Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Granule by měli být veterinárně kontrolovány, než jsou schválené do výroby, granule se různě dováží a v Polsku se i některé vyrábí...
simona3
napsal(a):
Kvalitních gramulí je celkem dost, ale musíte je umět hledat např. pedigree jsou pouze propagovány a kvalita je nízká. Zkuste granule Brit.
Já jsem se neptala, jaké granule jsou kvalitní, což mimochodem Brit moc není. Ale jestli se ta kvalita kontroluje, jestli je v těch granulích opravdu to, co napíšou na obal.
Psočka
napsal(a):
Já jsem se neptala, jaké granule jsou kvalitní, což mimochodem Brit moc není. Ale jestli se ta kvalita kontroluje, jestli je v těch granulích opravdu to, co napíšou na obal.
U takových těch marketingových řečí vám tam mohou napsat i pohádku. Třeba takové to, že tyto granule jsou ty nejlepší a že jsou přesně pro Vašeho psa a tak.. ovšem ve složení a v analytickém rozboru už lhát nelze, tam bych to asi spíš viděla na nějaké možné slovní kličky - jako dehydrované drůběží proteiny, atp., nebo to že se úplně nespecifikuje způsob konzervace, jako "Obsahuje antioxidanty povolené v EU."..
Z Číny se sem vozí hlavně pamlsky, třeba zrovna ty od Brita . Ale k dotazu, každý výrobce je pravidelně kontrolován lokální veterinární správou, takže samotné granule už není úplně nutné kontrolovat, ale i tak se to dělá. Odebírají se vzorky a pak se porovnávají hodnoty s obalem. Takže se to kontroluje, nicméně to úplně neříká nic o kvalitě. Tu musíte stejně hledat podle složení a koukat, jestli krmivo funguje.