Malá nebo střední plemena psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2015 12:06
Inka13

XXX.XXX.214.104

Dobrý den,
potřebovala bych od Vás malou radu. Chtěla bych si do bytu 4+1 pořídit psa menšího nebo středního vzrůstu.
Doma by nebýval moc často sám, nějaký gaučák by byl asi nejlepší . Prosím pište jakého pejska máte doma Vy a jaké zkušenosti s ním máte.
Předem děkuji za odpovědi

13.8.2015 12:29
mishule

XXX.XXX.99.26

Máme doma dva gaučáky - maltézáčky a můžu Vám říct, že línější tvorečky jsem ještě neviděla. Na druhou stranu, pokud je vytáhnu na procházku, bez větších potíží mi ujdou i několik kilometrů, na zahradě si rádi hrají, pokud je to chytne lítají a dělají kraviny s dalším psem. Pokud ale je ven doslova nevytáhnete, celý den jsou schopni prospat na gauči, maximálně občas si donesou hračku na hraní.

Výhoda maltézáků je, že nelínají, tudíž žádné chlupy. :D

Asi jako u všech malých plemen je tam po zdravotní stránce problém se zuby, kazí se hrozně rychle, proto je třeba o ně více pečovat. To samé se týká i očí, které jim dost tečou, tudíž i těm je se třeba věnovat. Ale nějaké ty mouchy má každé plemeno. :)

Za mě je to ideální společník pro lidi, kteří chtějí jen mazlíka a ne žádného extra výkonného parťáka na sport.

13.8.2015 13:03
kniga

XXX.XXX.226.229

Ja osobne znam maltezacku co honi srnky po lesech :) Ale spatna volba to rozhodne neni,...
Ono taky co krome gauce chcete ? :) I mali dokazou velke veci :)
Mezi spolecenska plemena patri klasicti pudůlici, coz vubec nejsou spatni pejsci, pak treba kavaliri, papilonci... A i treba mops nebo brabantici, buldocci, ale ti na me maji moc kratkz cumak a s tim spojene problemy ve vedrech a zimach...

Ja osobne zvolila knirace. Stredni ma v kohoutku 45-50 cm, malej 30-35cm... neni to az takovy gaucak, maji radi pohyb, ale zase nejsou takovi raplici jak jackove ci parsoni... nasi meli leta letouci maleho pepraka, ted maji stejne jako ja malou bilou. Ciste jako gaucaky a jsou spokojeni take!

13.8.2015 13:33
Inka13

XXX.XXX.214.104

Moc děkuji za reakci a musím říct, že máte moc krásné maltézáčky . S přítelem jsme už o maltézáčkovi uvažovali, nemohli jsme se ale dohodnout jestli psa nebo fenu. Můžu se zeptat co máte Vy?

13.8.2015 13:40
Inka13

XXX.XXX.214.104

Kniga- můj děda měl knírače a kdykoli jsme přišli na návštěvu, vždy nás začal kousat a vrčet na nás.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2015 13:48

Inka13 napsal(a):
Kniga- můj děda měl knírače a kdykoli jsme přišli na návštěvu, vždy nás začal kousat a vrčet na nás.

To nebyla vina toho knírače.

13.8.2015 14:04
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Inka13 napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych od Vás malou radu. Chtěla bych si do bytu 4+1 pořídit psa menšího nebo středního vzrůstu.
Doma by nebýval moc často sám, nějaký gaučák by byl asi nejlepší . Prosím pište jakého pejska máte doma Vy a jaké zkušenosti s ním máte.

Havanský psík 2x, tibetský teriér 1x Viz foto v profilu. Havaňák 3-6kg, v podstatě podobný tip jako maltézáček, jen existují v různých barevných variantách. Srst nelíná, ale kdo chce mít pejska v srsti, což ho zase dělá havaňákem , musí počítat s péčí o srst. Jsou to psíci, kteří se přizpůsobí provozu- klidně se s vámi budou povalovat v posteli po dobu vaší nemoci, a poskytovat canisterapeutickou útěchu , nebo projdou Jeseníky křížem krážem. Moc hodní pejsci. Tibeťák, to už je jiná káva, vizuelně vypadá jako havaňák na vyšších nožkách, ale je to aktivní divoch, který potřebuje zaměstnat tělo i hlavu. Péče o srst samozřejmostí.

13.8.2015 14:09
Inka13

XXX.XXX.214.104

Lexaurin napsal(a):
Havanský psík 2x, tibetský teriér 1x Viz foto v profilu. Havaňák 3-6kg, v podstatě podobný tip jako maltézáček, jen existují v různých barevných variantách. Srst nelíná, ale kdo chce mít pejska v srsti, což ho zase dělá havaňákem , musí počítat s péčí o srst. Jsou to psíci, kteří se přizpůsobí provozu- klidně se s vámi budou povalovat v posteli po dobu vaší nemoci, a poskytovat canisterapeutickou útěchu , nebo projdou Jeseníky křížem krážem. Moc hodní pejsci. Tibeťák, to už je jiná káva, vizuelně vypadá jako havaňák na vyšších nožkách, ale je to aktivní divoch, který potřebuje zaměstnat tělo i hlavu. Péče o srst samozřejmostí.

A máte je v bytě nebo v domku ?

13.8.2015 14:13
mishule

XXX.XXX.99.26

Inka13 napsal(a):
Moc děkuji za reakci a musím říct, že máte moc krásné maltézáčky . S přítelem jsme už o maltézáčkovi uvažovali, nemohli jsme se ale dohodnout jestli psa nebo fenu. Můžu se zeptat co máte Vy?

Máme dvě fenky a neměnila bych. Hárání většinou ani neregistrujeme (víme o něm samozřejmě a venčíme jen na zahradě), žádného psa maltézáka neznám, tak nemůžu moc soudit, ale vím, že třeba naše Nelče bezmezně miluje malé děti a jiní psi, druhá je malinko opatrnější.

Podle mě je ale otázka fen x pes hodně individuální, protože stejně jako lidi, i psiska mají svoje osobnosti a každý je trochu jiný.

Jinak děkujem.

Ale jak tu někdo zmiňoval pudlíky, tak toho jsme také měli, středního, bezva pejsek, do bytu byl tehdy jasná volba, jelikož rodiče pro nás nechtěli žádného prcka, ale ani žádného obra. Zároveň byl fakt chytrý, hodný, no prostě supr čupr pes.

13.8.2015 14:15
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Inka13 napsal(a):
A máte je v bytě nebo v domku ?

Máme je v bytě

13.8.2015 14:50
Vany

XXX.XXX.50.243

Ahoj,
omlouvám se za odbočení OT. Ale Tibeťák je můj sen. nemohla by jste mi trochu nastínit povahu toho vašeho? Dávám dohromady informace a tak smajlík

13.8.2015 15:04
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Vany napsal(a):
Ahoj,
omlouvám se za odbočení OT. Ale Tibeťák je můj sen. nemohla by jste mi trochu nastínit povahu toho vašeho? Dávám dohromady informace a tak smajlík

Můj taky smajlík Takže je docela možné, že se nechám unést . Já prostě dosud nic takového nezažila smajlík. Byl mi doporučen jako klidnější alternativa bordery. Prostě ta moje holka je velice inteligentní, říkám jí, pracovitá, protože mi chce pořád pomáhatsmajlík Jsme na sebe dobře napojené a rozumíme si, bezva parťačka.Rychle se učí, pamatuje si, a vlastně ona mi otevřela cestu k pozitivní motivaci. Ve svých čtyřech letech je hravá jako štěně, miluje fotbal, blbnutí a učení čehokoli. Doma mi pomáhá dávat prádlo do pračky, podává cokoli mi upadne, budí děti...prostě normálně se s ní komunikuje, až občas zapomínám, že to není člověk smajlík. Ono se jim také přezdívá "malí lidé". Umí odpovídat na otázkysmajlík Venku si mě hlídá, neutíká, obíhá v kruzích a vrací se, miluje hraní i s ostatními psy. Je sebevědomá, a hlídací. O srst se musí starat.

13.8.2015 15:17
kniga

XXX.XXX.226.229

Inka13 napsal(a):

Presne jak psala Orionka. Ano knirac byl trochu ostrejsi a kdyz ho clovek nenaucil jak s nema chovat...
Nicmene ted je plemeno trosku jinde, trosku na stesti, hodne nanestesti... Nicmene prave proto jsou dobri jako spoelcnici... co jsme potkala stredaky, krasny vztah i k cizim detem (coz u malych neni pravidlem, ale svoje deti miluje kazdy knirac), mila povahak lidem i k psum. A pri te vzsce uz trosku budi respekt, coz se hodi... Mala varinata ma takz lecos do sebe :)
jako hlidaji, jsou trosku vic ustekani, ale zase je to o vychove. Jestli nechate nebo nenchate blafat psa na vse :)
Ale chapu spatna zkusenost cloveka hodne ovlivni...

13.8.2015 15:19
kniga

XXX.XXX.226.229

Lexaurin napsal(a):
Můj taky smajlík Takže je docela možné, že se nechám unést . Já prostě dosud nic takového nezažila smajlík. Byl mi doporučen jako klidnější alternativa bordery. Prostě ta moje holka je velice inteligentní, říkám jí, pracovitá, protože mi chce pořád pomáhatsmajlík Jsme na sebe dobře napojené a rozumíme si, bezva parťačka.Rychle se učí, pamatuje si, a vlastně ona mi otevřela cestu k pozitivní motivaci. Ve svých čtyřech letech je hravá jako štěně, miluje fotbal, blbnutí a učení čehokoli. Doma mi pomáhá dávat prádlo do pračky, podává cokoli mi upadne, budí děti...prostě normálně se s ní komunikuje, až občas zapomínám, že to není člověk smajlík. Ono se jim také přezdívá "malí lidé". Umí odpovídat na otázkysmajlík Venku si mě hlídá, neutíká, obíhá v kruzích a vrací se, miluje hraní i s ostatními psy. Je sebevědomá, a hlídací. O srst se musí starat.

Jsem ted videla bilou variantu... vyraz mit rosku pripomina knirace takze je na seznamu, kdzbych chtela nekdy trosku zmenu plemena :) :) fkat milej pes. co vim tak zvladaji i dlouhe vylety coz je pro mne hodne dulezita vlastnost...

13.8.2015 15:28
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

kniga napsal(a):
Jsem ted videla bilou variantu... vyraz mit rosku pripomina knirace takze je na seznamu, kdzbych chtela nekdy trosku zmenu plemena :) :) fkat milej pes. co vim tak zvladaji i dlouhe vylety coz je pro mne hodne dulezita vlastnost...

Dlouhé výlety v pohodě, pokaždé, když vypadá, že každou chvíli, padne- třeba po intenzivním fotbalu, který miluje smajlík, dá pět minut oddech a je připravena řádit nanovosmajlík
Tolik jsem se nenařehrtala jako s nísmajlík Třeba když jsem ji učila výskok na záda...jednou jsem vysávala, lezla u toho po čtyřech a najednou hop, psina za krkem smajlík Napřed jsem nechápala, co to znamená v jejich charakteristice přístup "já pán, ty pán", už vím zažívám to- musí mít pocit, že cokoli dělá, dělá proto, že ona chce, takže žádný drill, s tím se na ni nesmí, podívá se pohrdlivě, že takto, se sní tedy nemluví, a je to. Taže chytrá jako opice a já musím být chytřejší, abych jí ten pocit dopřála a super! rozvíjí mozek i ona mně .

13.8.2015 17:47
conty

XXX.XXX.103.249

Máme špice, ale ještě bych tibet španěla .

13.8.2015 21:42
dadu

XXX.XXX.250.70

Havaňačku jsem měla - svéhlavá, hyperaktivní, nečistotná, nové věci ji nezajímaly (o učení byť hrou neměla vůbec zájem).
Oproti tomu boloňský psík - super. Rychle a rád se učí, učení čistoty v poho, hodí se ke starším lidem (je schopný celý den ležet na gauči) stejně jako k dětem nebo aktivním lidem. Jen se někteří musí trochu krotit ve štěkání. Srst se většinou upravuje (stříhá), ale nemáte všude plno chlupů

13.8.2015 22:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

dadu napsal(a):
Havaňačku jsem měla - svéhlavá, hyperaktivní, nečistotná, nové věci ji nezajímaly (o učení byť hrou neměla vůbec zájem).
Oproti tomu boloňský psík - super. Rychle a rád se učí, učení čistoty v poho, hodí se ke starším lidem (je schopný celý den ležet na gauči) stejně jako k dětem nebo aktivním lidem. Jen se někteří musí trochu krotit ve štěkání. Srst se většinou upravuje (stříhá), ale nemáte všude plno chlupů

Takovou havanacku neznam, po porizenimprvniho havanaka jsem sla do druheho, a zadne takove problemy, kamaradka ma chovnou stanici a v poho, nebyl zadrhel jinde nez v plemeni? Z ktere CHS?

13.8.2015 22:35
Inka13

XXX.XXX.214.104

Lexaurin, mishule- chtěla bych se ještě zeptat, jak často necháváte pejsky stříhat?☺.

14.8.2015 00:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Inka13 napsal(a):
Dobrý den,

Moje kámoška má jako totálního gaučáka kavalíra. Už druhého, prvního musela nechat uspat kvůli rakovině, ale měl už tuším 14 let.

14.8.2015 00:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ještě mě napadá labutěnka, čínský chocholatý pes.

14.8.2015 00:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

A ještě - pekinéz...?

14.8.2015 06:04
mishule

XXX.XXX.99.26

Inka13 napsal(a):
Lexaurin, mishule- chtěla bych se ještě zeptat, jak často necháváte pejsky stříhat?☺.

To záleží, ale většinou tak 3-4x do roka. V létě na krátko a jednou, dvakrát, přes zimu většinou ne, to se jim doma jen zastřihuje kolem očí, čumáček a ouška, případně tlapky a potom na jaře se sestřihnou z toho nejhoršího a na léto se ostříhají na krátko.

Většinou samy dají najevo, kdy je čas stříhat, jakmile už je jim srst nepříjemně dlouhá, začnou být protivnější a nerady se mazlí. Ale jak je ostříháme, jsou to zas mazlové nejtěžšího kalibru.

14.8.2015 06:25
Vany

XXX.XXX.50.243

Lexaurin napsal(a):

Tak to mě cca před 15 lety jako klidnější alternativu BOCky doporučili Beardedku.. Jsou naprosto super - už mám druhou. Ale chtěla bych právě k tomu současnému psu ještě parťačku - a právě váhám zda druhou BC nebo toho Tibeťáka smajlík
Je to jak nemoc, tihle pesové.. Člověk si pořídí jednoho - nakazí se s už potřebuje celou smečku..

14.8.2015 07:55
Inka13

XXX.XXX.214.104

fikovnice napsal(a):
Moje kámoška má jako totálního gaučáka kavalíra. Už druhého, prvního musela nechat uspat kvůli rakovině, ale měl už tuším 14 let.

A nevíte jestli ho stříhala?

14.8.2015 08:10
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Inka13 napsal(a):

Stříhat nechávám kluka 2x do roka, protože se nerad češe a je to pro něj pohodlnější, holku mám v srsti smajlík

14.8.2015 08:13
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Vany napsal(a):
Tak to mě cca před 15 lety jako klidnější alternativu BOCky doporučili Beardedku.. Jsou naprosto super - už mám druhou. Ale chtěla bych právě k tomu současnému psu ještě parťačku - a právě váhám zda druhou BC nebo toho Tibeťáka smajlík
Je to jak nemoc, tihle pesové.. Člověk si pořídí jednoho - nakazí se s už potřebuje celou smečku..

Beardedka se mi také moc líbí Takže jste na péči o srst zvyklá, že ? Co používáte za kosmetiku ? Jo jo, tito pesani jsou jak bramborové lupínky, jeden nestačí

14.8.2015 08:14
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Inka13 napsal(a):

Kavalír se nestříhá, má srst akorát smajlík

14.8.2015 08:37
Vany

XXX.XXX.50.243

Já používám na doporučení chovatelky značku CowBoy Magic. Teda rozčesávač a kondicioner. Šampon jak kdy - velká spotřeba smajlík
Dostala jsem se k prvním chlupáčům hledáním plemene dle povahy - vzhled u mne byl až na druhém místě. No a teď už bez chlupáči (normální hladkáči) jsou pro mne "takoví divní"..
já tedy nestříhám (nejkratší jednou po nemoci a nečesání sestřih na "štěně" - polodlouhé).. Jsem za to moc ráda. Když to vidím, jaká jsou teď tepla.. Proti "ostříhánkům" je relativně v pohodě..

14.8.2015 08:50
Inka13

XXX.XXX.214.104

dadu napsal(a):

Neměla by jste nějakou fotku toho boloňáčka?

14.8.2015 09:05
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Vany napsal(a):
Já používám na doporučení chovatelky značku CowBoy Magic. Teda rozčesávač a kondicioner. Šampon jak kdy - velká spotřeba smajlík
Dostala jsem se k prvním chlupáčům hledáním plemene dle povahy - vzhled u mne byl až na druhém místě. No a teď už bez chlupáči (normální hladkáči) jsou pro mne "takoví divní"..
já tedy nestříhám (nejkratší jednou po nemoci a nečesání sestřih na "štěně" - polodlouhé).. Jsem za to moc ráda. Když to vidím, jaká jsou teď tepla.. Proti "ostříhánkům" je relativně v pohodě..

Já jsem teď objevila True iconic, a super smajlík Také mám ráda takové psy v srsti, protože to je dělá tím plemenem, které jsou , povaha na prvním místě je bez debaty, a ta srst navíc mě uchvátila jak při pohybu krásně vlaje

14.8.2015 09:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Inka13 napsal(a):

Hlídávala jsem kavalírku.
Stříhávali ji (v létě) - vůbec jí to "neublížilo".
Bylo to na léto praktické a pohodlné.
Jsou to milí psi.

14.8.2015 10:04
jitule66

XXX.XXX.12.194

Chtěla bych také malého společníka - ale míň těch chlupů - co říkáte na krysaříka
Dík za po poznatky s tímto plemenem j.

14.8.2015 11:46
mishule

XXX.XXX.99.26

jitule66 napsal(a):
Chtěla bych také malého společníka - ale míň těch chlupů - co říkáte na krysaříka

Teta měla krysaříky dva, ale těch chlupů po bytě... sice je to krátkosrsté (a krásné) plemeno, ale o to hůř se chlupů zbavuje. Pokud teda ty chlupy myslíte takhle... :).

14.8.2015 11:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

jitule66 napsal(a):

V rodině byl pinč, chlupy jsme nikdy neřešili.
Rozhodně se to nerozebíralo jako problém. Pes měl své křeslo.
Kdo má zvíře, má samozřejmě i chlupy.

14.8.2015 12:16
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

rapotacka11 napsal(a):
V rodině byl pinč, chlupy jsme nikdy neřešili.
Rozhodně se to nerozebíralo jako problém. Pes měl své křeslo.
Kdo má zvíře, má samozřejmě i chlupy.

Ne ne, ještě existují naháči

14.8.2015 18:42
koně

XXX.XXX.205.252

Inka13 napsal(a):
Dobrý den,

Zatím nikdo se vám nerozepsal o mopslících
Naše fenka byla absolutně úžasná, měla jsem jí zároveň s miminy a koňmi, nikdy žádný problém.Mimořádně přizpůsobivá a milá.Nejraději bude tam, kde jste vy.Ať na gauči nebo venku.Opravdu nenáročná a báječná společnice
Musí se jim dávat pozor na oči a z důvodu krátkého čumáčku, v horku, na přehřátí.Specificky chrochtá, různě chrápe, krátká srst se z gauče odstraňuje asi hůř, než maltézáčková, ale když milujete, není co řešit

14.8.2015 22:12
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Inka13 napsal(a):

Ne, to nevím. Musela bych se jí zeptat, ale nejsme teď v kontaktu.

14.8.2015 22:13
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):
Kavalír se nestříhá, má srst akorát smajlík

Jo, tak koukám, že mezitím jste zadavatelko dostala odpověď.

14.8.2015 22:43
Inka13

XXX.XXX.214.104

koně napsal(a):
Zatím nikdo se vám nerozepsal o mopslících
Naše fenka byla absolutně úžasná, měla jsem jí zároveň s miminy a koňmi, nikdy žádný problém.Mimořádně přizpůsobivá a milá.Nejraději bude tam, kde jste vy.Ať na gauči nebo venku.Opravdu nenáročná a báječná společnice
Musí se jim dávat pozor na oči a z důvodu krátkého čumáčku, v horku, na přehřátí.Specificky chrochtá, různě chrápe, krátká srst se z gauče odstraňuje asi hůř, než maltézáčková, ale když milujete, není co řešit

Moje kamarádka měla mopsíka, který byl na ni velmi pevně navázán. Kamkoli šla byl hned u ní.
I vaši mopsíci toto dělali?

15.8.2015 00:32
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Inka13 napsal(a):
Moje kamarádka měla mopsíka, který byl na ni velmi pevně navázán. Kamkoli šla byl hned u ní.

A ten kavalír by se Vám nelíbil? Od té mé kámošky jsem na ně vždy slyšela jen samou chválu. Ač nejsem příznivcem nošení psů v taškách, tak když s ním takto přišla na naše posezení v hospůdce a on byl celou dobu neskutečně poslušný, tak i toto jsem skousla. A "Rapotacka11" toto plemeno také v diskusi chválí.

15.8.2015 00:36
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Inka13 napsal(a):
Dobrý den,

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak by to teda pesan měl s programem a co byste s ním event. chtěla dělat. Píšete:

"Doma by nebýval moc často sám..."

Ale to je takové neurčité. Já mám byt podobné velikosti, ale protože vím, že bych na psa neměla tolik času kolik by potřeboval, tak prostě ne - ač bych moc chtěla, tak pořídit si teď psa by ode mě bylo sobecké.

15.8.2015 06:40
aritim

XXX.XXX.19.70

Zkuste se podívat na japan china. Malinký pejsek, není často k vidění, ale do bytu skvělý. Má dlouhou, hustou srst, ale samočistící bez sklonů k dredovatění, navíc se dobře uklízí, protože je jemná a nikde se nezapichuje.
Japončík je sice závislák na majiteli, nemá rád samotu, ale když je doma sám, tak odmalinka naprosto v klidu, bez štěkání a bez ničení věcí. Je absolutně čistotný, hravý a poslušný i bez výcviku. Lehká a vlídná výchova mu naprosto stačí. Má rád procházky, ale za špatného počasí je nijak nevyžaduje. Rád páníčka všude doprovází, všude se chová způsobně a neobtěžuje. Je trochu odtažitý k cizím, ale nikdy není kousavý.
Provázeli mě životem asi 15 let, vždy v několika exemplářích v městském činžáku a všichni byli dokonalí společníci.

15.8.2015 08:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

U normálních lidí, je většina psů dokonalých .

15.8.2015 08:33
koně

XXX.XXX.205.252

Inka13 napsal(a):

Ano, i ta moje byla nejraději pořád se mnou, kdekoli...

15.8.2015 09:15
Inka13

XXX.XXX.214.104

fikovnice napsal(a):
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak by to teda pesan měl s programem a co byste s ním event. chtěla dělat. Píšete:

"Doma by nebýval moc často sám..."

Ale to je takové neurčité. Já mám byt podobné velikosti, ale protože vím, že bych na psa neměla tolik času kolik by potřeboval, tak prostě ne - ač bych moc chtěla, tak pořídit si teď psa by ode mě bylo sobecké.

No, už od štěněte hlídávám kamarádce Výmarského ohaře a už asi po týdnu jsem věděla, že toto nebude nic pro mě. Hrozně se mnou cuká. Chtěla bych něco více klidného, co by se hodilo i k dětem. Na výstavy by jsme asi nechodili. Chodila bych s ním tak na hodinové procházky po lese a někdy by jsme mohli zajet i na přehradu, ale kdyby jsme chtěli jet na nějaký výlet, aby to taky zvládal. Nevadilo by línání.

15.8.2015 10:47
balisek

XXX.XXX.7.13

Nemá smysl se ptát tímhle způsobem, jelikož vám každý poradí to své plemeno. Prohlédněte si atlas psů, zajděte na výstavu a udělejte si předvýběr plemen, která by se vám líbila (nehleďte však pouze na exteriér, ale také na povahu, temperament a nároky na pohyb). O tomto seznamu se pak dá smysluplně diskutovat.

15.8.2015 12:03
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

balisek napsal(a):
Nemá smysl se ptát tímhle způsobem, jelikož vám každý poradí to své plemeno. Prohlédněte si atlas psů, zajděte na výstavu a udělejte si předvýběr plemen, která by se vám líbila (nehleďte však pouze na exteriér, ale také na povahu, temperament a nároky na pohyb). O tomto seznamu se pak dá smysluplně diskutovat.

Ale zadavatelka se ptala"jakeho psa mate doma", evidentne ji zajimaji vlastni zkusenosti

15.8.2015 14:06
JanulaM

XXX.XXX.239.210

Zaujala mě tato diskuze uvažuji o pořízení malého pejska k mému zlaťákovi a moc se mi líbí papilon, máte zkušenosti? Chlupy no problém už jich máme dost s velkým psem. Spíš mě zajímá jestli hodně štěká, temperament a tak.

15.8.2015 14:53
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

JanulaM napsal(a):
Zaujala mě tato diskuze uvažuji o pořízení malého pejska k mému zlaťákovi a moc se mi líbí papilon, máte zkušenosti? Chlupy no problém už jich máme dost s velkým psem. Spíš mě zajímá jestli hodně štěká, temperament a tak.

Znama ho ma s borderami, pry akcnejsi papillon nez bordery.

15.8.2015 17:37
JanulaM

XXX.XXX.239.210

Lexaurin napsal(a):
Znama ho ma s borderami, pry akcnejsi papillon nez bordery.

Fakt? Tak to ja spis chtěla něco klidného, mazlivého.

15.8.2015 18:00
loolucy

XXX.XXX.60.30

Tak já se také přidám, ač nejsem příznivcem malých psů, tak cca za rok si plánuju nějakého drobnějšího pořídit (stále studuji a budu opět v bytě). Nemám ráda dlouhosrstá plemena, takže brousím v těch krátkosrstých. Vždy jsem byla příznivcem mohutných psů, ale loni v létě mě v Lednici v rámci chrtích závodů uchvátili právě chrtíci.

Takže velmi zvažuji italského chrtíka. Nemáte někdo doma? Mám spoustu otázel

15.8.2015 18:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

loolucy napsal(a):
Tak já se také přidám, ač nejsem příznivcem malých psů, tak cca za rok si plánuju nějakého drobnějšího pořídit (stále studuji a budu opět v bytě). Nemám ráda dlouhosrstá plemena, takže brousím v těch krátkosrstých. Vždy jsem byla příznivcem mohutných psů, ale loni v létě mě v Lednici v rámci chrtích závodů uchvátili právě chrtíci.

Takže velmi zvažuji italského chrtíka. Nemáte někdo doma? Mám spoustu otázel

Bacha italsky chrtik je pry necistotny-tedy, co se vymesovani tyce, to uz radeji vipeta.

15.8.2015 18:17
loolucy

XXX.XXX.60.30

Lexaurin napsal(a):
Bacha italsky chrtik je pry necistotny-tedy, co se vymesovani tyce, to uz radeji vipeta.

No to jsem právě četla. Achjo...

Když vipet už je moc velký. Potřebovala bych tzv. do tašky

Mám na to rok vybírat, takže pořád dosti času, ale už teď jsem z toho celá nesvá. Jiný jsou zase moc uřvaní nebo líní... (samozřejmě chápu, že každý pes je jiný).
No beztak to pak vyhraje nějaký útulkáč a bude.

15.8.2015 18:21
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

loolucy napsal(a):
No to jsem právě četla. Achjo...

Když vipet už je moc velký. Potřebovala bych tzv. do tašky

Mám na to rok vybírat, takže pořád dosti času, ale už teď jsem z toho celá nesvá. Jiný jsou zase moc uřvaní nebo líní... (samozřejmě chápu, že každý pes je jiný).
No beztak to pak vyhraje nějaký útulkáč a bude.

A nahaci se nelibi?

15.8.2015 18:25
loolucy

XXX.XXX.60.30

Lexaurin napsal(a):
A nahaci se nelibi?

Můj šálek čaje to bohužel není

15.8.2015 20:48
balisek

XXX.XXX.7.13

Whippet je sice trochu větší, ale do bytů ideální. Neštěká, není cítit "psinou", málo pelichá, spokojí se i s garsonkou. A že všech chrtů je asi nejlépe ovladatelný.

15.8.2015 21:13
angí

XXX.XXX.243.79

balisek napsal(a):
Whippet je sice trochu větší, ale do bytů ideální. Neštěká, není cítit "psinou", málo pelichá, spokojí se i s garsonkou. A že všech chrtů je asi nejlépe ovladatelný.

Jen pro zajímavost. Porovnání Whippet s Barzojem do bytu? O Barzojovi jsem četla, že je to ve své podstatě líný pes. Je to taky ideální pes do bytu?
Sice zadavatelka se ptala na malé a střední plemena, ale mě by tohle zajímalo

15.8.2015 21:19

angí napsal(a):
Jen pro zajímavost. Porovnání Whippet s Barzojem do bytu? O Barzojovi jsem četla, že je to ve své podstatě líný pes. Je to taky ideální pes do bytu?
Sice zadavatelka se ptala na malé a střední plemena, ale mě by tohle zajímalo

Chrt a líný pes? Moc mi to nejde dohromady.

15.8.2015 21:25
angí

XXX.XXX.243.79

Mě právě taky ne. Proto me to napadlo a docela by me to zajímalo.

16.8.2015 08:23
conie

XXX.XXX.206.202

Menší pes do bytu - zvláštní zkušenosti francouzský buldoček - přizpůsobí se, mazel, pohodář i sportovec, dále brabantík - úžasné plemeno s "lidským výrazem" - umí se smát, mračit, závisláček, poslušný, naprosto neagresivní, ale osobnost a nakonec čivava. Pokud nevybíráte tu nejmenší, tak také skvělý parťák jak domů, tak na procházky, i když se to u nich moc často nevidí, tak se dají lehce vychovat i vycvičit, naše např. aportují, běhají agility, jedna má složené ZOP, druhá canisterapeutická zkoušky.

16.8.2015 08:25
conie

XXX.XXX.206.202

Ještě bych přidala trpasličího pinče, ale ten je temperamentní a potřebuje trochu zaměstnat, ale je to též úžasný pejsek.

16.8.2015 08:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Čivava je malej zázrak.
Pinčátko - to je osobnost, charakter ! Možná bych trošinku váhala, zda k malým dětem.

16.8.2015 09:24
aritim

XXX.XXX.19.70

Lexaurin napsal(a):

pry necistotny

Prý nečistotný - takže ho nemáte - neznáte, jen jste se kdesi cosi doslechla. To mám ráda. Nic o tom nevím, ale budu to šířit dál...
Každý pes se naučí čistotnosti, jen někteří lidé nejsou schopni psa naučit ani to nejzákladnější.

16.8.2015 10:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

16.8.2015 11:42
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

aritim napsal(a):
pry necistotny

Prý nečistotný - takže ho nemáte - neznáte, jen jste se kdesi cosi doslechla. To mám ráda. Nic o tom nevím, ale budu to šířit dál...
Každý pes se naučí čistotnosti, jen někteří lidé nejsou schopni psa naučit ani to nejzákladnější.

No, cetla jsem to kdyz jsem si porizovala psa do bytu a hledala jsem, pro me to je dost dulezita vec, proto jsem ji zminila, ale muze mi to tu jakykoli majitel chrtiku vyvratit...

16.8.2015 11:43
balisek

XXX.XXX.7.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chrt a líný pes? Moc mi to nejde dohromady.

Navzdory zažitým představám je v podstatě každý chrt líný pes. Jsou to totiž sprinteři, ne vytrvalci. Když jim umožníte jednou či dvakrát denně pořádně se proběhnout, zbytek dne spokojeně prospí na gauči. Např. můj stávají čínský naháč vyžaduje mnohem víc pohybu, než whippeti, které jsem měla před ním.

16.8.2015 12:04

balisek napsal(a):
Navzdory zažitým představám je v podstatě každý chrt líný pes. Jsou to totiž sprinteři, ne vytrvalci. Když jim umožníte jednou či dvakrát denně pořádně se proběhnout, zbytek dne spokojeně prospí na gauči. Např. můj stávají čínský naháč vyžaduje mnohem víc pohybu, než whippeti, které jsem měla před ním.

Pod pojmem líný pes si představuji psa neochotného jakéhokoliv pohyb, ne psa sprintera.

16.8.2015 12:12
balisek

XXX.XXX.7.13

Já si pod líným psem představuji zvíře, které nepotřebuje neustále zaměstnávat tělo a hlavu, aby s ním bylo k vydržení.

16.8.2015 12:19

balisek napsal(a):
Já si pod líným psem představuji zvíře, které nepotřebuje neustále zaměstnávat tělo a hlavu, aby s ním bylo k vydržení.

Https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Lenost.

16.8.2015 12:31
conie

XXX.XXX.206.202

Dostala jsme se k počítači, kde mám fotky. Takže brabantík.

16.8.2015 12:34
conie

XXX.XXX.206.202

A další mrňata... A to mi připomíná, že tu nikdo nezmiňuje pudla - výběr velikostí i barev, do bytu ideální.

16.8.2015 12:37

conie napsal(a):
Dostala jsme se k počítači, kde mám fotky. Takže brabantík.

Chudák, ten je jak mops, tomu se taky musí špatně dýchat.

16.8.2015 12:41
conie

XXX.XXX.206.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chudák, ten je jak mops, tomu se taky musí špatně dýchat.

Ne, nikdy jsme s dýcháním problémy neměli, fenečka s námi běžně chodila i 15 - 20 km túry, byla venku aktivní a doma povaleč. Bohužel už je to 6 let co zemřela. Na důchod chci zase brabantíka, jsou to prostě miláčci.

20.8.2015 18:12
Inka13

XXX.XXX.197.59

A nemá někdo zkušenosti se shih tzu?

20.8.2015 19:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Inka13 napsal(a):

Znama ma chovnou stanici

21.8.2015 04:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

conie napsal(a):
A další mrňata... A to mi připomíná, že tu nikdo nezmiňuje pudla - výběr velikostí i barev, do bytu ideální.

"Conie" - moc zdravím...a nádherné fotky!

21.8.2015 06:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Inka13 napsal(a):

Měla ho sousedka, důchodkyně.
Nebyl náročný na pohyb.
Úžasný, milý společenský společník - byl ten její.
Dožil se snad 17 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík