Dobry den, prosim o rady.
Dnes jsem se vzbudila a muj pes-labrador, stal nahrbeny na miste, klepal se, jednu packu ve vzduchu, hlava mu jakoby tikala, pohled skrze me, tlamu otevrenou, jazyk vyplazeny. Nez jsem se oblekla abych ho odvezla na veterinu, tak mu nic nebylo...
Muze to byt epilepsie?
Uživatel s deaktivovaným účtem

monnaa
napsal(a):
Dnes jsem se vzbudila a muj pes-labrador, stal nahrbeny na miste, klepal se, jednu packu ve vzduchu, hlava mu jakoby tikala, pohled skrze me, tlamu otevrenou, jazyk vyplazeny. Nez jsem se oblekla abych ho odvezla na veterinu, tak mu nic nebylo...
Muze to byt epilepsie?
Může. Jděte na veterinu.
monnaa
napsal(a):
Muze to byt epilepsie?
Taky myslím, že (teoreticky) může, ale moc se mi nezdá ta "jedna packa" ve vzduchu. "Pohled skrze Vás" by mohl svědčit pro záchvat typu absence. Ale ta packa - nevím... Pak napište, oč jde. Držím pěsti!
Uživatel s deaktivovaným účtem

No mohla by to být epilepsie, ale spíš bych řekla že ho něco bolí, co vám řekli na veterině?
Mrknete na akupresuru. Existuji body, pri jejichz stimulaci, pokud chytnete zachvat jeste tesne v zacatku (da se poznat treba na ocich) ho muzete i zastavit.
Vzhledem k tomu, ze veterinar psa nevidel pri zachvatu, tak takto od stolu muze a nemusi mit pravdu.
Udelejte alespon rozbory krve.
My meli take zachvat, ale byl to jaterni problem (neco jako slaba otrava). Potvrzeno prave rozbory krve.
A pes mych rodicu mel taky zachvat a byla to hypoglikemie.
monnaa
napsal(a):
Dobrý den, veterinář řekl, že to byl epileptický záchvat. Ale žádné vyšetření mu neudělal, léky žádné nedostal, přijde mi to divné jednání, chci zajít ještě k jinému...
Tak to je opravdu divný přístup. Epilepsii nelze diagnostikovat od stolu. Zajděte k někomu, kdo udělá komplexní vyšetření.