Přivezli jsme si štěně NO, chovatelka své psi a následně i štěníky krmí syrovým masem, které jsme také do začátku dostali.Říkala tedy že záleží na nás čím budeme krmit, ale my bychom radi zůstali u toho masa, jen nemohu najít, kdo z prodejců krmneho masa je ochotný zavážet až domů.Našla jsem jen že jezdí určité trasy, ale to jde mimo nás.Poradíte ?díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mexin, jinak samozřejmě můžete i "lidským" - krky, křídla, skelety, srdce, žaludky, jazyky atd.

mexin
napsal(a):
Přivezli jsme si štěně NO, chovatelka své psi a následně i štěníky krmí syrovým masem, které jsme také do začátku dostali.Říkala tedy že záleží na nás čím budeme krmit, ale my bychom radi zůstali u toho masa, jen nemohu najít, kdo z prodejců krmneho masa je ochotný zavážet až domů.Našla jsem jen že jezdí určité trasy, ale to jde mimo nás.Poradíte ?díky
Přesně, napište kam chcete závoz uskutečnit a my Vám poradíme.

mexin
napsal(a):
Aha, na to jsem zapoměla, omlouvam se.Západní Čechy, konkrétně jsem z Hranic u Aše..
Pokud je to okres Cheb, tak mě napadá http://www.dopsimisky.eu/content/1-trasy-rozvozu
http://www.barfclub.eu/najdi-svuj-obchod.
inusanka
napsal(a):
Jednou za měsíc se dá objednat u KRMME, jinak zaváží Vetamix, záleží na tom, na jak dlouho si budete kupovat. Jinak pro malé štěně klidně do začátku zvládnete nakupovat lidské, jak bylo psáno výše.
Děkuji, brala bych asi víc, máme velký pultový mrazák a kromě štěnda ještě další dva psi s kterými bych na maso také přešla.
napsal(a):
Pokud je to okres Cheb, tak mě napadá http://www.dopsimisky.eu/content/1-trasy-rozvozu
http://www.barfclub.eu/najdi-svuj-obchod.
Díky, kouknu na to
Pokud můžete brát větší množství najednou, tak já doporučuju Falco.
Heslo pro nákupy nad 2500 kč je "maso"
http://www.sokolfalco.com/.
Zdravím, jsme také ze západu a doporučím http://vetacan.webnode.cz/ (mají i fb stránky), jsou taktéž z kraje, dovezou až domů a jednání je opravdu na jedničku, navíc maso opravdu pěkné a ceny lidové

Viky12
napsal(a):
Jenom bych ještě chtěla dodat, že Vetamix prodává většinou maso z mrtvých zvířat. Můj taťka tam byl opravovat a když to tam viděl, tak řekl, že takovéhle maso by ani psovi nedal.
Jako z uhynulých?
Viky12
napsal(a):
Rájka999: Myslím, že tak to říkal. Že maso je z uhynulých zvířat. A prý i ty podmínky, co tam jsou, tak taky nejsou nic moc.
Proboha našla jsem vetamix i na fcb a tam někdo psal že maso divně napáchalo, ale jiní zase problém nemají, tak těžko říct.Každopádně to vypadá, že maso budu brát od Vetacan a uvidíme
Jedna bába povídala...
Kdysi jsem od nich taky brala a neměla jsem problém. Ono někomu, kdo třeba nikdy necítil syrové maso nebo vnitřnosti, může připadat, že to maso je zkažené.. když jsem poprvé ucítila syrové ledviny, málem jsem se pozvracela (byly čerstvé).
btw jednou mi řidič vetamixu říkal, že od nich bere i jeden kuchař z nějaký hospody a jak si lidé šmakují

Syrový vetamix mi nechtěl žrát nikdo (svalovinu) - ani pes ani kočky, vařené jsem to propašovala pastevci.
Já už teď pár let beru Falco, ale před tím jsem brala Vetamix a psi mi to normálně jedli. Brala jsem ho několik let a za tu dobu se mi snad jednou stalo, že v tom množství byl jeden balíček zkažený.
Vím ale, že i tenkrát na některých místech ČR si lidé na Vetamix stěžovali. V Praze problém nebyl...
jejda

XXX.XXX.177.211
Aha, já myslela, že baštíme živá zvířata? To mne překvapilo, že někdo prodává maso z mrtvých zvířat!

rapotacka11
napsal(a):
Je to fuk .
Kašlou na vaše psy.
Je to byznys. Dooobrej byznys .
Rapotacce11, bych věřila na 99%, Jednou jsem na zkoušku vetamix koupila,1 kg hovězí svaloviny kusové a opravdu to 100% nebylo maso ze zdravého kusu zvířete. Mělo úplně jinou vůni, než maso z masny. Věřila bych tomu, že je to odpad z mrtvého nebo nemocného zvířete. Nějaká hodně podřadná kategorie. Více jsem maso z Vetamixu nekoupila. Já beru Nýřany, zatím bez problémů, ale mám to tak 30%-Nýřany,70%-maso pro lidi. Kupuju hovězí ořez přímo z jatek, vnitřnosti taky tam, mají svoji podnikovou prodejnu, normálně pro lidi, je to maso v lidské kvalitě a voní, když jsou v supermarketu kuřata (vodňanská drůbež) v akci za 45 kč/kg, nakoupím jich více pro psa, makrely v akci taky bývají, naporcuju, dám zmrazit. Z Nýřan beru syrové šproty, lososa, kachní játra, kach. krky, hov. svalovinu s droby, kachní žaludky, někdy vemínko, apod. Podle toho, co mají. Vepřové-krmné, nedávám vůbec. Nevím, co je to přesně krmné maso, z jakých zvířat, ale je fakt, že je mezi krmným a lidským ve vůni rozdíl.

Lexaurin
napsal(a):
Ja jsem kupovala od firmy Becres, maji maso i v lidske kvalite, maso super, ale psi mi ho stejne syrove prestali zrat, tak ted kupuji normalne v masne, a kdyz ho varim, najime se vsichni.
Rapotacko, taky beru normální z masny pro lidi, souhlasím s vámi, u nás se někdy jí syrové(pes), někdy vařené a vše je přijímáno s chutí.
Dobrý den, my v pondělí budeme mít štěňátko VSSP a chceme najet na barf. Knihu mám nastudovanou, maso z Hladové feny a z Kauflandu na mražáku. Prosím potřebuji ale poradit. Objednala jsem i hovězí uši a teď nevím, jestli to dát štěněti. Jak to manžel viděl, tak prohlásil, že mu ty chlupy dávat nebude- já jich koupila rovnou 6. Prosím, jak to zkrmujete? Syrové i s těmi chlupy velkým psům, nebo i štěňatům a nebo to mám opálit? A počítá se to jako maso, nebo kost? Děkuji za odpověď.

napsal(a):
Rapotacko, taky beru normální z masny pro lidi, souhlasím s vámi, u nás se někdy jí syrové(pes), někdy vařené a vše je přijímáno s chutí.
Pardon, spletla jsem jméno u 2. odpovědi. Ne Rapotacko, ale Lexaurin.
milannn
napsal(a):
Hovězí uši mají nějaký speciální význam pro psy? Nebo proč se prodávají, resp. proč se kupují?
Žvýkání, čištění zubů.
jakuka: Počítá se to pochopitelně jako maso, v uchu není žádná kost ;-)
Hovězí uši se dávají tak, jak jsou, i s chlupy - ty prý výborně vyčistí zuby. Přiznám se, že já na to nemám žaludek, takže jsem je koupila jednou a pak už nikdy :-D.