Pořídili jsme si štěně Aljašského malamuta( měli jsme AM i dříve), ale po špatných zkušenostech, řeším vše více, než kdysi(stravu atd.). Součástí je samozřejmě i odčervení. Čím více sháním informace, tím více jsem zmatená. Prosím tedy o názory/doporučení/rady, čím odčervovat. U majitelky bylo odčerveno pastou(banminth).
Co říkáte na Stronghold?
Díky.
slunecnice
napsal(a):
Pořídili jsme si štěně Aljašského malamuta( měli jsme AM i dříve), ale po špatných zkušenostech, řeším vše více, než kdysi(stravu atd.). Součástí je samozřejmě i odčervení. Čím více sháním informace, tím více jsem zmatená. Prosím tedy o názory/doporučení/rady, čím odčervovat. U majitelky bylo odčerveno pastou(banminth).
Co říkáte na Stronghold?
Díky.
Pokud bylo štěně odčervene jen pastou tak bych spiš než strongholt ktery pusobi jen na škrkavky použila nějake širokospektrálni tabletky dle odčervovacího schematu.
U štěnat odčervuji poprve ve třech tydnech pastou a pak každych 14 dní tabletkama a to až do 3 měsíce pote do 6 měsícu odčervuji každej měsic a připravky střidám.
U past mam špatnou zkušenost a je tam dost nepřesně dávkovaná a navič štěnata dost často toho vic vyplivnou než sežerou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ivulka2
napsal(a):
Pokud bylo štěně odčervene jen pastou tak bych spiš než strongholt ktery pusobi jen na škrkavky použila nějake širokospektrálni tabletky dle odčervovacího schematu.
U štěnat odčervuji poprve ve třech tydnech pastou a pak každych 14 dní tabletkama a to až do 3 měsíce pote do 6 měsícu odčervuji každej měsic a připravky střidám.
U past mam špatnou zkušenost a je tam dost nepřesně dávkovaná a navič štěnata dost často toho vic vyplivnou než sežerou.
Není to strašné a zbytečné odčervovací schéma ?

napsal(a):
Není to strašné a zbytečné odčervovací schéma ?
Přesně, to je pěknej záhul pro to malé tělíčko.
Koukněte sem, na schéma
http://www.veterina-tynec.eu/proc-vakcinujeme-jinak/.
Ohledně odčervování a koprologie - zde, oprava:
http://www.veterinabrno.cz/products/koprologie-a-odcerveni/.
joanne.s
napsal(a):
Ohledně odčervování a koprologie - zde, oprava:
http://www.veterinabrno.cz/products/koprologie-a-odcerveni/.
Tak tady je to schéma, které uvádí tuším ivulka(?).

joanne.s
napsal(a):
Opakované odčervování je pěknej záhul pro každé tělíčko, nejen malé. Proto někdo dělá, v rámci prevence, raději dražší, ale šetrnější koprologický rozbor trusu.
Dělám koprologii každé 3-4 měsíce, neodčervovala jsem už 2 roky, fena je zatím vždy OK.

napsal(a):
Dělám koprologii každé 3-4 měsíce, neodčervovala jsem už 2 roky, fena je zatím vždy OK.
Moje čuba taky, odčervuji pelyňkem.

Lexaurin
napsal(a):
No mne po Canivermu pes doma zkolaboval, povolily mu sverace, takze se pokalel, no mazec, myslela jsem, ze je po nem , pritom drive nikdy nic...
No ty kráso, alespoň vidíte, co je to za svinstvo.

napsal(a):
Moje čuba taky, odčervuji pelyňkem.
Jak pelyňkem? To jsem nikdy neslyšela. To jako jen tak, preventivně dáte pelyněk a kolik? Pro N.O.? A není pak z toho nějaký velký průjem apod. komplikace? Kdyby teda se někdy hovínko ukázalo pozitivní.

napsal(a):
Jak pelyňkem? To jsem nikdy neslyšela. To jako jen tak, preventivně dáte pelyněk a kolik? Pro N.O.? A není pak z toho nějaký velký průjem apod. komplikace? Kdyby teda se někdy hovínko ukázalo pozitivní.
Tak si něco načtěte Zavařuji s ostatními bylinkami do masa, když čubě vařím maso. Dělám párkrát za rok tak 14ti denní kůru. Žádné komplikace ani průjmy nikdy neměla, ani ty červy.

napsal(a):
Tak si něco načtěte Zavařuji s ostatními bylinkami do masa, když čubě vařím maso. Dělám párkrát za rok tak 14ti denní kůru. Žádné komplikace ani průjmy nikdy neměla, ani ty červy.
OK.

napsal(a):
OK.
?

napsal(a):
OK.
Na 40ti kg čubu rtw na 1kg masa tak půl hrsti byliny.

napsal(a):
OK.
OK-myslela jsem tím, že si to někde vyčtu. No, moje váží 35 kg, tak asi přibližně o něco míň bych dala. Jinak díky za info, pro mě je to zase něco nového.

napsal(a):
A ona vám to hořké žere?

napsal(a):
OK-myslela jsem tím, že si to někde vyčtu. No, moje váží 35 kg, tak asi přibližně o něco míň bych dala. Jinak díky za info, pro mě je to zase něco nového.
Aha, tak to jo, v pořádku. Jak říkám, používám pelyněk už několik let a nikdy nic se nepřihodilo. Používám pelyněk pravý.

napsal(a):
A ona vám to hořké žere?
Jelikož je to na kilo masa, tak v pohodě žere.