Noční močení v bytě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2015 11:31
terezska

XXX.XXX.88.113

Zdravím, máme doma 11ti měsíční štěně jorkšíra. Myslím si, že by už mohl vydržet v noci ale neustále den co den najdeme ráno bobky i načůráno. Dostane lehce vynadáno, že to nesmí ale už nás to začíná štvát. Jak ho to naučit? Naposledy chodíme ven kolem 9 a ráno okolo 7h a takto pravidelně každý den.

Děkuji za rady :).

12.8.2015 11:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Hm, to je těžký...

12.8.2015 11:36
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

terezska napsal(a):
Zdravím, máme doma 11ti měsíční štěně jorkšíra. Myslím si, že by už mohl vydržet v noci ale neustále den co den najdeme ráno bobky i načůráno. Dostane lehce vynadáno, že to nesmí ale už nás to začíná štvát. Jak ho to naučit? Naposledy chodíme ven kolem 9 a ráno okolo 7h a takto pravidelně každý den.

Děkuji za rady :).

1.10 hodi nevenčení je moc- max.6 hodin, to už jste mohli pochopit, když nevydrží
2. Kdy ho krmíte ? Nemá doufám jídlo k dispozici neustále...

12.8.2015 11:59
terezska

XXX.XXX.6.7

Nema ho k dispozici furt. V misce ho nechavame tak 20min.

12.8.2015 12:12
loolucy

XXX.XXX.60.30

Večer s ním běžte naposledy třeba o půlnoci a pak klidně v 5 ráno. Těch 5 hodin by to mohl vydržet

12.8.2015 12:49
aritim

XXX.XXX.19.70

Mohl by vydržet, hm, někteří psi tak dlouho prostě nevydrží. a já se ani nedivím. Je to moc dlouhá doba. Mám dospělé psy a venčím přes den po 4 hodinách, v noci maximálně po 8.
Aby vydržel těch 8 hodin, upravte dobu krmení, zvlášť jestli krmíte granulemi. Po granulích psi více pijí a výkaly jsou objemnější a pes má častější potřebu. Krmte nejpozději 4 hodiny před spaním a ještě jděte večer na delší procházku. Minimálně půl hodiny svižným tempem, aby se střeva rozhýbala a pejsek se důkladně vyprázdnil.

12.8.2015 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Loolucy
To je brutální, taky se musím vyspat, ne ?

12.8.2015 12:55
terezska

XXX.XXX.88.113

Dobře, díky za rady :).

12.8.2015 12:59
loolucy

XXX.XXX.60.30

rapotacka11 napsal(a):
Loolucy
To je brutální, taky se musím vyspat, ne ?

12.8.2015 13:48
manbea

XXX.XXX.18.54

Mám zkušenost s velkými (30-45 kg) i s malými psy (3 kg) a musím říci, že ti malí jsou na frekvence venčení náročnější.Zatímco těm velkým bohatě stačilo venčení v hodinách které uvádíte vy, na malé je to málo a musí se vyvenčit naposledy ještě kolem půlnoci. Oni ti drobci mají opravdu rychlejší metabolismus. Myslím, že když budete krmit večer okolo 18 hod a o půlnoci půjdete alespoň na 20 min, měl by vám už pejsek vydržet. Alespoň ti naši to takhle zvládají bez problémů.

12.8.2015 14:39
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nejsem sice příznivcem psích záchůdků, ale i to je možnost, jak si pomoci. Nejlépe je si péči o pejska rozdělit a jeden jít pozdě večer a druhý brzy ráno.
Je opravdu zvláštní, že velkým psům to dělá menší potíže než těmhle prckům. Mladí mají jorkšíra a celý jeho život řeší to, že pejsek prostě nevydrží.

12.8.2015 14:51
tiffany

XXX.XXX.46.12

Nase fenka jorka urcite uz v tech v 11 mesicich mela tento rezim( a ma ho dodnes) : vecere kolem 7.hodiny, potom jeste prochazka, na ktere vetsinou udela bobany a posledni vycurani mezi pul 11 a 11 vecer. I kdyz uz treba od 10 spi, tak ji proste vzbudime a vezmeme ven. Jen se vybehne vycurat a jde zase domu. Rano nas budi mezi pul 7 a 8. O te pul 7 ale nejak akutne curat nepotrebuje, klidne si chodi jeste po dome, kdyz je to k te 8, tak vali rovnou ven. Vetsinou vzdy nekdo z rodiny jde spat posledni( kolem te 11), tak ji da vycurat. V 9 vecer mne to prijde jeste moc brzy.

12.8.2015 15:15
mishule

XXX.XXX.99.26

tiffany napsal(a):
Nase fenka jorka urcite uz v tech v 11 mesicich mela tento rezim( a ma ho dodnes) : vecere kolem 7.hodiny, potom jeste prochazka, na ktere vetsinou udela bobany a posledni vycurani mezi pul 11 a 11 vecer. I kdyz uz treba od 10 spi, tak ji proste vzbudime a vezmeme ven. Jen se vybehne vycurat a jde zase domu. Rano nas budi mezi pul 7 a 8. O te pul 7 ale nejak akutne curat nepotrebuje, klidne si chodi jeste po dome, kdyz je to k te 8, tak vali rovnou ven. Vetsinou vzdy nekdo z rodiny jde spat posledni( kolem te 11), tak ji da vycurat. V 9 vecer mne to prijde jeste moc brzy.

Sice nemáme jorky, ale maltézáčky, což je velikostně obdobné. Večer jdou naposledy v půl 8 a ráno teprve kolem 6, někdy až v 7 hodin a zvládají to úplně bez problému.

12.8.2015 15:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

To asi nebude případ zadavatelky.

12.8.2015 15:18
tiffany

XXX.XXX.215.52

mishule napsal(a):
Sice nemáme jorky, ale maltézáčky, což je velikostně obdobné. Večer jdou naposledy v půl 8 a ráno teprve kolem 6, někdy až v 7 hodin a zvládají to úplně bez problému.

Nekteri urcite ano, ale pejskovi zadavatelky to evidentne nestaci, tak si myslim, ze by pred spanim mel jit pozdeji nez v 9. Az to vydrzi, muze se interval prodlouzit.

12.8.2015 15:21
mishule

XXX.XXX.99.26

tiffany napsal(a):
Nekteri urcite ano, ale pejskovi zadavatelky to evidentne nestaci, tak si myslim, ze by pred spanim mel jit pozdeji nez v 9. Az to vydrzi, muze se interval prodlouzit.

Jo takhle, omlouvám se, pochopila jsem to tak, že myslíte obecně, že je v půl 9 brzy.

Jinak ano, pokud už nepomáhá nic jiného a přes den pejsek nemá problém vyčůrat se jen venku, tak by měl jít večer tak kolem té 11-12hod ještě ven.

12.8.2015 17:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

Tak já mám Bišonky a my chodíme na poslední večerní chlapské čůraní o půl osmé a pak až ráno po páté hodině a zatím stačí. To mám už i dětka dvanáctiletého kastráta.

12.8.2015 18:01
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Nečetla jsem ostatní odpovědi. taky máme jorka-fenku.1.8. jí bylo 7 m. cca od 5m nemá žádnou nehodu, v noci asi ještě déle. Ale chodim s ní ještě mezi 23:30-24h a ráno většinou jde mezi 8-9h. Pití má neustále k dispozici ale celou noc chrápe, ted se naučila chodit spát k nejstaršímu do postele . Chce to vzít psa ven než se jde spát, naše chodí kolem 20h a pak právě ještě kolem půlnoci a většinou i kadí a mě to nevadí, stejně chodim do postele dlouho tak těch pár min mě nezabije a alespon už nevyžaduje venčení ve 4h

13.8.2015 15:22
balisek

XXX.XXX.165.178

Je naprosto jedno, zda něčí pes vydrží bez čůrání třeba 15 hodin. Zadavatelčin pes tento případ není, tudíž je nutné zvýšit frekvenci venčení - vytáhnout psa ven ještě mezi jedenáctou až půlnocí.

Jsou-li doma navíc bobky, je potřeba také upravit čas krmení a protáhnout večerní procházku, aby se vykadil venku a ne v noci doma.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2015 16:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle mě je je nejjednodušší možnost prostě v noci vstát a jít psa vyvenčit. On se naučil že doma může tak to udělá. S nočním venčením na to zapomene a zafixuje si že se to dělá venku, ale bude to nějaký čas trvat, a holt budete muset vstávat. Já vstávám psovi každý den ve 4 ráno abych mu podala léky, pak ho vyvenčím, půl hodiny po lécích následuje krmivo a pak se teda spí dál, no a co se dá dělat.

14.8.2015 00:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Omlouvám se zadavatelce, že jí lezu do tématu s jiným, ale podobným problémem. Jen je naprosto opačný. Setkali jste se s tím, že pes se nepotřebuje vyvenčit 12h, ale klidně třeba i 15h? Dělá mi to teď v těch vedrech, vždy vydržel dlouho, ale teď když pocítí závan toho horkého vzduchu, tak zaleze do baráku a nechce ven. Misku s vodou má samozřejmě stále k dispozici, chování normální - jen teď v těch vedrech nejraději leží doma zalezlý pod postelí. Nicméně jinak se chová stejně - hraje si, mazlí se, kolem plotu provozuje svoji oblíbenou hru - honičku se sousedovic BOCkou.

14.8.2015 10:22
tiffany

XXX.XXX.215.52

fikovnice napsal(a):
Omlouvám se zadavatelce, že jí lezu do tématu s jiným, ale podobným problémem. Jen je naprosto opačný. Setkali jste se s tím, že pes se nepotřebuje vyvenčit 12h, ale klidně třeba i 15h? Dělá mi to teď v těch vedrech, vždy vydržel dlouho, ale teď když pocítí závan toho horkého vzduchu, tak zaleze do baráku a nechce ven. Misku s vodou má samozřejmě stále k dispozici, chování normální - jen teď v těch vedrech nejraději leží doma zalezlý pod postelí. Nicméně jinak se chová stejně - hraje si, mazlí se, kolem plotu provozuje svoji oblíbenou hru - honičku se sousedovic BOCkou.

Ja myslim, ze priroda se oblafnout neda. Bud mocit potrebuje nebo ne. Pokud ano, tak proste jde i v tom vedru a pak treba chce jit hned zase domu. Pokud nepotrebuje mocit tak dlouho, tak mozna malo pije, i kdyz ma vodu k dispozici.

14.8.2015 15:07
fikovnice

XXX.XXX.240.1

tiffany napsal(a):
Ja myslim, ze priroda se oblafnout neda. Bud mocit potrebuje nebo ne. Pokud ano, tak proste jde i v tom vedru a pak treba chce jit hned zase domu. Pokud nepotrebuje mocit tak dlouho, tak mozna malo pije, i kdyz ma vodu k dispozici.

Díky za odpověď! Naštěstí to s ním je to takto od mala, tím chci říct, že nejde o nějakou náhlou změnu. S tím pitím - možná by v tom vedru na můj vkus mohl pít víc, no ale nevím, jestli se s tím dá něco dělat... Hlavní je, že se nijak nemění jeho chování a vypadá zdravě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík