Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli vám pes po TOTW přibírá, protože máme 16 měsíčního hovawarta a teď je hodně hubený, jak byl mladší tak byl krmen RC a byl tak trochu špekoun :D ale na doporučení chovatelky jsme trochu zhubli, níceméně teď nemůžem zas přibrat.
Jinak náš druhý hovík má ten stejný problém ale tomu je zas 7 roků, byl krmen Chicopee, on byl vždy hubený, protože je strašně vybíravý a jen tak něco nesní.
Takže jsme změnili granule na TOTW a teď čekáme, jinak psům moc chutnají, hlavně tomu staršímu, ještě jsem ho neviděl se tak těšit na ranní a večerní krmení.
Děkuji K.
Moje HW po TOTW netloustla, byla to mohutná fena se silnou kostrou a tyhle granulky (a First Mate) ji seděly naprosto bez problémů. Pokud se podíváte na složení RC, není divu, že byl váš peso tlustý - je to samé obilí a s kvalitní vyváženou stravou s velkým obsahem masa to nemá nic společného. Udělali jste s přechodem na tuto značku dobře
Zdravím, taky krmím totw, mám roční bílou švýcarku od 3 měsíců krmena těmito granulemi. Před vedry byla dávka 300 - 340g/denní dávka + 2x do týdne trochu masa a měla 30kg a to už mě připadala oplácanější. Ted sežere tak 3/4 a má 27kg a je akorátní. kříženka jezevčíka, co byla furt jak vytáhla nudle, tak co má tyhle granule tak nabrala nějaký kilčo navíc Nám granule sedí, bílá fena mi po nich nerezne a moc holkám chutnají.
manbea
napsal(a):
Moje HW po TOTW netloustla, byla to mohutná fena se silnou kostrou a tyhle granulky (a First Mate) ji seděly naprosto bez problémů. Pokud se podíváte na složení RC, není divu, že byl váš peso tlustý - je to samé obilí a s kvalitní vyváženou stravou s velkým obsahem masa to nemá nic společného. Udělali jste s přechodem na tuto značku dobře
Ano, právě kvůli složení jsem se rozhodl změnit granule, hlavně kvůli tomu mladému je s PP, né že kdyby mladý nebyl, tak starému nic nezměním, ale mu ty chicopee chutnaly a dlouho jsme je vybírali, prostě mu sedly, ten mladý by žral i šutry takže u něj se musí vybírat podle složení :D.
koldy
napsal(a):
Ano, právě kvůli složení jsem se rozhodl změnit granule, hlavně kvůli tomu mladému je s PP, né že kdyby mladý nebyl, tak starému nic nezměním, ale mu ty chicopee chutnaly a dlouho jsme je vybírali, prostě mu sedly, ten mladý by žral i šutry takže u něj se musí vybírat podle složení :D.
Kdybyste potřebovali zhubnout - mě pes (už jiné plemeno) velmi výrazně zhubnul po Annameat. Jsou to prvotřídní, bezobilné granule s vysokým obsahem masa, bez chemických konzervantů, příchutí, barviv atd. Můžete je když tak zkusit jako alternativu. My jsme od nich ustoupili, protože to zhubnutí bylo razantní, nicméně pes je dobře trávil, byl plný energie a stále s pěknou srstí.
manbea
napsal(a):
Kdybyste potřebovali zhubnout - mě pes (už jiné plemeno) velmi výrazně zhubnul po Annameat. Jsou to prvotřídní, bezobilné granule s vysokým obsahem masa, bez chemických konzervantů, příchutí, barviv atd. Můžete je když tak zkusit jako alternativu. My jsme od nich ustoupili, protože to zhubnutí bylo razantní, nicméně pes je dobře trávil, byl plný energie a stále s pěknou srstí.
Ještě dodatek - (odklikla jsem příspěvek omylem dříve) - tento samý pes se na TOTW spravil a drží si optimální váhu. Samozřejmě záleží také na energetickém výdeji, to musíte posoudit sám, jak velká dávka granulí je pro vaše hovíky optimální.
TOTW mohu jen doporučit, našemu psovi sedly. Sice trošku přibral, ale je to spíš tím, že mu dávám víc než by potřeboval, protože mu ty granule moc chutnají a vypadá furt hladově. Přešli jsme z Acany, ze které měl časo průjem a rezavou srst. Teď je krásně bíly a srst se mu leskne. Ještě chci zkusit již zmiňovaný Essential, ten je ještě o chlup lepší.
Děkuji, naším psům také moc chutnají, doufám že se zlepší i srst, hlavně u staršího, protože má rezavé chlupy.
Jinak jsem se díval i na Essential, vypadá docela super, no uvidíme jak se to vyvine.
Děkuji K.
Krásní hovawarti ! Na fotce moje Berry, která už není mezi námi .Foto ve 12 letech, kondice díky First Mate a TOTW.
Mě teda čubina po totw hubla.. ale ona je akční.. co mi pomáhá na přibrání, tak jsou kuřecí skelety. mají u nás v masně za dvacku kilo.. je na nich i kůže hlavně z krku kuřete a ta je tučná.. čubina má necelých třicet kilo a dávám když potřebujem přibrat tak tři denně, syrové, ke granulím.
Fena byla evidentně v dobré kondici, na 12 bych ji rozhodně netipnul
Děkuji za pochvalu, jinak kuřecí skelety občas dostanou, ale ten starší nemá rád nic tučného, takže kůže se ani nedotkne, to samé se děje když má maso s kůží a vrstvou tuku.
Jinak namáčíte svým psům granule? Já jsem dělal test a psí šli radši k namočeným.
K.
Také krmíme TOTW ale přešli jsme na Bizon protože se mi zdálo že po lossos víc žral trávu. Jinak prospívá dobře, srtst má pěknou a váha je myslím v pořadku,.
koldy
napsal(a):
Dobrý den,
tak skoro po 4 měsících krmení TOTW psi krásně přibrali (ten starší až moc :), jde na nich vidět, že se na krmení těší (hlavně ten starší, co u něj nebylo zvykem). Bál jsem se, že budou reznout a naštěstí se to nepotvrdilo.
Takže jsem velice spokojen.
K.
Tak to je super, že vám granulky sedly U totw se mi reznutí objevilo jen u červeného pytle myslím, že je to něco s bizonem, tak ten nekupuju. Jinak je to OK. Teď totw ještě prostřídávám i s těmi Essential Foods Beginning Large Breed( máme ještě 6 m. štěndo), aby holky měli trochu změnu a taky nejsou špatné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

koldy
napsal(a):
Já kupuji každý měsíc 2 pytle, pokaždé jiná příchuť, ale asi jim nejvíce zatím chutnaly Pacific stream, uvažuji, že zkusím i ten Essential, ale uvidím.
Pejska máte ve skvělé kondici :)
K.
Koldy, jestli chutnaly Pacific stream, po Essential nautical living, se jen oblízne. Až otevřete pytel, ucítíte samé rybky.