Jak zabránit psovi po operci ve škrábání zašité rány?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2015 16:29
luciepol

XXX.XXX.2.242

Dobrý den, nemámte nějaký nápad jak zabránit psovi po operci ve škrábání zašité rány? Máme 60kg fenu po operaci - asi 12cm zašitou ránu má na hrudníku z boku, jakoby v podpaží. Na olizování a kousání se dává límec, ale co na škrábání zadní nohou, to opravdu nevím...Oblékla jsem jí tričko, ale to moc nepomáhá, to zahbraňuje hlavně tomu olizování. Ještě mě napadlo dát jí ponožku na zadní nohu, ale to asi taky nebude mít efekt. Je čilá, je v pohodě, ale musíme se u ní střídat a nenechat jí ani chvíli bez dozoru, což je docela náročné. Budu vděčná za jakékoliv tipy a zkušenosti Lucie.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2015 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Co zkusit třeba gel proti svědění (fenistil nebo postřik OxyMed).
Či se zeptat veta zda nemá něco na uklidnění...

27.9.2015 17:01
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Známá, co má berňáka dávala ponožku a tričko vždycky a úspěšně

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2015 17:03

Dát ještě jeden límec kolem pasu.

27.9.2015 18:47
luciepol

XXX.XXX.2.242

Děkuji za rady, zkusím ještě tu ponožku. Druhý límec nemám a teď v neděli a před svátkem se to špatně shání a mám pocit, že by jí to chudákovi hrozně zavazelo. Gel proti svědění bych se asi zatím bála dát, proberu to ještě s veterinářkou...z mých vlastních zkušeností stehy a hojení se svědí vždycky, jen psovi se to vysvětluje hůř, než lidem (většinou). Zdaví Lucie.

27.9.2015 18:55
nexxi

XXX.XXX.228.56

Dávala jsem ponožku, omotat izolepou a bylo to.. akorát jsem tím psici dycky doost urazila, odmítla mě chodit vítat.. měla operovanou bradavici na boku.. ale to přichycení bych rozmejšlela dle dýlky srsti.. já mám krátkosrstou takže sendávání nebylo sice příjemné, ale u dlouhosrstýho bych do toho nešla.

27.9.2015 19:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Nikdy jsem zatím nedala ani límec ani ponožku, ale hlídáme, aby si to pes nedrbal a nelízal.,.

27.9.2015 19:10
anonymx

XXX.XXX.231.136

Silnou ponozku a omotat izolepou. Ranu porad strikat chirurgickou dezinfekci-nevysycha a tolik nesvedi. Ja uz si mam dojem; ze Scylla ma bud atypicke psy nebo nevim jak to dela, asi nespi, do prace nechodi a asi ani na WC.

27.9.2015 20:20
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

anonymx napsal(a):
Silnou ponozku a omotat izolepou. Ranu porad strikat chirurgickou dezinfekci-nevysycha a tolik nesvedi. Ja uz si mam dojem; ze Scylla ma bud atypicke psy nebo nevim jak to dela, asi nespi, do prace nechodi a asi ani na WC.

Moje řeč..našii psi snesou kde co, ošetřit jim kde co také není problém, berňák by si ani nic neškubal(a to by se postaral samojed ) ale stačí sekunda aby drápnul(viz můj hrudník dneska) a je po stehách...to si myslím, že se fakt uhlídat nedá, možná u nějakého pidi psa s muší silou a pidinožkou...

27.9.2015 20:57

Když jsem měla naši fenu - dnes už je po smrti - po kupírování uší - tenkrát legálně, tak si část stehů vytahala drbáním podlézáním lavičky ( veterinářka nás sprdla, že neměla límec. Měla. Když slyšela, jak k tomu došlo, nazvala fenu mimořádně inteligentní - to tedy byla smajlík. Když byla potom na stará kolena po operaci pyometry, spala jsem s ní na zemi, měla jsem ji přivázanou k ruce krátkým provázkem - abych aspoň trochu zdřímla. Stejně se jí povedlo pár stehů vytahat. Stejně tak náruživě tahala stehy štěňatům po kupírování ocásků.
Takže uhlídat některého jedince je takřka neproveditelné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík