Rady ohledně elektronického obojku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2015 10:34
Viky12

XXX.XXX.1.239

Takže EO už jsem objednala. A chtěla bych vás poprosit o nějaké rady, jak s ním správně zacházet, chci slyšet víc názorů. Také bych byla vděčná, kdybyste mi napsali o různých chybách, kterým se vyvarovat. Zatím ho používat nebudu, protože jsme se ještě nedomluvili na přesném termínu s cvičitelem. Tak teď se koukám na různá videa a čtu, abych se o tom dozvěděla, co nejvíc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2015 10:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viky12 napsal(a):
Takže EO už jsem objednala. A chtěla bych vás poprosit o nějaké rady, jak s ním správně zacházet, chci slyšet víc názorů. Také bych byla vděčná, kdybyste mi napsali o různých chybách, kterým se vyvarovat. Zatím ho používat nebudu, protože jsme se ještě nedomluvili na přesném termínu s cvičitelem. Tak teď se koukám na různá videa a čtu, abych se o tom dozvěděla, co nejvíc.

A k jakému problému ho budete potřebovat?

20.8.2015 11:06
Viky12

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A k jakému problému ho budete potřebovat?

Odvolání od srnek a zajíců.

18.9.2015 18:15
Viky12

XXX.XXX.1.239

Takže všechno mi bylo vysvětleno a ukázáno. Jenomže pes, když běží za srnkou, tak s ním ta elektrika vůbec nic nedělá, řekla bych, že ho to snad ještě nabudí. Máte s tím někdo zkušenosti, že by pes reagoval takhle?

18.9.2015 19:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Není to neobvyklé a já osobně správné použití EO vidím v jeho hození do koše.

18.9.2015 19:34
anonymx

XXX.XXX.135.23

Pouzit hned jak vybehne.

18.9.2015 19:39
Viky12

XXX.XXX.1.239

A jak to mám jinak udělat, aby nelovil srny?

18.9.2015 19:40
Viky12

XXX.XXX.1.239

anonymx napsal(a):
Pouzit hned jak vybehne.

Dobře, dneska jsem to použila ne hned, ale malou chvilku po vyběhnutí.

18.9.2015 20:17
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pokud se vám nepovede dát povel ve správnou chvíli a při neuposlechnutí dát impulz EO v tu jednu jedinou správnou chvíli, je EO jen zbytečné trápení.
EO je dobrý sluha, ale špatný pán a měli byste ho použít pouze tehdy, když si budete úplně jisti, že víte jak.
To se ale virtuálně nenaučíte, pokud vám ten mechanismus není jasný. Ideální by bylo se seznámit s nějakým zkušeným pejskařem v okolí, kdo by vám byl schopný použití nejen vysvětlit, ale i v praxi ukázat.

19.9.2015 12:42
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Viky12 napsal(a):
Takže všechno mi bylo vysvětleno a ukázáno. Jenomže pes, když běží za srnkou, tak s ním ta elektrika vůbec nic nedělá, řekla bych, že ho to snad ještě nabudí. Máte s tím někdo zkušenosti, že by pes reagoval takhle?

Jakým způsobem vám cvičitel použití obojku vysvětlil? Konkrétně? Zkuste to prosím v kostce popsat. Protože pokud pes reaguje tak, jak reaguje, mám silné pochybnosti o zkušenostech cvičitele.

19.9.2015 13:14
Viky12

XXX.XXX.1.239

umpa.lumpa napsal(a):
Jakým způsobem vám cvičitel použití obojku vysvětlil? Konkrétně? Zkuste to prosím v kostce popsat. Protože pokud pes reaguje tak, jak reaguje, mám silné pochybnosti o zkušenostech cvičitele.

Jakmile se rozeběhne za srnkou tak mu dát ránu součastně s povelem, když to nezabere, tak přidat sílu. Řekl mi, že je jedno jestli fuj, nebo ke mně.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2015 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Viky12 napsal(a):
Jakmile se rozeběhne za srnkou tak mu dát ránu součastně s povelem, když to nezabere, tak přidat sílu. Řekl mi, že je jedno jestli fuj, nebo ke mně.

Jedno to být opravdu nemůže... takže najdi jiného výcvikáře...Který EO rozumí...
Nelze dát impulz a povel ke mně - to bude mít následek, že pes si spojí impulz s povelem, ke mně a to je blbě, když má naučeno, že ke mně je přivolávací povel. Ke mně se má pojit s odměnou, hrou s něčim, co je pro psa příjemný. Né naopak...

Mělo by to jít:
Pes vyběhne za srnou, zákazový povel (Ne, Nesmíš, Fuj) a zároveň impulz. Pokud nic, opravdu zvýšit impulz (otázkou je, zda je dobře prvotní impulz nastaven). Dále písknout (impulzem jsme psa dostali z "tranzu") nebo zavolat (upoutat pozornost) a povel přivolávací ke mně. Odměnit, pochválit

19.9.2015 14:09
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Viky12 napsal(a):

EO neřeší problém, ale má za úkol usměrnit nevhodné chování psa.Pokud psu nevadí impuls, EO nic neřeší.Taky záleží na dosahu obojku, když je pes 300m od tebe, nemusí už impuls dostat.Některé obojky levnější- do 2000Kč jsou na pár desítek metrů.Lepší použít lonž, nechat si udělat pro použití na loukách např.My měly 10metrovky a pitové se na nich kolem nás na loukách vylítaly-máš psa na volno skoro, máš ho přesto pod kontrolou. Taky záleží na tom, jakou srst má pes, u dlouhosrstých je to problém občas.

19.9.2015 14:12
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Viky12 napsal(a):

Tomu říkám rada ! Tohle může říci jen blboun.Nejdřív povel zákazovej, pokud neuposlechne, zvýšit hlas, znovu povel a pak hned impuls EO

19.9.2015 14:33
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Viky12 napsal(a):

Tak to nebyl cvičitel, ale de*il. To se na mě nezlob..

Jakým způsobem jsi psovi vysvětlila, co znamená zvuk a impuls? Ví, co má následovat po impulsu? Připravila jsi ho na to v jednoduchých podmínkách? Na cvičáku, na zahradě? Prostě tam, kde není zvěř? Má pes důkladně naučeno, co má po zvuku či impulsu dělat?

Nemá..

Smažíš ho na tom naprosto nesmyslně a zbytečně. Zářnej příklad naprosto nesmyslného použití EO. A pokud ho hodláš používat takto, musím (bohužel ) souhlasit s Essi - zahoď ho do koše.

PS: A neříkám to proto, že bych byla apriori proti použití EO. Sama ho používám. Ale ne tak nesmyslně. On totiž evidentně netuší, co znamená impuls, takže to má totálně v pí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík