Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2015 22:42
tapinka85

XXX.XXX.160.140

Dobrý večer,

ráda bych se zeptala, jak nejlépe podpořit u bišonka vývoj svalstva? Jde o mladého pejska, kterému bude 9 měsíců. Zatím vyrostl, ale je to ještě hubená nudle. smajlík Krmený je kvalitními jehněčími granulkami carneeval. Pohyb má jako každý městský pejsek hlavně formou procházek a pobíhání na volno se psy nebo dětmi. Na sporty mi bohužel nezbývá při dvou dětech už moc času. Nasvalí sám a nebo je potřeba opravdu dělat něco extra? Děkuji za rady a tipy, jak mu pomoci. smajlík

5.9.2015 22:52
hunter

XXX.XXX.22.6

Ať se jedná o jakékoliv plemeno, základem je pohyb a kvalitní strava.
V 9-ti měsících je ještě ve vývinu, později nabere svalstvo sám od sebe. Podpořit to můžete přiměřenou zátěží, delší procházky v kopcovitém terénu nebo v nejlepším případě plaváním.

5.9.2015 23:18
noemi

XXX.XXX.64.236

tapinka85 napsal(a):
Dobrý večer,

ráda bych se zeptala, jak nejlépe podpořit u bišonka vývoj svalstva? Jde o mladého pejska, kterému bude 9 měsíců. Zatím vyrostl, ale je to ještě hubená nudle. smajlík Krmený je kvalitními jehněčími granulkami carneeval. Pohyb má jako každý městský pejsek hlavně formou procházek a pobíhání na volno se psy nebo dětmi. Na sporty mi bohužel nezbývá při dvou dětech už moc času. Nasvalí sám a nebo je potřeba opravdu dělat něco extra? Děkuji za rady a tipy, jak mu pomoci. smajlík

Až ukončí vývoj, vezměte ho každý týden o víkendu na 1 den společně s dětmi na túru do hor...a nebudete muset tento problém vůbec řešit.

Nevím proč, ale nějak je mi milejší fotka urousaného pejska v terénu než načesaného - čekajícího na výstavě...ale to je otázka osobních priorit. Omlouvám se za rýpnutí.

5.9.2015 23:25
tapinka85

XXX.XXX.160.140

Nevadí. smajlík On si užívá víc než dost. Ale to je fotka z dnešní výstavy. smajlík Maličko nám vytkla rozhodčí, že není ještě moc nasvalený. Tak jsem to sem dala pro ukázku..-) U nás je pejsek hlavně miláček rodiny! Jezdí a podniká s náma všechno. A jednou za čas holt musí ukázat, že je i výstavní. smajlík A já osobně myslím, že mu to nijak neuškodí.

6.9.2015 05:56
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
to co radí pisatelky nedemnou a to, že v 9měsícich je ještě ve vývinu je opravdu pravda. Paní posuzovatelka Vám neměla co vytknout jen podotknout.
No a k vaší otázce nic jiného jen kvalitní strava a to maso a ano aspoň jednou týdně tura pokud nejde každý den nějaký běh. Pokud jsou dětí větší tak by kulíška měly brávat už oni ven na ty svoje hrátky.
Pěkná pro mě fotka a já sama říkám, že i když jsou pejskové naši jak cukrová vata, ale když se jde tak šlapou i hory, když se dělá gaučink tak se poctivě leží a když se jde vystavovat tak to taky umíme. Prostě pes na vše.
S pozdravem Dája a BB.

10.9.2015 12:51
tapinka85

XXX.XXX.160.140

Děkuji za reakce. smajlík Tak budeme muset počkat, jak se náš mlaďas nasvalí. smajlík Kvalitně je krmený bez pochyb, bokem ještě občas dostává vhodné druhy čerstvého ovoce i zeleniny a někdy i maso. Dětičky s ním ještě samy chodit nemůžou. Obě jsou poměrně malé (5 let a 3,5 roku). V Praze nemyslitelné pustit takto malé děti ven, když nemáte dům se zahradou. Jednou týdně možná i více výšlap máme, tak uvidíme. smajlík

10.9.2015 13:05
ivulka2

XXX.XXX.155.174

tapinka85 napsal(a):
Děkuji za reakce. smajlík Tak budeme muset počkat, jak se náš mlaďas nasvalí. smajlík Kvalitně je krmený bez pochyb, bokem ještě občas dostává vhodné druhy čerstvého ovoce i zeleniny a někdy i maso. Dětičky s ním ještě samy chodit nemůžou. Obě jsou poměrně malé (5 let a 3,5 roku). V Praze nemyslitelné pustit takto malé děti ven, když nemáte dům se zahradou. Jednou týdně možná i více výšlap máme, tak uvidíme. smajlík

Pokud chcete pejska nasvalit tak v prve řadě pohyb a pokud mate možnost tak i plavani a krom toho musite kvalitně krmit ato je to co mi ve vaši odpovědi vadí..uvadíte: bokem ještě občas dostává vhodné druhy čerstvého ovoce i zeleniny a někdy i maso...nemělo by tam být občas i maso ale pokud chcete psa nasvalit tak v prve řadě potřebuje kvalitní bílkoviny a to bez masa nedate.Pes jako masožravec prostě ze zeleniny nenasvali

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2015 13:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

ivulka2 napsal(a):
Pokud chcete pejska nasvalit tak v prve řadě pohyb a pokud mate možnost tak i plavani a krom toho musite kvalitně krmit ato je to co mi ve vaši odpovědi vadí..uvadíte: bokem ještě občas dostává vhodné druhy čerstvého ovoce i zeleniny a někdy i maso...nemělo by tam být občas i maso ale pokud chcete psa nasvalit tak v prve řadě potřebuje kvalitní bílkoviny a to bez masa nedate.Pes jako masožravec prostě ze zeleniny nenasvali

Přesně, mělo by tam být:bokem dostává všechny druhy masa, zeleniny a nějdy i ovoce.

10.9.2015 13:16
kniga

XXX.XXX.141.44

V roce nam taky vytkl rozhodci ve tride mladych "hubenost", nemela ten poradny kniraci hrudnicek... Ted ho uz ma luxusni smajlík on se dodela. Chce to podporit pohybem! a idealne barfem smajlík

10.9.2015 22:39
balisek

XXX.XXX.7.13

"Nevím proč, ale nějak je mi milejší fotka urousaného pejska v terénu než načesaného - čekajícího na výstavě...ale to je otázka osobních priorit."

Výstav je pár do roka. Pes může jeden den lítat po lese a druhý den se promenádovat ve výstavním kruhu.

11.9.2015 07:52
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dětičky s ním ještě samy chodit nemůžou. Obě jsou poměrně malé (5 let a 3,5 roku). V Praze nemyslitelné pustit takto malé děti ven, když nemáte dům se zahradou. Jednou týdně možná i více výšlap máme, tak uvidíme

Ano to máte pravdu, takhle malé děti určitě ne.
No nic jak píšete stačí počkat a trochu tomu pomoct což je při pěkném počasí nějaký pěkný výlet a nebojte on mu fakt ten hrudníček dojde mám třetího Bišonka a opravdu v devíti měsících jsou to ještě nedodělky. Uvidíte až kolem roku a půl až dvou let teprve tehdy začíná být Bišonek pán pes.
Dája.

11.9.2015 15:40
Dája6

XXX.XXX.40.42

tapinka85

Zjistila jsem, že Vás posuzovala paní Košťálova tak ta je hooodně na hrudník a hlavně pozor u ní dává si hodně záležet na tom jak pejsek umí chodit, jak se předvede v chůzi. Chůze a celková stavba těla je u téhle posuzovatelky priorita než nějaký střih.
Dája.

Přidejte reakci

Přidat smajlík