Přátelé, jak vidíte budoucnost psího masa.Ponechme stranou nezvané a věnujme se Hradem zvaných z Číny z nichž někteří konzumují mimo jiné i psí masíčko.Veterinární správa sice výrobu psího masa zakazuje, ale dovoz na podkladě zvláštního povolení možný je.Konzumace psího masa je zjevně neetická, ale byzbys je byznys.Co myslíte, že v brzké budoucnosti zvítězí, na náčrtku psich jatek pomalu začínám přemýšlet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Olánek
napsal(a):
Přátelé, jak vidíte budoucnost psího masa.Ponechme stranou nezvané a věnujme se Hradem zvaných z Číny z nichž někteří konzumují mimo jiné i psí masíčko.Veterinární správa sice výrobu psího masa zakazuje, ale dovoz na podkladě zvláštního povolení možný je.Konzumace psího masa je zjevně neetická, ale byzbys je byznys.Co myslíte, že v brzké budoucnosti zvítězí, na náčrtku psich jatek pomalu začínám přemýšlet
Já myslím, že byste měl spíš přemýšlet o náčrtku trasy k psychiatrovi
Olánek
napsal(a):
To by mě zajímalo, proč je konzumace psího masa neetická a konzumace prasat, krav, klokanů, žraloků a já nevim čeho všeho je etická? Vemte si takového potkana. Je to chytré zvíře, existují dneska už i chovatelské stanice a můžete si pořídit mazlíčka potkana s PP. Také se ale potkani chovají jako krmení pro plazy.
Buď jsem tedy proti konzumaci masa obecně, nebo je potřeba pochopit, že každý člověk si ty zvířata rozčlenil jinak. Někdo má prase jako jídlo, někdo jako kámoše. Někdo má psa jako kámoše, někdo jako jídlo. Já chovám hady a vůbec mě neuráží, že někdo jí hadí maso. Mimochodem na slovensku se (pokud se nemýlím) dělají psí klobásy jako specialita.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
loraena
napsal(a):
To by mě zajímalo, proč je konzumace psího masa neetická a konzumace prasat, krav, klokanů, žraloků a já nevim čeho všeho je etická? Vemte si takového potkana. Je to chytré zvíře, existují dneska už i chovatelské stanice a můžete si pořídit mazlíčka potkana s PP. Také se ale potkani chovají jako krmení pro plazy.
Buď jsem tedy proti konzumaci masa obecně, nebo je potřeba pochopit, že každý člověk si ty zvířata rozčlenil jinak. Někdo má prase jako jídlo, někdo jako kámoše. Někdo má psa jako kámoše, někdo jako jídlo. Já chovám hady a vůbec mě neuráží, že někdo jí hadí maso. Mimochodem na slovensku se (pokud se nemýlím) dělají psí klobásy jako specialita.
Ono je to spíš o tom, že zadavatel pravidelně zakládá různá témata jako provokaci (admin ho ale často smázne).
Narodila jsem se v Evropě a má mentalita tomu odpovídá. Psi jsou mým koníčkem a v mém případě je i smyslupnou náplní života sportování s nimi, či studim jejich chování.
Na druhé straně ale pojídání psího masa za neetické nepovažuji, byť ho sama nejím. Copak má ten pes jenom proto, že já jsem názorově naprogramovaná jako většina světa větší právo na život než třeba ta slepice, prase, nebo kráva? Kdo to určuje?
Jestli se v Číně hromadně pojídá psí maso, koneckonců proč by ne. Tady v ČR se to stejně nechytne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono je to spíš o tom, že zadavatel pravidelně zakládá různá témata jako provokaci (admin ho ale často smázne).
Aha, já psí diskuzi sleduji krátce, tak neznám "místní trolly" :) v tom případě jsem zahanbena, že jsem tohoto trolla zbytečně nakrmila :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
No, nejsem pokrytec a za mě, ať si každý baští, co chce, ale nevnucuje to druhým
Taky jsem ledajaké maso zkusila, protože žiješ jen jednou a zkusit se má vše.
Sama nejím králičí, koňské a rybí maso - jednoduše smrdí mi, nechutná mi. Ale nikomu to necpu. Manžel miluje ryby, tak mu rybu udělám, sobě si pak udělám jiné maso, stejně tak, manželovi udělám králíka a sobě k tomu dám vepřové.
Jak říkám, každý ať baští, co mu chutná, ale necpe to ostatním
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Ať si každý jí co chce, ale podle mě je to proti přírodě - zvířata ve volné přírodě jsou buď lovci nebo kořist, a šelmy nepatří do jídelníčku ani jiných šelem, ne tak primátů. Pokud šelma zabije šelmu, tak ji prostě nesežere - zabije ji jako potravní nebo teritoriální konkurenci, ale ne jako potravu.
Svou roli asi hraje i funkce šelem, coby zdravotní policie, která čistí přírodu od slabých, nemocných kusů, mršin, a jinýho "bordelu".
Olánek
napsal(a):
Ty jsi fakt spíš praštěnej lulánek než olánek... Prostě jako se někde nejí krávy (jsou posvátné), jinde nejí prasata (víra jim to neumožňuje), no tak v evropských zemích je normální a etické, že se nežerou psi, že je chováme jen jako mazlíky a pro služební, lovecké, asistenční či jiné využití - ale nežereme je, nepatří to k naší kultuře.