Dobrý den všem
Předem upozorňuji, že můj příspěvek vůbec nesouvisí s reklamou.
Z osobních důvodů jsem se rozhodla pořídit pro svá zvířata (kůň, pes 30kg) přenosný gps lokátor pro případ, že by někdo z nich vzal roha a nedal se najít konvenčním způsobem. Je úplně jedno, jak moc je ten který z nich vycvičený a jak moc to může být podle některých zde přispívajících zbytečné. Už jsem si zažila svoje, abych věděla, proč to chci.
Hledala jsem na netu a našla jsem lokátor Kippy (www.kippy.eu), který podle toho, co se tam píše, nepotřebuje dokoupení sim karty a dokáže ukazovat polohu jedince v reálném čase bez problémů.
Máte s tím někdo zkušenost u psů? Opravdu to funguje? Jak jste s tím spokojení?
Děkuji za příspěvky, případně za doporučení něčeho jiného
Potřebuji mít možnost dohledat nositele lokátoru v případě, že se ztratí a potřebuju, abych mohla jeho pozici sledovat v reálném čase prostřednictvím smartphonu nebo počítače
Díky za každý příspěvek.
Nemám s tím zkušenost, ale jednu dobu jsem také hledala nějaké gps na sledování psů. A dospěla jsem k názoru, že gps typu Kippy jsou asi vyhozené peníze - pokud nepotřebujete sledovat zvířata v okruhu 5 km na rovném poli. Tyto lokátory většinou končí tam, kde není mobilní signál GSM, u nás to je např. i v blízkém lese - a to je poměrně na rovině, ale jsou tam místa, kde signál není vůbec. Může se stát, že pes někde spadne do díry, nebo zůstane viset za obojek a v tom případě ho nenajdete. Profi lovci používají na svoje psy nejčastěji Garmin Astro a jim podobné - všechny na principu rádiových vln. Viz https://www.elektro-obojky.cz/gps-obojky-pro-psy/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=GPS+pro+psy&utm_content=&utm_term=gps%20pro%20psy%20garmin. Jenže všechny tyto opravdu účinné gps mají jednu "vadu" - stojí od 20 tisíc výše.
Samotnou by mne zajímalo jestli to Kippy vůbec někdo používá?
Kippy používá jeden známý. S prvním kusem byl problém, že se mu po 15 minutách vypnul. Reklamaci mu uznali a vyměnili za nový kus.
Používá ho v zalesněném kopcovitém terénu, z mého pohledu má vadu ve "zpoždění" aktuální polohy o pár sekund a ani polohu neukazuje zcela přesně. Také kombinace se smartphonem není úplně ideální. Nicméně, pokud hledáte zařízení, které vám udá přibližnou polohu psa, jen abyste věděla zda běží směr Praha nebo Vídeň, tak je to asi vcelku dobrá volba.
Pokud však potřebujete ještě přesnější zařízení, doporučil bych Garmin Astro, tam je mimo jiné problém ve frekvencích, které jsou v čr vyhrazené pouze záchranným sborům, což z něj dělá "ilegálně" používanou gps. Pokud se během tohoto roku něco nezměnilo a frekvence jsou již uvolněné.
hunter
napsal(a):
Kippy používá jeden známý. S prvním kusem byl problém, že se mu po 15 minutách vypnul. Reklamaci mu uznali a vyměnili za nový kus.
Používá ho v zalesněném kopcovitém terénu, z mého pohledu má vadu ve "zpoždění" aktuální polohy o pár sekund a ani polohu neukazuje zcela přesně. Také kombinace se smartphonem není úplně ideální. Nicméně, pokud hledáte zařízení, které vám udá přibližnou polohu psa, jen abyste věděla zda běží směr Praha nebo Vídeň, tak je to asi vcelku dobrá volba.
Pokud však potřebujete ještě přesnější zařízení, doporučil bych Garmin Astro, tam je mimo jiné problém ve frekvencích, které jsou v čr vyhrazené pouze záchranným sborům, což z něj dělá "ilegálně" používanou gps. Pokud se během tohoto roku něco nezměnilo a frekvence jsou již uvolněné.
Děkuji za reakci
Mohl byste mi prosím specifikovat blíž tu nepříliš ideální kombinaci se smartphonem a to nepřesné ukazování polohy? O jak velké nepřesnosti se asi bavíme?
Zařízení u mě bude apriori určeno spíš jako pojistka ke koni pro případ, že by mě v terénu shodil, utekl a nešlo ho najít. Už se mi to stalo a pokud by měl tehdy kůň na sobě gps lokátor, hledali bychom na jistotu a pravděpodobně by byl ještě dnes naživu... . Použití pro psa je zamýšleno jako vedlejší využití.
Nebyl by případně kontakt na toho známého, abych se ho mohla poptat na zkušenosti na přímo?
Smartphone se rychle vybíjí, k tomu google maps mají celkem velké měřítko - takže polohu neurčil tak dobře jako právě garmin, s kterým jsme to porovnávali ( i když jde o téměř neporovnatelné věci).
Jako pojistku na psa, resp na koně, bych to klidně vzal. Známého se poptám, jestli bude ochotný poskytnout mail.
Osobní zkušenosti nemám, ale za tu cenu (a s ohledem na pokrytí) bych řekl OK. Jen pozor, počet dotazů je ročně omezen na 10000. Při překročení mohou zablokovat. A taky se jedná o jednoúčelové zařízení- bez specialní simkarty, provozovatele a plateb je nefunkční. Ale jinak na koně bych určitě vzal.
Díky za příspěvky
Co se týká rychlého vybíjení, tak na to jsem právě díky menší kapacitě baterií těchto telefonů pro jistotu vybavená i na cesty... (náhradní zdroj s kapacitou 6600 mAh). Takže pokud už by krize nastala, rozhodně by to mobil vydržel.
Pokud mi mapa ukáže polohu s přesností aspoň na 200m, což by ani u google maps neměl doufám být problém, tak to bude úplně ideální stav. Z takové vzdálenosti koně uvidí i skoro slepý a když by se hledal pes, tak na takovou vzdálenost spolehlivě na zavolání přiletí i ten náš buličí jouda.
Ten maximální počet dotazů jsem tam teda nenašla, ale nepočítám s tím, že bych ho naplno využila. Možná ze začátku než bych se s tím naučila dělat, bych si trochu pohrála, ale potom už by to bylo fakt jen pro případ nejvyšší nouze, kdybych jela s koněm na práci do terénu nebo by se pes fakt ztratil a neměl na sobě obojek s mým telefonem a jménem...
Sim kartu to ale přece nemá? Nebo ji to má už zabudovanou?
Sim kartu to podle návodu nemá, mělo by to mít pod krytem číslo a to se aktivuje. Jinak těch 10000 dotazů je bod 5.2 https://www.kippy.eu/termsandconditions.html Ten počet jsem myslel třeba kdyby byl nastavený geofence a den co den by to odesílalo velký množství poloh.
peter z

XXX.XXX.176.104
Tiež chcem niečo také pre koňa. Dnes som volal do Orange. Ponúkajú to ako novinku asi týždeň. Dnes to ešte nemali ani na svojich stránkach. Info dali len stručné: mes. poplatok 5 eur, cena lokátora 130 eur (pri 24 mes. viazanosti 79 eur) zn. Sonqui. Ale je to príliš maličké a výdrž batérie len 2 dni. Pre mňa je to velké mínus, zvažoval som použitie aj na pastvinách a viacdňových výletoch - pri takej batérii by som to musel stále dobíjať.... Nezavrhujem to, ale ešte pozriem iné... Ak to vyriešite k spokojnosti, dajte prosím vedieť na janka@apo.sk.
MG

XXX.XXX.40.137
Chcel by som sa len opytat daju sa vymazat moje zvierata myslim kippy?Dakujem.
REEDOG

XXX.XXX.209.40
Dobrý den,
nabízíme širokou škálu GPS obojků pro pejska. Jak pro běžné dohledání při útěku, nebo například pro naháňku.
https://www.elektro-obojky.cz/gps-obojky-pro-psy/
S pozdravem a přáním krásného dne,
tým Elektro obojky
Infolinka : +420 216 216 106
Email: info@elektro-obojky.cz ;).
Pro svého psa, labradora, hledám vhodný GPS obojek. Na ceně mi tolik nezáleží, chci raději kvalitu než ten nejlevnější za každou cenu (to neznamená, že chci předražený kus kvůli značce). Má někdo dobrou zkušenost k konkrétním obojkem? Našel jsem několik zdrojů, které mě zatím lehce nasměrovali jako třeba:
https://vse-pro-zviratka.cz/nejlepsi-gps-obojky-pro-psy/ - zatím nejpřínosnější, doporučují konkrétní produkty
http://www.horydoly.cz/business/gps-obojky-pro-psy.html - obecné info
https://www.elektronicke-vycvikove-obojky.com/cs/blog/post/jak-vybrat-gps-lokator - info jak vybrat
(nejedná se o reklamu, pouze chci uvést do mé situace a informovat zdrojích, které jsem pročítal)
Díky tomu jsem si zatím vybral favority: GPS obojek Dogtra Pathfinder a GPS obojek Mishiko
Jsem občasný outodoorový fanatik, takže potřebuji, aby něco vydržel. Nejsem lovec ani myslivec. Za každý nápad budu rád. Předem díky za vaše názory :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

No Andrýsku, přece, až mi labrador s eo na krku zdrhne, tak abych ho našla
je to zas jen elektro-obojky.cz
nejzoufalejší shop na trhu.
No, já si myslím, že problém GPS a EO by šel vyřešit daleko jednodušeji. Co takhle dát do EO jako záchrannou brzdu možnost jednorázového většího výboje? Rozumíte, vidím, že se můj pes rozeběhl proti nějakému dítěti a ignoruje, když ho odvolávám... Co s tím? Než ho doženete, je pozdě. Ale moct mu jako záchrannou brzdu dát třeba 380V (menším plemenům třeba jen 220), to by zachránilo spoustu dětí. Totéž když se vám pes ztratí. Prostě mu dáte výboj a pak ho už v klidu někde najdete... Já vím, a první pohled se to zdá drastické, ale pořád lepší než aby ho někde střelil nějaký myslilvec. Nebo je ten nápaD vážně mimo? :/.
margoff
napsal(a):
No to právě ne, protože se bude pořád toulat z místa na místo. Ale když po výboji zůstane nějakou dobu ležet (třeba jen hodinu, nebo při silnějším výboji i dýl), tak ho najdete snáz. Tak jsem to myslel.
Nebo zustane lezet hooodne dlouho a najdete ho podle smradu, jak se bude rozkladat. To fakt pomuze.

margoff
napsal(a):
Nerozumím tomu, že když vám chce někdo něco poradit, tak se na něj sesypete. Já přece nemyslím, abyste toho psa elektrikou zabili! Musíte před tím vyzkoušet, kolik voltů snese, a podle toho ten výboj upravit. Aby ho to jenom trochu lízlo.
A páníček musí mít kolik ?

margoff
napsal(a):
No měl by mít aspoň 18 let, když by zacházel s elektřinou. Teda to si myslím. Ale třeba menší plemena by mohli ovládat i mladší, tam by bylo potřeba těch voltů i míň.
Ale líznutej musí být víc.
Víte co? Vidím, že ze mě máte akorát srandu. Já už jsem dávno pochopil, že mezi pejskařema jsou nejmíň tolerantní lidi, každý jen hejtuje, když se někdo snaží poradit a tak. Já třeba ještě lepím letadla, ale v té skupině se nikdy nikdo nehádá, každý se spíš snaží pomoct. Taky dělám turistyku a mám tam spoustu známých, každý každého podpoří když třeba už na nějakém výšlapu nemůže do kopce, a tak. Ale jen tady je to prostě vysmívání a nepodpora. A nejenom tady na internetu, i třeba na cvičáku. Pořád člověka někdo opravuje, že to dělá špatně a tak, furt dokola. Pejskaři se tváří jako že jsou super lidi, že mají rádi zvířata, ale opak je pravda. Aji jsem už víckrát uvažoval, že dám psa pryč, jen abych se s nima už nemusel bavit, vždycky jsem si to rozmyslel, ale teď už to asi udělám, abych měl fakt pokoj. Tak jste spokojení že jste dalšího psa zbavili páníčka? Takže kdo chce psa? Takový, abych ho přivázal v lese, zase nejsem.

margoff
napsal(a):
Víte co? Vidím, že ze mě máte akorát srandu. Já už jsem dávno pochopil, že mezi pejskařema jsou nejmíň tolerantní lidi, každý jen hejtuje, když se někdo snaží poradit a tak. Já třeba ještě lepím letadla, ale v té skupině se nikdy nikdo nehádá, každý se spíš snaží pomoct. Taky dělám turistyku a mám tam spoustu známých, každý každého podpoří když třeba už na nějakém výšlapu nemůže do kopce, a tak. Ale jen tady je to prostě vysmívání a nepodpora. A nejenom tady na internetu, i třeba na cvičáku. Pořád člověka někdo opravuje, že to dělá špatně a tak, furt dokola. Pejskaři se tváří jako že jsou super lidi, že mají rádi zvířata, ale opak je pravda. Aji jsem už víckrát uvažoval, že dám psa pryč, jen abych se s nima už nemusel bavit, vždycky jsem si to rozmyslel, ale teď už to asi udělám, abych měl fakt pokoj. Tak jste spokojení že jste dalšího psa zbavili páníčka? Takže kdo chce psa? Takový, abych ho přivázal v lese, zase nejsem.
Jestli je zvyklý na EO s GPS, tak mi ho dovezte. Labrouš nebo bulík, to je fuk, hlavně, že něco vydrží. A navíc se neztratí, no co víc si můžu přát ?
Snad jedině.. v jakém registru je ?
margoff
napsal(a):
Nerozumím tomu, že když vám chce někdo něco poradit, tak se na něj sesypete. Já přece nemyslím, abyste toho psa elektrikou zabili! Musíte před tím vyzkoušet, kolik voltů snese, a podle toho ten výboj upravit. Aby ho to jenom trochu lízlo.
A jak to vyzkouším, aby to na psu nezanechalo následky? A jak poznám, kolik snese? Když mu dám dávku, jak poznám, o kolik můžu ještě navýšit? A když ho to jen trochu lízne, jak zajistím, že pes zároveň lehne, vždyť když ho to trochu lízne, tak prostě poběží dál. A aby zůstal skutečně bezpečně po ráně ležet, tak ta rána toho psa musí minimálně omráčit.
Hele, já myslela, že to myslíte ironicky, proto jsem se dál vyptávala. Ale vy jste buď dost mimo, nebo troll.
Víte, když lepíte letadla a lepíte je špatně, nikomu neubližujete. Když dáte na psa EO a dáte mu ránu, abyste předem otestoval, kolik voltů snese, tak tomu psu ubližujete. Lidi jako vy jsou důvodem, proč mají EO tak špatnou pověst.
A že máte psa, automaticky neznamená, že se musíte bavit s ostatními pejskaři. I když toho psa lituju, jestli mu dáváte rány elektrikou, abyste věděl, kolik snese, a když vám pes uteče, dáte mu ránu tak silnou, aby ho to omráčilo a pes zůstal ležet... Dejte toho psa megííí, určitě se u ní bude mít líp.

Nee, já jeho psa nechci !
"A jak to vyzkouším, aby to na psu nezanechalo následky?"
Nevyzkoušíte, stejně jako to nevyzkoušíte u EO - výrobek, který nemá žádné zabezpečení jako hračky pro děti, elektrický sporák, ... žádná pojistka, nic, prostě to na psa navleču a uvidíme.
Představte si, že místo vibrací to vyšle nejvyšší stupeň. Nebo stopku - omylem stisknete tlačítko "booster" v kapse (asi tak jak si lidé v kapse odemknou telefon) - mělo by to mít něco jako "filtr kláves." Nemá. Nemá to nic. Prostě legrace. Hromada legrace.
Až budou EO podléhat nějaké kontrole, budou mít určitě lepší pověst ;-).
Víte co Varaxi? Já žádný EO nemám, psal jsem to jako názor do diskuze. Já mám psa vycvičeného, žádný Eo nepotřebuju. Můj pes si nic nedovolí, ví že by dostal, zkusil to párkrát jako štěně, ale naučil jsem ho poslouchat. na cvičáku se jim třeba nelíbilo jak, ale má to výsledky. naučit jde všechno, a kdyby měl ten EO takovou pojistku, jak navrhuju, tak by ubylo útoků na lidi i útěků. Jo a když ta Megí mojeho psa nechce, tak proč si ho nevezmete vy? když jste tak chytrá? Třeba by se u vás měl líp, než u mně! Teda určitě, podle toho co píšete. Jestli to není spíš tak, že veršpice byste nezvládla?
margoff
napsal(a):
Ježiš, jak můžete říct, že nevím nic o psech? Dobře, o elektřině vím jen to co každý, nejsem expert, ale jak můžete říct že nevím nic o psech? když mě neznáte? víte kolik já jsem měl už psů pane broučku? Proč říkáte, že o nich nic nevím? podle čeho?
Nevím o vás nic, ani o vašich zkušenostech se psem/psy. Vím jen to, co jste tu napsal ve vláknu... a to je docela hrůza.
Takhle, první váš příspěvek bych ještě chápala, pokud má někdo natolik neovladatelného psa, že hrozí napadení okolí, asi by eo mohlo v krizi pomoct. Jenže... takový pes má mít neustále venku košík, být na vodítku... A lidi kteří mají takové psy toto a=obvykle neřeší, takže i to eo je mimo.
A zbytek vašich příspěvků už zní dost podivně... dávat rány na vyzkoušeno zní fakt hrozně, ať to myslíte sebe líp.
A dokazovat jak máte vycvičeného psa větou, jak už jako štěně dostal a teď si nic nedovolí, takže je vycvičený taky nezní nejlíp. A chápu, že je rozdíl mezi dostat jednu výchovnou a dostat na vyučenou... těžko říct, do jaké kategorie patří vaše metody.
Každopádně vaše příspěvky vyznívají nemístně útočně až agresivně... tak se reakcím ostatních nedivte...
boikana
napsal(a):
Nevím o vás nic, ani o vašich zkušenostech se psem/psy. Vím jen to, co jste tu napsal ve vláknu... a to je docela hrůza.
Takhle, první váš příspěvek bych ještě chápala, pokud má někdo natolik neovladatelného psa, že hrozí napadení okolí, asi by eo mohlo v krizi pomoct. Jenže... takový pes má mít neustále venku košík, být na vodítku... A lidi kteří mají takové psy toto a=obvykle neřeší, takže i to eo je mimo.
A zbytek vašich příspěvků už zní dost podivně... dávat rány na vyzkoušeno zní fakt hrozně, ať to myslíte sebe líp.
A dokazovat jak máte vycvičeného psa větou, jak už jako štěně dostal a teď si nic nedovolí, takže je vycvičený taky nezní nejlíp. A chápu, že je rozdíl mezi dostat jednu výchovnou a dostat na vyučenou... těžko říct, do jaké kategorie patří vaše metody.
Každopádně vaše příspěvky vyznívají nemístně útočně až agresivně... tak se reakcím ostatních nedivte...
To je ono, přesně, proč nemám rád ostatní pejskaře, protože si myslí, že jsou něco víc. Netolerantní k nikomu, kdo se jim nelíbí. svým přístupem. na cvičáku taky. NIKDY jsem psa nebyl třeba vodítkem nebo prutem, vždycky jenom rukou, aby poznal že se ho nebojím, ale že bát se má on mně a musí poslouchat. A naučil jsem ho to. Ono je lehké vycvičit třeba NO, když mají poslouchání v genech. Ale veršpici jsou jiní, divočejší. A stejně poslouchá. Ale to se asi neodpouští, radši budete mít někoho, kdo se psa bojí potrestat, ale ten pak někomu ublíží protože je jak z divokých vajec? Tak nevím teda.
A v čem jsou moje příspěvky útočné?
margoff
napsal(a):
Ježiš, jak můžete říct, že nevím nic o psech? Dobře, o elektřině vím jen to co každý, nejsem expert, ale jak můžete říct že nevím nic o psech? když mě neznáte? víte kolik já jsem měl už psů pane broučku? Proč říkáte, že o nich nic nevím? podle čeho?
Vždyť to tady sám pisete...
Navic tady i prezentujete obecnou hloupost.

"Navic tady i prezentujete obecnou hloupost. "
proč ten eufemismus?!
Tohle je "vyšší" liga...
A proč obecnou hloupost? To napíšete, ale už nenapíšete v čem je to hloupost! To je přesně ono, umíte jen kritizovat, ale když máte napsat co dělám špatně tak nenapíšete. proč? protože to nevíte. Co máte za psa? Máte vůbec nějakého? Pochibuju. A proč HMN píše o efemismu? Co tím myslíte?
Já mám zkušenost s Dogtra Pathfinder, což je kombinace výcvikového obojku a GPS lokátoru. Dobrou recenzi na něj naleznete na https://psikoutek.cz/recenzedogtra.html. Mám ho už rok a vše funguje tak jak má, naprosto splnil má očekávání, doporučuju.
Pavlína1982

XXX.XXX.130.174
S Kippy bohužel zkušenost nemám, ale můžu vřele doporučit Dogtra Pathfinder, který mám už 5 let a funguje bezvadně a už mnohokrát mi zachránil psa před zastřelením myslivci v lese. Jestli máš zájem, tak si můžeš na něj přečíst recenzi na https://psikoutek.cz/recenze-dogtra-pathfinder-gps-a-vycvikovy-obojek/ . Fakt doporučuju, za mě nejlepší lokátor.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!