Ahojte mám dotaz, mám dvě feny apbt s něčím možná se stafordem, zkrátka vypadají jak apbt ale nejsou s PP. A před dvěma měsíci jsem si koupila pět slepic, mám je zvlášť v oploceném kusu zahrady, protože k nám od souseda celkem často vlezou jeho slepice a naši psi jim nikdy ani pírko nevyškubly, řekla jsem si že by problém být neměl. Jenže jsem se spletla, pokud jsem doma a slepice pustím na zahradu, psi mezi nima chodí a vše ok, ale jakmile slepice zdrhne tak ji zakousnou, včera to byla už druhá za tento týden, jsem z toho na nervy, proč to ty moje trubky dělají? Radši ať zakousnou slipku sousedovi než mě... Čím myslíte že to je? Jinak čekám otázky typu jak se psům věnuji atd... Takže denně s nimi jezdím kolo cca 10 km a pak ještě na procházku cca hodinu kde aportujeme atd... Vychované jsou, neagresivní, cvičila jsem s nimi i dřív obranu.
alda082
napsal(a):
Ahojte mám dotaz, mám dvě feny apbt s něčím možná se stafordem, zkrátka vypadají jak apbt ale nejsou s PP. A před dvěma měsíci jsem si koupila pět slepic, mám je zvlášť v oploceném kusu zahrady, protože k nám od souseda celkem často vlezou jeho slepice a naši psi jim nikdy ani pírko nevyškubly, řekla jsem si že by problém být neměl. Jenže jsem se spletla, pokud jsem doma a slepice pustím na zahradu, psi mezi nima chodí a vše ok, ale jakmile slepice zdrhne tak ji zakousnou, včera to byla už druhá za tento týden, jsem z toho na nervy, proč to ty moje trubky dělají? Radši ať zakousnou slipku sousedovi než mě... Čím myslíte že to je? Jinak čekám otázky typu jak se psům věnuji atd... Takže denně s nimi jezdím kolo cca 10 km a pak ještě na procházku cca hodinu kde aportujeme atd... Vychované jsou, neagresivní, cvičila jsem s nimi i dřív obranu.
Jsou to lovci, mají v sobě vlka, co chceš víc?Naši apbt to nedělají, protože jsou mezi nimi odmalička.Je jedno, jestli s nima jdeš 10,100, nebo 5 km, není to o energii, je to o psech samotných.Udělej slepicím výběh, kam se psy nedostanou a máš klid.
gitule vrtule
napsal(a):
Jsou to lovci, mají v sobě vlka, co chceš víc?Naši apbt to nedělají, protože jsou mezi nimi odmalička.Je jedno, jestli s nima jdeš 10,100, nebo 5 km, není to o energii, je to o psech samotných.Udělej slepicím výběh, kam se psy nedostanou a máš klid.
Výběh mají ale bez trávy jen hlínu už... Zastřihla jsem křídla tak uvidím jen mi nejde do hlavy proč moje jo a sousedovi ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alda082
napsal(a):
Myslím si že je to tím že jsou to psi
alda082
napsal(a):
No právě že ne... Zastřihla jsem jim obě... Asi blbě co? No uvidím co bude doufám že nebudu kupovat všechny nové a zase od nuly, ještě nezačaly ani snášet
Slepice s oběma zastřiženýma křídlama bude lítat dál. Záleží na hmotnosti. A na šířce zástřihu. A taky na plemeni. Vlašky třebas lítají jak bažanti. Takže jestli není zástřih příliš velký tak znova, jen jedno křídlo a pořádný plot.

alda082
napsal(a):
No asi vás podporují ve výchově slepic. Sousedovy slepice ať si dělají, co chtějí. Ale vaše slepice mají být v ohradě a když tam nejsou, dostanou tvrdě za vyučenou. Musíte slepicím zabránit v útěcích, jinak jim v nich budu zabraňovat vaše inteligentní feny. Mrtvá slepice už znovu neuteče.

Máte výhodu, že vám je nechávají. Sousedovi jich 24 odnosila liška.
napsal(a):
Máte výhodu, že vám je nechávají. Sousedovi jich 24 odnosila liška.
No to mě taky. Ne tolik, ale zas co do počtu to mrcha doplnila kachnami. No a naši miláčkové, pokud se jim pipina připlete pod hubu tak se s ní taky nemažou. Ovšem aby se to stalo, musí jít o slepici sebevraha, která cíleně překoná dost překážek a při tom obejít celý barák. Ale jsou i takové.