Uživatel s deaktivovaným účtem

Joye
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych poradit s výběrem, venkovní ho Psa.Přemýšleli jsi o rhoderskem ridgebacku, ale chtěla bych poradit i s jinými psy, děkuji za odpovedi. Pes by měl byt do 35kg. Děkuji.
Německý špic vlčí.

A co appenzelský salašnícky pes? 50-56 cm a cca 25-30 kg.

Joye
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych poradit s výběrem, venkovní ho Psa.Přemýšleli jsi o rhoderskem ridgebacku, ale chtěla bych poradit i s jinými psy, děkuji za odpovedi. Pes by měl byt do 35kg. Děkuji.
Psů vhodných ven do 35 kg je hodně. Musíte upřesnit své požadavky. Kolik času máte na to, věnovat se psu? Chcete ho i na nějakou práci nebo jen tak? Chodí k vám návštěvy? Jak vysoký máte plot? Máte děti? Jiná domácí zvířata?

django
napsal(a):
Vložím se do diskuse jestli to nevadí.Taky přemýšlím o pořízení psa. Potřebu ji ho na hlídání, návštěvy moc nechodí, plot je 1,6 m, děti jsou už velký a máme 4 koně čas je jasný u koní jsme každou volnou chvíly takže i se psem.
U těch koníků bude stačit, že se bude motat kolem, nebo chcete i aby je třeba pomáhal nahánět či vás doprovázel na vyjížďkách?
napsal(a):
U těch koníků bude stačit, že se bude motat kolem, nebo chcete i aby je třeba pomáhal nahánět či vás doprovázel na vyjížďkách?
No nahánět je nemusí docela poslouchaj ale na vyjížďkách by nás určitě doprovázel hlavní je to hlídání od sběračů kovů

django
napsal(a):
No nahánět je nemusí docela poslouchaj ale na vyjížďkách by nás určitě doprovázel hlavní je to hlídání od sběračů kovů
Tak ono jde spíš o to, že spousta opravdu hlídacích plemen na běhání s koňmi není. Buď jsou to psi na něco takového už moc těžcí, nebo je navíc podobná zábava ani moc netěší.
Na druhou stranu někteří psi, kteří by šli super jako psí doprovod ke koni, jako třeba dalmatin nebo velký pudl, toho moc neohlídají.
Z těch psů. co by mohli zvládnout koně a zároveň by budili respekt u zlodějů mě napadá německý ovčák, pokud ještě seženete nějakého s rovnými zády, velký černý knírač, dobrman, beauceron, hovawart. Všechno jsou to ale psi, kteří musí být solidní výchovu a základní poslušnost. Což ovšem platí pro každého psa, kterého vemete s sebou na vyjížďku. No a mladým psům těchto plemen může být jen hlídání a motání se kolem koní málo.
Děkuji za vyčerpávající odpověď. No samozřejmě že bych ho na vyjížďky nenutil jednou by běžel s námi a kdyby se mu to nelíbylo příště by nemusel a určitě by se nenudil jsme na samotě v přírodě (lišky, kuny, srnky, bažanti, atd) každodenní návštěvy. Z vašich návrhů samozřejmě vlčák (německý ovčák), dobrman a dalmatýn(ale ti jsou prý jednoduchý povahy "hloupý")mě by se líbyl barvář, bavorský ale nevím jak hlídá
Povest dalmatinum zakzili bezpp... mnizili kde co a nedelali testy na hluchotu... dam krk na to, ze 90% udajen hloupych dalmatinu bylo proste jen hluchych...
Dobrmani maj srdce dost v haji a zrovna to neni plemeno na pobyt venku... to bych radsi byt vamam volila toho knirace, ma tu srst vhodnejsi na pobyt venku... ale jsou to zavislaci... si neumim predstavit knira furt venku :D.

django
napsal(a):
Děkuji za vyčerpávající odpověď. No samozřejmě že bych ho na vyjížďky nenutil jednou by běžel s námi a kdyby se mu to nelíbylo příště by nemusel a určitě by se nenudil jsme na samotě v přírodě (lišky, kuny, srnky, bažanti, atd) každodenní návštěvy. Z vašich návrhů samozřejmě vlčák (německý ovčák), dobrman a dalmatýn(ale ti jsou prý jednoduchý povahy "hloupý")mě by se líbyl barvář, bavorský ale nevím jak hlídá
Jste dost mimo, dalmatin není hloupý pes, hloupí jsou jen lidé...
Barvář je lovecký pes a pokud čekáte, že pes bude jednak hlídat a jednak i svým vzhledem případného zloděje odradí, tak barvář sotva.
Přikláněla bych se také k velkému knírači, možná k černému ruskému terérovi, ale nevím, jestli budete mít na jejich výchovu.
Na hlídání jsou bezkonkurenční pastevci - kavkazský pastevecký pes, středoasijský pes, ale ti nejsou vhodní jako doprovod jezdce na koni, nebavilo by je to a na výchovu jsou též dost nároční.
Takže k vám mi sedí nejlíp NO. Výchovu při troše dobré vůle zvládne začátečník, u koní ho to bude bavit, a hlídat bude taky.

django
napsal(a):
Bavorský barvář...ten pro vás není. To není hlídač, ale barvář - to znamená, je to pes určený k následování stopy postřelené zvěře. Je to pes lovecký. Fakt zapomeňte na to, že by takové zvířátko běhalo po lese za koněm.

django
napsal(a):
Přikláním se k velkému knírači nebo černému ruskému terierovi. Jednak jsou ( snad) zdravější než dobrman, hlídají ( na rozdíl od dalmatina ) a knírač byl doprovodný formanský pes. Tak mu snad něco z původní povahy zůstalo ( dobrý vztah ke koním ).
Joye
napsal(a):
Děkuji za odpovedi. Plot máme vysoky 140 cm času mám plno. Chtěla bych se s nim dělat agility nebo nějaký jiny sport.
Za mě dohromady se psem dělat agility, běhat za koněm a hlídat? nereálné...ale když odpustím od hlídání tak super psi jsou pruhatky- Holandský krátkosrstý ovčák-na vyjížďky i na agi.

lizbeth
napsal(a):
Za mě dohromady se psem dělat agility, běhat za koněm a hlídat? nereálné...ale když odpustím od hlídání tak super psi jsou pruhatky- Holandský krátkosrstý ovčák-na vyjížďky i na agi.
Jsou tam dva tázající se. Jeden chce hlídání a koně, druhý na dvorek a na agility.

Jestli i ke koním co australský ovčák? Mrkněte na internet, snese i venek.

Joye
napsal(a):
Děkuji za odpovedi. Plot máme vysoky 140 cm času mám plno. Chtěla bych se s nim dělat agility nebo nějaký jiny sport.
Což o to, agility zvládne spoustu psů - ovšem větší pes to na vrcholové úrovni nedá, není tak rychlý a drhne v tunelu.

Já chodím na agility se šeltii, ale ta by venku trpěla, ale chodí tam spoustu pejsku, český strakáč, borderka, retrívr, možná se podívat na nějaký cvičák v místě bydliště.

napsal(a):
Přikláním se k velkému knírači nebo černému ruskému terierovi. Jednak jsou ( snad) zdravější než dobrman, hlídají ( na rozdíl od dalmatina ) a knírač byl doprovodný formanský pes. Tak mu snad něco z původní povahy zůstalo ( dobrý vztah ke koním ).
S tím dalmatinem bych byla opatrnější, znám jich několik, co dost dobře hlídají.
napsal(a):
S tím dalmatinem bych byla opatrnější, znám jich několik, co dost dobře hlídají.
Tak, tak. Dalmatina jsme měli dlouhá léta a byl i celoročně venku v zateplené boudě a pokud nebylo zrovna -20 C, tak naprosto bez problémů. A byl i mnohem zdravejší a odolnější než ostatní příslušníci tohoto plemene chování doma. A ostrý byl dost. Nedal se. A byl to skvělý kamarád s úžasnou výdrží na dlouhých procházkách, velice hravý. A hlavně měl svou hrdost. Možná jsme měli štěstí na daného jedince, za mě však výborný pes.

chovatelka kamerunek
napsal(a):
Tak, tak. Dalmatina jsme měli dlouhá léta a byl i celoročně venku v zateplené boudě a pokud nebylo zrovna -20 C, tak naprosto bez problémů. A byl i mnohem zdravejší a odolnější než ostatní příslušníci tohoto plemene chování doma. A ostrý byl dost. Nedal se. A byl to skvělý kamarád s úžasnou výdrží na dlouhých procházkách, velice hravý. A hlavně měl svou hrdost. Možná jsme měli štěstí na daného jedince, za mě však výborný pes.
Pak se těm puntíkatým krasavcům omlouvám. Znala jsem jich jen pár ze sídliště.

conty
napsal(a):
A co australský honácký? O tom uvažuji já, jednou do budoucna
Australský honácký pes ( jak už z názvu vyplývá ) je poměrně tvrdý pes na práci a ne na hraní.

napsal(a):
Já chodím na agility se šeltii, ale ta by venku trpěla, ale chodí tam spoustu pejsku, český strakáč, borderka, retrívr, možná se podívat na nějaký cvičák v místě bydliště.
Což o to, jako venkovní pes s nějakou to prací a rekreačně agility by určitě šel i ten strakáč, nebo třeba choďák.

django
napsal(a):
Vložím se do diskuse jestli to nevadí.Taky přemýšlím o pořízení psa. Potřebu ji ho na hlídání, návštěvy moc nechodí, plot je 1,6 m, děti jsou už velký a máme 4 koně čas je jasný u koní jsme každou volnou chvíly takže i se psem.
Austrálsky ovčiak, appenzel, chodský pes.

napsal(a):
Pak se těm puntíkatým krasavcům omlouvám. Znala jsem jich jen pár ze sídliště.
Uškodil jim film 101 dalmatinů, protože stoupla popiularita tohoto plemene a poptávka, a tak se chovalo a množilo na všem.
napsal(a):
Uškodil jim film 101 dalmatinů, protože stoupla popiularita tohoto plemene a poptávka, a tak se chovalo a množilo na všem.
Taky si to myslím. Jakmile se objeví ve filmu nebo v pohádce zvíře, je to jenom na škodu. Hned ho všichni chtějí a už to jede. Všichni množí o 106. Stejně dopadly borderky a berňáci.

Souhlasím s tím australákem má ho známá u koní a je to zlatičko, záleží na povaze co má po rodičích, i ten chodský pes taky dobrá volba.

django
napsal(a):
Tak to dopadlo máme psa Kavkazský ovčák.
To jako fakt? Tak to jsem na Vás zvědavá. A odkud ho máte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.248
django
napsal(a):
Tak to dopadlo máme psa Kavkazský ovčák.
No na to, že jste chtěli psa, co má kolem 35 kg...
Máte zkušenost s pastevcem? Nebo se psy obecně?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No na to, že jste chtěli psa, co má kolem 35 kg...
Máte zkušenost s pastevcem? Nebo se psy obecně?
Já nechtěl psa co má 35kg já chtěl hlídače ke koním se psy má zkušenosti moje přítelkyně a ta ho taky vybrala
pro rájka999 taky jsem zvědavej máme ho z Berouna.

django
napsal(a):
Já nechtěl psa co má 35kg já chtěl hlídače ke koním se psy má zkušenosti moje přítelkyně a ta ho taky vybrala
pro rájka999 taky jsem zvědavej máme ho z Berouna.
Tak ze srdce Vám přeji hodně tolerance a morální síly. Máte ho z chovky?

django
napsal(a):
Dějuji za přání telerantní jsme a moralní sílu hledám celý život není z chovky obyč bez pp
Tak třeba ta povaha bude vítací

django
napsal(a):
Dějuji za přání telerantní jsme a moralní sílu hledám celý život není z chovky obyč bez pp
Můžete ukázat fotky, jak prcek vypadá? A jak se jmenuje?
napsal(a):
Můžete ukázat fotky, jak prcek vypadá? A jak se jmenuje?
No asi mužu
říkáme mu Donald.

django
napsal(a):
No asi mužu
říkáme mu Donald.
Hezkej, a já myslela, že máte štěňátko...A jakou má tedy povahu?
Tak nejdřív se ptáte neznámých lidí na ifauně na psa do 35 kilo a pak jdete zrovna do kavkazana bez PP, tudíž nemůžete tušit, co všechno tam máte namíchané... To jako fakt? A do dospělého psa?
Je to opravdu váš pes, ten na té fotce?... tak nějak nevěřím...
( http://www.seniortip.cz/?module=article&id_article=3986 ).
Šarina
napsal(a):
Tak nejdřív se ptáte neznámých lidí na ifauně na psa do 35 kilo a pak jdete zrovna do kavkazana bez PP, tudíž nemůžete tušit, co všechno tam máte namíchané... To jako fakt? A do dospělého psa?
Je to opravdu váš pes, ten na té fotce?... tak nějak nevěřím...
( http://www.seniortip.cz/?module=article&id_article=3986 ).
Já nejsem zadavatel! já nechtěl žádných 35kg, není uplně dospělej v březnu mu bude rok a že není čistej je ji jasný na tom mi nezáleží a ta fotka není moje žádnou ještě nemám, nemám tu tendenci všecko hnet fotit ale je mu mejvíc podobný.
napsal(a):
Hezkej, a já myslela, že máte štěňátko...A jakou má tedy povahu?
Tak že to není uplně on na fotce už prasklo se Vám omlouvám. Není to uplně štěňátko potřeboval jsem aby hned budil respekt a to splnuje jinak je hodnej z dálky štěká ale při kontaktu očuchá a je mu každej fuk když si ho nevšímá, jenom když má někdo kapuci tak je ostrej to je vážně o strach!Jinak poslouchá, neutíká, od koně dostal výchovnej kopanec zak si od nich drží odstup ale nebojí se jich

django
napsal(a):
Tak že to není uplně on na fotce už prasklo se Vám omlouvám. Není to uplně štěňátko potřeboval jsem aby hned budil respekt a to splnuje jinak je hodnej z dálky štěká ale při kontaktu očuchá a je mu každej fuk když si ho nevšímá, jenom když má někdo kapuci tak je ostrej to je vážně o strach!Jinak poslouchá, neutíká, od koně dostal výchovnej kopanec zak si od nich drží odstup ale nebojí se jich
Že se nestydíte
django
napsal(a):
Já se omlouvám, že jsem přehlédla, že jste vy úvodní dotaz nezadal... nicméně je trochu blbé použít cizí fotku a vydávat psa na ní za svého...

django
napsal(a):
Tak stydím sorry
To je Vaše věc, ale nesnáším, když někdo oklamává.

Šarina
napsal(a):
O podobnost nejde, ale je prostě nefér, vydávat cizí fotku za svojí a cizího psa za svého. Pokud chcete psa ukázat, tak ho vyfoťte. Pokud ho ukázat nechcete, tak ho neukazujte.
Přesně.