Po operaci nechce žrát

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2015 09:41
makki

XXX.XXX.36.237

Jak po operaci vyvolat chuť k jídlu? Zkouším kde co ale fena po operaci zánětu dělohy už několik dní odmítá žrát cokoliv a v jakékoliv formě.

24.9.2015 10:21
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

Pokud nejsou za tím jiné komplikace spojené s operací např. čůrala už, byla stolice ? Zkuste Nutridrinky z lékárny - bez příchutě, pokud si nedá sama, tak do stříkačky a podávat po troškách do tlamy, ať dostane do sebe nějaké živiny. A jak to má s pitím? Není náhodou dehydrovaná? Pak můžete zkusit homeopatické léky na rozjezd zažívání: Natrum sulfuricum 9 ch. Používala jsem to i u dětí po těžkých průjmech, když nechtěly začít jíst. A zabralo to. Jinak zkuste pohledat homeo léky používané po operacích zvířat i tak se dá pomoci. Vím, že homeo používá ve veterině MVDr. Jiří Zábojník z Uherského Brodu, tel: 723280241. A hlavně neleňte, když je to už "několik dní" tak je třeba spěchat. Držím palce, ať se fenka spraví.

24.9.2015 10:39
katkaa1

XXX.XXX.187.26

makki napsal(a):
Jak po operaci vyvolat chuť k jídlu? Zkouším kde co ale fena po operaci zánětu dělohy už několik dní odmítá žrát cokoliv a v jakékoliv formě.

A čo všetko ste skúšali? Pre mňa najlepšie na rozožratie je varené chudé kuracie mäsko s ryžou alebo varenou zeleninou, alebo aj čisté ak by prílohu nechcela. Poliať troškou vývaru. Vodu v ktorej sa to varí môžete aj troška prisoliť aj keď to nie je vhodné psom soliť ale v prípade že takto nežerie treba urobiť na začiatku všetko pre to aby ste do nej nejaké jedlo dostali. A konzultovať stav feny s veterinárom, mohli nastať aj nejaké komplikácie keď nechce žrať, ak je to moc zlé treba dať infúzku a nečakať kým sa úplne dehydruje a vysilí..

24.9.2015 10:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Masový vývar s trochou masa, rýže.
bílý jogurt, tvaroh tučný, klidně trochu osladit.

u koček se osvědčila i Calopet pasta.

24.9.2015 14:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Nechat zkontrolovat veterinářem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2015 15:22

Po niekoľkých dňoch už mala fena dostávať výživu intravenózne, to už nie je na pokusy, že čo zaberie...

24.9.2015 15:25
Clayton

XXX.XXX.104.9

Souhlasím, ''několik dní'' už je celkem problém. To už se musí akutně řešit.

24.9.2015 19:32
nexxi

XXX.XXX.228.56

U psa, který na tom byl po operaci hodně blbě a mysleli jsme že o něj přijdeme, i přes kapačky.. tak zabrala calopet pasta..proto ji tu i hodně doporučuji, protože to bylo jediné, co tenkrát zabralo..

24.9.2015 19:42
makki

XXX.XXX.36.237

Samozřejmě, že nejsem blb a každý den sedím 4 hodiny na veterině na kapačkách a antibiotika dostává injekčně. Takže tyto připomínky jsou celkem zbytečné. Jenomže to není řešení. Musí začít žrát sama, jinak to nepřežije. Kuřecí vařené, pečené, s vejcem, mixované i v kouscích, vepřové, pribiňák, power drink, sýr měkký i tvrdý, prostě nic ji nevyprovokuje. Dnes jsem na veterině dostala nějakou speciální kaši, která prý zabere. Jsem zvědavá.

24.9.2015 19:59
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

A byla před tím žravá? Náš pes nebyl nikdy nějak extrémně žravý, ale po narkóze kvůli rentgenu tlapek(takže ani žádná operace)nám nežral 5dní, skoro nepil a byl i psychicky úplně mimo...tím chci říct, že to nemusí být problém a komplikace toho zákroku samotného, ale reakce na narkózu, doufejte...

24.9.2015 20:03

makki napsal(a):
Samozřejmě, že nejsem blb a každý den sedím 4 hodiny na veterině na kapačkách a antibiotika dostává injekčně. Takže tyto připomínky jsou celkem zbytečné. Jenomže to není řešení. Musí začít žrát sama, jinak to nepřežije. Kuřecí vařené, pečené, s vejcem, mixované i v kouscích, vepřové, pribiňák, power drink, sýr měkký i tvrdý, prostě nic ji nevyprovokuje. Dnes jsem na veterině dostala nějakou speciální kaši, která prý zabere. Jsem zvědavá.

Zkuste kolostrum.

24.9.2015 21:51
Clayton

XXX.XXX.104.9

makki napsal(a):

Taky jsem zažila, že pokud by se mi pes nerozežral do dvou dnů, mám ho utratit.Nic nezabíralo, ani ty největší lahůdky.Selhávaly mu orgány a byl na pokraji smrti.Vodu jsem mu dávala injekcí.Čůral krev.Jediné, co dokázal po mikrokousku pozřít byly vařené beraní játra.Smradu, jak v Cařihradu, ale tím se postupně rozežral...

24.9.2015 22:26
radivababy

XXX.XXX.30.54

Skuste šteňacie mlieko (Royal C) so žľtkom, alebo nejaku chutnu kapsičku pre mačky. Ja mam pre takéto prípady osvedčenú Miarmor kuraciu v želé. Resp piškóty namočené v čaji.

24.9.2015 22:42
lev

XXX.XXX.253.186

Ne po operaci, ale po antibioticky léčeném zánětu dělohy, fena taky nežrala, vzala až syrové kuřecí prsa. Nebo bych udělala slepičí vývar a vlažný po trochách ho do ní nalila, klidně trochu osolený, nebo i ochucený.

24.9.2015 22:55

Nám kdysi veterinář vývar zavrhl, že fena potřebuje nastartovat střeva a vývar jen proteče. Pomohlo škrábané hovězí maso.

24.9.2015 23:34
ag

XXX.XXX.209.54

makki napsal(a):

Měla jsem fenu operovanou na uzavřenou pyometru ve vyšším věku, žádné klasické příznaky. Děložní rohy měla už jak jitrnice, těsně před rupturou, i tak už měla sepsi v těle, nízkou teplotu. Operace byla - jak mi bylo posléze řečeno - s minimální šancí na přežití. Taky nechtěla žrát, navíc jak byla podchlazená vnitřně, tak vyžadovala hodně a hodně moc tepla. Přikrývky a termofor, vyvařovala jsem vše možné - nic. Vodu, vývary jsem jí nutila. První jídlo, asi po dvou dnech, kdy byla na Calopet pastě, jsem smažila panenku. Pro nás, pro lidi, běžně přiměřeně kořenenou, akorát dorůžova... Fena hejbla čumákem a já jsem jásala, že nám sežrala večeři - od té doby se rozežrala. Prostě okořeněná flákota masa, u nás zabrala. Kuřecí flusala, hovězí stejk by si ale tehdy taky možná dala.
Držím palce, ať se fena rozežere a zhojí.

25.9.2015 07:01

Makki, mám velmi nemocného psa trpícího už dlouho nechutenstvím - momentálně např. jede na prefa sušeném kachním mase, dá si suchý chléb, kočičí kapsičky, peču mu rolky z lístkového se šlehačkou, do nedávna jedl šunkové rolky plněné syrovým masem, teď je ochoten to maso konzumovat i bez schování do šunky (to naopak přestal) ale pouze když "krade" kočce (to fungovalo - nechceš, sní kočka...nebo že krade večeři pánečkovi )! Měl párkové období...byl ochoten konzumovat jenom jako odměny na stopě...nebo jenom házené venku a jenom někde...tím chci říci, rozšiř svůj pohled na jídlo na cokoliv poživatelného i na způsob podávání...a držím palce!

25.9.2015 07:05
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Sušené maso je super tip. Šunka, ovšem nejvyšší jakosti, taky funguje.

U nás ve městě teď dokonce otevřeli psí pekárnu, a prý to pesanům moc chutná, i nežravkámsmajlík

25.9.2015 07:11
ivulka2

XXX.XXX.155.174

makki napsal(a):

Mě takto u feny pomohl obyčejnej šunkovej salam, nebo i anglicka slanina prostě něco so ji bude vonět, zkuste grilovane kuře, nebo jakékoliv vonavé lidske jidlo hovězi nebo kuřeci polevka, kašlete ted na to jestli je to zdrave a vhodne jde o to ji donutit jist.

25.9.2015 11:13
makki

XXX.XXX.107.171

Díky za všechny tipy. Ráno jsem tu rozradostněná psala, že po včerejším vitamínovo-minerálním koktejlu v kapačce si v 5 hodin s chutí vzala trošku vařeného kuřecího...no pak se to v souvislosti s údržbami na webu ztratilo. Má radost byla předčasná, dopoledne po pár hodinách už opět nechtěla nic. Takže to vidím zase na několik hodin na veterině. Ale snad už se to obrátí k tomu lepšímu.

25.9.2015 11:25
petitefille

XXX.XXX.2.42

Co tato pasta? Diafarm Vitamin&Mineral Energy Paste-Gel + Omega 6 & Taurin for Dog 120g
Jinak zkoušet, každý pes to má asi jiný. Držím palce!

25.9.2015 13:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

makki napsal(a):

Někdo Vám tu doporučoval Nutridrink. Také se k němu kloním. Je důležité, aby pes nedotával vše jen nitrožilně, ale také do žaludku, aby nezahálela peristaltika. Takže bych ten Nutridrink se zřejmě snažila do ní dostat i "násilím" - třeba stříkačkou.

25.9.2015 16:22
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Ještě napíšu: pes byl nemocný, zánět močových cest, taky 2x po sobě ATB, do toho háravky, nežral, strašně zhubnul, myslela jsem, že je s ním ámen, nejspíš rakovina(je to berňák) Zkoušela jsem všechny vyjmenované pochoutky i slaniny, sýry, škvarky, sladkosti...prostě si jen ďobnul a znechuceně odcházel od misky. Pak jsem šla s čerstvíma rohlíkama od pekaře a větřil, natahoval krk, tak jsem mu zkusila dát rohlík. Vzal si, pak dokonce jedl až 5 denně(a nic jiného) pak postupně začal i nějaké kvalitní psí konzervy, což jsem mu dávkovala po trochách až 6x denně a pes se rozežral. Dneska, po několika měsících vypadá naprosto zdravě.

25.9.2015 22:26
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak já jednou vařila marodovi i kuskus s medem.. jinak když jezdíte na veterinu zkuste se domluvit s veterinářem jeslti by nemohl psovi třeba přidat - on sám dle vlastního uvážení! třeba b12, které se dává i hubeným lidem na přibírání..

25.9.2015 22:27
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jinak ještě na rozežrání jednoho nežravce ale ten byl zcela zdráv pomáhala přítomnost jiného psa při krmení..

25.9.2015 22:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nexxi napsal(a):
Tak já jednou vařila marodovi i kuskus s medem.. jinak když jezdíte na veterinu zkuste se domluvit s veterinářem jeslti by nemohl psovi třeba přidat - on sám dle vlastního uvážení! třeba b12, které se dává i hubeným lidem na přibírání..

Další věc, která mě napadá ke zvýšení chuti k jídlu - Pangamin, resp. pivovarské kvasnice.

25.9.2015 23:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nexxi napsal(a):
Jinak ještě na rozežrání jednoho nežravce ale ten byl zcela zdráv pomáhala přítomnost jiného psa při krmení..

U našeho psa-anorektika takto zcela bezkonkurenčně na zvýšení chuti k jídlu pomáhá přítomnost mých kocourů! To, co by pes jen povrtal, v jejich přítomnosti vyluxuje během chvilky.

26.9.2015 00:11
nexxi

XXX.XXX.228.56

fikovnice napsal(a):
U našeho psa-anorektika takto zcela bezkonkurenčně na zvýšení chuti k jídlu pomáhá přítomnost mých kocourů! To, co by pes jen povrtal, v jejich přítomnosti vyluxuje během chvilky.

To jsme právě měli doma u našich.. pes, ted už teda nebožtík.. když dostal misku s jídlem, at v ní bylo cokoli, nasadil výraz, že v misce je skrytá bomba.. a že ho chceme zabít, otrávit a podobně..nimral se v jídle, dostával denně namatlanej tavenej sejr do granulí aby vůbec něco pozřel.. pak naši pořídili druhého, který jednal odmalička tím stylem - ty nebudeš? já to dojím.. záhy poznal první psík, že pokud zaváhá, nežere

26.9.2015 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

nexxi napsal(a):
To jsme právě měli doma u našich.. pes, ted už teda nebožtík.. když dostal misku s jídlem, at v ní bylo cokoli, nasadil výraz, že v misce je skrytá bomba.. a že ho chceme zabít, otrávit a podobně..nimral se v jídle, dostával denně namatlanej tavenej sejr do granulí aby vůbec něco pozřel.. pak naši pořídili druhého, který jednal odmalička tím stylem - ty nebudeš? já to dojím.. záhy poznal první psík, že pokud zaváhá, nežere

Měla jsem to stejně. Samojed se tvářil jako váš pejsa a druhý pes u žrádla měl za následek akorát to, že nežral ani jeden a dávali si u misek přednost, dožer to ty, ať panička nebrblá"... Dokonce se naučili používat jídlo k uplácení! Dneska ráno za nima přišla sousedovic háravka(přišla dírou v plotě) a ne, že by byla svolná, ale asi hladová. Takže kluci jí svorně nabídnuli svoje vepřová žebra, pěkně seděli vedle(v dešti) až se slečna nažere a doufali asi, že pak něco bude:).

26.9.2015 15:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
Měla jsem to stejně. Samojed se tvářil jako váš pejsa a druhý pes u žrádla měl za následek akorát to, že nežral ani jeden a dávali si u misek přednost, dožer to ty, ať panička nebrblá"... Dokonce se naučili používat jídlo k uplácení! Dneska ráno za nima přišla sousedovic háravka(přišla dírou v plotě) a ne, že by byla svolná, ale asi hladová. Takže kluci jí svorně nabídnuli svoje vepřová žebra, pěkně seděli vedle(v dešti) až se slečna nažere a doufali asi, že pak něco bude:).

26.9.2015 15:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):

Jinak to tedy máte dva nežravce. U nás přítomnost - ať už psa či koček našemu psovi chuť k jídlu výrazně zvýší!

26.9.2015 16:30
digis46

XXX.XXX.152.1

Ještě mě napadlo, že snacha má nežravou fenu BOC/prostě nemusí třeba klidně 2 dny žrát/, přesto že má téměř ty nejkvalitnější granule, sežere je až v případě, že ji je zakápne lososovým olejem, tak co zkusit ten lososák?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík