Dobrý den, máme téměř ročního retvívra, doposud krmíme BRIT CARE LAMB AND RICE, pejsek je celkem vybíravý, mnohé granule jsme již odzkoušeli, tyto mu sice chutnají, ale chtěli bychom udělat změnu. Máte zkušenosti s nižší řadou BRIT PREMIUM? A jaké jiné granule pro velké plemeno byste doporučili cenově zhruba do 1300 Kč /15 kg, pokud možno bez kuřecího masa. Děkuji za odpovědi.
Opakuji se :
Nezapomeňte: Pes je masožravec,
i když se po boku člověka tak trochu změnil na všežravce.
Jeho trávicí ústrojí je ústrojím ryzího masožravce.
Maso by v jeho krmné dávce nikdy nemělo chybět!
Rada: Pokud denní krmnou dávku rozdělíte do několika (alespoň do dvou) dávek,
prospějete jeho zažívání a pes krmivo lépe využije.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7646/psi-emoce-smesne-lidske-omyly/.
Asi mu krmení 1x denně bude vyhovovat...
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2970443/vyroba-granuli#a2970731.
Byla jsem ve stejné situaci jako Vy. Mám labradora, Také jsme krmili Britem. nižší řadu nedoporučuji. Já jsem koupila vzorky různých krmiv a nejvíce čumáčkovi chutnal zn:Almo Nature Large Adult Lamb. Jehněčí a Hypoalergenní. I veterinář pochválil. Akurát je dobré měnit příchut krmiva za čas. Jsem spokojená a můj chlupáč také. Kupuji zde.i s poradenstvím. http://www.nakrmpsa.cz/almo-nature-granule/almo-nature-large-adult-lamb-12kg/.
iwet
napsal(a):
Byla jsem ve stejné situaci jako Vy. Mám labradora, Také jsme krmili Britem. nižší řadu nedoporučuji. Já jsem koupila vzorky různých krmiv a nejvíce čumáčkovi chutnal zn:Almo Nature Large Adult Lamb. Jehněčí a Hypoalergenní. I veterinář pochválil. Akurát je dobré měnit příchut krmiva za čas. Jsem spokojená a můj chlupáč také. Kupuji zde.i s poradenstvím. http://www.nakrmpsa.cz/almo-nature-granule/almo-nature-large-adult-lamb-12kg/.
Tož, když to pochválil vet, tak to musí být fakt pecka...posuďte sami:
Složení:
hnědá rýže (<26 %), jehněčí maso (z toho více než 20 % čerstvého), kukuřičná moučka, oves, kuřecí olej, červená řepa, slunečnicový olej, vojtěška, lososový olej, kvasnice, měsíček, Yucca - extrakt, výtažky ze zeleného čaje a hroznových semínek, minerální látky a vitamíny...tak za 1399, - Kč - co by člověk chtěl, že?
Dejte dítěti vybrat: brambůrky a cola x zeleninový salát a voda s citronem - určitě sáhne po tom prvním a výrobce si bude mnou ruce, že má dalšího obětního beránka .
Chápu, že nakrmit velkého psa je finančně náročnější než třeba jorka...ale i tak se tady nemusí propagovat zrní pochválené veterinářem . Pokud si tedy nemyslel, že máte doma koně .
Doporučuji Taste of the Wild, myslim, že se dá sehnat do 1300 za 13.6 Kg pytel, je to sice víc, když si ale spočítáte, že krmná dávka na den je nižší, tak to váš finanční limit určitě splní. Je třeba počítat cenu krmné dávky na den. My tím krmíme už asi měsíc a psovi (máme taky GR) to jede, srst se zlepšila, stolice také. Za ty peníze super krmivo. Navíc se dělá asi v pěti variantách, takže můžete kombinovat. Najděte si recenze tady nebo taky na heureka cz. hodně lidí je spokojených. Teď kupuju i konzervy od této značky a jsou taky skvělé, pes se může zbláznit, jak mu šmakuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky mám labíka, krmila jsme skoro dva roky brit care, ted se na to začal nějak ošklíbat přešli jsme na Taste of the wild, to mu docela chutná. na nižší řadu brit premium bych nepřecházela v žádném případě.Stejně tomu svému k těm granulím přidávám maso, vejce, zeleninu, ovoce mléčné výrobky, rýži, těstoviny, pečivo, prostě aby nežral pořád jen ty suché granule .Ale jinak pokud vám Brit care žere tak nevidím důvod proč to měnit.
Vyberte nějaké kvalitnější, bez zrní, s pořádnou porcí masa. pro snadnou orientaci doporučuji tyto stránky:
http://www.psikrmivoradce.cz/4-hvezdy/
z finančně dostupných, ovšem velmi kvalitních, bych vypíchla Canidae, Taste of the wild, Marp, Purizon.
Díky za odpovědi :) Jasně, to mi při psaní dotazu moc nedošlo, ale hned pak jsem si spočítala, že např. Taste of wild vyjde nakonec o dost levněji než BRIT CARE - protože tam je krmná dávka téměř dvojnásobná. Jinak pejskovi také dáváme zeleninu, ml.výrobky, vejce, těstoviny, ... ale převážně je krmený granulemi. A jaký druh Taste of wild kupujete?

kiekko
napsal(a):
Díky za odpovědi :) Jasně, to mi při psaní dotazu moc nedošlo, ale hned pak jsem si spočítala, že např. Taste of wild vyjde nakonec o dost levněji než BRIT CARE - protože tam je krmná dávka téměř dvojnásobná. Jinak pejskovi také dáváme zeleninu, ml.výrobky, vejce, těstoviny, ... ale převážně je krmený granulemi. A jaký druh Taste of wild kupujete?
A maso?
kiekko
napsal(a):
Teď jsem koupila Wetlands canine, ale ten je s kuřecím. Příště chci zkusit bizona, tam je ale taky kuřecí. Pro vás by byly vhodné 3 druhy viz můj předchozí příspěvek.

JanulaM
napsal(a):
Už zase?
Já nechci prudit, ale když napíšete, že mu mimo granulí krmíte zeleninu, mléčné výrobky a těstoviny, tak se ta otázka s masem sama nabízí, no uznejte

JanulaM
napsal(a):
Už zase?
Ááá pardon, to bylo na zadavatelku

JanulaM
napsal(a):
Já Vás opravdu nechápu, proč pořád navštěvujete diskuze o granulích a cpete maso? Jenom plevelíte diskuze, kdyby zakladatelka chtěla krmit masem tak jím krmí a neptá se na granule né?
To není plevel, to je osvěta

kiekko
napsal(a):
Přesně tak jak píše JanulaM.. chci opravdu krmit granulemi, ale pro vaši informaci, vařené masou pejsek má aspoň jednou týdně ;) Proto jsou u těch potravin ty tři tečky, protože kdybych tady měla vypsat vše, co náš pes sní, asi bych se upsala ;).
Tak aspoň že tak, ikdyž jen 1x týdně?To je žalostně málo...A už do Vás šít nebudu, ráno vstavám, takže dobrou.
Když to přeženu tak za žalostné bych považovala kdyby nedostal vůbec nic... nechci se s Vámi dohadovat o tom, co je pro psa nejlepší, je zřejmé, že máme opačný názor na věc. Já prostě chci svého psa krmit kvalitními granulemi a čím krmíte vy, nebo jaký na to máte názor, je mi srdečně jedno. ;).
kiekko
napsal(a):
Když to přeženu tak za žalostné bych považovala kdyby nedostal vůbec nic... nechci se s Vámi dohadovat o tom, co je pro psa nejlepší, je zřejmé, že máme opačný názor na věc. Já prostě chci svého psa krmit kvalitními granulemi a čím krmíte vy, nebo jaký na to máte názor, je mi srdečně jedno. ;).
Nenechte se otrávit, prostě někdo holt bude prudit
Do 1300/15 kg se pokud pohledáte dodavatele dostanete třeba u taste of the wild. Určitě se dostanete u nutra gold holistic, ale dobrých krmiv je spousta - zkuste třeba projít odkazy:
https://www.topkrmiva.cz/
www.granule.cz.
psíchovatelka
napsal(a):
Dobrý den,
jak napsala rapotacka11 pes potřebuje maso. Slyšela jsem, že Brit teď má novinku CARNILOVE, kde je vysoký obsah masa. Tak zkuste tohle, my do toho asi taky půjdem
Hodně štěstí.
Carnilove není novinka k dostání je asi 4 roky je krmivo s vysokým podílem masa.
cca kolem 65-70% taky cena je vyšší ale na internetu se dá sehnat za slušnou cenu.
JanulaM
napsal(a):
Já Vás opravdu nechápu, proč pořád navštěvujete diskuze o granulích a cpete maso? Jenom plevelíte diskuze, kdyby zakladatelka chtěla krmit masem tak jím krmí a neptá se na granule né?
Tak ne každý pejskař (myslím tím ty, kteří nezažili předgranulovou éru), si je vědom toho, že pes může žrát nejen granule, ale i syrové maso. Proto neagresivní zmínka o mase nevadí ani v diskuzích o granulích. Já třeba krmím masem a diskuze o granulích stejně sleduju, protože mě zajímají trendy a vývoj na trhu. Granule psovi dávám bez problémů kdykoliv jsem na cestách, když zapomenu šáhnout do mrazáku atd. a chci vědět, které jsou kvalitní.
Zadavatelka: Neagresivní zmínka by si zasloužila stejně neagresivní odpověď, ne?
Stačí přece napsat: o krmení masem neuvažuju...proč hned odsekávat, že je vám jedno, čím krmí ten, kdo do diskuze vstoupí? Diskuze je od toho aby se diskutovalo. Tyhle diskuze neslouží jenom zadavatelům, ale čte je spousta jiných lidí. To, co nezajímá vás, může rozšířit obzory někomu jinému... třeba až po čase, kdy vy sama ji už přestanete sledovat.
Pokud je váš pes "zřejmě" alergik, tak bych šla na testy. Předpoklad, že je alergický na kuřecí, je jenom předpoklad, v granulích mu může způsobovat alergie mnoho dalších faktorů, souvisejících s výrobním procesem a se všemi vstupními surovinami.
V případě předpokládané potravinové alergie nepovažuju cestu pokus- omyl, za nejšťastnější a můžete psovi i sobě zadělat na dlouhodobější problémy.
Šarina
napsal(a):
Tak ne každý pejskař (myslím tím ty, kteří nezažili předgranulovou éru), si je vědom toho, že pes může žrát nejen granule, ale i syrové maso. Proto neagresivní zmínka o mase nevadí ani v diskuzích o granulích. Já třeba krmím masem a diskuze o granulích stejně sleduju, protože mě zajímají trendy a vývoj na trhu. Granule psovi dávám bez problémů kdykoliv jsem na cestách, když zapomenu šáhnout do mrazáku atd. a chci vědět, které jsou kvalitní.
Zadavatelka: Neagresivní zmínka by si zasloužila stejně neagresivní odpověď, ne?
Stačí přece napsat: o krmení masem neuvažuju...proč hned odsekávat, že je vám jedno, čím krmí ten, kdo do diskuze vstoupí? Diskuze je od toho aby se diskutovalo. Tyhle diskuze neslouží jenom zadavatelům, ale čte je spousta jiných lidí. To, co nezajímá vás, může rozšířit obzory někomu jinému... třeba až po čase, kdy vy sama ji už přestanete sledovat.
Pokud je váš pes "zřejmě" alergik, tak bych šla na testy. Předpoklad, že je alergický na kuřecí, je jenom předpoklad, v granulích mu může způsobovat alergie mnoho dalších faktorů, souvisejících s výrobním procesem a se všemi vstupními surovinami.
V případě předpokládané potravinové alergie nepovažuju cestu pokus- omyl, za nejšťastnější a můžete psovi i sobě zadělat na dlouhodobější problémy.
Souhlasím s Vámi ohledně těch agresivních a neagresivních replikách. Je to diskuse, netřeba být hned na druhé tak nevstřícný .
Super krmivo v této požadované třídě a to mohu doporučit je Pet Royal Junior large, jelikož u těchto plemen by semělo krmit juniorkou minimálně do 15 měsíců. Krmivo je s obsahem masa kolem cca 36%, což není špatné, myslím že je hodně srovnatelné s Brit junior large, kde je obsah masa cca 40%. Co vím, tak ne vždy pejskům Brit premium chutná, zatím co Pet Royal žerou i ti nějvětší vybíravci. Zastoupeny jsou samozřejmě i chondroprotektiva, lososový olej a essenciální aminokyseliny, takže si myslím že složení je ok.
Šarina
napsal(a):
Myslím, že jsem nereagovala nějak agresivně, navíc paní znám i z jiné diskuze, kde naopak ona dost "agresivně" osočila mne, že masem nekrmím neb to neumím a psa jsem nenaučila stolovat. A skoro ve všech diskuzích o granulích se to na krmení masem "zvrhne". Myslím si, že dnes pokud člověk nemá IQ houpacího koně o tom, že může krmit masem musí vědět, to se na mě zase nezlobte. Jen jsem paní upozornila, že dotaz zakladatelky prostě zněl jinak nic víc. Nic agresivního v tom nevidím, tak klidek.

JanulaM
napsal(a):
Myslím, že jsem nereagovala nějak agresivně, navíc paní znám i z jiné diskuze, kde naopak ona dost "agresivně" osočila mne, že masem nekrmím neb to neumím a psa jsem nenaučila stolovat. A skoro ve všech diskuzích o granulích se to na krmení masem "zvrhne". Myslím si, že dnes pokud člověk nemá IQ houpacího koně o tom, že může krmit masem musí vědět, to se na mě zase nezlobte. Jen jsem paní upozornila, že dotaz zakladatelky prostě zněl jinak nic víc. Nic agresivního v tom nevidím, tak klidek.
O tom IQ bych dosti pochybovala...
Omlouvám se, zda jsem svou myslím si, normální odpovědí, působila nějak agresivně. Jen jsem prostě chtěla dát jasně najevo, že stojím o diskuzi o granulích. Nechtěla jsem aby se diskuze dále vyvíjela otákou MASO vs GRANULE, jak tomu bylo v pár minulých diskuzích, které jsem zde četla.
Jinak pes je možná alergik, ale stávající krmivo, které je bez kuřecího mu nepůsobí žádné obtíže, proto, když uvažuji o možné budoucí změně, budu se snažit jít opět tímto směrem, protože psovi zaprvé chutnají granule jiných druhů a zadruhé je menší možnost, že by mu působila nějaké problémy.
shavoid
napsal(a):
Super krmivo v této požadované třídě a to mohu doporučit je Pet Royal Junior large, jelikož u těchto plemen by semělo krmit juniorkou minimálně do 15 měsíců. Krmivo je s obsahem masa kolem cca 36%, což není špatné, myslím že je hodně srovnatelné s Brit junior large, kde je obsah masa cca 40%. Co vím, tak ne vždy pejskům Brit premium chutná, zatím co Pet Royal žerou i ti nějvětší vybíravci. Zastoupeny jsou samozřejmě i chondroprotektiva, lososový olej a essenciální aminokyseliny, takže si myslím že složení je ok.
Mě se to krmivo, co se složení týče, moc nepozdává, nelíbí se mi tam to kuře, to můžou být i zobák a pařáty ne? Určitě bych volila krmivo, kde je napsáno alespoň kuřecí maso, ale zakl. stejně řeší granule pro alergika na kuřecí, takže je toto krmivo pro ni stejně bezpředmětné. Ale cena je slušná to jo.

JanulaM
napsal(a):
Upřesněte, nějak nechápu.
V tom smyslu, že i nadprůměrně inteligentní člověk z neznalosti krmí jen granulemi.
napsal(a):
V tom smyslu, že i nadprůměrně inteligentní člověk z neznalosti krmí jen granulemi.
Mně se tady tohle opravdu nelíbí ani v této ani v jiných diskuzích. Nechci tady rozepisovat své IQ, ale mám znalosti, mám je dostanečné, mám vysokoškolské vzdělání v oboru, zkoušky z výživy a dietetiky a ano, krmím GRANULEMI.
I zadavatelka dala docela najevo, že o maso nestojí, tak proč? A v jiných diskuzích je to to samé. Lidi to unavuje, nebaví je pořád číst maso, maso, maso a nic než maso a kdo tak nechce, nemá znalosti a nebo IQ. Většina lidí je opravdu svéprávných umí číst a ví, jestli chce granule nebo maso.
Já taky krmím masem, ale abych pravdu řekla, jiným lidem primárně doporučuji granule (pokud oni sami nechtějí zkusit maso), protože jsem kolikrát byla svědkem toho, jak někteří své psy (v horším případě štěnata) krmili jenom svalovinou s těstovinami a občasně přihodili mrkev, vejce nebo vločky.. Když už barfovat, tak barfovat dobře, toť můj názor. Ti, kdož chtějí krmit granulemi pro to mají svoje důvody a ty mne nemusí zajímat, takovému člověku se potom snažím doporučit kvalitní granule.

brebera
napsal(a):
Mně se tady tohle opravdu nelíbí ani v této ani v jiných diskuzích. Nechci tady rozepisovat své IQ, ale mám znalosti, mám je dostanečné, mám vysokoškolské vzdělání v oboru, zkoušky z výživy a dietetiky a ano, krmím GRANULEMI.
I zadavatelka dala docela najevo, že o maso nestojí, tak proč? A v jiných diskuzích je to to samé. Lidi to unavuje, nebaví je pořád číst maso, maso, maso a nic než maso a kdo tak nechce, nemá znalosti a nebo IQ. Většina lidí je opravdu svéprávných umí číst a ví, jestli chce granule nebo maso.
Proč odpovídáte mně? Já jsem na Vás teď nereagovala. A vezměte si, že lidé, kteří krmí granulemi psům škodí, ať už vědomě nebo ne.A proč lidi "neproplesknout", aby si uvědomili, že pes není stvořen pro žraní granulí?, je to jen lenost a sobeckost.
kiekko
napsal(a):
Dobrý den, máme téměř ročního retvívra, doposud krmíme BRIT CARE LAMB AND RICE, pejsek je celkem vybíravý, mnohé granule jsme již odzkoušeli, tyto mu sice chutnají, ale chtěli bychom udělat změnu. Máte zkušenosti s nižší řadou BRIT PREMIUM? A jaké jiné granule pro velké plemeno byste doporučili cenově zhruba do 1300 Kč /15 kg, pokud možno bez kuřecího masa. Děkuji za odpovědi.
Tak do těch 1300 za 15 bez kuřete mne napadají třeba Magnusson. Potom třeba Essential, ale to je 12 kg za 1200, ale ty jsou pro alergiky výborné, většina strávníků se je pochvaluje, potom Acana, nebo jak tu někdo doporučoval ty Taste of the wild.
napsal(a):
Proč odpovídáte mně? Já jsem na Vás teď nereagovala. A vezměte si, že lidé, kteří krmí granulemi psům škodí, ať už vědomě nebo ne.A proč lidi "neproplesknout", aby si uvědomili, že pes není stvořen pro žraní granulí?, je to jen lenost a sobeckost.
Ano, přesně takovýhle fanatismus - proč to lidem nutíte? Nestojí o vaše "proplesknutí", zkuste se nad tím jednoduše zamyslet. Čím víc to budete do lidí hučet, tím se proti tomu většina zatvrdí.
Odpovídám vám ze stejného důvodu jako vy se cpete do diskuze o granulích - o které zadavatelka stojí.

brebera
napsal(a):
Ano, přesně takovýhle fanatismus - proč to lidem nutíte? Nestojí o vaše "proplesknutí", zkuste se nad tím jednoduše zamyslet. Čím víc to budete do lidí hučet, tím se proti tomu většina zatvrdí.
Odpovídám vám ze stejného důvodu jako vy se cpete do diskuze o granulích - o které zadavatelka stojí.
Jaký fanatismus? Vy jste nějaka zaujatá. Měla jste si pořídit třeba koně, když jste tak zaujatá proti krmení masem.
kiekko
napsal(a):
Dobrý den, brit care jsou velmi dobré superprémiové granule. Brit premium jsou taky dobré i když brit care je samozřejmě lepší. Ale brit premium taky nejsou špatné. Já třeba granule střídám s masem smíchaným s těstovinami nebo rýží. Můžu taky doporučit krmivo PROFormance, které je trošku dražší, ale pejskovi velmi chutnalo. Nebo taky K9 a Nutram. Zkuste mrknout tady : http://www.psikrmivoradce.cz/znacky-krmiv-a-z/.
napsal(a):
Jaký fanatismus? Vy jste nějaka zaujatá. Měla jste si pořídit třeba koně, když jste tak zaujatá proti krmení masem.
Jsem zaujatá proti vnucování názorů, když o ně nikdo nestojí
A vezměte si, že lidé, kteří krmí granulemi psům škodí, ať už vědomě nebo ne.A proč lidi "neproplesknout", aby si uvědomili, že pes není stvořen pro žraní granulí?, je to jen lenost a sobeckost.
Nebo tohle je snad něco jiného než vnucování a fanatismus?
Zadavatelce se naštěstí dostalo hodně rad ohledně granulí.
A ještě podle tohoto se dá docela orientovat:
http://www.psikrmivoradce.cz/znacky-krmiv-a-z/.
Od Brita bych asi upustil... Dneska je nabídka granulí opravdu pestrá. Já bych se primárně zaměřil na krmiva bez obilovin a kde je velký podíl kvalitního masa. Samozřejmě je to také o penězích a kolik do pejska chcete investovat, ale kolem 12 - 13 stovek se dá dneska opravdu pořídit dobře, aniž by člověk musel kupovat Orijen za 2 atp.(samozřejmě je Orijen špička - to nic proti tomu). Taste of the Wild proto opravdu mohu jen doporučit
Já mám výborné zkušenosti s krmivem Annamaet (já krmím Extra a Ultra) a Acana (my máme Sport and agility).
Samozřejmě mezi tím pes dostává syrové maso, kosti a vnitřnosti.Potom zeleninu, vejce a tvaroh.Granule má v misce nonstop a v průběhu dne, podle aktuální zátěže se nají.Přípravky na klouby nepodávám.V nejbližší době budeme rentgenovat kyčle, takže jsem zvědavá.Pes aktivně tahá-canicross, bikejöring, dogtrekking, scootering...
joanne.s
napsal(a):
Taste of the wild je velmi dobrý. Orijen je sice dražší v ceně na kilogram, ale má o poznání více masa a méně rostlinných bílkovin. Stačí mrknout na denní krmnou dávku, ta je super nízká.
Nevím, ale mě se zase nezdá, že by ta krmá dávka byla nějak extra nízká, třeba TOW krmím 350 gr. na den a Orijen bych měla krmit 325 gr. takže člověk asi na krmné dávce neušetří, pořád to vychází o cca 700 Kč dráž na pytel. Ale kvalita je někde jinde, to jo.
kiekko
napsal(a):
Přesně tak jak píše JanulaM.. chci opravdu krmit granulemi, ale pro vaši informaci, vařené masou pejsek má aspoň jednou týdně ;) Proto jsou u těch potravin ty tři tečky, protože kdybych tady měla vypsat vše, co náš pes sní, asi bych se upsala ;).
Přesně jste to napsala. Souhlasím s Vámi naprosto. Také tu nemíním vypisovat týdenní menu mého psíka.Prostě krmíme granulemi a...

...a šmitec a ať je ten pes třeba býližravec, mně je to jedno, já ho budu krmit sucharama. Howg.
joanne.s
napsal(a):
Taste of the wild je velmi dobrý. Orijen je sice dražší v ceně na kilogram, ale má o poznání více masa a méně rostlinných bílkovin. Stačí mrknout na denní krmnou dávku, ta je super nízká.
TOTW je dle mě takové trochu sporné krmivo. Nemám s ním osobní zkušenost, ale znám případy plus i čtu třeba zde na iFAUNĚ, že zvířata po TOTW hubnou, a znám i jeden konkrétní případ, kdy zvíře po TOTW zvracelo (alergii se prokázat nepodařilo).
Fikovnice: Já bych zas řekla, že kolikrát krmiva, po kterých se hubne, patří mezi ty masová, energeticky výživná. Akorát po některých je pes, kočka najednou více aktivní, tudíž víc spaluje /osobní zkušenost/ plus se stává, že zvíře sežere nakonec v reálu méně, než je uváděná doporučená denní krmná dávka. Já mám zas hubnoucí zkušenost po rybí Acaně. Ale nezatracuji, hubnoucí efekt krmiva se jednou může hodit.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: Já bych zas řekla, že kolikrát krmiva, po kterých se hubne, patří mezi ty masová, energeticky výživná. Akorát po některých je pes, kočka najednou více aktivní, tudíž víc spaluje /osobní zkušenost/ plus se stává, že zvíře sežere nakonec v reálu méně, než je uváděná doporučená denní krmná dávka. Já mám zas hubnoucí zkušenost po rybí Acaně. Ale nezatracuji, hubnoucí efekt krmiva se jednou může hodit.
Jasně, může to být i tak, jak píšete.
shavoid
napsal(a):
Saty, nemáte pravdu, není na truhu 2-3 roky, to si pletete se starou řadou Carnilove. Nyní je naprosto nová, vylepšená, myslím že bude patřit k topkám
Děkuji za upozornění měla jsem dojem že se mění pouze obaly ale už jsem si k tomu vyžádala i materiály a kompletní složení. A máte pravdu vypadá to i podle složení fakt hezky teď ještě jaká bude chuť.