Nebýt líný a trochu hledat - to by se nechtělo?
http://www.umarkety.cz/
Tohle Vám tady určitě doporučí jejich největší zastánkyně scylla. Zkusila jsem to u bázlivého štěněte, bachovky prý namíchané "na míru" - jak tu míru Markéta určila, když psa ani neviděla, to nevím dosud. Pravda je, že nám bachovky nezabraly. Moc by mě zajímaly seriózní zkušenosti, komu opravdu pomohly (ne příspěvky těch, kteří je propagují, protože je prodávají!).
koňadra
napsal(a):
Nebýt líný a trochu hledat - to by se nechtělo?
http://www.umarkety.cz/
Tohle Vám tady určitě doporučí jejich největší zastánkyně scylla. Zkusila jsem to u bázlivého štěněte, bachovky prý namíchané "na míru" - jak tu míru Markéta určila, když psa ani neviděla, to nevím dosud. Pravda je, že nám bachovky nezabraly. Moc by mě zajímaly seriózní zkušenosti, komu opravdu pomohly (ne příspěvky těch, kteří je propagují, protože je prodávají!).
Já je neprodávám, ale musím říct, že mnoha psům pomohly. Než dáte na takovéhle příspěvky, zavolejte Markétě, za to nic nedáte a udělejte si obrázek sama.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Saska28
napsal(a):
Ahoj,
co si myslíte o bachově terapii? Něco jsem o tom slyšela. A co přesně to je? :) chtěla bych se toho o tom dozvědět více :).
Myslím, že je to pouze tahání prachů z lidí. Takže jestli máte zbytečné peníze...
Prave na cloveka urcite, ale jak funguje placebo na psa za podminky, ze je odriznuty od majitele?
Pokud je pes s majitelem, tak by tam nejaka uspesnost mohla byt, ale ocekavala bych o dost nizsi nez u lidi.
-
Jinak vhledem k tomu, ze vetsina problemu a to i zdravotnich je jen, z urciteho uhlu pohledu, naruseni toku energie, tak vkladani rukou muze fungovat, stejne jako akupunktura a akupresura.
I ta modlidba by mohla zabrat, pokud je od srdce - tj. to podstatne, clovek se u ni uvolni a tudiz v tomto stavu setrvava jeste nejakou dobu - meni tok sve energie. Je to stejne, jako relaxace.
Nikdy jste si nevsimli, ze kdyz jste ve stresu, tak mate vetsi zdravotni problemy, nez kdyz jste v pohode? Stres vam zhorsi totiz asi imunitu.
Ale jakym mechanismem by mela fungovat Bachovka jsem jeste nepochopila. Navic, kdyz se podivate na ten kruh z ktereho se berou esence - to by se clovek musel znat a navic by musel byt ten, co ji udela setsakra dobry psycholog. Nekdy totiz mluvime o tom, ze mame urcity problem, ale ve skutecnosti je to jen dusledek jineho problemu, ktery je treba resit. Jenze my o to nevime a tak resime, resime a divime se, ze vzdy vyresime jen na chvili.
scylla
napsal(a):
Já je neprodávám, ale musím říct, že mnoha psům pomohly. Než dáte na takovéhle příspěvky, zavolejte Markétě, za to nic nedáte a udělejte si obrázek sama.
Scyllo - já neřekla, že je prodáváte, ale že jste jejich zastánkyně.
"Mnoha psům pomohly" - a kterým, na jakou diagnózu?! Ptám se znovu. Očekávala jsem, že se zde ozvou ti, kterým skutečně pomohly, ale kde nic tu nic. A ještě bych chtěla seriózní výsledky. A ne nějakou propagaci prodejce skrytou za nové nicky. A také ne náhodu, kdy pomohlo třeba úplně něco jiného, ale protože pes náhodou zrovna bral bachovky, tak se to přičte jim. Prostě bachovky vůbec nejsou takový zázrak, za jaký je tady vydáváte. Pro mne zbytečné vyhazování peněz.
A volat Markétě - to nemyslíte vážně? Vy myslíte, že jsme takoví hlupáci, abychom o informace volali člověku, který z jejich prodeje má byznys?
Žaneta kocková
napsal(a):
Bachova květová terapie opravdu funguje... stejně jako klasická homeopatie, léčba vkládáním rukou, modlitbou či různé ty vibrační přístroje na odstranění iluzorních parazitů. Účinnost je stejná jako u kteréhokoliv jiného placeba. :).
Placebo ale může fungovat jen u lidí. Ti mají rozum a mohou si nějak v hlavě "zdůvodnit", že tyhle kapky (prášky) jsou zázračné a pomohou jim. A pak jim skutečně i pomohou - víra tvá tě uzdraví, to je stará známá pravda. Jak k tomu ale přesvědčit psa, aby v něco tak abstraktního věřil, to fakt nevím a myslím, že to ještě nikdo nedokázal.
koňadra
napsal(a):
Scyllo - já neřekla, že je prodáváte, ale že jste jejich zastánkyně.
"Mnoha psům pomohly" - a kterým, na jakou diagnózu?! Ptám se znovu. Očekávala jsem, že se zde ozvou ti, kterým skutečně pomohly, ale kde nic tu nic. A ještě bych chtěla seriózní výsledky. A ne nějakou propagaci prodejce skrytou za nové nicky. A také ne náhodu, kdy pomohlo třeba úplně něco jiného, ale protože pes náhodou zrovna bral bachovky, tak se to přičte jim. Prostě bachovky vůbec nejsou takový zázrak, za jaký je tady vydáváte. Pro mne zbytečné vyhazování peněz.
A volat Markétě - to nemyslíte vážně? Vy myslíte, že jsme takoví hlupáci, abychom o informace volali člověku, který z jejich prodeje má byznys?
Stres ze samoty, příchod dalšího psa, smutek po úmrtí majitele co se týká psychických problémů. Co se týká fyzických - problémy se srdcem, dermatologické problémy, problémy s ledvinami. Placebo u psa aisi bude těžko fungovat, takže to fungovat musí. Jen je jedna podmínka - musí být namíchány někým, kdo to umí a kontkrétnímu psovi na míru.
Zkuste a uvidíte. Věřím jen tomu, co vidím a tohle jsem viděla na vlastní oči, ti psi jiné léky zároveň s bachovkami nedostávali. Je hodně lidí i psů, kterým to pomohlo. Krizovky pomáhají velmi dobře například u veterináře a hysterických psů a majitelů. Svého času se s bachovkami pracovalo ve Vetcentru. Já je používám na polodivoké kočky, které nesnášejí manipulaci právě u veterináře. Funguje to.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je zase oblbování... ale když mají lidi zbytečné peníze, proč by nemohli přispět kdejaké šarlatánce, že...
I když ne, zkuste zavolat a popovídat si s Markétou, ona vás k ničemu přesvědčovat nebude, ale dozvíte se od fundovaného člověka, co a jak a jak se míchají na míru a tak dál. Já tomu také nevěřila, až jsem viděla bachovky v akci u jednoho psa a zkusila jsem to. Za telefon nic nedáte a Markéta vám odpoví na všechno, co vás bude zajímat.
koňadra
napsal(a):
Scyllo, mě ale zaráží, že tady tomu evidentně věříte jen vy. Stále čekám na další desítky a stovky lidí, jejichž zvířatům to pomohlo, ale ty lidi nikde tady nevidím.
Najděte na fb její skupinu, tam jich najdete pár deístek. Nikoho o ničem nepřesvědčuji. Jen prostě když jdu na veterinu s toulavou kočkou, která se bojí a klepe se nebo seká kolem sebe a nakapu jí bachokvy krizovky a ona se nechá ošetřit, asi na tom něco bude. Každý podle své volby.
scylla
napsal(a):
Najděte na fb její skupinu, tam jich najdete pár deístek. Nikoho o ničem nepřesvědčuji. Jen prostě když jdu na veterinu s toulavou kočkou, která se bojí a klepe se nebo seká kolem sebe a nakapu jí bachokvy krizovky a ona se nechá ošetřit, asi na tom něco bude. Každý podle své volby.
Většina zvířat se zklidní, když k ním člověk přistupuje s určitým podvědomým nastavením. Vy, když nakapete bachovky, tak jste najednou dost suverénní a přesvědčivá, že se ta kočka zklidní a nechá ošetřit... a ona se opravdu zklidní a nechá ošetřit, protože ten člověk, co na ni sahá, nesmrdí strachem a nemá z něj pocit, že jí chce uškodit. Ano, placebo u zvířat takto funguje. Ona domestikovaná zvířata jsou hodně citlivá na to, jak se lidi chovají, umí číst lidské výrazy... nejvíc je to vidět právě u psů.
PS: Na Facebooku najdete i skupinu, kde pár desítek lidí věří tomu, že letadla rozprašují chemtrails. To není argument.
koňadra
napsal(a):
Placebo ale může fungovat jen u lidí. Ti mají rozum a mohou si nějak v hlavě "zdůvodnit", že tyhle kapky (prášky) jsou zázračné a pomohou jim. A pak jim skutečně i pomohou - víra tvá tě uzdraví, to je stará známá pravda. Jak k tomu ale přesvědčit psa, aby v něco tak abstraktního věřil, to fakt nevím a myslím, že to ještě nikdo nedokázal.
U placeba funguje spíš přejímání přesvědčení než nějaké "zdůvodňování v hlavě". Víra se mimo jiné vyznačuje právě tím, že obchází racionální zdůvodnění. Takže proč by to přesvědčení a suverenitu člověka nemohl přijmout právě pes, zvířecí druh, který je nejvíce ze všech uzpůsobený k tomu, aby četl a přejímal lidské nastavení.
Žaneta kocková
napsal(a):
U placeba funguje spíš přejímání přesvědčení než nějaké "zdůvodňování v hlavě". Víra se mimo jiné vyznačuje právě tím, že obchází racionální zdůvodnění. Takže proč by to přesvědčení a suverenitu člověka nemohl přijmout právě pes, zvířecí druh, který je nejvíce ze všech uzpůsobený k tomu, aby četl a přejímal lidské nastavení.
Sice jsem Vám dala plus , ale s placebem a vírou je to trochu ošemetné. Většina seriózních studií probíhá dvojitě zaslepeně - lékař neví, zda podává placebo či účinný lék a pacient neví, zda dostává placebo či lék.
fikovnice
napsal(a):
Sice jsem Vám dala plus , ale s placebem a vírou je to trochu ošemetné. Většina seriózních studií probíhá dvojitě zaslepeně - lékař neví, zda podává placebo či účinný lék a pacient neví, zda dostává placebo či lék.
Dvojité zaslepené studie se dělají právě proto, aby se vliv placeba odfiltroval. Aby se zjistilo, jestli je daný prostředek opravdu lék s účinkem a nebo jestli funguje jako placebo. Myslí-li si doktor, že dává lék a přesvědčí-li o tom pacienta, má z části vyhráno, i kdyby mu dával kuličku cukru. Jenže lék s účinnou látkou musí být statisticky úspěšný ve více procentech než cukrová kulička.
U těch dvojitě zaslepených testů si v lékař musí myslet, že dává pokaždé lék. Pak se vyhodnotí, v kolika případech měla úspěch falešná pilulka a v kolika pravá pilulka. Když je statisticky významný rozdíl v účinnosti pravé a falešné pilulky, jedná se o látku s léčebným účinkem, pokud není, látka funguje jako placebo (na základě autosugesce). Teda, poněkud to zjednodušuju, ale v podstatě je princip takový.
Žaneta kocková
napsal(a):
Dvojité zaslepené studie se dělají právě proto, aby se vliv placeba odfiltroval. Aby se zjistilo, jestli je daný prostředek opravdu lék s účinkem a nebo jestli funguje jako placebo. Myslí-li si doktor, že dává lék a přesvědčí-li o tom pacienta, má z části vyhráno, i kdyby mu dával kuličku cukru. Jenže lék s účinnou látkou musí být statisticky úspěšný ve více procentech než cukrová kulička.
U těch dvojitě zaslepených testů si v lékař musí myslet, že dává pokaždé lék. Pak se vyhodnotí, v kolika případech měla úspěch falešná pilulka a v kolika pravá pilulka. Když je statisticky významný rozdíl v účinnosti pravé a falešné pilulky, jedná se o látku s léčebným účinkem, pokud není, látka funguje jako placebo (na základě autosugesce). Teda, poněkud to zjednodušuju, ale v podstatě je princip takový.
Ano toto je princip duble-blind study.