Krmení masem bez příloh?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2015 08:07

Dobrý den, včera jsem řešila se příbuzným krmení jeho budoucího štěněte. Chovatelka je učí na maso i prémiové granule. Já mu ukazovala ceny krmného masa a vysvětlovala, proč je dobré tak krmit atd.. Takže nakonec byl z krmení syrovým nadšený, ale když jsem mu ukazovala kolik na denní dávku masa, kostí a zeleniny nebo jiné přílohy, tak to odmítl. Chce krmit pouze masem a kostmi bez příloh. Možná, že vajíčko nebo tvaroh občas přidá, ale nic víc.
Tak jsem se chtěla zeptat Vás zkušenějších, co si o tom myslíte? Nebude štěněti něco chybět?

14.9.2015 08:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co myslíte tou jinou přílohou? těstoviny, oves, rýži? tak bez těch pes opravdu žít může.

14.9.2015 08:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Stačí kouknout na složení tohoto top krmiva:

Ziwipeak Venison
Deklarované složení:
Maso ze zvěřiny min.56%, Vnitřnosti ze zvěřiny (srdce, žaludky, játra, ledviny) min.34%, Novozélandská zelená slávka min.3%, Lecitin, sirup z čekanky, sušené mořské řasy, vitamíny a minerály, petržel, přírodně konzervované s vitamínem E.

14.9.2015 08:27

joanne.s napsal(a):
Co myslíte tou jinou přílohou? těstoviny, oves, rýži? tak bez těch pes opravdu žít může.

No spíš mi šlo hlavně o tu zeleninu. Ale jinými přílohami jsem myslela ovoce, někdy vločky, řasu, bylinky... no něco z toho asi jsou spíš doplňky než přílohy.

14.9.2015 08:33
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No spíš mi šlo hlavně o tu zeleninu. Ale jinými přílohami jsem myslela ovoce, někdy vločky, řasu, bylinky... no něco z toho asi jsou spíš doplňky než přílohy.

Ideální krmení pro masožravého tvora (jako je pes) je krmení celými zvířaty nebo aspoň celými kusy zvířat. Přílohy a doplňky nejsou potřeba, pokud jde o krmení celými kuřaty, masem i s kostmi, šlachami, blánami, nevičištěnými vnitřnostmi atd.

14.9.2015 08:58

S objednávkou bych pomáhala já, takže správný poměr svaloviny, kostí a vnitřností by jakžtakž měl. Nerada bych to pokazila, nejsem na výživu žádný odborník a dost se držím návodu z manwe. Můj pes má i zeleninu a tak. Ale na druhou stranu si zase říkám, že samotné maso je pořád lepší než granule..

14.9.2015 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

S objednávkou bych pomáhala já, takže správný poměr svaloviny, kostí a vnitřností by jakžtakž měl. Nerada bych to pokazila, nejsem na výživu žádný odborník a dost se držím návodu z manwe. Můj pes má i zeleninu a tak. Ale na druhou stranu si zase říkám, že samotné maso je pořád lepší než granule..

Naši psi do dávky také dostávají i zeleninu, či ovoce, ale nehrotím to, když není, není. Pes, když má možnost normálně fungovat venku si, pokud mu to chybí, trávu najde. Zrovna předevčírem asi bylo hodně masa, nebo nevím, něco nesedlo, protože na prochajdě se pes vrhnul na trávu(bývá to většinou pýr, ne ledasjaká tráva) a pásl se a pásl. Čekala jsem, jestli něco vyzvrací a nic. Večeřel pak také normálně a ráno se na prochajdě totálně posr...Myslím si, že zeleninu žerou hlavně na vyčištění střev(vláknina), ale oni si ty střeva asi umí vyčistit i sami, když je potřeba

14.9.2015 12:47
kobroor

XXX.XXX.41.2

Myslím, že nemusí krmit zeleninu každý den, ale občas by jí přihodit měl. Btw proč ji odmítl?
Celé kusy zvířat vč. nevyčištěných vnitřností se špatně shánějí, kromě nepraných drštěk, které jsou běžně v prodeji.

14.9.2015 12:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co celá kuřátka?

14.9.2015 12:54
kobroor

XXX.XXX.41.2

No já sice kupuju celá kuřátka, ale vykuchaná. Max. je tam srdíčko a jatýrka (Falco)
mmch zeleninou zvětšuju dávku, protože psouni mají velký hlad, ale nemůžou papat tolika masa, páč by byli tlustí

14.9.2015 12:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já myslela jednodenní kuřátkasmajlík

14.9.2015 15:16
kobroor

XXX.XXX.41.2

Tak to snad jedině pro čivavu nebo pro kočku. Neumím si představit krmit tím třeba 30kg psa.
A nevím, jakou mají výživovou hodnotu...

15.9.2015 13:11
ropopi-an

XXX.XXX.135.161

Můj názor je že každodenní přísun zeleniny není nutný, ale alespoň nějaký by být měl. + jiné doplňky a oleje.
Přece není problém, když vařím sobě polévku nebo si dělám salát, vyčlenit trochu zeleniny pro psa. Jinak pokud je opravdu tak proti, můžete zakoupit doplněk stravy Balancer 8in 1 od PetVet., který pomáhá vybalancovat krmnou dávku. Používám ho také, zvláště u štěńat.

15.9.2015 13:55

Dobrý den, děkuji všem za odpovědi.
Ono je to tak, že jsme domluvení, že vždycky až dovezou maso, tak to společně navážíme po porcích, které už jen stačí vyndat z mrazaku. Mě to nevadí, protoze to stejně dělám s masem pro mého psa, takže to budem dělat společně.
S tou zeleninou jde o to, že prý není magor, aby psovi denně vážil a strouhal mrkvičku a ještě dávkoval olejíček. Takže není proti zelenině a asi klidně sem tam zeleninu od vaření přihodí, ale denně to nebude a že by se nějak koukal na poměr nehrozí...

15.9.2015 14:15
ropopi-an

XXX.XXX.135.161

Dobrý den, děkuji všem za odpovědi.
Ono je to tak, že jsme domluvení, že vždycky až dovezou maso, tak to společně navážíme po porcích, které už jen stačí vyndat z mrazaku. Mě to nevadí, protoze to stejně dělám s masem pro mého psa, takže to budem dělat společně.
S tou zeleninou jde o to, že prý není magor, aby psovi denně vážil a strouhal mrkvičku a ještě dávkoval olejíček. Takže není proti zelenině a asi klidně sem tam zeleninu od vaření přihodí, ale denně to nebude a že by se nějak koukal na poměr nehrozí...

Tak ho uklidněte že denně opravdu vážit nemusí. Já to také nikdy nedělala. Prostě vezmu dva listy salátu, jednu mrkev a třeba kousek celeru který mi zůstal právě z té polévky nakrájím (nestrouhám) a hotovo.No a druhý den dám do misky kousek salátové okurky.
S odměřováním olejů ap. si také zas až takovou hlavu nedělám. Pochopitelně kouknu na návod s dávkováním, ale odměřuji spíše ty první dávky pak už to mám v oku. Každopádně si ale hlídám to, abych nepřekročila doporučenou denní dávku. Raději dám míń než abych psa v uvozovkách předávkovala.
Taková věda to zase není, když do toho člověk přijde dělá to pak zcela automaticky.

20.9.2015 10:18

Děkuji všem za reakce. Nakonec úplně změnil názor a bude krmit granule. Byl u veterinářky a ta mu vysvětlila, že je to teď hrozně moderní, ale ať masem nekrmí, protože nikdy nevychytá ten správný poměr všech potřebných látek a psovi ještě uškodí. Navíc ho postrašila, že bude muset každý měsíc na krev, aby psovi zkontrolovali zda má všechny živiny a podle těch testů bude muset pořád upravovat poměry psí stravy. Na moje argumenty už nedá a rovnou koupil od veterinářky balení Calibry.

20.9.2015 10:31

Děkuji všem za reakce. Nakonec úplně změnil názor a bude krmit granule. Byl u veterinářky a ta mu vysvětlila, že je to teď hrozně moderní, ale ať masem nekrmí, protože nikdy nevychytá ten správný poměr všech potřebných látek a psovi ještě uškodí. Navíc ho postrašila, že bude muset každý měsíc na krev, aby psovi zkontrolovali zda má všechny živiny a podle těch testů bude muset pořád upravovat poměry psí stravy. Na moje argumenty už nedá a rovnou koupil od veterinářky balení Calibry.

Další ovce ve stádě

20.9.2015 10:48

Další ovce ve stádě

Ano, bohužel. Přeju pejskovi, dobrou chuť"

20.9.2015 11:03

Ano, bohužel. Přeju pejskovi, dobrou chuť"

Jo, to ja taky, majitel by si mohl zajít na tu přednášku, třeba by se mu otevřely oči.

20.9.2015 11:03

Taky mě to štve, ale pro něj má v tomhle veterinář hlavní slovo. Je to pro něj odbornice, která by přeci nelhala, vždyť jí jde hlavně o blaho pejska. Naopak je rád, že se jí zeptal, protože jinak by prý poslechl mě a jak je vidět, tak já tom nic nevím. Hned jak v ordinaci vyslovil myšlenku krmení masem, tak začala sestra i doktorka kroutit hlavou. Já bohužel nemám argument na to, že při krmení masem se příjem živin nedá 100% ohlídat.. Ještě donesl letáčky o granulích mě, ať se prý zamyslím, jestli by to pro mého psa nebylo lepší.

20.9.2015 11:15
shavoid

XXX.XXX.152.1

Taky mě to štve, ale pro něj má v tomhle veterinář hlavní slovo. Je to pro něj odbornice, která by přeci nelhala, vždyť jí jde hlavně o blaho pejska. Naopak je rád, že se jí zeptal, protože jinak by prý poslechl mě a jak je vidět, tak já tom nic nevím. Hned jak v ordinaci vyslovil myšlenku krmení masem, tak začala sestra i doktorka kroutit hlavou. Já bohužel nemám argument na to, že při krmení masem se příjem živin nedá 100% ohlídat.. Ještě donesl letáčky o granulích mě, ať se prý zamyslím, jestli by to pro mého psa nebylo lepší.

Jejda, u nás v ordinaci je to oproti tomu zlaté. Při první návštěvě nám sice nastrčili balíček RC, ale když jsem tam po delší době začala docházet na různá vyšetření s tím, že mi pes nesnese žádné granule (koprologie, žláza, ledviny, krev a výtěry naprosto v pořádku, takže je podle všeho na něco přecitlivělý) a já jsem jí řekla, že jsem psa začala krmit barfem, tak mi to schválila a když jsme se trochu daly do řeči, sama souhlasila s tím, že komerční řada RC je prachprostý šunt (obhájila si teda veterinární řadu, ale už jenom tohle prohlášení jí lze připsat ke cti)..

20.9.2015 12:11

No a to, kde já jsem byla na veterině, pan doktor sice prodává Proplan, ale říkal, že zrovna on NENÍ zastáncem krmení granulemi. Že on by svého psa granulemi nikdy nekrmil, ale lidi jsou zblblí z reklamy, tak se Proplan prodává o 106. Není nad maso.

20.9.2015 13:50
koně

XXX.XXX.205.252

Psi nesmí maso, natož kosti, koně oves, děti piškoty... Co ještě přijde?

20.9.2015 19:26
ropopi-an

XXX.XXX.132.72

Tak to je mi ho opravdu líto, bohužel i té veterinářky... Ale je to každého věc a každý má právo na svůj názor. Každopádně by chtělo lidem, co prosazují granule připomenout, že šelma psovitá je MASOŽRAVEC ! A také doporučit četbu Knihy-Kočky by kupovaly myši.
Mě náš veterinář pochválil za to že takto krmím... a jak už jsem zde na fauně (už nevím v jakém vlákně) psala -po roce krmení Barfem jsem krev nechala vzít a vše bylo v naprostém pořádku. V současné době odchovávám vrh štěňat, který od začátku krmím masíčkem. Byla u mě poradkyně chovu i poradce chovu a od obou jsem si vyslechla jen chválu. štěńata jsou krásná silná a bez potíží....granulky znají, jelikož vím že budoucí majitelé takto asi krmit nebudou, ale i to malé štěně ví co je dobré a masíčko upřednostní...
Doufám že se mi podaří přesvědčit alespon jednoho nového páníka mého odchovu, aby takto krmil!
Dnes možná nemáte dost argumentů pro to aby jste bratra přesvědčila, ale čas snad ukáže že máte pravdu. Vy se ale zblbnout nenechte!
Přeji vám štastného a zdravého psa a spoustu kynologických úspěchů.

20.9.2015 19:37

Nejvíc mi rve srdce, když vidím ty lidi v supermarketu, jak berou ty super granule v akci za 199/ 10 kg, slečna ve značkových hadrech s kabelkou Guess, on-vystajlovaný manekýn, otevřou kufr svého černého BMW, a myslí si, jakou mňamku přivezou chudákovi pesanovi k jídlu. Tohle mi pění krev v žilách.

21.9.2015 07:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Není veterinář jako veterinář. Můj vet v ordinaci granule taky má. Ale sám krmí svoje psy hlavně syrovým masem a strouhanou zeleninou, sám mi to říkal už před dvěma lety.

21.9.2015 08:03
ropopi-an

XXX.XXX.229.22

Nejvíc mi rve srdce, když vidím ty lidi v supermarketu, jak berou ty super granule v akci za 199/ 10 kg, slečna ve značkových hadrech s kabelkou Guess, on-vystajlovaný manekýn, otevřou kufr svého černého BMW, a myslí si, jakou mňamku přivezou chudákovi pesanovi k jídlu. Tohle mi pění krev v žilách.

No jo, jenže tihle manekýni a bárbíny co mají vilu, bazén ap...jak říkáte, nemají psa jako partáka a společníka, ale jako doplněk na zahradu.
Většinou krásného a drahého psa, ale pouze na machrování. Bohužel!

21.9.2015 09:51

ropopi-an napsal(a):
No jo, jenže tihle manekýni a bárbíny co mají vilu, bazén ap...jak říkáte, nemají psa jako partáka a společníka, ale jako doplněk na zahradu.
Většinou krásného a drahého psa, ale pouze na machrování. Bohužel!

Já vím, je to tak, vztah ke zvířeti žádný. Taky nemáme peněz nazbyt, nežiju ve vile, ale staré chalupě po rodičích, bazén nemáme, ale supermarketovky bych psovi nikdy nedala. Proto máme doma i jen jednoho psa, abych ho uživila, snažím se mu dát to nejlepší, krmení dost řeším. A nejen to, musí se počítat s tím, že se může leda co stát, tak aby bylo něco bokem na veterinu.Jeden čas jsme měli 3 psy,2x N.O.+barzoj k tomu a bylo to docela náročný, jak na výchovu, krmení, veterina, všechno bylo 3x. Ale všichni 3 se dožili vysokého věku, barzoj dokonce bez mála 15 let. Ach jo, teď je stejně taková blbá doba, člověk se vzdaluje přírodě, honí se jen za mamonem a ostatní jde stranou.

Jana11

8.5.2016 12:46
Jana11

XXX.XXX.103.189

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Máme fenu Amerického Stafordšírského teriéra a krmíme masem ( granule nechtěla). Jenže ona nechce ani ovoce ani zeleninu. Krmíme prostě jen masem, bojím se aby jí to neublížilo..aby jí ty vitamíny z té zeleniny a ovoce nechyběli. A těch přípravků na doplnění je tolik že vůbec nevím který zvolit. Děkuji moc za jakoukoliv radu.

8.5.2016 13:06

Jana11 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Máme fenu Amerického Stafordšírského teriéra a krmíme masem ( granule nechtěla). Jenže ona nechce ani ovoce ani zeleninu. Krmíme prostě jen masem, bojím se aby jí to neublížilo..aby jí ty vitamíny z té zeleniny a ovoce nechyběli. A těch přípravků na doplnění je tolik že vůbec nevím který zvolit. Děkuji moc za jakoukoliv radu.

Krmte svalovinu, vnitřnosti a kosti, z foplňků doporučuji Fit barf od CD Vet, dobré je také podávat biotin na srst a za studena lisované oleje (lněný, slunečnicový, konopný, atd).

8.5.2016 13:18
Andrýsek3

XXX.XXX.19.141

Přesně jak píše Rajka..ještě můžete místo zeleniny zkusit neprane drstky.

8.5.2016 13:22

CdVet má v nabídce i sušenou zeleninu a ovoce a i jiné přírodní doplňky stravy
http://baron.cz/pes/prirodni-lekarna/doplnky-vyzivy-barf/ovoce-zelenina/i-0.

10.7.2016 07:55
toooja

XXX.XXX.23.158

Krasny den!My koupili stene kolie 7.7., dovezli domu a granule, ktere jsme dostali i domu, nechtel!Proste nechtela a basta.Ale my chteli krmit barfem.Vsude se doporucuje aspon tyden rmit, na co bylo zvykle.Ovsem...nakrajela jsem kur.prso a prohodila krky a mrkvicku nastrouhanou, a miska byla hned prazdna.V prubehu dne k tomu dostal i varenou pohanku, opet vse vymeteno.Nevim, zda jsem udelala dobre, ze okamzite davam maso, ale granule odmital.Naopak maso-stene cele stastne.Vcera dostal na svacinu hovezi zebro s masem, okusoval, trhal a mel obrovske stesti.
Na vecer mel, pred spanim jen kureci srdicka, a rano mel prujem.Ale myslim to je z toho, ze dala jen samotne.Asi jsem mela uvarit a s ryzi, reknem.Pry vnitrnosti by se nemeli davat syrove, ale unika pak podstata krmeni syrovem masem.Ovsem, myslim, i varene maso by bylo lepsi, nez granule.
2 mes stene zvladne i kridlo!
Pravda, bojim se, aby kosti mu neublizili...Proste v nas to jaksi je, ze mohou ublizit.O vlku nikdo nema strach, ze mu ublizi kost
Jo, a mel uz tvaroh se smetanou a lzickou medu, nebo banan s jablek.Uspech, miska prazdna.
Jen nechapu davkovani.Musim se naucit jeste.Bo pro 3 kg stene davka tvarohu by mela byt 30 g, ale to je malo.On snedl tak ke 70 g.

10.7.2016 08:14
Terven

XXX.XXX.110.147

toooja napsal(a):
Krasny den!My koupili stene kolie 7.7., dovezli domu a granule, ktere jsme dostali i domu, nechtel!Proste nechtela a basta.Ale my chteli krmit barfem.Vsude se doporucuje aspon tyden rmit, na co bylo zvykle.Ovsem...nakrajela jsem kur.prso a prohodila krky a mrkvicku nastrouhanou, a miska byla hned prazdna.V prubehu dne k tomu dostal i varenou pohanku, opet vse vymeteno.Nevim, zda jsem udelala dobre, ze okamzite davam maso, ale granule odmital.Naopak maso-stene cele stastne.Vcera dostal na svacinu hovezi zebro s masem, okusoval, trhal a mel obrovske stesti.
Na vecer mel, pred spanim jen kureci srdicka, a rano mel prujem.Ale myslim to je z toho, ze dala jen samotne.Asi jsem mela uvarit a s ryzi, reknem.Pry vnitrnosti by se nemeli davat syrove, ale unika pak podstata krmeni syrovem masem.Ovsem, myslim, i varene maso by bylo lepsi, nez granule.
2 mes stene zvladne i kridlo!
Pravda, bojim se, aby kosti mu neublizili...Proste v nas to jaksi je, ze mohou ublizit.O vlku nikdo nema strach, ze mu ublizi kost
Jo, a mel uz tvaroh se smetanou a lzickou medu, nebo banan s jablek.Uspech, miska prazdna.
Jen nechapu davkovani.Musim se naucit jeste.Bo pro 3 kg stene davka tvarohu by mela byt 30 g, ale to je malo.On snedl tak ke 70 g.

Gratuluju k rozhodnutí krmit barfem, ale doporučuju něco o tom nastudovat, pro začátek aspoň toto
http://manwe.eu/index.php/jak-pejit-z-granuli
Přechod z granulí na čerstvou potravu musí být pozvolný, zpočátku se dává pouze čistá svalovina, nikoli kosti a vnitřnosti. Začínat hovězím žebrem a kuřecími srdíčky není vhodné, Vnitřnosti se mohou krmit syrové, ale projímají, pokud pes není zvyklý, takže průjem bych přičítala právě srdíčkům.
Kosti se musejí zpočátku také opatrně, nasekat, pomlít, přidržovat, sledovat...
Je pravda, že dvouměsíční štěně zvládne křídlo, ale záleží jaksi na velikosti štěněte a velikosti křídla smajlík Je-li křidélko menší a štěně naopak větší, klidně ho zvládne i spolknout bez kousání, stejně tak kuřecí krk.
Krmení barfem není žádná veliká věda, ale pokud o tom víte jen něco málo, ublížíte snáz než krmením granulí. Na fb je skupina Barfování, zkuste se přidat, můžete se tam vyptat na vše, co vás zajímá.

10.7.2016 09:04
toooja

XXX.XXX.23.158

Diki za radu.Inspirovala jsem se prave strankama, ktere mi doporucujete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík