Nejmenší štěně z vrhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2015 17:24
Frapé

XXX.XXX.7.128

Chtěla bych se zeptat, vzali jste si někdo nejmenší a zatím i nejdrobnější štěně z vrhu a ono dorostlo do velikosti sourozenců nebo zůstalo pořád to nejmenší a nejdrobnější?

1.9.2015 17:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Většinou ano, mám zkušenost, že výrazně nejmenší štěně malým zůstane, i když jsou i výjimky, ale to spíš tehdy, když ten rozdíl ve štěňatech není velký. Něco málo se dá dohnat dobrou stravou, ale velikost je dána spíše geneticky. Sama si u některých plemen vybírám právě to nejmenší štěně, u jiných to největší. Záleží na plemeni a na tom, co od něj v budoucnu očekávám.

1.9.2015 17:36
Markéta80

XXX.XXX.176.2

My máme nejmenší a asi menší bude i když chovatelka říkala že ani sourozenci obříci nebudou, matka 2,4kg a otec 2,2kg. naše má v 8m 1,8kg

1.9.2015 17:43
mgtka

XXX.XXX.22.114

Moje kavalírky byly obě nejmenší z vrhu (ale nevím o kolik byly menší oproti standardu). Jedna dorostla do normální velikosti, druhá taková drobnější zůstala.
Ale zrovna včera jsem koukala do PP a ta, co mi zůstala menší měla cca stejně drobnou matku, druhá měla rodiče standartně vysoké, takže bych asi pátrala u rodičů či prarodičů.

1.9.2015 17:45
Frapé

XXX.XXX.7.128

Co mám jezevčici tak ta byla a je nejmenší z vrhu, toto je ale pejsek ještě ke všemu RR. Zatím je mu měsíc, tak těžko soudit, kolik ještě poporoste. Ten nejmohutnější je už bohužel dlouho zadán a tento prcek, ušlápnutej mě něčím chytil za srdce. Takové malé ošklivé káčátko to zatím je.

1.9.2015 18:49
brebera

XXX.XXX.31.114

Mně se tak v polovině případech stane, že to nejmenší štěně je nakonec největší. Rodiče si z jednoho mého vrhu brali nejmenšího pejska a je to pořádný macek. Chtěli sice malého prďolku, ale za chlapáka jsou taky rádi.

1.9.2015 20:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Frapé napsal(a):
Co mám jezevčici tak ta byla a je nejmenší z vrhu, toto je ale pejsek ještě ke všemu RR. Zatím je mu měsíc, tak těžko soudit, kolik ještě poporoste. Ten nejmohutnější je už bohužel dlouho zadán a tento prcek, ušlápnutej mě něčím chytil za srdce. Takové malé ošklivé káčátko to zatím je.

No, snad víte, jak to ošklivé káče nakonec dopadlo .

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2015 21:00

Vzali jsme si nejmenší štěně z vrhu, dokonce kvůli tomu bylo za poloviční cenu.Své sourozence dorostl a některé i přerostl.Toto z něj vyrostlo.

1.9.2015 21:12
Frapé

XXX.XXX.7.128

rapotacka11 napsal(a):
No, snad víte, jak to ošklivé káče nakonec dopadlo .

To si právě taky říkám

1.9.2015 21:15
Frapé

XXX.XXX.7.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vzali jsme si nejmenší štěně z vrhu, dokonce kvůli tomu bylo za poloviční cenu.Své sourozence dorostl a některé i přerostl.Toto z něj vyrostlo.

Pořádnej kus psa

2.9.2015 05:54
lmusa

XXX.XXX.41.2

U nás taky ten nejmenší je nyní největší A to měl po narození poloviční váhu než jeho sourozenci Myslela jsem, že takového prcka nikdo nebude chtít a zůstane mi doma. Nakonec byl na něj "pořadník" :D.

2.9.2015 07:11
scylla

XXX.XXX.150.32

Frapé napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, vzali jste si někdo nejmenší a zatím i nejdrobnější štěně z vrhu a ono dorostlo do velikosti sourozenců nebo zůstalo pořád to nejmenší a nejdrobnější?

Brali jsme si nejmenší fenku z vrhu, v dospělosti byla z vrhu z fenek největší.

2.9.2015 07:59
lev

XXX.XXX.253.186

Záleží co má v genech. Prozkoumejte předky a jejich sourozence.

2.9.2015 09:46
samain

XXX.XXX.171.37

Stalo se. Fenka se narodila s průměrnou porodní váhou. Zaostávat začala až pak. Od třech měsíců zas začala dohánět.
Jiná fenka se narodila maličká ale byla tak aktivní, že nakonec přerostla ostatní fenky. No a teď mám maličkou fenku, která se narodila malá a mrtvá a je malá, ale velmi živá. No a teď mi připadá, že kapku začíná dotahovat (4 měsíce).

2.9.2015 11:29

Když jsme si brali našeho afgánskýho chrťáka, tak jeho bratr byl výrazně menší (již zamluven, byl o 3000, - levnější ), v dospělosti měli oba psi maximální kohoutkovou výšku...byli ve stejné barvě, pro cizího člověka k nerozeznání

2.9.2015 12:39
tessie97

XXX.XXX.220.26

Já kupovala jorka bez papírů(rodiče neodpovídali standardu), proto byla štěňátka levnější a záměrně jsme si vzali nejmenšího chlapečka z vrhu, že bude menšího vzrůstu a teď je ještě větší jak rodiče.

2.9.2015 12:40

tessie97 napsal(a):
Já kupovala jorka bez papírů(rodiče neodpovídali standardu), proto byla štěňátka levnější a záměrně jsme si vzali nejmenšího chlapečka z vrhu, že bude menšího vzrůstu a teď je ještě větší jak rodiče.

2.9.2015 12:46
tessie97

XXX.XXX.220.26

Je zajímavé, že ostatní jeho předci jsou s PP(prarodiče jeho rodičů také vlastnili majitelé rodičů mého pejska) a vzrůstově byli ve standardu a maminka mého pejska jim narostla...a moje nejmenší štěně je najednou větší jak ona :D.

2.9.2015 13:20

tessie97 napsal(a):
Je zajímavé, že ostatní jeho předci jsou s PP(prarodiče jeho rodičů také vlastnili majitelé rodičů mého pejska) a vzrůstově byli ve standardu a maminka mého pejska jim narostla...a moje nejmenší štěně je najednou větší jak ona :D.

A kolik měří a váží?

2.9.2015 13:26
tessie97

XXX.XXX.220.26

Hodně :D měří ve výsledku 30 cm a váží přes 4 kg, podle veta má těžší kosti, takže zátěž(agility apod.) děláme jen doma pro zábavu cca 2x za měsíc :/ Máma měla těch 3,6 kg a měřila 26 cm.

2.9.2015 13:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

tessie97 napsal(a):
Hodně :D měří ve výsledku 30 cm a váží přes 4 kg, podle veta má těžší kosti, takže zátěž(agility apod.) děláme jen doma pro zábavu cca 2x za měsíc :/ Máma měla těch 3,6 kg a měřila 26 cm.

A proč nemuže zatěž ma nějake zdravotni problemy, kulha nebo tak něco ?

2.9.2015 13:44
kachna

XXX.XXX.188.76

Frapé napsal(a):

Zůstalo, ale obě, co jsme si takhle brali, měli horší zdraví. Osobně bych si vybrala už jinak. Možná.

2.9.2015 13:51
tessie97

XXX.XXX.220.26

Nemá, jen vet řekl, že když má pes těžší kosti, tak by se mu neměly moc zatěžovat nohy a klouby, což u agilit je :/ Ale chodíme i na dvouhodinové projdy, protože je hrozně aktivní(jsou mu 3 roky) a každý den, nebo obden trénujeme různé cviky z dog dancingu, poslušnost atp.
Jinak nikdy s nohama nic neměl, ani nemá zdravotní problémy, v poslední době máme jen sušší pokožku a to je nejvážnější, co mu kdy bylo.

2.9.2015 13:53

tessie97 napsal(a):
Nemá, jen vet řekl, že když má pes těžší kosti, tak by se mu neměly moc zatěžovat nohy a klouby, což u agilit je :/ Ale chodíme i na dvouhodinové projdy, protože je hrozně aktivní(jsou mu 3 roky) a každý den, nebo obden trénujeme různé cviky z dog dancingu, poslušnost atp.
Jinak nikdy s nohama nic neměl, ani nemá zdravotní problémy, v poslední době máme jen sušší pokožku a to je nejvážnější, co mu kdy bylo.

A čím krmíte?

2.9.2015 13:56
tessie97

XXX.XXX.220.26

A čím krmíte?

Krmíme Platinem, je to zatím jediné krmivo, které pejsek přijímá bez masa navíc, nebo kapsičky apod. Když byl malý, tak jedl normálně suché, ale pak si začal vybírat a ani Acanu a podobná krmiva mi nechtěl a nebo mu chuť vydržela 3 dny.

2.9.2015 13:59

tessie97 napsal(a):
Krmíme Platinem, je to zatím jediné krmivo, které pejsek přijímá bez masa navíc, nebo kapsičky apod. Když byl malý, tak jedl normálně suché, ale pak si začal vybírat a ani Acanu a podobná krmiva mi nechtěl a nebo mu chuť vydržela 3 dny.

Tak snad Vám to vydrží, kdyby ne, tak začněte krmit normálně po domácku.

2.9.2015 14:04
tessie97

XXX.XXX.220.26

To by mě naši asi hnali hodně rychle, já jezdím do školy a vracím se k večeru, takže by to bylo na nich.

2.9.2015 14:07

tessie97 napsal(a):
To by mě naši asi hnali hodně rychle, já jezdím do školy a vracím se k večeru, takže by to bylo na nich.

Ále neblázněte na vaření, navíc pro takoveho prcka není nic strašného a navíc to vyjde i laciněji než superhypermega skvělé granule smajlík

2.9.2015 14:09
tessie97

XXX.XXX.220.26

Složitého ne, ale přišla by mi odpověď ve stylu, že pes je můj a že já to stíhat nebudu. Ale kdyby to nešlo, tak tuším, že mi nic jiného nezbyde, ale zatím má tyto granule nejdéle a jí je s chutí.

2.9.2015 14:15

tessie97 napsal(a):
Složitého ne, ale přišla by mi odpověď ve stylu, že pes je můj a že já to stíhat nebudu. Ale kdyby to nešlo, tak tuším, že mi nic jiného nezbyde, ale zatím má tyto granule nejdéle a jí je s chutí.

Jak říkám, až se Vám vykašle na Platinum, tak uvařit maso s přílohou trvá nanejvýš 15min a v lednici vydrží týden.

2.9.2015 14:20
ivulka2

XXX.XXX.155.174

tessie97 napsal(a):

To je pěkna blbost pokud pes nekulha a nema žadne zdravotni problemy tak muže dělat cokoliv včetně agi, těžke kosti... klidně začněte s pejskem dělat to co vas bude bavit a veterinaři nejsou vždy ti nechytřejši v tomto směru.
A pokud ma tedy pejsek 30 cm v kohoutku tak vaha 4 kg neni zas nějak moc.

2.9.2015 14:27
tessie97

XXX.XXX.220.26

Vet to řekl, když začal růst, tak jsem začala mírnit aktivity, protože rodiče pořád co říkal doktor, však to znáte...no a zůstal z toho takový koníček, protože se střední přišlo méně času a dělat agility závodně bych nestíhala, když se vracím i kolem 6 hodiny
Ale zase jsem mu nemohla vše co děláme odepřít úplně, protože jeho radost, když ho chválím je opravdu obrovská a pak se z něj těším i já, protože vidím jak se směje.
on má o něco víc, prostě jsem se smířila s tím, že to není "pes do kabelky"

2.9.2015 14:28
koňadra

XXX.XXX.128.31

ivulka2 napsal(a):
To je pěkna blbost pokud pes nekulha a nema žadne zdravotni problemy tak muže dělat cokoliv včetně agi, těžke kosti... klidně začněte s pejskem dělat to co vas bude bavit a veterinaři nejsou vždy ti nechytřejši v tomto směru.

Taky bych neviděla problém, proč s přerostlým yorkem nedělat agility? A že má těžší kosti? No a co, alespoň právě víc vydrží - a kdo ví, jak to s těmi kostmi je. Veterináři taky nevědí všechno. Obávala bych se nějak přehnaně cvičit jen kdyby měl nějaké problémy s klouby.

2.9.2015 14:30
conty

XXX.XXX.103.249

Frapé napsal(a):

Taky jsem to udělala proti všem předsudkům Akorát jme chtěli malýho strakatýho, tak jsme jeli okouknout štěňata, ze kterých jsme vybírali někde v předsíni. Rodiče jsem neviděla. Nakonec jsme vybrali to nejmrňavější, nejospalejší štěňátko, takovýho, vejškrabka", jako že jej stejně chceme jen na mazlení. Vyrostl z něj krásnej střeďák. A všichni jsme z něj, urvaní"

2.9.2015 14:34
tessie97

XXX.XXX.220.26

Od sportovních agilit mě také odrazuje pohled veřejnosti na psi bez PP či obyčejné voříšky. Jedna polovina lidí mi psisko chválí jak je krásnej a druhá špatně kouká se svým dokonalým "mini" jorkem

2.9.2015 19:09
koňadra

XXX.XXX.128.31

tessie97 napsal(a):
Od sportovních agilit mě také odrazuje pohled veřejnosti na psi bez PP či obyčejné voříšky. Jedna polovina lidí mi psisko chválí jak je krásnej a druhá špatně kouká se svým dokonalým "mini" jorkem

Dělejte to, co baví vás a vašeho psa. Život je dost krátký na to, abyste něco nedělala jen kvůli nějakým hloupým řečem. Agility, alespoň na "rekreační" úrovni, snad lze dělat i s "voříškem", ne?

Neregistrovaný uživatel

3.9.2015 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.113

Jojo, taky mám nejmenšího psa z vrhu... Hravě dorostl své sourozence
Růst je dán geny a výživou. Nejednou se stalo, že i to nejmenší štěně z vrhu své sourozence přerostlo.
Na druhé fotce z leva Ištar (můj pes), jeho sestra Issy a Indiana Dixi a nevlastní sourozenec Jogi.

3.9.2015 11:20
scylla

XXX.XXX.147.84

ivulka2 napsal(a):

To je pěkná blbost, co píšete.

3.9.2015 11:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

6.9.2015 01:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Ále neblázněte na vaření, navíc pro takoveho prcka není nic strašného a navíc to vyjde i laciněji než superhypermega skvělé granule smajlík

Tak já to mám úplně nejjednodušší - u koček krmím převážně syrovým masem a psovi též zachutnalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík