Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2015 15:04
fundog

XXX.XXX.213.65

Zdravím všechny.
Mám štěně Kolie skoro 4 měsíce staré. Stále se mu klopí uši, ale do stran.
Krmila jsem Trainer pro štěně a nyní jsem před 2 dny přešla na First Mate. Myslím, že je lepší. Začala sem přidávat hydrolyzovaný kolagen pro psy. Je ještě něco, co bych mohla pro správný tvar uší udělat?
Moc děkuji za rady.

16.9.2015 15:29
anonymx

XXX.XXX.140.196

Pockat az prezubi.

16.9.2015 17:20
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Je ještě něco, co bych mohla pro správný tvar uší udělat?

Vybrat si geneticky zdravé štěně, kterého rodiče neměli uši zatížené žvýkačkou, aby se náhodou neprojevila vada genotypu i ve fenotypu.

Anebo se vyprdněte na uši a řešte raději to, jestli má váš pes vše co potřebuje. Pokud máte v rukách zdravé vitální zvíře, aktivní, s povahovými vlastnostmi plemene, nadprůměrně pracovité, v chovu se určitě uplatní lépe než gaučová chudinka, které se uši lepily, aby na FCI výstavě byla tip top.

Pokud ucho do strany nějakým způsobem ovlivňuje váš jemnocit, případně vás ztrapňuje, zesměšňuje nebo způsobuje další nepřekonatelné potíže v soužití se psem, doporučuji živého tvora vrátit tam, odkud pochází.

16.9.2015 19:18
fundog

XXX.XXX.213.65

Štěně je po rodičích co neměli s ušima žádný problém. Nelepily se, neohýbaly. Chtěla jsem s ním jezdit na výstavy. Nevím, jestli uši do stran nevadí pro chov. Jestli ho aspoň uchovním.
Nechápu hned vaši aroganci a navádění štěně vrátit. Nějaké ztrapňování a zesměšňování mně ani nenapadlo. Je vidět že máte zkušenosti. Z vlastního života?

Neregistrovaný uživatel

17.9.2015 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.128

Dobrý den, psala jsem v jiném vlákně - našemu štěněti (teriér) začalo padat ucho cca ve třech měsících, samo se to spravilo, jak píše v této diskuzi první odpověď, souvisí to asi s přezubováním. Jestli Vaše štěně začalo mít problémy s ušima až teď a předtím to bylo v pořádku, tipla bych to na ty zuby taky. My jsme dostali od chovatelky při odběru instrukci, že uši nemáme sami řešit nějakými doplňky, ale přes veterináře, protože i nadbytek vápníku nadělá paseku, stejně jako nedostatek. Tak být Vámi také kontaktuju chovatele, jestli to patří k vývojovému stadiu anebo je to výjimečná situaci svědčící o nějakém nedostatku interiéru.

17.9.2015 14:21
fundog

XXX.XXX.213.65

Děkuji, zatím jsem jen přešla na lepší granule.
Vápník bych nedávala. Zjistila jsem, že kolagen neublíží, tak zkouším ten.
Třeba celý den jsou uši super, ráno se pobudí a jsou spadlé smajlík
Vetka mi řekla, že mám jen masírovat. Jenže ona nechová, tak si myslím, že až takové zkušenosti nemá.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2015 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.110

A co Vám k těm uším řekla chovatelka? Jak jsem psala, my jsme byli dopředu upozorněni, že je to okolo toho 3-4 měsíce problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík