Dobrý den, máme 8 týdenní štěně, které pořád kouše ruce, nohy a šaty. Když na ní zavřu, že nesmí, tak vyvádí ještě více. Jediné co trochu pomáhá, je zařváním "au". Nevíte, jak jí uklidnit nebo ukázat, že je to špatné? Opravdu jsme zkoušeli kde co, ale nic nepomáhá. Předem děkuji za odpověď.
Proč na takové miminko řvete? To mi fakt rozum nebere...
Chce si hrát, to je celé. Mrzí mne, že jste si toho před pořízením psa nenačetla více (ale to nejste jediná, takže nebojte).
Odkážu vás sem:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2957392/moje-stene-pravdu-hodne-kouse#a2957458.
Vubec jsem neměla v planu si pejska pořídit, ale po tom co jsem viděla v jakých podmínkách byla, jsem ji vzit musela. Řvaní se tomu říkat nedá, spíš zvyseni hlasu, aby věděla, ze to neni úplně v pořádku. S Kirou si normálně hrajeme a zkouším ji co nejvice vyběhat a vyhrát, aby neměla potřebu, pak tak hodně kousat, ale je neúnavná :-D za odkaz děkuji, určite se mrknu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Theresa1320
napsal(a):
Vubec jsem neměla v planu si pejska pořídit, ale po tom co jsem viděla v jakých podmínkách byla, jsem ji vzit musela. Řvaní se tomu říkat nedá, spíš zvyseni hlasu, aby věděla, ze to neni úplně v pořádku. S Kirou si normálně hrajeme a zkouším ji co nejvice vyběhat a vyhrát, aby neměla potřebu, pak tak hodně kousat, ale je neúnavná :-D za odkaz děkuji, určite se mrknu
Pochopte, že štěně nerozumí tomu, když na něj zvyšujete hlas.Převeđte jeho kousáni na kousání třeba hadru, míče nebo jiného předmětu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně tak, na psa neřvěte slyší velice dobře, nemusí se na ně řvát. Pokud nechcete aby kousala vás, strčte jí do tlamy hračku, žvýkací kostičku, peška z hadru apod něco co prostě kousat může. Hrajte si s ní a učte jí, to že štěnata koušou je naprosto normální a nemá cenu se na ně pro to zlobit, časem to odezní samo.
Theresa1320
napsal(a):
Kousání štěněte je naopak úplně v pořádku a zcela normální. Kouše a bude kousat, dokud nevymění zuby, pak přestane, pokud ho do té doby vhodně usměrníte, rady už tu zazněly...trpělivost, trpělivost.