Ahoj chci se zeptat, otrávil vám někdy někdo úmyslně psa? třeba jedem na krysy, slimáky či jiným hnusem? jak jste to poznali? zachránili jste psa nebo to nešlo? a měli jste někdy chuť někomu psa otrávit? třeba že vám sousedův ořech podhrabal plot a nakryl papírovou fenu, nebo že třeba zakousl slepice a králíky, nebo pokousal vás a nebo zkrátka proto že jejich pes 24 hodin denně nezavře pusu? celkem by mě to zajímalo, pořád slyším jak někde někdo dává nástrahy a naši psi občas něco zblajznou...
Ne, psa mi nikdy nikdo neotrávil, protože si ho hlídám. Nenechám ho honit sousedům zvířata, otravovat lidi na ulici, ani sbírat hnusy kolem popelnic.
Stejně tak by mě nikdy nenapadlo něco takového udělat. Za chování psa může majitel, takže pokud mi něčí pes poleze na nervy, vyřídím si to s jeho majitelem.
Absolutně nechápu, kam takovou otázkou míříte.
Jednou jsem měla otrávené oba psy, něco museli sežrat doma na uzavřené zahradě na vesnici. Zrovna jsme jeli domů z práce, když mi mamka volala, že se mi jedna fenka nějak divně třepe, když jsme přijeli jen mi ji hodili do auta a jeli jsme, třas už byl nezvladatelný. Měla silné křeče, dostávala kapačky a uklidňující injekce, doktoři už měli strach, že další injekci srdíčko nezvládne, ale když jsem si řekla, že je tato poslední, naštěstí už to nejhorší asi odplavila, přespala jednu noc na veterině, chodit nemohla ještě několik dní (asi vysílení), ale naštěstí se z toho vylízala. Druhá fenka se třásla jen trochu (je taková méně průbojná tak toho sežrala méně), vykapali jsme jen jedny kapačky a šla domů, pak jen kontrola.
Nevíme co to bylo, ale fridex apod prý určitě ne.
Naštěstí jsou zdravé a srdíčko zůstalo nejspíše bez následků.
A i kdyby mě třeba sousedovic pes s*al sebevíce, nikdy bych nepomyslela na jeho destrukci...spíše na destrukci majitele.
Taky úplně nevím, kam tento dotaz míří. Otravy psů jsou ale v mém okolí docela běžnou záležitostí, nedávno byl třeba obviněn jakýsi zlovolný chlap, který rozhazoval po sídlišti buřty s krysím jedem. A před měsícem někdo hodil návnadu známým přímo na zahradu..
Jinak, já spory skrze psy neřeším. Řeším je ústní domluvnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.56
Ano, otrávili mi psa...
Bydlela jsme ještě u rodičů a mému ČSV byli necelé 2 roky. Nikdy nic nikomu neudělal, ale byl podobný vlku a hotovo. Mnohdy o něm sousedi mluvili, jak toho vlka můžu zvládnout, že je to divoká šelma a nebrali, že je to normální plemeno psa. Ne, byl to vlk a hotovo.
Já tenkrát přišla ze školy a naši mi řekli, že je Arko zemřel...
Byl otráven, když táta přijel domů, šel se podívat na zahradu, co dělaj psiska, Arko tam ležel nafouklý a z huby mu šla růžová pěna. Dovezl ho na veterinu a i přes veškerou snahu veterinářů, zemřel...
Takže očividně jed na krysy a podle obsahu žaludku (toho zbytku) to bylo nějaké maso a pitva samozřejmě prokázala otravu (jak se to přesně jmenovalo už nevím).
Kdo ho otrávil, netuším... Možná někdo z těch hloupých sousedů, kteří tvrdili, že je to vlk...
Vyřešila jsem to odstěhováním. Tady mám psiska v kotci, na zahradu smí jen, když tam jsem já - bez mého dozoru nikam. Teď se stěhujeme do svého (do teď jsme bydleli v domečku u tety) a hned, jak se přestěhujeme, mám domluvenou instalaci kamerového systému, kolem mého pozemku, včetně psího kotce.
Sama za sebe, když mě nějaký pes neskutečně drásá nervy, řeším to přes páníčka, nejsem bezcharakterní krysa, abych si to vybila na psovi, který za to prostě nemůže, že ho páníčci nenaučili "slušného chování".
Můj dotaz nesměruje nikam špatně, že bych někomu otrávila psa, ale máme pitbully dvě feny a jak víte hodně lidí by si přálo aby tito psi neexistovali, samozřejmě nám může kdokoliv hodit něco za bránu i když jsme pryč tak jsou zavření ale neobcházím denně zahradu a když vidím že něco žerou a zařvu fuj tak zjistím nakonec že to bylo kočičí hovino... spíš mě zajímalo jak rychle se ta otrava třeba projevila, člověk nemá zrovna dobrý pocit když jde se psy po ulici a slyší tito psi by neměly vůbec existovat... máme je vychované, nedělají bordel, neštěkají... kdyby jsme s nimi nechodili ven nikdo by ani nevěděl že je máme, ale třeba soused má NO co nonstop řve a nám pod okny ložnice a třeba jsem mu asi třikrát řekla ať ho na noc někam zavře a akorát se mi vysmál, od jara do podzimu kdy mám otevřené okno protože bych jinak padla horkem chodím totálně nevyspaná a můžu vám říct že na souseda jsem naštvaná ale toho stupida za zdí k smrti nenávidím, i když ho okřikne pes řve dál je to takový ten rozený debílek co se točí dokola, řve, honí si ocas...
tereza.128
napsal(a):
... je to takový ten rozený debílek co se točí dokola, řve, honí si ocas...
Žádný pes se takový nerodí. Pes s tímhle chováním je psychicky narušený a pachatel je zase člověk - jeho majitel. Ten zaslouží nenávist, ne chudák pes, co trpí dost i bez Vás.
Já si myslím že tak jak se rodí narušení lidi tak i zvířata, sama určitě moc dobře víte že i když se některým psům člověk věnuje dostatečně stejně jsou mimo... je sice fakt že je mi 30 a se psy jsem vyrůstala a žádného debílka jsme zatím neměli, možná jsme měli štěstí, ale brácha má yorka s bůh ví čím a to je taky radost ho mít... taky jim dělá doma celkem masakry a pes předtím ani ten předtím nic takového nedělal, možná je jen hyperaktivní je fakt že toho NO má soused věčně v kotci bez možnosti vidět ven ale když jdou na zahradu je tam s nimi a je agres přes plot na nás, na děcka na psi, je nevychovaný a totální asociál, jenže nemůže dalších deset let sráčkovat všechny okolo že jo, to prostě si myslím že nejde, ale možná se pletu, přece jen žijeme ve světě plných arogantů a netolerantních lidí.
alda082
napsal(a):
Já si myslím že tak jak se rodí narušení lidi tak i zvířata, sama určitě moc dobře víte že i když se některým psům člověk věnuje dostatečně stejně jsou mimo... je sice fakt že je mi 30 a se psy jsem vyrůstala a žádného debílka jsme zatím neměli, možná jsme měli štěstí, ale brácha má yorka s bůh ví čím a to je taky radost ho mít... taky jim dělá doma celkem masakry a pes předtím ani ten předtím nic takového nedělal, možná je jen hyperaktivní je fakt že toho NO má soused věčně v kotci bez možnosti vidět ven ale když jdou na zahradu je tam s nimi a je agres přes plot na nás, na děcka na psi, je nevychovaný a totální asociál, jenže nemůže dalších deset let sráčkovat všechny okolo že jo, to prostě si myslím že nejde, ale možná se pletu, přece jen žijeme ve světě plných arogantů a netolerantních lidí.
Mám borderu a taky má "kotcový syndrom", je agresivní vůči ostatním psům a a nepřiměřeně citlivá. A nikdy bych o ní neřekla, že se narušená už narodila. Všechny tyhle problémy jí způsobili její bývalí majitelé, kteří jí dle svého nejlepšího svědomí "zachránili" a následně jí nechali růst jak dříví v lese. Na procházky s ní nechodili, necvičili, s lidmi ani psy jí neseznamovali.. Ten NO je klasický příklad onoho kotcového psa, je mi ho upřímně líto.
shavoid
napsal(a):
Mám borderu a taky má "kotcový syndrom", je agresivní vůči ostatním psům a a nepřiměřeně citlivá. A nikdy bych o ní neřekla, že se narušená už narodila. Všechny tyhle problémy jí způsobili její bývalí majitelé, kteří jí dle svého nejlepšího svědomí "zachránili" a následně jí nechali růst jak dříví v lese. Na procházky s ní nechodili, necvičili, s lidmi ani psy jí neseznamovali.. Ten NO je klasický příklad onoho kotcového psa, je mi ho upřímně líto.
Asi jo, četla jsem si teď něco o tom a asi máte pravdu, ale přesvědčit lidi kteří žijí stále v tom že pes má být uvázaný a celý den řvát je v pořádku asi zbytečné, jsou to ti tipičtí "vidláci" co nesežere prase se slepicí hodí psovi... dokonce jsem zkoušela mluvit s jejich dcerami aby si aspoň naše psy očuchal ale přijde mi že celá rodina používá jeden a ten samý mozek ne jen že trpí jejich pes ale hlavně my ti co musí vstávat, chodit do práce, školy, fungovat... jsme vyčerpaní... ale trochu to odbočilo od téma co mě zajímalo
alda082
napsal(a):
Asi jo, četla jsem si teď něco o tom a asi máte pravdu, ale přesvědčit lidi kteří žijí stále v tom že pes má být uvázaný a celý den řvát je v pořádku asi zbytečné, jsou to ti tipičtí "vidláci" co nesežere prase se slepicí hodí psovi... dokonce jsem zkoušela mluvit s jejich dcerami aby si aspoň naše psy očuchal ale přijde mi že celá rodina používá jeden a ten samý mozek ne jen že trpí jejich pes ale hlavně my ti co musí vstávat, chodit do práce, školy, fungovat... jsme vyčerpaní... ale trochu to odbočilo od téma co mě zajímalo
Pokud tam ten pes štěká 24 hodin denně, musí to pro vás být velice nepříjemné, obzvlášť jsou-li sousedé banda takových blbů.. Známí měli takové lidi naproti přes ulici, pes tam neustále řval, spal ve vlastních výkalech, se sousedy také nebyla řeč. Vyřešili to tak, že na ně poslali ochranáře a kupodivu jim psa odebrali. Ale taky znám x případů, kde ochranáři nevyřešili nic, neboť nemohli.
shavoid
napsal(a):
Pokud tam ten pes štěká 24 hodin denně, musí to pro vás být velice nepříjemné, obzvlášť jsou-li sousedé banda takových blbů.. Známí měli takové lidi naproti přes ulici, pes tam neustále řval, spal ve vlastních výkalech, se sousedy také nebyla řeč. Vyřešili to tak, že na ně poslali ochranáře a kupodivu jim psa odebrali. Ale taky znám x případů, kde ochranáři nevyřešili nic, neboť nemohli.
Tam ochranáři nic nevyřeší, on není nijak zubožený, je čistý, pěkný... ale šíleně nevychovaný to je ten problém, prostě ti lidi jsou úplně v jiném vesmíru jako my, akorát si asi ani neuvědomují že jejich laxní přístup k výchově psa obtěžuje lidi okolo a když jsem řekla ať ho na noc dají třeba do garáže, soused mi řekl že jestli mi to vadí ať si dám špunty do uší a tím to skončilo... je to hnusné ale buď budu doufat že ho to řvaní přejde a nebo jim brzo pojde...
alda082
napsal(a):
Tam ochranáři nic nevyřeší, on není nijak zubožený, je čistý, pěkný... ale šíleně nevychovaný to je ten problém, prostě ti lidi jsou úplně v jiném vesmíru jako my, akorát si asi ani neuvědomují že jejich laxní přístup k výchově psa obtěžuje lidi okolo a když jsem řekla ať ho na noc dají třeba do garáže, soused mi řekl že jestli mi to vadí ať si dám špunty do uší a tím to skončilo... je to hnusné ale buď budu doufat že ho to řvaní přejde a nebo jim brzo pojde...
Zdravím. Pokud pes štěká i po 22h tak to zkuste řešit jako rušení nočního klidu. Můžete i podat stížnost na souseda na úřadě apod.
Pravděpodobně s tím, ale moc nezmůžete. U nás třeba sousedi pouští psa na volno, takže mám každý den občůrané dveře. Když parkujeme nebo vyjíždíme autem z garáže, tak psa málem přejedeme. Kolikrát už jsme jim říkali, atˇ si ho hlídají. Veškerá domluva marná. Je to jako boj s větrnými mlýny. Na ten úřad se nedá jít, páč tam jsou všichni jedna ruka. Může se stát, že si jednou nevšimneme a yorkšír bude namotaný na zadním kole. Taky mě to vadí a obtěžuje, ale psa bych neotrávila Já zase v létě otvírám 6h zálet s amazoňanama a to zas vadí jim. Mohla bych je pustit o 2h později, ale proč jim krátit den. Nejraději jsou venku ráno a k večeru. Bohužel svoji radost projevují pronikavým křikem.
"... je to takový ten rozený debílek co se točí dokola, řve, honí si ocas..."
"ne jen že trpí jejich pes ale hlavně my ti co musí vstávat, chodit do práce, školy, fungovat... jsme vyčerpaní..."
"... jenže nemůže dalších deset let sráčkovat všechny okolo že jo, to prostě si myslím že nejde"
"toho stupida za zdí k smrti nenávidím"
Tak vám mám, z toho, co píšete, takový pocit, jakoby jste tomu "debílkovi a stupidovi" sama chtěla něco hodit. Vždyť by se všechno vyřešilo, fungovala byste, vyspaná, nevyčerpaná, úplný klid...
To snad ani nejde nijak komentovat, jediné, co k tomu lze napsat, je to, že tenhle styl je sr.áčství největšího kalibru.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, otrávili mi psa...
Bydlela jsme ještě u rodičů a mému ČSV byli necelé 2 roky. Nikdy nic nikomu neudělal, ale byl podobný vlku a hotovo. Mnohdy o něm sousedi mluvili, jak toho vlka můžu zvládnout, že je to divoká šelma a nebrali, že je to normální plemeno psa. Ne, byl to vlk a hotovo.
Já tenkrát přišla ze školy a naši mi řekli, že je Arko zemřel...
Byl otráven, když táta přijel domů, šel se podívat na zahradu, co dělaj psiska, Arko tam ležel nafouklý a z huby mu šla růžová pěna. Dovezl ho na veterinu a i přes veškerou snahu veterinářů, zemřel...
Takže očividně jed na krysy a podle obsahu žaludku (toho zbytku) to bylo nějaké maso a pitva samozřejmě prokázala otravu (jak se to přesně jmenovalo už nevím).
Kdo ho otrávil, netuším... Možná někdo z těch hloupých sousedů, kteří tvrdili, že je to vlk...
Vyřešila jsem to odstěhováním. Tady mám psiska v kotci, na zahradu smí jen, když tam jsem já - bez mého dozoru nikam. Teď se stěhujeme do svého (do teď jsme bydleli v domečku u tety) a hned, jak se přestěhujeme, mám domluvenou instalaci kamerového systému, kolem mého pozemku, včetně psího kotce.
Sama za sebe, když mě nějaký pes neskutečně drásá nervy, řeším to přes páníčka, nejsem bezcharakterní krysa, abych si to vybila na psovi, který za to prostě nemůže, že ho páníčci nenaučili "slušného chování".
Ten člověk, co to udělal, není člověk, ale PRIMITIV. Jinak mi došla slova.
milannn
napsal(a):
"ne jen že trpí jejich pes ale hlavně my ti co musí vstávat, chodit do práce, školy, fungovat... jsme vyčerpaní..."
"... jenže nemůže dalších deset let sráčkovat všechny okolo že jo, to prostě si myslím že nejde"
Tak vám mám, z toho, co píšete, takový pocit, jakoby jste tomu "debílkovi a stupidovi" sama chtěla něco hodit. Vždyť by se všechno vyřešilo, fungovala byste, vyspaná, nevyčerpaná, úplný klid...
To snad ani nejde nijak komentovat, jediné, co k tomu lze napsat, je to, že tenhle styl je sr.áčství největšího kalibru.
Bohužel mám ze zadavatelky stejný pocit.
Nenávidí souseda, nenávidí jeho psa, zajímá ji, jak rychle se projeví otrava...
Skoro se nabízí, že má v plánu psovi něco hodit, ale tak, aby se nepřišlo na to, že to byla ona.

"Mám borderu a taky má "kotcový syndrom", je agresivní vůči ostatním psům a a nepřiměřeně citlivá. A nikdy bych o ní neřekla, že se narušená už narodila"
jenom mimo téma poznámka k tomuto - nervová soustava a povaha jsou vrozené, člověk už jenom může upravovat svou činností anebo nečinností v nějakých mezích, a to ve smyslu pozitivním či negativním.
napsal(a):
"Mám borderu a taky má "kotcový syndrom", je agresivní vůči ostatním psům a a nepřiměřeně citlivá. A nikdy bych o ní neřekla, že se narušená už narodila"
jenom mimo téma poznámka k tomuto - nervová soustava a povaha jsou vrozené, člověk už jenom může upravovat svou činností anebo nečinností v nějakých mezích, a to ve smyslu pozitivním či negativním.
Já bych si dovolila s tímto lehce nesouhlasit, znám několik případů, kdy se prodalo pěkné, vyrovnané, sebevědomé a výborně socializované štěně do nevhodných rukou a do roka se vrátilo jako podlomený, bojácný a vystrašený uzel nervů, přičemž některým se nepodařilo už vrátit do normálu a do konce života zůstali i přes všechnu péči nevyrovnaní. Jednalo se v tomto případě o ohaře, kteří "nezvládli" myslivecký výcvik s mnohdy skutečně speciálními metodami.
danis
napsal(a):
Z toho co tu čtu mi vychází jediné. Nesnášenlivá čůza co jí se...u všichni okolo.
A fakt jí přeju, jestli tomu psovi něco hodí, aby ji u toho soused načapal a tu její lahůdku narval do krku jí. Ať si pochutná a pěkně si to užije. Z takovejch lidí mi je na blití.
Mně to celé přijde tak neskutečné (ty příspěvky zakladatelky vlákna), až jsem přemýšlela, zda zase nejde o provokaci... Jen pořád nechápu, co z toho ti lidi mají...
Všichni tady odsuzují zadavatelku, ale jaké máte pro ni jiné řešení? Pozor! Nejsem zastáncem toho, že má zabít psa souseda, ale jaká má ve skutečnosti jiná řešení? Soused jí psa jen tak asi nedá - mohla by ho zkusit nabídnout někomu jinému (ale nemyslím si, že by se zájemci zrovna hrnuli), nebo ho odvést do nějakého útulku jakože ho našla... Jinak ale chápu, že bydlet vedle psa, který celé dny a noci řve, je opravdu strašné (den za dnem, týden za týdnem, měsíc za měsícem...) a ani se jí nedivím, že přemýšlí o tom, jak psa zabít. Zoufalí lidé dělají totiž zoufalé věci a je docela možné, že nakonec by stejně k tomu nenašla odvahu. Domluva se sousedy - nemožná. Volat OÚ, že ruší noční klid? To je asi tak jediné, co by mohla dělat. A výsledek? Bude se dohadovat týdny a měsíce přes hygienu, která (možná) změří hluk, majitelé (možná) nakonec dostanou pokutu a co dál? Prostě neexistuje možnost, jak by majitelé psa vychovali (když to neudělali dosud) a neexistuje možnost jak jim ho odebrat, když má co žrát a není v nepořádku. Mne teda nějaké rychlé a normální řešení nenapadá. Vlastně jedno ano - odstěhovat se! Ale není už to trochu přes čáru?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Zadavatelku neodsuzuji, soucítím s ní...
Měla sem vedle v zahradě štěkanátku - křížence jezevčíka s něčím a to bylo furt, ve dne, v noci, furt!
Samozřejmě, že jsem se bavila s majiteli - jsou to mladí lidi, takže odpověď byla: no, my už nevíme co s ním máme dělat, na to jsem jim odvětila, že výchova a výcvik by pomohl. A oni zas že na to není čas...
No, tak oukej, tak jsem začala jednat já.
Na obecňáku - udělali na ně bububu a tím to skončilo.
Pak jsem jim na papír vypsala odkazy na e-shopy s obojkama - protištěkací, elektronické, dále seznam nejbližších cvičáků. Nic.
Psa jsem si nahrála a několikrát volala policajty. To pomohlo - byl vždy asi na týden klid.
No a poslední věc, pes ňafal u plotu, kde samozřejmě začal i hrabat směrem k nám do zahrady - tak jsem mu trochu pomohla, vzala lopatu a 2x sem kopla, aby díru měl větší. A jakmile se pes objevil u nás na zahradě, drapla jsem ho a odvezla do útulku, že nevim čí je a že jsme ho našla. Poprví ho dovezli po 2 týdnech (s poplatkem 5000, -), pak následovalo opět asi 3 denní štěkání, ale pes si pamatoval, kudy k nám vlezl, takže znova do útulku. To ho dovezli po týdnu, opět s dalšíma 5.000, -. No a před měsícem opět. A pes dosud na zahradě není... Buď jim došlo, že opravdu na psa nemaj čas a byl pro ně přítěž a pes snad dostane nové majitele. Nebo ho maj už doma, ale pouze v Praze v bytě, kde bohužel prudí další lidi...
Netušim, proč takovýhle lidi maj psa, když na něj nemaj čas...

Mě na tom udivuje jedna věc : Jak žijí majitelé psa ? To je celá rodina hluchá ? Snad také řve pod okny jim ?
Když moje fena řve v noci na souseda, který jde z hospody, tak především vzbudí mě. A já jsem ten, komu to jde nejvíc na nervy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelku neodsuzuji, soucítím s ní...
Měla sem vedle v zahradě štěkanátku - křížence jezevčíka s něčím a to bylo furt, ve dne, v noci, furt!
Samozřejmě, že jsem se bavila s majiteli - jsou to mladí lidi, takže odpověď byla: no, my už nevíme co s ním máme dělat, na to jsem jim odvětila, že výchova a výcvik by pomohl. A oni zas že na to není čas...
No, tak oukej, tak jsem začala jednat já.
Na obecňáku - udělali na ně bububu a tím to skončilo.
Pak jsem jim na papír vypsala odkazy na e-shopy s obojkama - protištěkací, elektronické, dále seznam nejbližších cvičáků. Nic.
Psa jsem si nahrála a několikrát volala policajty. To pomohlo - byl vždy asi na týden klid.
No a poslední věc, pes ňafal u plotu, kde samozřejmě začal i hrabat směrem k nám do zahrady - tak jsem mu trochu pomohla, vzala lopatu a 2x sem kopla, aby díru měl větší. A jakmile se pes objevil u nás na zahradě, drapla jsem ho a odvezla do útulku, že nevim čí je a že jsme ho našla. Poprví ho dovezli po 2 týdnech (s poplatkem 5000, -), pak následovalo opět asi 3 denní štěkání, ale pes si pamatoval, kudy k nám vlezl, takže znova do útulku. To ho dovezli po týdnu, opět s dalšíma 5.000, -. No a před měsícem opět. A pes dosud na zahradě není... Buď jim došlo, že opravdu na psa nemaj čas a byl pro ně přítěž a pes snad dostane nové majitele. Nebo ho maj už doma, ale pouze v Praze v bytě, kde bohužel prudí další lidi...
Netušim, proč takovýhle lidi maj psa, když na něj nemaj čas...
No, nechtěla jsem to sem psát, ale mám kamarádku, jejich sousedi naproti měli taky uječeného psa - podvraťáka. Jim to nevadilo, ve dne nebyli doma a v noci měli ložnici na druhou stranu (sice nechápu - mně by to vadilo taky!). Oni problém neměli a když jim to kamarádka říkala, tak také říkali, že neví, co s ním mají dělat. Pes občas utekl, tak ho kamarádka jednou chytila a odvezla do útulku, ale hodně daleko. Oni ho nehledali, pořídili si nového. Jaké jsou povahy lidí, tak jsou i psů. Ten druhý uječený nebyl, nikomu nevadil a dožil se slušného věku. Takže to, že pes ječí ve dne v noci, je samozřejmě i výchovou, ale také je to dané povahou (ne, že ne). Všeobecně více řvou psi s bázlivou povahou, což je logické - všeho se bojí a ze strachu štěkají i na vlastní stín. A potom jsou plemena, která mají uječenost snad v genech - špicové, pinči... a u těch musí být výchova obzvlášť důsledná. Jenže, když majitelům to nevadí, tak s tím nikdo nic nezmůže.
napsal(a):
Mě na tom udivuje jedna věc : Jak žijí majitelé psa ? To je celá rodina hluchá ? Snad také řve pod okny jim ?
Když moje fena řve v noci na souseda, který jde z hospody, tak především vzbudí mě. A já jsem ten, komu to jde nejvíc na nervy.
Souhlas! Taky to nechápu, že uřvaný pes nevadí hlavně majitelům samotným! Svědčí to o sobeckosti lidí. I kdyby mě to nevadilo (což si ale neumím představit, ani v noci nemám dobré spaní), tak předpokládám, že to vadí mým sousedům, a tak jsem se vždycky snažila psy okřiknout a dbala jsem na to, aby hlavně v noci neštěkali nejlépe vůbec.
danis
napsal(a):
Z toho co tu čtu mi vychází jediné. Nesnášenlivá čůza co jí se...u všichni okolo.
A fakt jí přeju, jestli tomu psovi něco hodí, aby ji u toho soused načapal a tu její lahůdku narval do krku jí. Ať si pochutná a pěkně si to užije. Z takovejch lidí mi je na blití.
To je snad trochu silná káva, ne? Umíte se vžít do toho, že máte pod oknem psa, který řve neustále ve dne v noci? Vám by to nevadilo?
koňadra
napsal(a):
To je snad trochu silná káva, ne? Umíte se vžít do toho, že máte pod oknem psa, který řve neustále ve dne v noci? Vám by to nevadilo?
Ne, není to až tak silná káva. Danis možná nebude daleko od pravdy. A to ne proto, že bych schvaloval štěkání a vytí psů pod okny, ale proto, že vůbec někdo může uvažovat takovým stylem (jed?).
Jistě, že je to těžké žít s takovým hlukem v sousedství, to chápu, ale je tady X jiných řešení, stejně tak složitých a možná nikam nevedoucích. Přesto velmi odsuzuji takové uvažování, jaké zadavatelka nastínila.
Udělala by lépe, kdyby vyzkoušela řadu možností, které jsou a neházela "flintu do žita", že nic nepomůže. Chápu, že domluvy a policie jsou asi k ničemu. Já bych třeba vsadil na protištěkací obojek nebo odvoz psa.. prostě jiný styl, než je onen hnus.
koňadra
napsal(a):
A Vy se umíte vžít do situace, že máte za plotem nesnášenlivou sousedku, co Vás nenávidí a chystá se otrávit Vašeho psa? Podle ní jsou sousedi vidláci, pes debílek, ale ona je hvězda.
Jak víte, že to je tak, jak ona popisuje? Co když to je přesně naopak?! Sama má dva psy, co "občas někde něco zblajznou", jak sama připouští, takže ovladatelnost nic moc, ale špatný je ten od vedle.
Jestli má spory se sousedem, ať to řeší s ním a ne přes psa, ten za nic nemůže. I kdyby opravdu celé dny štěkal, je to chyba souseda, ne toho zvířete.
danis
napsal(a):
A Vy se umíte vžít do situace, že máte za plotem nesnášenlivou sousedku, co Vás nenávidí a chystá se otrávit Vašeho psa? Podle ní jsou sousedi vidláci, pes debílek, ale ona je hvězda.
Jak víte, že to je tak, jak ona popisuje? Co když to je přesně naopak?! Sama má dva psy, co "občas někde něco zblajznou", jak sama připouští, takže ovladatelnost nic moc, ale špatný je ten od vedle.
Jestli má spory se sousedem, ať to řeší s ním a ne přes psa, ten za nic nemůže. I kdyby opravdu celé dny štěkal, je to chyba souseda, ne toho zvířete.
Je možné, že je to tak jak popisujete, ale je také možné, že je to tak, jak píše zadavatelka. Pravdu nevíte vy ani já. Nicméně já se dokáži vžít i do pocitů člověka, kterému neustále pod oknem řve pes a s majiteli není žádná řeč. Pak už jste alergický na jakékoliv štěknutí toho psa. A věřte mi, že bych asi taky nenáviděla jak toho psa (ten za to nemůže), tak jeho de.bilního majitele. Na tom není nic nenormálního, to už jste prostě zoufalý a ta bezmocnost, s tím něco dělat, zcela logicky vyústí do nenávisti.
A jestli má zadavatelka neovladatelné psy soudíte z toho, že "občas někde něco zblajznou", tak to je taky dost neobjektivní. Já si myslím, že mám také celkem ovladatelné psy a také něco občas sežerou - většinou ho.vno. Kočičí, srnčí bobek, slepičák... to psi prostě občas dělají.
Zadavatelka tuším píše: pes za zdí. Předpokládám, že se s ním do kontaktu tedy vůbec nedostane? Kdyby snad někde přes plot ano, já sama bych to řešila postupným pamlskováním psa a nakloněním si ho na svou stranu. Mám ve svém okolí psy, kteří nenávistně za plotem řvou a skáčou na plot tak, že lidé se bojí a nechodí tudy. Sama jsem si říkala, že jestli jednou proletí, je s náma konec. Je to např. bandog. Tenhle už je druhý, proto jsem ho od chvíle, kdy ho jako nekolikaměsíční štěně přivezli, začala krmit přes plot pamlskama a dneska jsme ve fázi, kdy tiše sedí celou dobu u plotu a čeká, až k nim po trase konečně přijdeme. Nechá se pohladit, na mého psa vystartuje jen v případě, že ten na něj vyštěkne a nebo se mu provokativně otírá a cvrká na plot. Kdo by měl narážky na to pamlskování: majitelka o tom ví a když náhodou k plotu přijde také, vždycky mi děkuje, že jim dávám naše kokinka(mají ještě bullku) sama si nějaké pamlsky nemůže dovolit
milannn
napsal(a):
Vy mi vidíte do hlavy? jasně že na něj nadávám kdo by nenadával kdyby byl neustále nevyspaný, několikrát jsem jim nabízela různé možnosti, zajít na cvičák, zapůjčení výcvikového obojku který mám... to poslední co bych po nich chtěla je psa utratit a nebo ho sama ještě otrávit! za prvé nejsem krypl a za druhé sama mám psy a nejspíš by se tím pak tady spustila trávící vlna! tak uvažujte než zas tady někoho odsoudíte.
danis
napsal(a):
Můžu se zeptat proč mi nedáváte do čúz? jste se asi nechala trochu strhnout davem ne? nebo jste tupá ovce bez vlastního mozku?
A navíc abych ho mohla otrávit, musela bych zdolat asi sedmi metrovou velkou haldu dřeva co tam mají naskládánou a nebo jim chodit po střeše! mají kompletně uzavřený dvůr na který nejde ani vidět, zahradu pak mají bokem a tam pěstují vše možné, takže ke psovi se opravdu nedostanu... takže mě prosím přestaňte odsuzovat a nadávat mi. a pokud chcete vědět jak se mi tu žije, tak si napište do zpráv a přijeďte se podívat! vyhajat se u nás do růžova a další věc napsat o mě že asi nemám zmáknutou výchovu... vy když jste u sebe na zahradě tak nad psama stojíte a hlídáte je? to že na zahradě najdou kuřinec, či kočičí hovino je nevýchova? nebo jim mám dávat i u sebe na zahradě náhubky! buď se tady někteří proberte a nebo nepište srajdy!
Ještě jsem našla nějaký antištěk je to na principu nějakých vln co psovi nejsou příjemné a měli by zabránit štěkání, zapíná se to hlavně v noci, obojky a jiné věci jsou k ničemu sousedi nespolupracují řešení je mnoho, třeba psovi udělat pelech na noc v garáži nebo v chodbě, ale jsou totálně neochotní a netolerantní. ostatním co měli normální příspěvky děkuji za nápady, ale do útulku bych ho nedostala, nejspíš by mě pěkně pokousal a znova připomínám, nemám se ke psovi jakkoliv dostat.
lesnížínka
napsal(a):
Zadavatelka tuším píše: pes za zdí. Předpokládám, že se s ním do kontaktu tedy vůbec nedostane? Kdyby snad někde přes plot ano, já sama bych to řešila postupným pamlskováním psa a nakloněním si ho na svou stranu. Mám ve svém okolí psy, kteří nenávistně za plotem řvou a skáčou na plot tak, že lidé se bojí a nechodí tudy. Sama jsem si říkala, že jestli jednou proletí, je s náma konec. Je to např. bandog. Tenhle už je druhý, proto jsem ho od chvíle, kdy ho jako nekolikaměsíční štěně přivezli, začala krmit přes plot pamlskama a dneska jsme ve fázi, kdy tiše sedí celou dobu u plotu a čeká, až k nim po trase konečně přijdeme. Nechá se pohladit, na mého psa vystartuje jen v případě, že ten na něj vyštěkne a nebo se mu provokativně otírá a cvrká na plot. Kdo by měl narážky na to pamlskování: majitelka o tom ví a když náhodou k plotu přijde také, vždycky mi děkuje, že jim dávám naše kokinka(mají ještě bullku) sama si nějaké pamlsky nemůže dovolit
No a čeho tím pamlskováním a nakloněním psa k sobě dosáhnete? V noci ve Vaší nepřítomnosti stejně bude dál štěkat...
alda082
napsal(a):
Ještě jsem našla nějaký antištěk je to na principu nějakých vln co psovi nejsou příjemné a měli by zabránit štěkání, zapíná se to hlavně v noci, obojky a jiné věci jsou k ničemu sousedi nespolupracují řešení je mnoho, třeba psovi udělat pelech na noc v garáži nebo v chodbě, ale jsou totálně neochotní a netolerantní. ostatním co měli normální příspěvky děkuji za nápady, ale do útulku bych ho nedostala, nejspíš by mě pěkně pokousal a znova připomínám, nemám se ke psovi jakkoliv dostat.
Ano, tady ten "antištěk" opravdu existuje, je zde někde o tom vlákno.
Dovolím si vstoupit do diskuze... u nás na vsi máme 2 takové nesocializované uřvance, ani jedněm majitelům to nevadí, mě to někdy vzbudí atd..., ale vždy to jen pro sebe okomentuji, že psi jsou chudáci, když se jim nikdo nevěnuje a tím to hasne. Myšlenky typu otravy psa mě nenapadly. Obavy z toho, aby někdo neotrávil mého psa, až si ho pořídím samozřejmě jsou, proto se budu snažit, aby se naučil nic nežrat ze zahrady- přesto jak tady někteří zmiňují, někomu může pes vadit, jen proto, že mu vadíme třeba my, může závidět či prostě z nudy něco hodí přes plot, aby se pes otrávil. Toho se děsím...
Bohužel ne všichni pejskaři jsou rozumní.
Já třeba zase vím, že mým sousedům vadí křik a smích mých dětí- jsou hlučné. Zkusil by mi něco říct, asi ho pošlu do kelu...
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že jste psala, že Vás od sousedů dělí nějaká vysoká zeď a teď mě napadá, že to by v tom případě asi nefungovalo. Museli by to u sebe umístit sousedi.
Aha hm to je blbé... ale v jedné části mají klasický plot, sice tam mají obrovskou hromadu dřeva ale mezi třeba těma škvírama mezi dřevem by ten utz projít mohl... uvidím, napsala jsem jim stížnost písemně a teď byly dvě noci klid, za poslední rok jsem se tak skvěle nevyspala, mám úplně radost ze života
fikovnice
napsal(a):
No a čeho tím pamlskováním a nakloněním psa k sobě dosáhnete? V noci ve Vaší nepřítomnosti stejně bude dál štěkat...
Třeba by pak pomohlo, kdybych ho ztišila já. U těchto našich štěkavců to pomůže. Jistě, vzbudil by ji, ale stačilo by pak možná promluvit na něj z okna...
lesnížínka
napsal(a):
Třeba by pak pomohlo, kdybych ho ztišila já. U těchto našich štěkavců to pomůže. Jistě, vzbudil by ji, ale stačilo by pak možná promluvit na něj z okna...
No to snad...ale i tak je to blbé - mě třeba když něco v noci probudí, tak už pak těžko znovu zaberu. Ale lepší něco než nic, to je pravda.
denca.sim

XXX.XXX.249.4
V domnění že najdu informaci, která by mi pomohla, jsem našla tuto konverzaci a rada bych sdělila to co se mě a mé rodině děje právě teď. Mam šestiletou fenku (bordeauxská doga) a je to asi 3 týdny co nám ji někdo otrávil, podle vyšetření a odběrů krve se přišlo na otravu a také na to že fenka má těžce poškozená játra, žaludek a ledviny. Během 2 týdnů zhubla až na kost a i když pro ni vymýšlíme všelijaké dobroty, které ani mi sami pro sebe si neděláme, nic nesní. Sem tam něco, maximálně tak rohlík, nebo dvě denně. Ale s takovým tempem přesně víme, co nás čeká, a ne v rámci měsíců, ale dnů. Vím, že spousta z Vás co sem píšete taky už pravděpodobně zažila smrt nejlepšího přítele člověka, ale není nic horšího, něž to, že víte, že za to trápení, za to utrpení muže nějaké blbec který si spokojeně chodí po venku a žije si dál svůj spokojený život. Já už taky zažila psí smrt, ale takovou kde žádná otrava nefigurovala a nedá se to srovnat. Nikdy bych to nikomu nepřála. Takže ano není to jen nějaká fáma, opravdu se najdou lidé, co jsou něčeho takového schopni. A ještě bych rada podotkla, že je naprosto nekonfliktní, nikdy si na ni nemohl nikdo stěžovat !
denca.sim
napsal(a):
V domnění že najdu informaci, která by mi pomohla, jsem našla tuto konverzaci a rada bych sdělila to co se mě a mé rodině děje právě teď. Mam šestiletou fenku (bordeauxská doga) a je to asi 3 týdny co nám ji někdo otrávil, podle vyšetření a odběrů krve se přišlo na otravu a také na to že fenka má těžce poškozená játra, žaludek a ledviny. Během 2 týdnů zhubla až na kost a i když pro ni vymýšlíme všelijaké dobroty, které ani mi sami pro sebe si neděláme, nic nesní. Sem tam něco, maximálně tak rohlík, nebo dvě denně. Ale s takovým tempem přesně víme, co nás čeká, a ne v rámci měsíců, ale dnů. Vím, že spousta z Vás co sem píšete taky už pravděpodobně zažila smrt nejlepšího přítele člověka, ale není nic horšího, něž to, že víte, že za to trápení, za to utrpení muže nějaké blbec který si spokojeně chodí po venku a žije si dál svůj spokojený život. Já už taky zažila psí smrt, ale takovou kde žádná otrava nefigurovala a nedá se to srovnat. Nikdy bych to nikomu nepřála. Takže ano není to jen nějaká fáma, opravdu se najdou lidé, co jsou něčeho takového schopni. A ještě bych rada podotkla, že je naprosto nekonfliktní, nikdy si na ni nemohl nikdo stěžovat !
Ach jo, lidi jsou prostě hovada! Přitom dogy já beru jako velmi přátelské tvory, ostatně jako vlastně všechny psy i kočky.
Jen za mě...pokud je stav Vší fenky takový jaký je, pomozte jí už na druhý břeh, ať se dál netrápí. Navíc já osobně věřím v Boží mlýny, respektive v karmu - zkrátka každý tomu říká jinak...a myslím, že se to tomu hajz.ovi vrátí! Vám hodně síly!
denca.sim
napsal(a):
...ještě mě napadá - psi většinou umřou na akutní otravu, tj. řádově do hodin až desítek hodin. Ale ve Vašem případě...je to zvláštní a napadá mě, zda by třeba nepomohla dialýza - pokud fence selhávají ledviny. Ale je to nákladné a musela-li by na dialýzu docházet třeba už doživotně, tak nevím...asi by to nebylo moc k žití .
alda082
napsal(a):
"..jsou to ti tipičtí "vidláci"..."
Vím, že je to už starší příspěvek, ale nedalo mi to. Psát o "tipických vidlácích" a napsat hrubku jako Brno, to se hned tak nevidí!