Dobrý večer,
Jelikož jsem některým lidem slíbila, že dám vědět ohledně
toho podvodu s pejskem s ciziny tak nakonec to
vše dobře dopadlo.Dnes v odpoledních hodinách mi volala policie,
že našli podezřelého.
Byl to nějaký chlap z Polska měl plno
adres e-mailových.
Nebyla jsem jediná co jsem naletěla
bylo nás šest a jeden byl dokonce
právník a jeden pojišťovák.
Děkovali mi, že jsem jim dala
všechny e-maily a všechny informace
co jsem měla, že díky tomu ho našli brzo.
Pomohli prý i Unio vestern.No supr.
Vůbec se mi nesmáli
jen řekli abych nikdy
Už nekupovala nic bez informacích.
Peníze prý budu mít do konce měsíce.
Děkuji všem kteří mě tu podpořili
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jak dobře?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.95
Tak to je parádní! A už se moc těším, až nám sem dáte fotku štěňátka, které koupíte synům, smůlu už jste si vybrala a teď to bude jenom dobré!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je parádní! A už se moc těším, až nám sem dáte fotku štěňátka, které koupíte synům, smůlu už jste si vybrala a teď to bude jenom dobré!
Ano je to paráda, že nakonec
hloupost má nevyhrála.
Stím štěňátkem to sice nebude
brzy, ale ráda se pochlubím
až nějaké s klukama koupíme.
Hlavně teď už vím, že zbrklost
bez informací se nevyplácí.
Jana4
napsal(a):
Dobrý večer,
že našli podezřelého.
adres e-mailových.
Vůbec se mi nesmáli
jen řekli abych nikdy
Že naletí obchodní zástupce s pojištěním, to mě nepřekvapí, ale teda i právník... to měl diplom z Plzně, ne? :D
Každopádně je super, že to policie dokázala vypátrat, jiní takové štěstí nemají.
Žaneta kocková
napsal(a):
Že naletí obchodní zástupce s pojištěním, to mě nepřekvapí, ale teda i právník... to měl diplom z Plzně, ne? :D
Každopádně je super, že to policie dokázala vypátrat, jiní takové štěstí nemají.
Nevím co vám na to odepsat
Holt každý jsme jiní.
A myslím si, že i ten co má diplom
může v životě udělat chybu.
I pojišťovák i právník nebo doktor
atd...
Inak je to fajn, že policie tentokrát
uspěla.
Jana4
napsal(a):
Dobrý večer,
že našli podezřelého.
adres e-mailových.
Vůbec se mi nesmáli
jen řekli abych nikdy
Gratuluji Vám, ale ještě víc Vám pogratuluji, až budete peníze určitě mít, zatím máte jen příslib a přece jen - to ještě není úplná výhra.
fikovnice
napsal(a):
Gratuluji Vám, ale ještě víc Vám pogratuluji, až budete peníze určitě mít, zatím máte jen příslib a přece jen - to ještě není úplná výhra.
Mám tím na mysli, že ten chlap také může mít na krku deset exekucí, vůbec žádné finance a Vy z něj ty peníze těžko vymůžete... Každopádně přeji, ať to dopadne dobře.

Jana4
napsal(a):
Dobrý večer,
že našli podezřelého.
adres e-mailových.
Vůbec se mi nesmáli
jen řekli abych nikdy
Proč mi to připadá tak nějak divné?
Tak snad je to pravda... A vy dostanete zpět své peníze...

Jana4
napsal(a):
Proč divné?Konečně začaly boží mlejny pracovat.
Nevím proč, ale nevěřím tomu.

Jana4
napsal(a):
Tak ať už je dostanu nebo né hlavně, že ten hajzl
bude sedět.Zmetek jeden!
Sedět? Fakt bude sedět?
Přiznávám, že tomu taky nevěřím. Policie by těžko někoho našla takto rychle, v cizí zemi. Administrativa je poměrně složitá, zvlášť když jde o pár korun a ne o nějaký vážná trestní čin.
Navíc tito podvodníci mají systém velmi vymakaný, maily přesměrované přes několik zemí, účet u Westernu žádný není, posílání je anonymní (paní Jana zřejmě jejich systém nezná). Už takto "podnikají" mnoho let. A najednou přijde paní Jana a do týdne je vyřešeno . Navíc by jí nikdy nemohli říct, že za něco takového by někdo šel sedět. Sice bych jí to přál, ale... aby na tak průhledný podvod naletěl právník?
Spíš vidím zakrytí něčeho úplně jiného. Proč ale šlapat do...
Přiznám se, že tomu taky nevěřím. Nepodařilo objasnit jiné, mnohem větší podvody, ve kterých figurují milionové částky, těžko by se policie tak intenzivně věnovala hledání podvodníčka, co má na svědomí "pár drobných".
Spolupráce Western Union, to mírně řečeno nutí k úsměvu.
Nějak mi to celé připadá, jako něčí fantazie.
Minulou diskuzi jsem sledovala z povzdálí, ale zde se přidám k ostatním s tím, že mi to taky přijde divné. Teď mi to úplně zní jak nějaký příběh z dětské literatury, kdy se za pár týdnu zloděj úspěšně vypátral a hrdinové příběhu se stali slavnými a všechno bylo úplně super. Jakto, že všechny babičky a dědové, kteří naletěli podvodným společnostem nikdy nedostanou své peníze zpět, jakto že nejsme v ČR schopni ani kolikrát řádné potrestat prokázaného množitele psů? No a jestli na něco takového může naletět absolvent vysoké školy, tak by měli všichni ihned vrátit nabyté diplomy..
Jana4
napsal(a):
To už je vážně vaše věc né má, že nevěříte
Já jsem jen napsala co mi bylo řečeno od policie
v telefonu a dávala sem to sem jen proto, že
Někteří chtěli vědět jak to dopadlo.
A že u Vás policajti úřadují v sobotu odpoledne, to se teda máte.
Všude jinde takovou agendu vyřizují v pracovní době ve všední den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Jojo..
Zazvonil zvonec a pohádky byl konec...
Myslím si, že pohádkové rozuzlení není takovou rychlostí vůbec reálné, zvláště, je-li v tom "podvodník z Polska" a Western Union.
Ani si nemyslím, že by v sobotu ráno "policie" paní volala a šťastně jí do telefonu vyklopila všechny detaily rozpleteného příběhu a ještě přidala slib, že peníze bude mít do konce měsíce (sic!) zpět...
Sice bych paní přála, aby to dobře dopadlo, ale tomuhle tedy fakt nevěřím.
HLAVNĚ zas neodpovidejte na žadnej z těchto inzeratu
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=911233&telefon=6509805266&jmeno=svobodova.
Šarina
napsal(a):
Myslím si, že pohádkové rozuzlení není takovou rychlostí vůbec reálné, zvláště, je-li v tom "podvodník z Polska" a Western Union.
Ani si nemyslím, že by v sobotu ráno "policie" paní volala a šťastně jí do telefonu vyklopila všechny detaily rozpleteného příběhu a ještě přidala slib, že peníze bude mít do konce měsíce (sic!) zpět...
Sice bych paní přála, aby to dobře dopadlo, ale tomuhle tedy fakt nevěřím.
Tak i v sobotu muže volat policie ale tež nevěřim že by tak rychle pořešily tuhle rychlou a vychytralou bandu ktera je už dost dlouho na scéně a nikdo na ni nemuže a už vubec nevěřim že by tak rychle vratily penize ono totiž pokud to šetři policie tak trva poměrně dlouho než se to vyřeši a postiženej dostane zpět svuj majetek a to stejně většinou musi řešit soudem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.95
Majka14
napsal(a):
Pardon, ale to s těmi penězi je nesmysl.. o náhradě poškozeným se rozhoduje až v rozsudku, který musí být pravomocný, a není možná aby se tak stalo do konce měsíce..
Když obviněný dobrovolně uhradí škodu, není to polehčující okolnost? Samozřejmě v Polsku to může být jinak, ale taky to může být podobně jak u nás
Spíš by se to neřešilo vůbec. Muselo by na to vlítnout speciální oddělení, co má na starost internetovou kriminalitu. A to řeší fakt důležitější a závažnější zločiny, než že paní 2x zaplatila imaginárnímu chovateli pár tisícovek přes anonymní službu.
Celé je to pohádka, trošku hloupě vymyšlená.

Jana4 píše, že jich bylo 6. Jestl ona byla ta šestá, tak už mohla být jen poslední důkazní kamínek do předchozí mozaiky. Píše, že tam byl jeden právník, tak třeba ten věděl, jak policii a případ postrčit.
Bůhví, jak to celé je... Jen kdyby to byla pravda a opravdu ho dopadli, bylo by potěšující.
napsal(a):
Jana4 píše, že jich bylo 6. Jestl ona byla ta šestá, tak už mohla být jen poslední důkazní kamínek do předchozí mozaiky. Píše, že tam byl jeden právník, tak třeba ten věděl, jak policii a případ postrčit.
Bůhví, jak to celé je... Jen kdyby to byla pravda a opravdu ho dopadli, bylo by potěšující.
Imaginární (vymyšlený ) právník, žádnou policii nikam nepostrčí... Že byla zadavatelka blbá a zaplatila na falešný inzerát peníze dopředu, tomu bych i věřil, ale v takhle rychlé rozuzlení a vyřešení a dobrý konec ( jako v pohádce), a že by jí někdo a ostatním postiženým chtěl posílat peníze bez proběhlého soudu, to je nesmysl - i se soudním rozhodnutím jsou někdy peníze nedostupné a obtížně vymahatelné. To si asi vymyslela, aby tu nevypadala jako tupka.
napsal(a):
Těch podvedených byly už tisíce (bohužel je opravdu tolik hlupáků), tyto podvody jedou už roky, v různých zemích. Nebo myslíš, že tito podvodníci se namáhají dávat denně inzetáty, aby se jim ozval jeden hlupák do roka? Že by se namáhali odpovídat na plno mailů, kdyby se jim to finančně nevyplatilo?
Přiznávám, že jsem taky jen tak z legrace na takový inzerát odpověděl, abych věděl, jak to mají vymyšlené. Je to velmi okaté. Chtěl jsem vědět chovatelskou stanici, přesné místo pobytu štěňat, další fotky. Pořád dokola mi psali, kam mám peníze poslat, že štěně bude zaslané hned, že ho budu mít už druhý den, že je velmi roztomilé a že spěchají, protože majitelé jsou velmi nemocní a nemohou se již o psy starat, jinak by je tak levně neprodávali. A k tomu plno náboženských keců. Na moje otázky neodpověděli nikdy. Jediný zájem byly peníze. Dokonce si ani nepamatovali, o jaké plemeno si vlastně píšu, protože jsem jim to schválně do prvního mailu nenapsal (měli inzerát na několik plemen). Ale přesto mi štěně chtěli prodat.
Jestli na něco takového by skočil jen trošku vzdělaný člověk... no takového právníka bych fakt chtěl vidět
Dobré bylo, když jsem jim napsal, že jsou podvodníci, začali mi vyhrožovat a psali, že oni přece věří v Boha, tak nemohou podvádět
shavoid
napsal(a):
Minulou diskuzi jsem sledovala z povzdálí, ale zde se přidám k ostatním s tím, že mi to taky přijde divné. Teď mi to úplně zní jak nějaký příběh z dětské literatury, kdy se za pár týdnu zloděj úspěšně vypátral a hrdinové příběhu se stali slavnými a všechno bylo úplně super. Jakto, že všechny babičky a dědové, kteří naletěli podvodným společnostem nikdy nedostanou své peníze zpět, jakto že nejsme v ČR schopni ani kolikrát řádné potrestat prokázaného množitele psů? No a jestli na něco takového může naletět absolvent vysoké školy, tak by měli všichni ihned vrátit nabyté diplomy..
Všichni snad ne...?
lev
napsal(a):
Nedělal si někdo z paní poškozené pouze legrci ? Nebo ona z nás ? Při akčnosti naší policie to ještě ani nezačali řešit.Nebo, že by už to řešili dlouho a tohle se přidalo ?
Tak také je varianta, že se to celé vůbec nestalo... Sice jsem paní pogratulovala, že to policie (vy)řešila...ale vlastně si nejsem vůbec jistá, jestli paní Jana není jen taková pohádkářka...
LájošM
napsal(a):
Těch podvedených byly už tisíce (bohužel je opravdu tolik hlupáků), tyto podvody jedou už roky, v různých zemích. Nebo myslíš, že tito podvodníci se namáhají dávat denně inzetáty, aby se jim ozval jeden hlupák do roka? Že by se namáhali odpovídat na plno mailů, kdyby se jim to finančně nevyplatilo?
Přiznávám, že jsem taky jen tak z legrace na takový inzerát odpověděl, abych věděl, jak to mají vymyšlené. Je to velmi okaté. Chtěl jsem vědět chovatelskou stanici, přesné místo pobytu štěňat, další fotky. Pořád dokola mi psali, kam mám peníze poslat, že štěně bude zaslané hned, že ho budu mít už druhý den, že je velmi roztomilé a že spěchají, protože majitelé jsou velmi nemocní a nemohou se již o psy starat, jinak by je tak levně neprodávali. A k tomu plno náboženských keců. Na moje otázky neodpověděli nikdy. Jediný zájem byly peníze. Dokonce si ani nepamatovali, o jaké plemeno si vlastně píšu, protože jsem jim to schválně do prvního mailu nenapsal (měli inzerát na několik plemen). Ale přesto mi štěně chtěli prodat.
Jestli na něco takového by skočil jen trošku vzdělaný člověk... no takového právníka bych fakt chtěl vidět
Dobré bylo, když jsem jim napsal, že jsou podvodníci, začali mi vyhrožovat a psali, že oni přece věří v Boha, tak nemohou podvádět
To by i stálo za to celou tu korespondenci zveřejnit. Celkem by to pobavilo, snad pro někoho i bylo poučné, i když lidská hloupost je nesmrtelná!
bilusik
napsal(a):
Imaginární (vymyšlený ) právník, žádnou policii nikam nepostrčí... Že byla zadavatelka blbá a zaplatila na falešný inzerát peníze dopředu, tomu bych i věřil, ale v takhle rychlé rozuzlení a vyřešení a dobrý konec ( jako v pohádce), a že by jí někdo a ostatním postiženým chtěl posílat peníze bez proběhlého soudu, to je nesmysl - i se soudním rozhodnutím jsou někdy peníze nedostupné a obtížně vymahatelné. To si asi vymyslela, aby tu nevypadala jako tupka.
Taky myslím, že si spíš zadavatelka chtěla tímto dalším výmyslem "vyžehlit profil".
Když na srdceryvné příspěvky o oklamané chudé vdově a plačících dětech málokdo reagoval, tak soucitně, jak ona předpokládala
koně
napsal(a):
Taky myslím, že si spíš zadavatelka chtěla tímto dalším výmyslem "vyžehlit profil".
Když na srdceryvné příspěvky o oklamané chudé vdově a plačících dětech málokdo reagoval, tak soucitně, jak ona předpokládala
Jste trapný Víte o tom?Já si žádný profil žehlit
nemusím mě je úplně jedno kdo si co o mě
myslí.!Jste ubožák navážet se anonymně
do lidí které neznáte.Máte pouze silné
slova a skutek utek.Nikdo nemusel
Reagovat nestojím o to Ubožáku!
Já sem pouze napsala jen to
co mi bylo řečeno od policie
v telefonu a jestli mi někdo
věří nebo né tak mi je to úplně
jedno.
fikovnice
napsal(a):
To by i stálo za to celou tu korespondenci zveřejnit. Celkem by to pobavilo, snad pro někoho i bylo poučné, i když lidská hloupost je nesmrtelná!
Jen taková ukázka, celé by to bylo moc dlouhé. Protože tvrdili, že pes má rodokmen, chtěl jsem ho samozřejmě vidět, i údaje o chovateli. Několik mailů proběhlo v tom duchu, jak vidíte níže. Pořád dokola, že rodokmen poslat nelze, že vše bude až pošlu peníze.
"Pokud jde o rodokmen, musí být zasláno na vás spolu se štěňaty, takže
se nemusíte starat o rodokmenu v pořádku
tak laskavě pošlete mi vaše doručovací adresu a peníze, takže můžu jít a dnes
ráno zaregistrovat štěně a zpracovávat tyto dokumenty a poslat na vás
maximum je 8 hodin, budete mít štěně na vaše dveře krok
i bude v případě potřeby své číslo, takže jakmile dodávka zvíře
agentura dorazí u vás doma, budou vám zavolat, abyste věděli, o jejich
příjezdu
takže musíte být doma
-
Nemůžu vám zaslat svůj štěně rodokmen teď, protože tam jsou nastavení
informací v něm, že je třeba změnit doručovací agentura
tak prosím, je mi líto, za to, ale štěně bude přichází spolu s
rodokmenem, když jsem zítra registraci štěně na adresu Vaše jméno
tak já vám zaručí sto procent, že štěně bude přichází spolu se všemi
dokumenty, které potřebují Vámi
tak prosím, budu rád, aby vám plnou adresu s adresou, bude to pro mě
jednodušší registraci štěně na adresu Vaše jméno a dům
to pomůže dopravní úřad, aby vám najít poté, co dorazili na své
domovské zemi, a také, že vám dá volání prostřednictvím mobilu, abyste
věděli o jejich příjezdu..
i čekají na Vaši reagovat
-
Mám potíže při skenování rodokmen, prosím, jsem velmi zklamán ve vás,
pro výrobu vědět, jak moc máte rádi moje štěně, a to, jak se pro
přijetí mé štěně
a později zůstal dlouho bez odpovědi
Jsem naštvaná s vámi vše je hotovo, tak jak chceš, abych věřit?
já opravdu chci, abyste mi dát 100% jistotu, že budete přijetí mé štěně
a jak se budete milovat a starat se o štěně. To jen peníze, aby byla jistota zájmu vašeho.
-
ale budu rád, abyste mi slíbit, že pokud já jsem vám dal moje štěně,
budete milovat a starat se o své štěně jako já
domácí zvířata jsou stejně jako člověk, jako takový byste měli
zacházet jako člověk příliš
Díky a Bůh vám žehnej
-
Dobrý den ještě jednou, já jsem upřímný a Bůh se bát žena, pokud
nechcete přijmout moje štěně, neměli byste v jedné cestě nebo jiný mě,
nebo volej scammer zneužití, protože já nejsem jedna z tohoto typu
Potřebuji peníze aby štěně odeslat hned u vašeho dveře.
-
Pověděl jsem vám, jsem stará žena a nejsem použít pro s technikou pro
snímání dokumentů přes internet...
tak jsem si řekl, že se dodávka agentura bude přichází spolu s štěně
dokumentu a vše, co potřebujete
-
Bůh vám žehnej pro všechny zneužívání na mě
ale můžu poslat vám můj rodokmen, protože kdykoliv jsem poslat své
rodokmen klientovi, ale držet Ti jejich použití, a brát je jako svou
osobní potřebu
tak líto, mohu vám můj rodokmen, pouze pokud budete chtít mé štěně, a
štěně bude přichází spolu s průkazem původu, k gehter s agenturou
-
Vážně byste na takové blábolení naletěli?
Však si to můžete zkusit sami, těchto inzerátů je pořád plno.

Na tohle může skočit fakt jenom trotl bez mozku.
LájošM
napsal(a):
Jen taková ukázka, celé by to bylo moc dlouhé. Protože tvrdili, že pes má rodokmen, chtěl jsem ho samozřejmě vidět, i údaje o chovateli. Několik mailů proběhlo v tom duchu, jak vidíte níže. Pořád dokola, že rodokmen poslat nelze, že vše bude až pošlu peníze.
"Pokud jde o rodokmen, musí být zasláno na vás spolu se štěňaty, takže
se nemusíte starat o rodokmenu v pořádku
tak laskavě pošlete mi vaše doručovací adresu a peníze, takže můžu jít a dnes
ráno zaregistrovat štěně a zpracovávat tyto dokumenty a poslat na vás
maximum je 8 hodin, budete mít štěně na vaše dveře krok
i bude v případě potřeby své číslo, takže jakmile dodávka zvíře
agentura dorazí u vás doma, budou vám zavolat, abyste věděli, o jejich
příjezdu
takže musíte být doma
-
Nemůžu vám zaslat svůj štěně rodokmen teď, protože tam jsou nastavení
informací v něm, že je třeba změnit doručovací agentura
tak prosím, je mi líto, za to, ale štěně bude přichází spolu s
rodokmenem, když jsem zítra registraci štěně na adresu Vaše jméno
tak já vám zaručí sto procent, že štěně bude přichází spolu se všemi
dokumenty, které potřebují Vámi
tak prosím, budu rád, aby vám plnou adresu s adresou, bude to pro mě
jednodušší registraci štěně na adresu Vaše jméno a dům
to pomůže dopravní úřad, aby vám najít poté, co dorazili na své
domovské zemi, a také, že vám dá volání prostřednictvím mobilu, abyste
věděli o jejich příjezdu..
i čekají na Vaši reagovat
-
Mám potíže při skenování rodokmen, prosím, jsem velmi zklamán ve vás,
pro výrobu vědět, jak moc máte rádi moje štěně, a to, jak se pro
přijetí mé štěně
a později zůstal dlouho bez odpovědi
Jsem naštvaná s vámi vše je hotovo, tak jak chceš, abych věřit?
já opravdu chci, abyste mi dát 100% jistotu, že budete přijetí mé štěně
a jak se budete milovat a starat se o štěně. To jen peníze, aby byla jistota zájmu vašeho.
-
ale budu rád, abyste mi slíbit, že pokud já jsem vám dal moje štěně,
budete milovat a starat se o své štěně jako já
domácí zvířata jsou stejně jako člověk, jako takový byste měli
zacházet jako člověk příliš
Díky a Bůh vám žehnej
-
Dobrý den ještě jednou, já jsem upřímný a Bůh se bát žena, pokud
nechcete přijmout moje štěně, neměli byste v jedné cestě nebo jiný mě,
nebo volej scammer zneužití, protože já nejsem jedna z tohoto typu
Potřebuji peníze aby štěně odeslat hned u vašeho dveře.
-
Pověděl jsem vám, jsem stará žena a nejsem použít pro s technikou pro
snímání dokumentů přes internet...
tak jsem si řekl, že se dodávka agentura bude přichází spolu s štěně
dokumentu a vše, co potřebujete
-
Bůh vám žehnej pro všechny zneužívání na mě
ale můžu poslat vám můj rodokmen, protože kdykoliv jsem poslat své
rodokmen klientovi, ale držet Ti jejich použití, a brát je jako svou
osobní potřebu
tak líto, mohu vám můj rodokmen, pouze pokud budete chtít mé štěně, a
štěně bude přichází spolu s průkazem původu, k gehter s agenturou
-
Vážně byste na takové blábolení naletěli?
Však si to můžete zkusit sami, těchto inzerátů je pořád plno.
Díky "Lájoši" - také ABSOLUTNĚ nechápu jak na toto (automatický překladač, kraviny samozřejmě i obsahové) může někdo naletět! Ale věřím, že jste se královsky bavil!
LájošM
napsal(a):
Když o něčem nemám páru, sednu k počítači a během 5 minut tu páru mám
Ano. A v počítači vám vyjede milión odkazů na to, jací jsou chovatelé s PP šmejdi a jste tam kde jste byl...
Čímž nechci zatracovat možnost získat dnešní době informace. Ovšem tak trochu je někdy problém s jejich selekcí.

Na internetu se můžete dočíst kdejaký blábol. Stačí se podívat na informace v oboru, ve kterém se dobře orientujete...a ejhle, to se dočtete nesmyslů. Podle toho si každý může udělat obrázek o tom, co se asi dočte v oboru, o kterém nemá páru. Pak je nutné hledat informace z více zdrojů, nejlépe spolupracovat s odborníkem.
napsal(a):
Na internetu se můžete dočíst kdejaký blábol. Stačí se podívat na informace v oboru, ve kterém se dobře orientujete...a ejhle, to se dočtete nesmyslů. Podle toho si každý může udělat obrázek o tom, co se asi dočte v oboru, o kterém nemá páru. Pak je nutné hledat informace z více zdrojů, nejlépe spolupracovat s odborníkem.
Bohužel totéž, co o internetu, platí i o televizi (i veřejnoprávní)... a že telka je o mnoho "důvěryhodnější" zdroj...
V určitých věcech se člověk dopídí. Třeba kolem importu psa. Jak to probíhá, co vše chovatel musí zařídit, jaké papíry jsou třeba, jaké údaje, kolik doprava stojí a jak dlouho asi celé vyřizování trvá.
Stejně tak je možné se spojit s poradci chovu, zkušenými chovateli. Však není jen jeden. Ano, internet je i plný blbostí, ale ve všech oborech existují "oficiální stránky". Jako ve všem, člověk musí hlavně přemýšlet a pokládat si otázky, zda to tak a tak může být, ověřovat informace z různých zdrojů.
Bohužel lenost zřejmě převládá, ale pak ať lidi nebrečí, že naletěli nebo že něco nevěděli. Je to právě v hodně případech pouze pohodlnost zapojit mozek.