Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
V dobré víře jsem dala do placeného výcviku psa. Průběžně jsem žádala informace. Věřila jsem. Vy všichni, kdo se rozhodnete psa nechat vycvičit, mějte se na pozoru. Vyžadujte smlouvu, průběžné informace a fota. Vyfoťte psa při předání, zajděte pro potvrzení na veterinu. Nedůvěřujte. Mého psa to stálo zdraví. Já už tyto úkony dělat nebudu, protože v životě už nikam psa nedám.
Posuďte sami, co se mi stalo s psem po tříměsíční výcvikové terapii, od výcvikářky a její pomocnice v Olomouci. Dále cvičí a nevím, koli pejsků takto dopadá. Tvrzení, že pes jíst dostával je opravdu nehorázné. Veterinář konstatoval podvýživu, průdký úbytek svalové hmoty zpusobil povolení šlach na končetinách, srdce bude vyšetřeno.První 2 fotografie je můj Semi pes před výcvikem, další fota při cíleném odebrání. Upozorňuji, že ho muselo vidět několik jiných osob, kteří nezasáhli, včetně rozhodčí. Je to neomluvitelné. Přeji si jediné, aby pes pozapoměl na hrůzu a vrátil se mu zase radostný pohled, kerý měl, než pobyt u výcvikářky absolvoval. Je to o to smutnější, že je to chovatelka a tím pádem je takové zanedbání neomluvitelné a o to více nebezpečné vůči dalším psům, co tam jsou, či přijdou. Blanka Perlíková.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co vede lidi aby dali psa na výcvik?
Pokud na něj sami nemají čas, náladu a chuť se mu věnovat, proč si ho pořizovali?
Co pro takové lidi pes znamená? Je pro ně kamarád, parťák, člen rodiny, nebo alarm, centralizovaný pult ochrany a zásahovka?
Liberty, co vás vedlo k tomu dát psa na výcvik?
Pokud to je tak, jak píšete, měla byste zveřejnit název školy a podniknout další kroky. Např. podat trestní oznámení pro "poškození svěřené věci" a týrání zvířat a po majitelce školy požadovat úhradu nákladů na veterináře. Jistě měl s takhle zničeným psem plno práce a Vás to stálo spoustu peněz.
Chudák pes, nikdy bych svého psa nikomu nesvěřila.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V dobré víře jsem dala do placeného výcviku psa. Průběžně jsem žádala informace. Věřila jsem. Vy všichni, kdo se rozhodnete psa nechat vycvičit, mějte se na pozoru. Vyžadujte smlouvu, průběžné informace a fota. Vyfoťte psa při předání, zajděte pro potvrzení na veterinu. Nedůvěřujte. Mého psa to stálo zdraví. Já už tyto úkony dělat nebudu, protože v životě už nikam psa nedám.
Posuďte sami, co se mi stalo s psem po tříměsíční výcvikové terapii, od výcvikářky a její pomocnice v Olomouci. Dále cvičí a nevím, koli pejsků takto dopadá. Tvrzení, že pes jíst dostával je opravdu nehorázné. Veterinář konstatoval podvýživu, průdký úbytek svalové hmoty zpusobil povolení šlach na končetinách, srdce bude vyšetřeno.První 2 fotografie je můj Semi pes před výcvikem, další fota při cíleném odebrání. Upozorňuji, že ho muselo vidět několik jiných osob, kteří nezasáhli, včetně rozhodčí. Je to neomluvitelné. Přeji si jediné, aby pes pozapoměl na hrůzu a vrátil se mu zase radostný pohled, kerý měl, než pobyt u výcvikářky absolvoval. Je to o to smutnější, že je to chovatelka a tím pádem je takové zanedbání neomluvitelné a o to více nebezpečné vůči dalším psům, co tam jsou, či přijdou. Blanka Perlíková.
Verim, že se to stalo, ale nenechte, aby ji to prošlo, ten vás pes má na kahanku, chudák pes...to je prostě silenost...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Psa jsem si koupila z ciziny. Přiletěl jako 10ti měsíční pejsek, kterého jsem si pořídila jako budoucího chovného psa pro svojí chovnou krátkosrstou fenku. Německý ovčák k uchovnění potřebuje složit potřebnou zkoušku. Pokud se rádi staráte o více psů, je to časově náročné. A tak jsem zvážila tuto možnost. Nejprve jsem Semiho dala pouze na návštěvu, ta byla bez problému. Odvážela jsem ho z místa s dobrým pocitem, radostného a byl vpořádku. Po několika týdnech se vracel na výcvik. S výcvikářkou jsem byla v písemném kontatku, který byl spíše z mé strany. Vím, jak je práce s psíky náročná, stále rušit mi připadalo i nevhodné. Když komunikace vázla, nabízela jsem možnost odkladu výcviku do jara. Zbytečně. Po nějaké době mi to bylo už podezřelé a tak jsem se rozjela 450 km na kontrolu. Výsledek jsem napsala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
XXX a XXX, tyto dvě ženy cvičili mého psa. Přestože jsem h svěřila pouze první dámě, vím, že i paní XXX psa vodila. Pes se jmenuje Sam Dell Ísola del sud. Je z Palerma. Jeho pořizovací cena byla 65 tisíc.
Upraveno Adminem 12.10.2015 v 15:03, na žádost zadavatelky odstraněna jména.
Proc nenapisete konkretne, kdo vam takhle zřídil psa ? Jestli je to pravda a ja tomu, co pisete verim, tak proc jste tedy ještě neuvedla jméno te tyranky psu ? Ceho se bojíte, bylo vam vyhrožováno ? Od toho je tady policie, musíte to okamzite nahlásit...
Ježíš, tak nadhernej pes a ted je z něho troska....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Obávám se, že jediná nejsem, ale i když nejsem příznivcem svárů, pokud někdo ublíží mým psům a i psům cizích majitelů a dozvím se o tom, udělám vše, aby tito lidé byli pod kontrolou. Krok zde ve Fauně, kde jsem oslovila veřejnost, je dalším krokem, co jsem udělala. Toto jednání je neomlivitelné a omluvy nepřijatelné. Ten pes a veterinární konzultace vyvrací tvrzení, že dostatečně jedl a ztratil váhu výcvikem. Ano, vím, s menším úbytkem váhy jsem počítala. Ale tohle je opravdu příliš, Nevím, co by se stalo, kdyby pes byl na místě do listopadu. Nechápu počínání výcvikářky. Přihlížet na psa, z kterého pomalu odchází život je trestuhodné. V tomto okamžiku je pes stabilizovaný, vím, že mne již poznává, ví že je doma, krmím ho 6x za den malé porce a vrací se mu život. Jsem stále blízko něho, a přeji si jen jedno, aby zase byl tak štastný a silný, jako býval. Nic jiného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Jména jsem uvedla, nebojím se nikoho, pokud jde o zvířata.
panda H
napsal(a):
Proc nenapisete konkretne, kdo vam takhle zřídil psa ? Jestli je to pravda a ja tomu, co pisete verim, tak proc jste tedy ještě neuvedla jméno te tyranky psu ? Ceho se bojíte, bylo vam vyhrožováno ? Od toho je tady policie, musíte to okamzite nahlásit...
Ježíš, tak nadhernej pes a ted je z něho troska....
Jděte na policii, vemte fotky - před a po, a podejte trestní oznámení, hned, nic neodkládejte, přiložte vyšetření veterináře, ještě bych mu nechala vyšetřit krev, prostě pořádne vyšetření, abyste mohla žádat finanční odškodnění, pejsovi to trauma co si prozil, nesnizi, ale dáte si ho aspoň do kopy, snad se z toho dostane brzy.... byt vámi, poradim se s právníkem a taky hned!
Držím palce- pěsti Vam i pejskovi...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Na Fcb bych vše dala velice ráda, ale stále váhám. Je mi hanba za tyto lidi před panem chovatelem, který mi psa prodal, aby viděl, jak u nás, v České republice, jeho odchovance doničil výcvikář. O psa má stále velký zájem, věřil mi, prodal semiho mě, přestože mohl zůstat v zemi, kde se narodil. Vím to z ohlasu a zájmu jeho kolegů, chovatelů, kteří Semiho sledují. Poslat mu tuto fotografii nedokážu, Sama mám odchovaná štěnátka i v cizině, a velice jsem kádrovala nové majitele a jsem s nimi stále v kontaktu. Pokud chováte srdcem, pak se o štěnátka strachujete a jistíte pro ně skutečně to nejlepší zázemí. To samé jistě cítí i chovatel Semiho.
Ebra
napsal(a):
Zvažte možnost vložit váš článek na facebook aby to mohlo být sdíleno. Právě na takové případy je sdílení výborné a informace se rychle rozšíří, takže si na ně lidi můžou dát pozor.
A muzou se přihlásit i ti co dopadli stejne....
Víte, ja jsem celkem mirumilovna zenska, ale kdyby mi někdo takhle zničil psa, ja bych ho na miste prizabila, fakt !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Z plemenné knihy jsem dostala doporučení, kam se obrátit a kde podat stížnost. Udělám to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Ano, věřte mi, že i tato verze by se mnou cloumala. Výcvikářka čeká miminko. Zvolila jsem cestu pro obě jinou, horší. V neposlední řadě Semiho ten den viděl i rozhodčí. Kvalifikovaný kynolog.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Ano, udělám to, děkuji.

Liberty, shrňme to, takže pes koupen v podstatě na kšeft, jako nepříbuzný genetický materiál. Vztah k němu jste neměla a nevím, jestli dnes máte. Cvičit samotné se vám ho nechtělo. Tak jste ho svěřila cizí osobě, která s vámi nekomunikovala. Vám to nebylo divné a ani jste si psa nepřijela zkontrolovat (450 km od vašeho bydliště a výcvik byl v Olomouci? Kde proboha bydlíte? V Aši? ) i když jste o něm neměla zprávy.
Vina za jeho stav je přinejmenším z poloviny vaše. Chudák pes.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obávám se, že jediná nejsem, ale i když nejsem příznivcem svárů, pokud někdo ublíží mým psům a i psům cizích majitelů a dozvím se o tom, udělám vše, aby tito lidé byli pod kontrolou. Krok zde ve Fauně, kde jsem oslovila veřejnost, je dalším krokem, co jsem udělala. Toto jednání je neomlivitelné a omluvy nepřijatelné. Ten pes a veterinární konzultace vyvrací tvrzení, že dostatečně jedl a ztratil váhu výcvikem. Ano, vím, s menším úbytkem váhy jsem počítala. Ale tohle je opravdu příliš, Nevím, co by se stalo, kdyby pes byl na místě do listopadu. Nechápu počínání výcvikářky. Přihlížet na psa, z kterého pomalu odchází život je trestuhodné. V tomto okamžiku je pes stabilizovaný, vím, že mne již poznává, ví že je doma, krmím ho 6x za den malé porce a vrací se mu život. Jsem stále blízko něho, a přeji si jen jedno, aby zase byl tak štastný a silný, jako býval. Nic jiného.
Toto zacházení odnese hodně psů, které si majitelé pořizují na kšeft a na které kašlou. Normálního člověka nenapadne dát psa z ruku a nechat ho kdoví kde bez dohledu. Je to vaše odopovědnost a vše rozhodnutí, které pes odnesl. Před několika lety jsem se účastnila odběru od podobného výcvikáře několika psů stejného beźohledného kšefttmana jako jste vy, psi byli v podobném stavu a léčili s se půl roku, naštěstí se léčili úspěšné. Tentokrát byl výcvikář z libereckého kraje. Nic to nemění na tom, že je to vaše vina.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč jste počítala s úbytkoem váhy? To, že je hubený ještě není to nejhorší, co se mu mohlo stát. Umíte si představit, co prožil a jak s ním bylo zacházeno Znáte praktiky výcvikářů na kšeft? Důležitá je pořizovací cena co?

panda H
napsal(a):
Doufám, že to bude i ta policie ! Promiňte, ale temhle zrudam a jim podobnym, živa ZVIRATA do rukou vůbec nepatri !
V prvé řadě nepatří do rukou uživatelce LIBERTY! On pes je živý tvor a ne výrobní prostředek!
panda H
napsal(a):
Doufám, že to bude i ta policie ! Promiňte, ale temhle zrudam a jim podobnym, živa ZVIRATA do rukou vůbec nepatri !
Ne? Tak si projděte stránky různých slovutných výcvikářů a dočtete se například že njelépe psa motivujeme na stopu týdenní hladovkou, že pes nepotřebuje misku, protože je krmen jen při výcviku, že ani štěně se nemá krmit 4* denně protože si musí uvědmit hned o mala, že jídlo není zadarmo. Toto zdaleka není první případ a ani poslední a přitom mají pořád plno a jejich služby jsou a budou vyhledávané, polud budou takoví lidé jako Liberty.
napsal(a):
Liberty, shrňme to, takže pes koupen v podstatě na kšeft, jako nepříbuzný genetický materiál. Vztah k němu jste neměla a nevím, jestli dnes máte. Cvičit samotné se vám ho nechtělo. Tak jste ho svěřila cizí osobě, která s vámi nekomunikovala. Vám to nebylo divné a ani jste si psa nepřijela zkontrolovat (450 km od vašeho bydliště a výcvik byl v Olomouci? Kde proboha bydlíte? V Aši? ) i když jste o něm neměla zprávy.
Internet mi vyplivl její chovku v Plzni. Jestli je to ona, tak to má do Olomouce 385 km autem.
Pes na fotkách je hubený, ale není to žádná tragédie, nejsou vidět žebra ani panečku kosti, natož páteř, ale především je úplně vylinaly, oproti původní fotce a to dělá hrozně moc. Mladí NO jsou takové placky a je to lepší, třeba právě kvůli kloubum. Víc z fotky hodnotit nemohu, osobně bych se víc bála o psychiku psa.
A souhlas v příspěvky nade mnou. Hrát na city u psa, který pro vás neznamená nic, nemáte pro něj ani trochu času, abyste s ním cvicila, to je poněkud zvláštní. Většina komerčních vycvikaru je z jednoho pytle, o tom žádná, ale nebýt vás a podobných, neměli by práci.
joanne.s
napsal(a):
Internet mi vyplivl její chovku v Plzni. Jestli je to ona, tak to má do Olomouce 385 km autem.
Cele se mi to nelibí, vycvikařku znam a vim že cviči se psama a vysledky ma.pokud by to bylo cele pravda bez vytáček tak to majitelka psa zveřejní oficielně na FC a nebude to takto pokoutně rozhazovat po anonymních diskuzich.
U psa je docela běžny ubytek váhy protože změna majitele, režimu ustajení je prostě záhul a to se podepíše na kondici psa, jsou psi co to zvladnou v pohodě a jsou psi a u exterierových ovčounu zvlašt co jsou labilnějši to takto dopadne.
A jelikož jsem taky takto par psu cvičila tak mužu řict že většina majitelu jsou docela hovada..psa nechaji rust jak dříví v lese a jedine co ho nauči je běhat ve vystavním kruhu a nic jineho s ním neděla a pak ho strči na výcvik a mysli se že vycvikař z něj za 2-3 měsíce uděla psa schopněho zvladnout zkoušku...
Jestli si někdo nechá vycvičit psa z jakýchkoliv důvodů, jistě předpokládá, že bude o psa dobře postaráno a bude s ním slušně zacházeno.Nakonec za to mají výcvikáři slušné peníze.Že chovatelům cvičí psy jiní lidé je asi normální, alespoň co sleduji fb a podobně.A že si dá vycvičit psa člověk, který to prostě neumí a přesto chce psa mít, na tom nevidím nic špatného.Spíš by podle mne neměli mít psy lidé, kteří vznáší na diskuzích dotazy typu " mám 3měsíční štěně a ono na mne vrčí, bojím se do kuchyně, co mám dělat ".
ivulka2
napsal(a):
Cele se mi to nelibí, vycvikařku znam a vim že cviči se psama a vysledky ma.pokud by to bylo cele pravda bez vytáček tak to majitelka psa zveřejní oficielně na FC a nebude to takto pokoutně rozhazovat po anonymních diskuzich.
U psa je docela běžny ubytek váhy protože změna majitele, režimu ustajení je prostě záhul a to se podepíše na kondici psa, jsou psi co to zvladnou v pohodě a jsou psi a u exterierových ovčounu zvlašt co jsou labilnějši to takto dopadne.
A jelikož jsem taky takto par psu cvičila tak mužu řict že většina majitelu jsou docela hovada..psa nechaji rust jak dříví v lese a jedine co ho nauči je běhat ve vystavním kruhu a nic jineho s ním neděla a pak ho strči na výcvik a mysli se že vycvikař z něj za 2-3 měsíce uděla psa schopněho zvladnout zkoušku...
- vycvikařku znam a vim že cviči se psama a vysledky ma...
Hovada ? Kdo ?
Kdo tohle dokáže udělat psovi ?
Nejde to ? Nemám na to ?! Tak ho sakra vrátím ! Ale proč, že jo ?
Zřejmě to týrání dobře sypalo ! Podívám se na foto a je mi...
A to udělá ženská...hnus !
Pokoutně ?
Je podepsaná a je zveřejnila.
Až se z toho oklepe, jistě to bude řešit tak, jak si to tenhle
případ a "cvičitelky" zaslouží.

"A že si dá vycvičit psa člověk, který to prostě neumí a přesto chce psa mít, na tom nevidím nic špatného"
za prvé - pokud to neumím a zároveň chci psa mít, tak se to musím naučit, pes je můj, já jsem za něj zodpovědná a já ho musím ovládat a umět ovládat = já se musím naučit svého psa cvičit a ten výcvik musím absolvovat hlavně já! Ale tohle patrně nebude tento případ.
A za druhé, dotyčná, jak sama píše, na to nemá čas pro velký počet psů...takže si pořídí dalšího a rovnou ho odlifruje pokud možno co nejdál...
rapotacka11
napsal(a):
- vycvikařku znam a vim že cviči se psama a vysledky ma...
Hovada ? Kdo ?
Kdo tohle dokáže udělat psovi ?
Nejde to ? Nemám na to ?! Tak ho sakra vrátím ! Ale proč, že jo ?
Zřejmě to týrání dobře sypalo ! Podívám se na foto a je mi...
A to udělá ženská...hnus !
Pokoutně ?
Je podepsaná a je zveřejnila.
Až se z toho oklepe, jistě to bude řešit tak, jak si to tenhle
případ a "cvičitelky" zaslouží.
Kšeftak napada jineho kšeftáka..asi proč protože jde o prachy nic vic nic min.Pokud by to bylo jasne a čiste tak to bude veřejně na fc s velkou parádou.
Proč majitelka psa kterého koupila na chov za hodně peněz strči 350 km na vycvik k neznáme výcvikářce ? Proč ho nedala někam bliž vždyt nejvíc výcvikářu je kolem Prahy a středních čech.
A hodnotit či soudit někoho či něco podle fotek v dnešní době...

"Že chovatelům cvičí psy jiní lidé je asi normální, alespoň co sleduji fb a podobně. "
Takže co je normální a morální určuje četnost výskytu na fb a podobně? No jo, asi je jiná doba...
Mimochodem, že jsou četní výcvikáři prasata, hlavně že kšeft, to opravdu vím. Jsou, protože je poptávka...
Že je dost lidí se vztahem ke zvířatům, která si dobrovolně pořídili, jako k věci, poplašnému či výrobnímu zařízení, sportovnímu náčiní...to bezesporu ano. A že tito lidé svou lhostejností k těmto "věcem" umožňují existenci ne různých, ale hrůzných výcvikových zařízení (je jedno jak, ale hlavně že jsou výsledky)...3 měsíce bez kontroly, tož to je zájem...
A mimochodem, NO potřebuje k uchovnění složit celou velkou těžkou všestrannou 1. stupně, určitě v Plzni a okolí není žádný cvičák a určitě tam nejsou žádní výcvikáři či jenom cvičenci, kteří by to zvládli...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
ivulka2
napsal(a):
Kšeftak napada jineho kšeftáka..asi proč protože jde o prachy nic vic nic min.Pokud by to bylo jasne a čiste tak to bude veřejně na fc s velkou parádou.
Proč majitelka psa kterého koupila na chov za hodně peněz strči 350 km na vycvik k neznáme výcvikářce ? Proč ho nedala někam bliž vždyt nejvíc výcvikářu je kolem Prahy a středních čech.
A hodnotit či soudit někoho či něco podle fotek v dnešní době...
On to asi nebyl žádný bombarďák na výcvik, tak bylo potřeba ho uklidit někam daleko, kde nebude tolik na očích

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On to asi nebyl žádný bombarďák na výcvik, tak bylo potřeba ho uklidit někam daleko, kde nebude tolik na očích
Ano, to se dost nabízí...
napsal(a):
"A že si dá vycvičit psa člověk, který to prostě neumí a přesto chce psa mít, na tom nevidím nic špatného"
za prvé - pokud to neumím a zároveň chci psa mít, tak se to musím naučit, pes je můj, já jsem za něj zodpovědná a já ho musím ovládat a umět ovládat = já se musím naučit svého psa cvičit a ten výcvik musím absolvovat hlavně já! Ale tohle patrně nebude tento případ.
A za druhé, dotyčná, jak sama píše, na to nemá čas pro velký počet psů...takže si pořídí dalšího a rovnou ho odlifruje pokud možno co nejdál...
Je jistě známo, a mohu potvrdit, že se prostě někdo něco není schopen naučit..každý máme buňky na něco jiného..třeba já i manžel máme pc, ale manžel dokáže zázraky, a já jsem uživatel, a to co umí on se prostě nenaučím a může mi to vysvětlovat jak chce.A máme psy, a on je má rád, nicméně se neumí k nim chovat srozumitelně - podle psího, a taky ho to nenaučím, a to jsme spolu přes 30 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
"Že chovatelům cvičí psy jiní lidé je asi normální, alespoň co sleduji fb a podobně. "
Takže co je normální a morální určuje četnost výskytu na fb a podobně? No jo, asi je jiná doba...
Mimochodem, že jsou četní výcvikáři prasata, hlavně že kšeft, to opravdu vím. Jsou, protože je poptávka...
Že je dost lidí se vztahem ke zvířatům, která si dobrovolně pořídili, jako k věci, poplašnému či výrobnímu zařízení, sportovnímu náčiní...to bezesporu ano. A že tito lidé svou lhostejností k těmto "věcem" umožňují existenci ne různých, ale hrůzných výcvikových zařízení (je jedno jak, ale hlavně že jsou výsledky)...3 měsíce bez kontroly, tož to je zájem...
A mimochodem, NO potřebuje k uchovnění složit celou velkou těžkou všestrannou 1. stupně, určitě v Plzni a okolí není žádný cvičák a určitě tam nejsou žádní výcvikáři či jenom cvičenci, kteří by to zvládli...
s některýma psama - zejména exterierákama by tu jedničku nezvládl ani Svatej Petr - pokud se to bojí, nebo je to úplně tupý (popř. obojí), tak je i ta jednička nedostižnou metou...

velrybka
napsal(a):
Je jistě známo, a mohu potvrdit, že se prostě někdo něco není schopen naučit..každý máme buňky na něco jiného..třeba já i manžel máme pc, ale manžel dokáže zázraky, a já jsem uživatel, a to co umí on se prostě nenaučím a může mi to vysvětlovat jak chce.A máme psy, a on je má rád, nicméně se neumí k nim chovat srozumitelně - podle psího, a taky ho to nenaučím, a to jsme spolu přes 30 let
A co to s tím má společného? Můj manžel má psy také rád a psovod rozhodně není a kvůli tomu je mám dát někam na internátní výcvik? Jo, jediné produktivní řešení by bylo tam poslat manžela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
velrybka
napsal(a):
To jo, ale manžel si asi nenapořizuje psy pracovního plemene, když to s nima neumí, a vy se zase nenecháte najmout jako IT specialista... ;-).

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s některýma psama - zejména exterierákama by tu jedničku nezvládl ani Svatej Petr - pokud se to bojí, nebo je to úplně tupý (popř. obojí), tak je i ta jednička nedostižnou metou...
V tomto případě jsou ti psi uchovnění nehodni, ne...A dotyčná je přeci chovatelka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
V tomto případě jsou ti psi uchovnění nehodni, ne...A dotyčná je přeci chovatelka...
U rexíků je to jinak - to by neměli na čem chovat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jo, ale manžel si asi nenapořizuje psy pracovního plemene, když to s nima neumí, a vy se zase nenecháte najmout jako IT specialista... ;-).
Ale velrybka píše, že ONA ho to nenaučí, takže ona to asi umí, ne? Takže tam někdo se psy schopný komunikace je, že...? A lehce připomenu téma a zadavatelku - je to chovatelka, tak tam by snad nějaký ten předpoklad, že to se psy "umí" snad je, ne? Nebo ne? Ona píše o množství zvířat a že na to nemá čas...na tu těžkou a složitou např. ZVV1.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bavíme se o NO s PP, ne?
Myslím, že ano.
http://maratmoraviastar.webnode.cz/kontakt/.
KukačkaAnnie
napsal(a):
Pes na fotkách je hubený, ale není to žádná tragédie, nejsou vidět žebra ani panečku kosti, natož páteř, ale především je úplně vylinaly, oproti původní fotce a to dělá hrozně moc. Mladí NO jsou takové placky a je to lepší, třeba právě kvůli kloubum. Víc z fotky hodnotit nemohu, osobně bych se víc bála o psychiku psa.
A souhlas v příspěvky nade mnou. Hrát na city u psa, který pro vás neznamená nic, nemáte pro něj ani trochu času, abyste s ním cvicila, to je poněkud zvláštní. Většina komerčních vycvikaru je z jednoho pytle, o tom žádná, ale nebýt vás a podobných, neměli by práci.
Cože? Není to tragedie? Ten pes je zlomený, vychrtlý a v zatraceně špatném celkovém stavu. Nejste také výcvikář náhodou?
ivulka2
napsal(a):
Beru si přes 10 let psy ze špatných podmínek, hlídám lidem psy a ještě se mi nestalo, že by změnou majitele a režimu vypadali tak jako ten chudák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Bavíme se o NO s PP, ne?
Ano bavíme, ale NO už jsou dávno 2 plemena s naprosto odlišnýma vlastnostma a vzhledem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano bavíme, ale NO už jsou dávno 2 plemena s naprosto odlišnýma vlastnostma a vzhledem
Přesně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Uznávám, že pes dopadl šíleně, na druhou stranu, dobře Vám tak!
Pokud si pořídím psa, tak s ním snad makám sama, nepotřebuju ho cpát cizím lidem na výcvik. Já nechápu, proč lidi svěřujou svý psiska cizím lidem, že jako na výcvik a pak se diví, že pes se vrátí v takovým stavu...
Psa si pořizuju, aby se mu člověk věnoval, né aby si ho pořídil a pak vrazil někomu... Pokud na psa nemám čas tak ho prostě nemám... Pokud si nevěřím s výcvikem, tak jsou tu cvičáky...
Já si nedovedu představit, že bych svá psiska vrazila cizímu člověku a vycvič ho... styděla bych se za to...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, ukažte mi dva standardy pro ta dvě různá plemena! Dvě plemena z něj udělali a dál dělají majitelé a chovatelé, nikdo jiný...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Ne, ukažte mi dva standardy pro ta dvě různá plemena! Dvě plemena z něj udělali a dál dělají majitelé a chovatelé, nikdo jiný...
Papír (standard) snese všechno, ale realita je jinde!
scylla
napsal(a):
Toto zacházení odnese hodně psů, které si majitelé pořizují na kšeft a na které kašlou. Normálního člověka nenapadne dát psa z ruku a nechat ho kdoví kde bez dohledu. Je to vaše odopovědnost a vše rozhodnutí, které pes odnesl. Před několika lety jsem se účastnila odběru od podobného výcvikáře několika psů stejného beźohledného kšefttmana jako jste vy, psi byli v podobném stavu a léčili s se půl roku, naštěstí se léčili úspěšné. Tentokrát byl výcvikář z libereckého kraje. Nic to nemění na tom, že je to vaše vina.
Ano Scyllo, normální člověk si bude nadávat do bl.. cu, co to psovi provedl a tu chybu si přizná a do smrti na to nezapomene a ja ted nepřemýšlím vůbec o tom, že ten pes byl na kšeft, ja myslím na to, jak bylo pejsanovi psychicky ublizeno, prostě je z něj psí troska... nemyslím si, že paní tušila, že dava a svěřuje psa do rukou tyrance ! Jak pise rapotacka 11, nemam na to ho vycvičit, tak ho vrátím, ale měsíční výcvik asi stoji majlant a natož 3 měsíce, že...takže bestii šlo o prachy, ne aby ho vycvicila, pokud odpovedny vycvikar zjistí, že pes strádá a je na tom spatne, tak snad komunikuju s majitelem, ale pokud jsou vycvikari ve většině případů nezodpovedna ho..vada, tak se už ničemu nedivim...
panda H
napsal(a):
Ano Scyllo, normální člověk si bude nadávat do bl.. cu, co to psovi provedl a tu chybu si přizná a do smrti na to nezapomene a ja ted nepřemýšlím vůbec o tom, že ten pes byl na kšeft, ja myslím na to, jak bylo pejsanovi psychicky ublizeno, prostě je z něj psí troska... nemyslím si, že paní tušila, že dava a svěřuje psa do rukou tyrance ! Jak pise rapotacka 11, nemam na to ho vycvičit, tak ho vrátím, ale měsíční výcvik asi stoji majlant a natož 3 měsíce, že...takže bestii šlo o prachy, ne aby ho vycvicila, pokud odpovedny vycvikar zjistí, že pes strádá a je na tom spatne, tak snad komunikuju s majitelem, ale pokud jsou vycvikari ve většině případů nezodpovedna ho..vada, tak se už ničemu nedivim...
Normální člověk nedá svého psa z ruky komukoli. O tom to je.
Ježkovy voči, to je zase hysterie. Fuj, ti hnusní výcvikáři a hnusní chovatelé.
Lidi neblázněte a kroťte emoce. Ano, pes nevypadá moc dobře a zřejmě nebylo všechno v pořádku. Je to prasárna, ale trestní oznámení? Opravdu podvyživený pes vypadá mnohem hůř a ke zdravotnímu postižení s následky zřejmě podle popisu nedošlo. V žádném případě neobhajuji výcvikářku, ale...
Nemůžete šmahem odsoudit všechny chovatele, kteří dávají psi na výcvik. Znám spoustu skvělých chovatelů, kteří to takto praktikují. Prostě budˇ cvičit neumějí, nemají možnost se výcviku intenzivně věnovat, dojíždět na cvičák, za figurantem apod., nebo jim brání už věk, eventuálně zdraví. Znám i spoustu výcvikářů, kteří dokáží i s "rexíkem" výcvikem nepolíbeným zázraky a složí zkoušku v pohodě a ne s odřenýma ušima. Ale je to dřina a finanční odměna skutečně není adekvátní vynaložené námaze.
Zadavatelku nechápu jak mohla psa svěřit do rukou někomu koho neznala a neměla prověřeného.
anonymx
napsal(a):
Ježkovy voči, to je zase hysterie. Fuj, ti hnusní výcvikáři a hnusní chovatelé.
Lidi neblázněte a kroťte emoce. Ano, pes nevypadá moc dobře a zřejmě nebylo všechno v pořádku. Je to prasárna, ale trestní oznámení? Opravdu podvyživený pes vypadá mnohem hůř a ke zdravotnímu postižení s následky zřejmě podle popisu nedošlo. V žádném případě neobhajuji výcvikářku, ale...
Nemůžete šmahem odsoudit všechny chovatele, kteří dávají psi na výcvik. Znám spoustu skvělých chovatelů, kteří to takto praktikují. Prostě budˇ cvičit neumějí, nemají možnost se výcviku intenzivně věnovat, dojíždět na cvičák, za figurantem apod., nebo jim brání už věk, eventuálně zdraví. Znám i spoustu výcvikářů, kteří dokáží i s "rexíkem" výcvikem nepolíbeným zázraky a složí zkoušku v pohodě a ne s odřenýma ušima. Ale je to dřina a finanční odměna skutečně není adekvátní vynaložené námaze.
Zadavatelku nechápu jak mohla psa svěřit do rukou někomu koho neznala a neměla prověřeného.
Anonymx, neodsuzuju všechny vycvikare, najdou se urcite i svetle výjimky, jako ve všem...
panda H
napsal(a):
Ano Scyllo, souhlasim s Vámi, ale stalo se, nikdo ale přece nemá právo psa zničit, ani majitel, ani rádoby vycvikar, to je proste na zabití.
Ano nemá. Jenže kolik je slušných výcvikárů? Mají třeba výsledky, ale za jakou cenu? Hladovky a tak dále jsou na denním pořádku. Znám jich pár a lituju psy, kteří se k nim dostanou. Kdyby chovatelé a některé majitelé nebrali zvířata jako nástroj pro prestiž nebo vydělávání peněz, nestaávalo by se to.
Trestní oznámení bych v tomto případě s čistým svědomím podala. A je to poučení pro majiteku, aby už nikdy nedávala psa z ruky.
scylla
napsal(a):
Ano nemá. Jenže kolik je slušných výcvikárů? Mají třeba výsledky, ale za jakou cenu? Hladovky a tak dále jsou na denním pořádku. Znám jich pár a lituju psy, kteří se k nim dostanou. Kdyby chovatelé a některé majitelé nebrali zvířata jako nástroj pro prestiž nebo vydělávání peněz, nestaávalo by se to.
Trestní oznámení bych v tomto případě s čistým svědomím podala. A je to poučení pro majiteku, aby už nikdy nedávala psa z ruky.
Zase to nedramatizujte. Slušný výcvikář psa netýrá a že jde cvičit hladový ještě neznamená, že ho týrá hladem a psovi to neublíží ani omylem. Prostě dostane krmení po cvičení.
Že jsou psi byznys bylo, je a bude.
Trestní oznámení můžete podat pokud vám vznikla škoda. Hubený pes ještě neznamená vznik jakékoliv škody. Bohužel vyčíslit psychickou újmu, která tam bude, nelze.
Ale určitě bych tam poslala kontrolu z veterinární správy.
Poučení pro majitelku ? Dát na výcvik? Pokud to nejde jinak, ano, ale prověřit komu.
A nepleťte se, obvykle se platí po složení zkoušky. A dnes už moc lidí, kteří by to dělali není, protože obvyklá částka vůbec není adekvátní vynaložené práci.
Slušný výcvikář kšefťák? Kde se to dá najít?
Jak je vidět, asi toho po výcviku moc nedostal. Lidí kteří cvií na kšeft jsou spousty. Rozumný člověk přece ví, že změna prostředí a režimu uvede psa do stresu, takže tomu uzpůsobí krmení a celkovou péči o psa. Jestli ne, tak je to idiot a ne cvičitel.
Nedá, protože tyto dva pojmy se vylučují, což se vám snažím vysvětlit. Výcvik psa, který je ukončen složením zkoušky a bonitací není vůbec "kšeft". Je to práce neadekvátní odměně.
Kšeft je dnes: psí školka, psí psycholog, socializace, ...
Prostě práce se psem, která není vidět a kterou vám každý jen "okecá".
anonymx
napsal(a):
Nedá, protože tyto dva pojmy se vylučují, což se vám snažím vysvětlit. Výcvik psa, který je ukončen složením zkoušky a bonitací není vůbec "kšeft". Je to práce neadekvátní odměně.
Přesně :D dnes je těch co udělají ze psem zkoušku za peníze čím dál méně protože je to fakt dřina která je neadekvátně zaplacena a pokud se nepovede tak je vidět zde co nasleduje.
V dnešní době je největši kšeft psí školky, socializace a pak ruzní cvičitele kteři se psem udělaji jednu ušmudlanou zkoušku a hned začnou dělat seminaře...

ivulka2
napsal(a):
Přesně :D dnes je těch co udělají ze psem zkoušku za peníze čím dál méně protože je to fakt dřina která je neadekvátně zaplacena a pokud se nepovede tak je vidět zde co nasleduje.
V dnešní době je největši kšeft psí školky, socializace a pak ruzní cvičitele kteři se psem udělaji jednu ušmudlanou zkoušku a hned začnou dělat seminaře...
Tak teď nevím - je to složení ZVV1 ta neadekvátně zaplacená dřina nebo to je jenom jedna ušmudlaná zkouška...si vyberte, obojí dohromady se nějak neštymuje.
anonymx
napsal(a):
Proč se tedy tolik výcvikárů na to spelecializujeBerou za to obrovské peníze a dělají pro různé takychovatele. Znám jednoho co se specializuje na dobrouše a pracoval pro jednu takovou chovatelku, které je pes u zadku hlavně když má kšefty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Nevím, co na tento příspěvek mám říci. Jen proto, že je můj Semi odjinud jste vyhodnotil, že je na kšeft. Upozorňuji Vás, že tento typ chovatele nejsem. Mám mezi svými psy i psy kteří do chovu ze zravotních důvodů nejsou a nebo některý z nich nemá PP. Já neprodávám své psy. Ani je nedávám nikomu na zahradu. To asi mnoho lidí neudělá. Paní výcvikářku znám dva roky. Je mi líto, že selhala, ale samozřejmě nejvíce líto je mi mého psa. Štěňátka, která jsou za 5 let od mého chovného psa a chovné fenky ve světě se dají opravdu snadno spočítat. Abych si mohla dovolit koupit takové psy, prodala jsem dům. Moji psi, jsou moje radost. Jsem stále s nimi. Pes na "kšeft" je myslím spíše pejsek do kterého nikdo neinvestuje až na základní, já s nimi jezdím po světě a vystavuji. Můj chovný pes mne na výstavách stál 350 tisíc. Nemyslím si, že tohle dělá každý. Plemeno ovčáka mne provází celý život, až nyní, kdy již nepracuji, jsem si pořídila psy s průkazem původu. Je úžasné, když se můžete podívat na malé štěňátko, a pak je sledovat jako dospělého psa či fenku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
scylla
napsal(a):
Proč se tedy tolik výcvikárů na to spelecializujeBerou za to obrovské peníze a dělají pro různé takychovatele. Znám jednoho co se specializuje na dobrouše a pracoval pro jednu takovou chovatelku, které je pes u zadku hlavně když má kšefty.
Ti, co něco umí tady neplácají zkoušky s kšefťákama, protože je to opravdu nevděčná práce, a nemůže říct majiteli, že pes je křáp, a nemá to smysl, ale cvičí psy pro prodej do zahraničí, kde dostane úplně jiný peníze, za výsledek zodpovídá se jenom sám sobě, nemusí se s nikým handrkovat, a nikdo ho pak nedrbe na netu!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, co na tento příspěvek mám říci. Jen proto, že je můj Semi odjinud jste vyhodnotil, že je na kšeft. Upozorňuji Vás, že tento typ chovatele nejsem. Mám mezi svými psy i psy kteří do chovu ze zravotních důvodů nejsou a nebo některý z nich nemá PP. Já neprodávám své psy. Ani je nedávám nikomu na zahradu. To asi mnoho lidí neudělá. Paní výcvikářku znám dva roky. Je mi líto, že selhala, ale samozřejmě nejvíce líto je mi mého psa. Štěňátka, která jsou za 5 let od mého chovného psa a chovné fenky ve světě se dají opravdu snadno spočítat. Abych si mohla dovolit koupit takové psy, prodala jsem dům. Moji psi, jsou moje radost. Jsem stále s nimi. Pes na "kšeft" je myslím spíše pejsek do kterého nikdo neinvestuje až na základní, já s nimi jezdím po světě a vystavuji. Můj chovný pes mne na výstavách stál 350 tisíc. Nemyslím si, že tohle dělá každý. Plemeno ovčáka mne provází celý život, až nyní, kdy již nepracuji, jsem si pořídila psy s průkazem původu. Je úžasné, když se můžete podívat na malé štěňátko, a pak je sledovat jako dospělého psa či fenku.
Nemluvíte vůbec o lásce ke svým psům, ale o penězích. Co vás to stálo...

"Pes na "kšeft" je myslím spíše pejsek do kterého nikdo neinvestuje až na základní, já s nimi jezdím po světě a vystavuji. Můj chovný pes mne na výstavách stál 350 tisíc."
A to je pro dobro toho NO? To je pro něj, rajzovat po výstavách, ta nejlepší zábava a náplň? Toho psa pracovního plemene? A těch 350tis., to jde rozházet po výstavách jak? Není to jenom vytváření reklamy plemeníka, přičemž tento způsob ale psu a ani chovu nic nedá?
"Nemyslím si, že tohle dělá každý"
Tak to určitě ne, můj pes by na mě už dávno volal linku bezpečí za týrání...To si radši vyskákal tu ZVV1...
"kdy již nepracuji"
tak to by se ten čas najít mohl, ne? Dle netu jste (či byla) i členkou ZKO...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Uznávám, že pes dopadl šíleně, na druhou stranu, dobře Vám tak!
Pokud si pořídím psa, tak s ním snad makám sama, nepotřebuju ho cpát cizím lidem na výcvik. Já nechápu, proč lidi svěřujou svý psiska cizím lidem, že jako na výcvik a pak se diví, že pes se vrátí v takovým stavu...
Psa si pořizuju, aby se mu člověk věnoval, né aby si ho pořídil a pak vrazil někomu... Pokud na psa nemám čas tak ho prostě nemám... Pokud si nevěřím s výcvikem, tak jsou tu cvičáky...
Já si nedovedu představit, že bych svá psiska vrazila cizímu člověku a vycvič ho... styděla bych se za to...
Věřím Vám, že s psíky pracujete. Pokud mi přejete, jak můj Semi dopadl, nebyl to smysl mého upozornění na placený výcvik. Musím Vám říci, že je mi 60 let a toto jsem zveřejnila pouze z toho důvodu, aby ostatní byli opatrnější, při využítí této služby, než jsem byla já. Se psy jsem dříve jezdila na tábory, navštěvovala přednášky, neseděla jsem doma a nečekala, že mi psíka někdo vycvičí, ale jak říkám, nejsem profesionál. Protože práce kolem nich je opravdu hodně, potřebovala jsem s výcvikem pomoci. No a cvičáky? Jsou dobré i špatné. Lidé si nyní více závidí, než pomáhají. Mohu říci jen jedno, stalo se, vrátit to nemohu, zklamala jsem se v člověku, kterému jsem stoprocentně věřila, stačilo říci. Jsem na Moravě často, mám tam rodinu, navíc jsem nyní jezdila na kliniku Jaggy, není problém proto přijet. Jak říkám, Semi tam byl v létě na zvykací navštěvě, absolutně bez problému. Výcvikářku si přibral jako rodinného příslušníka. Psa jsem nikam necpala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
napsal(a):
Nemluvíte vůbec o lásce ke svým psům, ale o penězích. Co vás to stálo...
Mohu se zeptat, zda by jste za operaci psa zaplatil 70 tisíc? tak jako já? Upozorňuji Vás, že bych operaci zaplatila jakémukoliv svému psu. O penězích mluvit musím, každá radost něco stojí. Odchovala jsem i 2 psy jiné rasy, kteří se stali nepohodlní pro rodiny a hrozil jim útulek, ale to asi by udělal každý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Přátelé, děkuji vám za vaše reakce na moje upozornění. Pokud jen některým pomohlo při rozhodování, splnilo účel. Pevně věřím, že Semi bude za nějaký čas v kondici a bude se prohánět s ostatními, tak jako dřív. Až se tak stane, ráda fotografii zde zveřejním. Dále věřím, že jak pro mne, tak pro výcvikářku je to velké ponaučení. Nezatracuji její schopnosti. Ani schopnsti ostatních výcvikářů. Práce se psy je náročná. Ale můj Semi nedopadl dobře. Vidět ho v takovém stavu, nepřeji nikomu. Proto je namístě být opatrnější. To je vše. Na závěr mé účasti zde, přeji všem mnoho úspěchů a krásných chvil s psími kamarády. Věřím, že Semi se vzpamatuje a bude běhat tak, jako dříve, se svými kamarády. Jakmile se to stane, určitě se pak s jeho fotografii vrátím. Děkuji Vám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Ebra
napsal(a):
Zvažte možnost vložit váš článek na facebook aby to mohlo být sdíleno. Právě na takové případy je sdílení výborné a informace se rychle rozšíří, takže si na ně lidi můžou dát pozor.
Na Fcb bych vše dala velice ráda, ale stále váhám. Je mi hanba za tyto lidi před panem chovatelem, který mi psa prodal, aby viděl, jak u nás, v České republice, jeho odchovance doničil výcvikář. O psa má stále velký zájem, věřil mi, prodal semiho mě, přestože mohl zůstat v zemi, kde se narodil. Vím to z ohlasu a zájmu jeho kolegů, chovatelů, kteří Semiho sledují. Poslat mu tuto fotografii nedokážu, Sama mám odchovaná štěnátka i v cizině, a velice jsem kádrovala nové majitele a jsem s nimi stále v kontaktu. Pokud chováte srdcem, pak se o štěnátka strachujete a jistíte pro ně skutečně to nejlepší zázemí. To samé jistě cítí i chovatel Semiho.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ti, co něco umí tady neplácají zkoušky s kšefťákama, protože je to opravdu nevděčná práce, a nemůže říct majiteli, že pes je křáp, a nemá to smysl, ale cvičí psy pro prodej do zahraničí, kde dostane úplně jiný peníze, za výsledek zodpovídá se jenom sám sobě, nemusí se s nikým handrkovat, a nikdo ho pak nedrbe na netu!
Ti se chlubí tím, že uchovní každou sr*u a mají to jako logo.
panda H
napsal(a):
Jen stížnost za takovouhle prasarnu, je málo...
Znovu jsem ty fotky zkoukla, tak jestli vidim dobře a dokážu to aspoň trochu odhadnout, tak pes musel ztratit asi 1/3 sve váhy ! Když tak me opravte, pokud jsem se trochu spletla...
Me to připadá, že pes byl někde zavřeny a o hladu hodně dlouho, a myslím si, že se s nim ani asi necvicilo, i slepý by totiž viděl, jak ten pes chradne.... je to hnus, jak se někteří " lidé " starají o zvířata a nic to nemeni na tom, že ho měl někdo na výcvik, o to vic je třeba se starat a postarat!
Kdyby mi někdo sveril psa na týden,14 dni na hlídání, že jede na dovcu, tak vím, že ten pes u nas, se bude mit " líp ", než ti moji doma, když to tedy trochu prezenu....Vím, že je to trochu jiné srovnání, ale zadne zvíře - pes, nesmí byt tyrano hladem, přístupem a jinym hnusnym jednáním, je to živý tvor, to se o praseti vycvikarce říct prostě nedá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
panda H
napsal(a):
Znovu jsem ty fotky zkoukla, tak jestli vidim dobře a dokážu to aspoň trochu odhadnout, tak pes musel ztratit asi 1/3 sve váhy ! Když tak me opravte, pokud jsem se trochu spletla...
Me to připadá, že pes byl někde zavřeny a o hladu hodně dlouho, a myslím si, že se s nim ani asi necvicilo, i slepý by totiž viděl, jak ten pes chradne.... je to hnus, jak se někteří " lidé " starají o zvířata a nic to nemeni na tom, že ho měl někdo na výcvik, o to vic je třeba se starat a postarat!
Kdyby mi někdo sveril psa na týden,14 dni na hlídání, že jede na dovcu, tak vím, že ten pes u nas, se bude mit " líp ", než ti moji doma, když to tedy trochu prezenu....Vím, že je to trochu jiné srovnání, ale zadne zvíře - pes, nesmí byt tyrano hladem, přístupem a jinym hnusnym jednáním, je to živý tvor, to se o praseti vycvikarce říct prostě nedá...
Ano, máte pravdu, váhový úbytek je velký. Podle jeho chování, usuzuji to samé, co Vy.
Hodonak
napsal(a):
Tak teď zadavatelku nechápu... V posledním příspěvku píšete, že výcvikářku, která Vám zdevastovala psa, nezatracujete? Tak to jste si tady jenom tak plácala játra, poplakala si, a pak napíšete, že pes se brzo uzdraví, a tím pádem vlastně o nic nejde, jenom je třeba být opatrnější?
taky tedy nechapu, vy ji omlouvate? vždyť je to " člověk " toho nehorsiho zrna

Hodonak
napsal(a):
Tak teď zadavatelku nechápu... V posledním příspěvku píšete, že výcvikářku, která Vám zdevastovala psa, nezatracujete? Tak to jste si tady jenom tak plácala játra, poplakala si, a pak napíšete, že pes se brzo uzdraví, a tím pádem vlastně o nic nejde, jenom je třeba být opatrnější?
"Pokud chováte srdcem, pak se o štěnátka strachujete a jistíte pro ně skutečně to nejlepší zázemí."
...napíše člověk, který toho psa poslal tam kam ho poslal a na jakou dobu bez kontroly...chovatelka (mmch píše, jak jezdila po výcvikových táborech - proč tedy dát psa na výcvik na druhý konec republiky?)...jestli to tady celé není jenom to plácání jater, slámy či čeho...

Přesně, pokud jsou všichni chovatelé exterieráků jako zadavatelka, tak se nedivim, kam ten Rexík došel...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mohu se zeptat, zda by jste za operaci psa zaplatil 70 tisíc? tak jako já? Upozorňuji Vás, že bych operaci zaplatila jakémukoliv svému psu. O penězích mluvit musím, každá radost něco stojí. Odchovala jsem i 2 psy jiné rasy, kteří se stali nepohodlní pro rodiny a hrozil jim útulek, ale to asi by udělal každý.
Jak říkám, pořád se oháníte penězi...
panda H
napsal(a):
Vy jste asi nepochopila, o čem píšu, že?
cituji z příspěvku zadavatelky
" Dále věřím, že jak pro mne, tak pro výcvikářku je to velké ponaučení. Nezatracuji její schopnosti"
"Věřím, že Semi se vzpamatuje a bude běhat tak, jako dříve, se svými kamarády. Jakmile se to stane, určitě se pak s jeho fotografii vrátím. ".

panda H
napsal(a):
Omlouvá (zadavatelka), protože má taky máslo na hlavě.
Hodonak
napsal(a):
Vy jste asi nepochopila, o čem píšu, že?
cituji z příspěvku zadavatelky
" Dále věřím, že jak pro mne, tak pro výcvikářku je to velké ponaučení. Nezatracuji její schopnosti"
"Věřím, že Semi se vzpamatuje a bude běhat tak, jako dříve, se svými kamarády. Jakmile se to stane, určitě se pak s jeho fotografii vrátím. ".
Pochopila, to bylo myšleno na zadavatelku, jen jsem se k vam - s názorem chtěla přidat, mela jsem citovat její vyjádření, takže moje omluva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202
Hodonak
napsal(a):
Ano, napsala jsem, že věřím v uzdravení, bez naděje by to nešlo. Jen čas vše ukáže. Věřte mi, že bych ten čas, kdy nastoupil, chtěla vrátit zpátky ze všeho nejvíce. Semík pije, bere jídlo, vrací se do něho život. Výcvikářka je i chovatelka, má za sebou závody a soutěže, jsou to úspěchy, které jí nikdo nemůže upřít, ani zpochybnit. U mého psa ale selhala. Proto si toto nemohu nechat líbit. Mluvím jen za sebe, a co se přihodilo mému psu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Být váma, tak bych jsem nepsala, kolik peněz jste investovala do psů, protože jak můžeme všichni pozorovat, hodně lidí není schopno rozdejchat, že investujete tolik peněz do psů a že si nejste schopna ho vycvičit.A to že jste ho necvičila sama ještě nevylučuje, že nemáte svoje psy ráda.Holt jsme národ závistivců a neodpouštíme chyby. A nevím proč furt někdo řeší, jestli si paní zaplatila výcvik. Mělo by se primárně řešit, jak pes vypadá po "výcviku"
uvedených " výcvikářek".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, napsala jsem, že věřím v uzdravení, bez naděje by to nešlo. Jen čas vše ukáže. Věřte mi, že bych ten čas, kdy nastoupil, chtěla vrátit zpátky ze všeho nejvíce. Semík pije, bere jídlo, vrací se do něho život. Výcvikářka je i chovatelka, má za sebou závody a soutěže, jsou to úspěchy, které jí nikdo nemůže upřít, ani zpochybnit. U mého psa ale selhala. Proto si toto nemohu nechat líbit. Mluvím jen za sebe, a co se přihodilo mému psu.
Promiňte, ale jste naivní, nějake ocenění, atp. tu ted nehraje žádnou roli, spíš bych se styděla namiste vycvikarky ze jsem někdy nějake ocenění kdy dostala....
joanne.s
napsal(a):
Ono spíš jde o to, neargumentovat tím, kolik peněz proinvestovala. To totiž nevypovídá o lásce ke konkrétnímu pejskovi, maximálně tak o lásce ke koníčku, chovu atd.
A jak má argumentovat ? Má snad napsat: "svého psa mám táák moc ráda." ?
Nechápu odsuzování majitelky, která jen napsala svou zkušenost s dotyčnou výcvikářkou.
Ano, nejspíše si ji měla "proklepnout" víc, ale alespoň touto cestou může varovat další zájemce, což byl zřejmě celý účel.
Já neodsuzuji lidi, kteří dají svého psa na výcvik jinam, případně si kupují "hotové" psy, vůbec se to nemusí vylučovat s citovou vazbou. Děti také pošlete na internát nebo na kolej, ale neznamená to, že k ním nemáte žádnou vazbu, spíše naopak.
V každém odvětví se najdou vykukové, kteří rádi využijí ostatní pro svůj prospěch...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono to bude trošku jinak, řekla bych. Kdyby chovatel viděl, co jste provedla s jeho psem chtěl by ho zpátky a měl by na to plné právo a kdyby na vás podal všechny možné stížnosti a chtěl na vás nějaké kompenzace na týrání zvířat, byl vy také v právu. Ono to nebude tím že se stydíte za tu výcvikářku.
Když už jí hájíte, nechápu, proč vás nezajímalo, jakými postupy své úspěchy dosahuje.
hunter
napsal(a):
A jak má argumentovat ? Má snad napsat: "svého psa mám táák moc ráda." ?
Nechápu odsuzování majitelky, která jen napsala svou zkušenost s dotyčnou výcvikářkou.
Ano, nejspíše si ji měla "proklepnout" víc, ale alespoň touto cestou může varovat další zájemce, což byl zřejmě celý účel.
Já neodsuzuji lidi, kteří dají svého psa na výcvik jinam, případně si kupují "hotové" psy, vůbec se to nemusí vylučovat s citovou vazbou. Děti také pošlete na internát nebo na kolej, ale neznamená to, že k ním nemáte žádnou vazbu, spíše naopak.
V každém odvětví se najdou vykukové, kteří rádi využijí ostatní pro svůj prospěch...
To je zvláštní přístup.

Zadavatelka napsala, že je jí 60 let. Miluje celý život ovčáky, cvičila s nimi ( možná neměla nadání a výsledky ), teď je ke všemu stará a ke své radosti si pořídila kvalitního psa, chtěla mu dopřát kvalitní výcvik, když to neumí sama, byla ochotná to někomu dobře zaplatit. Psa tam dala nejdřív na zkoušku. Co na jejím postupu vidíte tak špatného ? Kvůli tomu, že sem napíše, kolik jí psi stojí ? Vždyť tady se na peníze přepočítává chov neustále !
Určitě čekala, že kdyby se vyskytl problém ( pes ze stesku odmítal potravu, onemocněl...a pod., byla by výcvikářkou včas vyrozuměna ).
napsal(a):
Zadavatelka napsala, že je jí 60 let. Miluje celý život ovčáky, cvičila s nimi ( možná neměla nadání a výsledky ), teď je ke všemu stará a ke své radosti si pořídila kvalitního psa, chtěla mu dopřát kvalitní výcvik, když to neumí sama, byla ochotná to někomu dobře zaplatit. Psa tam dala nejdřív na zkoušku. Co na jejím postupu vidíte tak špatného ? Kvůli tomu, že sem napíše, kolik jí psi stojí ? Vždyť tady se na peníze přepočítává chov neustále !
Určitě čekala, že kdyby se vyskytl problém ( pes ze stesku odmítal potravu, onemocněl...a pod., byla by výcvikářkou včas vyrozuměna ).
To že dala svého psa bez dozoru na pospas jinému člověku.

scylla
napsal(a):
Scyllo, to byste musela zatratit např. všechny hotely pro psy, taky na klinice byste psa nemohla nechat. V takových případech lidé psy svěřují a věří, že je svěřují odborníkům.
Když pes není extra závislák nebo cíťa, tak to zvládne. Jinak by přece tato zařízení už dávno nebyla. Já bych to své feně neudělala - mám k tomu dobré důvody ( je to závislák a má něco za sebou ). Ale kdybych něco takového udělala, určitě bych čekala, že mě na případný problém včas upozorní - i kdybych byla na druhém konci světa.
Na mě to dělá dojem, že se to zvrtlo, s tím výcvikem to nějak nevyšlo a pes byl někde zavřený, sotva venčený a krmený.
joanne.s
napsal(a):
Hunter: vy chápete člověka, který si pořídí nového psa a obratem ho dá na tři měsíce výcvikářce 400 km daleko a 3 měsíce ho nevidí?
Nevidím v tom o moc větší rozdíl, než si pořídit ročního psa se zkouškami. Pokud ho člověk s nějakého důvodu nemůže/nedokáže vycvičit, proč nevyužít služby jiných ?
Také existují lidé, kteří si pořídí x štěňat najednou, které za 3 měsíce dají pryč x km daleko a třeba už je nikdy nevidí...takto jsem já přišel ke všem svým psům, koupil jsem je od chovatelů.

joanne.s
napsal(a):
Hunter: vy chápete člověka, který si pořídí nového psa a obratem ho dá na tři měsíce výcvikářce 400 km daleko a 3 měsíce ho nevidí?
Vidím problém v těch 3 měsících. Neměl by zkušený výcvikář připravit mladého, nezkaženého psa na zkoušku za dobu kratší ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
hunter
napsal(a):
Nevidím v tom o moc větší rozdíl, než si pořídit ročního psa se zkouškami. Pokud ho člověk s nějakého důvodu nemůže/nedokáže vycvičit, proč nevyužít služby jiných ?
Také existují lidé, kteří si pořídí x štěňat najednou, které za 3 měsíce dají pryč x km daleko a třeba už je nikdy nevidí...takto jsem já přišel ke všem svým psům, koupil jsem je od chovatelů.
Kde se dá pořídit roční pes se zkouškou?

joanne.s
napsal(a):
A jestli je daleko 400 km,100 km, nebo 20, je tomu psu úplně jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Vidím problém v těch 3 měsících. Neměl by zkušený výcvikář připravit mladého, nezkaženého psa na zkoušku za dobu kratší ?
To je vtip?
3 měsíce jsou minimální doba, za kterou jde připravit povahově a pudově super vybavené zvíře na všestrannou zkoušku 1. stupně. Pokud pes není úplně top (což se dá u exterieráka jenom těžko očekávat), tak to trvá mnohem dýl, pokud vůbec.
napsal(a):
Scyllo, to byste musela zatratit např. všechny hotely pro psy, taky na klinice byste psa nemohla nechat. V takových případech lidé psy svěřují a věří, že je svěřují odborníkům.
Když pes není extra závislák nebo cíťa, tak to zvládne. Jinak by přece tato zařízení už dávno nebyla. Já bych to své feně neudělala - mám k tomu dobré důvody ( je to závislák a má něco za sebou ). Ale kdybych něco takového udělala, určitě bych čekala, že mě na případný problém včas upozorní - i kdybych byla na druhém konci světa.
Na mě to dělá dojem, že se to zvrtlo, s tím výcvikem to nějak nevyšlo a pes byl někde zavřený, sotva venčený a krmený.
Hotel pro psy je trošku něoc jiného ten hotel komunikuje a pes tam není takovou dobu.

Http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php#ESTRANN
Pokud ten pes alespoň něco umí než je odevzdán na výcvik, tak lze dobu zkrátit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je vtip?
3 měsíce jsou minimální doba, za kterou jde připravit povahově a pudově super vybavené zvíře na všestrannou zkoušku 1. stupně. Pokud pes není úplně top (což se dá u exterieráka jenom těžko očekávat), tak to trvá mnohem dýl, pokud vůbec.
Tak, když mu bylo 10 měs., snad do té doby neležel ladem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
hunter
napsal(a):
U loveckých psů to není tak neobvyklé, že přes chovatele se dá sehnat "hotový" pes.
Jenže na sportovní zkoušky (IPO, NZŘ) je minimální věková hranice, takže roční pes všestrannou jedničku, která je požadovaná do chovu mít NEMŮŽE.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php#ESTRANN
Pokud ten pes alespoň něco umí než je odevzdán na výcvik, tak lze dobu zkrátit.
Pokud by měl majitel rozpracovanýho psa - tzn. že by s ním lítal po stopách a obranách, tak určitě, ale to už by si ho dodělal sám, když už by se s ním patlal od začátku. To, že se někam strčí 10 měsíční výcvikem nepolíbený, popř. špatným výcvikem úplně dodrbaný pes je naprosto běžné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže na sportovní zkoušky (IPO, NZŘ) je minimální věková hranice, takže roční pes všestrannou jedničku, která je požadovaná do chovu mít NEMŮŽE.
Nijak to nerozporuji. Je dost možné, že ve světě sportovní kynologie se ani tolik nekupují hotoví psi. V tom prostředí se nepohybuji, tak do něj nevidím. Ale možná i proto mi to nepřijde tak nezvyklé.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je vtip?
Uznávám, byla to blbá otázka, přehlídla jsem v zadání věk psa. Podle fotky mi přišel velký dost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
hunter
napsal(a):
Nijak to nerozporuji. Je dost možné, že ve světě sportovní kynologie se ani tolik nekupují hotoví psi. V tom prostředí se nepohybuji, tak do něj nevidím. Ale možná i proto mi to nepřijde tak nezvyklé.
Jo, prodávají se hotoví psi, ale většinou ven, protože za tí je tolik práce, že to tady nikdo nezaplatí. Lovecký pes pracuje víceméně jen ve vlohách, a moc "umělých" cviků se po něm nechce, nejsou žádný nároky na přesnost apod., takže tam je to o něčem jiným. Ve sportovce jsou 3 disciplíny plný pro psa nepřirozených cviků, které opravdu vyžadují hodně práce a času ze strany psovoda. Všestranky taky neuděláte s ročním loveckým psem, to už je jinej level než jarní, norování apod., kde si pes vystačí jenom s vlohama.

Brittuska
napsal(a):
Nechápu, jak mužete takto hodnotit člověka, kterého jste nikdy neviděl a kterého vubec neznáte, to je teda síla.
Milá Brittusko, reagujeme pouze na informace, které podává zadavatelka tohoto tématu a zároveň se debata tu méně tu více od tématu odklání a místy je obecná, tedy není adresná k zadavatelce. To je zcela normální a logický vývoj každé internetové diskuze. Je dobré, jako účastník, se s tím smířit, respektive vzít na vědomí. Opravdu nelze očekávat pouze reakce souhlasné a po ramenou poplácávající, jsme tady různí s různými názory a zkušenostmi a toto je fórum veřejné.
Taky nechápu, jak někdo můžete takhle napadat zadavatelku. Sama bych svého psa na výcvik nedala, nemám na to žaludek a ani mí psi na to nemají povahy, ale znám hodně chovatelů, hlavně od NO, kteří tohle dělají. Pokud vše klape jak má, tak netrpí ani nestrádá nikdo. A ani pes. Pokud má zadavatelka 60 a chce věnovat chovu, výstavám, zkrátka těm fyzicky a časově míň náročným disciplínám, proč by nemohla využít pomoc, NO je plemeno, které změny snáší bez problémů a je to jedna z jeho charakteristik.
A vy se tady na ni sletíte jak sršni a málem ji zlinčujete. Nikdo nevíte, jak má nebo nemá své psy ráda, jen se domníváte a myslíte si. A odsuzujete. Kdyby jí na psech nezáleželo, tak sem takovýhle příspěvek nedává.
scylla
napsal(a):
Tak já tedy nevím. Já osobně jsem byla v dětství "napospas" cizím lidem dost často. Měla jsem asi štěstí, protože to bylo v době, kdy internet nebyl, mobily též ne, doma jsme neměli ani pevnou linku. O prázdninách tři týdny na jednom táboře, doma den dva na vyprání a přebalení kufru a odjezd na měsíc na další tábor. Bez nějakých stovek prověřování jaké to tam bude, bez recenzí na internetu. Jo, jednou jsem taky přijela domů podstatně váhově lehčí, dostala jsem střevní chřipku a deset dní strávila na marodce. V dnešní době byste asi mé rodiče odsoudili za špatné nakládání a nedostatek lásky k mé osobě? Nebylo to tak. Jen neměli šanci ve svých profesích dostat v létě dovolenou a nechtěli abych se celé dny jen tak bezcílně poflakovala sama po sídlišti s klíčem na krku.
Paní sama psala o svém věku. (pro zadavateku : sorry, nemyslím si, že jste stará, jen to beru podle sebe, že co před pár lety byla brnkačka mě dnes unaví již podstatně více). Sama jsem mladší, ale vím, že jsou věci, které už fyzicky nedám, obzvlášť když se musím starat i o něco jiného a nemohu po zbytek dne utahaná jak kotě odpočívat. Pes tam byl na přednávštěvě, výcvikářku znala dva roky předem. Takže nic nenasvědčovalo tomu, že tam psovi nebude dobře. Takže si opravdu nemyslím, že nechat si psa vycvičit je něco špatného. Špatné je, že se to tady paní výcvikářce jaksi zvrtlo a nebyla schopna o tomto majitelku psa včas informovat a situaci s ní řešit jakmile nějaký problém nastal.
brebera
napsal(a):
Taky nechápu, jak někdo můžete takhle napadat zadavatelku. Sama bych svého psa na výcvik nedala, nemám na to žaludek a ani mí psi na to nemají povahy, ale znám hodně chovatelů, hlavně od NO, kteří tohle dělají. Pokud vše klape jak má, tak netrpí ani nestrádá nikdo. A ani pes. Pokud má zadavatelka 60 a chce věnovat chovu, výstavám, zkrátka těm fyzicky a časově míň náročným disciplínám, proč by nemohla využít pomoc, NO je plemeno, které změny snáší bez problémů a je to jedna z jeho charakteristik.
A vy se tady na ni sletíte jak sršni a málem ji zlinčujete. Nikdo nevíte, jak má nebo nemá své psy ráda, jen se domníváte a myslíte si. A odsuzujete. Kdyby jí na psech nezáleželo, tak sem takovýhle příspěvek nedává.
Kdyby jí na psech záleželo nedala by ho z ruky. Že to kšeftaři dělají je jedna věc, ale jestli je to v zájmu toho psa je druhá věc.
fawnalee
napsal(a):
Tak já tedy nevím. Já osobně jsem byla v dětství "napospas" cizím lidem dost často. Měla jsem asi štěstí, protože to bylo v době, kdy internet nebyl, mobily též ne, doma jsme neměli ani pevnou linku. O prázdninách tři týdny na jednom táboře, doma den dva na vyprání a přebalení kufru a odjezd na měsíc na další tábor. Bez nějakých stovek prověřování jaké to tam bude, bez recenzí na internetu. Jo, jednou jsem taky přijela domů podstatně váhově lehčí, dostala jsem střevní chřipku a deset dní strávila na marodce. V dnešní době byste asi mé rodiče odsoudili za špatné nakládání a nedostatek lásky k mé osobě? Nebylo to tak. Jen neměli šanci ve svých profesích dostat v létě dovolenou a nechtěli abych se celé dny jen tak bezcílně poflakovala sama po sídlišti s klíčem na krku.
Paní sama psala o svém věku. (pro zadavateku : sorry, nemyslím si, že jste stará, jen to beru podle sebe, že co před pár lety byla brnkačka mě dnes unaví již podstatně více). Sama jsem mladší, ale vím, že jsou věci, které už fyzicky nedám, obzvlášť když se musím starat i o něco jiného a nemohu po zbytek dne utahaná jak kotě odpočívat. Pes tam byl na přednávštěvě, výcvikářku znala dva roky předem. Takže nic nenasvědčovalo tomu, že tam psovi nebude dobře. Takže si opravdu nemyslím, že nechat si psa vycvičit je něco špatného. Špatné je, že se to tady paní výcvikářce jaksi zvrtlo a nebyla schopna o tomto majitelku psa včas informovat a situaci s ní řešit jakmile nějaký problém nastal.
Vy jste měla zakázáno ozvat se domů a v případě, e by to tam stálo za houby, nedávali vám jíst a zacházeli s vámi tak, že budete vypadat jako z koncentráku a ještě z nalezince, jako vpyadá ten pes? Proč srovnáváte nesrovnatelné.?
scylla
napsal(a):
Vy jste měla zakázáno ozvat se domů a v případě, e by to tam stálo za houby, nedávali vám jíst a zacházeli s vámi tak, že budete vypadat jako z koncentráku a ještě z nalezince, jako vpyadá ten pes? Proč srovnáváte nesrovnatelné.?
Moje vymodlene dite, pro ktere jsem chtela jen to nej, se z prvniho doporuceneho hasicskeho tabora, kde bylo s kamaradem, vratilo jako by se jednalo o tabor koncentracni-vychtrtle a s cedulkou kde vsude melo kliste, mazec, byl to prvni a posledni tabor. Bylo male, a ozvat se ho vubec nenaladlo a ja, matka tabory odkojena a nadsena z nich, jsem ho tam davala s pocitem, ze se spoustu praktickych veci nauci o detskem kolektivu nemluve.
Nesudte, abyste nebyli souzeni.
Jo jo, pochopitelne nazory tech, kterym nebylo doprano se matersky realizovat jinak a sve deficity si hoji na psech, nebo uz jsou deti velke ale pricina zustava.
Podotykam, ze jednoho ze svych psu bych nikam neumistila protoze je to pes jedmoho pana, ale dalsi dva na hlidani davam do osvedceneho prostredi, protoze to tam zvladaji a uz to znaji ale vse jejednou poprve...
napsal(a):
Nechápu, jak někdo muže soudit člověka, kterého nezná a kterého nikdy neviděl, to je teda síla.
napsal(a):
V prvé řadě nepatří do rukou uživatelce LIBERTY! On pes je živý tvor a ne výrobní prostředek!
Nechápu, jak někdo muže soudit člověka, kterého nezná a kterého nikdy neviděl, to je teda síla.
Zase soudíte někoho koho vubec neznáte, lidi proberte se.

scylla
napsal(a):
Kdyby rodiče brali domů všechny děti, které napíší, že to tam stojí za houby...
Na žádný tábor jsem nechtěla ( nikoho tam neznám, jede se autobusem, bude mi špatně, budu zase za blba hned na začátku... ), z každého jsem se vracela s brekem, že už se jede domů...A neměla jsem šanci se ozvat, nebyly mobily, poštu kontrolovali vedoucí...Ale ani jsem neměla touhu si szěžovat. Možná je to nesrovnatelné, ale protože dítě je přece jen víc než pes. Kolik je tu chovatelů, kteří psa klidně ročního prodají, jen proto, že není nadějný, nebude šampion a oni chtějí špičkový chov. A taky vědí houby jak dopadne. Nemyslím, že by se zadavatelka zachovala nějak příšerně, vinu hledám u výcvikářky. Když zjistila, že to nejde, že to nedá, že pes strádá, měla to vzdát a psa včas vrátit.
napsal(a):
"Pes na "kšeft" je myslím spíše pejsek do kterého nikdo neinvestuje až na základní, já s nimi jezdím po světě a vystavuji. Můj chovný pes mne na výstavách stál 350 tisíc."
A to je pro dobro toho NO? To je pro něj, rajzovat po výstavách, ta nejlepší zábava a náplň? Toho psa pracovního plemene? A těch 350tis., to jde rozházet po výstavách jak? Není to jenom vytváření reklamy plemeníka, přičemž tento způsob ale psu a ani chovu nic nedá?
Tak to určitě ne, můj pes by na mě už dávno volal linku bezpečí za týrání...To si radši vyskákal tu ZVV1...
"kdy již nepracuji"
Hotový detektiv, tady se ale řeší týrání psa, ne jestli je paní členka ZKO, nebo chodí do práce, či cokoliv jiného...
Lexaurin
napsal(a):
Jo jo, pochopitelne nazory tech, kterym nebylo doprano se matersky realizovat jinak a sve deficity si hoji na psech, nebo uz jsou deti velke ale pricina zustava.
Podotykam, ze jednoho ze svych psu bych nikam neumistila protoze je to pes jedmoho pana, ale dalsi dva na hlidani davam do osvedceneho prostredi, protoze to tam zvladaji a uz to znaji ale vse jejednou poprve...
Hlídávala jsem, hlavně příbuzným, ale i 2 x cizím lidem.
Zvládali to všichni.
Nikdo nenaříkal.
V noci spali bez problémů.... ale já jsem se jim fakt
věnovala. Na stýskání nebyl čas. Jen ten 1 cizí,
bílý stř. pudl, večer vzdychal. To bylo dojemný.
Přes den byl veselý, dobře žral, měla jsem ho 3 týdny.
Paní byla v lázních.
napsal(a):
"kdy již nepracuji"
Ano přesně, tak zadavatelka, chtěla vás všechny upozornit, co se muže stát, když dáte psa někomu na výcvik, ale podle těch ohlasu si to asi měla nechat pro sebe.
napsal(a):
Na žádný tábor jsem nechtěla ( nikoho tam neznám, jede se autobusem, bude mi špatně, budu zase za blba hned na začátku... ), z každého jsem se vracela s brekem, že už se jede domů...A neměla jsem šanci se ozvat, nebyly mobily, poštu kontrolovali vedoucí...Ale ani jsem neměla touhu si szěžovat. Možná je to nesrovnatelné, ale protože dítě je přece jen víc než pes. Kolik je tu chovatelů, kteří psa klidně ročního prodají, jen proto, že není nadějný, nebude šampion a oni chtějí špičkový chov. A taky vědí houby jak dopadne. Nemyslím, že by se zadavatelka zachovala nějak příšerně, vinu hledám u výcvikářky. Když zjistila, že to nejde, že to nedá, že pes strádá, měla to vzdát a psa včas vrátit.
Asi tak. Pro mne to bylo totéž. A ano, ozvat jsem se dopisem, mohla, poštu nám nikdo nekontroloval. Přišel by domů cca za týden, v té době to byl normální termín doručení. Pokud bych psala hned první týden, že to tam stojí za prd, rodiče by mi pravděpodoně odepsali, ať si zkusím zvyknout - protže by to brali tak, že jsem prostě rozhozená z nového prostředí a nových lidí. Ta jejich odpověď by mi stejně došla až další týden. Takže bych si asi moc nepomohla, než bych napsala, že to nedám a našim ten dopis došel, už by se jelo domů. Jinak pro Scyllu - máte děti? Jsou stále s vámi doma, nikdy jste je neposlala nikam samotné? Zadavatelka neposlal psa někam, kde by nikdy předtím nikdy nebyl nebo ke člověklu, kterého absolutně neznala. Pes tam na přednávštěvě byl a paní výcvikářku znala dva roky předem. Tak jí asi věřila. Též mám několik "psích" známých, kterým bych své psy svěřila a věřila bych tomu, že vše bude ok. Právě proto, že také psy mají a známe se. Prostě měla smůlu, že důvěřovala někomu, kdo za to v tomto případě nestál. Ovšem pokud bych i ke známým měla být natolik podezíravá, asi bych byla zralá jít na léčení. Pokud člověk má každého předem apriori podezřívat, asi nebude mít moc šťastný život.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Brittuska
napsal(a):
Vy toho psa znáte, že tady komentujete jeho povahu?Bylo by super občas použít mozek.
A vy znáte nějakýho exterierovýho bombarďáka...?!
já teda ne, a to se v tom už hodně let pohybuju.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy znáte nějakýho exterierovýho bombarďáka...?!
já teda ne, a to se v tom už hodně let pohybuju.
napsal(a):
Orionko, ted to odlehcim, nejste Vy, vlastně Já ? něco, vlastně všechno, mi to totiž silene připomíná moji taborovou dobu skoro před 50 lety, jo jo, hrozne to uteklo...
fawnalee
napsal(a):
Asi tak. Pro mne to bylo totéž. A ano, ozvat jsem se dopisem, mohla, poštu nám nikdo nekontroloval. Přišel by domů cca za týden, v té době to byl normální termín doručení. Pokud bych psala hned první týden, že to tam stojí za prd, rodiče by mi pravděpodoně odepsali, ať si zkusím zvyknout - protže by to brali tak, že jsem prostě rozhozená z nového prostředí a nových lidí. Ta jejich odpověď by mi stejně došla až další týden. Takže bych si asi moc nepomohla, než bych napsala, že to nedám a našim ten dopis došel, už by se jelo domů. Jinak pro Scyllu - máte děti? Jsou stále s vámi doma, nikdy jste je neposlala nikam samotné? Zadavatelka neposlal psa někam, kde by nikdy předtím nikdy nebyl nebo ke člověklu, kterého absolutně neznala. Pes tam na přednávštěvě byl a paní výcvikářku znala dva roky předem. Tak jí asi věřila. Též mám několik "psích" známých, kterým bych své psy svěřila a věřila bych tomu, že vše bude ok. Právě proto, že také psy mají a známe se. Prostě měla smůlu, že důvěřovala někomu, kdo za to v tomto případě nestál. Ovšem pokud bych i ke známým měla být natolik podezíravá, asi bych byla zralá jít na léčení. Pokud člověk má každého předem apriori podezřívat, asi nebude mít moc šťastný život.
Nevím, kde jste žila, ale já jsem z tábora mohla nejen psát, ale i telefonovat a případně poslat telegram, který byl doručený během pár hodin. Ne že bych toho někdy využila, ale vždy jsem u sebe měla adresy všech rodinných příslušníků a dost peněz, abych mohla zavolat.
Tak malé dítě, které toho ještě není schopné a nedokáže ještě posoudit jestli péče, která je mu poskytovaná je dostatečná, bych samotné nikde u cizích lidí nenechala. Dotaz byl sice vznesen na Scyllu, ale já za sebe mohu odpovědět, že mám děti a do určitého věku byly stále se mnou doma. Pobyt v cizím prostředí jsem prodlužovala s ohledem na jejich věk a samostatnost.
Pes je jako batole, nemá možnost se bránit. Ponechat ho u někoho tak dlouhou dobu a nekontrolovat průběžně péči by mě nikdy nenapadlo. Přiznávám, v tomto případě jsem asi příliš nedůvěřivá a podezřívavá, ale nic to neubírá na šťastném životě ani mě, ani mým psům. Spíš naopak, protože nikdy nebyli vystaveni takovému zacházení jako tenhle pejsek.

panda H
napsal(a):
Orionko, ted to odlehcim, nejste Vy, vlastně Já ? něco, vlastně všechno, mi to totiž silene připomíná moji taborovou dobu skoro před 50 lety, jo jo, hrozne to uteklo...
Dnes mám na ty tábory jen ty nejkrásnější vzpomínky. ( Ale pssst, byly pionýrské ) Škoda, že to nebude moci říct také ten pes.
napsal(a):
Dnes mám na ty tábory jen ty nejkrásnější vzpomínky. ( Ale pssst, byly pionýrské ) Škoda, že to nebude moci říct také ten pes.
Přesne, jak ja tábory nenáviděla, byly pionýrský ale zpetne, když si na ne díky vam vzpomenu, tak byly super, ale už ten čas nikdy nevratime, jsou jen vzpomínky a pěkný, škoda, že ten pejsan si nemůže " myslet " přesne to samé...moc bych mu přála, aby dokázal zapomenout....
panda H
napsal(a):
Přesne, jak ja tábory nenáviděla, byly pionýrský ale zpetne, když si na ne díky vam vzpomenu, tak byly super, ale už ten čas nikdy nevratime, jsou jen vzpomínky a pěkný, škoda, že ten pejsan si nemůže " myslet " přesne to samé...moc bych mu přála, aby dokázal zapomenout....
Když to tak popisujete. Na tři týdny, podsadové stany, teplá voda jednou týdně. Celý den v lese pravda dopis došel hned druhý den. Týden propršelo takže jsme měli prostě vše mokré nic neschlo atd. Do vesnice jsme se dostali 2x za pobyt jednou pěšky a jednou v 12-ti lidech ve škodě 120.
Mobil žádný a i kdyby byl signál taky nikde.
Jednou jsem volala na výletě na rozchodu mámě z telefoní budky.
Já ve dvanácti k tomu dostala měsíčky v tomhle bordelu super hygiena.
Přežila jsem, trauma z toho nemám. Pravda rodiče oba odkojení na pionýrech v tom problém neviděli.
A to nepopisuju žádnou dávnou dobu ale 10 let zpět
To bylo k táborům
A teď k výcviku v té samé době jako byl tábor pře 10-ti lety pořídil děda fenku dobrmana.
Sám starší a stále v práci (kamionak) zajistil pro Agatku vycvikářku která s ní pracovala od mala vyběhala s ní zkoušky, já jí pomáhala ale jako dítěti by mi samostatně nikdo výcvik takového torpeda nesvěřil. Celá rodina s ní část výcviku prošla z praktických důvodů aby všechny alespon rámcově poslechla.
Takže nemám problém s tím dát psa na výcvik jinam.
Asi by mi vadila ta vzdálenost ale zadavatelka paní znala, zkušební pobyt byl v pořádku.
Pochybení vydím na straně cvičitelky když to nezvládla měla o odvolat, vrátit peníze a tak. Ale asi aby nepřišla o kšeft tak to lámala přes koleno těžko říct co za tím bylo.
Každopádně tahle diskuze má sloužit jako poučení pro ty co dávají psa na výcvik nic jiného.
Ó Die, tábor... bylo mi patnáct, byl to přírodovědný tábor... je to 36 let zpátky, a dodnes vzpomínám, jak mě znásilnila oddílová vedoucí! Jak mě ta zkušenost pozitivně poznamenala! . Dnes by to asi probírala médía, a všichni puritáni by šíleli: Ale my všichni takto postižení měli jediný problém - dojde - doufám - i dnes večer!
omlouvám se za to odbočení, ale vzpomínky jsou krásné!
aritim
napsal(a):
Nevím, kde jste žila, ale já jsem z tábora mohla nejen psát, ale i telefonovat a případně poslat telegram, který byl doručený během pár hodin. Ne že bych toho někdy využila, ale vždy jsem u sebe měla adresy všech rodinných příslušníků a dost peněz, abych mohla zavolat.
Tak malé dítě, které toho ještě není schopné a nedokáže ještě posoudit jestli péče, která je mu poskytovaná je dostatečná, bych samotné nikde u cizích lidí nenechala. Dotaz byl sice vznesen na Scyllu, ale já za sebe mohu odpovědět, že mám děti a do určitého věku byly stále se mnou doma. Pobyt v cizím prostředí jsem prodlužovala s ohledem na jejich věk a samostatnost.
Pes je jako batole, nemá možnost se bránit. Ponechat ho u někoho tak dlouhou dobu a nekontrolovat průběžně péči by mě nikdy nenapadlo. Přiznávám, v tomto případě jsem asi příliš nedůvěřivá a podezřívavá, ale nic to neubírá na šťastném životě ani mě, ani mým psům. Spíš naopak, protože nikdy nebyli vystaveni takovému zacházení jako tenhle pejsek.
Ne v roce 84 a pár dalších letech jsem volat z tábora nemohla. Leda tak do lesa, neměli jsme doma telefon a bylo to v tu dobu vcelku normální. Vyexpedována jsem byla hned první prázdniny, tj. po ukončení první třídy, protože nebylo kde jinde bych o prázdninách byla. Telegram bych asi fakt neposlala, nejbližší pošta od tábora cca 10km daleko první týden jsem prořvala, pak jsem se s tím poprala, přežila. Příští rok jsem se strašně netěšila na prázdniny, stávkovala, brečela měsíc předem, že nikam nejedu, cizí lidi, cizí prostředí, že prostě nee. Houby platné, nebylo kdo by mě hlídal, máma na rizikovém těhotenství ve špitále vleže s nohama nahoru, aby o bráchu nepřišla, táta v práci. Byl to ten nejlepší tábor na světě
Ale to odbočuju. Já prostě pochybení nevidím u zadavatelky, prostě předpokládala, že pes je u známé osoby, které ona sama osobně věřila. A určitě si myslela, že pokud by byl problém, cvičitelka jí zavolá. Takže v tomhle si o mně myslete co chcete, ale zadavatelku neodsuzuju, cvičitelku, co to nezvládla, ano.
Pokud byl pes jen za 65 tis, tak nepochybne nemel udelany rentgeny. Pokud by mel zrentgenovany nohy a mel solidni vysledek, tak by stal 2x tolik, ne- li vic. Ten pes nepochybne do prodeje nic nedelal, kdo by do nej vrazel nejaky usili, kdyz by to pak k nicemu nebylo, v pripade pozitivni HD. Takze rocni pes, exterierak, bez zadnych navyku, to by chtelo tak pul roku na jednicku, dost mozna i vic.
Je videt, ze zadavatelka psy necvici, takze nevi, ze psi v plnym treninku jsou proste hubeni, protoze delaji. Ne proto, ze tejden nezerou, ale proto, ze makaji, dnes a denne, i vickrat. Z tech fotek tezko rict, kdyby byla fotka v postoji pred a po, ale foceni z debilnich uhlu a v divnych fazich pohybu, to je na pytel. Je mi dost jedno, jestli pes prisel o svalovou hmotu nebo ne, ale kazdymu je jasny, jak to s kseftakama chodi. Pani zadavatelka to musela vedet taky, kdyz se kolem psu pohybuje spoustu let.
A chlubit se s tim, ze vrazila 350 tis do vystav je dost smutny. Vsichni vime, jaky sou vystavy NO prasarny a co to s plemenem udelalo. Ale zas si nalejme cistyho vina, zadavatelka zacala jezdit se psem po vystavach, kdyz se stala zmena standardu a zacali se na vystavach otevirat tridy pro dlouhosrsty. Byt v plemeni sam a dostat BOBa, to neni zadny umeni. A jet si 22x do Madarska pro BOBa, to je ryzi silenstvi. (http://www.gabri-nick.wbs.cz/Marat-Moravia-Star.html) Utratit za naprosto ZBYTECNY (na sampionaty by stacil zlomek) vystavy takovej randal prachu, to je fakt majstrstyk. Ale nic k chlubeni.
Vzpomínky na tábory jsou dnes hezké. Jezdila jsem každý rok - rodiče neměli tolik dovolené. Začátky byly vždycky trošku krušné - neznámé prostředí, děti, vedoucí..., ale odjíždělo se vždycky s brekem, adresami nových kamarádek... Kdyby tehdy byly mobily, plno měkkosrdcatých rodičů by se dalo zviklat počátečním brekem jejich dětiček a snad ani žádné tábory by být nemohly. Podle dnešních měřítek by rodiče děti odvezly hned v prvním týdnu! Mám pocit, že generace vychovávaná na táborech a kluci na vojně přece jen byla o něčem jiném než dnes.
Co se týče zde popsaného příběhu. Odsuzuji jedině výcvikářku, podle mne ani pes v zátěži by neměl vypadat jako ten na fotkách! Ale k objektivnímu zhodnocení by mne zajímal názor i výcvikářky. Sama bych si nenechala psa cvičit - mám na to čas, podmínky a také vím, že výcvik je i o budování vztahu. Ale neodsuzuji ty, kteří si psa vycvičit nechají, chápu, že pro to mohou mít svoje objektivní důvody - ne každý na to má čas, zdraví, ne každý má podmínky a v neposlední řadě ne každý má schopnosti. Pokud někdo namítne, že by takoví lidé tedy neměli mít psa, tak nesouhlasím. Mnoho z těchto psů se totiž má u svých majitelů jinak velmi dobře.
fawnalee
napsal(a):
Ne v roce 84 a pár dalších letech jsem volat z tábora nemohla. Leda tak do lesa, neměli jsme doma telefon a bylo to v tu dobu vcelku normální. Vyexpedována jsem byla hned první prázdniny, tj. po ukončení první třídy, protože nebylo kde jinde bych o prázdninách byla. Telegram bych asi fakt neposlala, nejbližší pošta od tábora cca 10km daleko první týden jsem prořvala, pak jsem se s tím poprala, přežila. Příští rok jsem se strašně netěšila na prázdniny, stávkovala, brečela měsíc předem, že nikam nejedu, cizí lidi, cizí prostředí, že prostě nee. Houby platné, nebylo kdo by mě hlídal, máma na rizikovém těhotenství ve špitále vleže s nohama nahoru, aby o bráchu nepřišla, táta v práci. Byl to ten nejlepší tábor na světě
Ale to odbočuju. Já prostě pochybení nevidím u zadavatelky, prostě předpokládala, že pes je u známé osoby, které ona sama osobně věřila. A určitě si myslela, že pokud by byl problém, cvičitelka jí zavolá. Takže v tomhle si o mně myslete co chcete, ale zadavatelku neodsuzuju, cvičitelku, co to nezvládla, ano.
Jezdila jsem na tábory ještě podstatně dřív než vy, v 70. letech. A představte si, že taková vymoženost jako telefon už tehdá k dispozici byl. Nikdy jsem neměla potřebu ho využít, ale párkrát využit byl v případě onemocnění dítěte. Rodičům bez telefonu byl zaslán telegram. Ale to není podstatné. Podstatné je, že už 6ti leté dítě se dokáže bránit špatnému zacházení, umí si postěžovat, umí si požádat o lékařskou péči, ale pes je majitelem vydán napospas cizímu člověku a nemá možnost jakkoliv se bránit. Nechat psa 3 měsíce cizímu člověku a nezkontrolovat si péči opravdu nesvědčí o dobrém vztahu majitelky ke psu. Mě se zdá kritika obou stran naprosto oprávněná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Ebi
napsal(a):
Mimo jiné - Chci vás vidět až vám bude 60, jak budete dávat takovému aktivnímu psu - navíc velkému plemenu výcvik - vím, o čem mluvím - na rozdíl od vás - protože tolik vám zcela určitě není ani náhodou.
60 není zase žádná trága - u nás po place lítají s ovčákama báby a dědci co jim je pomalu 70, a pořád aktivně cvičí a skládají zkoušky!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
60 není zase žádná trága - u nás po place lítají s ovčákama báby a dědci co jim je pomalu 70, a pořád aktivně cvičí a skládají zkoušky!
Ale jo,60 není trága, ale nejsou na tom všichni stejně. Někdo má plechový kolena, někdo kyčle a někdo zase jiné neduhy, někdo je zdravý jako rybička. A sem tam si dají vycvičit psa i úplně mladí a zdraví.
Tak úplně to neuznávám. Pamatuju dobrmanku, kterou si nechala holčina vycvičit, fena ji pak poslouchala určitou dobu a pak ji měla "na háku" jako před tím.
Zase mám známého, ten dával pravidelně právě NO každé léto na výcvik "do polepšovny", aby se trochu srovnal. A tam to fungovalo. Nikdy to jejich vztah nenarušilo a spokojenost byla všestraná.
Ebi
napsal(a):
Mimo jiné - Chci vás vidět až vám bude 60, jak budete dávat takovému aktivnímu psu - navíc velkému plemenu výcvik - vím, o čem mluvím - na rozdíl od vás - protože tolik vám zcela určitě není ani náhodou.
Děkuji za poklonu ale nemáte pravdu. Kamarádka má 4 NO, je jí 65 let a pracuje s nimi, věnuje jim čas a energii, lítá s nimi po stopách a obranách, skládá TART zkoušky, chová. Bere si toho tolik, co zvládne a pokud psa dá do jincýh rukou třeba na výstavě, je u toho. Je odpovědná a má je ráda, nemá je na kšeft.
scylla
napsal(a):
Děkuji za poklonu ale nemáte pravdu. Kamarádka má 4 NO, je jí 65 let a pracuje s nimi, věnuje jim čas a energii, lítá s nimi po stopách a obranách, skládá TART zkoušky, chová. Bere si toho tolik, co zvládne a pokud psa dá do jincýh rukou třeba na výstavě, je u toho. Je odpovědná a má je ráda, nemá je na kšeft.
Scyllo - každý to má jinak. Někdo je už v 50 zdravotně troska a někdo v 90 běhá maratón. Je ovšem na zvážení každého, aby si skutečně nabral toho tolik, kolik zvládne. Ale ono je taky těžké někdy opustit to, pro co člověk celý život žil. A např. místo ovčáků mít jednoho bišona. Většinou se každý snaží držet toho svého třeba i za cenu pomoci rodiny i cizích lidí (když rodina není k tomu).
scylla
napsal(a):
Každý to má se zdravím jinak.
Pořídila jsem si špunta, upřímně jsem se těšila na aktivity=agility
a v tom to přišlo = zdraví odešlo.
Štěstí, že mám malýho pejska.
scylla
napsal(a):
Cože? Není to tragedie? Ten pes je zlomený, vychrtlý a v zatraceně špatném celkovém stavu. Nejste také výcvikář náhodou?
Ne, to fakt nejsem ale nějaký ten pátek jsem NO chovala. Pes je hubený, ale není vychrtly. K dojmu obrovské vyhublosti přispíva fakt, že oproti fotce úplně vylinal. A při linani psi hybnou také. Takže ano, váhu ztratil, to nepopírám, ale není to tragédie, a nic jiného z fotky poznat nelze. To, že se tváří já boží umuceni, to nafotim s našimi rozmazlenci taky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
KukačkaAnnie
napsal(a):
Ne, to fakt nejsem ale nějaký ten pátek jsem NO chovala. Pes je hubený, ale není vychrtly. K dojmu obrovské vyhublosti přispíva fakt, že oproti fotce úplně vylinal. A při linani psi hybnou také. Takže ano, váhu ztratil, to nepopírám, ale není to tragédie, a nic jiného z fotky poznat nelze. To, že se tváří já boží umuceni, to nafotim s našimi rozmazlenci taky
Přesně - to vylínání dělá strašně moc! ? Moje dlouhosrstá fena na léto kompletně zhodí chlupy, a během 14 dní vypadá, že zhubla 8 kg, pritom váží pořád okolo 25 kg. Po vylínání je z ní naprostá zdechlina s velkou hlavou a velkýma ušima.

KukačkaAnnie
napsal(a):
A tenhle text v zadání nikomu nevadí?
"Veterinář konstatoval podvýživu, průdký úbytek svalové hmoty zpusobil povolení šlach na končetinách, srdce bude vyšetřeno".
Jinak je samozřejmě otázka, zda takový stav způsobí ony 3 měsíce či pes už nebyl nemocen (kupř. to srdce).
KukačkaAnnie
napsal(a):
Prosím Vás, přečtěte si úvodní text, veterinář schledal podvýživu. Tak, že to není výmysl majitelky. A ano, psi s kterými se cvičí jsou hubení, otázka je, jestli se to už nepřehání, protože někdy je to až na hraně.A popravdě, líbili se mi psi ( NO), ještě před revolucí, když se na ně člověk podíval, tak viděl kus psa, teď to jsou samé veverky nebo zas exterieráci, což je ještě větší hrůza. Zlaté pravidlo - všeho s mírou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
"Veterinář konstatoval podvýživu, průdký úbytek svalové hmoty zpusobil povolení šlach na končetinách, srdce bude vyšetřeno".
Jinak je samozřejmě otázka, zda takový stav způsobí ony 3 měsíce či pes už nebyl nemocen (kupř. to srdce).
Tohle se mi moc nezdá - 10 měsíční pes už má víceméně dokončený růst na to aby se mu povolily šlachy, a naopak zhubnutí u psů s prošlapama výrazně pomáhá zlepšit stav. Víte jak vypadá šlacha a jakou má strukturu? to je neuvěřitelně pevný útvar, který za 3 měsíce zhubnutím psa vážně nevytahatáte Jako exterieroví NO šmatlou a mají volné vazy naprosto běžně (hlavně v nadrpstí a kolenech), a pokud není seriozní fotka na postoji a z boku předtím a potom, tak se dá těžko posoudit, a hodit to na někoho jiného je snadné.
Podle mě majitelka taky pochybila. Pro psa si dojela až po 3 měsících, když jak sama řekla - komunikace vázla.. měla vůbec nějaké zprávy? V dnešní době komunikačních možností?!
Je to i její chyba, že svou laxností to nechala zajít tak daleko.
Samozřejmě to neomlouvá chování cvičitelky - ovšem je-li to všechno pravda.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z plemenné knihy jsem dostala doporučení, kam se obrátit a kde podat stížnost. Udělám to.
A proč jste si psa necvičila sama ? Proč dáváte svojeho psa někam pryč na několik měsíců a průběžně si ho každých 14 dní nekontrolujete a nenavštěvujete ? Zřejmě cvičit psa neumíte. Bohužel, vy se svojí neschopností vycvičit vlastního psa a složit s ním zkoušku a bonitaci na tom máte také svůj podíl. Samozřejmě nepoctivé výcvikáře zažalujte, ale měla byste se opravdu stydět i sama, že jste tohle dopustila.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně - 60 není žádný věk, pokud jste fit a zdraví - což bohužel nelze naplánovat.Já jsem v 60ti také absolvovala výcvik svých dvou psů - i když malého loveckého plemene.
Ale tam, kde dvacítky, třicítky i čtyřicítky to dávali levou zadní, mně to stálo pěkné vypětí sil i když jsem to samozřejmě nemohla dávat najevo.
A pokud to chce opravdu výcvik stálý, ne jednorázový - opravdu to není až tak jednoduché pro nás "staříky".
Vy opravdu jste poněkud mimo - výcvik = stopy, poslušnost, obrana. Bez cvičáku a pomocníků neproveditelné. S extariérákem dřina obrovská, nejen fyzická, m ale tam už fakt musíte umět. Navíc 10ti měsíční pes, výcvikem nedotčený.Pominu-li skutečnost, že v důchodovém věku je opravdu velmi individuální kdo je a není čeho schopen, tak každý nemá možnost denně cvičit se svým psem, Je obrovský rozdíl, pokud se výcvikem živíte a tohle všechno máte k dispozici nebo musíte denně dojíždět, platit figuranta apod.
Zdravý rozum - zadavatelka znala výcvikářku a věřila jí, nevíme proč k tomu stavu došlo.
napsal(a):
Tak za a) posudek jsem neviděla b) nesedí tam spoustu věcí c) jsem dlouholetý chovatel a potkala jsem tolik vetu, kteří práci nerozumí ani za mák, že prostě tomuto konstatování neprokládaně váhu.
A znovu, pes zhubnul - ano, je vyzably - ne (podívejte se na žebra, v podstatě je v normální pracovní kondici), a je uuuplne bez chlupů, kdo zná NO, tak ví, že prostě mladí takhle vypadají, jsou jak z herbare. Pes se tváří bídně - ano, ale tohle na force zvládnou i veselí psi, těžko hádat důvod.
Víte co, je tu stížnost majitelky na něco, co dokazuje jen fotkou. Majitelku neznám, nebudu ji soudit, cvicitelku taky ne. Ale fotku bez emocí a se znalosti právě exterieraku NO posoudit mohu a to jsem udělala. Mnoho podobných stížnosti nakonec bylo úplně jinak, že? Tady není vyjádření druhé strany a bez té se lyncuje tak snadno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle se mi moc nezdá - 10 měsíční pes už má víceméně dokončený růst na to aby se mu povolily šlachy, a naopak zhubnutí u psů s prošlapama výrazně pomáhá zlepšit stav. Víte jak vypadá šlacha a jakou má strukturu? to je neuvěřitelně pevný útvar, který za 3 měsíce zhubnutím psa vážně nevytahatáte Jako exterieroví NO šmatlou a mají volné vazy naprosto běžně (hlavně v nadrpstí a kolenech), a pokud není seriozní fotka na postoji a z boku předtím a potom, tak se dá těžko posoudit, a hodit to na někoho jiného je snadné.
Ano, přesně to mi nesedí. Ono nejasností je tam víc. Nechci soudit ani zakladatelku, a kvuli nemožnosti obhajoby ani výcvikářku, fakt to mohlo být různě. S popisem fotky souhlasím s KukačkaAnnie, a vyjádření veta beru s velkou rezervou...
Prestige
napsal(a):
Prosím Vás, přečtěte si úvodní text, veterinář schledal podvýživu. Tak, že to není výmysl majitelky. A ano, psi s kterými se cvičí jsou hubení, otázka je, jestli se to už nepřehání, protože někdy je to až na hraně.A popravdě, líbili se mi psi ( NO), ještě před revolucí, když se na ně člověk podíval, tak viděl kus psa, teď to jsou samé veverky nebo zas exterieráci, což je ještě větší hrůza. Zlaté pravidlo - všeho s mírou.
No, měla jsem pár NO, exteriéráků, a všichni vypadali asi do dvou let takhle, prostě placatí, po vylínání obrovské hlavy a tělo jako chrt. A necvičili nijak intenzivně, navíc necvičím na žrálo, ale na balonek, takže fakt nehladověli. Kolem druhého roku zacali nabírat svalovinu a mohutnět.
Proto si myslím, že základní změna je skutečně ve vylínání, pes je úplně ze srsti, a sice zhubnul, ale nezdá se mi, že by to bylo nějak markantní (znám zanedbané a vyzáblé psy, tohle fakt není).
Znám veterináře, který chovatelce greyu, když byl kontrolovat chov na udání, napsal špatný výživný stav zvířat, no bodejd ne, bylo v sezoně a psi behali jeden dostih za druhým
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
amazonka01
napsal(a):
No, měla jsem pár NO, exteriéráků, a všichni vypadali asi do dvou let takhle, prostě placatí, po vylínání obrovské hlavy a tělo jako chrt. A necvičili nijak intenzivně, navíc necvičím na žrálo, ale na balonek, takže fakt nehladověli. Kolem druhého roku zacali nabírat svalovinu a mohutnět.
Proto si myslím, že základní změna je skutečně ve vylínání, pes je úplně ze srsti, a sice zhubnul, ale nezdá se mi, že by to bylo nějak markantní (znám zanedbané a vyzáblé psy, tohle fakt není).
Znám veterináře, který chovatelce greyu, když byl kontrolovat chov na udání, napsal špatný výživný stav zvířat, no bodejd ne, bylo v sezoně a psi behali jeden dostih za druhým
heh, to by mě zajímalo, co by řekl na psy v CHS azawaků, když nasvalení greji se mu zdáli hubení
zdravýrozum
napsal(a):
A proč jste si psa necvičila sama ? Proč dáváte svojeho psa někam pryč na několik měsíců a průběžně si ho každých 14 dní nekontrolujete a nenavštěvujete ? Zřejmě cvičit psa neumíte. Bohužel, vy se svojí neschopností vycvičit vlastního psa a složit s ním zkoušku a bonitaci na tom máte také svůj podíl. Samozřejmě nepoctivé výcvikáře zažalujte, ale měla byste se opravdu stydět i sama, že jste tohle dopustila.
Proč si zadavatelka necvičila sama - k tomu má určitě svoje důvody, já neodsuzuji každého, kdo není schopen (třeba i ze zdravotních důvodů), nebo ochoten sám psa cvičit. Sama bych psa na výcvik nedala, protože mě to baví, mám na to čas i podmínky, takže není důvod.
Kdysi jsem také cvičila psy, většinou známým, nebo na doporučení známých. Věřte, že pes, který nezná nic než kotec, vlastní zahradu, nebo postel, se nevycvičí za týden ani za měsíc. Běžně jsem takového psa měla doma 2, někdy i ty 3 měsíce. Majitelé mě nejezdili kontrolovat, návštěvy jsem totiž vyloučila. Bylo by kontraproduktivní, kdyby psi každý týden viděli svoje páníčky - mohla bych potom s výcvikem začít znova. Přesto jsem psy předávala vždy ve stejném výživném stavu, v jakém jsem je dostala. Tehdy ještě nebyly takové vymoženosti techniky jako dnes, dnes by se to dalo vyřešit tím, že by výcvikář každý týden mohl poslat majiteli video jak pes vypadá a bylo by to vyřešené.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
heh, to by mě zajímalo, co by řekl na psy v CHS azawaků, když nasvalení greji se mu zdáli hubení
Ba právě, takže se zas až tolik dobrozdání veterinářů věřit nedá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
amazonka01
napsal(a):
Já jsem taky kolikrát v šoku z toho s čím často příjdou známí od různých veterinářů - to člověk kolikrát neví, jestli se má smát nebo brečet, většinou je to ale spíš k pláči

amazonka01
napsal(a):
Vyjádření veterináře sem dala zadavatelka, majitelka psa, na podtržení svých vlastních slov o tristní kondici psa, ve které se jí vrátil z výcviku. Nijak jeho vyjádření nezpochybňuje a patrně ví, v jakém stavu byl pes před...
Ebi
napsal(a):
A kdopak jí nutil, aby si pořizovala ve svém věku aktivního psa? Podle spousty lidí tady je neomluvitelné, když si někdo pořídí lovecké plemeno a nevěnuje se loveckému výcviku, i když dá psovi jiné vyžití a tohle omlouváte? Pokud už nezvládá, holt si má pořídit jiné, na práci méně náročné plemeno. Výběr je obrovský. Ale on se jí líbí NO, tak to je asi omluvitelné, že mu nemůže dát to, co potřebuje. Podle mě je sobecká a odnesl to pes.

aritim
napsal(a):
A kdopak jí nutil, aby si pořizovala ve svém věku aktivního psa? Podle spousty lidí tady je neomluvitelné, když si někdo pořídí lovecké plemeno a nevěnuje se loveckému výcviku, i když dá psovi jiné vyžití a tohle omlouváte? Pokud už nezvládá, holt si má pořídit jiné, na práci méně náročné plemeno. Výběr je obrovský. Ale on se jí líbí NO, tak to je asi omluvitelné, že mu nemůže dát to, co potřebuje. Podle mě je sobecká a odnesl to pes.
napsal(a):
Vyjádření veterináře sem dala zadavatelka, majitelka psa, na podtržení svých vlastních slov o tristní kondici psa, ve které se jí vrátil z výcviku. Nijak jeho vyjádření nezpochybňuje a patrně ví, v jakém stavu byl pes před...
No, tak se podívejte na první fotku psa, když leží, podívejte se na jeho hrudník a "pas", ten pes byl placatej už tehdy, ale byl v srsti a to dělá opticky klidně 10kg.
A to, že to zakladatelka nezpochybnuje, pokud už nejakou dobu ovčáky chová, tak by měla vědět, jak to je a že povolení šlach je prostě nonsens.
aritim
napsal(a):
Já vidím obrovský rozdíl v tom, že paní, ač sama nemohla/nechtěla se věnovat výcviku, tak mu ho i tak chtěla dopřát ve formě výcviku od někoho jiného.
U loveckých plemen jsou spíše dotazy typu: "mám lovecké plemeno, ale nechci se věnovat loveckému výcviku, čím se dá nahradit ?".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem taky kolikrát v šoku z toho s čím často příjdou známí od různých veterinářů - to člověk kolikrát neví, jestli se má smát nebo brečet, většinou je to ale spíš k pláči
Njn, jenže pokud tomu člověk nerozumí, tak mu nic jiného, než dát na veta, nezbývá.
Blbé je, že běžný veterinář je jako běžný obvodák, tzn měl by okamžitě psa, který nemá rýmu, nebo nepotřebuje oočkovat, poslat k odborníkovi. Což se a) nedeje b) odborníků je minimum. Takže takový vet pak diagnostikuje, operuje, hodnotí vše od mysi po krávu a to fakt není mozné obsáhnou s takovou kvalitou, jaká by byla potřeba.
hunter
napsal(a):
Já vidím obrovský rozdíl v tom, že paní, ač sama nemohla/nechtěla se věnovat výcviku, tak mu ho i tak chtěla dopřát ve formě výcviku od někoho jiného.
U loveckých plemen jsou spíše dotazy typu: "mám lovecké plemeno, ale nechci se věnovat loveckému výcviku, čím se dá nahradit ?".
Dopřát? Potřebovala zkoušku pro uchovnění
Nezavrhuju, dělá se to bežně a skutečně jde ne o milovaného psa, ale o perspektivní investici, ale pokud má pes péči, tak proč ne. V CHS, kde je víc zvířat, to stejně jinak jinak nejde.
aritim
napsal(a):
Podle spousty lidí je tady neodpustitelné cokoli. Ti lidi ale asi nemají nic lepšího na práci než odsuzovat druhé. Nikdo z přispívajících zadavatelku nezná, nechápu, jak někdo může soudit?
Můj strýc udělal to samé, pořídili si psa služebního plemene, k uchovnění nutná zkouška. Psa chtěli na mazla a jako hlídače, společníka pro život a ochránce. Ze psa vyrostl super pes v povaze, zdravý, exteriérově vydařený. Ejhle chovatel strejdu ponoukl, jestli by neuchonil, strejda ale nikdy psy necvičil (to neznamená, že psa neměl skvěle vychovaného a socializovaného). Pes nakonec taky absolvoval výcvik mimo domov, složili s ním zkoušku nutnou pro uchovnění. Výstavy s ním zvládnul strejda, na zkoušky ale neměl. Pes se uchovnil, kryje, dál si ale žije svým skvělým rodinným životem. Pes se má líp než 90% psů jeho plemene, které mají majitelé, kteří psy cvičí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
amazonka01
napsal(a):
Njn, jenže pokud tomu člověk nerozumí, tak mu nic jiného, než dát na veta, nezbývá.
Blbé je, že běžný veterinář je jako běžný obvodák, tzn měl by okamžitě psa, který nemá rýmu, nebo nepotřebuje oočkovat, poslat k odborníkovi. Což se a) nedeje b) odborníků je minimum. Takže takový vet pak diagnostikuje, operuje, hodnotí vše od mysi po krávu a to fakt není mozné obsáhnou s takovou kvalitou, jaká by byla potřeba.
Šmankote, přece nebude posílat psa jinam, aby z toho měl prachy někdo jinej, když můžou zůstat pěkně doma...

brebera
napsal(a):
Podle spousty lidí je tady neodpustitelné cokoli. Ti lidi ale asi nemají nic lepšího na práci než odsuzovat druhé. Nikdo z přispívajících zadavatelku nezná, nechápu, jak někdo může soudit?
Můj strýc udělal to samé, pořídili si psa služebního plemene, k uchovnění nutná zkouška. Psa chtěli na mazla a jako hlídače, společníka pro život a ochránce. Ze psa vyrostl super pes v povaze, zdravý, exteriérově vydařený. Ejhle chovatel strejdu ponoukl, jestli by neuchonil, strejda ale nikdy psy necvičil (to neznamená, že psa neměl skvěle vychovaného a socializovaného). Pes nakonec taky absolvoval výcvik mimo domov, složili s ním zkoušku nutnou pro uchovnění. Výstavy s ním zvládnul strejda, na zkoušky ale neměl. Pes se uchovnil, kryje, dál si ale žije svým skvělým rodinným životem. Pes se má líp než 90% psů jeho plemene, které mají majitelé, kteří psy cvičí.
Líp bych to nenapsala.

A co se týče výcvikářky. Je to profesionál, který si nechal zaplatit za určitou službu. Pak má včas posoudit, jestli psa a jeho výcvik zvládne, nebo ne. Poŕád se tu posuzuje zdravotní stav psa. Mě by zajímalo, jaký byl po třech měsících výsledek výcviku. O ten přece šlo.
( Často se tu psi přirovnávají k věcem. Napadl mě příměr - i když nepřesný - ten pes přežil. Dám si do dílny k automechanikovi auto, aby mi zavařil chladič - nebo třeba nádrž. Auto při tom výkonu shoří. A mechanik mi řekne, že vařit nádrž na autě je nesmysl, že si za to vlastně můžu sama, že jsem to neměla žádat ).

Napsáno sice hezky ale poněkud mimo - zadavatelka psa dovezla cíleně na chov (a proto je nutné ho prostě uchovnit), to nebylo nic, co by tak nějak vyplynulo z běhu života...
hunter
napsal(a):
Jenomže lovecký výcvik se dá nahradit jinou každodenní činností. Tenhle pejsek po absolvování zkoušek nutných k uchovnění bude dělat co? Je to pracovní plemeno a celý život potřebuje zaměstnání jinak šťastný nebude. Bude běhat po zahradě, bude krýt, bude mu věnována péče, ale stačí to? Mě to připadá jako dát plnokrevníka dítěti na hodinovou projížďku denně. Degradace skvělého pracovního zvířete.
aritim
napsal(a):
Jenomže lovecký výcvik se dá nahradit jinou každodenní činností. Tenhle pejsek po absolvování zkoušek nutných k uchovnění bude dělat co? Je to pracovní plemeno a celý život potřebuje zaměstnání jinak šťastný nebude. Bude běhat po zahradě, bude krýt, bude mu věnována péče, ale stačí to? Mě to připadá jako dát plnokrevníka dítěti na hodinovou projížďku denně. Degradace skvělého pracovního zvířete.
Co vlastně dělá takový plnokrevný chovný hřebec, odbehá dostihy (alikvot zkoušek a výstav) a pak už jen kryje...
Myslím, že je rád, když se na nem 1x do týdne projede to dítě
Ale v koních se nevyznám, a to tak, že vůbec...
aritim
napsal(a):
Ano, ale řekne vám to jak je vhodný k lovu ? To vám mohou trochu napovědět zkoušky (i když roli hraje vícero faktorů). A právě i zde napoví zda se bude jednat o skvělé pracovní zvíře, nebo jen o skvělý exteriér, který i tak může obohatit "krev" v čr.
Pokud pracovní plemena budou mít vždy nutnou zkoušku k uchovnění, bude to jen dobře pro samotné plemeno. A je jedno, jestli toho dosáhnete sám, někdo vám pomůže, nebo to celé odchodí za vás.
aritim
napsal(a):
Co když ten pes bude prostě žít? Je 100 jiných způsobů, jak zabavit psa. Ten pes nemusí stopovat a kousat na rukáv, může dělat 100 jiných aktivit. Třeba si jen přiblble hrát s majitelem. A ti psi jsou šťastní. A osobně mi přijdou šťastnější než ti, co znají jen: kotec - cvičák - kotec - závody/zkouška - kotec. A pak nezvládnou ani vychajdu městem, protože se z toho psychicky sesypou.
Mám ovšácké plemeno a je jim buřt, jestli pasem ovce nebo jdem na agi nebo na vychajdu do lesa, učíme se triky.
anonymx
napsal(a):
Vy opravdu jste poněkud mimo - výcvik = stopy, poslušnost, obrana. Bez cvičáku a pomocníků neproveditelné. S extariérákem dřina obrovská, nejen fyzická, m ale tam už fakt musíte umět. Navíc 10ti měsíční pes, výcvikem nedotčený.Pominu-li skutečnost, že v důchodovém věku je opravdu velmi individuální kdo je a není čeho schopen, tak každý nemá možnost denně cvičit se svým psem, Je obrovský rozdíl, pokud se výcvikem živíte a tohle všechno máte k dispozici nebo musíte denně dojíždět, platit figuranta apod.
Zdravý rozum - zadavatelka znala výcvikářku a věřila jí, nevíme proč k tomu stavu došlo.
Sám jste mimo. Když na to nemám fyzicky nebo to neumím nebo je mi zatěžko jezdit dvakrát týdně na cvičák a nemám na to třeba ani čas, tak si třeba vyberu jiné plemeno, kde výchovu nebo výcvik zvládám nebo kde nejsou zapotřebí k uchovnění zkoušky. Nevím, proč by měl obecně za blbost a neschopnost majitelů trpět pes. Proč ho tam nechávala 3 měsíce bez jediné kontroly nebo návštěvy ? Samozřejmě je chyby na straně výcvikářky, ale na straně zadavatelky taktéž. Takže italský chovatel by z ní rozhodně radost neměl a nedivím se, že se před ním stydí - asi i za sebe.
aritim
napsal(a):
Souhlasím.
Milé slečny, až vám bude trochu víc, tak budete možná používat "zdravý rozum". Když se člověk celý život věnuje jednomu plemenu, tak i když už to nebude tak docela zvládat, tak je skoro nemožné začít s jiným.
Výcvik skoro dospělého psa (necvičeného) není " 2x za týden dojet na cvičák". To je celodenní práce. Nemáte ani ponětí o čem mluvíte.
Co takhle přestat s hysterií kolem psa a mít trochu pochopení pro lidi? Proč hned "blbost a neschopnost"?
Zadavatelka cvičitelku znala a měla vyzkoušenou. Co se stalo můžeme těžko soudit, ale asi to zase tak děsivé nebylo.
A Brebera - jasně, kašleme na nějaký chov, výcvik. Necháme psi "prostě žít". Budeme je učit hopsat na agi a učit cirkusové triky. Konec kynologie.
Ještě jsem neviděla psa, který by zvládal závody (stadion apod.) a ve městě se psychicky sesypal. Za to jsem viděla stovky "šťastně" si hopsajících a ovládajících triky, kteří nepřijdou ani na zavolání a utečou při bouchnutí dveřmi, za deště si nelehnou a jak zafouká, musí mít kabátek. Vše pro šťastného psa...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On také není cvičák jako cvičák, někde dokážou naučit, jinde akorá zk..vit psa. Nemáte všude dobré figuranty, partu, ne kolem každé dědiny jsou prostory na stopy. Takže to, že je někdo členem ZKO, nebo že je ZKO v místě celkem nic neznamená. A při dnešních nárocích na IPO bych si dala také psa vycvičit, a to mám složených docela dost ZVV ček... Pokud výcvikářka viděla, že pes není ok, měla okamžitě informavat majitelku. Také se tu nic nepíše, čím byl pes krmen - mohl mít dostatek, ale něčeho, co mu nesedlo. Jeden pes se dá připravit za 2 měsíce, jiný za jeden, další za rok. Tak to prostě je. Ovšem vina je na straně výcvikáře, pokud vidím, že pes neprospívá, tak to řeším ihned.
hunter
napsal(a):
Ano, ale řekne vám to jak je vhodný k lovu ? To vám mohou trochu napovědět zkoušky (i když roli hraje vícero faktorů). A právě i zde napoví zda se bude jednat o skvělé pracovní zvíře, nebo jen o skvělý exteriér, který i tak může obohatit "krev" v čr.
Pokud pracovní plemena budou mít vždy nutnou zkoušku k uchovnění, bude to jen dobře pro samotné plemeno. A je jedno, jestli toho dosáhnete sám, někdo vám pomůže, nebo to celé odchodí za vás.
Lovečinu nedělám, ale mám za to, že k chovu lovečtí psi potřebují zkoušky. Takže se nemůže stát, že by pes bez zkoušek, který pracuje jinak, zasáhl do chovu. Pokud to tak není, tak je to velká chyba samotných chovatelů a chovatelských klubů. Přece je na nich, aby si stanovili pravidla a nepouštěli do chovu psy bez vloh.
anonymx
napsal(a):
Milé slečny, až vám bude trochu víc, tak budete možná používat "zdravý rozum". Když se člověk celý život věnuje jednomu plemenu, tak i když už to nebude tak docela zvládat, tak je skoro nemožné začít s jiným.
Výcvik skoro dospělého psa (necvičeného) není " 2x za týden dojet na cvičák". To je celodenní práce. Nemáte ani ponětí o čem mluvíte.
Co takhle přestat s hysterií kolem psa a mít trochu pochopení pro lidi? Proč hned "blbost a neschopnost"?
Zadavatelka cvičitelku znala a měla vyzkoušenou. Co se stalo můžeme těžko soudit, ale asi to zase tak děsivé nebylo.
A Brebera - jasně, kašleme na nějaký chov, výcvik. Necháme psi "prostě žít". Budeme je učit hopsat na agi a učit cirkusové triky. Konec kynologie.
Ještě jsem neviděla psa, který by zvládal závody (stadion apod.) a ve městě se psychicky sesypal. Za to jsem viděla stovky "šťastně" si hopsajících a ovládajících triky, kteří nepřijdou ani na zavolání a utečou při bouchnutí dveřmi, za deště si nelehnou a jak zafouká, musí mít kabátek. Vše pro šťastného psa...
Pokud člověk nemyslí jen na sebe, ale i na blaho zvířete, tak mu jistě nebude zatěžko přejít na jiné plemeno. Slečna už dávno nejsem a rozumu mám tolik, abych si to přiznala a ustoupila od chovu velkých psů k malým. Je to změna, ale mám čisté svědomí, že se pejskům můžu plně věnovat a nemusím je svěřovat cizím lidem.
anonymx
napsal(a):
Kdyby si plemena pořizovali lidi jen za původním posláním, tak většina plemen vymře. Jsem v tomto realista. Radši uvidím své plemeno hopsat na dogdancingu, ale uvidím ho a budu vědět, že má šanci na přežití, než trvat na tom, aby si jej brali jen lidi k ovcím a vidět ho odcházet do kytek. Asi takhle.
Ano, znám osobně malinu, hodně dobrou na sport, která není schopná výletu do města - vezla jsem toho psa s majitelem k veterináři a ujít 200 m do ordinace byl fakt horor. Ale jinak má IPO3 a prý je super. Reakci na střelbu fakt nemá, ale dítě na kolombrndě byl skoro konec světa.

brebera
napsal(a):
Kdyby si plemena pořizovali lidi jen za původním posláním, tak většina plemen vymře. Jsem v tomto realista. Radši uvidím své plemeno hopsat na dogdancingu, ale uvidím ho a budu vědět, že má šanci na přežití, než trvat na tom, aby si jej brali jen lidi k ovcím a vidět ho odcházet do kytek. Asi takhle.
Ano, znám osobně malinu, hodně dobrou na sport, která není schopná výletu do města - vezla jsem toho psa s majitelem k veterináři a ujít 200 m do ordinace byl fakt horor. Ale jinak má IPO3 a prý je super. Reakci na střelbu fakt nemá, ale dítě na kolombrndě byl skoro konec světa.
Proč by pes u ovcí měl jít do kytek?
napsal(a):
Proč by pes u ovcí měl jít do kytek?
Ne pes, plemeno.99% lidí si k ovcím pořídí borderku, takže jiná plemena by asi fakt šla do kytek, kdyby si je lidi měli pořizovat jen za posláním, pro které byli vyšlechtěni. A že skupina FCI 1 je docela hezky početná a plemena v ní oblíbená mezi lidmi.
brebera
napsal(a):
To já netvrdím, že pes musí dělat vždy jen to, k čemu byl vyšlechtěn. Ale pracovní plemena by pracovat měla, a jak asi bude majitelka se psem pracovat, když ho nedokáže ani vycvičit na zkoušku, kterou skládají i 10ti leté děti?
aritim
napsal(a):
To já netvrdím, že pes musí dělat vždy jen to, k čemu byl vyšlechtěn. Ale pracovní plemena by pracovat měla, a jak asi bude majitelka se psem pracovat, když ho nedokáže ani vycvičit na zkoušku, kterou skládají i 10ti leté děti?
A vy máte křišťálovou kouli? Ne. Takže co soudit, třeba má majitelka vyžití pro psa zajištěné. Tohle není nic jiného než hon na čarodějnice.
aritim
napsal(a):
NO je dokonale všestranný pes, vhodný absolutně ke všemu.
Majitelka mu jistě vyžití zajistí.
brebera
napsal(a):
A vy máte křišťálovou kouli? Ne. Takže co soudit, třeba má majitelka vyžití pro psa zajištěné. Tohle není nic jiného než hon na čarodějnice.
Jestli ho má zajištěné stejně kvalitně jako výcvik, tak chudák pes. Soudím dle jejích předchozích činů, k tomu křišťálovou kouli nepotřebuji.
Jdete už všichni do...
NO je pes, kterému jako jednomu z mála nedělá problém změna majitele a prostředí. Právě proto je to pořád nejužívanější služební plemeno. Takže pár měsíců u někoho jiného mu neublíží ani omylem.
Zadavatelka udělala chybu, že příliš důvěřovala. To, že psa dala vycvičit jinému a z jakých důvodů je jen a jen její věc a pokud by to dopadlo dobře, nenastala by žádná újma ani psovi ani nikomu jinému.
Fotky ani vyjádření veterináře mě moc nepřesvědčily. Vím jak může vypadat roční chlupatej exteriérák. Ale to je jiná.
Váš hon na čarodějnice, tedy chovatele, je jen a jen fanatismus. Věřím, že vy určitě jste si nepořizovali psy ze sobeckých důvodů a že vaši psi jsou šťastní. Ale...
Aritim-nevím jaký a čeho jste byla chovatel, ale nevěřím tomu, že pokud byste se celý život opravdu maximálně věnovala jednomu plemeni, že byste přešla na jiné. Znám hodně chovatelů NO, kterým pomáháme se psy protože už to prostě nedávají, mají je ale stále a ovčácí jsou pro ně celý jejich život. Neznám případ, že by 10ti leté dítě samo vycvičilo psa NO na ZVV1 za 45 let v kynologii.
Brebera - ano, maliny jsou občas silně problémové, ale pokud je pro psa chůze městem problém, neexistuje startovat v cizím prostředí. Takže možná i složil IPO 3 na domácím cvičišti, ale nic víc. To nesvědčí vůbec o ničem.

Tak ještě jednou :
"Fotky ani vyjádření veterináře mě moc nepřesvědčily. Vím jak může vypadat roční chlupatej exteriérák."
a vůbec Vám nevadí, že tohle téma založila zadavatelka-chovatelka s tím, do jakého žalostného stavu dostal jejího psa 3m pobyt u jisté výcvikářky?!
Myslím, že nepochodíte. Někteří chápou odpovědnost za psa jinak než druzí a mají k němu jiný vztahl. Rozhodli se, že je to NO a tedy mu nemůže změna prostředí a majitele vadit, nikoho nezajímá, že ten pes změnil prostředí od chovatele k nabyvatelce a než se rozkoukal, byl ve výcvikové škole. Opravdu si nedělám iluze o tom, jak tam s ním bylo zacházeno, znám několik podobných případů. Bude vám vysvětleno, že je pro něj zdravé, že zhubl, že vylínal a tváří se jako starý zlomený pes jen náhodou.
napsal(a):
Tak ještě jednou :
"Fotky ani vyjádření veterináře mě moc nepřesvědčily. Vím jak může vypadat roční chlupatej exteriérák."
a vůbec Vám nevadí, že tohle téma založila zadavatelka-chovatelka s tím, do jakého žalostného stavu dostal jejího psa 3m pobyt u jisté výcvikářky?!
Pochopte, že pokud nekdo zná plemeno, tak ví, že tohle NENÍ žalostný stav bez ohledu na to, co píše zakladatelka. Tedy stav fyzický, psychický z fotek nepoznáte.
zdravýrozum
napsal(a):
Sám jste mimo. Když na to nemám fyzicky nebo to neumím nebo je mi zatěžko jezdit dvakrát týdně na cvičák a nemám na to třeba ani čas, tak si třeba vyberu jiné plemeno, kde výchovu nebo výcvik zvládám nebo kde nejsou zapotřebí k uchovnění zkoušky. Nevím, proč by měl obecně za blbost a neschopnost majitelů trpět pes. Proč ho tam nechávala 3 měsíce bez jediné kontroly nebo návštěvy ? Samozřejmě je chyby na straně výcvikářky, ale na straně zadavatelky taktéž. Takže italský chovatel by z ní rozhodně radost neměl a nedivím se, že se před ním stydí - asi i za sebe.
Tak to asi budete vševědoucí.Koupím si štěnáko, začnu s ním cvičit, pak ze zdravotních duvodu nemužu a co dál?Krásná fena, či pes, super povaha, dám-li ho na výcvik budu kšefták a kdo ví co soudě podle vašich ohlasu.Neskutečné co se tady řeší.

amazonka01
napsal(a):
Pochopte, že pokud nekdo zná plemeno, tak ví, že tohle NENÍ žalostný stav bez ohledu na to, co píše zakladatelka. Tedy stav fyzický, psychický z fotek nepoznáte.
Jako sranda dobrý
Zadavatelka o sobě píše, že je chovatelka (takže už nějakého NO patrně viděla), jedná se o jejího psa takže snad umí posoudit, jaká změna se s ním stala! A opravdu gratuluji tomu, kdo z těch pár fotek VÍ, že ten pes je v pohodě (narozdíl od majitelky psa)...
amazonka01
napsal(a):
Cože? To si děláte srandu nebo co? Mám doma 3 letou NO, dvouletého NO a roční NO, chlupatici. Jsou v kondici a i když línají, nevypadají tak strašně. Nebo vy jste zvyklá na psí trosky nebo co?

Brittuska
napsal(a):
Tak to asi budete vševědoucí.Koupím si štěnáko, začnu s ním cvičit, pak ze zdravotních duvodu nemužu a co dál?Krásná fena, či pes, super povaha, dám-li ho na výcvik budu kšefták a kdo ví co soudě podle vašich ohlasu.Neskutečné co se tady řeší.
Další bomba
Tak zadavatelka netuší svůj věk a netuší, kolik má doma psů? To se jí přihodilo jako nějaká nečekaná událost?
ale tak aspoň je takhle k podzimu sranda...

Brittuska
napsal(a):
Já jo a moc ráda s nimi pracuji, jsou super a není jich málo.
Například ?
scylla
napsal(a):
Cože? To si děláte srandu nebo co? Mám doma 3 letou NO, dvouletého NO a roční NO, chlupatici. Jsou v kondici a i když línají, nevypadají tak strašně. Nebo vy jste zvyklá na psí trosky nebo co?
Exteriéraky?
MMch, nikdy jsem nepopřela, že je pes hubený, ale především je prostě placatý a vylínalý. Žet o prostě není taková tragedie, jak to vypadá. Viděla jsem dost skutečně vyzáblých zvířat, podívejte se na tu fotku, psovi nelezou žebra ani pánevní kosti, o páteři ani nemluvím. Což jsou právě znaky skutečné podvýživy.
Mnohokrát se na mě obrátili majitelé právě odrostlých štenat z výstavních linií NO, že jim lidi říkají, že mají hubená zvířata. No, měli, ale u nich je to stejně normální, jako třeba u chrtů.
napsal(a):
Jako sranda dobrý
Zadavatelka o sobě píše, že je chovatelka (takže už nějakého NO patrně viděla), jedná se o jejího psa takže snad umí posoudit, jaká změna se s ním stala! A opravdu gratuluji tomu, kdo z těch pár fotek VÍ, že ten pes je v pohodě (narozdíl od majitelky psa)...
Ale já jen popisuju fotku, nic netuším o pohodě a nepohodě :D
A nepopírám zmenu, nevkládejte mi do "pusy" něco, co jsem nikdy nenapsala. Jen celou dobu tvrdím, že pes není tragicky vyzáblý, ale že je vylínalý a placatý a že prostě zhubnul, třeba cvičením, třeba třeba jako mnoho jiných psů v těch vedrech nejedl, třeba...
To už z fotky nikdo neposoudí...
Amazonka
Mnohokrát se na mě obrátili majitelé právě odrostlých štenat z výstavních linií NO, že jim lidi říkají, že mají hubená zvířata. No, měli, ale u nich je to stejně normální, jako třeba u chrtů.
xxxxxxxxxxxx
Znám několik "hvězd", které mají na figuru psa, názor jako Vy.
Blábolí o chrtí figuře, která je u psa typu NO vlastně v pořádku
a pro jeho dobro.
Jsou to hubené vegetariánky, ale to je jejich volba.
Proč musí mít permanentně hladovýho, nervního psa - nechápu.

amazonka01
napsal(a):
Ale já jen popisuju fotku, nic netuším o pohodě a nepohodě :D
A nepopírám zmenu, nevkládejte mi do "pusy" něco, co jsem nikdy nenapsala. Jen celou dobu tvrdím, že pes není tragicky vyzáblý, ale že je vylínalý a placatý a že prostě zhubnul, třeba cvičením, třeba třeba jako mnoho jiných psů v těch vedrech nejedl, třeba...
To už z fotky nikdo neposoudí...
Škoda, že zadavatelka nenapíše, jak to dopadlo s výcvikem. Kvůli tomu tam pes přece byl. Jestli jeho hubenost není tragická, máte dojem, že může být připravený na zkoušku ( třeba tu nejlehčí (?) ZVV1 ) ?
Prestige
napsal(a):
Nejhorší je, že jak ten pes teď vypadá, přijde někomu normální. Přestávám tady té době rozumět.
Je to o divných hodnotách, tuposti, pohodlnosti...
My maso né, pes tedy taky né.
Dostane hnusný granule, "někým" doporučený, nejlíp
furt stejný. Chudák pes, žere jen záchovnou dávku,
pak vypadá, jak vypadá.
Já věděla že ty granule se vzpomenou :-D
Jinak pes mi v kondici nepřijde, kdo se pořádně zadívá na fotky, tak vidí, že to není jen vylínalou srstí - propadlé slabiny, vystouplé kosti,.. Sportovní kondice vypadá jinak.
A kde je úbytek svaloviny, jsou změny i na pohybovém aparátu - mám nemocnou fenu a sama žasnu, jak s ní úbytek svaloviny zamával. Kde dřív bylo super úhlení, tam by teď jeden zaplakal. Je to mladé zvíře a bohužel je to vidět. Tady ty fotky zas tak moc neukazují, ale věřím tomu, že pes může mít i přidružené problémy.
rapotacka11
napsal(a):
Amazonka
xxxxxxxxxxxx
Znám několik "hvězd", které mají na figuru psa, názor jako Vy.
Blábolí o chrtí figuře, která je u psa typu NO vlastně v pořádku
a pro jeho dobro.
Jsou to hubené vegetariánky, ale to je jejich volba.
Proč musí mít permanentně hladovýho, nervního psa - nechápu.
Nejsem ani hubená, ani vegetarianka a psy mám na mase
A stále nechapu, jestli špatně pisu, či zda špatně čtěte. Popisuju z fotky hubeneho, nenasvaleneho psa, ale nikoliv tragicky vyzableho. Pokud by tahle vypadal třeba RTW, je to tragédie, ale mladi, výstavní NO, jsou prostě placky. A ne, není to dobře, ale prostě s tím nic neudelate, je to NORMÁLNÍ, ve smyslu - prostě to tak maji. Nehledě k tomu, že pokud naberou, mohou zase nastat problémy právě s vazy, proslapy, DLK a podobné libustky. Takže asi je lepší pretrpet placate období, nechat si spilat od podobných znalců, jako jste vy, a mít v dospělosti zdravé zvíře.
Jo a s nervy to nemá nic společného
aritim
napsal(a):
Pokud člověk nemyslí jen na sebe, ale i na blaho zvířete, tak mu jistě nebude zatěžko přejít na jiné plemeno. Slečna už dávno nejsem a rozumu mám tolik, abych si to přiznala a ustoupila od chovu velkých psů k malým. Je to změna, ale mám čisté svědomí, že se pejskům můžu plně věnovat a nemusím je svěřovat cizím lidem.
amazonka01
napsal(a):
Exteriéraky?
MMch, nikdy jsem nepopřela, že je pes hubený, ale především je prostě placatý a vylínalý. Žet o prostě není taková tragedie, jak to vypadá. Viděla jsem dost skutečně vyzáblých zvířat, podívejte se na tu fotku, psovi nelezou žebra ani pánevní kosti, o páteři ani nemluvím. Což jsou právě znaky skutečné podvýživy.
Pro někoho to tragedie je, někdo si to umí prostě okecat. Něco jiného je pes, který nenabral zatím svaly a něco jiného je pes, kterému spadly svaly i z hlavy díky podvýživě a který má problém tu hlavu udržet zpříma jako na těch fotkách.
Starám se o psy, kteří byli často týrání právě hladem nebo "motivováni" k výkonu krmením při výcviku nebo si museli najít jídlo na stopě a podobné zhovadilosti, změnili prostředí od výcvikářů nebo tyranů k nám. Žádný pes nešel váhově ani kondicí dolů. Myslím, že spokojený, nažraný pes plný zájmu o všechno by měl být vizitka jak majitele tak výcvikáře tak i toho azylu, který dělám já. Pořád je to totiž o tom samém - o tom být ochoten se o psa pořádně postarat.
Znovu opakuji, že tento přístup výcvikářů není ojedinělý a někteří ho mají v "programu". Jak jsem psala - jistá chovatelka léta dávala své psy k jednomu výcvikáři, pak se nedohodli kvůli kondici psů na ceně a dala je k jisté výcvikářce na liberecku, kde jsem se účastnila převozu psů od ní v podobném stavu. Psi se léčili půl roku na těle i na duši.
Je to o lidech a jejich prioritách - někdo má psa rád a někdo ho má na chov, výkon, kšeft a tak dále. V druhém případě to takto dopadá bohužel dost často.
amazonka01
napsal(a):
Exteriéraky?
Ale on chrt nemá být hubený. A už vůbec ne jako štěně.To že má lehkou kostru a v dospělosti štíhlou atletickou svalnatou postavu neznamená hubenost. Chrt který by byl v takové kondici jako NO na fotkách "po té" by byl zjevně podvyživený nebo nemocný.
Na ukázku štěně barzoje v dobré výživné kondici.
samain
napsal(a):
Ale on chrt nemá být hubený. A už vůbec ne jako štěně.To že má lehkou kostru a v dospělosti štíhlou atletickou svalnatou postavu neznamená hubenost. Chrt který by byl v takové kondici jako NO na fotkách "po té" by byl zjevně podvyživený nebo nemocný.
Na ukázku štěně barzoje v dobré výživné kondici.
Nepíšu o hubenosti, pes hubený je, o tom žádná a zhubnul, o tom taky není sporu. Píšu o PLACATOSTI, tedy o tom, že NO v tomhle veku nemá dostatek svalů, které by daly postave tvar.
Tedy, pes vypadá hůře pro neznalce toho, co je v tomhle případě běžné (když už vadí slovo normální).
Stěně barzoje vypadá dobře, ale je placaté uplně stejně
Scyllo, pochopíte, že já tu jen píšu o tom, že ten pes, vzhledem k plemeni, vypadá hůře, protrože si odmítáte pripustit to, že a) uplně vylínal a za b) že je to exteriérový NO a ti jsou prostě placatí.
Nezpochybnila jsem hubenost, souhlasím, že zhubnul, ale už nespekuluju o důvodech, protože je prostě neznám. Tvrdím jen, že vzhledem k tomu, co píšu výše, není jeho stav tragedie taková, za jakou to tu máte.
Pro někoho to tragedie je, někdo si to umí prostě okecat. Něco jiného je pes, který nenabral zatím svaly a něco jiného je pes, kterému spadly svaly i z hlavy díky podvýživě a který má problém tu hlavu udržet zpříma jako na těch fotkách.
Nemám důvod nic okecávat, NO už nechovám, psy na kšeft necvičím, neznám ani zakladatelku ani výcvikářku, jen stojím nohama na zemi a nehodlám se nechat zmítat emocemi z nebohého psa na pokraji smrti, když vidím, že to tak není.
hn..
napsal(a):
Já vidím psa, který nemá svaly a ani se neudrží na nohou - jde o těžkou podvýživu. Běžná hubenost a placatost s tím nemá nic společného - tohle je důsledek velkého nedostatku nebo nemoci.
Jak jste z fotek poznal /a že pes se neudrži na nohou...ja vidim jen psa nafoceneho z blbeho uhlu a pokud huknu na moje hyeny tak se budou taky tak pližit a tvářit.
amazonka01
napsal(a):
Nepíšu o hubenosti, pes hubený je, o tom žádná a zhubnul, o tom taky není sporu. Píšu o PLACATOSTI, tedy o tom, že NO v tomhle veku nemá dostatek svalů, které by daly postave tvar.
Tedy, pes vypadá hůře pro neznalce toho, co je v tomhle případě běžné (když už vadí slovo normální).
Stěně barzoje vypadá dobře, ale je placaté uplně stejně
No tak to teda pardon Zřejmě jsem si tato slova
Zkrátka hubený neznamená hubený. Mimochodem, jste hvězda když poznáte z profilové fotky že je štěně placaté. A - ne, není. Zrovna tato štěňata jsou ze spojení dvou oprvadu v kostře silných barzojů a tenhle je navíc poněkud tlustý.
Ovšem vy budete zjevně znalec.
kobroor
napsal(a):
No tak paní ani nenapsala jeho váhu před a po a z těch blbých fotek těžko usuzovat.
PS: může mi někdo vysvětlit, proč NO stojí 65 tisíc?
Tak dobry NO se prodava za podstatně větši ceny než 65 tisic... dobře rozpracovany pes e asi tak kolem 3 a víc tisic eur tak si to přepočitejte, kvalitni štěně bud exterierove nebo pracovni je ve světě běžna cena od 1500 eur viš.
samain
napsal(a):
No tak to teda pardon Zřejmě jsem si tato slova
Zkrátka hubený neznamená hubený. Mimochodem, jste hvězda když poznáte z profilové fotky že je štěně placaté. A - ne, není. Zrovna tato štěňata jsou ze spojení dvou oprvadu v kostře silných barzojů a tenhle je navíc poněkud tlustý.
Ovšem vy budete zjevně znalec.
Moc nerozumím, asi tam vypadla slova...
A ne, skutecně barzojům nerozumím, ale to, že je oplácané poznám. Taky jsem nepsala, že je hubené, a tělo ohaduji podle plemene jako takového. To je totiž přesně ono. To štěne může být pro znalce plemene tlusté, ale třeba pro chovatele molosů, bude hubené (protože je placaté)
Tzn, NO z linie, kde jsou extra placatí výrostci (a že takové linie jsou), budou na ostatní působit nezdravě, hubeně, a přitom budou - vzhledem k plemeni a linii - jen normální. Normální, ve smyslu, že to tak je, i když se na hlavu stavíte, ne že je normální, mít hubené štěně.
ivulka2
napsal(a):
Tak dobry NO se prodava za podstatně větši ceny než 65 tisic... dobře rozpracovany pes e asi tak kolem 3 a víc tisic eur tak si to přepočitejte, kvalitni štěně bud exterierove nebo pracovni je ve světě běžna cena od 1500 eur viš.
Zadavatelka kupovala 10ti měsíčního psa - tedy s RTG, přezubeného - se 100% jistotou, že pokud by udělal zkoušku bude uchovněn. Tedy cena podstatně jiná než štěněte.
A nešiřte bludy - cena štěněte NO 500, - EUr. a víc pokud je to opravdu extrémně vynikající spojení.
Pes je hubený, to je fakt, ale každopádně podvyživený pes vypadá jinak, jsou viditelná nejen žebra, ale hlavně páteř a kyčelní kosti, což tady opravdu není. A výraz psa nevypovídá o ničem, takhle nafotím každého psa.
anonymx
napsal(a):
Zadavatelka kupovala 10ti měsíčního psa - tedy s RTG, přezubeného - se 100% jistotou, že pokud by udělal zkoušku bude uchovněn. Tedy cena podstatně jiná než štěněte.
A nešiřte bludy - cena štěněte NO 500, - EUr. a víc pokud je to opravdu extrémně vynikající spojení.
Pes je hubený, to je fakt, ale každopádně podvyživený pes vypadá jinak, jsou viditelná nejen žebra, ale hlavně páteř a kyčelní kosti, což tady opravdu není. A výraz psa nevypovídá o ničem, takhle nafotím každého psa.
Možna pruměrne štěně ale štěně z kvalitnich chovek vam pod 1000 eur nikdo v zahraniči neproda, za 500 eur koupite štěně pet kvality.
Ale jinak souhlas takto blbě nafotim každeho psa.
První dvě fota a pak ty ostatní další, to je jak " nebe a dudy ", je to jako kdyby byli nafoceni 2 NO, první krásný, šťastný a svalnatý a druhý jak z koncentráku, nemocný a vyhladovely !
Vůbec bych se nedivila, kdyby to na nem zanechalo možná i trvale zdravotní a psychicke následky po takovém " výcviku "...
panda H
napsal(a):
První dvě fota a pak ty ostatní další, to je jak " nebe a dudy ", je to jako kdyby byli nafoceni 2 NO, první krásný, šťastný a svalnatý a druhý jak z koncentráku, nemocný a vyhladovely !
Vůbec bych se nedivila, kdyby to na nem zanechalo možná i trvale zdravotní a psychicke následky po takovém " výcviku "...
A kde vidite na fotce ležiciho psa svaly ? Pes během kratke doby dvakrat změnil prostředi a majitele a krom toho se po něm chtěla i činnost takže co je na tom nepochopitelneho že jde dolu ze srsti, ale i vahou i v povaze.To je zahul i pro povahově tvrdšiho a lepšiho psa než exterierak.
panda H
napsal(a):
Podívejte se na první fotku ležícího psa, podívejte se na trup, na stín, který ukazuje konec hrudníku, tam je vidět, jak štíhlé bylo už tehdy. To zvíře se zase až tak tragicky nezmenilo, srst u NO dělá opticky kolem 10kg.
První zvíře je v srsti, spokojené a klidné. Druhé je uplně vylínané, unavené a pohublé.
Po letošních parnech mi pes zhubl asi 5kg, nechtěl žrát, a uplně vylínal. Sice není placatý, není to mladý ovčoun, ale když s ním dám 15km na koloběžce, nafotím vám uplně stejné fotky
kobroor
napsal(a):
Ivulka2
No vzhledem k tomu, že u nás se NO prodává kolem 8tis., tak to zřejmě je ten pes pozlacený.
Jo, kdyby to bylo málopočetné plemeno, ale NO?
Ano štěně ale tady se bavime u psu kterej byl koupen jako 10 měsični ze zahraniči takže cena je uplně jina... stejně tak se od nas prodavaji 10 měsičnu rozpracovani psi s rtg za uplně jine ceny.
NO je v cenach docela zajimavej na jednu stranu ma jedno z nejsložitějšich a taky nejdražšich uchovnění ale štěnata se prodavaji v docela nízkych cenach ve srovnani s jinema plemenama ale u dospělych psu je cena pak už docela jiná a dokáže se u nadějnych mladochu či už psu kteři maji vysledky a něco za sebou vyšplhat k obrovskym sumam.
panda H
napsal(a):
Nechci se hádat, pes je hodně vyhubly, ta velka hlava, slabe tělo, sotva se plouzi....je to muj názor....
Nesuď z fotek. Roční exteriérák opravdu nebývá "krasavec". Na fotkách před leží a fotografován je, aby se líbil. Fotky po, jsou fotografovány, aby byl "chudinka".
A že se plouží? To ty moje vyfotím taky a budu za největšího tyrana.
anonymx
napsal(a):
Nesuď z fotek. Roční exteriérák opravdu nebývá "krasavec". Na fotkách před leží a fotografován je, aby se líbil. Fotky po, jsou fotografovány, aby byl "chudinka".
A že se plouží? To ty moje vyfotím taky a budu za největšího tyrana.
Jak jinak ho posoudit, když ho nevidíme naživo ? Jasne, fotka někde a někdy hodně zkresluje, . Ty si myslíš, , že kdyby ten pes byl v pořádku po takovém výcviku, že by to zadavatelka dávala jako varovani pro ostatni sem do diskuze ?
A ja si fakt nemyslím, že ty jsi tyran, svoje psy miluješ, jako ja ty moje...