Růstově opožděné štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.8.2015 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.4

Ahoj, máme štěně,3 a půl měsíce starou fenku husky. Už od narození byla významně menší – začala růst později než její sourozenci (prvních pár dní ani nebylo jasné, jestli vůbec přežije) a když jsme si ji brali, tak byla oproti nim sotva poloviční. Bylo nám řečeno, že je jinak naprosto zdravá a že to určitě brzy doroste. Jenže teď váží necelých 7kg, což je podle tabulek váha, kterou by měla mít na 2 měsících (teď by měla mít 11-13). Když jsem o tom mluvila s veterinářem, tak mi řekl, že nemá s huskouny žádné zkušenosti, takže mi ohledně růstu fakt neporadí. Ale jinak prý vypadá zdravá.
Co se týče jídla, tak je to největší žrout, kterého jsem viděla. Svůj příděl zhltne div se nezadáví a pak se suveréně vrhá na granule naší starší fenky, načež když ji chtynu a chci odnést, hystericky vyvádí a domáhá se jídla, jak kdyby nedostávala najíst. Nebo vydrží jít celou procházku (třeba 5km lesem) pod mojí rukou, ve které držím piškotu a nespustit ji z očí. To mi také připadá nenormální - naše starší byla vždycky taky děsně žravá, ale tohle je fakt fanatik. Myslíte, že bych jí mohla trochu jídla přidat? Nebo jí občas dávat ještě třeba tvaroh?
Myslíte, že má ještě vůbec šanci to dorůst? Dá se tomu nějak pomoct, nebo se mám smířit s tím, že bude prostě poloviční? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky moc.. :).

8.8.2015 12:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Je drobná ?
Hladová ?
Ještě ji uberte příděl !
Dokážete to, schválně, jak dlouho vydrží .

8.8.2015 12:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Dejte jí pořádně najíst kvalitního krmení, kašlete na tabulky. Když tak hladová, je asi krmení hladové nebo je ho málo. Když chcete, aby rostla, tak by také měla mít z čeho růst. Měla by jíst 3* *4 denně.

Neregistrovaný uživatel

8.8.2015 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.4

3x denně jí - má granule Taste of the Wild. Dostává do toho stejně jako starší fenka i kousky šunky, sýra, někdy pár těstovin, zbytky omáčky, polévky... prostě co se doma najde. Potom dostane pamlsky na procházce a během dne. Už takhle toho sní víc, než by měla - dokonce skoro i víc, než naše starší fenka. Vždycky to ale vyběhá, je to hrozný hyperaktivec. S tím přidáním granulí právě váhám, protože hubená není. Podle veterináře je proporčně tak akorát - jenom je prostě celkově malá. A tak se bojím, že kdyby dostávala víc, tak jenom ztloustne a bude mít problém s kloubama, nebo tak něco.

8.8.2015 12:39
loolucy

XXX.XXX.60.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
3x denně jí - má granule Taste of the Wild. Dostává do toho stejně jako starší fenka i kousky šunky, sýra, někdy pár těstovin, zbytky omáčky, polévky... prostě co se doma najde. Potom dostane pamlsky na procházce a během dne. Už takhle toho sní víc, než by měla - dokonce skoro i víc, než naše starší fenka. Vždycky to ale vyběhá, je to hrozný hyperaktivec. S tím přidáním granulí právě váhám, protože hubená není. Podle veterináře je proporčně tak akorát - jenom je prostě celkově malá. A tak se bojím, že kdyby dostávala víc, tak jenom ztloustne a bude mít problém s kloubama, nebo tak něco.

Ano, zřejmě bude drobnější. Také jsme měli jednu drobotinku kdysi ve vrhu. Prostě tolik nenarostla, ale zdravá byla. Počítejte s tím, že obříka mít nebudete. Jinak pokud je tak akorát, tak bych jí už nepřidávala. Není dobré, když je štěně tlusté, raději hubenější. Zkuste tu fixaci na jídlo převést někam jinak - na hračky, místo toho, že jí odměníte třeba piškotem, odměňte tak, že si budete hrát, přetahovat, tedy hračkou.

Neregistrovaný uživatel

8.8.2015 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Dejte jí nabaštit a pořádně
Tabulky na pytli berte s rezervou, vždy se řiď svým psem.
Žebra by měla být lehce hmatatelná, pod vrstvičkou tuku. Nesmí mít mezi žebry jámy.
Je to aktivní plemeno, ikdyž je to prcek, může mít rychlejší metabolismus, který prostě potřebuje pořádnou baštu (mnohdy i 3x větší než je napsáno v tabulce na pytli). Koukej na svého psa a neboj se mu dát víc

8.8.2015 13:35
anonymx

XXX.XXX.132.186

Achjo; velikost psa je dana geneticky a mnozstvi ani kvalita jeji vetsi velikost neovlivni, jen tloustku.
Krmte kvalitne v mnozstvi ktere odpovida ( nesmi byt hubena) a nedivte se, kdyz najednou vyroste.

8.8.2015 14:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Je normální, že štěně sežere víc než dospělý pes. Přidala bych jí, když to vylítá. Asi potřebuje dohnat něco, co u chovatele neměla.

8.8.2015 15:05
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Achjo; velikost psa je dana geneticky a mnozstvi ani kvalita jeji vetsi velikost neovlivni, jen tloustku.
Krmte kvalitne v mnozstvi ktere odpovida ( nesmi byt hubena) a nedivte se, kdyz najednou vyroste.

Genotyp určuje dispozici k růstu. Vnější podmínky ovlivní, jak je se může genotyp realizovat (vznikne fenotyp, projev genetických předpokladů). Krmením se velikost ovlivnit dá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2015 15:21

No, nevím, zbytky omáčky, od stolu, polévky-jaké, lidské? Těstoviny, šunku, plnou chemie a konzervantů? K tomu granule, myslím, že to není to pravé ořechové. Postava je daná geneticky, ale rozhodně toto není krmení pro štěně. Je v tom spousta nedostatků, potřebovala by nakrmit kvalitně po psím způsobu( ne lidském), nějakých tabulek, uvedených na pytli, si vůbec nevšímejte, změňte jídelníček dokud je čas a je štěně a bude růst. Máte obrovskou výhodu, že je žravá, takové štěndo je radost krmit. Načtěte něco o výživě a začněte, čím dřív, tím líp. Zkoukněte vlákno na předešlé stránce, (střevní potíže-už zase), tam dala hmn- super odkaz, na fajn článek o výživě. Je docela obsáhlý a poučný.

8.8.2015 15:24
awake

XXX.XXX.115.136

Je s PP? Ne nechci tady rozvířit debatu o psech s PP a bez PP, ale třeba sousedi si koupili taky Husky (bez PP) a fenečka je zbarvením Husky, má modré oči, ale je děsně nízká.
Na jaké tabulky koukáte? Každý pes je jiný. Každý roste jinak, každý má jinou potřebu a spotřebu krmení. Možná bude jen na spodní hranici výšky a drobnější. Možná má málo krmení a neroste. Možná začne víc růst až déle. Za měsíc, za dva.
Nejlépe by bylo kdyby jste jí mohla vyfotit (zezhora) a vložit sem fotku.

8.8.2015 15:26
anonymx

XXX.XXX.132.186

Vykaslete se na clanky a kupte kvalitni granule pro stenata velkych psu, senram ji klidne neco pridejte a nebojte, do vysky teprve rust zacne.

8.8.2015 15:28
Felow

XXX.XXX.188.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, nevím, zbytky omáčky, od stolu, polévky-jaké, lidské? Těstoviny, šunku, plnou chemie a konzervantů? K tomu granule, myslím, že to není to pravé ořechové. Postava je daná geneticky, ale rozhodně toto není krmení pro štěně. Je v tom spousta nedostatků, potřebovala by nakrmit kvalitně po psím způsobu( ne lidském), nějakých tabulek, uvedených na pytli, si vůbec nevšímejte, změňte jídelníček dokud je čas a je štěně a bude růst. Máte obrovskou výhodu, že je žravá, takové štěndo je radost krmit. Načtěte něco o výživě a začněte, čím dřív, tím líp. Zkoukněte vlákno na předešlé stránce, (střevní potíže-už zase), tam dala hmn- super odkaz, na fajn článek o výživě. Je docela obsáhlý a poučný.

K tomuto doporučení se také připojuji.Lidské jídlo, byť jako přídavek by neměl pes dostávat, nejen kvůli přídatným látkám, ale hlavně kvůli obsahu soli, která je zvlášť u uzenin a sýru opravdu velká. Vy navíc máte ŠTĚNĚ ! a tam to platí dvojnásob!

8.8.2015 15:34

Má tam sice sem tam těstoviny, ale co maso? Kupte jí aspoň v Globusu ořezy, skelety, rybu, maso, maso, maso... Když místo šunky a omáčky dáte tvaroh s vajíčkem, určitě nic nezkazíte.

8.8.2015 15:34
linduš

XXX.XXX.79.4

Když má hlad a není vyloženě přežraná, určitě bych se nebála jí přidat, ať má z čeho stavět.
kor, když to "vylítá", musí mít větší spotřebu. není to až tak neobvyklé.
hlavně ty granule pro štěňata velkých plemen bych brala jako základ, k tomu něco vhodného pro pesany (tvaroh, vejce, maso, vepřové nožičky...atd.).

8.8.2015 16:22
anonymx

XXX.XXX.132.186

Stokrat horsi v tomhle veku tluste stene.

8.8.2015 18:19
linduš

XXX.XXX.79.4

Nokdo neříká tlusté štěně, ale velmi hladové a velmi aktivní zvíře. ani nejde o obří plemeno, kde bych byla podstatně opatrnější a s vámi nejspíš souhlasila.
pokud by se čubinka nepřiměřeně zakulacovala, není problém zase ubrat.
nicméně do růstu je potřeba investovat dostatek kvalitního krmiva.

8.8.2015 18:27
anonymx

XXX.XXX.132.186

No nekdo tady radil trojnasobek doporucene davky+pridavky a to je silenost.

8.8.2015 18:30
linduš

XXX.XXX.79.4

Znám psa, který opravdu jede na trojnásobné dávce velmi kvalitního krmiva a vypadá tak, jak by měl. prostě to spálí.
opravdu záleží na konkrétním případu.
u téhle čubinky to taky nebude "normální tabulkové" krmení. jen to chce najít správnou cestu

8.8.2015 20:59
lev

XXX.XXX.253.186

Pokud je štěně stále hladové, tak asi tady nějaký problém je. Do rostoucího organismu se musí investovat. A každý pes je jiný. Tabulky na pytlech jsou jen orientační a pro mnoho psů o ničem. Je to jako s lidmi, jeden sní dva knedlíky a přibere, měli jsme kolegyni, menší drobná, štíhlá, o obědu 6 knedlíků, po obědě zákusek a ještě chlebíčky a štíhlá byla a je pořád. To štně bude mít také rychlé spalování. Kdy bylo naposled odčerveno ?

8.8.2015 22:11
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lev napsal(a):
Pokud je štěně stále hladové, tak asi tady nějaký problém je. Do rostoucího organismu se musí investovat. A každý pes je jiný. Tabulky na pytlech jsou jen orientační a pro mnoho psů o ničem. Je to jako s lidmi, jeden sní dva knedlíky a přibere, měli jsme kolegyni, menší drobná, štíhlá, o obědu 6 knedlíků, po obědě zákusek a ještě chlebíčky a štíhlá byla a je pořád. To štně bude mít také rychlé spalování. Kdy bylo naposled odčerveno ?

Jo, bude to o metabolismu. Mám kámošku, ta je vyloženě "reklama na Dachau" a přitom pořád musí jíst a přímo kvanta jídla. Považuji to za velkou nespravedlnost!

8.8.2015 22:24
panda H

XXX.XXX.49.186

fikovnice napsal(a):
Jo, bude to o metabolismu. Mám kámošku, ta je vyloženě "reklama na Dachau" a přitom pořád musí jíst a přímo kvanta jídla. Považuji to za velkou nespravedlnost!

To ja tedy taky a hodně hodně velkou , nemá ta Vaše kámoška tasemnici ?

8.8.2015 22:34
fikovnice

XXX.XXX.240.1

panda H napsal(a):

Už mě to také napadlo!

8.8.2015 22:35
fikovnice

XXX.XXX.240.1

panda H napsal(a):

Hmm, teď mě to ale napadlo v souvislosti s tím štěndem zadavatelky. Když je tak žravá a moc nepřibírá, zda ji má odčervenou.

8.8.2015 23:22
dadu

XXX.XXX.250.70

Moje štěňata (čivavy a šarplaninští pastevečtí psi) měly stále v misce granule, takže mohly baštit kdy chtěly a kolik chtěly a tlustý nebyly. Můj názor je, že štěně by se v jídle omezovat nemělo.
Moje sestra si před rokem pořídila choďandu a ta též zbaštila trojnásobek "doporučované" dávky. Na víc měla tendenci sežrat každý "fujtajbl", který našla pak měla průjem. "Zažrala se" a teď už baští normálně a tlustá není a nikdy nebyla.

9.8.2015 06:28
scylla

XXX.XXX.150.32

dadu napsal(a):
Moje štěňata (čivavy a šarplaninští pastevečtí psi) měly stále v misce granule, takže mohly baštit kdy chtěly a kolik chtěly a tlustý nebyly. Můj názor je, že štěně by se v jídle omezovat nemělo.
Moje sestra si před rokem pořídila choďandu a ta též zbaštila trojnásobek "doporučované" dávky. Na víc měla tendenci sežrat každý "fujtajbl", který našla pak měla průjem. "Zažrala se" a teď už baští normálně a tlustá není a nikdy nebyla.

Přesně o tomhle píšu celou dobu - nechat štěně se zažrat a přestane hltat. Když má růst, musí mít z čeho. Kdyby začala tloustout, ubrat můžete vždycky.

Neregistrovaný uživatel

12.8.2015 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.162

Díky moc za rady! :) Přidám jí tedy trochu granulí a uvidíme. Jen jsem si nebyla jistá po zkušenostech s tou starší, protože ta by žrala pořád, dokud by asi nepraskla.
A odčervovat ji budem až tenhle týden (předtím měla úraz, tak nám veterinář řekl, že to máme odložit), ale řekla bych, že je spíš prostě jenom hrozně hyperaktivní :).

12.8.2015 10:06
kniga

XXX.XXX.128.66

Jeste me na hltajici stene pomohly vetsi granule... Malej knirac takze granulky pro stenata hodne male... no tak jsme ji koupila granule pro stenata strednich plemen a bylo taky po hltani, protoze musela kousat... ale v tomhle pripade asi vetsi granule pro stenata sehnat nepujdou, ze...

12.8.2015 10:19
mishule

XXX.XXX.99.26

Taky se přidám k diskuzi - opravdu se nebojte přidat granule. Moje štěně od pátého měsíce až teď do roka jede na dvojité dávce granulí, protože to prostě vysportuje. Hubená je až hanba, ale s tím množstvím pohybu, co má... nedivím se.

12.8.2015 10:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Díky moc za rady! :) Přidám jí tedy trochu granulí a uvidíme. Jen jsem si nebyla jistá po zkušenostech s tou starší, protože ta by žrala pořád, dokud by asi nepraskla.
A odčervovat ji budem až tenhle týden (předtím měla úraz, tak nám veterinář řekl, že to máme odložit), ale řekla bych, že je spíš prostě jenom hrozně hyperaktivní :).

Trochu ?

12.8.2015 12:14

Granulí ?

12.8.2015 12:16

Někde je tu psáno, jak kdosi viděl pořad, jak se dělají granule. Přidejte jí maso a zase maso, masíčko to je žraso !

12.8.2015 12:35

Někde je tu psáno, jak kdosi viděl pořad, jak se dělají granule. Přidejte jí maso a zase maso, masíčko to je žraso !

Přesně, tělíčko ve vývinu potřebuje kvalitní bílkoviny, takže určitě maso.

12.8.2015 13:46
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Jo, to jsem byla já, maso nikde smajlík(, a ještě jsem slyšela názor mnoha lidí, že konkrétně po Taste of the Wild jim psi hubli.

14.8.2015 01:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Jo, to jsem byla já, maso nikde smajlík(, a ještě jsem slyšela názor mnoha lidí, že konkrétně po Taste of the Wild jim psi hubli.

Já také takové případy slyšela, dokonce vím o psu, co po nich zvrací. To stejné u koček.

14.8.2015 01:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Mně pes i kočka zvraceli Brit. ( a pangamin) ...

14.8.2015 17:33
Majka14

XXX.XXX.207.135

Pokud si to ještě pamatuji, tak moje huskyna měla při příjezdu od chovatele ve 3 měsících 4 kg a nakonec všechno dohnala na krásných 23 kg a 56 cm v kohoutku, což je na horní hranici standradu, takže bych vašich 7 kg nebrala tak dramaticky.. Dále vemte v úvahu, že standard uvádí minimální váhu 16 kg, takže se klidně může stát, že vaše fenka prostě bude drobnější a přesto standardní..
Jinak se ztotožňuji s tím, co je psáno výše.. Aktuálně jsem cca 14 dní krmila psy TOTW a musím říct, že ačkoliv se v tomto vedru opravdu pouze válí na podlaze, tak všichni pohubli (tabulky jsem moc nestudovala, takže jsem jim dávala od oka tolik jako při předchozí značce). Někde jsem dokonce četla, že složení štěněcích a dospěláckých TOTW je úplně stejné a liší se pouze ve velikosti granulí.. Takže pokud trváte na granulích tak určitě buď přidejte na krmné dávce nebo změňte značku.. Jinak můj huskoun naprosto jednoznačně preferuje maso

14.8.2015 22:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Lexaurin napsal(a):

TOTW jsme zkoušeli (střídám, krmíme nejvíc masem a granule máme jako nouzovku) a psů TOTW seděly a nehubli mi po nich - to samé kočky. Ale ono je to jedinec od jedince, lidem taky nesedí všem to stejné. Plus samozřejmě záleží hodně i na zátěži, krmné dávce, apod.

14.8.2015 22:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):

A o jakou značku granulí šlo? Nebo se jednalo o více značek? Celkem by mě ten pořad (jestli to byl nějaký dokument) zajímal zkouknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík