Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2015 08:48
Psočka

XXX.XXX.1.239

Chtěla jsem se zeptat, jestli je nějak kontrolována kvalita granulí? A jestli nejsou dováženy z Číny, Polska, jako dneska všechno. A ještě dotaz pro ty, co kupuji granule třeba v Německu, je vidět ta rozdílná kvalita?

Neregistrovaný uživatel

28.9.2015 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Granule by měli být veterinárně kontrolovány, než jsou schválené do výroby, granule se různě dováží a v Polsku se i některé vyrábí...

28.9.2015 16:39
Expert

XXX.XXX.27.211

Kvalita granul sa nekontroluje. Kontroluju sa analyticke zlozky a tie dovozca potvrdzuje dokladom o zhode. Z Ciny sa nedovazaju koli hmotnosti a samozrejme cene dovozu.
Z Polska sa vozi vacsina tzv. nemeckych krmiv a samozrejme Royal Canin.

28.9.2015 17:55
simona3

XXX.XXX.254.174

Kvalitních gramulí je celkem dost, ale musíte je umět hledat např. pedigree jsou pouze propagovány a kvalita je nízká. Zkuste granule Brit.

28.9.2015 17:59
Psočka

XXX.XXX.1.239

simona3 napsal(a):
Kvalitních gramulí je celkem dost, ale musíte je umět hledat např. pedigree jsou pouze propagovány a kvalita je nízká. Zkuste granule Brit.

Já jsem se neptala, jaké granule jsou kvalitní, což mimochodem Brit moc není. Ale jestli se ta kvalita kontroluje, jestli je v těch granulích opravdu to, co napíšou na obal.

28.9.2015 18:03
simona3

XXX.XXX.254.174

Vím, a akceptuji vaši odpověď, brit premiu nejsou nej al ani nej horší. U granulí chappi kvalita popsaná na obalu moc neodpovídá.

28.9.2015 18:08
shavoid

XXX.XXX.152.1

Psočka napsal(a):
Já jsem se neptala, jaké granule jsou kvalitní, což mimochodem Brit moc není. Ale jestli se ta kvalita kontroluje, jestli je v těch granulích opravdu to, co napíšou na obal.

U takových těch marketingových řečí vám tam mohou napsat i pohádku. Třeba takové to, že tyto granule jsou ty nejlepší a že jsou přesně pro Vašeho psa a tak.. ovšem ve složení a v analytickém rozboru už lhát nelze, tam bych to asi spíš viděla na nějaké možné slovní kličky - jako dehydrované drůběží proteiny, atp., nebo to že se úplně nespecifikuje způsob konzervace, jako "Obsahuje antioxidanty povolené v EU."..

28.9.2015 18:30
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Z Číny se sem vozí hlavně pamlsky, třeba zrovna ty od Brita smajlík. Ale k dotazu, každý výrobce je pravidelně kontrolován lokální veterinární správou, takže samotné granule už není úplně nutné kontrolovat, ale i tak se to dělá. Odebírají se vzorky a pak se porovnávají hodnoty s obalem. Takže se to kontroluje, nicméně to úplně neříká nic o kvalitě. Tu musíte stejně hledat podle složení a koukat, jestli krmivo funguje.

28.9.2015 18:31
simona3

XXX.XXX.254.174

Co v dnešní době neni z ČÍNY

Přidejte reakci

Přidat smajlík