Co udělat, aby moje štěňata neskončila v útulku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2015 12:32
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Ahoj, jdu si pro radu. Mám chovnou fenu velkého plemene, hárala a dostal se mi k ní sousedův nechovný pes, jiného plemene. Předpokládám, že jí nejspíš nakryl, byli spolu asi celou noc.
Fenu kastrovat nenechám, nechci ani potratovou injekci, plánuji ji nechat normálně porodit, štěňata pak rozdat.
Ale...
nechci, aby někdy skončili v útulku. Jde kromě mikročilu registrovaného na mě (dostanou ho než půjdou ode mne) udělat ještě něco pro to, aby neskončili v útulku? Rejpalisti nerejpejte, ve smlouvě bubu mít i klausuli o tom, že pokud štěně ode mne nechají majitelé v budoucnu kastrovat, uhradím náklady. Děkuji.

23.9.2015 12:43
shavoid

XXX.XXX.152.1

Možná by bylo dobré uvést, jaká to jsou plemena. Čím atraktivnější plemeno, tím více zájemců. Štěňata od vás budou mít evidentně veškerý chovatelský servis, snad dopadnete dobře .

23.9.2015 13:22
manbea

XXX.XXX.70.116

Určitě hned po narození štěňátek mohutně inzerujte, u velkých plemen je pravděpodobné, že vrh bude početnější. Opravdu záleží i na tom, jaká plemena se zkřížila, např. kříženci NO x Labrador, jsou v současné době v útulcích prakticky neudatelní, je jich strašně moc. Nemyslím si, že jste bez šance štěňata udat pouze nezodpovědným majitelům, je dost rozumných lidí, kteří si rádi vezmou štěně křížence se známou minulostí, řádně veterinárně ošetřované a především výborně socializované. Novým majitelům bych mj. i nabídla trvalý kontakt a poradenství v případě jakýchkoliv problémů se štěňátkem. Prostě servis, který poskytují někteří chovatelé psů s PP. A také velmi záleží na výběru potencionálních majitelů, pokud je jeden z rodičů třeba pastevec, akita apod. je nutné vybírat lidi se zkušenostmi atd. Zkrátka nedat štěnda těm, kteří se jen a jen rozplývají nad huňatou kuličkou a slibují hory doly, ale vyčíslit jim např. na papíře i náklady, které je s velkým psem čekají...Držím vám palce a dejte vědět, jak se daří .

23.9.2015 13:27
Monika333

XXX.XXX.49.24

Zkuste dát do smlouvy, předkupní, právo v případě že by se chtěli majitelé pejska kdykoli vzdát.

23.9.2015 14:54
samain

XXX.XXX.174.65

Mátový čaj napsal(a):
Ahoj, jdu si pro radu. Mám chovnou fenu velkého plemene, hárala a dostal se mi k ní sousedův nechovný pes, jiného plemene. Předpokládám, že jí nejspíš nakryl, byli spolu asi celou noc.
Fenu kastrovat nenechám, nechci ani potratovou injekci, plánuji ji nechat normálně porodit, štěňata pak rozdat.
Ale...
nechci, aby někdy skončili v útulku. Jde kromě mikročilu registrovaného na mě (dostanou ho než půjdou ode mne) udělat ještě něco pro to, aby neskončili v útulku? Rejpalisti nerejpejte, ve smlouvě bubu mít i klausuli o tom, že pokud štěně ode mne nechají majitelé v budoucnu kastrovat, uhradím náklady. Děkuji.

Pokud dáte štěnata očipovat a zaregistrovat na své jméno, uděláte to nejdůležitější. Pak už jen, pokud to půjde, nejít jim solidní majtele a do smlouvy si dát předkupní právo.

23.9.2015 17:01
lev

XXX.XXX.253.186

Osobně bych nechala max. dvě, ty spíše slušně udáte. Co když se vám v budoucnosti postupně vrátí celý vrh, třeba 10 štěńat ? Tedy 10 dospělých psů, kteří se nebudou mezi sebou snášet a bude těžké jim najít majitele !? Předsevzetí máte pěkné.ale je třeba hledět i do budoucnosti a nikdy nevíte, co se komu přihodí a i super majitel se musí třeba za pár let vzdát svého psa.

23.9.2015 18:08
koňadra

XXX.XXX.130.205

lev napsal(a):
Osobně bych nechala max. dvě, ty spíše slušně udáte. Co když se vám v budoucnosti postupně vrátí celý vrh, třeba 10 štěńat ? Tedy 10 dospělých psů, kteří se nebudou mezi sebou snášet a bude těžké jim najít majitele !? Předsevzetí máte pěkné.ale je třeba hledět i do budoucnosti a nikdy nevíte, co se komu přihodí a i super majitel se musí třeba za pár let vzdát svého psa.

Přesně tak! Množit další podvraťáky je nesmysl, brát si je zpět rovněž. Možná tak jednoho. Nejlepší prevence před útulkem je jednoduše taková štěňata nemít. Je to tvrdé, ale přebytečných psů je mnoho.

23.9.2015 18:09
Monika333

XXX.XXX.49.24

lev napsal(a):

Já bych se tedy svého psa nevzdala ani za nic a aby se paní vrátilo 10 psů je dost nepravděpodobné. Do smlouvy bych ještě připsala podmínku kastrace, aby se Vám tento, strom, nerozrostl ještě víc ;).

23.9.2015 18:11
koňadra

XXX.XXX.130.205

Plno těch, co slibují jak si to nádherné štěňátko URČITĚ vezme, tak si ho nevezme NIKDY. Věřte letitým zkušenostem s lidmi. Dřív mělo váhu slovo, dnes ani právní smlouva.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2015 18:21

Monika333 napsal(a):
Já bych se tedy svého psa nevzdala ani za nic a aby se paní vrátilo 10 psů je dost nepravděpodobné. Do smlouvy bych ještě připsala podmínku kastrace, aby se Vám tento, strom, nerozrostl ještě víc ;).

Taková smlouva je nevymahatelná.

23.9.2015 18:22

Mátový čaj napsal(a):
Ale...

Na smlouvu se vám můžou lidi snadno vykašlat. Až příliš snadno.

Jediná jistota, že štěně neskončí v útulku (či u někoho na talíři) je štěňata kříženců nemít.

23.9.2015 18:30

Nemusí být pravidlem, že štěňata skončí v útulku, sama mám dva křížence (velcí pesani, také nehoda...dva chovní jedinci u jednoho majitele, bohužel různé rasy) a i jejich sestra a bratříček se mají dobře u svých páníčků, myslím že záleží na tom čeho kříženec to je, mám ten pocit, že někdy u "atraktivních " kříženců je o ně větší zájem než o čistokrevné psy...

23.9.2015 18:57
manbea

XXX.XXX.18.54

Tak ono opravdu ne každý touží mít doma budoucího šampiona za více jak 10 000, -. Jsou lidé, kteří mají psa pouze jako společníka a takový kříženec je plně uspokojuje. Nakonec stále se relativně dost psů z útulků adoptuje a všichni jdou povětšinou plnit úlohu kamaráda. Jen bych zadavatelce radila, aby štěňátka nedávala zadarmo, ono to známé přísloví "Lehce nabyl, lehce pozbyl" má něco do sebe...

23.9.2015 19:15
Clayton

XXX.XXX.104.9

manbea napsal(a):
Tak ono opravdu ne každý touží mít doma budoucího šampiona za více jak 10 000, -. Jsou lidé, kteří mají psa pouze jako společníka a takový kříženec je plně uspokojuje. Nakonec stále se relativně dost psů z útulků adoptuje a všichni jdou povětšinou plnit úlohu kamaráda. Jen bych zadavatelce radila, aby štěňátka nedávala zadarmo, ono to známé přísloví "Lehce nabyl, lehce pozbyl" má něco do sebe...

S tím souhlasím, alespoň symbolickou cenu.

23.9.2015 19:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

Mátový čaj napsal(a):
Ale...

Nepíšete plemeno, ale velká plemena mívají běžně 6 a více štěňat. Já osobně bych nenechala feně žádné, max.1-2, co bych si buď sama nechala či dala do rodiny. U cizích lidí jistotu nikdy nemáte. Čip je sice super, ale opravdu budete případně schopní si dotyčného psa vzít domů, kdyby v tom útulku skončil? Protože ruku na srdce - že budete např. přispívat útulku na jeho krmení není řešení pro toho psa, který bude sedět v kotci za mříží a nebude chápat, proč tam je... Vždyť nebudete mít pod dohledem socializaci ani výchovu - může z něj být být pes, co dalšího psa nesnese - máte pak možnost psy trvale oddělit? Na několik let?

24.9.2015 09:25
bilusik

XXX.XXX.168.4

koňadra napsal(a):
Přesně tak! Množit další podvraťáky je nesmysl, brát si je zpět rovněž. Možná tak jednoho. Nejlepší prevence před útulkem je jednoduše taková štěňata nemít. Je to tvrdé, ale přebytečných psů je mnoho.

Souhlasím.

24.9.2015 09:38
makki

XXX.XXX.36.237

lavacca napsal(a):
Nepíšete plemeno, ale velká plemena mívají běžně 6 a více štěňat. Já osobně bych nenechala feně žádné, max.1-2, co bych si buď sama nechala či dala do rodiny. U cizích lidí jistotu nikdy nemáte. Čip je sice super, ale opravdu budete případně schopní si dotyčného psa vzít domů, kdyby v tom útulku skončil? Protože ruku na srdce - že budete např. přispívat útulku na jeho krmení není řešení pro toho psa, který bude sedět v kotci za mříží a nebude chápat, proč tam je... Vždyť nebudete mít pod dohledem socializaci ani výchovu - může z něj být být pes, co dalšího psa nesnese - máte pak možnost psy trvale oddělit? Na několik let?

Přesně tak. Před lety jsem měla křížence LB a RTW a byl to zdravý super pes do věku 13 let. Pak jsem přešla a výběrový chov VŠSP a po 3 exemplářích z různých chovatelských stanic, se kterými jsem neustále na veterině a kdy jsem si poslední štěně za více jak třicet tisíc dovezla domů dokonce s patvovirózou, jdu už jedině do podvraťáků

26.9.2015 11:48
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

lev napsal(a):

Ano, jsem připravena si vzít třeba i 10 dospělých psů, i když se nebudou snášet. Peníze u mne nehrají roli. Vždy to nějak vymyslet lze, aby se jim u mne nic nestalo.

26.9.2015 11:52

Mátový čaj napsal(a):
Ano, jsem připravena si vzít třeba i 10 dospělých psů, i když se nebudou snášet. Peníze u mne nehrají roli. Vždy to nějak vymyslet lze, aby se jim u mne nic nestalo.

Opravdu byste na to měla? Prostory, čas, energii,...

26.9.2015 11:52
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

shavoid napsal(a):
Možná by bylo dobré uvést, jaká to jsou plemena. Čím atraktivnější plemeno, tím více zájemců. Štěňata od vás budou mít evidentně veškerý chovatelský servis, snad dopadnete dobře .

Děkuji. Nabídnu veškerý možný dostupný servis, možná i dotace na krmení a další péči. Opravdu mne hodně zajímá, co s mým odchovem bude dál.
Maminka je šampionka bloodhound, otec belgičák, malinois.

26.9.2015 11:54
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

koňadra napsal(a):

Sama jste podvaťák! Co si to vůbec dovolujtete? Takový servis, který poskytu já, neposkytne ani chovka s PP! Moje fena normálně porodí a štěňatům najdu skvělé majitele. A když ne, tak zůstanou u mne. Mohu si to finančně dovolit.

26.9.2015 11:58
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

lavacca napsal(a):

Matka bloodhound, otec pracovní malinois. Ano, jsem připravena všechny potomky od mé feny vzít zpět. Žádný útulek. Štěňata po narození topit, nebo jinak usmrcovat nehodlám.

26.9.2015 12:00
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opravdu byste na to měla? Prostory, čas, energii,...

Ano, opravdu měla. Mám spoustu místa, pár zaměstnanců co rozumí psům, energie mám taky na rozdávání. To opravdu není problém.
Šlo mi jen o to, co vše se dá udělat proto, aby má budoucí štěňata měla pěkný život.

26.9.2015 12:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mátový čaj napsal(a):

Tak to jste buď blázen, nebo je to provokace. Opravdu bych vás chtěla vidět za pár let, i kdyby se vám vrátili "jen" 3 psi. Já měla dva, kteří se nesnášeli a bylo to na blázinec. Moji přátelé měli psa a fenu a z toho 6 štěňat, tři si vzali zpátky, protože noví majitelé prý nebyli těch štěňat hodni. Potom měli 15 let 5 psů a fen, kteří se naštěstí alespoň snášeli, ale byly to galeje a říkají, že by už podruhé do toho nešli. To, co tady tvrdíte, je prostě nesmysl. Den má 24 h pro každého, pokud máte dost peněz, asi podnikáte a ty peníze se nelíhnou zadarmo, ale za váš čas. Jak potom chcete ten zbytek rozdělit mezi 10 psů, aby opravdu nikdo z nich nestrádal?!

26.9.2015 12:37

Mátový čaj napsal(a):
Sama jste podvaťák! Co si to vůbec dovolujtete? Takový servis, který poskytu já, neposkytne ani chovka s PP! Moje fena normálně porodí a štěňatům najdu skvělé majitele. A když ne, tak zůstanou u mne. Mohu si to finančně dovolit.

Podvraťák je prostě podvraťák, i kdyby měl ten nejskvělejší servis, pořád je to kříženec. A nenadávejte lidem, když vám napíšou pravdu.

26.9.2015 12:39
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

koňadra napsal(a):
Tak to jste buď blázen, nebo je to provokace. Opravdu bych vás chtěla vidět za pár let, i kdyby se vám vrátili "jen" 3 psi. Já měla dva, kteří se nesnášeli a bylo to na blázinec. Moji přátelé měli psa a fenu a z toho 6 štěňat, tři si vzali zpátky, protože noví majitelé prý nebyli těch štěňat hodni. Potom měli 15 let 5 psů a fen, kteří se naštěstí alespoň snášeli, ale byly to galeje a říkají, že by už podruhé do toho nešli. To, co tady tvrdíte, je prostě nesmysl. Den má 24 h pro každého, pokud máte dost peněz, asi podnikáte a ty peníze se nelíhnou zadarmo, ale za váš čas. Jak potom chcete ten zbytek rozdělit mezi 10 psů, aby opravdu nikdo z nich nestrádal?!

Slečno či paní, neurážejte mne. Blázen rozhodně nejsem. Moje fena je součástí mé rodiny, milujeme jí jako své děti a opravdu se jejích štěňat zbavovat nehodlám. Udělám vše proto, aby štěňata měla krásný život. Nabídnu majitelům lepší servis, než chovky. Ano, o peníze nemám nouzi, podnikám a na farmě mám 10 stálých zaměstnanců a 10 sezóních. Já sama nepracuji, čili mám dost času se potencionálním navrátilcům věnovat ad libidum. Tohle je ale irelevantní, otázka zněla jinak.
Čip na mé jméno, smlouva na předkupní právo, proplacení kastrace, trvalý kontakt s majiteli... Ještě něco se dá udělat?

26.9.2015 12:47
burunduk

XXX.XXX.171.253

Mátový čaj napsal(a):
Ale...

Je úplně jedno, co si dáte do smlouvy.
Modelová situace: Když se například majitel po půl roce rozhodne přestěhovat do tramtarie, Vy se to nedozvíte a nezjistíte, kde na planetě se štěně nachází a jak je s ním zacházeno.
Když štěně v roce zastřelí a pak Vám, když byste se ptala, na se má, řekne, že uteklo, taky s tím nic neuděláte, nelze tomu předejít žádným papírem, sliby při přebírání štěněte, prostě ničím.
Když si udělá vrh na fence, a pak se jí zbaví, taky nezjistíte. Nebo budete jezdit každých sedm dnů po všech štěňatech a jejich domovech a kontrolovat, jak si žijí? Toto po dobu třeba dvanácti let?
Proto je zcela jedno, co bude ve smlouvě.

26.9.2015 12:50
burunduk

XXX.XXX.171.253

Útulek by byl ještě ta lepší varianta, kde by mohla štěňat skončit.
Smirte se s tim.
Doporučuji vyčkat na 25. den od případného nakrytí, jít na ultrazvuk a pokud by byla fena březí, dát Alizin.
Nebo po porodu všechna štěňata uspat, nebo nechat nanejvýš dvě.

26.9.2015 12:51
kathie19

XXX.XXX.50.26

Mátový čaj napsal(a):
Ale...

Ahoj,
sama mám doma tři pejsky, dva z toho jsou bez PP a oba jsem koupila za 5.000 Kč, nebojte se, že je neudáte, kombinace plemen je zajímavá, měl by o ně být zájem. Má fenečka je kříženka čivavy a pudlíka, je strašně krásná a pohodová. Jak již zde někdo psal, najděte si kupce, kteří třeba již pejska mají/měli nebo je dejte do svého okolí aby jste měla jistotu :) Shodou okolností nám čivavák teď omylem skočil na kříženku, jsme v 5 týdnu a čekáme tři štěňátka, všechny už jsou zabraná. Ne, každý chce chovného psa, já je mám taky jen jako kámoše ty dva malý (ten třetí je jagdteriér). Držím palečky, ať je rozdáte :).

26.9.2015 12:56

Nebo je nechte narodit a všechny si je rovnou nechte, když máte tak perfektní podmínky, fůru peněz a hlavně času. Vyhnete se tak možnosti, že se k nim bude někdo chovat špatně, využije je jako množárnu dalších štěňat, bude je týrat, nebo je zkonzumuje.

26.9.2015 12:59
kathie19

XXX.XXX.50.26

burunduk napsal(a):
Smirte se s tim.
Doporučuji vyčkat na 25. den od případného nakrytí, jít na ultrazvuk a pokud by byla fena březí, dát Alizin.

To snad nemyslíte vážně! Ty štěňata za nic nemohou, tak proč je zabíjet? Já nevím, jestli je to jen můj názor nebo se mnou někdo bude souhlasit. To že je pes křížený je to samé jako třeba mulat, taky by jste nechala to dítě uspat? Doufám, že mi sem teď budete psát, že člověk a pes je něco jiného, ne není, pes je stejně právoplatný obyvatel planety jako my lidé. Jděte a pozabíjejte všechny křížence na Zemi. Pak vám řeknu, že jste měla pravdu.

26.9.2015 12:59

kathie19 napsal(a):
Ahoj,
sama mám doma tři pejsky, dva z toho jsou bez PP a oba jsem koupila za 5.000 Kč, nebojte se, že je neudáte, kombinace plemen je zajímavá, měl by o ně být zájem. Má fenečka je kříženka čivavy a pudlíka, je strašně krásná a pohodová. Jak již zde někdo psal, najděte si kupce, kteří třeba již pejska mají/měli nebo je dejte do svého okolí aby jste měla jistotu :) Shodou okolností nám čivavák teď omylem skočil na kříženku, jsme v 5 týdnu a čekáme tři štěňátka, všechny už jsou zabraná. Ne, každý chce chovného psa, já je mám taky jen jako kámoše ty dva malý (ten třetí je jagdteriér). Držím palečky, ať je rozdáte :).

Zbytečné ptát se, proč jste tak nezodpovědná, a psy jste nepohlídala, aby se nežádoucí nakrytí nemohlo uskutečnit, že?

26.9.2015 13:00
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

burunduk napsal(a):
Je úplně jedno, co si dáte do smlouvy.
Modelová situace: Když se například majitel po půl roce rozhodne přestěhovat do tramtarie, Vy se to nedozvíte a nezjistíte, kde na planetě se štěně nachází a jak je s ním zacházeno.
Když štěně v roce zastřelí a pak Vám, když byste se ptala, na se má, řekne, že uteklo, taky s tím nic neuděláte, nelze tomu předejít žádným papírem, sliby při přebírání štěněte, prostě ničím.
Když si udělá vrh na fence, a pak se jí zbaví, taky nezjistíte. Nebo budete jezdit každých sedm dnů po všech štěňatech a jejich domovech a kontrolovat, jak si žijí? Toto po dobu třeba dvanácti let?
Proto je zcela jedno, co bude ve smlouvě.

Je zcela jasné, že pokud bude majitel mlžit a lhát, pravdu se nikdy nedozvím. Původní otázka byla, co udělat proto, aby se nikdy nedostali do útulku. Udělám vše proto, aby se tam nikdy nedostali a pokud ano, tak aby se brzy vrátili ku mě.

26.9.2015 13:01
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

burunduk napsal(a):
Smirte se s tim.

Štěňata uspat? Dál Alizin? Nepřipadá v úvahu!

26.9.2015 13:02
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Podvraťák je prostě podvraťák, i kdyby měl ten nejskvělejší servis, pořád je to kříženec. A nenadávejte lidem, když vám napíšou pravdu.

POkud někdo uráží moje ještě nenarozená štěňata, mám právo se bránit. A pravda? dovolte abych se zasmála, pravdu má každý tu svoji.

26.9.2015 13:03
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Nebo je nechte narodit a všechny si je rovnou nechte, když máte tak perfektní podmínky, fůru peněz a hlavně času. Vyhnete se tak možnosti, že se k nim bude někdo chovat špatně, využije je jako množárnu dalších štěňat, bude je týrat, nebo je zkonzumuje.

Díky, otevřela jste mi oči. Štěňata zůstanou doma.

26.9.2015 13:10
Clayton

XXX.XXX.228.144

kathie19 napsal(a):
To snad nemyslíte vážně! Ty štěňata za nic nemohou, tak proč je zabíjet? Já nevím, jestli je to jen můj názor nebo se mnou někdo bude souhlasit. To že je pes křížený je to samé jako třeba mulat, taky by jste nechala to dítě uspat? Doufám, že mi sem teď budete psát, že člověk a pes je něco jiného, ne není, pes je stejně právoplatný obyvatel planety jako my lidé. Jděte a pozabíjejte všechny křížence na Zemi. Pak vám řeknu, že jste měla pravdu.

Hlavně ty štěňata nedávajte zadarmo.Aspoň symbolickou cenu.Lidi, když si berou křížence, počítají s pravidlem ''lehce nabyl, lehce pozbyl''.Jinak bacha na možitele.
Myslím, že by ti psi mohli být dobří ve sportovce.Bloodhound-stopy, Malina-obrany, takže bych se je snažila nabídnout na takové účely.

26.9.2015 13:13
kathie19

XXX.XXX.50.26

Zbytečné ptát se, proč jste tak nezodpovědná, a psy jste nepohlídala, aby se nežádoucí nakrytí nemohlo uskutečnit, že?

Přesně toto jsem čekala. Stalo se to naprosto bez mé možnosti zasažení či čehokoliv jiného. Fenka byla zavřená za dveřmi, podotýkám, že byla zavřená na dvakrát. (takto to fungovalo každé hárání) Ale ráno jsem přišla do prvního patra, kde byla a pes byl u ní. Ano, mohla jsem ty dveře zamknout, ale promiňte opravdu mě nenapadlo, že si třiceti centimetrový čivavák dvakrát otevře dveře. Samozřejmě jsem se mohla sebrat a na ultrazvuku jí nechat napíchnout. Ale v tomto soucítím s paní, že ať jsou štěňata jakákoliv nikdy bych je nenechala zabít.

26.9.2015 13:16

Mátový čaj napsal(a):
POkud někdo uráží moje ještě nenarozená štěňata, mám právo se bránit. A pravda? dovolte abych se zasmála, pravdu má každý tu svoji.

Kříženec = podvraťák. I když vy si to při své útlocitnosti nejste schopna připustit. A je směšné považovat termín podvraťák za urážku, notabene vašich nenarozených štěňat. Nebo mne opravíte a napíšete jak nazývat produkt náhodného a nechtěného spojení jedinců dvou různých plemen?

26.9.2015 13:21
Clayton

XXX.XXX.228.144

Kříženec = podvraťák. I když vy si to při své útlocitnosti nejste schopna připustit. A je směšné považovat termín podvraťák za urážku, notabene vašich nenarozených štěňat. Nebo mne opravíte a napíšete jak nazývat produkt náhodného a nechtěného spojení jedinců dvou různých plemen?

Původ slova podvraťák bude asi ten, že se náruživý manžel podhrabal pod vraty a nakryl fenu, která porodila ''podvraťáky''.
Nevím, to mě jen tak napadlo...

26.9.2015 13:25

Clayton napsal(a):
Původ slova podvraťák bude asi ten, že se náruživý manžel podhrabal pod vraty a nakryl fenu, která porodila ''podvraťáky''.
Nevím, to mě jen tak napadlo...

Asi tak...

Neregistrovaný uživatel

26.9.2015 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Stále mě zaráží, jak je člověk sebestředný...

O křížence (podvraťáky, bastardy či vořechy - normální, klasický slovník mezi pejskaři, označujíc psa bez doloženého původu) není zájem - pokud by byl, není jich v útulcích mraky.
Pokud by se stalo, že mou fenu, která je milovaná a součástí rodiny obskočil nechtěně pes, nenechala bych ani jedno štěně a hned ten den nebo druhý den po nechtěném nakrytí mažu k vetovi, aby fenu i se všim vybral a mám nadosmrti klid!
NIKDY Vám nikdo nezaručí, kde skončí štěňata těchto kříženců a do smlouvy si napište klidně co chcete, je to stejně nevymahatelné.
Co dělat aby štěnda neskončila v útulku, no, líp si zabezpečit fenu, nechat jí vybrat - pokud je fena chovná (o čem pochybuji), tak je na místě to rovněž řešit s klubem, už jen proto, aby feně ponechali chovnost, ale jelikož to vůbec přes klub nepůjde, tak pochybuji, že je čuba chovná... No a samozřejmě nechtěné zárodky nenechat narodit...
Dále, pokud máte tolik místa, času, peněz, tak nevim, co se tu řeší, když přece máte všechno dávno vyřešeno...

26.9.2015 13:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Sbírání psů a rozšiřování sbírky začíná .

(Zadavatelka je dospělá ?

26.9.2015 13:52
Clayton

XXX.XXX.228.144

Taky si nedovedu představit mít 10 sourozenců různého pohlaví do konce života společně...

26.9.2015 14:06
aggitta

XXX.XXX.249.59

Mátový čaj napsal(a):
Ano, opravdu měla. Mám spoustu místa, pár zaměstnanců co rozumí psům, energie mám taky na rozdávání. To opravdu není problém.
Šlo mi jen o to, co vše se dá udělat proto, aby má budoucí štěňata měla pěkný život.

¨Tak ty štěňata vůbec nedávejte pryč a bude vyřešeno!

26.9.2015 14:09
lev

XXX.XXX.253.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

O křížence (podvraťáky, bastardy či vořechy - normální, klasický slovník mezi pejskaři, označujíc psa bez doloženého původu) není zájem - pokud by byl, není jich v útulcích mraky.
Pokud by se stalo, že mou fenu, která je milovaná a součástí rodiny obskočil nechtěně pes, nenechala bych ani jedno štěně a hned ten den nebo druhý den po nechtěném nakrytí mažu k vetovi, aby fenu i se všim vybral a mám nadosmrti klid!
NIKDY Vám nikdo nezaručí, kde skončí štěňata těchto kříženců a do smlouvy si napište klidně co chcete, je to stejně nevymahatelné.
Co dělat aby štěnda neskončila v útulku, no, líp si zabezpečit fenu, nechat jí vybrat - pokud je fena chovná (o čem pochybuji), tak je na místě to rovněž řešit s klubem, už jen proto, aby feně ponechali chovnost, ale jelikož to vůbec přes klub nepůjde, tak pochybuji, že je čuba chovná... No a samozřejmě nechtěné zárodky nenechat narodit...
Dále, pokud máte tolik místa, času, peněz, tak nevim, co se tu řeší, když přece máte všechno dávno vyřešeno...

Tohle klub nemusí nijak řešit. Fena prostě odchová vořechy.
Ale dost dobře nechápu, jak tak milovanou fenu mohl nakrýt sousedů pes - kdepak byla v době hárání ? Když s ní byl celou noc ? No třeba ani není březí, což by byla ta nejlepší varianta.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2015 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

lev napsal(a):
Ale dost dobře nechápu, jak tak milovanou fenu mohl nakrýt sousedů pes - kdepak byla v době hárání ? Když s ní byl celou noc ? No třeba ani není březí, což by byla ta nejlepší varianta.

Asi klub od klubu...

26.9.2015 14:15
makki

XXX.XXX.36.237

Mátový čaj napsal(a):
Díky, otevřela jste mi oči. Štěňata zůstanou doma.

A budou se dál množit mezi sebou...

26.9.2015 15:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

manbea napsal(a):

My máme našeho křížence všech kříženců, avšak miláčka a rozmazlence celé rodiny za láhev vína a bonboniéru! To ovšem uvádí spíš jako legrační zajímavost. Symbolický finanční obnos je jistě na místě.

26.9.2015 15:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):
Slečno či paní, neurážejte mne. Blázen rozhodně nejsem. Moje fena je součástí mé rodiny, milujeme jí jako své děti a opravdu se jejích štěňat zbavovat nehodlám. Udělám vše proto, aby štěňata měla krásný život. Nabídnu majitelům lepší servis, než chovky. Ano, o peníze nemám nouzi, podnikám a na farmě mám 10 stálých zaměstnanců a 10 sezóních. Já sama nepracuji, čili mám dost času se potencionálním navrátilcům věnovat ad libidum. Tohle je ale irelevantní, otázka zněla jinak.
Čip na mé jméno, smlouva na předkupní právo, proplacení kastrace, trvalý kontakt s majiteli... Ještě něco se dá udělat?

"Ad libidum"?! Neznám... Znám jen termín "Ad libitum"!

26.9.2015 15:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):

Ještě poznámka - nevím, proč lidé neustále používají cizí řeč a odborné termíny, když nerozumí jejich významu. Ve finále se jen zesměšní - viz "Ad libidum!".

26.9.2015 17:00
koně

XXX.XXX.205.252

Mátový čaj napsal(a):

Zvláštní je, že když máte ad libitum volna a peněz na sebe, plus 20 zaměstnanců, psůmilovných, k dispozici, nedokázala jste ani pár dní ohlídat jedinou milovanou a poměrně velkou fenu.
Proto si nedokážu představit, jak vám po dvorku dalších cca 15let skotačí třeba 10sourozenců různého pohlaví, plus matka.
Navrch, vy nejste příznivec žádné korekce štěňat.To abyste pomalu přikupovala pozemky, pro tento, lehce dementní, psí ráj

26.9.2015 19:21
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Mátový čaj napsal(a):

Když je součástí vaší rodiny a tolik ji milujete, tak proč jste si ji neohlídali, když hárala?
Když naše fenka hárá, každou chvíli ji kontroluju a na noc jde domů.A to máme celkem dobré ploty.

26.9.2015 20:55
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Co třeba mix a nebo kříženec? Ale podvraťák?! Jste směšná.

26.9.2015 20:58
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

koně napsal(a):
Zvláštní je, že když máte ad libitum volna a peněz na sebe, plus 20 zaměstnanců, psůmilovných, k dispozici, nedokázala jste ani pár dní ohlídat jedinou milovanou a poměrně velkou fenu.
Proto si nedokážu představit, jak vám po dvorku dalších cca 15let skotačí třeba 10sourozenců různého pohlaví, plus matka.
Navrch, vy nejste příznivec žádné korekce štěňat.To abyste pomalu přikupovala pozemky, pro tento, lehce dementní, psí ráj

Fena má kotec s výběhem, nikdy nekousala plot a ani se ho nesnažila přelézt. Maliňák přelezl 2 metry vysoké pletivo, nechápu jak, ale přelezl.
Nejsem pro korekci štěňat, ale když si pozorně přečtěte pár mých příspěvků, tak se tam dočtete, že jsem pro kastraci těchto potomků. Čili jaký dementní ráj s kastrovanou smečkou?

26.9.2015 20:59
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

fikovnice napsal(a):
Ještě poznámka - nevím, proč lidé neustále používají cizí řeč a odborné termíny, když nerozumí jejich významu. Ve finále se jen zesměšní - viz "Ad libidum!".

Zesměšní se jen ti, co se snaží vehementně poukázat na chybu dalších Tu je to tu o znalosti cizí řeči, nebo gramatice? A já si hloupá myslela, že je to diskuse o psech.

26.9.2015 21:04
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Nepochabujte, fena chovná je a proč bych to měla řešit s klubem? Vybrat chovnou fenu šampionku? Jste se zbláznila. Jen proto, že jsme ještě pro ní nenašli vhodného ženicha a nakryl mi jí maliňák, jí ještě nenechám vybrat a vykastrovat. Zapojte trochu rozum.

26.9.2015 21:05
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

rapotacka11 napsal(a):
Sbírání psů a rozšiřování sbírky začíná .

(Zadavatelka je dospělá ?

Co s tím furt máte? Umíte číst? Dospělá jsem. Šlo jen o má budoucí štěňata. Pokud nemáte nic k mému tématu, tak snad ani blbě neremcejte.

26.9.2015 21:07
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

lev napsal(a):

Ano, kdyby nebyla březí, bylo by to nejlepší. Byla ve svém kotci s výběhem na dvoře statku. Kotec vysoký 2 metry, z části krytý, z části ne.

26.9.2015 21:09
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

hanka s. napsal(a):
Když je součástí vaší rodiny a tolik ji milujete, tak proč jste si ji neohlídali, když hárala?
Když naše fenka hárá, každou chvíli ji kontroluju a na noc jde domů.A to máme celkem dobré ploty.

Fena na noc domů nejde, nevydrží tu. Zkoušeli jsme stáj a prázdný box pro koně, ten mi do rána rozebrala, kotec bylo nejlepší možné řešení.

26.9.2015 21:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):
Zesměšní se jen ti, co se snaží vehementně poukázat na chybu dalších Tu je to tu o znalosti cizí řeči, nebo gramatice? A já si hloupá myslela, že je to diskuse o psech.

...no tak jak jsem přečetla posledních pár Vašich příspěvků, tak jste zatím jen komplet všechny pourážela. Opravdu "pěkná" vizitka, hlavně, že sama píšete, že je to diskuse o psech!

26.9.2015 21:14
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

Pokud se štěňata narodí, zůstanou na statku. Děkuji všem, co mi slušně a bez napadání poradili. Dále už v diskusi pokračovat nebudu

26.9.2015 21:15
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

fikovnice napsal(a):
...no tak jak jsem přečetla posledních pár Vašich příspěvků, tak jste zatím jen komplet všechny pourážela. Opravdu "pěkná" vizitka, hlavně, že sama píšete, že je to diskuse o psech!

Já se bráním, odpovídám stejným tónem.

26.9.2015 21:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):
Já se bráním, odpovídám stejným tónem.

Výše jsem Vám psala normálně, tj. jak je to u nás, že máme psa za flašku a bonboniéru. A že symbolická cena za psa - křížence je na místě, neboť odradí lidi, kteří by si psa vyali třeba za účelem tím, že jej s prominutím sežerou.

26.9.2015 21:23
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Mátový čaj napsal(a):
Pokud se štěňata narodí, zůstanou na statku. Děkuji všem, co mi slušně a bez napadání poradili. Dále už v diskusi pokračovat nebudu

Každá internetová diskuze má jakési "skalní jádro" přispěvovatelů, v tomto případě spíše přispěvovatelek. Je to banda lidiček, která si danou diskuzi vezme "za svou", přátelsky si různě ve vláknech povídají, znají se virtuálně a mají jakoby stejné, nebo velmi podobné myšlení. Pokud svými odpověďmi nezapadáte do jejich představy o dané diskuzi, dostanete se holt do problémů. Postupně vás začnou osočovat, až se ve finále sesypou jako hejno slepic. V houfu se cítí silnější a mají dojem, že mají větší pravdu. Když je teda kamarádky podporují..

Ignorujte to. To je totiž jediné, co pomůže. Nevysvětlíte jim to, protože ony to nechtějí slyšet. A cokoliv řeknete, bude použito proti Vám..

Tipy a nápady, co a jak udělat tu padly. Kdyžtak mi klidně napište SZ, ještě k tomu něco doplním..

26.9.2015 21:26
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

fikovnice napsal(a):
Výše jsem Vám psala normálně, tj. jak je to u nás, že máme psa za flašku a bonboniéru. A že symbolická cena za psa - křížence je na místě, neboť odradí lidi, kteří by si psa vyali třeba za účelem tím, že jej s prominutím sežerou.

Ano, také jem na váš slušný příspěvek nijak nereagovala, reagovala jsem jen na výtku o zesměšnění neznalosti psaného cizího slova. Vždy, když na něco reaguji, tak do záhlaví dám citaci, aby bylo jasné, na co můj příspěvek reaguje a předešlo se možnému nepochopení.

26.9.2015 21:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):
Ano, také jem na váš slušný příspěvek nijak nereagovala, reagovala jsem jen na výtku o zesměšnění neznalosti psaného cizího slova. Vždy, když na něco reaguji, tak do záhlaví dám citaci, aby bylo jasné, na co můj příspěvek reaguje a předešlo se možnému nepochopení.

OK, beru.

26.9.2015 21:29
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

umpa.lumpa napsal(a):
Každá internetová diskuze má jakési "skalní jádro" přispěvovatelů, v tomto případě spíše přispěvovatelek. Je to banda lidiček, která si danou diskuzi vezme "za svou", přátelsky si různě ve vláknech povídají, znají se virtuálně a mají jakoby stejné, nebo velmi podobné myšlení. Pokud svými odpověďmi nezapadáte do jejich představy o dané diskuzi, dostanete se holt do problémů. Postupně vás začnou osočovat, až se ve finále sesypou jako hejno slepic. V houfu se cítí silnější a mají dojem, že mají větší pravdu. Když je teda kamarádky podporují..

Ignorujte to. To je totiž jediné, co pomůže. Nevysvětlíte jim to, protože ony to nechtějí slyšet. A cokoliv řeknete, bude použito proti Vám..

Tipy a nápady, co a jak udělat tu padly. Kdyžtak mi klidně napište SZ, ještě k tomu něco doplním..

Moc děkuji za vlídná slova. Teď jsem momentálně ve stádiu, že si asi nechám všechna štěňata doma. Ale pokud by to bylo jinak, s dovolením bych se na vás obrátila o další možné nápady. Moc vám děkuji

26.9.2015 21:30
Mátový čaj

XXX.XXX.115.204

fikovnice napsal(a):
OK, beru.

Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2015 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.132

Mátový čaj napsal(a):
Nepochabujte, fena chovná je a proč bych to měla řešit s klubem? Vybrat chovnou fenu šampionku? Jste se zbláznila. Jen proto, že jsme ještě pro ní nenašli vhodného ženicha a nakryl mi jí maliňák, jí ještě nenechám vybrat a vykastrovat. Zapojte trochu rozum.

Nejsem blázen, a rovněž nejsem jasnovidec... Ale jsem dost rozumná na to, si uměla zajistit svá chovná zvířata...

26.9.2015 21:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mátový čaj napsal(a):
Děkuji.

Vlastně mě ještě napadá, proč nechcete potratovou injekci? Já vím, že je riziková, a určitě je ten můj nápad přinejmenším kontroverzní...nevím jak je březost Vaší fenky pokročilá...?

27.9.2015 07:39

Mátový čaj napsal(a):
Moc děkuji za vlídná slova. Teď jsem momentálně ve stádiu, že si asi nechám všechna štěňata doma. Ale pokud by to bylo jinak, s dovolením bych se na vás obrátila o další možné nápady. Moc vám děkuji

Mám takový dojem, že si vůbec neumíte představit, co to bude znamenat, mít x psů stejného stáří. Bývá problém, když má někdo dvě stejně stará štěňata, a vy vůbec nevíte, kolik se jich narodí, klidně to může být víc jak deset... Tak si to užijte, protože kdo chce kam...

27.9.2015 09:36
lev

XXX.XXX.253.186

Mátový čaj napsal(a):

Kříženci akčního maliňáka bývají též dost akční, k tomu bloodhound, který také není líný...no mít hafo pubošů, kteří se můžou mezi sebou solidně rvát na život a na smrt...není zrovna to pravé ořechové. Ono občas stačí dva stejně staré a máte hlavu plnou starostí. A zákon na ochranu zvířat povoluje humánní regulaci vrhu. Třeba k tomu sama dojdete. Osobně vám přeji, alby fena nezabřezla, to zjistíte od 25. dne na sonu.

27.9.2015 09:52
saty

XXX.XXX.10.1

Tak mě napadá když jsem inzerovala nechtěná koťata dala jsem inzerat pouze s mailem. Do inzerátu jsem popsala co bych chtěla v odpovědním mailu mít napsané jako odkud jsou, jaké maji skušenosti s kočkami nebo jinými zvířaty, jestli mají jiné zvíře, malé děti, v bytě nebo v domu a chytákovou otázku čím hodlají kotě krmit
30% odpovědí nenapsalo odpověď ani na jednu otázku ty jsem vyřadila automaticky
dalších 60% napsalo že whiskas je jediná volba a vesměs pár detailů o sobě s těmi jsem se více rozepsala o problematice krmení ale hned jsem je nezavrhla nakonec si jedna rodinka bydlící pár km ode mě nechala poradit a kočičák je u nich spokojený
Tech posledních pár byli krásně rozepsané životní příběhy uvědomělích majitelů kteří by sice chtěli kočku ideálně s PP ale takto dají šanci za symbolickou cenu nechtěným koťatům od nezodpovědných majitelů
Obych nebyla osočena já adoptovala kočku tři týdny před porodem.
kotat bylo 9 tak ani přes nutnost pomoc matce při krmení a obětovat jim hlavně noci jsem nenechala utratit ani jedno i přes to že mi to navrhoval veterinář rodina a podobně
pro 6 jsem našla nádherné domovy dvě zůstali s mámou a jedno v bezprostřední blížkosti
Matka i vetšina kotat je již po kastraci (zbývají tři bytové kočky)
U všech majitelů mam kopie OP nikdo neprotestoval všichni vědí kde bydlím byli několikrát na návštěvě + všichni mají na mě všechny dostupné kontakty a vědí že mohou volat 24h denně
Jsme ve stálém kontaktu posíláme si fotky vyprávíme příbehy jen to prostě chtělo čas trpělivost na hledání těch správných.

27.9.2015 13:45
alboni

XXX.XXX.14.84

Dobrý den,
četla jsme začátek diskuze, později už ne..
Každopádně bych Vám doporučovala neinzerovat štěňata zadarmo, ale aspoň za 2000, -Kč. A nepřemýšlím o tom, že půjdou do vaší kapsy (i když to bude minimální náhrada výživy, očkování a čipování - to sama zmiňujte kvůli návratnosti psa), ale především o tom, že ten, kdo už nějakou takovou částku za štěně dá, tak o ně bude (aspoň s minimální pravděpodobností) stát. A nebojte se, že každé štěně křížence musí skončit v útulku - jsem střihačka psů a mýma rukama prošlo spoustu kříženců, jejichž majitelé by pro svého "podvraťáka" (i když často byli schopni odpřísáhnout, že mají čistokrevná plemena - hold křížení psů bez PP) první poslední vč. náhrady oční čočky (v případě slepnoucího psa - PRA) a dalších problémů (cashingův syndrom, epilepsie..). Prostě pokud budete vybírat s rozmyslem a s budoucími majiteli si popovídáte o péči o psu, můžete najít páníčky s nejlepším úmyslem a velmi zodpovědné, i když třeba nemají šajna o tom, proč je vlastně PP důležité. Nebojte se, jen s rozmyslem vybírejte budoucí majitele..smajlík

27.9.2015 15:41
aggitta

XXX.XXX.249.59

Ano, nejlepší řešení je nechat si štěňata doma, nemusí jich být zrovna 10, fena ještě neporodila... Pak teprve - podle počtu a pohlaví těchto lze vymyslet, jak z nich mít trochu rozumnou smečku. Nebude to jednoduché, ale jsou-li podmínky, dá se to zvládnout. A je 100% jistoty, že se štěňata budou mít tak, jak si jejich chovatelka představuje. Nic jiného vám podobnou jistotu nedá.
Vím, že toto není plánované početí. V chovu koní to ale většinou tak děláme, že množíme pouze jedince, od kterých si lze potomstvo i nechat doma, když by se nenašel vhodný kupec.

27.9.2015 22:38
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Dostala jste zde plno informací jak se zachovat, ale jelikož je vaše fenka chovná, je třeba informovat ale i klub o tom, že fenka byla neplán. nakrytá. I porod, který popř. bude je nutné brát na zřetel a v případě, že budete chtít fenku krýt psem téhož plemene a mít štěnda s PP, vzít v úvahu i tento porod.Doporučuji.. opravdu nechat jen jedno - dvě štěňátka. Nemusíte se ale tady hned rozčilovat a chvástat se, že jste schopná v případě, že by vám byla štěňata vrácena je uživit.. že na to máte...Dnes třeba ano.. za rok to může být jiné..Čím více se budete "rozčilovat.. tím více si naděláte zla...
Myslete hlavou a neberte to jako urážku, jsem zvyklá nemazat MED KOLEM PUSY NIKOMU...a říci to naplno !
Přeju vám, aby vaše fenka, pokud se už tak bohužel stalo, porodila a byla OK a vy jste našla hodné páníčky a popř.domluvila i tu kastraci ( tady vás chválím, že uvažujete velice zodpovědně, když už nastal problém a neotáčíte se k tomu zády, ale chcete ho řešit).
Hodně štěstí.

Love vera

17.2.2016 19:54
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík