Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2015 12:22
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Chcel by som sa opýtať koľko mesačné štena staforda je idealne kupiť ?

12.8.2015 12:32
koňadra

XXX.XXX.138.226

Nerozumím vaší otázce. Přece stáří, ve kterém se mohou štěňata všech plemen prodávat je dané chov. řádem - min.50 dní, ideálně 2 měsíce. Nebo staford je jiný pes? Neřekla bych, pár mě jich už také rukama prošlo. Někteří diskutující tady před nedávnem na jiné diskusi rozšiřovali svoje názory, že je třeba nakupovat štěňata co nejmladší, jiní pro to nevidí důvod. Patřím mezi ty druhé, chovám psy přes 30 let a prodávám v 8 týdnech - když jsou kupci. Někdy mě nějaké štěně zůstalo do 3,4 měsíců... a taky se nic nedělo, všechna štěňata se bez problémů začlenila do nových rodin. Já sama si klidně starší štěně koupím - musím ale vědět od koho kupuji. Určitě ne od množitele, jehož štěňata neznají nic než klec ve stodole. Na starším štěněti už více vidím - exteriér i povahu, takže nekupuji tak úplně zajíce v pytli.

12.8.2015 12:42
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Ďakujem za odpoveď každý mi vravel inak tak som sa chcel opýtať tu :).

12.8.2015 12:42
domcaast

XXX.XXX.40.123

Podle Vaší otázky žádné smajlík Tak šup studujte, zjišťujte a dejte si ještě tak rok intenzivní přípravy, než si vůbec pejska pořídíte Nebudete litovat, věřte mi

12.8.2015 12:44
domcaast

XXX.XXX.40.123

To nemyslím zle, myslím to jako opravdu dobrou radu od majitele několika stafíků a chovatele s odchovanými 30 štěňátky. Do kontaktu jsem přišla už s 32 majiteli (dvě štěňátka jsem odebírala a umisťovala do jiných domovů). A vím, jaké otázky ukazují na malé znalosti. Dejte tomu fakt čas

12.8.2015 12:54
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Už sa tomuto plemenu snažim venovať skoro rok :) sused mal niekoľko pit bullov takže viem do čoho idem :) len som sa nechal spochybniť nazormi ostatných ľudí každý mi odporučal inak tak som sa chcel naisto utvrdiť v tom kto má pravdu.

12.8.2015 12:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Existují knihy.

12.8.2015 13:19
domcaast

XXX.XXX.40.123

Amstaff napsal(a):
Už sa tomuto plemenu snažim venovať skoro rok :) sused mal niekoľko pit bullov takže viem do čoho idem :) len som sa nechal spochybniť nazormi ostatných ľudí každý mi odporučal inak tak som sa chcel naisto utvrdiť v tom kto má pravdu.

Pitbull nemá v dneší době se stafordem společného skoro nic, krom historie a možná podoby. Takže souseda bych se na tohle určitě neptala.
A věřte mi, podle toho, jakou otázku jste tu položil, nemáte nastudováno dost. I podle odpovědí, co dále používáte.
Odběr štěněte není o názoru vašich kamarádů a pejskařů ze sídliště. Odběr je celkem jasně daný, pokud nenastane vyjímečná situace, kdy se štěněti hledá nový domov později. Pokud se chcete bavit v řádu měsíců, pak tam není prostor pro názory. Vhodnost odběru se může nazorově lišit maximálně v týdnech. Nějaký chovatel říká až v 9, nějaký zase v 7 a jiný dává štěňata v 8.
Na Vás je znát, že plánujete štěně a ještě jste nikdy nekontaktoval chovatele. To je chyba. Chovatelé plemene mají být ti první, s kým se chcete dostat do kontaktu. Nikdo jiný vám neposkytne tolik informací a FAKTŮ! Ne názorů. Ale podložených faktů a zkušeností.
Takže moje rada zní, najděte si kvalitného chovatele, nejlépe v dojezdové vzdálenosti, začněte s ním kontakt, jeďte na návštěvu, ptejte se ho, zajímejte se. A vyprdněte se na rady souseda, který měl "pitbulla".

12.8.2015 13:40
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Je poznať že sa v tom veľmi dobre vyznate a mal by som asi dať na vaše rady

12.8.2015 13:44
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Čo považujete za dôležite si zistiť okrem stravovania, povahy, navezovania kontaktu so psikom a ako ho cvičiť ?

12.8.2015 14:06
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Amstaff napsal(a):
Čo považujete za dôležite si zistiť okrem stravovania, povahy, navezovania kontaktu so psikom a ako ho cvičiť ?

Nejdůležitější se vybrat kvalitní a zodpovědnou chovatelskou stanici. Tím začněte.

12.8.2015 14:19
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Amstaff napsal(a):

+jaké máte možnosti a co psovi mužete všechno nabídnout, kolik času, jaké aktivity atd atp...

12.8.2015 16:51
domcaast

XXX.XXX.40.123

Amstaff napsal(a):

Tak strava je základ všeho samozřejmě. Jak pejska cvičit, to je individuální a dost těžko se to vysvětluje takhle v diskusi. Lepší osobně. Nicméně amstaffa obecně lze cvičit velmi snadno. Jen je potřeba trvat si na svém, neustupovat a vš se snažit dělat pozitivně, radostně, bez zbytečného trestání. Aby to pejska nepřestalo bavit.
Pro představu, jak s pejskem dobře komunikovat při cvičení mám já osobně moc ráda knížku "Jak trénovat nemožného psa". měla by být k dostání i v SR. Teď jsem tam prodávala štěňátko a taky jsem jim knížku doporučovala
Hlavně ale vyberte zodpovědnou a kvalitní chovatelskou stanici. Koukejte, jak dlouho stafíky už mají. Nejde ani tak o počet odchovů, jako spíš o to, jak dlouho plemeno vlastní a kolik pejsků jim od štěňátka až po seniří věk prošlo rukama. Takový člověk vám potom pomůže uplně se vším.

12.8.2015 17:27
Amstaff

XXX.XXX.49.193

Ďakujem vám veľmi pekne za každú radu a som veľmi rád že som natrafil na tuto stranku. :) Pevne verím že tento psík do môjho života prinesie veľa radosti a skúsenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík