Máte zkušenost? Vypálená místa na trávníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2015 11:37
Karlík83

XXX.XXX.211.30

Dobrý den. Nemáte někdo zkušenost stímhle?

http://www.dogrocks.cz/.

6.9.2015 15:09
Wild cat

XXX.XXX.89.52

Nemám a nikdy mít nebudu. Stačilo mi přečíst si návod … chudák pes.

. Doplňujte vodu v misce každý den a kompletně vyměňte vodu během několika dní.
. Na dosažení nejlepších výsledků je potřeba psa krmit kvalitními suchými granulemi
a vyvarovat se psa krmit čerstvým masem.

Já vodu do misky nedolívám, ale měním za čerstvou studenou a to i několikrát denně.
Masem krmím a krmit budu.

Neregistrovaný uživatel

6.9.2015 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Já osobně žádné fleky na trávníku neřeším... Zahrada je čistě pro psy. My máme dlážděnou terasu a na zahradě ať si psiska dělají co uznají za vhodné. Já jim tam pouze posekám trávu a seberu bobky...

6.9.2015 16:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Karlík83 napsal(a):
Dobrý den. Nemáte někdo zkušenost stímhle?

http://www.dogrocks.cz/.

My ne, ale vy to rozhodně vyzkoušejte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2015 19:51

To jako že to nějakým způsobem eliminuje močovinu už v těle psa?

6.9.2015 20:14
Karlík83

XXX.XXX.211.30

Ja nevím. Ale ve třech obchodech kam jsem volal mi řekli že to lidi opakovaně kupují a že na to maj dobrý ohlasy. Mělo by to eliminovat dusičnany a podobný látky které jsou ve vodě. Teoreticky když mu budu dávat kojeneckou nebo převařenou vodu mělo by to být to samé ne ? :).

Neregistrovaný uživatel

6.9.2015 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Karlík83 napsal(a):
Ja nevím. Ale ve třech obchodech kam jsem volal mi řekli že to lidi opakovaně kupují a že na to maj dobrý ohlasy. Mělo by to eliminovat dusičnany a podobný látky které jsou ve vodě. Teoreticky když mu budu dávat kojeneckou nebo převařenou vodu mělo by to být to samé ne ? :).

Lidi bohužel opakovaně kupují různý svinstva, a jsou s nimi spokojení - viz třeba granule 10kg/ 200Kč, které by aspoň trochu příčetný majitel psa nedal ani praseti, a přitom v obchodech jdou na dračku

6.9.2015 20:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jo, to bude dobrý, nebo destilovanou, třeba...
Vy nechodíte venčit?
Nám pes nic močí nikdy nezničil.
Fena ano.

Chodíte na cvičák ?
(pod zn. Karlík píše fakt chlap?)

6.9.2015 20:24
hn..

XXX.XXX.245.242

Nedala bych svému psovi něco, čemu podle uvedeného odkazu naprosto nerozumím / mám biologické vzdělání, přesto z odkazu nevím, jak to funguje/. Takže já budu mít radši spálený trávník, ale nebudu si za pár let nic vyčítat.

6.9.2015 21:12

Ať koukám, jak koukám, přijde mi to jako lacině schovaná reklama.

6.9.2015 22:31

Podle mě je to naprostá kravina, zase jeden ze způsobů jak z lidí vytáhnout prachy. Kde by asi tak v těle ty látky, které ničí trávník, zůstaly uloženy? Nebo jak by se mohly ztratit?

Ale třeba zde někdo ten proces vysvětlí...

6.9.2015 23:01
Karlík83

XXX.XXX.211.30

Chodim ráno a odpoledne venčit. Ale i tak pes ničí. Nevím jestli je to tím že je ještě štěně že čůra často.

6.9.2015 23:19

Karlík83 napsal(a):
Chodim ráno a odpoledne venčit. Ale i tak pes ničí. Nevím jestli je to tím že je ještě štěně že čůra často.

To určitě bude tím

7.9.2015 03:14
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle mě je to naprostá kravina, zase jeden ze způsobů jak z lidí vytáhnout prachy. Kde by asi tak v těle ty látky, které ničí trávník, zůstaly uloženy? Nebo jak by se mohly ztratit?

Ale třeba zde někdo ten proces vysvětlí...

Myslím si totéž, co Vy, tj., že jde o totální ptákovinu, jinými slovy podvod .
Toto o tom svém "revolučním" objevu píše výrobce:

Když jsou Dog Rocks ponořené ve vodě, v tomto případě v misce s vodou, ze které pije Váš pes, působí jako filtrace a snižují hodnotu dusičnanů, čpavku a dalších prvků. Bez těchto prvků, resp. ve snížené hodnotě těchto prvků, moč po kontaktu s kořínky trávy je nespálí.

...a já netuším, co myslí pojmem "filtrace", dále jak by to mělo měnit v těle psa metabolismus a tvorbu moči, atd. Navíc s dovětkem, že to nemění pH moči. Jak psal již někdo výše, z popisu nelze vůbec vyčíst mechanismus účinku tohoto "zázraku". Navíc už jen větná skladba té citace ukazuje, že si někdo nedal ani práci to solidně přeložit.

7.9.2015 06:38
davidka

XXX.XXX.212.160

Klasický podvod na hlupáky, kteří se ve škole špatně učili.
Copak nějaký šutr v misce s vodou může změnit složení moči?
Navíc toto složení má své biologické odůvodnění. Nechodíte nikdo z kupujících k doktorovi? Chápete vůbec proč? Že jakákoli odchylka od normálu ukazuje, že je něco v těle špatně?
Víte, proč sestřička strká do vaší moči ten podivný papírek, co se zbarvuje? Není to proto, že by chtěla vymalovat byt a dělá si vzorník.

8.9.2015 09:03
samain

XXX.XXX.143.200

PSi trávník nevypalují. Mimochodem taky proto, že na něj nečůrají. Spíše ničí stromky nebo keře. Feny trávník vypalují nejvíce v období březosti, kojení nebo hárání. PAtrně hormonální změny podporují tvorbu "vypalujících" látek v moči. Co jsem četla za doporučení, tak celkem pomáhá prolít místo kde se fena vyčůrá čistou vodou, která moč naředí. Ale popravdě to taky neřeším. Ono to zase zaroste.

8.9.2015 10:10
Helena15

XXX.XXX.89.52

To je pravda. Nejvíc vypálené trávníky jsou, když je sucho. Tráva sucho vydrží, ale jako jedinou závlahu psí moč, to už ne. Nevydržela by ani lidskou, můžete vyzkoušet.
Když prší, nebo pravidelně zavlažujete, vypálené místo nevznikne. Polít místo kde fena čůrala vodou úplně stačí. Nebo chodit na pravidelné procházky za zahradu. Pes bude raději čůrat venku a trávník vám nezničí.
Cokoliv je lepší, než upřednostňovat trávník před psem a nechat chudáka pít z misky s kamenem několik dní stojící a v létě i teplou a uprášenou vodu s množícími se bakteriemi.

Pes by měl zůstat psem, ne pít z misky s kamenem a žrát jen suché granule.

8.9.2015 10:15
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Helena15 napsal(a):
To je pravda. Nejvíc vypálené trávníky jsou, když je sucho. Tráva sucho vydrží, ale jako jedinou závlahu psí moč, to už ne. Nevydržela by ani lidskou, můžete vyzkoušet.
Když prší, nebo pravidelně zavlažujete, vypálené místo nevznikne. Polít místo kde fena čůrala vodou úplně stačí. Nebo chodit na pravidelné procházky za zahradu. Pes bude raději čůrat venku a trávník vám nezničí.
Cokoliv je lepší, než upřednostňovat trávník před psem a nechat chudáka pít z misky s kamenem několik dní stojící a v létě i teplou a uprášenou vodu s množícími se bakteriemi.

Pes by měl zůstat psem, ne pít z misky s kamenem a žrát jen suché granule.

Ja v tom vidim jednu věc...pes ma žrat suche granule a je včeobecně znamo že pes zas tak moc nepije takže pokud jí suche granule a pak ma v misce starou špinavou vodu se šutrem kterej mu zavazi v piti tak raděj ani moc nepije a pokud nepije tak ani moc nečura a tudiž nevypaluje trávník..jednoduche a pokud pak chcipne na nějakej jinej problem to už nevadi to je v poho to se prodejce kamenu netyka.

8.9.2015 10:15

Fakt je, že prolití vodou pomáhá, ale to bych musela celej den běhat za fenou s hadicí a prolévat.
Na půlce zahrady mám oblázky a samozřejmě jsem počítala s tím, že nebudu mít nejkrásnější zahradu na světě, když mám dva velký psy. A jak píše samain...ono to zase zaroste a když ne tak udělám travní záplatu a je vyřešeno...ale anglickej trávník to fakt není

8.9.2015 11:58
fikovnice

XXX.XXX.240.1

ivulka2 napsal(a):
Ja v tom vidim jednu věc...pes ma žrat suche granule a je včeobecně znamo že pes zas tak moc nepije takže pokud jí suche granule a pak ma v misce starou špinavou vodu se šutrem kterej mu zavazi v piti tak raděj ani moc nepije a pokud nepije tak ani moc nečura a tudiž nevypaluje trávník..jednoduche a pokud pak chcipne na nějakej jinej problem to už nevadi to je v poho to se prodejce kamenu netyka.

"...pak ma v misce starou špinavou vodu se šutrem kterej mu zavazi v piti tak raděj ani moc nepije..."

Zasmála jsem se při čtení ašeho příspěvku, i když v důsledku je to spíš smutné.

8.9.2015 12:22
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Už jsem o tom někde četla. Jde o druh zeolitu a nemyslím si, že by kámen vložený do misky s vodou mohl psa nějak poškodit...pokud tedy vodu budu pravidelně měnit a pokud bude psu chutnat, tak nevidím problém. Zeolit se prodává i jako přírodní stelivo pro kočky, takže za nějakých 60Kč koupíte 5kg. Není problém ho zkusit nasypat do misky. Tchánů starý špic, nejraději pil vodu z plastové bedny, kde se zamáčely motyky..nejspíš byla hodně železitá. A nikdo ji neměnil, spíš to byla dešťovka a chutnala nejvíc. Naši psi mají na pozemku protékající potůček, jezero z něj a nejvíc jim chutná voda ze studny, která je trochu cítit sirovodíkem

8.9.2015 12:48
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lesnížínka napsal(a):
Už jsem o tom někde četla. Jde o druh zeolitu a nemyslím si, že by kámen vložený do misky s vodou mohl psa nějak poškodit...pokud tedy vodu budu pravidelně měnit a pokud bude psu chutnat, tak nevidím problém. Zeolit se prodává i jako přírodní stelivo pro kočky, takže za nějakých 60Kč koupíte 5kg. Není problém ho zkusit nasypat do misky. Tchánů starý špic, nejraději pil vodu z plastové bedny, kde se zamáčely motyky..nejspíš byla hodně železitá. A nikdo ji neměnil, spíš to byla dešťovka a chutnala nejvíc. Naši psi mají na pozemku protékající potůček, jezero z něj a nejvíc jim chutná voda ze studny, která je trochu cítit sirovodíkem

Jakožto lenoch a člověk z jiného oboru, prosím napište co je zeolit.

8.9.2015 13:12
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

fikovnice napsal(a):
Jakožto lenoch a člověk z jiného oboru, prosím napište co je zeolit.

Nechce se mi dlouho a složitě hledat, takže např.tady http://bakterie-a-enzymy.cz/zeolit.

8.9.2015 17:16
davidka

XXX.XXX.212.160

lesnížínka napsal(a):

Máte pravdu, psovi kámen vložený do misky neuškodí. Uškodí ale peněžence majitele smajlík
Vadí mi na celé věci ten podvod na ty chudáky, kteří se ve škole špatně učili a nechápou ani základní funkci ledvin, tvorby a složení moči, pH atd.

8.9.2015 20:28
saty

XXX.XXX.10.1

Z pohledu prodavače ve zverimexu, nevím kam jste volal na prodejně máme jeden kus už od doby co tu jsem(cca 9 měsíců na této prodejně) a nikdo to nechce

9.9.2015 00:08
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lesnížínka napsal(a):
Nechce se mi dlouho a složitě hledat, takže např.tady http://bakterie-a-enzymy.cz/zeolit.

OK, děkuji.

9.9.2015 12:27
Psík

XXX.XXX.89.52

saty napsal(a):
Z pohledu prodavače ve zverimexu, nevím kam jste volal na prodejně máme jeden kus už od doby co tu jsem(cca 9 měsíců na této prodejně) a nikdo to nechce

Karlík asi volal do obchodů, kde se toho potřebují zbavit.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2015 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Psík napsal(a):
Karlík asi volal do obchodů, kde se toho potřebují zbavit.

Anebo jeden takový obchod má

1.11.2015 11:46
Karlík83

XXX.XXX.211.30

Funguje to. Veřte nebo ne ale sám to nechápu. Dva měsíce se neobjevil ani jeden flek. Ted poslední týden se objevilo asi 10fleku. Nechápu to a verit se mi samotnýmu nechce ale musí na tom něco být.

DenisaZK

12.7.2022 12:34
DenisaZK

XXX.XXX.71.180

Tím pádem pro vás mám dvě balení. Nám to nefunguje a nakoupila jsem jich víc. :) . . Být to naše tráva je to fuk, ale propluje plotem trávu a keře sousedům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík