Většinou ano, mám zkušenost, že výrazně nejmenší štěně malým zůstane, i když jsou i výjimky, ale to spíš tehdy, když ten rozdíl ve štěňatech není velký. Něco málo se dá dohnat dobrou stravou, ale velikost je dána spíše geneticky. Sama si u některých plemen vybírám právě to nejmenší štěně, u jiných to největší. Záleží na plemeni a na tom, co od něj v budoucnu očekávám.
Moje kavalírky byly obě nejmenší z vrhu (ale nevím o kolik byly menší oproti standardu). Jedna dorostla do normální velikosti, druhá taková drobnější zůstala.
Ale zrovna včera jsem koukala do PP a ta, co mi zůstala menší měla cca stejně drobnou matku, druhá měla rodiče standartně vysoké, takže bych asi pátrala u rodičů či prarodičů.
Co mám jezevčici tak ta byla a je nejmenší z vrhu, toto je ale pejsek ještě ke všemu RR. Zatím je mu měsíc, tak těžko soudit, kolik ještě poporoste. Ten nejmohutnější je už bohužel dlouho zadán a tento prcek, ušlápnutej mě něčím chytil za srdce. Takové malé ošklivé káčátko to zatím je.
Frapé
napsal(a):
Co mám jezevčici tak ta byla a je nejmenší z vrhu, toto je ale pejsek ještě ke všemu RR. Zatím je mu měsíc, tak těžko soudit, kolik ještě poporoste. Ten nejmohutnější je už bohužel dlouho zadán a tento prcek, ušlápnutej mě něčím chytil za srdce. Takové malé ošklivé káčátko to zatím je.
No, snad víte, jak to ošklivé káče nakonec dopadlo .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vzali jsme si nejmenší štěně z vrhu, dokonce kvůli tomu bylo za poloviční cenu.Své sourozence dorostl a některé i přerostl.Toto z něj vyrostlo.
U nás taky ten nejmenší je nyní největší A to měl po narození poloviční váhu než jeho sourozenci Myslela jsem, že takového prcka nikdo nebude chtít a zůstane mi doma. Nakonec byl na něj "pořadník" :D.
Stalo se. Fenka se narodila s průměrnou porodní váhou. Zaostávat začala až pak. Od třech měsíců zas začala dohánět.
Jiná fenka se narodila maličká ale byla tak aktivní, že nakonec přerostla ostatní fenky. No a teď mám maličkou fenku, která se narodila malá a mrtvá a je malá, ale velmi živá. No a teď mi připadá, že kapku začíná dotahovat (4 měsíce).

Když jsme si brali našeho afgánskýho chrťáka, tak jeho bratr byl výrazně menší (již zamluven, byl o 3000, - levnější ), v dospělosti měli oba psi maximální kohoutkovou výšku...byli ve stejné barvě, pro cizího člověka k nerozeznání

tessie97
napsal(a):
Já kupovala jorka bez papírů(rodiče neodpovídali standardu), proto byla štěňátka levnější a záměrně jsme si vzali nejmenšího chlapečka z vrhu, že bude menšího vzrůstu a teď je ještě větší jak rodiče.

tessie97
napsal(a):
Je zajímavé, že ostatní jeho předci jsou s PP(prarodiče jeho rodičů také vlastnili majitelé rodičů mého pejska) a vzrůstově byli ve standardu a maminka mého pejska jim narostla...a moje nejmenší štěně je najednou větší jak ona :D.
A kolik měří a váží?
Frapé
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, vzali jste si někdo nejmenší a zatím i nejdrobnější štěně z vrhu a ono dorostlo do velikosti sourozenců nebo zůstalo pořád to nejmenší a nejdrobnější?
Zůstalo, ale obě, co jsme si takhle brali, měli horší zdraví. Osobně bych si vybrala už jinak. Možná.
Nemá, jen vet řekl, že když má pes těžší kosti, tak by se mu neměly moc zatěžovat nohy a klouby, což u agilit je :/ Ale chodíme i na dvouhodinové projdy, protože je hrozně aktivní(jsou mu 3 roky) a každý den, nebo obden trénujeme různé cviky z dog dancingu, poslušnost atp.
Jinak nikdy s nohama nic neměl, ani nemá zdravotní problémy, v poslední době máme jen sušší pokožku a to je nejvážnější, co mu kdy bylo.

tessie97
napsal(a):
Nemá, jen vet řekl, že když má pes těžší kosti, tak by se mu neměly moc zatěžovat nohy a klouby, což u agilit je :/ Ale chodíme i na dvouhodinové projdy, protože je hrozně aktivní(jsou mu 3 roky) a každý den, nebo obden trénujeme různé cviky z dog dancingu, poslušnost atp.
Jinak nikdy s nohama nic neměl, ani nemá zdravotní problémy, v poslední době máme jen sušší pokožku a to je nejvážnější, co mu kdy bylo.
A čím krmíte?
napsal(a):
A čím krmíte?
Krmíme Platinem, je to zatím jediné krmivo, které pejsek přijímá bez masa navíc, nebo kapsičky apod. Když byl malý, tak jedl normálně suché, ale pak si začal vybírat a ani Acanu a podobná krmiva mi nechtěl a nebo mu chuť vydržela 3 dny.

tessie97
napsal(a):
Krmíme Platinem, je to zatím jediné krmivo, které pejsek přijímá bez masa navíc, nebo kapsičky apod. Když byl malý, tak jedl normálně suché, ale pak si začal vybírat a ani Acanu a podobná krmiva mi nechtěl a nebo mu chuť vydržela 3 dny.
Tak snad Vám to vydrží, kdyby ne, tak začněte krmit normálně po domácku.

tessie97
napsal(a):
To by mě naši asi hnali hodně rychle, já jezdím do školy a vracím se k večeru, takže by to bylo na nich.
Ále neblázněte na vaření, navíc pro takoveho prcka není nic strašného a navíc to vyjde i laciněji než superhypermega skvělé granule

tessie97
napsal(a):
Složitého ne, ale přišla by mi odpověď ve stylu, že pes je můj a že já to stíhat nebudu. Ale kdyby to nešlo, tak tuším, že mi nic jiného nezbyde, ale zatím má tyto granule nejdéle a jí je s chutí.
Jak říkám, až se Vám vykašle na Platinum, tak uvařit maso s přílohou trvá nanejvýš 15min a v lednici vydrží týden.
tessie97
napsal(a):
To je pěkna blbost pokud pes nekulha a nema žadne zdravotni problemy tak muže dělat cokoliv včetně agi, těžke kosti... klidně začněte s pejskem dělat to co vas bude bavit a veterinaři nejsou vždy ti nechytřejši v tomto směru.
A pokud ma tedy pejsek 30 cm v kohoutku tak vaha 4 kg neni zas nějak moc.
Vet to řekl, když začal růst, tak jsem začala mírnit aktivity, protože rodiče pořád co říkal doktor, však to znáte...no a zůstal z toho takový koníček, protože se střední přišlo méně času a dělat agility závodně bych nestíhala, když se vracím i kolem 6 hodiny
Ale zase jsem mu nemohla vše co děláme odepřít úplně, protože jeho radost, když ho chválím je opravdu obrovská a pak se z něj těším i já, protože vidím jak se směje.
on má o něco víc, prostě jsem se smířila s tím, že to není "pes do kabelky"
ivulka2
napsal(a):
To je pěkna blbost pokud pes nekulha a nema žadne zdravotni problemy tak muže dělat cokoliv včetně agi, těžke kosti... klidně začněte s pejskem dělat to co vas bude bavit a veterinaři nejsou vždy ti nechytřejši v tomto směru.
Taky bych neviděla problém, proč s přerostlým yorkem nedělat agility? A že má těžší kosti? No a co, alespoň právě víc vydrží - a kdo ví, jak to s těmi kostmi je. Veterináři taky nevědí všechno. Obávala bych se nějak přehnaně cvičit jen kdyby měl nějaké problémy s klouby.
Frapé
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, vzali jste si někdo nejmenší a zatím i nejdrobnější štěně z vrhu a ono dorostlo do velikosti sourozenců nebo zůstalo pořád to nejmenší a nejdrobnější?
Taky jsem to udělala proti všem předsudkům Akorát jme chtěli malýho strakatýho, tak jsme jeli okouknout štěňata, ze kterých jsme vybírali někde v předsíni. Rodiče jsem neviděla. Nakonec jsme vybrali to nejmrňavější, nejospalejší štěňátko, takovýho, vejškrabka", jako že jej stejně chceme jen na mazlení. Vyrostl z něj krásnej střeďák. A všichni jsme z něj, urvaní"
tessie97
napsal(a):
Od sportovních agilit mě také odrazuje pohled veřejnosti na psi bez PP či obyčejné voříšky. Jedna polovina lidí mi psisko chválí jak je krásnej a druhá špatně kouká se svým dokonalým "mini" jorkem
Dělejte to, co baví vás a vašeho psa. Život je dost krátký na to, abyste něco nedělala jen kvůli nějakým hloupým řečem. Agility, alespoň na "rekreační" úrovni, snad lze dělat i s "voříškem", ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.113
Jojo, taky mám nejmenšího psa z vrhu... Hravě dorostl své sourozence
Růst je dán geny a výživou. Nejednou se stalo, že i to nejmenší štěně z vrhu své sourozence přerostlo.
Na druhé fotce z leva Ištar (můj pes), jeho sestra Issy a Indiana Dixi a nevlastní sourozenec Jogi.
ivulka2
napsal(a):
To je pěkná blbost, co píšete.