Uživatel s deaktivovaným účtem

Výstavy psů bez PP se všeobecně nazývají voříškiády.
Třeba tady :
http://pejskiada-o-vlkuv-pohar.webnode.cz/seznam-voriskiad-2015/
Pod heslem voříškiády jich najdete víc. Šťastný výběr a umístění na "bedně" !
Tohle mi někdo vysvětlete. Ve spoustě případů, kdy se lidi baví o PP x bezPP psech, je jako důvod proč si kupují bezPP uvedeno často "na co papír, když s ním nechci chodit na výstavy". A pak s těmi bezPP psy oblézají výstavy voříšků a vytahují se tituly. Je v tom nějaká logika?
PS: Nemluvím o sranda akcích za účelem peněz pro útulky a pod. To je jediné, kde je to pochopitelné.
Žaneta kocková
napsal(a):
Tohle mi někdo vysvětlete. Ve spoustě případů, kdy se lidi baví o PP x bezPP psech, je jako důvod proč si kupují bezPP uvedeno často "na co papír, když s ním nechci chodit na výstavy". A pak s těmi bezPP psy oblézají výstavy voříšků a vytahují se tituly. Je v tom nějaká logika?
PS: Nemluvím o sranda akcích za účelem peněz pro útulky a pod. To je jediné, kde je to pochopitelné.
A má na voříškiádě takový pes podobný nějakému plemeni vůbec šanci? Co jsem zatím viděla, tak v soutěži krásy vítězili fakt 100% originály a nebo byly různé přidružené soutěže typu "šikula" a tam se zas předvedli pejsci z útulku. Popravdě, vlastně jsem neviděla žádnou podobnou akci bez souvislosti s opuštěnými zvířaty...

Žaneta kocková
napsal(a):
Že taky musíte všechno zkritizovat. Aspoň je ten pes natolik ovladatelný ( navíc nevíte, jestli to není totální kříženec), aby se mohl předvést na voříškiádě. Plus sem tam nějaké kousky, které s ním nacvičí. A vždycky je s takovou výstavou spojený nějaký ten dobrý úmysl ( umístění útulkáčů, sbírka pro útulek ).
napsal(a):
Že taky musíte všechno zkritizovat. Aspoň je ten pes natolik ovladatelný ( navíc nevíte, jestli to není totální kříženec), aby se mohl předvést na voříškiádě. Plus sem tam nějaké kousky, které s ním nacvičí. A vždycky je s takovou výstavou spojený nějaký ten dobrý úmysl ( umístění útulkáčů, sbírka pro útulek ).
Možná jsem se tak narodila, možná je to Maybelline. :D Já se jen ptám... Beru agility, beru soutěž o nejvtipněji vypadajícího voříška, beru co nejvtipnější psí kousek... ale proč hra na výstavy včetně udělování takových titulů jako "nejlepší zástupce plemene, bez PP"? :).
Žaneta kocková
napsal(a):
Možná jsem se tak narodila, možná je to Maybelline. :D Já se jen ptám... Beru agility, beru soutěž o nejvtipněji vypadajícího voříška, beru co nejvtipnější psí kousek... ale proč hra na výstavy včetně udělování takových titulů jako "nejlepší zástupce plemene, bez PP"? :).
A to existuje?
My máme dost voříškiád za sebou (s opravdovými vořechy) a popravdě mě kategorie psů bez PP vždy zarazí. Když vidím ty ambiciozní majitele bezpapíráků nechápu, proč si nekoupili psa s PP. Také mě baví vystavovat a proto mám na to doma i psy s PP. Navíc - promenáda psů bez PP je pro mne jen reklama na ně a tím potažmo podpora množitelů.
To se občas stává, že si lidé pořídí bezpapíráka, že ''přece nebudeme chodit na výstavy'' a pak se zblázní a začnou objíždět všemožné voříškiády a chlubí se nejrůznějšími tituly...A litují toho, že jejich pes nemá PP.A pokud mají ''čistokrevného'' bezpapíráka, snaží se všemožně získat PP a touží po účastech na akcích pro psy s PP.Například si někdo pořídí NO bez PP a hrozně by chtěl IPO.
Tak jsem našla aspoň tohle: http://jack-russel-terier.inzerce-psu.cz/jack-russel-terier-bez-pp-ke-kryti-452.html.
Kincl
napsal(a):
Takže když si někdo vezme štěně z útulku a pak s ním jde na výstavu až vyroste, tak podporuje množírnu?
Zadavatelka se dotazovala na údaje o výstavě a hned tu zas začínate s množírnama.
Beztak množírny nebo psi bez PP nikdy nevymizí. Je to začarovaný kruh.
Nikoliv, já osobně mám dvě štěňata z útulku a když vyrostla, obrazili jsme dost voříškiád. Nevím, jaký máte přehled o původu psů v kategorii psů bez PP, ale já co jsem se kdy bavila s jejich majiteli, tak všichni byli koupeni na inzerát, pouze 2 (asi z 20), byli adoptováni z útulku. Jinak předvádění útulkoví psi jsou většinou echt vořeši anebo známá kombinace NO x labrador.
V žádném případě nemám nic proti psům bez PP ani křížencům, ale to jsou jen mazlíčci a parťáci, nikoliv psi na vrcholový sport, práci nebo (ačkoliv neoficiální) výstavy...
Mám takovou jednu známou, která má ''čistokrevného'' bezpapíráčka a neustále ho učí způsobené chodit v kruhu a výstavní postoj.Na žádné ''výstavě'' nesmí chybět a doslova prahne po vrcholových zkouškách sportovní kynologie.Prostě cvok...
Clayton: A pokud mají ''čistokrevného'' bezpapíráka, snaží se všemožně získat PP a touží po účastech na akcích pro psy s PP.Například si někdo pořídí NO bez PP a hrozně by chtěl IPO.
Lidé, co si chtějí dokoupit nějaké PP ke svému vořechovi, to vždy nějak vymyslí (vytisknou na koleni, připadně UCI). Jinak v současnosti vořech může klidně složit i zkoušku IPO3. Pokud je čipovaný a má vystaven průkaz registru bezpp psů pod ČKS.
Seznam voříškiád se dá vygůglit či vyseznamovat na jeden klik, nechápu, proč se zadavatelka na toto vůbec ptá.

Pro clayton :
Opakuju se, ale je dobře, že s ním něco dělá. Vlastně i to, že si ho nechala, byť zjevně touží po psu s PP. Znám chovatele, kteří pošlou psa s PP dál, jen proto, že mu nevyrostl zub a "cvičitele" ( s velkými ambicemi), kteří na takového psa nasadí elektriku a když ho zradí a zkazí pošlou ho - po měsíci tréninku - dál.
Takže vaše známá se nerozhodla správně pro psa bez PP, nese za to zodpovědnost a nezaslouží si posměch, ale aspoň jisté uznání.

Jinak nechápu, proč by si lidé nemohli organisovat výstavy čehokoliv. Stejně tak můžou výstavy kříženců-voříšků. Chápala bych, že by vás mohlo pohoršovat, kdyby se chtěli porovnávat se psy s PP, ale jinak - i voříšci můžou být krásní.
A psi bez PP. Zkuste to otočit, každý může vidět, že ti bez PP se těm pravým s PP vůbec nepodobají. No dobře, tak trochu, ale jen vzdáleně.
Clayton
napsal(a):
V žádném případě nemám nic proti psům bez PP ani křížencům, ale to jsou jen mazlíčci a parťáci, nikoliv psi na vrcholový sport, práci nebo (ačkoliv neoficiální) výstavy...
Mám takovou jednu známou, která má ''čistokrevného'' bezpapíráčka a neustále ho učí způsobené chodit v kruhu a výstavní postoj.Na žádné ''výstavě'' nesmí chybět a doslova prahne po vrcholových zkouškách sportovní kynologie.Prostě cvok...
Třeba jenom trénuje, aby až si příště koupí toho vysněného psa s PP, už tyhle věci uměla a neučila se teprve na něm.
Tomu bezpapírákovi trénink čehokoliv nijak neuškodí a majitelka sbírá zkušenosti.
Proč hned odsuzovat.
Žaneta kocková
napsal(a):
Co je na tom divného? I majitel voříška chce, aby se jeho pes líbil druhým a dokáže si to právě účastí na takovéhle akci. Když jeho Amina vyhraje, proč by na ni nebyl hrdý? Má na to právo.
Já na tyhle akce nejsem, nehodím ani na ofiko výstavy, ale chápu lidi, co se chtějí se svým psem pochlubit - jak je krásný, chytrý, co všechno umí...
tereza.128
napsal(a):
Co je na tom divného? I majitel voříška chce, aby se jeho pes líbil druhým a dokáže si to právě účastí na takovéhle akci. Když jeho Amina vyhraje, proč by na ni nebyl hrdý? Má na to právo.
Já na tyhle akce nejsem, nehodím ani na ofiko výstavy, ale chápu lidi, co se chtějí se svým psem pochlubit - jak je krásný, chytrý, co všechno umí...
Divné na tom je, že lidi, co si kupují "plemeno bez PP" pak chodí na výstavy takových psů. Proč si nekoupí psa s PP a nechodí na skutečné výstavy? Proč si hrají na něco, co nejsou, s něčím, co nemají?
Nemluvím o výstavách voříšků, kteří vypadají každý pes, jiná ves. Mluvím o lidech, co touží po plemeni, koupí si jeho napodobeninu (přece nebudou dávat tolik peněz za papír, když nechtějí chodit na výstavy) a pak na ty výstavy lezou a vytahují se, že jejich napodobenina je ta nejlepší.
Žaneta kocková
napsal(a):
Divné na tom je, že lidi, co si kupují "plemeno bez PP" pak chodí na výstavy takových psů. Proč si nekoupí psa s PP a nechodí na skutečné výstavy? Proč si hrají na něco, co nejsou, s něčím, co nemají?
Nemluvím o výstavách voříšků, kteří vypadají každý pes, jiná ves. Mluvím o lidech, co touží po plemeni, koupí si jeho napodobeninu (přece nebudou dávat tolik peněz za papír, když nechtějí chodit na výstavy) a pak na ty výstavy lezou a vytahují se, že jejich napodobenina je ta nejlepší.
Ještě jsem se teda osobně nesetkala s tím, že by se někdo někde vytahoval, že jeho - jak Vy je nazýváte - "napodobenina" je lepší. Naopak,99% psů na voříšiádě jsou právě typičtí voříšci, kteří jsou prostě unikátní. Ty "napodobeniny" jsem převážně viděla max. ve výkonnostních soutěžích, ale ne na "výstavách".
Ale jen osobní zkušenost, možná chodíte na jiné typy voříškiád...
mishule
napsal(a):
Ještě jsem se teda osobně nesetkala s tím, že by se někdo někde vytahoval, že jeho - jak Vy je nazýváte - "napodobenina" je lepší. Naopak,99% psů na voříšiádě jsou právě typičtí voříšci, kteří jsou prostě unikátní. Ty "napodobeniny" jsem převážně viděla max. ve výkonnostních soutěžích, ale ne na "výstavách".
Ale jen osobní zkušenost, možná chodíte na jiné typy voříškiád...
Evidentně se najdou: http://jack-russel-terier.inzerce-psu.cz/jack-russel-terier-bez-pp-ke-kryti-452.html
Většina voříškiád má kategorie nejen pro voříšky jako takové, ale právě i pro "plemena bez PP".
Žaneta kocková
napsal(a):
Protože možná vůbec netušili, že by je nějaké výstavy mohly zajímat a bavit, dokud psa neměli. A co teď? Mají psa poslat o dům dál a koupit si místo něho papíráka? A proč vás to vůbec tak strašně rozčiluje? Jsou to přece akce pro srandu a zábavu
Žaneta kocková
napsal(a):
Evidentně se najdou: http://jack-russel-terier.inzerce-psu.cz/jack-russel-terier-bez-pp-ke-kryti-452.html
Většina voříškiád má kategorie nejen pro voříšky jako takové, ale právě i pro "plemena bez PP".
Tohoto psa osobně znám, kryl naštěstí pouze jednou, pak panička zjistila, že to asi není úplně OK množit bez PP a od té doby nekryl ani už nikdy krýt nebude...jen pro upřesnění, ten inzerát někde asi zapadl a nesmazala ho jinak tento pes bez PP byl právě z jedné z množíren, druhý pes majitelky už PP má...každý se chybami učíme a kéž by bylo více informativních míst, kde se člověk-laik dozví o tom jak to je, pořád je ta neinformovanost vysoká

No a já zase mám fenu s PP, ty výstavy ambiciózních chovatelů mě vůbec neberou, proč taky - chovat nechci, navíc můj názor je ten, že vystavovat psa pracovního plemene v růžových nebo žlutých večerních šatech je na hlavu !
A na tu srandu na voříškiádu nemůžu. A jsem ráda, že na všechny běžné akce už můžou i psi bez PP.

napsal(a):
No a já zase mám fenu s PP, ty výstavy ambiciózních chovatelů mě vůbec neberou, proč taky - chovat nechci, navíc můj názor je ten, že vystavovat psa pracovního plemene v růžových nebo žlutých večerních šatech je na hlavu !
A na tu srandu na voříškiádu nemůžu. A jsem ráda, že na všechny běžné akce už můžou i psi bez PP.
A proč na tu srandu na voříškiádu nemůžete?
Žaneta kocková
napsal(a):
Budiž Báře k dobru, že dostala věkem a zkušenostmi rozum. Inzerát je starý a na 100% neplatný. Psem by už nikomu nenakryla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Též mě docela dostává, že se na výstavy hrnou lidé, kteří při koupi psa argumentovali "papíry nepotřebujeme, my na výstavy chodit nebudeme" nebo "papíry jsou jen snobárna a výstavy jakbysmet" atd...
Pochopim, když je nějaká akce za účelem vydělat něco pro útulky - sama se těchto akcí účastním a ráda. Ale udělat výstavu, kde se dostávají rádoby tituly, to nepochopim... Tak buď investuju do psa s PP a objíždim ofiko výstavy a je to k něčemu - uchovnim psa, mám krycího psa nebo chovnou fenu - různá plemena mají různé podmínky pro bonitace (moje plemena mají v podmínkách mmj. min.2 výstavy). A už je to k užitku nebo objíždím výstavy s bezpapírákem a je to úplně k ničemu... - tady fakt ten důvod nevidim...

napsal(a):
A proč na tu srandu na voříškiádu nemůžete?
Myslíte, že mám ten PP zapřít?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Též mě docela dostává, že se na výstavy hrnou lidé, kteří při koupi psa argumentovali "papíry nepotřebujeme, my na výstavy chodit nebudeme" nebo "papíry jsou jen snobárna a výstavy jakbysmet" atd...
Pochopim, když je nějaká akce za účelem vydělat něco pro útulky - sama se těchto akcí účastním a ráda. Ale udělat výstavu, kde se dostávají rádoby tituly, to nepochopim... Tak buď investuju do psa s PP a objíždim ofiko výstavy a je to k něčemu - uchovnim psa, mám krycího psa nebo chovnou fenu - různá plemena mají různé podmínky pro bonitace (moje plemena mají v podmínkách mmj. min.2 výstavy). A už je to k užitku nebo objíždím výstavy s bezpapírákem a je to úplně k ničemu... - tady fakt ten důvod nevidim...
Já bych to přirovnala k fotbalu, někdo musí první ligu, jiný si jde s kamarády zakopat na plácek "hadrákem".
A když vás vezmu za slovo - tu poslední větu - tak mezi užitkem a úplně k ničemu je třeba zábava.

napsal(a):
Myslíte, že mám ten PP zapřít?
Vždyť voříškiády se mohou zůčatňovat psi s pp.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Já bych to přirovnala k fotbalu, někdo musí první ligu, jiný si jde s kamarády zakopat na plácek "hadrákem".
A když vás vezmu za slovo - tu poslední větu - tak mezi užitkem a úplně k ničemu je třeba zábava.
Tak já si srandu užiju i na ofiko výstavě, která je k něčemu...

napsal(a):
Vždyť voříškiády se mohou zůčatňovat psi s pp.
Tak to jsem opravdu netušila. Ti psi s PP mají samá privilegia Dík.

napsal(a):
Tak to jsem opravdu netušila. Ti psi s PP mají samá privilegia Dík.
Taky mi to bylo divné, ale je to tak. NZ
Na voříškiády mohou i psi s PP a zatajovat jejich původ nemusíte . Sama se svými psy po okolí na "voříškiády" jezdím, a na každé akci pořadatelé ví, že mám psy s PP (znají mě ). Většinou se jedná o akce na podporu útulků, nebo jako sranda závod pro děti. Žádné ambice na umístění nemám ale beru to tak, že startovným a případnými dary pomůžeme těm chudákům kterých se jejich majitelé zbavili a děti si se psy zaběhají (a natrénují na "klasické" výstavy) a užijí si prima den.
Já po voříškiádách nejezdím, ale jednu budu s naším klubem pořádat. Snažím se to brát jako možnost dobré socializace, takové ty sranda disciplíny jako nejposlušnější pejsek a pejsek šikula mohou být pro někoho možností zacvičit si se psem v cizím prostředí. Když se to bere takhle, proč ne. Nikoho, kdo by jezdil s vořechem po takových soutěžích a sbíral tituly mi jsem zatím tedy nepoznala