Dobré ráno, zítra si máme jet pro štěně. Bude mít cca 9 týdnů. Když jsme si ho domlouvali byla jsem nezaměstnaná. No a nyní jsem našla práci. Zítra když si ho večer přivezeme, budeme s nim celý den oba. Jenže já v úterý odejdu na noční a partner má ranni. Takže štěně tady bude cca 2 hodiny samo. Pak s nim budu dvě hodiny doma a musím znova do práce na dvě hodiny. Takže znova bude samo A tak to bude až do vikendu kdy s nim budeme oba doma. A příští týden se uvidí, jaké směny bude mit přítel. Co teď? Zrušit to mi příjde hrozné, je to pejsek z útulku. Navíc máme vše nakoupeno. Já jsem teď nastoupila, takze si v práci nemůžu moc vybírat a partner volno tak rychle nedostane..
Petra63
napsal(a):
Dobré ráno, zítra si máme jet pro štěně. Bude mít cca 9 týdnů. Když jsme si ho domlouvali byla jsem nezaměstnaná. No a nyní jsem našla práci. Zítra když si ho večer přivezeme, budeme s nim celý den oba. Jenže já v úterý odejdu na noční a partner má ranni. Takže štěně tady bude cca 2 hodiny samo. Pak s nim budu dvě hodiny doma a musím znova do práce na dvě hodiny. Takže znova bude samo A tak to bude až do vikendu kdy s nim budeme oba doma. A příští týden se uvidí, jaké směny bude mit přítel. Co teď? Zrušit to mi příjde hrozné, je to pejsek z útulku. Navíc máme vše nakoupeno. Já jsem teď nastoupila, takze si v práci nemůžu moc vybírat a partner volno tak rychle nedostane..
Budete to muset zkusit zvládnout "bleskově". Zítra štěndo dovezete- budete doma oba- takže štěně trochu unavte venku, to vám nedá tolik práce, bude zkoumat okolí a to ho zatím zaměstná dost, přijdete domů, dáte mu najíst a dáte do pelíšku v jiné místnosti- unavené štěndo bude chvíli chrnět, a když se probudí, vezmete ho ven vyčůrat ap. celé to několikrát zopakujete- zároveň se štěndo začne učit, že se loužičky nedělají doma.Bude lepší, když se od začátku budete ve venčení střídat, uchystejte mu dost hraček, vhodných na kousání- poslouží nejlíp velká syrová kost od řezníka.Musíte od začátku nastolit režim, který bude následovat- bylo by špatné, když byste štěně dovezli, oba se mu maximálně věnovali a pak bez "varování" zavřeli doma a odešli... Venku lehce pochválit za loužičku- hromádku, doma bez keců uklidit- zmáknete hned zároveň udržení čistoty(nehody jistě budou, ale ne dlouho) a předejdete smutku z odloučení- držím palce, to zvládnete, hlavně klid pesan vám to stokrát vrátí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Je to nezodpovědné !
Co když se jim sejdou směny ? Četla jste zadání ?
Vychovavali sme stene v podobnych podminkach( ja porad rani pritelkyne rani odpoledni) a nijak zvlastni problem v tom nebyl ano sem tam byl roztrhany toaletak noviny nebo letaky ale to jen diky tomu ze sme to zapomeli uklidit jinac pokud mel dostatek hracek nebyl snim zadny problem.pri prichodu domu pokud bylo vse v poradku dostalo stene pochvalu a nejajou mlsku brzy si na tento rezim zvyknul a dnes kdy mu je rok a pul je volne pusteny v byte kdyz sme oba v praci bez toho aniz by neco provedl nebo sam doma knucel ci stekal tudiz si myslim ze pokud delaji na smeny je lepsi to ucit stene hned ze zacatku nez snim zustavat doma a pak najednou nechavat samotneho.
Petra63
napsal(a):
To by se stat nemělo, přitel si vezme dovolenou. Ale tento tyden to fakt nejde..
Jestli je pejsek z útulku a přítel bude mít za týden dovolenou, nejjednodušší řešení by bylo, nechat ho ještě v tom útulku.Ne?Co už znamená týden?
Pak už budete vědět směny i vy a dokážete se nějak prostřídat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.105
Jestli dobře chápu úvodní příspěvek, tak štěně bude doma samo vždy 2hodiny, to mi naopak přijde dost luxusní, jestli jej předtím unavíte, spolehlivě je prospí. Přišlo by mi drsné štěně zavřít samotné doma na 12hodin, ale dvě hodiny zvládnout musí.
napsal(a):
Vychovavali sme stene v podobnych podminkach( ja porad rani pritelkyne rani odpoledni) a nijak zvlastni problem v tom nebyl ano sem tam byl roztrhany toaletak noviny nebo letaky ale to jen diky tomu ze sme to zapomeli uklidit jinac pokud mel dostatek hracek nebyl snim zadny problem.pri prichodu domu pokud bylo vse v poradku dostalo stene pochvalu a nejajou mlsku brzy si na tento rezim zvyknul a dnes kdy mu je rok a pul je volne pusteny v byte kdyz sme oba v praci bez toho aniz by neco provedl nebo sam doma knucel ci stekal tudiz si myslim ze pokud delaji na smeny je lepsi to ucit stene hned ze zacatku nez snim zustavat doma a pak najednou nechavat samotneho.
Kdo z nás ví, v jakých podmínkách je zadavatelka.
O tom se nezmiňuje.
Vy žijete v domku ?
Ona třeba v podnájmu.
Byla bez práce....
Proč se plácat (i se psem) hned od začátku ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli dobře chápu úvodní příspěvek, tak štěně bude doma samo vždy 2hodiny, to mi naopak přijde dost luxusní, jestli jej předtím unavíte, spolehlivě je prospí. Přišlo by mi drsné štěně zavřít samotné doma na 12hodin, ale dvě hodiny zvládnout musí.
Jde první den do nové práce !
Za dva týdny může být vše jinak.
A... to by se stát nemělo...je k "úsměvu"

rapotacka11
napsal(a):
Kdo z nás ví, v jakých podmínkách je zadavatelka.
O tom se nezmiňuje.
Vy žijete v domku ?
Ona třeba v podnájmu.
Byla bez práce....
Proč se plácat (i se psem) hned od začátku ?
Kdybychom zili v domku tak muj prispevek ani nepisu.
Pro upresneni podminek kdyz jsou tak zasadni. To ze jsem byla bez prace neznamena to ze jsem pracovat nechtela, ale to ze jsem skoncila brigadu a 14 dni byla doma. V dubnu jsem skoncila ve skole od te doby jsem pracovala brigadne. Smeny mam do konce mesice stejne. Vzdy par dni nocni a k tomu dve hodiny dopoledne kazdy den, jsem terenni asistentka. Necekala jsem ze tak rychle najdu praci. Štěně bude mit k dispozici kuchyň a predsin, nechci aby nam zdemolovalo cely obyvak. Od pondeli bude doma asi dve hodiny rano, pak hodinu se mnou a pak zase dve hodiny. Pristy tyden bude doma partner, takze bude s nim a pak si vezme odpoledni nebo ranni. Takze jde fakt jen o tenhle vikend. Nikdo necekal, ze to pujde tak rychle nastoupit a dostat hned dva klienty. Pak uz snad bude zvykle, kdyby se nam nahodou sesly nocni smeny, do te doby se to pritel bude snazit nejak korigovat. Navic nemam kazdy den nocni, ale treba dva dny a pak den volna. Vetsinu veci jsem ovsem psala hned v uvodnim prispevku. Takze tak. Omlouvam se ze pisi bez diakritiky, ale pisu z mobilu.
Petra63
napsal(a):
Pro upresneni podminek kdyz jsou tak zasadni. To ze jsem byla bez prace neznamena to ze jsem pracovat nechtela, ale to ze jsem skoncila brigadu a 14 dni byla doma. V dubnu jsem skoncila ve skole od te doby jsem pracovala brigadne. Smeny mam do konce mesice stejne. Vzdy par dni nocni a k tomu dve hodiny dopoledne kazdy den, jsem terenni asistentka. Necekala jsem ze tak rychle najdu praci. Štěně bude mit k dispozici kuchyň a predsin, nechci aby nam zdemolovalo cely obyvak. Od pondeli bude doma asi dve hodiny rano, pak hodinu se mnou a pak zase dve hodiny. Pristy tyden bude doma partner, takze bude s nim a pak si vezme odpoledni nebo ranni. Takze jde fakt jen o tenhle vikend. Nikdo necekal, ze to pujde tak rychle nastoupit a dostat hned dva klienty. Pak uz snad bude zvykle, kdyby se nam nahodou sesly nocni smeny, do te doby se to pritel bude snazit nejak korigovat. Navic nemam kazdy den nocni, ale treba dva dny a pak den volna. Vetsinu veci jsem ovsem psala hned v uvodnim prispevku. Takze tak. Omlouvam se ze pisi bez diakritiky, ale pisu z mobilu.
Ma tam byt- takze jde fakt jen o tehle tyden.

Já nevím, ale někdy mě připadá že by nikdo kdo chodí do práce nemohl mít psa.Bude doma dvě hodiny, to je nic, prostě si s ním pohrajte, dejte mu něco na žužlání a jděte, vždyt za dvě hodiny zase přijdete. On si zvykne, jen prohlídněte tam kde bude aby si nemohl ublížit, třeba překousat elektrické kabely a tak. Počítejte s tím že něco rozkouše, zničí nadělá loužičky a hromádky, no a co tak se to uklidí. On si na ten režim zvykne. S naším psem sem byla doma týden, to jsem řešila nemocenskou a pak už byl prostě devět hodin sám. trošku nám rozebral byt, ale je z něj naprosto pohodový, vychovaný pes. Jo a když se vám sejdou ty noční směny tak většina štěňat ve tmě spí, tady jde fakt spíš jen o nějakou loužičku.
No tak by mě zajímalo, co dělají lidi, kteří chodí normálně do práce a chtějí si koupit štěně. Asi si nevezmou dovolenou, než vyroste, že jo... tohle je vážně luxusní, skoro pořád s ním doma bude, a dvě hodiny jsou nic, za tu dobu když ho předtím utahají se vyspí. Které štěně to má, že je s ním pořád někdo doma?

joanne.s
napsal(a):
Ne, nevezmou si dovolenou, než vyroste. Ale plno pejskařů obětuje podstatnou část své dovolené, když si štěně pořizují nově, aby si doma zvyklo, vše se v pohodě naučilo.
Nevím jak to máte z dovolenou vy ale mě část dovolené nařizuje podnik, takže pro svojí potřebu si můžu vybrat deset dnů, Za deset dnů se žádné štěně nic v pohodě nenaučí, maximálně si trošku zvykne na svého pána.Jasně je lepší zkraje zůstat s pejskem doma ale ne vždy to jde. Musí se počítat že dovolenou může být nutnější vybrat jindy, např. když pes onemocní apod.Zadavatelka píše že štěně bude samo doma dvě hodiny, to je směšné. devítitýdenní štěně si chvilku pohraje a dvě hodiny bude spát jako dudek.
No tak co já vím, tak se to obvykle řeší odběrem v pátek, přes víkend se "zaběhne" a pak už normální režim. Naučit štěně, že je s ním někdo týden (nebo déle) doma a pak najednou změna... To je ještě horší. Když to jde, aby bylo doma samo minimálně je to super, když to nejde, musí se to taky zvládnout.

joanne.s
napsal(a):
Dvě hodiny je super. Ale pokud jsem to správně pochopila, oba partneři pracují na směny, takže dvouhodinová samota je opravdu jen teď pro začátek, brzy bude hůř.
Proc by brzo melo byt hur?pokud si pes na tenhle rezim zvykne od malicka nebude stim mit sebemensi problem.vim to z vlastni zkusenosti a to mame navic dost aktivniho psa krizenec labradora s haskym.
joanne.s
napsal(a):
Ne, nevezmou si dovolenou, než vyroste. Ale plno pejskařů obětuje podstatnou část své dovolené, když si štěně pořizují nově, aby si doma zvyklo, vše se v pohodě naučilo.
Nikoho takového neznám a zajímalo by mě, jestli Vy byste to takhle udělala, kdybyste si štěně pořídila. Bez urážky, přijde mi, že tu občas píšou lidé trochu ve stylu, kázat vodu a pít víno, tedy co a jak správně má být a jinak to nejde a zadavatelé jsou hlupáci, ale sami přitom jednají úplně jinak. Myslím, že zadavatelka to má dobře vymyšlené pro začátek a pak se budou snažit si střídat směny a i kdyby ne - u spoustu domácností se pes musí podřídit pracovnímu vytížení majitelů, dnes už je práce bohužel nutně na prvním místě a jinak to nejde a nemyslím si, že by psi trpěli v těch mnoha domácnostech, kde oba pracují. A proč nezačít postupně už od štěněte.

"Nikoho takového neznám a zajímalo by mě, jestli Vy byste to takhle udělala, kdybyste si štěně pořídila. "
Na oba psy coby čerstvě dovezená štěňata jsem si brala dovolenou - týden nataženou na cca 10 dnů (od 3.-4. dne jsem chodila na pár hodin do práce), a dovolenou si budu brát i na každého psa budoucího. Během té doby jsem je naučila RITUÁL "odcházím do práce/obchodu a zase PŘIJDU" (velkým písmem zvýrazňuji ta podstatná slova).
Řešili jsme to tak, že byl max.3-4 hodiny sám, a šlo to, buď n+kdo skočil domů, nebo jsme se domluvili v rodině, že někdo dojel a vzal psa ven. Ale jen ze začátku, psíka jsme pak nechávali venku jak povyrostl. Takže záleží, jaké má zadavatelka možnosti, co se týče pracovní doby, střídání s přítelem atd. aspoň než bude o trochu větší, nebo se nenauči třeba na noviny ( u nás to fungovalo). Ale ty dvě hodiny mi i u nového štěnda přijde vážně, že není co řešit...

No každý nemá práci aby si z ní mohl odskočit, nebo jít do práce na pár hodin, tohle třeba u mě v práci nefunguje.Samozřejmě že počůraný byt zpočátku bude s tím musí každý majitel psa počítat. je dobré psa učit na hadr nebo a noviny, aby nebyl počůraný byt ale pouze jedno místo v něm.jistě někdo tu bude argumentovat tím že se pes stane nečistotným, ale o tom to není. Všichni mí psi se nejprve učili chodit na hadr do koupelny, v noci, v době naší nepřítomnosti i když jsme zrovna přehlédli že chtějí ven, a všichni se naráz jak mávnutím proutku stali čistotnými když pochopili že se to dá vydržet a že čůrat venku je lepší než na smradlavém mokrém hadru
Nemyslím, že by to byl špatný systém. Dvě hodiny to malé štěně vydrží. Jak se to zaběhne, tak to bude fungovat. Co se týče té dovolené - letos v červnu jsme si pořizovali nové štěně - měla jsem tři týdny dovolenou, pak měl syn noční a odpolední, pak bylo samo oddělené od staršího psa, ale chodila za ním babička krmit a venčit. Loužička byla asi 2x a jednou hromádka. Pak jsem měla opět 14 dovolenou. Takže já patřím k těm, kdo "obětuje" celou dovolenou, jenže pro mě to není oběť. Já si to užívám. A navíc se to formou dobrého vztahu a důvěry mezi mnou a štěnětem vrací.
My si též pořídili štěňátko a máme s přítelem stejné směny. Mala má k dispozici celý byt, plno hraček a suchý záchod. Sousedi by ani neřekli ze je sama doma protoze nesteka neknoura. Lepší je když si zvyknou od mala, do budoucna to bude pro ne plus když budou naučný než když by jste snim byli stále doma a pak nejdou ne.