Barzoj - ruský chrt (pro Anet10 i další milovníky barzojů)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2015 20:47
jana dante

XXX.XXX.128.35

Omlouvám se, že reaguji až teď, nevšimla jsem si Vašeho příspěvku v jiném tématu smajlík
Přidávám fotky svých barzojích lásek smajlík
Světlý je Dante (Frabricio Balšaja Achota), chovatel Dušan Šír... loni 8. března mi bohužel Danťásek zemřel, dodnes jsem se s tím nesrovnala...
Trikolorní je Sonetka (Alligiera Sonet Royal Lily), chovatelka Alena Portešová. Se Sonetkou jsme si zažily hodně zdravotních lapálií :-/ (náš příběh tady: http://barzoj-ruskychrt.webnode.cz/trapeni-nas-pribeh-/ )

Barzoji jsou úžasní psi, pro mě to nej plemeno ze všech smajlík

1.10.2015 07:56
samain

XXX.XXX.175.240

1.10.2015 08:18
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nádherní psi... tiše zírám...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2015 10:27

Jana dante, jsou úžasní oba, ale přece jen více, se mi líbí Sonetka. Dnes jsem do večera v práci, nemám tady v PC fotky Fiuschky, ale zítra, až budu doma, sem nějaké dám. Hodonaku, ano jsou nádherní, ale jejich povaha ne každému sedne. Člověk se musí naučit respektovat jejich povahu, sžít se s nimi, není to normální pes, je to ARISTOKRAT psího rodu, rozhodně ne pro každého, kdo je zvyklý na psa s psí povahou. Vaše ušatá Besinka( bestije) je taky okouzlující, moc se mi líbí. Ještě si musím přečíst ten příběh.

3.10.2015 22:16

Pro jana dante, jelikož jsme dneska byli celý den na horách, naskenovala jsem fotky mojí barzojky až teď večer. Nejsou, ale kvalitní, je to už dávno, co jsem ji měla a už není mezi námi. S těmi ovčáky žila a ta menší ovčanda, ji vychovala od štěňátka, žily spolu až do smrti i jsou vedle sebe holky pochovaný v hrobečku.

4.10.2015 11:06

Barzoj se mi vždy moc líbil, bohužel manžel řekl, že jen přes jeho mrtvolu a vzhledem k tomu, že stále žije je doufám jasné, že barzoj není náš rodinný pes. Ale alespoň jsem měla tu čest být vlastněna afgánským chrtem.
Vaši pejsci jsou (byli) prostě užasní.
Pro mě je barzoj jedno z nejkrásnějších stvoření na světě.

5.10.2015 04:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jana dante, jsou úžasní oba, ale přece jen více, se mi líbí Sonetka. Dnes jsem do večera v práci, nemám tady v PC fotky Fiuschky, ale zítra, až budu doma, sem nějaké dám. Hodonaku, ano jsou nádherní, ale jejich povaha ne každému sedne. Člověk se musí naučit respektovat jejich povahu, sžít se s nimi, není to normální pes, je to ARISTOKRAT psího rodu, rozhodně ne pro každého, kdo je zvyklý na psa s psí povahou. Vaše ušatá Besinka( bestije) je taky okouzlující, moc se mi líbí. Ještě si musím přečíst ten příběh.

Byla jsem nedávno na návštěvě u kamarádky, která má barzoje - fenku. Seděli jsme u stolu, fenka přišla a dokonale aristokraticky a s takovým jako nadhledem se vymočila...na zem. Je mi jasné, že ve výchově chybují majitelé, feňule tam měla plínu, takže jim to asi dělá častěji. Nedávno tu někdo psal, že ač se to jeví jako blbost, tak že jsou plemena, která se hůře učí čistotnosti a ten dotyčný/dotyčná jako příklad uváděl právě barzoje... Nevím, co je na tom pravdy, každopádně mě fenka mé kámošky okouzlila - čiší z ní jakýsi klid a moudrost (asi to dělá ten zvláštní tvar lebky)...

5.10.2015 10:26

fikovnice napsal(a):
Byla jsem nedávno na návštěvě u kamarádky, která má barzoje - fenku. Seděli jsme u stolu, fenka přišla a dokonale aristokraticky a s takovým jako nadhledem se vymočila...na zem. Je mi jasné, že ve výchově chybují majitelé, feňule tam měla plínu, takže jim to asi dělá častěji. Nedávno tu někdo psal, že ač se to jeví jako blbost, tak že jsou plemena, která se hůře učí čistotnosti a ten dotyčný/dotyčná jako příklad uváděl právě barzoje... Nevím, co je na tom pravdy, každopádně mě fenka mé kámošky okouzlila - čiší z ní jakýsi klid a moudrost (asi to dělá ten zvláštní tvar lebky)...

Co jsem měla barzojku, nikdy jsem se s tím nesetkala, aby udělala jakoukoliv takovou nehodu. Naopak, byla velmi čistotná. Mi to připadá, že ona si to přebere tak, že, kde je plína, tam se čurá, prostě, je tak naučená. Nevím proč, ji takto naučili, asi bude k tomu nějaký důvod. Proč vůbec plína? Musela by jste se zeptat kamarádky.

5.10.2015 16:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co jsem měla barzojku, nikdy jsem se s tím nesetkala, aby udělala jakoukoliv takovou nehodu. Naopak, byla velmi čistotná. Mi to připadá, že ona si to přebere tak, že, kde je plína, tam se čurá, prostě, je tak naučená. Nevím proč, ji takto naučili, asi bude k tomu nějaký důvod. Proč vůbec plína? Musela by jste se zeptat kamarádky.

Já nevím, je to spíš známá než kamarádka. Byla jsem u ní jen jednou. A myslím, že chyba je prostě v té rodině - v lidech. Netuším, proč ji naučili na plínu, navíc se mi něco plete, že se snad tehdy vymočila mimo tu plínu. Ze mě jakožto nové návštěvy měla radost, takže třeba nějaký stres - to by nemělo být ve hře. Fakt nevím...

8.10.2015 22:32
jana dante

XXX.XXX.128.35

Anet10 - díky za fotky Vaší krásné barzojky Kolika let se dožila?
Fikovnice - já jsem nikdy u svých barzojů podobný problém neřešila a ani od svých kamarádů co barzoje mají (nebo měli) jsem nikdy neslyšela, že by byl nějaký problém s čistotností u jejich barzojíků. Dante i Sonetka se naopak oba neuvěřitelně rychle jako štěnda naučili, že v bytě se nečůrá ani nekadí.
Sardullah - mně kdysi otec řekl, že barzoje si pořídím pouze přes jeho mrtvolu. Nakonec jsem si pořídila dva (v rozestupu 4 let) a otec nejenom, že přežil, ale ještě si je i zamiloval smajlík

9.10.2015 10:06

Dožila se 14,8 let, fotky jsou nekvalitní, jsou naskenované z papírových obyčejných, ještě focených normálním foťákem na film, tenkrát digi nebyly. Posuzuje ještě Zdena Holmerová chrty? Už je to starší paní.

10.10.2015 14:14
jana dante

XXX.XXX.128.35

Tak to se dožila nádherného věku!
Jestli paní Holmerová ještě posuzuje netuším, výstavy jdou už osmým rokem zcela mimo mě smajlík

10.10.2015 16:24

Jo a celý život byla zdravá, jak řepa, granule neznala, krmilo se masem, až v pozdější době, když se začly k nám dovážet, tak jsem jí občas nabídla, ale moc o ně nestála, od štěnda jí panička tahala těžké tašky s masem, a nejen jí, měla jsem u ní ještě ovčandu, ta ji vychovala, taky podle toho vypadala její povaha. Žádná bojácnost, (střelba, petardy, silvestr apod.), Ta ovčácká výchova se na ní dost podepsala, v dobrém smyslu. Byla více psí, než chrtí, naprosto vyrovnaná a v pohodě. Akorát, ten lov-jí zůstal. Ovčandu jsem od zvěře odvolala, barzojku ne. Ne jednou mi přinesla divokého králíka, kočku a jednou dokonce 9 kg lišáka. Zabíjela trhnutím, velmi rychle.Ten pak putoval na veterinu na vyšetření na vzteklinu, protože jsem měla od liščí krve ruce, jak jsem ji umývala a manipulovala s lišákem. Naštěstí, byl negativ. Takže jsem si s ní taky užila nervy a strachu. My jsme měli vždycky N.O., ale barzoj se mi líbil, tak jsem si nejdříve sháněla moře informací od chovatelů na výstavách, o plemeni jako takovém, povaha apod. a tenkrát mi jedna chovatelka ze Slovenska napsala, i když sama barzojky chovala. Manželé Holmerovi neodchovali mnoho jedinců, ale zato velmi kvalitních, u nich byla vždycky priorita kvalita a zdraví, před kvantitou. Pečlivě vybírali, krycí psy na svoje fenky a s budoucími majiteli svých štěňat, zůstávají stále v kontaktu. Ten dopis si pamatuju, jak by to bylo včera. Tak jsme si nakonec rezervovali štěndo u Holmerů a 2 měsíce jsem čekala.9 týden, jsme si pro ni jeli, přijeli jsme k nim a já jsem nevěřila. Měli domek a zahradu, na té zahradě byly postavené zděné domky pro barzoje. Každý domek, měl svůj vchod a uvnitř palandy s matracemi pro chrty. Každý byl vytápěný. Na tu dobu, to jsem na to koukala, jak tele na nové vrata. Když jsme tam byli, dostali jsme dokonce i oběd, paní nám vše vysvětlila, ukazovala fotky a dlouze vyprávěla. Pak jsme ještě zůstali na odpolední kávu a domácí buchtu. Tak nám tam s nimi bylo dobře, chtěli jsme vzít štěně a jet domů, ale to se nedalo, přijeli jsme až večer. Člověk by si myslel, že takové vypiplané štěndo, bude stát majlant, ale Zdena tenkrát řekla.Dejte nám 4 000, a hlavně, se dobře starejte, zůstaneme v kontaktu, nebylo jim jedno, co se štěnětem bude během jeho dalšího života. Pak jsme se pravidelně setkávali na výstavách, Fiuschka měla plno titulů, CAC, CACIB, BOB.českýho šampiona atd. Ve 12 letech byla ještě na mezinárodce ve tř. veteránů. No jo, byla to hezká doba, Holmerovi byli fantastický lidi, se srdcem na správném místě. Takoví chovatelé, už snad ani neexistují, lidi jsou si odcizení, je taková, pro mě blbá doba. Oni pak na důchod koupili někde domek v jižních čechách, barzoje už nechovají a mají jen tak pro své potěšení, českého strakatého psa. To mi říkala Zdena před 5 lety, co jsme se viděli na výstavě, koukali jsme spolu na kruh barzojů a říkala, že jí jdou slzy do očí. Potom jsme si párkrát ještě volali a pak jsem na ni ztratila kontakt. Takže tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík