Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2015 12:50
Majka14

XXX.XXX.207.135

Dobrý den, mám 16ti měsíční fenku (30 kg) a ještě nehárala. I povahově je stále dost štěněcí. O skryté hárání se jednat nemohlo - mám doma i psa (samce). Moje předchozí fenky vždy háraly kolem 7. - 10. měsíce, tak začínám být malinko nervózní. Do kdy mohu být v klidu a co případně u veterináře vyžadovat za vyšetření? Děkuji.

2.10.2015 12:51
shavoid

XXX.XXX.152.1

Moje fena (15 kg) poprvé hárala až na roce a půl, někdy to může být i stresem, změnou prostředí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2015 13:18

Majka14 napsal(a):
Dobrý den, mám 16ti měsíční fenku (30 kg) a ještě nehárala. I povahově je stále dost štěněcí. O skryté hárání se jednat nemohlo - mám doma i psa (samce). Moje předchozí fenky vždy háraly kolem 7. - 10. měsíce, tak začínám být malinko nervózní. Do kdy mohu být v klidu a co případně u veterináře vyžadovat za vyšetření? Děkuji.

Do dvou let máte čas.

2.10.2015 13:54
lev

XXX.XXX.253.186

Nebojte, začně, až se to bude nejméně hodit...

14.5.2016 13:53
Majka14

XXX.XXX.20.20

Vytahuji mé starší téma.. za pár týdnů oslavíme 2 roky a pořád nic . Stalo se někomu, že by fena nikdy nehárala?

14.5.2016 14:04

Majka14 napsal(a):
Vytahuji mé starší téma.. za pár týdnů oslavíme 2 roky a pořád nic . Stalo se někomu, že by fena nikdy nehárala?

O tom som ešte nepočul, ale susedia mali fenku kokeršpaniela, nepodstúpila žiadny zákrok a majitelia boli nezodpovední. Chodili im tam psy z celej dediny a fenka nikdy nemala šteňatá. Môže to byť aj tým, že sa nikdy nehárala alebo nemohla mať šteňatá.

14.5.2016 15:15
jaryno

XXX.XXX.166.79

Mám fenku, která má vrozenou vadu ledviny a šelest na srdci. zkrátka je hodně nemocná. Hárala pouze jednou ale trvalo to víc jak měsíc. Podle veterináře to bylo způsobené právě jejím zdravím. Tak bych, být vámi raději zašla na veterínu, aby ji pořádně vyšetřili.

14.5.2016 17:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O tom som ešte nepočul, ale susedia mali fenku kokeršpaniela, nepodstúpila žiadny zákrok a majitelia boli nezodpovední. Chodili im tam psy z celej dediny a fenka nikdy nemala šteňatá. Môže to byť aj tým, že sa nikdy nehárala alebo nemohla mať šteňatá.

Hárat určitě hárala, jinak by tam psi nechodili(zdvořilostní návštěvy nejsou mezi psy až tak běžné ) takže z nějakého důvodu nemohla mít štěňata. Asi jen dobře

Neregistrovaný uživatel

14.5.2016 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Majka14 napsal(a):

Stalo se to známým u feny KAO - nakonec fenu museli ve 2 letech kastrovat (pyometra), a ukázalo se, že měla všude srůsty

Neregistrovaný uživatel

14.5.2016 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Máme v rodině fenu BOC, a její majitel je taky nezodpovědný, a fenu neřeší ani v době hárání, a čuba se poflakuje po okolí - přesto nikdy neměla štěňata, a zvláštní je, že se ji ani psi nesnaží nakrýt. Ona není mentálně úplně v pořádku (zdravotně taky ne), tak nevím, jestli to má ta příroda tak chytře zařízený, že ti psi to vycítí...

14.5.2016 18:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

lev napsal(a):
Nebojte, začně, až se to bude nejméně hodit...

Moje můra měla první hárání přesně z 23. na 24. prosince..takže naklizenej byt, ráno jsem se probudila všade kapičky krve

14.5.2016 18:59
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jinak dřív se tradovalo, že by fenu mohla rozhárat přítomnost jiný háravý feny.. zkusit to můžete jeslti máte psí známé, tím určitě nic nezkazíte, ale zašla bych i k tomu veterináři.

14.5.2016 21:11
Majka14

XXX.XXX.20.20

Zajdu na veterinu raději.. Jinak se tváří úplně zdravě, jen dospět nějak nechce smajlík. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že ve smečce zastává nejnižší pozici a dominantní fenka je kastrovaná. Každopádně na tu veterinu raději zajdu.

14.5.2016 21:57

Majka14 napsal(a):
Zajdu na veterinu raději.. Jinak se tváří úplně zdravě, jen dospět nějak nechce smajlík. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že ve smečce zastává nejnižší pozici a dominantní fenka je kastrovaná. Každopádně na tu veterinu raději zajdu.

A aké máte plemeno? Niektoré plemená dospievajú neskôr, až okolo 3 rokov. Moja fenka stredného plemena bude mať rok a stále je veľmi hravá, jej sestra začína dospievať iba teraz a to má už 2,5 roka. Zmenila sa po 3.háraní.

14.5.2016 23:19
lev

XXX.XXX.253.186

Majka14 napsal(a):

Stalo. Velká plemena hárají i později.

15.5.2016 05:47
Dája6

XXX.XXX.40.42

Majka 14

Dobrý den,
znám případy feneček, že mají háraní skryté a to je opravdu průser když chcete kryt, opravdu nejde to vidět. Jestli není tohle Váš případ, že fenečka hárala skrytě, ale až tak, že se nic nepoznalo.
Dája.

15.5.2016 06:12
Majka14

XXX.XXX.20.20

A aké máte plemeno? Niektoré plemená dospievajú neskôr, až okolo 3 rokov. Moja fenka stredného plemena bude mať rok a stále je veľmi hravá, jej sestra začína dospievať iba teraz a to má už 2,5 roka. Zmenila sa po 3.háraní.

ESP, čili německý krátkosrstý ohař s příměsí greyhounda. S tím skrýtým háráním mě to sice také napadlo, ale že by to nepoznal ani nekastrovaný pes, co máme doma? Pravdou tedy je, že před několika měsíci vykazoval sexuální chování vůči druhé kastrované feně, což bylo zvláštní.. No.. nezbyde než zajít pro jistotu na veterinu a případně se smířit s tím, že štěňata nikdy mít nebudem smajlík.

16.5.2016 02:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Máme v rodině fenu BOC, a její majitel je taky nezodpovědný, a fenu neřeší ani v době hárání, a čuba se poflakuje po okolí - přesto nikdy neměla štěňata, a zvláštní je, že se ji ani psi nesnaží nakrýt. Ona není mentálně úplně v pořádku (zdravotně taky ne), tak nevím, jestli to má ta příroda tak chytře zařízený, že ti psi to vycítí...

Takovouto jsem znala kočku. Kocouři o ni zájem jevili, ona je odháněla, a co vím, tak nikdy neměla koťata - a to jsem ji znala x let.

16.5.2016 02:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Majka14 napsal(a):

Tak pak pro zajímavost písněte, co Vám řekli/zjistili. Držím pěsti, ať je vše v pořádku!

22.6.2016 13:49
Majka14

XXX.XXX.148.66

fikovnice napsal(a):
Tak pak pro zajímavost písněte, co Vám řekli/zjistili. Držím pěsti, ať je vše v pořádku!

Pro zajímavost hlásím, že jsme u veterináře byli, vše bylo v pořádku, ze stěru vet odhadl, že začne do měsíce hárat a skutečně - skoro ve 25 měsících se rozhárala smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík