i před operaci kdy byla plná zánětu. Teď ma antibiotika chuť k jidlu se vrací ale žíznivost přibývá musíme ji dávat vodu v průběhu dne po menších dávkách. Někdo radu případně vlastní zkušenosti? Napadaji me 3 věci : zánět stále v děloze proto ta žíznivost, antibiotika, či ledviny.... Ale ty mela dle doktorky v dobrém stavu. Díky za odpovědi
LucieAngie
napsal(a):
Dobrý den prosím o radu, fenka Angie pittbulka 11 let po operaci polymera. Zánět rozsáhly kastrace, 2 dny po hospitalizována na kapackach. Odmítala stravu, krmily jsme po troskách ryzovou dětskou kaši stříkačkou ( jediné co nevyzvracela) dnes je týden po operaci začíná sama jíst hovězí vařené maso a losos, ale mame jiný problém trpí neustálou žízní tento stav měla i před operaci kdy byla plná zánětu. Teď ma antibiotika chuť k jidlu se vrací ale žíznivost přibývá musíme ji dávat vodu v průběhu dne po menších dávkách. Někdo radu případně vlastní zkušenosti? Napadaji me 3 věci : zánět stále v děloze proto ta žíznivost, antibiotika, či ledviny.... Ale ty mela dle doktorky v dobrém stavu. Díky za odpovědi
Jestli rozumím dobře Vašemu příspěvku, tak šlo o pyometru a fena je po kastraci...tedy zánět v děloze stále být nemůže, jak píšete Vy. Ostatní - viz "janaa".
Pokud možno mít statimově odběry a od toho se odpíchnout dál.

Wobenzymem nic nezkazíte, já to dávám vždy při nějakém větším zásahu .

dadu
napsal(a):
Jak ten Wobenzym davkujete? A pomáhá?
Já ho kdysi brala a žádný efekt jsem neviděla . . .
Wobenzym pomáhá - mám vyzkoušeno na sobě i na psovi. Dávkování - psovi jsme dávali jako člověku, protože to byla kavkazanka přes 50 kilo, a řídili se příbalovým letákem.

Na co vše je ten Wobenzym pro psa dobrý?
Já ho kdysi brala po ortopedické operaci - efekt na otoky nula, zato jsem po něm přibrala 6 kg, což se mi do té doby nedařilo.

napsal(a):
Já ho kdysi brala po ortopedické operaci - efekt na otoky nula, zato jsem po něm přibrala 6 kg, což se mi do té doby nedařilo.
Mně zkrátil dobu léčby zánětu v hleznu způsobeného zlatým stafylokokem po operaci - vyndání "železa" z nohy (vnitřní fixace po úrazu - dlaha, šrouby), minimálně o týden. Až se lékaři divili. Wobenzym jsem začala užívat hned druhý den po druhé operaci, jak mi ho mamka donesla. Museli mi totiž po vyndání toho železa nohu znovu otevřít a vyčistit, zavedli permanentní proplach. Naštěstí jsem přišla jen o část tkáně, té znekrotizované. Wobenzym jsem zpočátku užívala ve vysoké dávce - třikrát denně deset tablet, a postupně, jak se to hojilo jsem dospěla k udržovací třikrát denně tři tablety.
Podobně nám pomohl u kavkazanky, a i u dalších členů rodiny s ním máme jen dobré zkušenosti.
Na wobenzym nedám dopustit.
napsal(a):
Byla doba, kdy byla všude reklama doktoři to i nabízeli.
Teď už to nevidím. Ani v širší rodině = operace i úrazy=nic.
Vlastně mi praskla šlacha v noze a nenabídli mi to...
Jestli vono to není věř a
víra tvá tě uzdraví.

víra tvá tě uzdraví.
takhle bych teda w. nepodcenovala
nicmene zazila jsem, ze i na w. muze byt alergicka reakce ( u cloveka i u psa) - nebo nesnasenlivost -nevim, co to bylo.
me to docela prekvapilo.

napsal(a):
víra tvá tě uzdraví.
takhle bych teda w. nepodcenovala
nicmene zazila jsem, ze i na w. muze byt alergicka reakce ( u cloveka i u psa) - nebo nesnasenlivost -nevim, co to bylo.
me to docela prekvapilo.
Může být alergická reakce, proč by ne.
Víra tvá tě uzdraví může fungovat na lidi, ale ne na zvířata.
Já jsem dost skeptická k různým alternativním lékům a léčbě, ale ten wobenzym fakt funguje. Mně ho nedoporučil žádný lékař, začala jsem jej tehdy brát bez vědomí lékařů v nemocnici, a přiznala jsem ho až když se divili, že se to hojí nějak rychle.
napsal(a):
Může být alergická reakce, proč by ne.
Víra tvá tě uzdraví může fungovat na lidi, ale ne na zvířata.
Já jsem dost skeptická k různým alternativním lékům a léčbě, ale ten wobenzym fakt funguje. Mně ho nedoporučil žádný lékař, začala jsem jej tehdy brát bez vědomí lékařů v nemocnici, a přiznala jsem ho až když se divili, že se to hojí nějak rychle.
Souhlasím. Mám za sebou tuším 6 laparotomií, a skoro vždy jsem brala Wobenzym. Hojení rány vždy per primam - tj. bez nějaké infekce, komplikace, atd.

Já ho brala taky v těch vysokých dávkách - 3x10 tablet denně. Byla jsem po operaci halluxu (šroub tam mám doteď) a noha otékala ještě za rok a půl po operaci. Na to teda W nezabral (anebo by ta noha byla bez něj možná ještě horší?). Ale jak jsem psala, ty enzymy nějak způsobily to, že jsem přibrala 6kg a ty si držím do teď, což jsem do té doby nebyla schopná a byla jsem strašně hubená (a unavená a bez síly). Zajímavé bylo, že jednoho dne jsem už nebyla schopná ten W pozřít, prostě tělo řeklo ne, tak jsem ho přestala brát.

že jednoho dne jsem už nebyla schopná ten W pozřít
jj. to je presne ono.
jenze ten pes to nerekne, no....

tak ona je otázka, zda wobenzym něčemu pomohl nebo by to šlo stejně i bez něj

napsal(a):
tak ona je otázka, zda wobenzym něčemu pomohl nebo by to šlo stejně i bez něj
U mě jednoznačně pomohl i dle slov lékařů a opravdu zkrátil dobu hojení alespoň o týden.

Já ho dávala i klukovi, když na něho něco lezlo a nechtěla jsem, aby z toho byly rovnou horečky. Pomohlo to vždycky. A taky jsem byla varovaná, že na něj bývají u citlivějších osob alergické reakce, prý údajně snad z toho krásně oranžového barviva.

Enzymy jsou u všeho co se v těle šustne, nemyslím si, že by Wobenzym nijak nepomáhal , na jednu stranu je drahý a dávkování z počátku šílené , to možná i odradí a lidi to potom berou jak chtěj. to může být i důvod, proč nefunguje, jak by měl...
Já byla s používáním u psa v rekonvalescenci vždy spokojená, hojení šlo hladce, u plánované operace jsem dávala už s předstihem.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!