Chovatelské stanice a zdraví štěňat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2015 01:34
lena1977

XXX.XXX.208.158

Chcete si koupit pejska ? pak vás varuji před chovem s PP, v České republice se stali chovatelské stanice pouze množírnami kvůli penězům.Štěnátka bývají nemocná a když si za neuvěřitelné peníze koupíte štěně, bude nemocné, budete dále platit za veterináře a chovatel se na vás vykašle.nekupujte štěnata s PP.

29.8.2015 02:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lena1977 napsal(a):
Chcete si koupit pejska ? pak vás varuji před chovem s PP, v České republice se stali chovatelské stanice pouze množírnami kvůli penězům.Štěnátka bývají nemocná a když si za neuvěřitelné peníze koupíte štěně, bude nemocné, budete dále platit za veterináře a chovatel se na vás vykašle.nekupujte štěnata s PP.

Mám silný pocit, že nemocná/nemocný jste Vy!

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2015 09:01

lena1977 napsal(a):

Co to tady blábolíte? Že vy jste přestala brát léky?

Neregistrovaný uživatel

29.8.2015 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

lena1977 napsal(a):

Jojo a tu o pejskovi a kočičce znáš taky?

Vždy jsem měla psiska s PP a kromě ročního očkování nebo drobného ošetření (osina zabodlá v noze, ...) jsme veterinářku neviděli...

29.8.2015 09:31
kniga

XXX.XXX.128.66

Tak premyslim, rodice meli "maleho knirace" bezPP a byl kardiak... Ja bigl s PP, stredni knirac s PP, maly knirac s PP a zdravotni prolblemy nezname, akorat stredanda mela v roce uraz na tlapce, ale jinak musim to zatukat je mam zdrave jak ripa :).

29.8.2015 09:41
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Já se tedy přidám, i když jsem moc nechtěla, se svým názorem..nějak moc nechápu, proč se tady pořád předhazují ty množírny s PP a bez PP a pořád dokola se tu hádají...Osobně si myslím, že vše je o lidech, pokud bude člověk chtít na psech vydělat, jde mu jen o peníze tak podle toho s těmi psy bude zacházet a ždímat z feny štěňata a je úplně jedno, jestli mají PP nebo ne. Ovšem psy z PP jsou tu od toho, aby udržovali standard plemene, mají nějaký chovatelský cíl a o o přeci hlavně jde, udržet plemeno, ideálně zdravé, a to právě svědčí o tom, jaký přístup chovatel k chovu má - zda peníze nebo v tom vidí smysl. Taky se tu předhazuje to, že s PP jsou zdravější než bez PP, s tím si trochu troufám nesouhlasit..PP není záruka zdraví, ale zodpovědné CHS by k tomu měli směřovat. Znám chovatele CHS, který opravdu feny nechává nakrýt dvakrát za rok, když mu jedna umřela tak plakal, ale podle mě si za to mohl sám. Moje teta si zase koupila křížence za dvě stovky s tím, že tisíce za psa dát nechtěla a psík je krásný, zdravý a neuvěřitelně milý pěkný psík pro děcka. Každý přístup beru, u nás na venkově se PP neřeší, na druhou stranu chápu to, že někdo chce čistokrevného psa s původem, chovnou stanicí která poradí, a taky může předpokládat exteriér, do jisté míry povahu atd. to je taky super. Ale opakuji - vše je o lidech a nechápu, proč se plive špína po tom nebo po tom - kdyby lidi byli zodpovědní a přemýšleli tak by to mohlo vypadat jinak než plné útulky...

29.8.2015 09:47
Vanee

XXX.XXX.157.127

Samozrejme, súhlasím. Naopak vrelo doporučujem šteňatá bezPP, ideálne po rodičoch s PP. Ako všetci, ktorí sa rozumejú genetiky vedia, kus papiera má neblahé účinky na šteňa a po jeho odobratí sa všetky geneticky prenosné choroby vyliečia.

lodenka333

XXX.XXX.136.184

Ještě tedy dodám osobní zkušenost - mám jezevčíka z chovné stanice z Prahy, psovi je už 12 let a tehdy kdy jsme ho pořizovali jsem nějaké PP a bez PP vůbec nevěděla o čem je řeč. Ale koukala jsem nedávno na stránky CHS, ze které ho máme, šampion vedle šampiona, vybírají vhodné spojení mezi rodiči, půl rodokmenu psů (otcova strana) z Maďarska, líbí se mi to. Náš pes ale kdyptorchid a také nějaké další problémy, nic vážného, ale zdravý není. Ale plný života a elánu, to se mu nedá upřít, je to rodinný miláček No a pak máme lovecké plemeno bez PP (PP tuším měla matka, ale nechali na ni skočit - v tomto případě nevím proč, je to škoda - bezpapírového psa)- nebo naopak? Už bych kecala...nicménně pes ani jeden zdravotní problém, standardu odpovídá (až na pokleslá oční víčka). Ani s jedním žádné plány výstav a zkoušek nebyly a nebudou, a jak říkám, tehdy jsem ještě ani nevěděla co to PP je.

conty

XXX.XXX.103.249

lena1977 napsal(a):

Ještě že ty prázdniny končej...

29.8.2015 09:50
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Vanee napsal(a):
Samozrejme, súhlasím. Naopak vrelo doporučujem šteňatá bezPP, ideálne po rodičoch s PP. Ako všetci, ktorí sa rozumejú genetiky vedia, kus papiera má neblahé účinky na šteňa a po jeho odobratí sa všetky geneticky prenosné choroby vyliečia.

Já to nemyslela tak, že doporučuji štěňata bez PP. Nejlepší by bylo, kdyby lidi mysleli kup opravdu vážně a vybrali psa s PP ale nejdříve si zjistili tu nej CHS (s dobrým přístupem, co poradí, atd...), pak by tu byli jen ty zodpovědné CHS, množitelé s PP i bez PP by zkrachovali a bylo by to ideální, bohužel tohle se asi nikdy nestane - proto, že lidi takto nepřemýšlí.

29.8.2015 09:53
kniga

XXX.XXX.128.66

Lodenka333 takze ja u sveho plemene vim o chovce, ktera mela na fene 7* stenata, vim o chs, kde to fakt neni ok. Ale prave diky PP naprosto presne vim odkud si proste stene nekoupim a kterym psem kryt svoji fenu nenecham. Prave proto! To u bezPP proste neni a v tom je poblem!

Jde o to, ze kluby byt nekdy spatne, ale preci jen trochu, hlidaji vzhled a povahu. BezPP nehlida nic. A je treba skupina We love schnauzers na FB... kdyz vidim, co tam vsechno vydavaji za knirace (zejmena tedy jde o male, stredaci i velci jsou i ve svete "normalni") tak je mi ouzko! A o to vic chapu proc je potreba chov s PP...

Proc lide zavedli matriky, krestni a posleze rodne listy u lidi?

29.8.2015 10:00
lodenka333

XXX.XXX.136.184

kniga napsal(a):
Lodenka333 takze ja u sveho plemene vim o chovce, ktera mela na fene 7* stenata, vim o chs, kde to fakt neni ok. Ale prave diky PP naprosto presne vim odkud si proste stene nekoupim a kterym psem kryt svoji fenu nenecham. Prave proto! To u bezPP proste neni a v tom je poblem!

Jde o to, ze kluby byt nekdy spatne, ale preci jen trochu, hlidaji vzhled a povahu. BezPP nehlida nic. A je treba skupina We love schnauzers na FB... kdyz vidim, co tam vsechno vydavaji za knirace (zejmena tedy jde o male, stredaci i velci jsou i ve svete "normalni") tak je mi ouzko! A o to vic chapu proc je potreba chov s PP...

Proc lide zavedli matriky, krestni a posleze rodne listy u lidi?

Já s Vámi souhlasím Chtěla jsem jen dát najevo, že když si někdo koupí bez PP, že ho nemám důvod ukamenovat.. Teď už bych sama určitě vybírala psa jen s PP, ale když jsem viděla toho psa od tety, chápala jsem ji, že jako nekynolog, který chce psa na zahradu, nebude ho dál rozmnožovat, tak koupí za levno. Jen že mám pochopení, ne, že jo dobře. Pes bez PP je risk, ale nelíbí se mi moc ty řeči, že PP je zdravý, bez PP je to mrzák, to není pravda. Jak říkáte, je dobře, že u PP víte odkud je, co má za předky, dá se zjistit něco o chovce, což u bez PP nejde, proto už i já vybírala s PP. I špatné PP musí pro to PP něco udělat, to je pravda..

29.8.2015 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

lodenka333 - tak zprvu jsem nechtěla ten Váš výstup vůbec komentovat protože: vzpamatujte se, než napíšete takový blábol... Ale jelikož jste se pustila do diskuze, tak se vyjádřím. Nikde jsem tady nečetla, že s PP pes je zaručeně zdravý a bez PP mrzák...jediné a co je pravda: vždycky je to pes no name, tedy voříšek a můžete tomu říkat třeba jezevčík. To já bych naopak ty, co kupují psy bez PP pranýřovala, protože díky nim, jsou plné útulky psů a díky nim, vesele prosperují množírny typu: starý statek plný živořících fen, rodících jeden vrh za druhým ve špíně a bordelu bez jakékoliv péče. Tito chovatelé jsou většinou, díky našim stále chabým zákonům nedohledatelní a nepostihnutelní. Nad PP chovkama je alespoň nějaký dohled a i když, jak už píše Kniga(a i já mám zkušenost) není to tam vždycky košer, dá se to dohledat. Podotýkám, že nejsem žádná chovatelka, mám dva PP psy, samce, taky jsem si je kupovala na mazla, nejsou uchovnění, tudíž po nich nikdy žádná štěňata nebudou.

29.8.2015 11:37
lodenka333

XXX.XXX.136.184

lesnížínka napsal(a):
lodenka333 - tak zprvu jsem nechtěla ten Váš výstup vůbec komentovat protože: vzpamatujte se, než napíšete takový blábol... Ale jelikož jste se pustila do diskuze, tak se vyjádřím. Nikde jsem tady nečetla, že s PP pes je zaručeně zdravý a bez PP mrzák...jediné a co je pravda: vždycky je to pes no name, tedy voříšek a můžete tomu říkat třeba jezevčík. To já bych naopak ty, co kupují psy bez PP pranýřovala, protože díky nim, jsou plné útulky psů a díky nim, vesele prosperují množírny typu: starý statek plný živořících fen, rodících jeden vrh za druhým ve špíně a bordelu bez jakékoliv péče. Tito chovatelé jsou většinou, díky našim stále chabým zákonům nedohledatelní a nepostihnutelní. Nad PP chovkama je alespoň nějaký dohled a i když, jak už píše Kniga(a i já mám zkušenost) není to tam vždycky košer, dá se to dohledat. Podotýkám, že nejsem žádná chovatelka, mám dva PP psy, samce, taky jsem si je kupovala na mazla, nejsou uchovnění, tudíž po nich nikdy žádná štěňata nebudou.

Jaký blábol? Řekla jsem je, že je to hlavně o přístupu lidí. Co se týče toho zdraví, napsala jsem to přehnaně, aby to bylo srozumitelný - jen jsem si všimla, že tady hodně lidí píše něco ve stylu že PP jsou zaručeně zdraví a bez PP zaručeně nemocní ( zase trochu přeháním, pro pochopitelnost, a taky netvrdím, že všichni to tvrdí) a s tím prostě nesouhlasím. Ano, záleží na to, co s čím křížíte - proto se mi líbí CHS, které o tom přemýšlí, studují rodokmeny psů, které chtějí psojit atd. U toho křížence je nějaká podobnost genů tak nepravděpodobná, že nějaké dědičně choroby se moc nepředávají. Tím ale zase netvrdím, že žádný pes s PP není zdravý, jak říkám, pokud se CHS snaží produkovat zdravé psy tak to je chvályhodné a tak to má být. Ano, to že je to pes no name, souhlas, já tady neobhajuju chov bez PP, jen když jsem viděla toho křížence u tety, říkala jsem si jaký je to fajn psík a ež bez PP není jenom to špatné. Pak jsem si uvědomila co může být za tím, jak píšete - množírny, špatné podmínky a třeba i špatná povaha rodičů kterou dědí štěňata (nebo prostě jakákoliv špatná vlastnost, která se u těch bezPP prostě nehlídá), která se tady náhodou neprojevila, jak ten pes vznikl, co jeho rodiče...ale to by chtělo vědět u každého konkrétního psa. Což je samozřejmostí u správné CHS. Obecně jsem proti množení celkově, protože psů je vážně moc. Pokud někdo chová kvalitní chov daného plemene pro radost, nesnaží se na tom vydělat, přemýšlí o tom koho s kým a informuje se, plus zodpovědní majitelé, kteří chcou kvalitního psa - ideální kombinace.

29.8.2015 12:35
bilusik

XXX.XXX.168.4

lena1977 napsal(a):

To sis asi spletla hlavně s množárnami bezpapíráků, více to sedí na vekomnožitele pro zisk s kravíny astodolami plných nemocných bezpapíráků krytých každé hárání, kde se nedodržují žádné ani minimání klubové předpisy a nedělají se vůbec žádná zdrsvotní vyšetření. Takže to co popisuješ zadavatelko přesně sedí hlavně na, chov, a množení pro zisk - bezpapíráků...

29.8.2015 12:36
bilusik

XXX.XXX.168.4

Vanee napsal(a):

Velmi trefné a vtipné.

29.8.2015 13:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Mam fenku s PP, tehdy jeste CHS byla normalni CHS, dnes by ji nazvala mnozkou psu s PP a psa bych si od nich nevzala, maji 2 kryci psy,5 fenek, psiska bydli udajne ve sklepe v RD, moje stene jeste vyrostlo doma. Pro barvu kryciho psa u nas se nevyskytujici byli ve Francii, dobre, pak si nechali fenecku z jednoho vrhu v teze barve jako francouzsky pes, ovsem tvrdi, ze Otec je cernobily, ne ten francouzsky, maji ho samozrejme uvedeneho v PP, dale fenecka ma spatny ocasek, tak si ho ňechali na veterine zalomit a fenecka vytezi na vystavnim poli a nejen to, plodi se svym otcem, protoze ten samo jako otec uveden nebyl, stenata ve stejne barve, ktera se v CR nevyskytuje, a divne, prochazi to jak na poli vystavnim, tak bonitacnim, tak u lidi.Jo jo, spolecenske plemeno...A ano, je to o lidech, zmetci jedni.

29.8.2015 13:40
lodenka333

XXX.XXX.136.184

To je dost hrozný...co jsou lidi ochotni udělat pro prestiž a peníze

29.8.2015 13:57
kiko

XXX.XXX.225.98

Zadavatelko: Pokud máte se psy s PP a jejich chovateli špatnou zkušenost, tak pište konkrétně ať je Vaše upozornění třeba alespoň někomu ku prospěchu. Pokud je to pouze Vaše obecné domění, tak prosím za ty slušné chovatele, neházejte všechny do jednoho pytle. Jsou i tací, kterým na svých psech, odchovech a zdraví více než záleží. Pokud jste na takové štěstí neměla, je mi to líto, ale věřte, že opravdu takoví jsou...a není jich málo

29.8.2015 14:02
brebera

XXX.XXX.31.114

Lexaurin napsal(a):
Mam fenku s PP, tehdy jeste CHS byla normalni CHS, dnes by ji nazvala mnozkou psu s PP a psa bych si od nich nevzala, maji 2 kryci psy,5 fenek, psiska bydli udajne ve sklepe v RD, moje stene jeste vyrostlo doma. Pro barvu kryciho psa u nas se nevyskytujici byli ve Francii, dobre, pak si nechali fenecku z jednoho vrhu v teze barve jako francouzsky pes, ovsem tvrdi, ze Otec je cernobily, ne ten francouzsky, maji ho samozrejme uvedeneho v PP, dale fenecka ma spatny ocasek, tak si ho ňechali na veterine zalomit a fenecka vytezi na vystavnim poli a nejen to, plodi se svym otcem, protoze ten samo jako otec uveden nebyl, stenata ve stejne barve, ktera se v CR nevyskytuje, a divne, prochazi to jak na poli vystavnim, tak bonitacnim, tak u lidi.Jo jo, spolecenske plemeno...A ano, je to o lidech, zmetci jedni.

A máte to podložené nebo je to jen ala jedna paní povídala?
O nás se už taky říkalo, že máme štěňata ve sklepě - holt konkurence nemohla prodat a my ano Bohužel v chovatelském světě se kydá hodně špíny. Občas se z nějakého chovatele udělá skoro kanibal pojídající malé děti a jen proto, že někdo rád plká nesmysly

29.8.2015 14:08
kiko

XXX.XXX.225.98

A taky je sklep a sklep, že jo Naši známí také měli teď přes vedra štěňata ve, sklepě", ale sklep jen podle názvu. Jedná se o čisťounkou vydlaždičkovanou místnost a zatímco naši psi funěli pod stolem, ty jejich byli naprosto spokojení právě v onom sklepě

29.8.2015 14:25
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Naši psi mají udělaný otvor a, schůdky, ze zahrady do sklepa, v létě spí v boudě ale v zimě jsou 23 hodin denně ve sklepě (mají na výběr kam jít) spokojení jak tam je u kotlu teplo, na dekách a člověk je odtud nedostane...

29.8.2015 14:26
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

brebera napsal(a):
A máte to podložené nebo je to jen ala jedna paní povídala?
O nás se už taky říkalo, že máme štěňata ve sklepě - holt konkurence nemohla prodat a my ano Bohužel v chovatelském světě se kydá hodně špíny. Občas se z nějakého chovatele udělá skoro kanibal pojídající malé děti a jen proto, že někdo rád plká nesmysly

Podlozene?Myslite pisemne?

29.8.2015 14:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ano jedna pani "chovatelka" povidala!

29.8.2015 14:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A navic, nikoho nehazim do jednoho pytle, mluvim o jedne chovce, jednoho plemene a tu jsem videla osobne

29.8.2015 14:44
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

lodenka333 napsal(a):
Jaký blábol? Řekla jsem je, že je to hlavně o přístupu lidí. Co se týče toho zdraví, napsala jsem to přehnaně, aby to bylo srozumitelný - jen jsem si všimla, že tady hodně lidí píše něco ve stylu že PP jsou zaručeně zdraví a bez PP zaručeně nemocní ( zase trochu přeháním, pro pochopitelnost, a taky netvrdím, že všichni to tvrdí) a s tím prostě nesouhlasím. Ano, záleží na to, co s čím křížíte - proto se mi líbí CHS, které o tom přemýšlí, studují rodokmeny psů, které chtějí psojit atd. U toho křížence je nějaká podobnost genů tak nepravděpodobná, že nějaké dědičně choroby se moc nepředávají. Tím ale zase netvrdím, že žádný pes s PP není zdravý, jak říkám, pokud se CHS snaží produkovat zdravé psy tak to je chvályhodné a tak to má být. Ano, to že je to pes no name, souhlas, já tady neobhajuju chov bez PP, jen když jsem viděla toho křížence u tety, říkala jsem si jaký je to fajn psík a ež bez PP není jenom to špatné. Pak jsem si uvědomila co může být za tím, jak píšete - množírny, špatné podmínky a třeba i špatná povaha rodičů kterou dědí štěňata (nebo prostě jakákoliv špatná vlastnost, která se u těch bezPP prostě nehlídá), která se tady náhodou neprojevila, jak ten pes vznikl, co jeho rodiče...ale to by chtělo vědět u každého konkrétního psa. Což je samozřejmostí u správné CHS. Obecně jsem proti množení celkově, protože psů je vážně moc. Pokud někdo chová kvalitní chov daného plemene pro radost, nesnaží se na tom vydělat, přemýšlí o tom koho s kým a informuje se, plus zodpovědní majitelé, kteří chcou kvalitního psa - ideální kombinace.

Teď se moc omlouvám, ta první věta patřila zadavatelce...spěchala jsem a spletla jsem vás dohromady.

29.8.2015 14:51
lodenka333

XXX.XXX.136.184

V pohodě smajlík

29.8.2015 15:42
kniga

XXX.XXX.128.66

Lodenka kolik let s eprave bezPP a PP neresilo a k cemu to vede? Kdyby byli bezppproste vorisci nebo proste nejake neuhlidane harani... ale bezpp se mnozi dal, znalosti nemaji adne a jen mnozi a mnozi, protoze kazda fena musi mit stenata... atd.

29.8.2015 15:48
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Podlozene?Myslite pisemne?

Proč to nenahlásíte na klub nebo na ČMKU? Testy paternity a je vymalováno.

29.8.2015 16:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

umpa.lumpa napsal(a):
Proč to nenahlásíte na klub nebo na ČMKU? Testy paternity a je vymalováno.

Protoze klub to musi videt, je to do oci bijici a tak nejak jsem prestala mit vuci temto institucim duveru, po necem takovem...

29.8.2015 16:24
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

...tedy chovatel se takto prezentuje zcela verejne pod zastitou klubu, je to o tom prohnilem, co je v nas.Takze bych takovou diskuzi uzavrela asi takto:Nic neni zaruka ani chov s PP ani bezpapiraci, pokud se najdou vycurani lide.A to, ze se najdou je vice nez pravdepodobne...Proto radne proverit chovatele a mit dobre reference.Sama jsem zastancem chovu s PP, moji vsichni psi PP maji, ale beru to tak, ze mam jistotu plemene, ktere jsem porizovala, zadnou jinousmajlík

29.8.2015 16:52
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Dalsi vec-znama si doprala po vsech moznych utulkaccich a bezpapiracich Toy pudlika s PP za 15 000. po chvili sup, luface 2 jedne noha, operace, rehabilitace,6tydnu stene nesmi litat, najednou sup, druha noha trojka luxace, znovu oerace, rehabilitace..., o penezich a o tom, ze ji znami radili psa utratit, nemluvim.Za ty penize by uz mela novehoho, ze...Po veskerych martiriich jde na preockovani a od vetky se dozvedela, ze stene bylo ockovane jen proto vztekline.Behem vseho kontakt staly s chovatelkou, ta rika, ze stenata ockovat nenechava zadna a tak... no znama uz pise stiznost na klub, i kdyz samozrejme si sype popel na hlavu, ze smlouvu nema a ockovak si s duverou neprohlidla

29.8.2015 17:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):
Dalsi vec-znama si doprala po vsech moznych utulkaccich a bezpapiracich Toy pudlika s PP za 15 000. po chvili sup, luface 2 jedne noha, operace, rehabilitace,6tydnu stene nesmi litat, najednou sup, druha noha trojka luxace, znovu oerace, rehabilitace..., o penezich a o tom, ze ji znami radili psa utratit, nemluvim.Za ty penize by uz mela novehoho, ze...Po veskerych martiriich jde na preockovani a od vetky se dozvedela, ze stene bylo ockovane jen proto vztekline.Behem vseho kontakt staly s chovatelkou, ta rika, ze stenata ockovat nenechava zadna a tak... no znama uz pise stiznost na klub, i kdyz samozrejme si sype popel na hlavu, ze smlouvu nema a ockovak si s duverou neprohlidla

No ale nemít smlouvu na psa s PP, který ji stál 15tis.Kč...to je tedy nerozum, abych to napsala slušně.

29.8.2015 17:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
No ale nemít smlouvu na psa s PP, který ji stál 15tis.Kč...to je tedy nerozum, abych to napsala slušně.

Jo, to je, sama si nadava jaka je vysokoskolsky vzdelana blbka, ale na tomto poli evidentne nezkusena, jak jde o nemou tvar, clovek se prestava ridit rozumem, zacne se ridit citem a toho dokazou lide mistrne zneuzivat.Staci jen spoustu vyderacskych akci hrajicich na city, vzdyt je to podobne.

29.8.2015 17:17
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):
Jo, to je, sama si nadava jaka je vysokoskolsky vzdelana blbka, ale na tomto poli evidentne nezkusena, jak jde o nemou tvar, clovek se prestava ridit rozumem, zacne se ridit citem a toho dokazou lide mistrne zneuzivat.Staci jen spoustu vyderacskych akci hrajicich na city, vzdyt je to podobne.

No jo, to máte pravdu. Tam kde vítězí city, jde často rozum do pozadí.

29.8.2015 17:27
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
No jo, to máte pravdu. Tam kde vítězí city, jde často rozum do pozadí.

Sama jsem toho dukazem, vzpomnela jsem si, ze kdyz jsem si odvazela tu cernobilou kulicku, chovatelce jsem zaplatila 12000 a ona se me zeptala s takovym milym vyrazem, jestli by do smlouvy mohla napsat 10000 kvuli danim, no ja to te dobre dusi odsouhlasila, ma prece tolik pejsku, to je pochopitelne, ze potrbuje usetrit...a eventuelni dusledky pro me, jsem rozhodne v mysli nerozebiralasmajlíkNastesti nebylo treba nic resit.

29.8.2015 18:09
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Protoze klub to musi videt, je to do oci bijici a tak nejak jsem prestala mit vuci temto institucim duveru, po necem takovem...

Musí vidět. Třeba to nevidí. Vzneste prostě oficiální stížnost. Nebo jste ten typ člověka, co jen plácá z monitorem..?

29.8.2015 18:43

Lexaurin napsal(a):

Pokud je to opravdu tak, jak uvádíte, tak to oznamte na ČMKU - nařídí testy paternity. A bude jasno.

29.8.2015 19:16
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

umpa.lumpa napsal(a):
Musí vidět. Třeba to nevidí. Vzneste prostě oficiální stížnost. Nebo jste ten typ člověka, co jen plácá z monitorem..?

Musi videt, si myslim, nebot je to genetika do oci bijici.Placat s monitorem mi prijde na stejne urovni jako nekam psat, pokud to, co je evidentni, prochazi. Kazdopadne o nesvarech naseho ceskeho chovatelstvi bylo psano spoustu clanku, poukazuje se na to i v zahranici, takze si opravdu nemyslim, ze by nejaky muj vykrik do tmy neco vyresil. Ve sportu je doping, podplaceni treneru,...jak rikam, je to o lidech.

29.8.2015 19:20
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Jenže dokud budou všichni líní nebo připo*aní něco opravdu rázně řešit, tak se nikdy nic nepohne. Tak mi napište do SZ, co je to za chovatelskou stanici a o které jedince konkrétně se jedná. Vznesu dotaz sama.

29.8.2015 19:51
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Chci rict jen jedno, pokud proste za zasadnimi vecmi bude maly clovek, majici sklony k podvodum, je treba proverovat proverovat a proverovat. CHS vybirat na doporuceni, protoze nemusi jit mnohdy o penize, jak si mnozi mysli, protoze dle meho nazoru, je chov, drahy konicek a mel by byt j zodpovedny, ale o vlastni ego.

30.8.2015 08:31
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Já teda od žádného zastánce psů s PP neslyšela argument, že PP zaručuje zdraví. To si může myslet jen někdo, kdo je padlý na hlavu, takže se nedivím, že zastánci bezPP tohle neustále někomu podsouvají, že to říká, aby to pak mohli s velkou slávou vyvracet.

Tvrzení "PP zaručuje zdraví" se totiž vyvrací velice snadno, horší je to s tvrzením "PP zaručuje příslušnost k plemeni, umožňuje dohledat si zdraví příbuzných, jejich zdravotní testy a tím mít vyšší pravděpodobnost, že se jedinec vyhne sledovaným dědičným chorobám".

O tom, že je také snažší u PP psů získat reference na chovatele, zjistit, jestli se o svá zvířata stará dobře atd. ani nemluvě. A pokud se CHS přijde na něco, co dělá blbě, lze to s klubem řešit (teda pokud nemáte sklony věřit ve spiknutí kde koho, aby se zabránilo nápravě).

30.8.2015 08:37
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

PS: V poslední době se tu vyrojilo několik uživatelů s podobným stylem psaní na podobné téma a s podobným typem přezdívky (blboun1234), takže bych si tipla, že jde o jednu a tu samou osobu, která prostě trollí.

30.8.2015 08:40

Žaneta kocková napsal(a):
Já teda od žádného zastánce psů s PP neslyšela argument, že PP zaručuje zdraví. To si může myslet jen někdo, kdo je padlý na hlavu, takže se nedivím, že zastánci bezPP tohle neustále někomu podsouvají, že to říká, aby to pak mohli s velkou slávou vyvracet.

Tvrzení "PP zaručuje zdraví" se totiž vyvrací velice snadno, horší je to s tvrzením "PP zaručuje příslušnost k plemeni, umožňuje dohledat si zdraví příbuzných, jejich zdravotní testy a tím mít vyšší pravděpodobnost, že se jedinec vyhne sledovaným dědičným chorobám".

O tom, že je také snažší u PP psů získat reference na chovatele, zjistit, jestli se o svá zvířata stará dobře atd. ani nemluvě. A pokud se CHS přijde na něco, co dělá blbě, lze to s klubem řešit (teda pokud nemáte sklony věřit ve spiknutí kde koho, aby se zabránilo nápravě).

Možná, že si to zastánci bezpapíráků pletou s "umožňuje dohledat si zdraví příbuzných" nebo prostě koupí prvního papíráka v inzerci, nenahlédnou do rodokmenu, protože to ani neví, pes má pak DKK 2/2 a oni se pak strašně diví a pomluvy se jen šíří...

30.8.2015 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná, že si to zastánci bezpapíráků pletou s "umožňuje dohledat si zdraví příbuzných" nebo prostě koupí prvního papíráka v inzerci, nenahlédnou do rodokmenu, protože to ani neví, pes má pak DKK 2/2 a oni se pak strašně diví a pomluvy se jen šíří...

Ale ono se dá i, dohledat zdraví příbuzných". Já, jelikož mám papírové psy, jsem kontaktovala chovatelku, kontaktovala majitele sourozenců svého psa a vyptala se na zdravotní potíže, které psi mají, abych byla připravená, co můžu čekat. Stejně by to šlo i u štěnda, kdy se dají zjistit příbuzní rodičů štěnda, možné choroby, které se u nich vyskytnuly, dysplazky atd...

30.8.2015 11:19

lesnížínka napsal(a):
Ale ono se dá i, dohledat zdraví příbuzných". Já, jelikož mám papírové psy, jsem kontaktovala chovatelku, kontaktovala majitele sourozenců svého psa a vyptala se na zdravotní potíže, které psi mají, abych byla připravená, co můžu čekat. Stejně by to šlo i u štěnda, kdy se dají zjistit příbuzní rodičů štěnda, možné choroby, které se u nich vyskytnuly, dysplazky atd...

Vždyť já neříkám, že to nejde, jen to, že lidé koupivší papíráka z neznalosti si pak stěžují a pomlouvají všechny chovatele, protože si sami nic nezjistí.

31.8.2015 07:58
samain

XXX.XXX.190.86

lena1977 napsal(a):

Odporná množitelko bezpapíráků. Protože ti vázne odbyt chudáků ze stodoly, snažíš se tu pomlouvat chovatele s PP a to en block. Buďto si stůj za svým a jmenuj chovatele, kterých se tvá tvrzení týkají, nebo se připrav na to, že si tě dám dohledat policiií podle IP a že trest za pomluvu je až jeden rok natvrdo.

31.8.2015 08:06
alda082

XXX.XXX.29.243

Taky jsme vždy měli zatím psa s PP máme boxera, fena předtím kdyby ve 13 nedostala zánět dělohy tak jí opravdu celý život nic nebylo, ale co máme fenku teď tak je to děs, má 8 let a je úplně strhaná a to byla jednou připuštěna ve 4 letech, má v háji klouby, srdce, všechno... Pak máme dvě feny apbt nejspíš s něčím z útulku jsou bez pp a nic jim není, dalšího psa, až ty nebudou tak chci taky s PP ale chovku budu vybírat velmi velmi dlouho, protože je fakt že chovatelů pro prachy je tu čím dál víc!

31.8.2015 08:11
samain

XXX.XXX.190.86

alda082 napsal(a):
Taky jsme vždy měli zatím psa s PP máme boxera, fena předtím kdyby ve 13 nedostala zánět dělohy tak jí opravdu celý život nic nebylo, ale co máme fenku teď tak je to děs, má 8 let a je úplně strhaná a to byla jednou připuštěna ve 4 letech, má v háji klouby, srdce, všechno... Pak máme dvě feny apbt nejspíš s něčím z útulku jsou bez pp a nic jim není, dalšího psa, až ty nebudou tak chci taky s PP ale chovku budu vybírat velmi velmi dlouho, protože je fakt že chovatelů pro prachy je tu čím dál víc!

Dejme tomu. Ale teda pak také uvádějte plemena, která ti chovatelé pro prachy dělají. Protože teda naše plemeno se pro prachy chovat nedá. Ti nejlepší a nejvýřečnější obchodníci balancují na vyrovnaném rozpočtu. My, kteří prostě svoje zboží nedokážeme vnutit komukoli kdo jde okolo, tak trvale chov dotujeme. A je nás mnohem víc nežli těch obchodníků.

31.8.2015 08:26
alda082

XXX.XXX.88.246

samain napsal(a):
Dejme tomu. Ale teda pak také uvádějte plemena, která ti chovatelé pro prachy dělají. Protože teda naše plemeno se pro prachy chovat nedá. Ti nejlepší a nejvýřečnější obchodníci balancují na vyrovnaném rozpočtu. My, kteří prostě svoje zboží nedokážeme vnutit komukoli kdo jde okolo, tak trvale chov dotujeme. A je nás mnohem víc nežli těch obchodníků.

Tak já si myslím že boxer už taky není tolik v módě, tak jak ti malí smetáci, ale i tak jsme měli v klubu lidi u kterých bych si nedala ani kafe natož si koupila štěně, prostě štěňata špinavé, smradlavé, chovku minimálně o pěti fenách co měli štěňata na maximum... Pak jsem zjistila že pes kterým jsme nechali nakrýt naši fenu byl vyhoněný hormonama, přenášel podle veterináře špatně sestouplá varlata, ani jednomu našemu pumrovi nesestouplo varle, a to ten pes nakrývá vesele dál celou Evropu a za skok si berou 10 000! Jako my nemáme psy na výstavy a na peníze, máme psy jako kamarády jen jsme vždy chtěli mít opravdu to plemeno které jsme chtěli, takže u nás byli zkoušky a výstavy jen ty nejnutnější pro uchovnění a tím to skončilo a nepřišli mi ani ty okresní výstavy nějak extra spravedlivé... Naše fenka nebyla nikdy nejhorší, umístila se většinou na druhém či třetím místě ale prostě asi ty výstavy nejsou nic pro mě.

31.8.2015 10:34
samain

XXX.XXX.170.85

alda082 napsal(a):
Tak já si myslím že boxer už taky není tolik v módě, tak jak ti malí smetáci, ale i tak jsme měli v klubu lidi u kterých bych si nedala ani kafe natož si koupila štěně, prostě štěňata špinavé, smradlavé, chovku minimálně o pěti fenách co měli štěňata na maximum... Pak jsem zjistila že pes kterým jsme nechali nakrýt naši fenu byl vyhoněný hormonama, přenášel podle veterináře špatně sestouplá varlata, ani jednomu našemu pumrovi nesestouplo varle, a to ten pes nakrývá vesele dál celou Evropu a za skok si berou 10 000! Jako my nemáme psy na výstavy a na peníze, máme psy jako kamarády jen jsme vždy chtěli mít opravdu to plemeno které jsme chtěli, takže u nás byli zkoušky a výstavy jen ty nejnutnější pro uchovnění a tím to skončilo a nepřišli mi ani ty okresní výstavy nějak extra spravedlivé... Naše fenka nebyla nikdy nejhorší, umístila se většinou na druhém či třetím místě ale prostě asi ty výstavy nejsou nic pro mě.

TAk nevím co má vaše nechuť k výstavám ( kterou s vámi celkem sdílím) společného s chovem na prachy. Ale nevěřím tomu, že se někomu kdo má štěňata v bordelu jak píšete nevyplácí, mrskat psy na prachy. Což znamená, že o tyto psy zájem je a že je prodá.Nebo mu to zůstává doma? Opakuji. Jsou neprodejnná plemena - a světe div se, je jich většina, která se na prachy mrskat nedají, protože je prostě nikdo nekupuje.
Takže pokud tady (kdokoli) melete o množení a mizerných chovatelích s PP, specifikujte alespoň plemena. Nebo rovnou jmenujte, i mizerný PP chovatel z principu nemůže být anonymní a neházejte špínu na všechny.
Howgh.

31.8.2015 10:39
alda082

XXX.XXX.58.109

samain napsal(a):
TAk nevím co má vaše nechuť k výstavám ( kterou s vámi celkem sdílím) společného s chovem na prachy. Ale nevěřím tomu, že se někomu kdo má štěňata v bordelu jak píšete nevyplácí, mrskat psy na prachy. Což znamená, že o tyto psy zájem je a že je prodá.Nebo mu to zůstává doma? Opakuji. Jsou neprodejnná plemena - a světe div se, je jich většina, která se na prachy mrskat nedají, protože je prostě nikdo nekupuje.
Takže pokud tady (kdokoli) melete o množení a mizerných chovatelích s PP, specifikujte alespoň plemena. Nebo rovnou jmenujte, i mizerný PP chovatel z principu nemůže být anonymní a neházejte špínu na všechny.
Howgh.

Neházím špínu na všechny, vlastně téměř na nikoho, jen jsem napsala jak jsem to viděla já.nejsem pro šílené množení psů ať už s PP nebo bez, psů je tolik že je to až hrozivé, a pokud by měl být nějaký kontrolovatelný chov čož by měl být a přísný, tak bych byla pro aby fena měla za život štěňata pouze 2 x a krycí pes aby měl taky omezený počet skoků za život, protože začínám mít pocit, že v ČR to začíná být dost zdegenerované a upozorňuji že se stále bavím o boxerech. Věřím že dalšího psa bude chtít manžel opět s PP ale taky vím že jednoho psa mít nikdy nebudeme a zbytek si stejně zase vezmu nějaké nechtěné křížence z útulku nebo zadarmo od někoho k adopci.

31.8.2015 11:01
anonymx

XXX.XXX.27.66

Chápu, že možná zklamaná, ale třeba v boxerech (právě proto že nejsou "v módě") je situace docela dobrá. Znám pár super CHS, které mají výborné odchovy povahově i exteriérově.
Omezení je nesmysl, protože proč omezovat vynikající jedince, které chov evidentně zlepšují?
6e jste nevyhráli na výstavě-no, málokterý majitel je sebekriticky schopen uznat, že ten před ním je fakt lepší. A mimochodem - kryptorchismus přenáší fena. Cena za krytí není nějak přehnaná při cenách štěňat, spíš nižší. Takže trochu objektivity.

31.8.2015 11:10
lev

XXX.XXX.253.186

Mám chuť zadavatelku žalovat pro pomluvu !

31.8.2015 11:22
alda082

XXX.XXX.58.109

anonymx napsal(a):
Chápu, že možná zklamaná, ale třeba v boxerech (právě proto že nejsou "v módě") je situace docela dobrá. Znám pár super CHS, které mají výborné odchovy povahově i exteriérově.
Omezení je nesmysl, protože proč omezovat vynikající jedince, které chov evidentně zlepšují?
6e jste nevyhráli na výstavě-no, málokterý majitel je sebekriticky schopen uznat, že ten před ním je fakt lepší. A mimochodem - kryptorchismus přenáší fena. Cena za krytí není nějak přehnaná při cenách štěňat, spíš nižší. Takže trochu objektivity.

Tak mi s ní šly na to nejnutnější aby byla uchovněná, slíbili sjme to tenkrát paní od které jsme si ji brali a v klubu po nás chtěli aspoň jednou štěňata protože měla perfektní obranu a figurant ji dával příkladem ostatním, to že na výstavě prostě byla šašek a chtěla spíš kousat je samozřejmě věc druhá. No vidíte a to že nesestouply varlata nám tenkrát veta řekl že to přenáší pes a pak si vyberte nechávali jsme nakrývat Hannibalem protože nám připadal úplně nej nej nej, ale ikdyž jsme měli krytí šampiónem a naše fena také neměla špatné výsledky, poseldní štěně jsme prodávali v půl roce a měly strach že nám už zůstane. To samozřejmě nic nemění na tom co psala zadavatelka, já jen chtěla přispět do této diskuze mou zkušeností a ta je že psa s PP ano ale po pečlivém výběru CHS a několikáté návštěvě i třeba rok předem se jet podívat na štěňata než si člověk vezme a když už teda psa bez PP tak jedině z útulku nebo opravdu zadarmo k adopci ale rozhodně bych nikomu nedala ani korunu za "čistokrevné štěně bez PP" !

31.8.2015 11:30

V dnešní době jsou nemocná zvířata i lidé, je úplně jedno jestli jsou s pp nebo bez. Znám spousty obyčejných křížených vořechů a mají takové nemoci o kterých se před třiceti lety nikomu ani nezdálo. znám nemocné psy s pp i bez pp. nemocné jsou dokonce i kočky, za mého dětství nikdo s kočkama k veterináři nechodil, byla zdravé. Všechno je to krmením a také životním prostředím. no a přispívají k tomu i ti množitelé bezpapíráků, kteří prskají všechno co má čtyři nohy, drží je v bordelu na marketovkách, nedají jim pořádně ani nažrat ale hlavně aby si namastili kapsu. PP není záruční list na zdraví, ale je to záruka že je to jedinec daného plemene, a jeho rodiče nemají nejzávažnější onemocnění typická pro dané plemeno.

31.8.2015 11:36
anonymx

XXX.XXX.27.66

alda082 napsal(a):
Tak mi s ní šly na to nejnutnější aby byla uchovněná, slíbili sjme to tenkrát paní od které jsme si ji brali a v klubu po nás chtěli aspoň jednou štěňata protože měla perfektní obranu a figurant ji dával příkladem ostatním, to že na výstavě prostě byla šašek a chtěla spíš kousat je samozřejmě věc druhá. No vidíte a to že nesestouply varlata nám tenkrát veta řekl že to přenáší pes a pak si vyberte nechávali jsme nakrývat Hannibalem protože nám připadal úplně nej nej nej, ale ikdyž jsme měli krytí šampiónem a naše fena také neměla špatné výsledky, poseldní štěně jsme prodávali v půl roce a měly strach že nám už zůstane. To samozřejmě nic nemění na tom co psala zadavatelka, já jen chtěla přispět do této diskuze mou zkušeností a ta je že psa s PP ano ale po pečlivém výběru CHS a několikáté návštěvě i třeba rok předem se jet podívat na štěňata než si člověk vezme a když už teda psa bez PP tak jedině z útulku nebo opravdu zadarmo k adopci ale rozhodně bych nikomu nedala ani korunu za "čistokrevné štěně bez PP" !

Boxeři moc na odbyt nejdou a když už tak musejí být oba rodiče super a trochu známí. Ono tomu nepomůžete, když slušnou, ale ničím nevynikající fenu, nakryjete šampionem. Když už kouše, měli jste s ní udělat zkoušky, objevit se na závodech a tak by vynikala v práci a lidi by si jí všimli.

31.8.2015 11:37
alda082

XXX.XXX.58.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V dnešní době jsou nemocná zvířata i lidé, je úplně jedno jestli jsou s pp nebo bez. Znám spousty obyčejných křížených vořechů a mají takové nemoci o kterých se před třiceti lety nikomu ani nezdálo. znám nemocné psy s pp i bez pp. nemocné jsou dokonce i kočky, za mého dětství nikdo s kočkama k veterináři nechodil, byla zdravé. Všechno je to krmením a také životním prostředím. no a přispívají k tomu i ti množitelé bezpapíráků, kteří prskají všechno co má čtyři nohy, drží je v bordelu na marketovkách, nedají jim pořádně ani nažrat ale hlavně aby si namastili kapsu. PP není záruční list na zdraví, ale je to záruka že je to jedinec daného plemene, a jeho rodiče nemají nejzávažnější onemocnění typická pro dané plemeno.

K tomu žrádlu víte co mě vždycky strašně zajímalo...dřív byl pes na hlídání, prostě na dvorku většinou non stop venku, dostával nějaké ty zbytky, kosti, občas něco třeba na přilepšenou, ale když se bavím se svou 85 letou babičkou co dávali dřív psům tak mi řekla no zbytky a šrot se rozdělilo mezi prase, psa a slepice a psi se jim dožívali skoro 20 let, byli to většinou ořeši, ale i tak si pořád říkám jak to? vždyť teď když dáte psovi zbytky od stolu tak se zblije, dostane zánět žaludku atd...teda aspoň u nás to tak bylo a to se snažíme kupovat taste of wild a dáváme ještě maso. a všichni hlásaj psovi zbytky nepatří, jasně že dřív nebylo tolik exotického koření atd co je teď ale i tak je to zajímavé.

31.8.2015 11:48
anonymx

XXX.XXX.27.66

A co je na tom divného? Nezapomeňte, že dřív skutečně přežívali jen ti nejsilnější. Nikdo neřešil inseminaci, císařský řez, piplání neživotných štěňat apod.
Na vesnici se tímhle nikdo nezabýval a jestli pes přežil nebo "chcípl", tak to bylo jedno.

31.8.2015 12:04

alda082 napsal(a):
K tomu žrádlu víte co mě vždycky strašně zajímalo...dřív byl pes na hlídání, prostě na dvorku většinou non stop venku, dostával nějaké ty zbytky, kosti, občas něco třeba na přilepšenou, ale když se bavím se svou 85 letou babičkou co dávali dřív psům tak mi řekla no zbytky a šrot se rozdělilo mezi prase, psa a slepice a psi se jim dožívali skoro 20 let, byli to většinou ořeši, ale i tak si pořád říkám jak to? vždyť teď když dáte psovi zbytky od stolu tak se zblije, dostane zánět žaludku atd...teda aspoň u nás to tak bylo a to se snažíme kupovat taste of wild a dáváme ještě maso. a všichni hlásaj psovi zbytky nepatří, jasně že dřív nebylo tolik exotického koření atd co je teď ale i tak je to zajímavé.

Pes se musí naučit postupně od mala. Pokud dáte psovi co byl celý život na granulích zbytky od stolu tak se opravdu zblije a některý i pojde. Pro to na to psy odmalička postupně navykám, nechci chcípáky kteří ukradnou kolečko salámu a pak stráví týden na kapačkách. Takže u nás taky psi dostávají všechno, občas i zbytek něčeho kořeněného a nezeblijou se.Ale stejně se mě nedožijou 20 let, většinou tak 13 a konec. nevím co v tom je a proč, ale krmení určitě, v granulích jsou sračky ale i v mase pro lidi, krávy, prasata, kuřata do všeho se cpe chemie, takže je jedno jestli jí pes sežere v granulích nebo v barfu, prostě je tam.

31.8.2015 12:21

No, s tím dožíváním 20ti let obecně u vesnických vořechů - za prvé to je v podstatě lidové rčení, které není doloženo žádnými statistikami. Za druhé nejedna babička vzpomínající na to, jak se jejich Alík dožil 20ti let poněkud opomněla(zapomněla) skutečnost, že do těch 20ti let se ti Alíci vlezli cca 3 (prvního přejelo auto, druhý...a ten třetí se dožil těch 20ti...počítáno od pořízení prvního).

"Omezení je nesmysl, protože proč omezovat vynikající jedince, které chov evidentně zlepšují?"
Protože, dle početnosti plemene, nekontrolovaným používání úzkého okruhu plemeníků (mimochodem to, že je pes skutečně zlepšovatel, lze usoudit až po více letech, kdy už jeho potomci mají potomky atd.) velice rychle dojde k zúžení genetického fondu a to se vždy negativně projeví. A pokud chovatelský klub disponuje tak vzdělanými lidmi, kteří dokážou vyhodnotit psa jako zlepšovatele ( ), tak zcela jistě není problém povolení více krytí zavést do chovatelského řádu.

31.8.2015 12:27
Žaneta kocková

XXX.XXX.167.32

alda082 napsal(a):

Ano, někteří psi se jim dožívali skoro 20 let, ale na to padlo x dalších psů, co umřelo dost brzo.

Já si takhle pamatuju, kolik psů se vystřídalo na vesnici u příbuzných, podobně živených...

31.8.2015 12:30
Dasvo

XXX.XXX.101.12

umpa.lumpa napsal(a):

Musím se Lexaurin zastat! Znám velmi podobnou situaci - u jednoho vrhu barva narozených štěňat neodpovídala barvě údajného otce, u jiného chovatele došlo dvakrát ke změně nahlášeného krycího psa (jeden pes byl zapsán jakože kryl, potom to chovatel změnil na jiného a nakonec znovu změnil na toho prvního). V prvním případě chovatelka jen pozměnila barvy uvedené v PP ve druhém se za známého velkého chovatele postavilo vedení klubu pro plemeno. nic se neřešilo ani v jednom případě!
Pokud budete chtít něco hlásit řešit, potvrzovat nebo vyvracet budete za kverulanta, potížistu a bl.ce. není to vůbec jednoduché a je to běh na dlouhou trať, jestli má vůbec nějaký smysl. bohužel ani chov s PP není úplně cistý! Ale pořád je lepší než nekontrolované a nekontrolovatelné množení bezpapíráků!

31.8.2015 12:54
hlozi

XXX.XXX.97.26

A proto třikrát hurááá !
kupujte JEN psy bez PP a za pár let si nekoupíte žádné plemeno, ale jen universálního vořecha :-D.

31.8.2015 13:13
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ne ne, proto nepodvádět a nekazit psům s PP renomé a genetickou výbavu...

31.8.2015 13:19
anonymx

XXX.XXX.228.207

Ale vzdyt je to tak jednoduche. Testy DNA do.chov. radu a mate po problemech.

31.8.2015 16:40
Dasvo

XXX.XXX.101.12

anonymx napsal(a):
Ale vzdyt je to tak jednoduche. Testy DNA do.chov. radu a mate po problemech.

Prosaďte to! na členské schůzi se sejde pět lidí a stopadesát plných mocí... Kdo myslíte že vyhraje v prosazení čehokoliv, co se vedení nelíbí?!
Znova opakuju jsem jednoznačně jen a pouze PRO chov s PP, ale v životě prostě není vše růžové a dokonalé.

31.8.2015 18:37
Saska28

XXX.XXX.127.0

...píše člověk z množírny.

31.8.2015 18:43
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Dasvo napsal(a):
Prosaďte to! na členské schůzi se sejde pět lidí a stopadesát plných mocí... Kdo myslíte že vyhraje v prosazení čehokoliv, co se vedení nelíbí?!
Znova opakuju jsem jednoznačně jen a pouze PRO chov s PP, ale v životě prostě není vše růžové a dokonalé.

Tak nejak a jinak, diky za podporu.
Mimochodem cekam na vyjadreni Umpa lumpy, k info, ktere jsem ji poskytla..

31.8.2015 18:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Saska28 napsal(a):

Ale blbost, nebo si opravdu myslite, ze v chovu s PP je vse ciste jako lilie? To by to nesmeli ridit lidi...

31.8.2015 20:40
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Saska28 napsal(a):

Saska28 to myslíte mě? a jestli ano, četla jste co jsem napsal?

1.9.2015 02:38
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):
Tak nejak a jinak, diky za podporu.
Mimochodem cekam na vyjadreni Umpa lumpy, k info, ktere jsem ji poskytla..

Posílala jste "umpa.lumpa" info do SZ, smím-li se zeptat? Také mě zajímá jak to dopadlo/dopadne.

1.9.2015 08:04
samain

XXX.XXX.163.17

alda082 napsal(a):
Neházím špínu na všechny, vlastně téměř na nikoho, jen jsem napsala jak jsem to viděla já.nejsem pro šílené množení psů ať už s PP nebo bez, psů je tolik že je to až hrozivé, a pokud by měl být nějaký kontrolovatelný chov čož by měl být a přísný, tak bych byla pro aby fena měla za život štěňata pouze 2 x a krycí pes aby měl taky omezený počet skoků za život, protože začínám mít pocit, že v ČR to začíná být dost zdegenerované a upozorňuji že se stále bavím o boxerech. Věřím že dalšího psa bude chtít manžel opět s PP ale taky vím že jednoho psa mít nikdy nebudeme a zbytek si stejně zase vezmu nějaké nechtěné křížence z útulku nebo zadarmo od někoho k adopci.

Jestli jste četla příspěvek na který reaguje pořádně, mohla jste se dočíst toto:

Takže pokud tady (kdokoli) melete. Věta tedy nebyla myšlena na vás nebo výhradně na vás.
Kryptorchysmus přenáší pes i fena. Ovšem fena ho může přenášet v dominantní formě, pes jenom v recesivní, pokud sám není postižený. Ale to v chovu být nesmí ( a prosím, nevytahovat zase různé podvodníky, kteří dají svému jdnokulčákovi silikonový implantát. Může být, ale je třeba to dokázat). Řády vyžadují obě kulky napříč plemeny.
Štěňata 2x za život - je to blbost. Fena se štěňaty "ztratí" maximálně půl roku. Počítám i březost a reknvalescenci. Jistě, jsou plemena u kterých je to podstatná část života, ale jsou i taková, u kterých je to nepatrný zlomek.
Březost, porod a kojení není nemoc a je-li o fenu řádně pečováno, samzřejmě může mít víc vrhů bez následků.

Omezený počet skoků do roka tu kdysi býval. Nevím, to neřeším. U našeho plemene, když si pes mimo domovskou chovku ve které působí vrzne i jinde, tak je to událost.
První z mých američanů má asi 7 krytí mimo můj chov - a všechny v zahraničí.

1.9.2015 08:18
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

fikovnice napsal(a):
Posílala jste "umpa.lumpa" info do SZ, smím-li se zeptat? Také mě zajímá jak to dopadlo/dopadne.

Ano, posílala, čekám...

1.9.2015 08:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Žaneta kocková napsal(a):

souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík